Ilmoitukset

Nimimerkki Tifosi on asetettu viikon pelikieltoon sääntöjen 7§:n perusteella.

Nimimerkit cauna ja Ralph ovat seuraavan viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n perusteella.

Nimimerkki Daespoo on viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n ja 6§:n perusteella.

KHL kaudella 2017–2018

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana San Jose Shark #50, 24.08.2017 klo 02.33.

 1. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Kun ei tällaista yleisketjua vielä ollut niin tehdään se nyt...
  Voimasuhteissa ei kai ole tapahtunut mitään suurta mullistusta. Lada Togliatti tekee paluun parrasvaloihin ja Medvecak Zagreb nosti odotetusti kädet pystyyn ja siirtyi pelailemaan EBEL-tasolle. Eihän Kroatian jääkiekon taso ole lähelläkään KHL:ssa vaadittavaa tasoa eikä muutama parhaat päivänsä nähnyt Kanadan kroaatti riittänyt asiaa parantamaan.
  Ensimmäisen kierroksen pelit kun on jo pelattu niin näyttää vahvasti sille, että Bratislavan ja Minskin ja ehkä Rigankin kaudesta tulee pitkä, kylmä ja pimeä. Idässä ei taida olla yhtään niin huonoa joukkuetta. Jos ja todennäköisesti kun Minsk tulee olemaan lännen heikoimpia joukkueita ja pudotuspelit ovat vain kaukainen haave, niin voi ennustaa että seurajohdossa tulee päitä putoilemaan. Siinä määrin innokas kiekkoniilo on maan presidentti Lukashenka.
   
 2. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  ZSKA-Kunlun pelissä ZSKA:n puolelta poppareilla istuivat Bogdan Kiselevitsh, Matt Robinson, Roman Ljubimov, Anton Burdasov, Mihail Grigorenko ja Sergei Andronov. Kaikki siis terveinä, mutta olivat rotaatiossa/poppareilla.

  Tässä nähdään KHL:n suuret resurssierot. ZSKA:n popparimiesten yhteenlaskettu vuosipalkka lienee 6-8 miljoonan euron välissä.

  ZSKA voitti Kunlunin 4-3.
   
 3. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Onhan tuo melkoinen lista. Noista kaksi (Grigorenko ja Ljubimov) pelasivat viime kaudella NHL:ssä ja lisäksi kaksi (Kiselevitsh ja Andronov) edustivat Venäjää kevään MM-kisoissa.

  Ja oikeastaan CSKA pyörittää samanlaista rotaatiota koko joukkueensa voimin. CSKA pelannut 10 ottelua ja kenelläkään pelaajalla ei ole enempää kuin 8 ottelua pelattuna johtuen rotaatiosta. Onhan tuo kokoonpanoon syvyys ihan naurettava, siis hyvällä tavalla. Esimerkiksi kovin kilpakumppani SKA pyörittää huomattavasti vähemmän rotaatiota. Siellä on Kovaltshuk, Datsjuk, Gusev, Plotnikov ja Shirokov pelanneet jokaisen ottelun ja yhden huilanneita Prohorkin, Barabanov, Kalinin, Hersley, Rykov ja Khafizullin eli yhteensä yli puolet kokoonpanosta.
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2017 klo 19.17
 4. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  ZSKA:lla on minusta tällä kaudella sarjan paras materiaali.

  SKA on heikentynyt viime kaudesta (pois Dadonov ja Shipatshev, mutta ei merkittäviä uusia vahvistuksia ainakaan vielä).

  ZSKA on vahvistunut (uusina pelaajina mm. Kirill Kaprizov, Mihail Grigorenko, Aleksei Matshenko, Nikita Nesterov, Matt Robinson, Maksim Shalunov ja Sergei Shumakov). Ainoa merkittävä menetys on Stephane Da Costa, tosin viime kaudella hän oli heikko johtuen loukkaantumisista.

  Kvartalnovin potkuja pidän virheenä, sillä hänet korvannut Igor Nikitin ei ole samaa tasoa millään mittarilla. Jos Kvartalnov olisi edelleen joukkueen valmentaja, pitäisin ZSKA:ta selvänä ennakkosuosikkina mestariksi.

  Ja onhan tuossa materiaalissa jopa liikaakin leveyttä (liikaa siksi, että sarjan kannalta ei ole hyvä että muutama huippuseura haalii tällaisia rostereita).
  Mv: Ilja Sorokin, Lars Johansson
  Puolustus: Bogdan Kiselevitsh, Igor Ozhiganov, Aleksei Martshenko, Nikita Nesterov, Matt Robinson, Mihail Pashnin, Artem Blazhijevski, Mihail Naumenkov, Artem Sergejev
  Hyökkäys: Kirill Kaprizov, Maksim Shalunov, Sergei Shumakov, Sergei Andronov, Ivan Telegin, Roman Ljubimov, Valeri Nitshushkin, Mihail Grigorenko, Anton Burdasov, Konstantin Okulov, Gregg Scott, Geoff Platt, Kirill Petrov, Aleksandr Popov, Andrei Svetlakov, Vladimir Zharkov
   
 5. Masentaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  En nyt tiedä, onko oikea ketju, mutta nopeasti ei parempaakaan löytynyt. Kotoinen sm-liigamme on ollut nyt viikon käynnissä ja siellä on jaettu jo nyt hitonmoinen määrä pelikieltoja päähänkohdistuneista yms. Äkkiä selailin läpi KHL:n tuomiot tällä kaudella ja pikaisella katsannolla sain kasaan neljä tuomiota päähänkohdistuneista. Onko SM-liiga herkempi kuin KHL antamaan tuomioita vai onko oikeasti peli niin paljon likaisempaa liigassa?
   
 6. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Lainaus:
  No oma mutu sanoo, että KHL:ssä (luultavasti jo siksi, että pelaajat ovat keskimäärin paljon kokeneempia) pelaajat osaavat ottaa paljon paremmin taklauksia vastaan ja sellaista Jormakka/Hishon -tyylin kiekonkatselua/en nähnyt yhtään että kaveri oli tulossa -kamikazepelaamista ei juurikaan näe. Ei ainakaan itsellä ole ikinä tullut sellaista kuvaa, että tahallisia vahingoittamisyrityksiä tms. olisi ollut liigassakaan yhtään sen enempää, mutta noita holtittomia putoamisia tilanteiden seurauksena tulee KHL:ssä paljon vähemmän, koska pelaajat ovat valmiimpia. Toisaalta KHL:ssä ei nähdäkseni myöskään lähdetä taklaajaa kovin herkästi rankomaan tilanteista, joissa vaikkapa vastustajan putoaminen on johtunut pääosin omasta huolimattomuudesta.

  Toki voi olla, että kun liigassa on nuorempia pelaajia, niin myös taklaajilla saattaa tulla useammin teknisesti huonoja taklauksia, mutta lähtökohtaisesti syyttäisin pelaajien valmiutta ottaa vastaan. En tiedä mikä tilanne on nykyään, mutta joskus takavuosina välillä jopa tuntui, että tuo säkkinä pelaaminen oli jopa yksi keino haalia vastustajille jäähyjä.
   
 7. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Veikkaan että osasyy on se että Liigassa taklataan enemmän. KHL lentokentillä ei yksinkertaisesti ehdi pommittamaan. Toinen syy löytynee sarjojen tasoerosta taklauksissa ja niiden vastaanotossa.
   
 8. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  KHL tarvitsisi toimivan ja järkevästi asetetun palkkakaton.
   
 9. Ovhj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Jaksaisiko joku tehdä tämän hetken tilastot suomalaisista pelaajista?