Ilmoitukset

Nimimerkki Jarna90 on seuraavan kuukauden pelikiellossa johtuen netiketin vastaisista viesteistä, joiden kirjoitusasu oli heikkoa. Tuoreet nimimerkit ovat moderaattoreiden erikoistarkkailussa ja kyseistä nimimerkkiä on jo huomautettu heikosta kieliasusta, mutta olemme valmiita antamaan kyseiselle kirjoittajalle vielä mahdollisuuden parantaa tapojaan.

Sen sijaan nimimerkki Kultaranne21 osoitti lyhyellä palstaurallaan sen, ettei hänellä ole annettavaa keskustelupalstalle, joten hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki scholl ei pelikieltonsa jälkeenkään ole muuttanut tapojaan, vaan on edelleen syyllistynyt jatkuviin henkilökohtaisuuksiin. Tämän vuoksi kurinpitoryhmä on päättänyt antaa hänelle kolmen kuukauden pelikiellon.

Nimimerkki Klassinen sentteri ei osannut käyttäytyä otteluseurannassa, vaan syyllistyi henkilökohtaiseen hyökkäykseen, provosointiin ja jatkuvaan kirosanojen viljelyyn. Tämän vuoksi annamme hänelle viikon pelikiellon.

Nimimerkki Chickendinner syyllistyi Ässät-osiossa jatkuviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja offtopiciin ja hänelle on annettu näistä viesteistä kuukauden pelikielto. Kyseinen nimimerkki oli juuri hetki sitten pelikiellossa samasta asiasta, joten se vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Ketju TPS:n huhuille, mutuille sekä htt-spekulaatioille

Viestiketju osiossa 'TPS' , aloittajana Pavlikovsky, 01.04.2015 klo 10.20.

 1. Rote Sau Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS + länsirannikko
  Lainaus:
  Kierretään Embrich kaukaa. Paikka löytynee Mestiksestä tälle kaverille.

  Sen sijaan Kerälä voidaan ottaa kyytiin. Just passeli kaveri tuomaan leveyttä sentteriosastolle.

  Tuohon pelitapa riitelyyn voin vain todeta, että jos materiaali ei riitä tukemaan pelitapaa, pelitapa on huono. Kalpalla riittää, Tepsillä ei riittänyt. Kalpalle ja Virralle on naureskeltu täälläkin vuosia, mutta mä nostan hattua ja tunnustan olleeni väärässä itse. Peksi on kova äijä ja pelitapa toimii. Olkoonkin miten paska, niin lopputulos ratkaisee. Toivon Kalpalle kultaa.
  Tepsin pelitapaa pystyi tukemaan pleijareissa vain kourallinen pelaajia jotka ajettiin ihan loppuun. Olisko ilman loukkaantumisia pasty pidemmälle? Ehkä, ehkä ei.
  Eli lopputulemana; jos Kaskinen&Co. aloittaa puhtaalta pöydältä oman tyylisellä pelitavallaan, niin be my guest, olkaat hyvät.
   
 2. sunnuntai Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Newcastle united
  Lainaus:
  OT.

  Peksi on minusta muuttanut jonkun rakennettaan pelitavassaan, poistanut siitä heikouksia mitä siinä oli aiemmin. Eli toisin sanoen kehittänyt pelitapaa ja tällä hetkellä sillä tavalla pelataan finaaleissa. Onko Kapanen auttanut tuossa paljonkin, joku sen kenties tietää, mutta ei se ole Peksiltä pois. Peksi on tehnyt loistavaa työtä tällä kaudella. Kukahan kalpassa vastaa fysiikasta. Sillä meillä ei tuollaista peliä tämän hetken jaloilla pelattaisi.

  Pakkohan Kaskisen on tuoda mukanaan oma pelitapansa. Eihän kai kukaan valmentaja joka itseään arvostaa, anna kenenkään muun sanella pelitapaa?
   
 3. Zodiac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Thunder Bay Bombers
  Offtopiccia täältäkin sen verran että tuota Peksin Kalpaa on kyllä ilo katsella. Jotenkin raikasta peliä ja tuo luistelu ja liike on loistavaa. Alivoima Liigan parhaita vaikka siellä välillä mennään kun päätön kana. Riskinsä siinä toki on kun ollaan noin agressiivisiä mutta näyttäisi toimivan.

  Minkälaistahan pelitapaa Kaskinen ja kumppanit lähtee ajamaan Tepsille tulevalla kaudella?
   
 4. M.O.R.O Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pikkaraisen Ilkka, Mark Fraser, Palloseura
  Sitten vähän haaveilua, Antsa voisi Korpikoskelle pelipaikkaa tarjota Palloseurasta isolla roolilla ensi kaudesta kun Latella ei soppariakaan ole ja sopivasti olympialaisetkin kolkuttelee ovelle joihin ei änäristä ole asiaa. Rahoitukseenkin pitäisi löytyä talousalueeltamme sopivia yrityksiä, ja ei kun tuumasta toimeen toimisto sillä aina kannattaa yrittää.
   
 5. Kanada-malja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Milläköhän hinnalla Korpedo mahtaisi suostua pelaamaan? Kallio ja Korpikoski laitureina, Viagrat voi heittää oitis roskiin..
   
 6. aurajoki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TPS
  Kalpa on Liigan nuorin ja nimettömin joukkue, mutta silti se pelaa Liigan moderneinta kiekkoa. Pelivauhti on todella kovatempoinen ja mielestäni voidaankin sanoa, että nykykiekossa vauhti on korostetussa asemassa. Joukkue, joka jaksaa pitää kovaa vauhtia täydet 60 minuuttia illasta toiseen, on varma menestyjä. Tällainen joukkue yksinkertaisesti luistelee vastustajiltaan jalat alta.
  TPS tällä kaudella jaksoi vielä lähes koko runkosarjan pitää hyvää vauhtia, mutta runkosarjan lopulla ja play offeissa tuli lähes täydellinen seinä vastaan. Paukut eivät vaan yksinkertaisesti riittäneet ja joukkue oli kuin tyhjä ilmapallo. Vain nuoremman polven pelaajat kuten Virta, Nieminen ja Lindsten etunenässä jaksoivat pelata koko kauden samalla vauhdilla. Pappaosasto Tallinderia lukuunottamatta oli lähes täydellisessä yössä siinä vaiheessa, kun pelien panokset olivat merkityksellisiä mitaotteluita ja lopullisia sijoituksia silmällä pitäen.
  Ensi kauden joukkuetta rakennettaessa kannattaakin tarkkaan miettiä jokaisen pelaajan roolitus, sillä, jos joukkueen valmennus haluaisi peluuttaa vauhtikiekkoa, mutta joukkue on koottu liian monesta "raskasjalkaisesta" pelaajasta, niin voi jo ennalta arvata, miten tällaisessa tilanteessa käy.
  Kuten tuossa joku jo ehti todetakin, uusi valmennus kyllä aina haluaa joukkueen pelityyliin laittaa oman puumerkkinsä, joten mielenkiintoista on nähdä, mikä on Kaskisen käsitys TPS:lle parhaiten soveltuvasta pelitavasta. Peksi Virran epäonnistuminen TPS:n valmennuksessa todennäköisesti johtui ennen muuta siitä, että TPS:n silloinen joukkue oli hänen pelitavalleen väärin koottu. Valmennuksen ja joukkueen pitää soveltua toisilleen ja miten siinä onnistutaan, kertoo tasan tarkkaan, onko utj ollut tehtäviensä tasalla.
   
 7. Hokifani25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Leijonat
  En muutenkaan syksystä asti oikein pitänyt realistisena sitä, että TPS jaksaa tuota Ruotsista tuotua aktiivista karvauspeliänsä koko kauden hyvällä jalalla varsinkaan tuolla joukkueen ikärakenteella.

  Pekka Virran Kalpa on ihanteellisella tavalla tällä kaudella pystynyt varioimaan omaa pelaamistaan. Kun on ollut paikka karvata aktiivisesti syvältä joukkue on sitä tehnyt. Jos vastustajan puolustus on vuotanut joukkue on pystynyt nopeaan vastaiskupelaamiseen. Kun on ollut tarve rauhoittaa peliä ja saada omille pelaajille hengähdysaikaa joukkue on pelannut tyylipuhdasta kiekkokontrollia. Voittamisen niin vaatiessa repertuaarista on löytynyt myös pääty- ja siirtokiekkopelaaminen.

  Tällä hetkellä Kalpan pelaajat tunnistavat kaukalossa huomattavasti Tapparan pelaajia paremmin kulloisenkin pelitilanteen vaatiman ratkaisun. Tapparalla on käytännössä vain se yksi sama sapluuna pienin maustein, jota jatkuvasti jauhavat. Ehkä ominaisin piirre Kalpan tällä hetkellä jäällä luisteleville pelaajille on uskomaton pelirohkeus, jota he jatkuvasti kaukalossa toteuttavat. Vaikka joukkue olisi pyörinyt edelliset viisi minuuttia omassa päädyssään Tapparan mankelissa, riiston tapahtuessa Kalpa-pelaaja pelaa kiekon järjestään tarpeeksi alhaalla puolustusalueen keskilinjalla olevalle sentterille, joka jakaa kiekkoa lyhyin syötöin ja oikein ajoituksin laidasta hyvää vauhtia nouseville laitureille tai jopa hyökkäyksiin mukaan tuleville pakeille.

  Kiekkoa ei roiskita päämäärättömästi koskaan minnekään edes väsynein jaloin, ja pääty- ja siirtokiekkoja pelataan vain jos muita vaihtoehtoja ei ole käytettävissä. Kun päätykiekkoja pelataan ajaa käytännössä aina yksi tai kaksi Kalpan pelaajaa hyvillä vauhdeilla päätyyn, jolloin kiekkoon keritään ajoissa, ja aina syntyy vähintään kaksinkamppailutilanne jollei kiekkoa heti riistetä itselle päädystä.

  Jopa keskialueen dumppikiekoille Kalpalla on olemassa oma selkeä pelisuunnitelmansa, kuinka monta kertaa tälläkin kaudella esim. Kalpan Janne Keränen on päässyt läpiajoon vaarattoman näköisestä röpelökiekosta keskialueelle...?

  Sanalla sanoen Kalpa-pelaajien fysiikka on vertaansa vailla tässä liigassa, ja joukkueella on käytännössä jokaiselle kentän osa-alueelle olemassa valmis pelisuunnitelma, josta löytyy vielä tarvittavat variaatiot tilanteen mukaiseen pelaamiseen. Kalpa pystyy säätelemään pelaamisensa nopeutta ottelun ja jopa yksittäisen erän sisällä, ja peluutus on hyvin tasaista neljällä ketjulla jauhamista, jolloin joukkueen energiatasot pysyvät koko ajan korkealla.

  Kun joukkue on näin hyvin valmennettu ja omaa pelitapaa on jo useamman kauden ajan määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti kehitetty tosipelejä silmällä pitäen ei sillä loppujen lopuksi edes ole kovin suurta merkitystä mitä Turakaisia siellä pelaa kunhan heillä on riittävät kiekolliset perustaidot pelitavan toteuttamiseen ja urheilullisuus on huipussaan joka jätkällä. Tästä kaikesta olisi Tepsillä paljonkin opin ottamista...
   
 8. aurajoki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TPS
  Todella hienosti ja asianmukaisesti Hokifani25 Kalpan pelishabloonan tuossa ylhäällä kirjoittaa.

  Toivottavasti vielä joskus TPS voisi olla jääkiekon ytimessä pelishabloonansa suhteen. Kuten todettua, menestys pitää rakentaa pitkäjänteisellä toiminnalla eikä vuodesta toiseen poukkoilevalla lyhytnäköisellä sekamelskalla, jossa ei pala muuta kuin rahaa, kun kaikkea kokeillaan.
   
 9. esa mäyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC TPS , Pittsburgh Penguins
  Mä pelkään et Kaskinen koittaa tuoda jonkunlaista versiota tosta Marjamäen pelikirjasta.... Jos näin käy, niin viihdyttävyys on vaarassa kuolla.
   
 10. aurajoki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TPS
  Lainaus:
  Tätä minäkin pelkään, että näin tulee käymään. Kaskisen pitäisi tajuta, ettei TPS:ssä ole niin taitavia pelaajia, mitä maajoukkueessa on. Siksi maajoukkueen pelitapa ei alkuunkaan sovi TPS:lle. Jos TPS rupeaa yrittämään pelata kuten maajoukkue, pelaajisto täytyy vaihtaa sitä ennen lähes kokonaan, sillä muutoin tuollainen pelitapa ei tule onnistumaan.
   
 11. Toivoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
 12. Starbuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Negapetterit
 13. Toivoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Oikeassa olet. Hivenen oikaisin postauksessa.
   
 14. eki likanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  No huh. Tuossa mainitut huhut pauusta AIK:n paitaan menivät ainakin itseltäni ohi. Eikö jossain vaiheessa Tallinder sanonut, ettei lähde enää divariin pelaamaan?
   
 15. Kendo26 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Vegas Golden Knights
  Helvetin hienoa, jos Tallelle on saatu sopimus tehtyä! Liigan paras puolustaja, ellei jopa paras pelaaja.
   
 16. Mas@ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Anna Herra tämän tapahtua... Yksinkertaisesti tärkein yksittäinen asia tämän joukkueen menestymismahdollisuuksissa. Kallion ohella. Edes uutta valmennusjohtoa en laske näin tärkeäksi, kts. allekirjoitukseni! =)
   
 17. M.O.R.O Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pikkaraisen Ilkka, Mark Fraser, Palloseura
  Tack så mycket, eiköhän Tallenin jatkon myötä Tomppakin vielä vuoden vetäise, ihan tässä iloiseksi mielen vetää..
   
 18. Zodiac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Thunder Bay Bombers
  Helvetin hieno uutinen olisi tosiaan jos Tallenin jatko pitää kutinsa. Tuskin ihan karkkirahoilla pelaa mutta liigan paras pakki heittämällä ja hyville maksetaan luonnollisesti sen mukasta liksaa. Kallion jatko varmasti myös astetta lähempänä Tallinderin jatkon myötä. Hyvä Antsa!
   
 19. Meiken Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Ooohhh, täällähän on vihdoinkin palattu tulevan kauden huhuihin ja jätetty nuo pelitapakeskustelut hetkeksi syrjään. Peukku sille. Tallinderin jatko olisi ehdoton, mikäli halutaan säilyttää uskottavuus tulevan kauden tekemiseen. Toivottavasti tuohon massiiviseen saadaan kuitenkin uusia sopimuksia myös eikä vain julkaista jatkoja.
   
 20. Hokifani25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Leijonat
  Se miksi jauhan näistä pelitavoista täällä pelaajahankintojen yhteydessä on, että hankittavien pelaajien tulee sopia joukkueen yleiseen pelitapaan ja peli-identiteettiin. Ei ole sattumaa, että Tapparaan, Kalpaan ja Jyppiin on jo vuosia hankittu pääasiassa tietyn tyyppisiä pelaajia.

  Jokainen vähääkään lajista enempää ymmärtävä näki jo syyskuussa, että Tepsin pelaajamateriaali ei ollut ideaali suhteessa valittuun pelitapaan pitkässä juoksussa. Toisinpäin käännettynä pelitapa ei antanut riittävää tukea käytössä olleelle pelaajamateriaalille. Hankinnathan Tepsiltä sinänsä onnistuivat tälle kaudelle lähes täydellisesti, yhtään todellista floppia ei tule mieleen ennen näitä siirtotakarajan paniikkihankintoja.

  Väitänkin, että paradoksaalisesti tällä kaudella Tepsin materiaali oli varsinkin alkukaudella selkeästi parempi kuin suurimmalla osalla muita liigajoukkueita kun katsotaan pelaajien todellista tasoa jäällä eikä palkkasumman suuruutta. Henkilökohtaisella tasolla moni pelaaja siis ylisuoritti huomattavasti omaan perustasoonsa nähden.

  Valistunut arvaus on, että Kallion, Tallinderin ja Perrinin johtajuudella oli iso merkitys tässä. Kuitenkin kauden edetessä muiden joukkueiden pelaamisen kehittyessä TPS ei pystynyt parantamaan pelitapaansa suhteessa yhtä paljon vaan se osittainen pelitapaetu mikä Tepsillä oli vielä alkukaudesta kääntyi loppukautta kohti negatiiviseksi vastustajien oppiessa pelaamaan paremmin Tepsiä vastaan ja pelitapaan sopimattomien pelaajien kuntopohjan pettäessä.

  Loukkaantumisilla oli oma vaikutuksensa tässä, mutta niidenkään taakse ei voi kokonaan mennä varsinkin kun katsoo millaisella materiaalilla Kalpa nyt pelaa voitokkaasti Liigan finaaleissa. Eivät nuo Kalpan sentterit ole henkilökohtaisilta taidoiltaan juurikaan Tepsin vastaavia parempia edes loukkaantumisten jälkeen, mutta Kalpan loppuunsa hiottu pelitapa luo koko joukkueelle niin vahvan selkärangan ettei yksittäisiltä pelaajilta vaadita mitään ihmetekoja.

  Samalla voi noteerata esimerkiksi sen, että esimerkiksi Eric Perrin ei todellakaan ollut ideaali ykkösketjun sentteri suhteessa Tepsin tämän kauden pelitapaan. Perrinin suurimmat vahvuudet ovat hänen peliälyssään ja syöttötaidossaan ja suurimpia heikkouksia ovat iän myötä hidastunut luisteluvauhti ja pehmentynyt kaksinkamppailuvoima.

  No miten TPS sitten Perriniä peluutti? Hänen istutettiin huippunopean Lindstenin ja ikäisekseen varsinkin alkukaudesta vielä nopeahkon Tomi Kallion kanssa samaan kenttään. Lopputuloksena Lindsten oli usein jo yksin päädyssä karvaamassa kiekkoa kun Kallio oli vasta tulossa hyökkäysalueelle samalla kun Perrin oli vasta ylittämässä punaviivaa.

  Ykköskenttämme viisikon etäisyydet revähtivät monesti aivan tolkuttomaksi. Jotain Saipaa ja KooKoota vastaan runkosarjassa tästä ei vielä ollut juurikaan haittaa, mutta taitavampien vastustajien tullessa pudotuspeleissä vastaan hyödynsi mm. HIFK tämän Tepsin ykköskentän heikon puolustusvalmiuden maksimaalisella tavalla hyödykseen.

  Samalla Tepsin suorahyökkäyspeli keskialueella oli lähes pelkästään päätykiekkojen heittämistä ränniin. Ei tälläiseen "pitkä päätyyn ja perään" -kiekkoon tarvita mitään Perrinin pelikäsityksen omaavaa sentteriä vaan lähes kuka tahansa osaa lyödä kiekon punaiselta päätyyn. Näin ollen Perrinin suurin vahvuus eli taitavat lyhyet syötöt hyökkäyksiä rakennettaessa jäi varsinkin kauden edetessä Tepsiltä lähes kokonaan hyödyntämättä.

  Tässä vain yksi esimerkki siitä miten Tepsin rosteri, ketjukoostumukset ja pelitapa eivät olleet kuluneella kaudella läheskään parhaassa mahdollisessa tasapainossa...
   
 21. Turnipsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Menkää nyt noiden pelitapojen kanssa tuohon 2017-2018 ketjuun. Tämä ketju pitäisi olla pelaajahuhuille.
   
 22. Asbury Park Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Manchester United
  Lainaus:
  Tämä.

  Ja toiseksi, eiköhän 3.5 oletettavasti Kaskinen ja kumppanit kerro, että minkälainen TPS on tarkoitus nähdä ensi kaudella.
   
 23. Kanada-malja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Jos Kaskinen on valmentaja, tuskin on itse paikalla 3.5? Leijonien pelit alkavat 5.5. Milloin mahtavat matkustaa Pariisiin?
   
 24. Asbury Park Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Manchester United
  Lainaus:
  En tosiaan tiedä, että onko Kaskinen paikalla, mutta omituiselta tuntuu, että järjestetään ilmeisesti lehdistötilaisuus, julkistetaan uusi valmennus, mutta valmennus ei ole paikalla?

  Kyllä kai tuosta nyt hyvin ehtii esimerkiksi samana iltana lentämään Pariisiin.
   
 25. Kanada-malja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Tämmöinen tosiaan juolahti mieleen. Outoa, jos tuleva päävalmentaja ei olisi paikalla. Viime vuonna ainakin oli isohkoa showta vastaavassa tapahtumassa.