Kansainvälisen kiekon muuttuvat voimasuhteet

  • 74 690
  • 292

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Yllätyin miten mielettömän heikosti tsekkiläisiä pelaajia on varattu NHL:ään lähes viimeisen 10 vuoden ajan. Toisaalta kun Tsekki on varattu, on ollut myös hyvin suuri todennäköisyys että tuosta varauksesta on tullut NHL-pelaaja muihin maihin verrattuna. KHL-pelaajia joutui Tsekeillekin laittamaan mukaan. Huippu on kuitenkin ikääntynyt ja katsotaan minkälaiset keitokset heistä saadaan aikaan:

Czech Rep. 1

Ondrej Pavelec
Michal Neuvirth
Petr Mrázek

Jakub Kindl - Andrej Sustr
Ladislav Smid - Michal Jordán
Roman Polák - Radko Gudas

Ondrej Palat - David Krejci - Jakub Voracek
Tomas Hertl - Martin Hanzal - David Pastrnak
Michael Frolik
- Jan Kovar - Jiri Tlusty
Jiri Sekac
- Vladimir Sobotka - Dmitrij Jaskin

Czech Rep. 2

Alexander Salák
Marek Mazanec
Patrik Bartosak

David Musil - Jan Kostalek
Filip Pyrochta - Dominik Masin
Jakub Zboril - Lubor Hájek

Andrej Nestrasil - Radek Feksa - Richard Nejezchleb
Jakub Vrána - Dominik Simon - Martin Frk
Ostap Safin - Pavel Zacha - Michael Spacek
Vaclav Karabacek - Filip Chlapik - Simon Stransky

----------------------------------

Alun perin mulla oli tarkoitus koota 3. joukkuekin Tsekeistä. Huomasin kuitenkin että eihän tuolla ole niin hyviä pelaajia että sitä kannattaa enää tehdä. Totta kai sen olisi väkisin saanut väännettyä, mutta olisiko siinä ollut sitten enää mitään mieltä.

Kaikki Tsekkien lupaavat pelaajat ovatkin jo tuossa 2. porukassa. Kirkkaimpina helminä voisi mainita ainakin hyökkääjät Pavel Zacha ja Jakub Vrána ja puolustajista Lubor Hájek. Noiden kokoonpanojen ulkopuolella jäi 2 maalivahtia, Daniel Vladar ja Vitek Vanecek. Molemmat ovat ihan lupaavia veskareita.

Yhteenvetona Tsekkien tilanne näyttää kyllä todella huolestuttavalta. Heillä tullee jatkossakin olemaan muutama kansainvälisen tason maalivahti. Mutta jos puolustus oli kysymysmerkki Venäjälle, niin Tsekeille se vasta ongelma onkin. Tuo Lubor Hájek on tosi lupaava jätkä ja menee mahdollisesti 1. kierroksella ensi kesän draftissa, mutta sen jälkeen on aika tyhjää täynnä. Tuon kuusikon ulkopuolelta löytyvät vielä Ondrej Vala ja Matyas Zelingr, jotka nyt jotenkin vielä voi tässä yhteydessä mainita mutta sitten ei ole kyllä ketään.

Hyökkäyksessä tilanne on semmoinen että voi hyvinkin ennustaa että jatkossakin Tsekeillä tulee olemaan sen yhden joukkueellisen verran hyökkääjiä NHL:ssä. Eli tilanne on siltä osin ihan ok, mutta ei kuitenkaan mitään riemunkiljahduksia tuota.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ajattelin ensin että USA:lla on niin paljon noita pelaajia että onko mitään mieltä lähteä seulomaan niitä. Mutta teinpä näin kuitenkin ja koostin 4 joukkueellista jenkkejä. Ensimmäiset 3 joukkuetta ovat puhtaasti NHL-pelaajia ja viimeinen eli 4. joukkue on pelkästään tulevaisuuden tähtiä. Sinne meni mukaan pari jo varattua pelaajaa, mutta muuten koitin löytää mahdollisimman tarkasti niistä kaikista jenkkien superlupauksista ne kaikista lupaavimmat.

Team USA 1

Jonathan Quick
Ben Bishop
Cory Schneider

John Carlson - Ryan McDonagh
Keith Yandle - Jack Johnson
Justin Faulk - Kevin Shattenkirk

Max Pacioretty - Brandon Dubinsky - Patrick Kane
Nick Foligno - Paul Stastny - Phil Kessel
Brandon Saad - Jack Eichel - T.J. Oshie
Justin Abdelkader - Derek Stepan - Blake Wheeler


Team USA 2

Scott Darling
Mike Condon
Keith Kinkaid

Erik Johnson - Cam Fowler
Nick Leddy - Matt Niskanen
Jake Gardiner - Jacob Trouba

Alex Galchenyuk - Nick Bonino - Bobby Ryan
Johnny Gaudreau - Colin Wilson - Kyle Okposo
James van Riemsdyk - Brock Nelson - Drew Stafford
Chris Kreider - Anders Lee - Kyle Palmieri


Team USA 3

Alex Stalock
Richard Bachman
Jeff Zatkoff

Seth Jones - Alec Martinez
Jeff Petry - Zack Bogosian
Ian Cole - Noah Hanifin

Dylan Larkin - Nick Bjugstad - Cam Atkinson
Jason Zucker - Kevin Hayes - Jimmy Hayes
Nathan Gerbe - Vincent Trocheck - Charlie Coyle
Matt Nieto - Trevor Lewis - Erik Condra


Team USA 4

Thatcher Demko
Alex Nedeljkovic
Brandon Halverson

Zack Werenski - Brandon Carlo
Anthony DeAngelo - Chad Krys
David Farrance - Jack Dougherty

Sonny Milano - Auston Matthews - Alex Tuch
Matthew Tkachuk - Kyle Connor - Jack Roslovic
Max Jones - Kieffer Bellows - Colin White
T. J. Walsh - Oliver Wahlstrom - Jake Wise

----------------------------

Tuo massa mistä pelaajia voi valita on ihan ylivoimainen Euroopan maihin verrattuna. NHL pelaajista olisi saanut vielä yhden joukkueellisen kasattua lisää ja sitten onhan siellä tietysti vielä AHL:ssä ja juniorisarjoissa näitä viime vuosien draftien pelaajia vielä vaikka kuinka paljon vasta nousemassa.

Maalivahdeista sen verran että ymmärsin näin että jokaisella tuosta 4. joukkueen kolmikosta on potentiaalia nousta ihan NHL:n kärkipään veskariksi. Kaikki ovat tuttuja viime vuosien USA:n U20 joukkueista. Että niihin ei jenkit tule tulevaisuudessakaan kaatumaan.

Puolustuksessa on leveyttä mukavasti, ehkä niitä aivan eliittipelaajia vähän uupuu jos vertaa Kanadaan tai Ruotsiin?

Hyökkäyksestä tuo on kyllä kummallinen porukka. Kyllähän sitä muistaa jo 90-luvulta asti miten jenkit aina on tykänneet pelata sellaista nopeaa vastaiskupeliä, missä he hyödyntää älyttömän nopeita laitureitaan, joilla on saamarin hyvä ja tarkka laukaus. Ja niinhän nuo ovat kuin tehtaan liukuhihnatuotteita tuo laituriosasto siitä samasta puusta veistettyä eikä ole minusta ollenkaan väärin jos sanoo että jenkit pystyy tällä osastolla lyömään ihan täysin vertailun kestävän porukan Kanadaa vastaan.

Ainut jenkkien selvä heikkous on sentterit. Ei nuo huonoja ole missään nimessä, mutta kyllä se ihan terävin kärki puuttuu. Yksikään tuosta jenkkien ykkösnelikosta ei esimerkiksi mahtuisi Kanadan vastaavaan. Eichelillä ja Matthewsilla on isoa roolia tarjolla tulevaisuudessa.

Junioreista sanon vain sen että ei ole kyllä hädän päivää jenkeillä tulevaisuudessa. Ihan huoletta olisi voinut kasata vaikka toisenkin porukan vielä draftaamattomista pelaajista, eikä taso olisi kauheasti pudonnut. Jenkkien juniorimylly jauhaa NHL-huippuja jatkossakin. 2017 tulee näillä näkymin olemaan hieman heikompi vuosi USA:lle draftin suhteen, mutta heti seuraavaan on näillä näkymin osumassa taas ihan superlupauksia. Tuo koko kolmikko Walsh - Wahlstrom - Wise osuu siihen draftiin.
 
Viimeksi muokattu:

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
Oho. Mielenkiintoista ettei maalivahti Connor Hellebuyck mahtunut jenkkien mihinkään joukkueeseen.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
^ No siis, on ihan selvää että multa jää joitakin koviakin nimiä tuolta huomaamatta. Varsinkin jos on kyse jenkkien kokoisesta maasta jossa sitä massaa on kahlattavana niin paljon. Ei tämä mikään täydellinen listaus ole, vaan kunhan vain omaksi ilokseni näitä selvittelen koska aihe kiinnostaa itseäni kovasti. Ehkä tästä semmoista isompaa kuvaa saa kuitenkin hahmoteltua ja näkymää missä kansainvälinen jääkiekko menee nyt ja mitkä ovat tulevaisuuden näkymät?

Otan nämä astetta pienemmät maat vähän kevyemmin tarkasteluun. Tässä viestissä vuorossa on Slovakia.

Se on jo pidempään ollut tiedossa että Slovakian jääkiekolla ei mene hyvin. Kultaisen sukupolven lopettamisen jälkeen paikkaajia ei ole kauheasti tahtonut löytyä ja tällä kaudella NHL:ssä on esiintynyt ainoastaan 7 slovakialaista! Ja tämän alle 30-vuotiaiden teeman mukaisesti noistakin seitsemästä, 3 on vielä "yli-ikäisiä".

Noniin, eli jos tällä hetkellä pitäisi koota alle 30-vuotiaista slovakialaisista jääkiekon Dream Team joukkue niin se voisi näyttää esimerkiksi alla olevalta. NHL:ssä pelanneet vahvistetulla, alleviivatut AHL:ssä tai muissa Pohjois-Amerikan alemmissa sarjoissa pelaavat, kursivoidut KHL-pelaajia ja ilman mitään korostuksia olevat ovat pelanneet muissa Euroopan sarjoissa.

Julius Hudacek
Jaroslav Janus
Matej Tomek

Andrej Sekera - Martin Marincin
Michal Sersen - Martin Gernat
Peter Ceresnak - Jan Brejcak

Tomas Tatar - Jan Mursak - Tomas Jurco
Libor Hudacek - Marko Dano - Richard Pánik
Tomas Zaborsky - Juraj Mikus - Radoslav Tybor
Marek Hrivik - Marek Viedensky - Marek Tvrdon

-----------------------------

Näiden ukkojen ulkopuolella Slovakialla on joitakin nuoria maalivahteja tulossa, mutta tuo Matej Tomek taitaa niistä olla ainut kellä on mahdollisuuksia pidemmälle kuin jäädä pyörimään kotimaan tai Tsekin liigoihin.

Tuosta kokoonpanosta Marko Dano on potentiaalinen NHL-pelaaja ja hänellä itse asissa on jo joitakin kymmeniä NHL-pelejä kertynyt vyölle. Kokoonpanon ulkopuolelta löytyy muutama hyökkääjä, jotka saattavat päästä NHL:ään, eli Martin Reway, Adam Rucizka ja Peter Cehlarik. Näistä Martin Reway omaa sen suurimman potentiaalin.

Puolustajista löytyy Erik Cernak, jolla on hyvät mahdollisuudet luoda ura NHL:ssä. Joitakin AHL/KHL jyriä tulee vielä näiden lisäksi, mutta siinäpä ne sitten ovatkin.

Eli kyllähän se kovin köykäiseltä näyttää tuo Slovakian jääkiekon tulevaisuus.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Sveitsi on vankistanut viime vuosina asemaansa ylemmän keskikastin joukkueena ja sieltä on tullut jo joitakin todella huippupelaajia. Mulla olisi tässä nyt tavoitteena tehdä sveitsiläisistä kaksi joukkuetta: 1. on samantyylinen dream team kuin Slovakialla ja 2. koostuu sitten lähinnä tulevaisuuden lupauksista. Katsotaan riittääkö pelaajia, mutta ennakkoon on tullut semmoinen tuntuma että Sveitsin tilanne on jo parempi kuin Slovakialla.

Team Switzerland 1

Reto Berra
Lukas Flüeler
Leonardo Genoni

Roman Josi - Luca Sbisa
Yannick Weber - Mirco Müller

Robin Grossmann - Eric Blum

Sven Bärtschi - Luca Cunti - Nino Niederreiter
Denis Hollenstein - Matthias Bieber - Damien Brunner
Roman Wick - Cody Almond - Lino Martschini
Reto Suri - Reto Schappi - Julian Walker

Team Switzerland 2

Joren van Pottelberghe
Gauthier Descloux
Gilles Senn

Jonas Siegenthaler - Simon Kindschi
Phil Baltisberger - Yannick Rathgeb
Edson Harlacher - Livio Stadler

Kevin Fiala - Niko Hischier - Timo Meier
Noah Rod - Denis Malgin - Sven Andrighetto
Christoph Bertschy - Pius Suter - Calvin Thürkauf
Fabrice Herzog - Tobias Geisser - Kay Schweri

------------------------

Sveitsi on jo monet kisat pelanneet nojaten vahvasti tuohon tuttuun runkoon ja samoihin sotaratsuihin. Roman Josi ja Reto Berra ovat ne kirkkaimmat tähdet joukkueessa.

Tulevaisuus vaikuttaa ihan kohtuulliselta Sveitsin kannalta. Ymmärsin että tuo veskari Joren van Pottelberghe omaa lahjat aina NHL:ään asti.

Puolustukseen ei kyllä voi kauheasti lupailla suuria. Tuo Jonas Siegenthaler on 2. kierroksen varaus, mutta sen jälkeen ei kyllä ole näköpiirissä oikein ketään, kenellä isoihin valoihin riittäisi potentiaalia.

Hyökkäykseen sen sijaan on aika mukavasti lahjakkuutta ja nuo 2. joukkueen kaksi ensimmäistä kenttä on kauttaaltaan miehitetty potentiaalisilla NHL:n TOP6 hyökkääjillä. Fiala ja Maier ovat kummatkin 1. kierroksen alkupään varauksia. Hischierin ennustetaan menevän samoilla sijoituksilla.

Eli yhteenvetona minulle tuli semmoinen tuntuma, että Sveitsi on todellakin tullut jäädäkseen sinne arvokisojen pudotuspelijoukkueeksi, mutta ei se kyllä kuitenkaan ihan siihen liitoon ainakin näillä näkymin ole nousemassa mitä jossain vaiheessa jo hätäisimmät puhuivat, että rupeavat tosissaan haastamaan jo näitä isompiaan. Sinne on kyllä vielä matkaa tulevaisuudessakin.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Otan tähän samaan viestiin vielä noita maita mukaan, jotka ovat lähinnä pelanneet putoamista vastaan viime vuosina. Ei mitään kokonaisia kokoonpanoja, mutta katsotaan minkä verran mistäkin maasta pelaajia pelaa NHL:ssä ja miltä näyttää tulevaisuus mahdollisten draftauksien osalta. Eli ensin NHL:ssä tällä kaudella vähintään 1 pelin pelanneet alle 30-vuotiaat pelaajat maittain:

Itävalta 2 pelaajaa
Valko-Venäjä 0
Tanska 4
Ranska 1
Saksa 2
Latvia 1
Norja 1
Slovenia 1

Toinen tilasto käsittelee vuodesta 2005 lähtien TOP100 draftauksia.

Itävalta 1 pelaaja
Valko-Venäjä 1
Tanska 4
Ranska 1
Saksa 4
Latvia 6
Norja 1
Slovenia 1

--------------------

Sitten haravoidaan pikaisesti tulevaisuuden drafteja.

Itävalta

Pikaisella etsinnällä ei silmiin osunut yhtä ainuttakaan mainittavaa tulevaisuuden lupausta.

Valko-Venäjä

Sama juttu myös näillä.

Tanska

Ensi kesänä varattavaksi tuleva Jacob Schmidt-Svejstrup on lupaava hyökkääjä. Pelaa Pohjois-Amerikassa, mutta ei ole ilmeisesti avannut kauttaan kovin kummoisesti. Kaksi muuta potentiaalista varausta ovat myös hyökkääjiä: Jeppe Jul Korskaard & Nikolaj Krag Christensen

Ja on tuolla pöhinää vielä näitä nuorempienkin kaverien kohdalla, että on sieltä muitakin tulossa. Yhtä verrattiin jopa Mikkel Boedkeriin. Mutta ovat ihan lapsen iässä vielä, joten ei noista voi sanoa vielä mitään.

Ranska

Ei mitään mainittavaa. Jonkun U20-joukkueen listan pelaajista löysin, mutta ei siellä ollut mitään mainintaa kenestäkään erikseen. Laiska kun olen niin en minä noita nimiä yksi kerrallaan lähde tutkimaan.

Saksa

Saksalaisilla on melko nihkeä prospect tilanne. Ensi kesällä tulee varattavaksi hyökkääjä Tobias Eder. Nakutellut oikein makoisia tehoja Saksan juniorisarjoissa. On todella aikaista vielä sanoa mutta kesälle 2019 on osumassa hyökkääjä Yannik Valenti. Jos hänet on nyt jo nostettu draftilistoille, niin on siinä pojassa jotain silloin oltava. Hyökkääjä Dominik Bokk on myös seuraamisen arvoinen pelaaja.

Siinäpä ne mainitsemisen arvoiset pelaajat ovatkin. Puolustus tulee olemaan näillä näkymin Saksalle suuri ongelma tulevaisuudessa.

Latvia

Äkkiseltään katsottuna vaikutti siltä että Latvialla on näistä maista ihan selkeästi paras procpect tilanne.

Sehän käy selväksi jo ensi kesän Draftista. Sinne on osumassa kaksi Top prospectiksi nostettua puolustajaa, Kristaps Zile & Kristians Rubins. Näiden lisäksi tähän draftiin osuvat Pohjois-Amerikassa pelaavat hyökkääjät Eriks Zohovs & Rodrigo Abols.

Vaan ensi kesän jälkeen näillä näkymin aika hiljaista pitelee Latvian suunnallakin. Hyökkääjä Deniss Smirnovs vaikuttaa ihan lupaavalta, mutta ei hänestäkään voi vielä mitään isompia huudella.

Norja

Ainut norjalainen procpect joka on nostettu listoille on hyökkääjä Mathias Emilio Pettersen. Vasta kesän 2018 draftin pelaajia, mutta toistaiseksi tehnyt hyvää jälkeä Norjan junioriliigoissa ja siirtynyt Pohjois-Amerikkaan pelaamaan.

Slovenia

Hiljasta pitelee.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ja viimeisenä otetaan itse Leijonat lautaselle. Mulla oli ajatus tehdä finskeistä 2 joukkuetta ajatuksella "kaikki parhaat tulevaisuuden leijonatähdet". Eli ihan siis samalla tavalla fantasioida parhaat mahdolliset kokoonpanot jotka Leijonilla on mahdollisuus kasata nykyisistä huipuista sekä parhaista supertalenteista. Ja joukkue nro. 3 on sitten ihan puhtaasti vielä pelkistä lahjaimmista lupauksista koostuva ryhmä. Eli samalla tavalla alle 30-vuotiaat kehiin ja lihavoidut ovat vähintään 1 NHL-pelin tällä kaudella pelanneita, alleviivatut muita Pohjois-Amerikan sarjoja pelanneet ja kursivoidut KHL-pelaajia.

Leijonat 1

Tuukka Rask
Joni Ortio
Karri Rämö

Olli Määttä - Rasmus Ristolainen
Sami Vatanen
- Julius Honka
Jyrki Jokipakka - Sami Lepistö

Teuvo Teräväinen - Aleksander Barkov - Joonas Donskoi
Leo Komarov - Mikael Granlund - Teemu Pulkkinen
Lauri Korpikoski - Jori Lehterä - Mikko Rantanen
Markus Granlund - Joonas Kemppainen - Iiro Pakarinen


Leijonat 2

Mikko Koskinen
Atte Engren

Juuse Saros

Esa Lindell - Petteri Lindbohm
Ville Pokka - Kristian Näkyvä
Rasmus Rissanen - Vili Saarijärvi


Teemu Hartikainen - Erik Haula - Joel Armia
Kasperi Kapanen - Jarno Koskiranta - Miikka Salomäki
Artturi Lehkonen - Michael Keränen - Henri Ikonen
Markus Hännikäinen - Miro Aaltonen - Juho Lammikko

Leijonat 3

Ville Husso
Kaapo Kähkönen
Veini Vehviläinen

Olli Juolevi - Juuso Välimäki
Urho Vaakanainen - Veeti Vainio
Tarmo Reunanen - Markus Niemeläinen

Sebastian Aho - Roope Hintz - Jesse Puljujärvi
Kristian Vesalainen - Aleksi Saarela - Patrik Laine
Otto Mäkinen - Otto Somppi - Sebastian Repo
Eeli Tolvanen - Santeri Virtanen - Jonne Tammela

------------------------------------

Suomen jääkiekkomaajoukkue elää melkoista murroksen vaihetta. Tulevaisuus näyttää miten siinä murroksessa käy. Ns. prospectpoolin voi kuitenkin varmasti ilman mitään värilaseja sanoa olevan syvempi kuin se on koskaan ennen ollut Suomen jääkiekon historiassa. Tuossa on niin paljon ihan muutaman vuoden sisällä tupsahdellut näitä kovia lupauksia. Ja ennen kaikkea taitavia sellaisia. Laineesta ja Puljujärvestä on jo sanottu kaikki mahdollinen, mutta erityisen hienoa on myös tämän 16-vuotiaan Kristian Vesalaisen murtautuminen kivikovaan Frölundan edustusmiehistöön. On nyt pelannut siinä jo muutaman pelin.

Kovia puolustajalupauksiahan Suomella on nyt oikeinkin mukavasti. Niitä on mielenkiintoista tulevaisuudessa seurata. Mun käsitykseni mukaan lähes tulkoon kaikki noissa kokoonpanoissa esiintyvät puolustajat omaavat potentiaalin nousta NHL:ään.

Maalivahteihin ei tule Suomi jatkossakaan kompastumaan.

Myös hyökkääjistä jäi muutama hyvin lahjakas poika noiden kokoonpanojen ulkopuolelle. Mm. Linus Nyman, Sami Moilanen, Lauri Pajuniemi, Joni Ikonen & Arttu Ruotsalainen ovat hyvin lahjakkaita pelaajia.
 
Viimeksi muokattu:

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
@adolf Pakarinen kuuluu lihavoituun kategoriaan

Edit: ja Kontiola on jo yli 30-vuotias, -84 syntyny taitaa olla.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
@adolf Pakarinen kuuluu lihavoituun kategoriaan

Edit: ja Kontiola on jo yli 30-vuotias, -84 syntyny taitaa olla.
Pelasko Pakarinen muka Edmontonissa? Eikös se mennyt vaan niin että se nostettiin ylös, muttei pelannut kuitenkaan.

Ja joo voi ***** tuo Kontiola... Se saa nyt olla siinä. Aivot on sen verran tyhjänä nyt, kun näitä on nakutellut pitkin päivää. Huomenna korjaan vielä tuon ja teen jonkunlaisen yhteenvedon näistä viesteistä ja mitä ajatuksia itsellä herää. Jonkinlaisen rankingin meinasin tehdä myös. Mutta se on sitten huomisen asia se.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Pelasko Pakarinen muka Edmontonissa? Eikös se mennyt vaan niin että se nostettiin ylös, muttei pelannut kuitenkaan.

Ja joo voi ***** tuo Kontiola... Se saa nyt olla siinä. Aivot on sen verran tyhjänä nyt, kun näitä on nakutellut.
Juu kyllä tuo Pakarinen jo yhen pelin on ehtiny pelaamaan, ainakin NHL:n sivujen statsit sellasta väitti tossa aamusella.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kun selailin noita menneiden vuosien drafteja, mulle tuli mieleen yksi asia mikä voisi ehkä selittää tätä että nämä jääkiekon valta-asemat ovat hiukan muuttuneet siitä mitä ne olivat vielä vaikkapa 20 vuotta sitten. 90-luvun lopun ja 2000-luvun alun drafteissa esimerkiksi ruotsalaisilla ei ollut tietoakaan nykyisestä tähtiloistosta mitä nuo ovat olleet heille. Sieltä löytyy ihan jotain yksittäisiä täysosumia, kuten Sedinit, Zetterberg ja Lundqvist. Mutta mitenkään järjestelmällisesti niitä ei tullut. Oli mielenkiintoista huomata että esimerkiksi tsekkejä varattiin vielä 2000-luvun alussa paljon enemmän ja niistä ennen kaikkea tuli hyviä pelaajia. Suuri osahan juuri noista on nyt siellä uransa ehtoopuolella.

Se taisi olla juuri tuo 2000-luvun vaihde kun jääkiekko muuttui aika selvästikkin. Vastatkoon tähän joku asiasta enemmän tietävä, mutta tämmöinen mutu mulle tuli. Jääkiekkoahan pelattiin vielä 90-luvulla paljon yksilövetoisemmin ja oli selkeästi suurempi jako pistemiesten ja santapaperiosaston sekä ihan puhtaiden tappelijoiden välillä.

Pelaajista on tullut isompia, nopeampia ja taitavempia. Viisikkopelaamisen merkitys on myös kasvanut tosi paljon ja enää nykyään ei joukkueen supertähdet voi yksinään ratkoa pelejä. Kaikkien pelaajien pitää pystyä pelaamaan ja se on asettanut kovemmat taitovaatimukset NHL:ään pääsemiselle.

Niin eikös se juuri tuota 2000-luvun alkua ollut kun Ruotsissa huolestuttiin tuosta junioreiden tilasta ja koko järjestelmä uudistettiin perin pohjin. Myös USA:ssa taidettiin aika vastaavaan aikaan toimia samoin? Se on selvästi näkynyt siinä kun ollaan tultu tänne 2010-luvun puolelle. USA tuottaa ihan liukuhihnatavarana huippupelaajia massoittain draftiin toisensa jälkeen. Ruotsille nuo uudistukset rupesivat kantamaan hedelmää toden teolla vuonna 2009, kun 7 ruotsalaista varattiin ykköskierroksella.

Tästähän on puhuttu jo monta vuotta, joten ei tässä sinällään mitään uutta ole.

Musta tuntuu että Suomessa tähän asiaan herättiin tuossa viime vuosikymmenen loppupuolella. Suomen juniorijärjestelmä on ilmeisesti lähes suora kopio Ruotsista? Mutta suomalaisen jääkiekon kannalta hyvä, että kuitenkin herättiin. Koska vaikuttaa siltä että Suomi on ainut näistä suurista joka on ymmärtänyt tuohon kelkkaan lähteä mukaan.

Ja tietenkään ei ole nyt niin että kun olen nämä kokoonpanot tähän väsännyt ja teen jonkunlaisen rankingin tuohon, että nämä edustaa jotain viimeistä totuutta jääkiekon tilasta. On aina niin että jotkut täysin odottamattomat draftin viimeisillä kierroksilla varatut pelaajat tai jopa kokonaan draftaamattomat pelaajat murtautuu NHL:n eliittiin ja vastaavasti siellä ykköskierroksella varatut superlupaukset floppaavat ihan täysin. Pelaajat joista ei vielä tiedetä mitään, voivatkin olla ihan staroja jo muutaman vuoden päästä. Otanta on myös sinällään hyvin pieni, että eihän jotain 2018 kesän draftia pidemmälle voi vielä sanoa oikein mitään. Ja on myös niin että jo nyt draftatut pelaajat vielä kehittyvät vasta AHL:ssa ja muissa sarjoissa. Esimerkiksi USA:sta katsoin että varovaisenkin arvion mukaan heillä pelaa jo draftattuja pelaajia ainakin joukkueellisen verran Pohjois-Amerikan muissa sarjoissa, jotka tulevat muutaman vuoden sisällä murtautumaan NHL:ään. Ja heitä ei noissa kokoonpanoissa ole.

Mutta voivathan nämä toimia sellaisten suurien linjojen hahmottamisena?

----------------------------------

1. Kanada

Paras. On sitä nyt ja tulee olemaan tulevaisuudessakin.

Kanadasta ei ollut mitään mieltä lähteä tekemään mitään kokoonpanoja, koska se olisi ensinnäkin ollut niin tolkuton tehtävä ja me muutenkin tiedetään jo valmiiksi että Kanada on ihan ylivoimainen kaikilla sektoreilla. Katsotaan huvikseen vaikka tämmöinen esimerkki: Kanadan TOP8 sentterit voisivat olla esimerkiksi Sidney Crosby, Tyler Seguin, Connor McDavid, Jonathan Toews, John Tavares, Ryan Johansen, Steven Stamkos & Claude Giroux

Kuinka monta sentteriä kaikki muut joukkueet saisivat edes keskenään mahtumaan tuon kahdeksikon 2-joukkueeseen? 1-joukkueeseen ei mahtuisi ainakaan yksikään.

2-3 USA, Ruotsi

Jääkiekon kaksi suurmaata Kanadan jälkeen. Olen jopa semmoista lukenut jostain että jotkut ovat sitä mieltä että Ruotsi tulee jatkossa olemaan se toiseksi paras kiekkomaa maailmassa. Ruotsin puolustus on nyt ja tulee olemaan tulevaisuudessakin niin laadussa kuin määrässäkin ihan eliittiä, mutta en mä kyllä tuota muuten ostaisi. USA tuottaa kuitenkin niin älyttömän paljon suurempia pelaajamassoja, kuin Ruotsi. Jos Ruotsi saa jo kohta sen 3-4 joukkueellista NHL pelaajia kasattua, niin USA pystyy vielä tuplaamaan tuon määrän. Tietysti voidaan kysyä että mitä tässä käytetää mittarina, koska USA ei vaan noissa aikuisten arvokisoissa tunnu pärjäävän. Mutta ihan puhtaasti paperilla jos katsotaan, niin ei Ruotsi pysty kilpailemaan ainakaan määrässä.

Ruotsin suureksi ongelmaksi voi tulevaisuudessa muotoutua maalivahtitilanne. Mitä sitten kun Lundqvist lopettaa? Löytyykö toista tähtiveskaria?

4-6 Suomi, Venäjä, Tsekki

Tällä hetkellä vielä minusta nämä kaikki kolme maata kuuluvat tähän lokeroon. Suomella on sinänsä varmastikin näistä maista parhaiten pullat uunissa. koska meiltä löytyy kaikista tasapainoisin pelaajamateriaali. On mukavasti kaikille pelipaikoille tulossa pelaajia. Jännä vain nähdä että kuinka moni noista pelaajista lunastaa täyden potentiaalinsa ja pääsee NHL:ään. Itselle on vasta tällä kaudella auennut kunnolla se kuinka mielettömän vaikeaa sieltä on saada pelipaikka. Siinä pitää ensin monen jutun natsata kohdalleen ja on olemassa tositosi harvoja pelaajia, kuten esimerkiksi Aleksander Barkov jotka voi vaan marssia paikalle ja sanoa että mä muuten tulin nyt pelaamaan tänne.

Tsekille ja Venäjälle kummallekin, kuten tuolla tuli sanottua tulee puolustus olemaan tosi iso ongelma tulevaiduudessa. Onhan se sitä itse asiassa jo nykyisyydessäkin. Heidän pitäisi tosissaan keksiä se että miten saada jotkut pelaajat kiinnostumaan myös puolustamisesta.

Pelkästään hyökkääjälahjakkuuksia tarkastelemalla Venäjä olisi tuon ylemmän korin kastia. Mutta niin on kuitenkin käynyt että Venäjä ei enää nykyään ole minusta semmoinen jääkiekon supervalta mitä se vielä 90-luvullakin oli. Vaikka heillä on paljon superlahjakkaita ja taitavia hyökkääjiä, ovat ne myös kaikista suurimpia kysymysmerkkejä. Noista voi tulla supertähtiä tai voivat pelata jo alle 30-vuotiaana jotain alasarjahöntsää.

Tsekki kuuluu vielä tällä hetkellä tähän osastoon, mutta tulevaisuudessa uhkaa käydä niin että tippuminen porrasta alaspäin tulee tapahtumaan. Vaikuttaisi siltä että Tsekki ei oikein ole osannut hypätä tähän nykyisen kiekkokehityksen mukaan, vaan tuntuu vaeltavan jotenkin vailla suuntaa.

7-8 Sveitsi, Slovakia

Niin siinä on vain käynyt että Slovakia on pudonnut isojen kyydistä. Ja vaikuttaa siltä että on pudonnut ihan pysyvästi. Joitakin yksittäisiä kipinöitä siellä on, mutta muuten kyllä asemat tulevat olemaan jatkossakin nämä, eli isompien kiusaaminen. Mitali mistään kisoista olisi todella valtava yllätys.

Sveitsillä on muutama tosi lupaava pelaaja tulossa, mutta ihan sellaista massatuotantoa NHL-pelaajia ei kyllä ole tulossa, mistä mielestäni jossain kohtaa jo vähän uumoiltiin. Nyt vaikuttaisi siltä että tulee koko lailla säilyttämään nykyisen tasonsa. Siellä on hyviä pelaajia heidän omaan sarjaansa, jossa tuntuvat poikkeuksellisen hyvin viihtyvän ja sitten muutamalle kaverille on näköpiirissä ura NHL:ssä.

9-11 Latvia, Tanska, Saksa

Nämä ovat vielä ne 3 maata josta minusta näkee, että näissä maissa vielä selvästi panostetaan jääkiekkoon. Tanska on tehnyt tosi hyvää työtä viimeisenä 10 vuotena ja on noussut ihan kunnon jääkiekkomaaksi sekä pysyväksi arvokisakävijäksi. Kaikista näistä maista löytyy nyt ja tullee löytymään jatkossakin jokunen NHL-pelaaja. Jokaisella näistä maista on tulossa joitain tosi lupaavia pelaajia, mutta aika näyttää miten niiden käy. Kuitenkin nämä maat tulevat jatkossakin olemaan sen verran tasokkaita, että pystyvät arvokisoissa tekemään todellista kiusaa noille isoille maille ja jopa pöljänä päivänä voittamaan niitä.

12-16 Itävalta, Valko-Venäjä, Ranska, Norja, Slovenia

Hyvin pitkälti näiden maiden välillä tullaan jatkossakin ratkomaan MM-kisojen viimeiset sijat ja B-sarjaan putoajat. Edes Valko-Venäjällä ei näytä olevan tulossa ketään uusia Grabovskeja tai Kostitshyneja. Slovenia, Itävalta ja Ranska lienevät suurimmassa vaarassa pudota pysyvästi B-sarjan joukkueeksi. Joka tapauksessa se sama hissiliike näiden maiden ja B-sarjan välillä tulee jatkumaan. Yhtään todellista superlupausta näistä maista ei ainakaan tällä hetkellä ole näköpiirissä.
 
Viimeksi muokattu:

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
12-16 Itävalta, Valko-Venäjä, Ranska, Norja, Slovenia

Hyvin pitkälti näiden maiden välillä tullaan jatkossakin ratkomaan MM-kisojen viimeiset sijat ja B-sarjaan putoajat. Edes Valko-Venäjällä ei näytä olevan tulossa ketään uusia Grabovskeja tai Kostitshyneja. Slovenia, Itävalta ja Ranska lienevät suurimmassa vaarassa pudota pysyvästi B-sarjan joukkueeksi. Joka tapauksessa se sama hissiliike näiden maiden ja B-sarjan välillä tulee jatkumaan. Yhtään todellista superlupausta näistä maista ei ainakaan tällä hetkellä ole näköpiirissä.


Niin hyvä postaus kokonaisuudessaan, että oikein hävettää puuttua siinä vain tämän kategorian joukkueisiin. Mutta kun kaiken muun allekirjoittaa, niin mitäs sitä viemään turhaa internet-tilaa selkääntaputtelulla. Itse boldaamani kohdan kuitenkin kyseenalaistan. Vaikea nähdä että yksikään noista joukkueista putoaa pysyvästi B-sarjaan, koska eipä sieltä ole sen parempia tulossa tilalle vakiinnuttamaan paikkaansa A-sarjaan. Italia ja Kazakstan ovat pahimman luokan hissijoukkueita (ja nythän Italia jämähti B-sarjaan) ja Ukrainan ja Puolan edellisistä MM-reissuista alkaa olemaan aikaa. Nythän Ukraina sitä paitsi tippui alempaan B-sarjan lohkoon, siinä missä Puola meinasi yllättää ja raivata tiensä MM-kisoihin.

Mutta tuossa siis oli vain wikipedian kertomia tietoja. Onko sinulla (tai toki myös jollain muulla) tarkempaa tietoa esim. edellä mainittujen maiden pelaajakehityksestä viime vuosilta, mihin pohjaten muodostat arviosi? Minua ainakin kiinnostaa myös nämä pienemmät jääkiekkomaat ja haluaisin niistä kuulla.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Nuo tekemäsi havainnot ovat varmasti ihan oikeita. Tuossa viestissä oli käytetty vähän vääränlaista sanavalintaa. Oikeampi olisi varmasti ollut että tulevaisuudessa on mahdollista jopa jonkun noista maista tippua B-sarjaan pysyvästi.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Minusta on hieman irrelevanttia miettiä, montako joukkuetta USA saa kasaan verrattuna vaikka Ruotsiin, kun toistaiseksi kilpaillaan vain sillä yhdellä. Ei huipputurnauksissa mitata materiaalin syvyyttä: jos mitattaisiin niin ei huipputurnauksia tarvitsisi pelata - otettaisiin vain tietyin kriteerein nimilistat paperille ja katsottaisiin vaikka mikä maa saa 100 pelaajan listastaan parhaan. Tai sitten peleihin otettaisiin mukaan 2- ja 3-joukkueet vaikkapa hiihdon maailmancupin viestien malliin. Jalkapallossa on sama tilanne: on toisarvoista saisiko Brasilia kasaan kolme hyvää joukkuetta ja vaikkapa Hollanti vain yhden.

edit. Vähän mietittyäni tuo teksti näyttää vähän turhan kärjistetyltä, tietysti syvyydelläkin on tärkeä konkreettinen merkitys - ehkä parhaiten huippumaiden voimasuhteita voi verrata jonkinlaisella 1,5-joukkueella: miten helposti voidaan korvata vaikkapa yllättävästi loukkaantuneet tai äkillisesti hiipuneet tähtipelaajat, eli miten hyvin voidaan aukotkin paikata huippuluokan pelaajilla.
 
Viimeksi muokattu:

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Tsekki kuuluu vielä tällä hetkellä tähän osastoon, mutta tulevaisuudessa uhkaa käydä niin että tippuminen porrasta alaspäin tulee tapahtumaan. Vaikuttaisi siltä että Tsekki ei oikein ole osannut hypätä tähän nykyisen kiekkokehityksen mukaan, vaan tuntuu vaeltavan jotenkin vailla suuntaa.
Tshekissä on käsittäkseni uudistettu juniorityötä eli kyllä he ainakin yrittävät pysyä kehityksen mukana. Takatukat ovat olleet vähän samassa tilanteessa kuin Suomi jokin aika sitten, "juna" oli jo ajamassa ohi, jolloin kiekkopomotkin heräsivät tilanteeseen.
 

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
^ No siis, on ihan selvää että multa jää joitakin koviakin nimiä tuolta huomaamatta. Varsinkin jos on kyse jenkkien kokoisesta maasta jossa sitä massaa on kahlattavana niin paljon. Ei tämä mikään täydellinen listaus ole, vaan kunhan vain omaksi ilokseni näitä selvittelen koska aihe kiinnostaa itseäni kovasti. Ehkä tästä semmoista isompaa kuvaa saa kuitenkin hahmoteltua ja näkymää missä kansainvälinen jääkiekko menee nyt ja mitkä ovat tulevaisuuden näkymät?
Siis joo tottakai lipsahduksia tulee. Olisi ehkä pitänyt sanoa muutakin eikä vain tulla nipottamaan yhden lupaavan pelaajan puuttumista. Maalivahtien suurena fanina pisti vaan vähän silmään. Heh.

Erinomaista tekstiä tosiaan muuten tämä kaikki! Miellyttävää lukea tätä ketjua. Kivasti olet jaksanut tutkia näitä juttuja.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tuon alkuperäisen maiden tulevan tason vertailuhan lähti Ruotsin pelaajien selvittelystä. Ajattelin nyt paneutua vielä vähän tarkemmin heidän tilanteeseensa. Paljon kun siitä on ollut puhetta että Ruotsi tulee sementoimaan tulevaisuudessa yhä tiukemmin paikkansa maailman TOP3:ssa ja puskevat vuosi toisensa perään kultamitaleista taistelevaa miehitystä U20-kisoihin. Varsinkin heidän puolustajien taso ja ennen kaikkea laajuus on ollut hämmentävää.

Jos nyt aluksi katsotaan että kuinka monta ruotsalaista kenttäpelaajaa on tällä kaudella pelannut NHL:ssä niin heitä on 65(!). Heistä puolustajia on 26(!) ja hyökkääjiä 39. Maalivahtejakin on peräti 9.

Tulevaisuutta silmällä pitäen noista pelaajista menee iän mukaan sillä tavalla, että alle 25-vuotiaita tai siitä nuorempia on noista pelaajista puolustajia 17, hyökkääjiä 25 ja maalivahteja 4.

Seuraavaksi ajattelin tarkastella jo draftattuja ruotsalaisia, jotka eivät kuitenkaan ole tällä kaudella vielä päässeet pelaamaan NHL:ssä. Olisi varmaan järkevää aloittaa vuodesta 2010, koska realistisesti ajateltuna siltä vuodelta voisi vielä olla semmoisia "katsomattomia kortteja", jotka tahkoavat esimerkiksi jonkun Joel Armian tavoin edelleen AHL:ää.

G = Maalivahti
D = Puolustaja
F = Hyökkääjä

2010

D Petter Granberg - ollut loukkaantuneena koko kauden. Terveenä ollessaan taistelisi Nashvillen 3. parin puolustajan paikasta. Pelasi jo viime kaudella Torontossa ja puheiden mukaan oli hyvä.

2011

G Magnus Hellberg - aikanaan ollut 2. kierroksen varaus. Jäänyt tahkoamaan eri sarjoja Pohjois-Amerikka ja tällä hetkellä AHL:ssä. Aika hankalalta näyttää NHL:n suhteen.
G Anton Forsberg - pelannut viime kaudella 5 peliä NHL:ssä. Tämä kausi mennyt toistaiseksi AHL:n puolella. Pitää kyllä varmasti löytää vielä uusi taso, jos haluaa tulevaisuudessa pysyvästi saada paikan NHL:stä.
D Fredrik Claesson - puolustava puolustaja jonka sopimus loppuu tähän kauteen. Ottawan varaus joka tahkoo nyt neljättä kautta AHL:ää. Jakanut aika vahvasti mielipiteitä. Toiset sanoo että on aivan huikaisevan huono pelaaja ja toiset on sitä mieltä että pitäisi saada näytönpaikka ylhäällä. Eli NHL on vielä mahdollista.
F Michael Schumacher - ei mitään asiaa NHL:ään, mutta johan on miestä nimellä paiskattu!

2012

G Oscar Dansk - monet muistavat varmasti että tämä oli se veskari 2014 U20-kisoissa jonka ohi Suomi teki 3 maalia ja voittivat sen finaalin. Viime kaudella oli ilmeisesti yritys jo lähteä tekemään uraa Pohjois-Amerikassa: Ei kuitenkaan ole mennyt ihan putkeen ja tullut hakemaan SHL:stä vauhtia täksi kaudeksi ja on ollut Röglen 1. veskari. Kaikki mahdollisuudet on kuitenkin minusta NHL:ään vielä, koska on kuitenkin vasta 21-vuotias kaveri.
D Mikael Wikstrand - ilmeisesti kyseessä on todella lahjakas pelaaja, mutta isot ongelmat asennepuolella ovat asettuneet suureksi esteeksi NHL-uralle. Kaiken kaikkiaan tosi sekava tapaus, kun nopeasti pelaajasta otin selvää. Sen kuitenkin ymmärsin että on kuitenkin vielä mahdollisuudet pelata joskus Ottawassa, mutta paljon pitää ennen sitä tapahtua.
F Sebastian Collberg - tämä nimi on jäänyt noista U20-kisoista mieleen. Ollut ilmeisesti juniorivuosinaan tosi kova lupaus, mutta niihin lahjoihin nähden ollut toistaiseksi aika kova pettymys. Pari viime kautta menneet aika heikosti. Mahdollisuudet NHL:ään ovat olemassa, mutta pitää nostaa pelaamisen tasoa. Pelaa AHL:ssä tällä kaudella
F Pontus Åberg - muistan että tämä kaveri pääsi jopa sinne alunperin tekemääni listaukseen ruotsalaispelaajista. Nyt vähän täytyy ihmetellä että miksi hänet olen sinne nostanut. Vähän samat sanat menee häneen kuten edelliseenkin. Pitää löytää uusi vaihde, jos haaveilee vielä NHL:stä.
F Oskar Sundqvist - Penguinsin miehiä. Isokokoinen hyökkääjä, jolla on mahdollisuudet taistella paikkansa Penguinsin alaketjuihin. Pelaa tällä hetkellä AHL:ssä.

2013

D Robert Hägg - puolustava puolustaja, jonka ongelmana on juttujen mukaan ollut tasaisuuden puute ja rooliinsa nähden pelaa liian heikosti omassa päässään. Flyersien kanssa kuitenkin 2018 kevääseen asti sopimusta, joten aikaa on vielä parantaa ja ottaa paikka ylhäältä. Eväät sinne on olemassa.
D Niklas Hansson - taitava kiekollinen puolustaja. Loukkaantuneena parhaillaan, mutta tehnyt SHL:ssä tällä kaudella lähes PPG tahdilla pisteitä.
F Jacob de la Rose - tämä mies jäi jo erikoisen nimensä vuoksi hyvin mieleen noista 2014 U20-kisoista. Pelasi jo viime kaudella 33 peliä NHL:ssä, mutta tämä kausi on toistaiseksi mennyt AHL:n puolella. Ei ole ikinä ollut mikään valtava pisteidentekijä, vaan on vähän kuin Ruotsin oma Leo Komarov. Taistelija. NHL-ura siintää edessä.
F Tobias Lindberg - pelaa nyt toista kauttaan Pohjois-Amerikassa. Omaa kyvyt nousta NHL:ssä Bottom-6 pelaajaksi.
F Andreas Johnson - ollut tosi hyvä kivikovassa Frölundan joukkueessa tällä kaudella. Tällä haavaa näyttää siltä että Pohjois-Amerikka kutsuu ensi kaudella. On Toronton varaus ja siinä on joukkue joka kuulostaisi ainakin siltä että sopisi ympäristönä hyvin hänelle. Kaikki mahdollisuudet NHL:ään.

2014

G Linus Söderström - isokokoinen jamppa, joka lienee Ruotsin ykkösveskari U20-kisoissa. Miten ura sitten tästä urkenee, niin se on vielä ihan kysymysmerkki. Kuuleman mukaan on kuitenkin oikein potentiaalinen.
D Marcus Pettersson - isokokoinen puolustaja. En oikein muuta osaa tuosta sanoa. On 2. kierroksen varaus, joten jotainhan hänessä on silloin oltava. Pelaa SHL:ssä tällä kaudella.
D Andreas Englund - fyysinen ja johtava puolustaja. Hän on myös 2. kierroksen varaus, mutta vielä liian aikaista hihkua tulevasta mitään.
D William Lagesson - yksi näistä paljon hehkutetuista Ruotsin puolustajista, jota en oikein kuitenkaan ymmärrä. Ei ole esittänyt oikein mitään kaiken sen hypen arvoista ainakaan tilastojen valossa. No hänet(kin) tulemme näkemään noissa muutaman viikon päästä alkavissa kisoissa, niin sittenhän sen saa todistaa että minkälaisesta pelimiehestä on kyse.
D Gustav Forsling - harvoin 5. kierroksen varauksesta kohistaan niin paljon kuin tästä pelaajasta on kohistu. Ruotsin johtava puolustaja tulevissa U20-kisoissa. En silti hänestäkään oikein ymmärrä että mistä se kaikki vallaton hype tulee. Kai jotkut sitten tietää paremmin.
D Adam Ollas-Mattsson - taas 1 sellainen puolustaja jota koskee samat sanat että minkä vuoksi tämä on niin mielettömän ylivertainen puolustaja että pesee mennen tullen kaikki suomalaiset ikätoverinsa? Isokokoinen, puolustava puolustaja kuitenkin kyseessä.
F William Nylander - ollut AHL:n kiistatta yksi parhaista pelaajista tällä kaudella. Häikäisevän taitava pelaaja ja on kaikki lahjat olemassa noustakseen NHL:n johtavaksi hyökkääjäksi. Debyytti tapahtuu jo tällä kaudella?
F Adrian Kempe - jännä yksityiskohta hänestä on että ei ole juniorivuosinaan koskaan ollut mikään mieletön pisteidentekijä. Se puoli on nyt vasta ruvennut enemmän tulemaan esiin. Ei kuitenkaan näillä näkymin ole miksikään 1-ketjun pelaajaksi tulossakaan, mutta hyvä voimahyökkääjä, tämmöisen kuvan minä sain. Tullee tekemään uransa NHL:ssä.
F Lucas Wallmark - todella paljon hypetetty pelaaja. Junnukisoista on jäänyt mieleen kuinka vaarallinen pelaaja on kyseessä. Tehnyt lähes PPG tahdilla pojoja Luleåssa. Kaikki eväät tehdä hyvä ura NHL:ssä.
F Oskar Lindblom - vähän tässäkin on sitä samaa makua kuin noissa joissakin puolustajissa. Onko ihan niin hyvä kuten jotkut puheet antaisivat ymmärtää? On pelannut ihan hyvän kauden SHL:ssä toistaiseksi.
F Axel Holmström - pelannut hyvän kauden SHL:ssä. Mutta silti tässäkin on semmoinen hyökkääjä joka saa kyllä minulle tulevissa kisoissa todistaa, että mikä hänestä muka tekee paremman sentterin kuin esimerkiksi Hintz tai Saarela on Suomella. Potentiaalinen pelaaja, mutta on kuulemma paljon kehitettävää vielä luistelussa.

2015

G Felix Sandström - 18-vuotias veskari joka pelasi jo viime kaudella 2 peliä SHL:ssä. Potentiaalia nousta hyväksi NHL-maalivahdiksi.
D Jacob Larsson - yksi näitä Ruotsin puolustajahelmiä. Fiksu ja taitava kiekollinen puolustaja. Ura osoittaa kovaa kyytiä kohti NHL:ää.
D Gabriel Carlsson - isokokoinen puolustava puolustaja. Columbus joukkueena joka hänet on siis varannut voisi kuulostaa juuri sopivalta hänelle.
D Rasmus Andersson - ihan jäätävät tehot puolustajalle tehnyt viime ja nyt kuluvalla kaudella. PPG tahdilla menee OHL:ssä. Suht pieni koko voi tuoda omat haasteensa isojen poikien liigassa. Ja yllättävää kyllä, noista kovista tehopisteistä huolimatta hän on kuulemma aika yksiulotteinen pelaaja. Pelissä on edelleen suuria puutteita.
D Oliver Kylington - Loistava hyökkäävä puolustaja. Pitää kuitenkin vielä parantaa puolustuspeliä ja kokonaisvaltaisuutta. Tulevaisuuden NHL-pelaaja.
F Jakob Forsbacka-Karlsson - paljon kehuja saanut sentteri. On täydet mahdollisuudet saada NHL:stä Bottom-6 sentterin paikka tulevaisuudessa.
F Joel Eriksson Ek - Minnesotan 1. kierroksen varaus. Puheiden mukaan älykäs, 2-suunnan hyökkääjä. Ei mikään ihan tolkuton pistelinko, mutta ura NHL.ssä TOP6:ssa lienee aika selvä juttu, jos vain kestää terveenä.
F Lukas Vejdemo - hieman puskista tullut hyökkääjä. Ollut puheiden mukaan Superelitserienin paras pelaaja viimeisellä kaudellaan siellä. Potentiaalia on aina NHL:ään saakka.
F Dmytro Timashov - Ukrainalaista sukua oleva laitahyökkääjä joka on tehnyt huimia tehoja viime ja tällä kaudella QMJHL:ssä. On kuitenkin hyvin pienikokoinen jääkiekkoilijaksi ja se tuo isot haasteet eteen NHL:ään nousemiseksi. Jännä kuitenkin nähdä tuleeko hän mahtumaan lopulliseen Ruotsin U20-kisajoukkueeseen. Häntä olisi mielenkiintoista seurata.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Eli siinä olisivat nyt jo ne varatut pelaajat. Seuraavaksi otetaan tarkasteluun aina tuonne kesän 2018 draftiin asti ruotsalaislupauksia.

2016

G Filip Gustavsson - tehnyt debyyttinsä 17-vuotiaana SHL:ssä. Ei ole vielä tämän vuoden U20-kisoissa mukana, mutta ilmeisesti kyseessä on todella potentiaalinen veskari.
D Jacob Cederholm - uumoiltu 1-2 kierroksen varaukseksi. Potentiaalinen NHL-puolustaja, mutta puheiden mukaan vielä reilusti kehitettävää pelissä.
D Jacob Moverare - tätä pelaajaa oli ennustettu menemään jopa 1. kierroksella ja olisi potentiaalinen draftin yllätys. Hänestä on ruotsalaisten keskuudessa puhuttu jo aika reippaasti ja kovasti ovat ihmiset tykänneet hänestä. Voi todella olla semmoinen hieman puskista tuleva tulevaisuuden huippupuolustaja.
F Carl Grundström - 1-2 kierroksen varaus. On kuulemma jo melko valmis pelaaja ja yksi harvoja häkkipäitä tyrkyllä U20-kisoihin Ruotsilta.
F Rasmus Asplund - On mahdollinen 1. kierroksen varaus ensi kesänä. Mitään tarkempaa tietoa hänestä ei ole. Hänetkin toivottavasti nähdään lopullisessa Ruotsin U20-kisajoukkueessa. Sen voi kuitenkin sanoa että kyseessä ei ole mikään superlupaus, mutta mahdollinen bottom-6 pelaaja NHL:ään.
F Alexander Nylander - omaa ilmeisesti potentiaalin nousta ihan yhtä hyväksi pelaajaksi kuin veljensäkin. Tehnyt OHL:ssä jo ihan reilusti päälle PPG tahtia pisteitä tällä kaudella. Siltähän tuo näyttää että Nylanderit tulevat olemaan Tre Kronorin johtavia pelaajia tulevaisuudessa. TOP10-varaus näillä näkymin ensi kesänä.
F Jonathan Dahlén - tämä kaveri oli rankattu jossain listauksessa jonkun ajan takaa vielä mahdolliseksi 1. kierroksen varaukseksi. Mukavia pisteitä tehnyt superelitserienissä ja tällä kaudella pelaa Allsvenskania.

2017

G Arvid Söderblom - pelannut oikein mukavilla tilastoilla juniorivuosiaan ja päässyt jo kokeilemaan Superelitserieniä Frölundassa samassa joukkueessa mm. Kristian Vesalaisen kanssa. Pelannut Ruotsin juniorimaajoukkueissa.
D Timothy Liljegren - jälleen yksi näitä Ruotsin puolustajahelmiä kasvamassa tässä pojassa. Ilman pahaa loukkaantumista ei pitäisi olla mitään esteitä sille etteikö tämä kaveri tule olemaan 1. kierroksen varaus ja vieläpä hyvin korkea semmoinen. TOP10-varaus täysin mahdollista.
D Adam Tilander - toinen puolustajahelmi Ruotsille tähän draftiin. Pelasi 13-vuotiaana jo 5 vuotta itseään vanhempia vastaan Ruotsissa.
D Erik Brännström - ei omaa ihan samaa potentiaalia mitä Tilander ja Liljegren, mutta paljon on hänessäkin potentiaalia. Pelannut juniorivuodet PPG tahdilla. Kokoa pitäisi kuitenkin saada vähän lisää, muuten tulee aikuisia miehiä vastaan vaikeaa.
F Lias Andersson - tehnyt tosi kovia tehoja 17-vuotiaaksi pelaajaksi tämän kauden Superelitserienissä. Mahdollinen 1. kierroksen varaus.
F Marcus Davidsson - kuukausi sitten hänet oli rankattu jossain 2017 draftin early rankingissa TOP3-varaukseksi. Tätä oli kyllä sitten kummasteltu ruotsalaisten toimesta, koska ei hänessä ihan niin suurta potentiaalia nähdä.
F Rickard Hugg - tosi potentiaalinen sentteri. Pienikokoinen kuitenkin vielä, joten toivottavasti saa vielä lisää pituutta.
F Lukas Elvenes - potentiaalinen laituri
F Hugo Leufvenius - isokokoinen hyökkääjä ja tehnyt oikein mukavasti pisteitä junioreissa.

2018

D Adam Boqvist - todella lupaava puolustaja. Ruotsinkin mittapuulla ihan sitä TOP prospect osastoa.
D Mattias Samuelsson - samat sanat hänestä. Pelaa USA:n yliopistosarjoissa ja on aivan valtavan kokoinen jässikkä jo 15-vuotiaaksi.
D Rasmus Dahlin - kuten myös hänestä. Tehnyt ihan poskettomia tehoja Ruotsin juniorisarjoissa. Tehnyt viime kaudella Ruotsin U16-sarjassa (joka vissiinkin vastaa Suomen C-junnuja?) 15 pelissä tehot 19+29=48. Ja kyseessä on siis puolustaja! Samalla kaudella on pelannut jo miehiä vastaan 10 peliä Ruotsin Suomisarjaa vastaavalla tasolla ollessaan siis 14-vuotias! Myös U18-tasolla tehnyt viime kaudella reippaasti päälle PPG tahdilla pisteitä ja pelannut siis itseään 4 vuotta vanhempia vastaan sielläkin. On myös hänkin jo nyt ihan jääkiekkoilijan mittainen. Huh huh.
D Rasmus Sandin - myös hänkin on vielä tämän ikäluokan kovia puolustajalupauksia. Löytyy kivasti kokoa jo häneltäkin 15-vuotiaaksi.
F Isac Lundeström - tosi hyvänkokoinen sentteri jo tuon ikäisenä. Häntäkin on luonnehdittu hyväksi 2-suunnan sentteriksi. Nostettu tällä hetkellä yhdeksi kovimmista sentteri prospecteista tähän draftiin. Pelaa jo tällä kaudella Superelitserieniä.
F Lukas Wernblom - toinen ihan TOP prospect sentteri. On nyt lukemani mukaan jo todella valmis paketti jääkiekkoilijana.
F Linus Skager - huipputaitava laituri. Näin jotain videota hänestä ja vaikutti todella Pohjois-Amerikkalaiseen pelityyliin soveltuvalta pelaajalta. Pystyi kovassa vauhdissa tekemään paljon asioita. Vaikutti taitavalta luistelijalta ja hyvältä käsistään. Hänkin on muuten pelannut jo 14-vuotiaana miehiä vastaan kilpailullisessa ottelussa.
F Samuel Fagemo - tässä vielä yksi lupaava laituri. Mukavasti hänelläkin jo kokoa 15-vuotiaaksi pelaajaksi.

-------------------

Kaiken kaikkiaan kyllähän tämä Ruotsissa tehty työ juniorien parissa on kerrassaan vaikuttavaa. Jos se määrä ruotsalaispelaajia on 65 toistaiseksi tällä kaudella NHL:ssä pelanneita ruotsalaispelaajia, niin on ihan mahdollista että tuo tulee tuosta vielä vähän nousemaaan tulevaisuudessa.

Jos nyt aloitetaan noista maalivahdeista, niin niitä on sen vuoksi vähän vaikea "ennustaa", koska ne on niin outoja tapauksia että jostain kaverista saattaa ihan yhtäkkiä vain humpsahtaa ihan huippu. Mutta jos nyt katsotaan niin ihan mitään Vezina contenderia sieltä ei kyllä ainakaan ole tulossa. Nilsson on pelannut ihan mukavasti Edmontonin maalilla tilastojen valossa ainakin ja otetaan vielä huomioon se että missä joukkueessa hän pelaa. Siinä ehkä tällä haavaa Ruotsin tuleva 1. veskari Lundqvistin jälkeen ja sitten kun hän lopettaa.

Nää on kuitenkin hankalia nämä veskarit. Lundqvistikin on itse vasta 7. kierroksen varaus. Mutta ehkä tuossa Sandströmissä saattaisi piillä myös potentiaalia oikein hyväksi kassariksi? Tämmöinen tunne tuli vähän itselle.

Sitten nämä puolustajat. Sieltä tulee kuin liukuhihnalta sitä 185-195cm hyvin luistelevaa ja kiekollisesti taitavaa puolustajaa. Onhan tuo nyt ihan mieletöntä kun pelkästään tuosta 2015 vuodesta lähtien pystyy nimeämään n. 10 pakkia tuolta kenellä on potentiaalia nousta ihan sinne NHL:n parhaiden puolustajien joukkoon. Tilanne ruotsalaisten puolustajien osalta näyttää minusta kerrassaan fantastiselta.

Hyökkäyksessä sen sijaan ei ihan samanlaista loistetta ole näköpiirissä. Siinä on monta tosi lupaavaa kaveria aina NHL:ään asti, mutta ihan jos niistä kirkkaimmista tähdistä puhutaan niin Nylanderit ja Erikson Ek ovat semmoisia lupauksia minusta. Seuraavia pitää odottaa sitten tänne 2018 draftiin asti.

Tiiättekö kun futiksessa on se Messi/Ronaldo luokka ja sitten ihan siinä hilkulla perässä on Zlatan, Rooney ja kumppanit. Niin tuonne jääkiekon Messi/Ronaldo luokkaan ei kellään ruotsalaispelaajalla ihan taida eväät riittää. Sama juttu kuin Suomellakin. Mutta heti siinä napsun alemmassa kategoriassa on sitten useampikin pelaaja.

Mutta tuosta 2018 draftista on tulossa niin ruotsalaisilla kuin muillekin todella kova drafti. Saattaa olla yksi kovatasoisimmista drafteista koskaan, sillä niin paljon huippulupauksia on osumassa Pohjois-Amerikasta sekä Euroopastakin juuri tuolle vuodelle.

------------------

Kun niistä U20-kisoista kisoista oli puhetta ja vertailtiin Ruotsin ja Suomen tulevia kokoonpanoja niin kyllähän tässä vähän joutuu sanojaan vetämään takaisin kun nyt vähän tarkemmin tuli tutustuttua näihin pelaajiin. Onhan tuo Ruotsin puolustus vaan tosi kova jos heillä oli Anderssonin ja Kylingtonin tasoiset pelimiehet varaa jättää pois joukkueesta.

Tietysti puhun nyt vähän sanomisiani vastaan koska tuolla tarkemmissa pelaajakommenteissa tuli hämmästeltyä noita Ruotsin leirityksessä olevia puolustajia. Sen valossa onkin hieman kummallista että nämä 2 kaveria ei mahtuneet mukaan. Varmaan se kokemus sitten merkitsee niin paljon?

Hyökkäyskin Ruotsilla on leveämpi mitä ennakkoon itse kuvittelin. Mutta joka tapauksessa Ruotsin joukkue on Suomelle aivan täysin kaadettavissa.

Ja jos sieltä miesten tasolta nyt verrataan tulevaisuudessa Suomea ja Ruotsia, niin tilanne on semmoinen että Ruotsilla tulee jatkossakin olemaan aivan selkeästi laajempi materiaali, vaikka Suomi sitä eroa saattaa hyvinkin tässä tulevina vuosina jonkun verran kuroa kiinni. Tuo Ruotsin puolustuksen tilanne on aivan kerta kaikkisen häikäisevä, kuten tulikin tuossa sanottua.

Mutta kuten se nyt monta kertaa on tullut todettua, niin arvokisoissa ei kilpailla siitä että keiden kolmanneksi parhaat joukkueet pärjäävän miten toisiaan vastaan. Vaan kilpailu syntyy parhaiden joukkueiden välillä. Ja kun kootaan se 1. joukkue parhaista pelaajista, niin Suomi pystyy jatkossakin heittämään täysin kilpailukykyisen joukkueen ruotsalaisia vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Pewros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Mattias Samuelsson taisi olla USA:n joukkueessa nuorten olympialaisiin menevässä joukkueessa. En ole kuitenkaan varma, tarkoittaako se sitä että ei voisi enää muilla tasoilla vaihtaa maajoukkuetta.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mattias Samuelsson taisi olla USA:n joukkueessa nuorten olympialaisiin menevässä joukkueessa. En ole kuitenkaan varma, tarkoittaako se sitä että ei voisi enää muilla tasoilla vaihtaa maajoukkuetta.
Saatat muuten olla hyvinkin oikeassa, kaksoiskansalaisuushan tuolla on. Jos joku tietää tästä tilanteesta, niin feel free to tell about it.

Edit. vähän tarkemmin otettuani asiasta selkoa, tämä taitaa pitää ihan paikkansa. On jo edustanut pariinkiin otteeseen USA:n joukkuetta.
 
Viimeksi muokattu:

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
@adolf kirjoitti ihan hyvää juttua pari viestiä ylempänä Ruotsin lupauksista. Rasmus Dahlin teki tänään tehot 1+2, kun Frölunda J18 voitti Boråsin. Kokonaisvaltainen pelaaja useamman pelin otannalla - atleettinen puolustaja, joka on jouheva luistelija ja tekee hienoja avauksia. Tänään vastustaja oli tosin todella heikko. Ehdottomasti yksi lupaavimpia ruotsalaisia -00 ikäluokassa.
 

Pewros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Niin siis Dahlin paukutti nuo 48 pistettä toiseksi korkeimmassa U16 sarjassa. Ei J16 elitessä. Ja division 3 on viidenneksi korkein sarjataso Ruotsissa. Erinomainen lupaus kuitenkin. Pisti vain silmään.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
^ Hyvä että asia tuli oikaistua.

Seuraavaksi ajattelin tehdä venäläisistä vastaavanlaisen katsauksen. Näissä on aikamoinen haravoiminen joten nuo PA:n joukkueet jää kyllä tarkastelematta. Meinasin että Tsekki kuitenkin jossain vaiheessa vielä saattaa tulla. Venäläisistä pitää toki tässä muistaa semmoinen juttu että heillä pelaa KHL:ssä useampikin semmoinen ukko jotka olisivat varmasti monessa NHL-joukkueissa ihan komeasti avauskokoonpanon miehiä.

Venäläisiä kenttäpelaajia on NHL:ssä tällä kaudella pelannut 31, joista puolustajia on 9 ja hyökkääjiä 22. Lisäksi 4 maalivahtia on pelannut showssa.

Puolustajista 25-vuotiaita tai sen alle on 5. hyökkääjistä 16 ja 1 maalivahti.

Näistä voi päätellä että varsinkin tilanne hyökkääjissä on tosi mukava. Paljon on taitavia ja nuoria, mutta jo isossa roolissa joukkueissaan pelaavia hyökkääjiä NHL:ssä.

Siinä edellisessä katsauksessahan pisti silmään semmoinen juttu, että venäläisillä on ihan huikea määrä talenttia nyt ja tulevaisuudessa hyökkäykseen, mutta puolustaja on tulossa jopa huolestuttavan vähän.

Mutta aloitetaan kuitenkin samalla tavalla draftivuodesta 2010 menemään eteenpäin.

2010

-

2011

D Andrey Pedan - AHL:ssä vaikuttava todella fyysinen ja isokokoinen puolustaja. Ei kaihda tappeluita. Varmasti on vielä hyvät mahdollisuudet saada 3. parin paikka NHL:stä.

2012

F Nikolai Prokhorkin - Teemu Hartikaisen seurakaverina Ufassa pelaava hyökkääjä. Vähän se nyt siltä vaikuttaisi että jää kyllä vain hyväksi KHL-hyökkääjäksi, mutta kaikkihan on tietysti aina mahdollista. Asiaa auttaisi varmasti jonkin verran jos saisi EHT:llä näytettyä kykyjään sen verran että pääsisi sitä kautta kevään MM-kisoihin ja siellä olisi iso näytönpaikka.
F Nikita Gusev - tehnyt KHL:ssä tosi mukavia pisteitä ja ollut niiden valossa varsinkin tällä kaudella tosi hyvä. On kuitenkin harmittavan pienikokoinen ja ikääkin on jo 23 vuotta. Tuo koko on aika vaikea juttu, mutta ei tietenkään ihan mahdotonta ole että vielä NHL:ssä joskus pelaisi. Aikaa ei kuitenkaan kamalasti ole.

2013

D Rushan Rafikov - pelannut 4:ssä eri joukkueessa ympäri Venäjää kolmella eri sarjatasolla tällä kaudella. Vähän jäi epäselväksi kaverin potentiaali, mutta ilmeisesti semmoista kuitenkin on aina NHL:ään asti.
F Valentin Zykov - taitava hyökkääjä. Pelannut 3 kautta QMJHL:ssä jossa nakutti päälle PPG tahtia pisteitä. Tämä kausi mennyt kohtalaisen keskinkertaisesti toistaiseksi AHL:ssä. Mahdollisuudet NHL:ään ovat kuitenkin ihan varmasti olemassa.
F Pavel Buchnevich - vasta 20-vuotiaana pelaajana ollut KHL:ssä jo todella näkyvässä roolissa. Oli sitä itse asiassa jo viime kaudellakin. Puheiden mukaan ihan saletti tulevaisuuden TOP6-hyökkääjä NHL:ssä.
F - Bogdan Yakimov - valtavan isokokoinen sentteri. Pelaa AHL:ssä tällä hetkellä. Ei ole koskaan ollut mikään mieletön pistelinko, mutta taitoa kuitenkin kuulemma löytyy. Bottom6 hyökkääjä mahdollisesti tulevaisuudessa NHL:ssä.

2014

G Ilya Sorokin - yksi kuumimmista nuorista maalivahdeista joita maailmassa tällä hetkellä on. Pelannut jo 20-vuotiaana kivikovassa CSKA:ssa KHL:ää tällä kaudella n. puolet kauden matseista ihan käsittämättömillä statseilla. Päästettyjen maalien keskiarvo on 0.84 ja torjuntaprosentti 96,1%!
G Igor Shestyorkin - toinen hyvä venäläinen maalivahti tähän draftiin. SKA:n maalivahti ja pääasiassa pelannut tuota Venäjän 2. korkeinta sarjatasoa tällä kaudella. Saanut myös muutaman pelin KHL:ssä ja ollut tilastojen valossa ihan huikea hänkin.
G Ivan Nalimov - vielä yksi maalivahtilupaus tälle vuodelle. Ollut Admiral Vladivostokin 1. maalivahti tällä kaudella. Tulee tunne että ei ole mahdotonta häntäkin tulevaisuudessa NHL:ssä nähdä.
D Rinat Valiyev - ollut puolustajaksi tosi tehokas viime kaudella WHL:ssä. Tämä kausi mennyt AHL:ssä, mutta sen tarkemmin miehestä ei oikein osaa mitään sanoa. Nuo kovat tehopisteet pistivät kuitenkin silmään viime kaudelta joten niiden perusteella voisi päätellä että on siellä potentiaalia.
D Nikita Tryamkin - valtavan kokoinen puolustaja. Pituutta löytyy 2 metriä ja painoa yli 100 kiloa. On kuitenkin kokoisekseen taitava pelaaja. Vähän ehkä tulee Zdeno Chara mieleen. Tunne joka minulle tuli, että jos vain saa luistelunsa vaadittavalle tasolle ja osaa puolustaa riittävän hyvin, on hän ihan varmasti NHL.ssä lähitulevaisuudessa. Saattaa olla jopa isokin nimi. Tehnyt ihan kivat tehot KHL:ssä tällä kaudella.
F Nikita Scherbak - pari viime kautta mennyt WHL:ssä tosi kovilla pisteillä. On 1. kierroksen varaus ja aika selkeä tulevaisuuden NHL-pelaaja.
F Ivan Barbashyov - hänkin on aika selkeä NHL-pelaaja 1-3 vuoden sisällä. Pelaa neljättä kauttaan Pohjois-Amerikassa ja ollut tehopisteiden valossa koko sen ajan hyvin tehokas.
F Vladislav Kamenev - 19-vuotias pelaaja, joka pelasi jo viime kaudella ensimmäiset kansainväliset miesten pelinsä EHT:llä. Tämä kausi mennyt AHL:ssä. Vahva lupaus on hänkin hyväksi NHL-pelaajaksi.
F Maxim Letunov - jos eliteprospectin tiedot pitävät paikkansa, on kyseessä melkoinen riisikeppi. Pituutta 191cm, mutta painoa vain 71kg. On kuitenkin 2. kierroksen varaus ja pelannut USA:n yliopistosarjoja hyvillä tehopisteillä. Varmasti on mahdollisuudet NHL:ään olemassa, mutta ensiksi tuolle painolle pitää tehdä jotain.

2015

G Ilya Samsonov - on maalivahdille harvinaislaatuisesti 1. kierroksen varaus. Se kertoo varmasti jo aika paljon. U20-kisoissa Venäjän 1. maalivahti. Tämä kausi on mennyt ihan mukavasti KHL:ssä Metallurg Magnitogorskin luukulla torjuessa.
D Ivan Provorov - viime draftin varaus nro. #7. Loistava hyökkäävä puolustaja ja tehnyt koko uransa ajan todella kovia pistemääriä puolustajalle. Jos ei mitään isoja ongelmia tule eteen, tulee olemaan 3 vuoden sisällä Philadelphian parhaita puolustajia. Tämä kausi on toistaiseksi mennyt siis vielä WHL:ssä.
D Andrei Mironov - varattiin vasta 20-vuotiaana NHL:ään. Aika näyttää onko hänestä nousemaan hyvästä KHL-puolustajasta NHL-tason pelaajaksi.
D Sergei Boikov - QMJHL:ssä pelaava puolustaja. En tiedä onko hänessä NHL-potentiaalia, mutta tulee kuitenkin olemaan todennäköinen nimi Venäjän U20-joukkueessa.
D Ziyat Paigin - tehnyt puolustajalle oikein mukavat tehot tällä kaudella KHL:ssä. Tästä saattoi tulla tämän draftin musta hevonen. On nimittäin koko draftin ihan viimeisiä varauksia. Voi olla todellinen yllättäjä tulevaisuudessa.
F Denis Guryanov - hänet varattiin puolestaan numerolla #12. Tämä kausi ollut kuitenkin toistaiseksi pettymys. Pelaa Ladassa 4. ketjussa ja tehopisteet ovat jääneet todella vaatimattomiksi. Potentiaalia kuitenkin on paljon, mutta tulevaisuudessa pitää hänen kyllä päästä ihan toisenlaiseen ympäristöön kehittymisensä kannalta. Pitää tosissaan yrittää painaa tämä nimi mieleen noita kohta alkavia U20-kisoja silmällä pitäen. Hänet kun näillä näkymin siellä tulemme näkemään.
F Yevgeni Svechnikov - on ihan näitä kaikista kovimpia venäläislupauksia tässä tämän vuosikymmenen puolella. Huikean taitava pelaaja ja rahkeet riittävät varmasti olemaan seuraava venäläinen supertähti NHL:ssä. Hänet tullaan näkemään myös U20-kisoissa ja on minusta yksi niiden kisojen ennakkoon kovimmista pelaajista yhdessä W.Nylanderin, Rantasen, Marnerin, Matthewsin ja kumppaneiden kanssa.
F Yakov Trenin - aika vaikea hänestä vielä sanoa mitään. On kuitenkin 2. kierroksen varaus joten potentiaalia varmasti on. Pelaa QMJHL:ssä nyt 2. kautta ja on puheiden mukaan joukkueensa parhaimpia pelaajia.
F Alexander Dergachyov - valtavan isokokoinen hyökkääjä. Ihan saletti U20-kisojen pelaaja. Vahva kuin härkä. Katsoin jotain viime U20-kisoista ollutta videota, missä kanadalaiset pelaajat yrittävät saada häneltä kiekkoa pois ja siitä ei oikein näytä mitään tulevan. Ihan selkeä potentiaali NHL-pelaajaksi.
F Mikhail Vorobyov - ihan potentiaalinen sentteri.
F Dmitri Zhukenov - kuten myös hän.
F Kirill Kaprizov - tässä on yksi viime draftin yllätyksistä. Yllätys siis siinä mielessä että oli vasta 5. kierroksen varaus, mutta hän on ollut tosi hyvä tällä kaudella. Ainut ongelma on pieni koko, mutta hänessä silti nähdään potentiaalia nousta vaikka mihin NHL:ssä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ja sitten seuraavaksi mennään niihin tulevaisuuden drafteihin.

2016

G Vladislav Sukhachyov - veskariksi tosi pienikokoinen, mutta on kuitenkin nostettu ensi kesän top prospecteiksi. On pelannut kuitenkin Venäjän juniorimaajoukkueissa ja hyvillä statseilla.
G Maxim Kalyayev - pelannut jo runsaasti Venäjän juniorimaajoukkueissa ja hyvillä statseilla.
D Nikita Makeyev - taitava puolustaja, mutta harmittavan pienikokoinen. 175cm varrella on tämänpäivän NHL:ssä puolustajalle tiedossa todella isoja ongelmia. En tiedä pelaako NHL:ssä yhtään näin lyhyttä puolustajaa, mutta taitojen puolesta hänellä varmasti riittäisi kaikki avut sinne asti.
D Alexander Yakovenko - hänessä on vähän samaa vikaa kuin edellisessäkin. Eli puolustajaksi hyvin pienikokoinen. Ollut kuitenkin Venäjän juniorimaajoukkueiden vakiokalustoa.
D Mikhail Sergachyov - tosi kova 2-suunnan puolustaja prospect. Hänet tai Olli Juolevi tullaan valitsemaan korkeimpana Eurooppalaisena puolustajana ensi kesän draftissa. Eli TOP10 on mahdollista.
F Vitali Abramov - tehnyt tosi kovia pistemääriä QMJHL:ssä tällä kaudella. Mahdollinen 1. kierroksen varaus. Jälleen yksi taitava venäläinen menossa kohti NHL:ää. On vain harmittavan pienikokoinen joka tulee tuomaan haasteita.
F Mikhail Meshcheryakov - tästä sentteristä ei vielä osaa oikein sanoa mitään. On toivottoman hentoinen vielä, mutta oli kuitenkin nostettu ensi kesän draftin top prospectiksi.
F Dmitri Sokolov - Oli vielä vuosi sitten ihan kirkkaasti TOP10 draftpick ennakoissa. Sijoitus on kuitenkin tippunut kuin lehmänhäntä ja ennustus taitaa useimmilla listoilla nyt pudonnut 2. kierrokselle. On todella taitava sentteri, mutta häntä on kuvattu Pohjois-Amerikka todella laiskaksi ja jopa ylipainoiseksi. Saas nähdä miten tulevaisuudessa käy. U20-kisoissahan häntä ei tulla näkemään.
F Nikita O. Popugayev - tosi pienikokoinen on hänkin. On kuitenkin ymmärtääkseni ihan yksi parhaita tämän ikäluokan venäläishyökkääjiä.
F Nikita Bashkirov - tehnyt tosi kovia pistemääriä juniorivuosinaan.

--------

Mun on pakko tehdä nyt näin näiden tulevaisuuden draftien osalta venäläispelaajien osalta, että listaan vain näitä nimiä lisäksi tähän näistä enemmän kysymysmerkkeinä olevista pelaajista. Tämä siksi että näitä venäläisiä on niin paljon mutta samalla heistä on niin vähän tietoa, että ei näistä voi edes minun arvaamisellani sanoa mitään sen enempää. Näistä ei tuskin kaikkia tulla edes draftaamaan. Eli 2016 vuodessa mennään edelleen.

G Mikhail Berdin
G Ilya Konovalov
D Dmitri Alexeyev
D Dmitri Zaitsev
D Artyom Maltsev
F Denis Alexeyev
F Maxim Bain
F Artur Kayumov
F Yegor Korobkin
F Yegor Korshkov
F Vladimir Kutnetsov
F Igor Shvyryov
F Sergei Zhilov

2017

G Maxim Zhukov - tämän ikäluokan parhaita, ellei paras venäläismaalivahti. Kokoa on jo ihan reippaasti.
D Vladislav Kazamanov - tehnyt puolustajalle tosi kivasti tehopisteitä. Ollut jo reippaasti mukana myös Venäjän juniorimaajoukkueissa. On myös ihan jääkiekkoilijan pituinenkin. Massaa tarvitsee hänkin toki.
D Artyom Minulin - WHL:ssä pelaava puolustaja. Tarvitsee reippaasti lisää massaa vielä.
F Klim Kostin - ollut koko junioriuransa todella tehokas laituri.
F Nikita A. Popugayev - yksi kovimmista venäläislupauksista koko tässä katsannossa kaikki vuodet mukaan lukien. Tosi isokokoinen ja taitava pelaaja. Ihan realistinen TOP10-varaus. Pelaa jo Pohjois-Amerikassa ensimmäistä kauttaan WHL:ssä ja ollut mukavan tehokas.
F Kirill Slepets - nostettu top prospectiksi. Tietojen mukaan on kuitenkin älyttömän hentoinen vielä ja voimaa sekä massaa pitää saada rutkasti lisää.
F Ivan Kozlov - 16-vuotiaana jo ihan täydet jääkiekkolijan mitat täyttävä sentteri. Herää jopa kysymys että onko hänellä ns. ylimääräistä päällä minkä verran, koska tuota massaa ilmoitetaan olevan aika reippaasti. Ollut todella tehokas Venäjän junnumaajoukkueissa.

Lisäksi tässä draftissa tällä hetkellä huomion arvoisia nimiä ovat:

D Alexander Alexeyev
D Alexander Osin
D Mark Pavlikov
D Mark Rubinchik
F Yaroslav Alexeyev
F Nikita Anokhovsky
F Nikolai Anufriyev
F Ivan Chekhovich
F Vladislav Chervonenko
F Daniil Vertiy
F Alexander Yaremchuk
F Igor Zenchikov
F Yevgeni Kobyakov
F Pavel Koltygin
F Alexei Lipanov
F Denis Mikhnin
F Denis Morozov

2018

F Andrei Svechnikov - toinen näistä huippulupaavista veljeksistä.
F Alexander Kovanov - lupaava sentteri
F Mikhail Bitsadze - samat sanat häneen
F Yevgeny Tsaryuk - melkein 3 PPG tahdilla Venäjän "C-junnuissa" pisteitä mättänyt SKA:n hyökkääjä
F Grigori Denisenko - laituri joka on tehnyt 2-3 PPG tahdilla täppiä Venäjän junnusarjoissa. Ollut myös Venäjän junnumaajoukkueissa tosi tehokas.
F Alexander Zhabreyev - lupaava sentteri, mutta hirvittävän pienikokoinen vielä. Tarvitsee niin pituutta kuin massaakin reippaasti lisää.

Muita huomionarvoisia nimiä:

D Danila Galenyuk
F Nikolai Kovalenko
F Denis Miller
F Stas Petrosyan
F Ivan Volkov
F Kirill Nizhnikov
F Vladislav Kotkov

-------------------------

Mitäs näistä Venäläisistä nyt sitten sanoisi?

Jos aloitetaan maalivahdeista niin siellä on muutama aivan todellinen superlupaus tulossa. Jännä nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta tällä hetkellä näyttää siltä että Venäjän maajoukkueella tulee olemaan maailman kovimpia veskariosastoja. Eikä se edes ole mitenkään yhden miehen varassa, vaan noita kovia lupauksia on useampia.

Sitten siihen puolustukseen, jota tuli pöllytettyä siinä edellisessä katsannossa. Tämän tarkemman tarkastelun myötä tuli semmoinen tunne että ehkä se puolustuksen tilanne ei ihan niin surkealta vaikuta, mutta ei se nyt mitenkään mairittelevakaan ole varsinaisesti. Siellä on muutama todella kova mies tulossa, mutta heidän takanaan on sitten kyllä ihan aidosti vain jokunen kysymysmerkki ja sen jälkeen koko lailla tyhjää. Tosi paljon riippuu siitä että pystyvätkö nuo kovimmat lupaukset lunastaaan potentiaalinsa. Puolustuksen tilanne on kyllä jollakin määrin huolestuttava venäläisille tulevaisuudessa, jollei sieltä rupea tulemaan suurempia massoja 2020-luvun puolella.

Sitten se hyökkäys. Ei ole hädänpäivää voisi sanoa. Todella kovia lupauksia löytyy runsaasti ja ovat sitä perinteistä venäläisen taitokiekon edustajia lähes järjestään. Muutama nimihän tuolta nousikin esiin kellä on ainekset ihan sinne supertähtikategoriaan. Tarasenkon ja Panarinin seuraajia. Ainut ongelma venäläisten hyökkääjien ja ihan siis oikeastaan kautta linjan koko pelaajiston läpi on pelaajien pieni koko. Venäläisillä on hämmästyttävän vähän suhteessa kilpailijamaihinsa sellaisia isokokoisia pelaajia, joka tuntuu olevan se tämänpäivän jääkiekon trendi. Tiedä sitten tuoko se minkälaisia ongelmia tulevaisuudessa, mutta se oli oikein silmiinpistävää kun noita pelaajia katseli. Varmaan 80-90% pelaajista on tosi pienikokoisia ja ovat varsinkin tuommoisina alta 18-vuotiaina käsittämättömän paljon jäljessä fyysisessä kehityksessä muihin maihin nähden. Siinä missä suomalaiset ja ruotsalaiset pelaajat ovat jo 17-vuotiaina olla fyysisesti todella lähellä NHL:n vaatimaa tasoa, ovat venäläiset pelaajat ihan hirveitä rimpuloita. Kai se on vain sitten jotain kulttuurieroa, mutta tuo todellakin pisti silmään.

Toinen juttu venäläisistä pelaajista, joka nousi selkeästi esiin on ailahtelevuus sen suhteen että pystyykö kova lupaus lunastamaan sen koko potentiaalinsa. Siinä missä suomalaisesta draftatusta pelaajasta tulee lähes järjestään kuitenkin hyvä liigapelaaja kotimaan sarjaan vaikkeivat pelaisi peliäkään koskaan NHL:ssä, voi venäläinen pelaaja (tosi kovakin lupaus juniorina) olla jo 25-vuotiaana ihan täysi KHL-joukkueen jämäminuuteilla pelaava täytemies. Tässä oli myös ihan selvä ero venäläisen ja muista huippumaista tulevien pelaajien välillä. Mutta toisaalta sitä massaa on sitten niin paljon enemmän, että siinä on varaa noin niin kuin maajoukkueen näkövinkkelistä muutama huippulupaus hassatakkin ja silti riittää jätkiä jotka nousevat aina tähtipelaajiksi asti. Kai se sitten jotenkin heijastelee tämä laajemminkin tuota venäläistä yhteiskuntaa, että joko susta tulee stara tai ei sitten oikein mitään.

Mutta siis todella kovia venäläisiä hyökkääjiä tulee jatkossakin pelaamaan runsaasti NHL:ssä. Se on ihan selvä juttu. Puolustus on vain pieni tai ehkä vähän suurempikin kysymysmerkki.

Venäläispelaajien lukumäärä tullee nousemaan tulevaisuudessa NHL:ssä, ehkä aika tuntuvastikkin.

-----------------------------

Mitä sitten taas tulee noihin U20-kisoihin, niin Venäjällä on minusta tosi yllätysvalmis joukkue. Kärki on huipputerävä, joskin materiaalin leveys ehkä hieman jää jälkeen näille muille koville eli Ruotsille, Suomelle, Kanadalle ja USA:lle. Mutta ei mikään valtava yllätys olisi vaikka tämä joukkue pelaisi mitaleista.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös