KalPan valmennus ja pelitapa 2017–2018

Viestiketju osiossa 'KalPa' , aloittajana ilman sukkia, 21.02.2016 klo 11.00.

 1. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
 2. kuksa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen jääkiekko
  Ihmettelen suuresti miten ja millä eväillä Anssi Laine 16-V maajoukkueen päävalmentajaksi.
  Poliitikosta valmentajaksi kovin perseen nuolija Tommi Niemelän (pelicans) kanssa.
  Kalpan voitto 16-v pojille huono juttu.
   
 3. Uncle Ben Jäsen

  Siirretääs tänne, kun valmennukselle on oma ketjunsa.

  Lainaus:
  Mitäs mieltä täällä ollaan millaista apua Sami Kapanen valmennusryhmäänsä tarvitsisi? Pitäisikö kakkosvalmentajan olla ensisijaisesti joku pelikirjanoppinut, vai kenties joku hengenluoja ja tsemppari, vai yksilöiden valmentaja, vai mitä?

  Minustakaan tuosta jonkinlaisesta kokemuksesta ei kyllä haittaa olisi, kun päävalmentaja kuitenkin on aika kokematon omassa hommassaan. Mikko Haapakoski ei näemmä jatka KooKoossa, mites olis siitä kokemusta ja luultavasti puolustuspelin osaamista myös?
   
 4. Takapappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Blackhawks
  Sami Hirvonen ipan a:sta? Eikös ollut joskus KalPan apuvalmentajana?
   
 5. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Eiköhän nuo ole Tommi Miettinen ja Jukka Hentunen. Upgradetaan vaan A-junnuista ukos Liiga kentille. Pieni palkan korotus mutta ei tarvitse palkata uutta väkeä :)
   
 6. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Sama kävi itsellänikin mielessä. Tosin jostakin pitäisi saada myös asiallinen maalivahtivalmentaja. Kenkä-Siekkisessä yhdistyisivät sekä kokenut ja rutinoitunut kakkosvalmentaja että todella pätevä maalivahtivalmentaja. Taitaa mies tosin olla pysyvästi juurtunut Jyväskylän seudulle.
   
 7. Takapappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Blackhawks
  Minusta jossain yhteydessä oli juttua, että Kenkä olisi jyppilästä lähdössä. Olisi ehkä paras mahdollinen apuvalkku. Tuokkolan aisaparina taisi puolustusta peluuttaa muinoin.
   
 8. TKO Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Jyväskylän paikallislehti vei Siekkistä vahvasti Ässiin Jyrki Ahon valmennustiimiin.
   
 9. Kalakukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Persikka-Peten joulukalenteri
  Eiköhän apuvalmentajina nähdä näitä edellä mainittuja jamppoja. Sami Kapasen lähipiiriin ei ole ulkopuoliset tulleet sitten Saku Pölläsen..
   
 10. petete Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa
 11. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Oma poika taas kotiutetaan? :D

  Peliittojen ketjusta poimittua:

  "Valmentaja Marko Tuomainen on kuitenkin vaativaa sorttia, joten vapaamatkustajille ei joukkueessa ole tilaa. Tuomaisen pelaajarääkki ei ole näyttänyt menevän lainkaan hukkaan. Pelaajat ovat päässeet nauttimaan työn hetelmistä olemalla pelien loppupuolella jaksavampi osapuoli. Sarjasijoituksiin ja pistemääriin en vielä puutu, sillä Tuomaisen mukaan vasta 20 pelin jälkeen aletaan niitä katsomaan."
  "Marko Tuomainen tarttui kyllä nopeasti sanoista tekoihin. Yksi pakki on raavittu vaikka väkisin ja maalivahdistossa tapahtui muutos"
  "Nälkää ottelusarjan voittamiseen löytyy takuulla ja valmentaja Marko Tuomainen on mitä parhain pudotuspelivalmentaja. Tuomainen saa hengen päälle ja tietää ne pienet jutut, joilla tällainen ottelusarja on käännettävissä. Unohtaa ei sovi myöskään kokeneen kehäketun ja aiemman pudotuspelisarjan maratonottelun ratkaissutta Jani Keinästä, joka Santeri Heiskasen tavoin on Tuomaisen tukena."

  Ja loppuun vielä kevennys: Peliitat-valmentaja Marko Tuomaiselle toimitsijakieltoa - MESTIS - 14.03.2017 - Uutiset - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
   
 12. Uncle Ben Jäsen

  No jaa.. tämmöstä arvuuttelin tuossa muutama päivä sitten..
  Lainaus:
  ..niin olisko sitten tulossa jonkinlainen ”tsemppari”..

  Video: Suomalaisvalmentaja raivosi pukukopissa - "V***u mitä p*skaa"
   
 13. Korkin Torpedo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Mitä nyt siitä mestis-dokkarista joka taannoin tuli näki, niin Tuomainen ei paljon muuta näyttänyt osaavan kuin huutaa vittusaatanaa ja paiskoa mailoja. Jotenkin tuntuisi, että Sami kyllä osaa jo sen vaatimustason ja stemppaamisen hoitaa, mutta taktista osaamista ei niin paljon olisi. Eli toinen apuvalmentaja pitäisi sitten olla joku anttipennanen.

  Jotenkin kyllä vähän pelottaa jos Veke sinne koppiin tulisi meuhkaamaan, saataisiin oma Tomek kasettiaan hajottelemaan.
   
 14. Haalariosasto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Jos Tuomainen on todella tulossa tänne ja tuossa oli osaamisensa ydinalueella niin sanoisin vittu mitä paskaa. Tuohon ei vielä paljoa vaadita, edes ikää, muusta puhumattakaan. Johtaa voi tietenkin monella tavalla ja jokainen voi miettiä mitähän tuollainen huutaminen ja kiukuttelu auttaa. Toivon mukaan osaa muutakin.
   
 15. Uncle Ben Jäsen

  KalPan ensi kauden valmentajat selvillä - Savon Sanomat

  Ensi kauden valmennusporukassa siis Sami Kapasen ohella jo aikaisemmin esillä ollut Marko Tuomainen, sekä vähemmän tunnettuina niminä Atte Kinnunen ja maalivahtivalmennuksesta jatkossa vastaava Jarkko Rissanen. Kahdesta viimeksi mainitusta tuolla todetaan, että..

  "Kinnunen on vasta 23-vuotias alkutaipaleellaan oleva valmentaja, jolla on kokemusta HPK:n juniorivalmennuksesta.

  Rissanen on nuorisomaajoukkueiden maalivahtivalmennuksen ohessa vastannut KalPan A-nuorten torjujien opettamisesta. Rissanen on 29-vuotias."
   
 16. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Hmmp pelottaa tuo Tuomaisen Marko kyllä aika paljon. Minusta tuommoinen vanhanliiton räyhääminen ei nykyään enää toimi. Enemmän on menty "pelaajaystävälliseen keskusteluun" kuin lyttäämiseen, penkittämiseen ja kurkku suorana huutamiseen. No. Eiköhän Kapanen miehen pidä aisoissa. Ilmeisesti taisteluasennetta Tuomaiselta kuitenkin myös tulee peliin niin sehän on hyvä lisä. Uskon, että ensi kaudella KalPa pelaa todella vittumaista kiekkoa pelistä toiseen. Ei ole aikaa ja iholla roikutaan kuin vauva tississä.
   
 17. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
 18. Uncle Ben Jäsen

  Joo, nuo Savon Sanomien aikaisemmin kertomat kaverithan siinä tosiaan vahvistettiin. Varsin kokematon porukkahan tuo on liigajoukkueen valmennusryhmäksi.

  Atte Kinnunen on ainakin minulle ihan tuntematon nimi, mutta hänellä on näemmä kuitenkin koulutustaustaa ja jonkinlaista kokemustakin, joka voi tietty istua tuohon rooliin ihan hyvinkin, jos hän siis on lähinnä tollanen ”videovalmentaja”.
   
 19. Spuddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, littipeukku IPK:lle
  Mielenkiintoista tekstiä Kapasen ajattelusta valmennukseen ja sen suomalaiseen ajattelutapaan. Kapanen ainakin tiedostaa suomalaisen ongelman jääkiekossa, maalinteon. Tähän KalPan harjoituksissakin kiinnitetään huomiota. Linkki Ylen juttuun.

  http://yle.fi/urheilu/3-9635554