Ilmoitukset

Nimimerkki nahkis huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella.

Jyväskylään uusi halli, mutta miten?

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana Kulttimörkö, 07.04.2006 klo 14.45.

 1. Scarface Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, #44,
  Lainaus:
  Onhan nuo kivoja visioita, mutta se, että toteutuuko hanke tuossa aikataulussa on toinen juttu. Yksityistä rahaa puuttuu noin 300 M€ eikä hankkeen toteutumisesta ole mitään varmuutta (tai ainakaan julkisuuteen annettu). JYP puolelta taas asiaa pidetään aika varmana, että uudessa hallissa pelataan 2020. Uuden sairaalan kokonaisrakennusaikataulu on 5 vuotta, mitä pidän realistisena aikatauluna myös tässä hankkeessa.
   
 2. Huerzo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ruotsintappajat!
  Lainaus:
  Kiitän korjauksesta. Viiden vuoden kesto oli tosiaan suunnitelmissa koko hankkeen eikä pelkän rakennusvaiheen aikajana. Toki jo nyt tiedetään, ettei rakentamisessa päästä tämän vuoden aikana vauhtiin, mutta ei tuota pidä piru raamattua -moodissa lukeakaan.

  Kuten @Scarface, en itsekään usko rakentamisvaiheen aikataulun realistisuuteen. Kolmen vuoden puristus koko komeudelle ei jätä kummoista pelivaraa viivästyksille. Viisi vuotta on minustakin realistisempi arvio. Tätä tukee hankkeen kotisivuilla oleva tieto aikataulusta: "Rakentaminen käynnistyy vuonna 2018. Ensimmäinen rakennusvaihe valmistuu vuonna 2020." Arvatenkin monitoimihalli kuuluu 1. vaiheen töihin.

  No, pääasia että hanke varmistuisi. Pidän sitä todennäköisempänä kuin hankkeen kaatumista.
   
 3. inkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kotka Rankki ohutta yläpilveä
  Lainaus:
  Kaksi suurinta lajia vielä, täydentävät vuodenkierron toiminnat Hippoksella. Mitä ihmettä nämä JKU ja voimistelijat tuovat lisäarvona? Kaksi futiksen liigajoukkuettako ei ole mitään, edes neuvottelupöytään. Suhmurointia, suhmurointia...
   
 4. SjV Jäsen

  Itse olisin tuossa suunnitelmassa nähnyt futisstadionin, monitoimihallin ja pesisstadionin kiinni toisissaan. Siten että nykyisen nurmen paikalle futisstadion (max. 10 katsomoriviä/sivu ja perustukset lisäkerrosoptiolla). Tekojään raadon ja pesiskentän päälle monitoimihalli ja pesisstadionin katsomo hallin Rautpohjan puoleiseen seinään kiinni.
  Näin monitoimihallin ravintola ja pukutilat palvelisi myös futista ja pesistä. Yksikään ei rajoittaisi toisten toimintaa, kuten nyt futiksen ja monitoimihallin yhdistäminen.
   
 5. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Suur-Jyväskylän lehdessä valoitetaan lisää aikataulua. Ensin kaavaehdotus on käsittelyssä tässä kuussa kaupunginrakennelautakunnassa, huhtikuussa kaupunginhallituksessa sekä kaupunginvaltuustossa. Jos ei takapakkeja tule liikaa, uusi kaupunginvaltuusto tekisi ensi syksynä lopullisen hankintapäätöksen jonka jälkeen rakentaminen voi alkaa alkuvuodesta 2018.
   
 6. Huerzo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ruotsintappajat!
  Lainaus:
  Keskisuomalaisessa mainittiin koko hankkeen olevan valmis "viimeistelyn" jälkeen 2024. Samassa yhteydessä paikalliset pesis- ja tennisvaikuttajat kertoivat huolensa pelipaikkojen tulevaisuudesta. Etenkin pesäpallon osalta puuhatun väliaikaisen pelipaikan pelättiin jäävän lopulliseksi ja pesäpallo jäisi ulos uuden Hippoksen kuvioista. Vihjattiin valituksien jättämisellä (ja siten hankkeen viivästyttämisellä), jos omille lajeille ei järjesty korvaavia pelipaikkoja. No, jos sieltä monitoimiareenan katolta löytyy vielä tilaa, luulisi sinne mahtuvan ainakin kuusi tenniskenttää. Miksei pesäpallokin. Joka tapauksessa oli odotettavissa, että jotain hankaluuksia täytyy syntyä - toki yllättävää, että ne tulevat urheilu-, eikä puolueleiristä.

  Jyväskylän kaupunki on käynnistänyt hankintamenettelyn koko komeuden toteuttajan löytämiseksi. Hienostellen puhutaan "innovaatiokumppanista". Toivottavasti toteutus ei kumise yhtä onttona kuin tuo termi.

  Jyväskylän kaupunki: ajankohtaista: Uutiset
   
 7. Fironic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Anaheim Ducks
 8. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Jyväskylän rajut liikuntarakentamisen suunnitelmat: puretaan jäähalli ja kaikki, rakennetaan uudet | Yle Uutiset | yle.fi
  Ylen juttu aiheesta on kaikkien vapaasti luettavissa.
   
 9. Syöttöpiste Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Vaikuttaa todellakin hyvältä tuokin suunnitelma. Ainahan uudet rakennukset ovat käytettävyyden kannalta parempia, eikä vanhojen rakenteiden vuoksi tarvitse tehdä kompromisseja. Erityismaininta tuosta pysäköinnin ratkaisemisesta tuolla tavalla.

  Asiaan liittyen Keskisuomalainen kirjoitti nettisivuillaan jokin aika sitten mahdollisesti tähän Hippoksen hankkeeseen vaikuttavasta mahtavasta aloitteesta kaupunginvaltuustossa. Lyhyesti asia on seuraavanlainen: Vihreiden valtuutettu Meri Lumela on pistänyt liikkeelle aloitteen, jossa vaaditaan että viranomaiset edistävät kaikessa toiminnassaan tasa-arvoa. Aloitteessa vaaditaan että esimerkiksi suurissa hankkeissa suoritetaan vaikutusten arviointi tasa-arvon toteutumiseen liittyen.

  Jos tuo aloite saa kovasti tuulta alleen, niin tästä saattaa tulla aikamoinen sirkus vielä kun femini... eikun tasa-arvon perään huutajat pöyristyvät siitä, kuin erittäin miesvaltainen laji, jääkiekko saa paljon enemmän tilaa toiminnalleen kuin naisvaltainen rytminen kilpavoimistelu.

  Valitettavasti tuo Keskisuomalaisen juttu on maksumuurin takana, mutta tuossa yllä lukee ydinkohdat jutusta. Sosiaali- ja terveysministeriö kirjoittaa asiasta sivuillaan tällä tavalla.
   
 10. Blackened Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Penguins
  Tuosta Ylen jutusta lainaus: "Hippoksen rakentamisen hintalapuksi on aikaisemmin vilauteltu 300 miljoonaa euroa. Uudet suunnitelmat nostanevat kustannusarviota selvästi."

  Tää koko projekti edes tuolla 300 miljoonan hintalapulla tuntuu uskomattomalta. Saati jos nuo kustannukset nousee selkeästi (mitä se nyt euroina sitten tarkoittakaan). Olisi todella hienoa jos tuo koko Hippoksen alue rakennettaisiin uusiksi ja tulisi maanalaiset pysäköintitilat jne. Mulla vaan syystä tai toisesta on sellainen olo, että uskon tämän toteutumiseen sitten kun näen. Onkohan tuosta arvioidusta 300 miljoonasta kuinka paljon jo saatu kerättyä, tai muuten ns. varmaa rahaa. Jos vuoden päästä pitäisi jo aloittaa rakennustyöt niin luulisi, että jossain määrin rahoituksesta pitäisi alkaa hiljalleen olla varmuutta. Jostain syystä suhtaudun vähän epäillen, tosin olisin hyvin mielissään jos todistavat epäilyni vääräksi.
   
 11. Fironic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Anaheim Ducks
  Hintanäkökulmaa pohtiessa on hyvä ottaa huomioon esimerkiksi vanhojen kiinteistöjen korjauskustannukset vs. uusien kiinteistöjen rakentaminen. En muista tähän tarkkoja lukuja, mutta pitkällä tähtäimellä kustannukset tulevat joka tapauksessa olemaan uudisrakentamisessa pienemmät kuin nykyisten kiinteistöjen peruskorjauksessa.

  Tähän kun vielä otetaan mukaan uusien rakennusten tuoma vetovoima, niin hulluuttahan se olisi lähteä vanhoja DDR-komplekseja korjaamaan. Tietenkin jostain ne 300+ miljoonaa on käärittävä ja se ei ole läpihuutojuttu.
   
 12. Al Bundy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Pittsburgh Penguins, Suomi
  Lainaus:
  Aluksi hintalappu koko Hippokseen oli se 300Me, josta kaupunki sitoutui osallistumaan korjausrakentamiseen tarvittavien 30Me edestä. Nyt kuntalaiset, joita ei voisi vähempää Hippoksen toiminnot kiinnostaa, eivät ymmärrä että ainakin sama raha sinne remonttiin menee joka tapauksessa ja ns. iso raha tulee muualta. Eli mitä väliä vaikka koko hanke maksaisi vaikka 500Me jos rahoitus tulee yksityiseltä sektorilta? Parempi tehdä kerralla uudet ja yhdisteltävät tilat kuin korjata aikasemmin tehtyjen kosteusvaurioita.

  Kaupunki saa jo verotuloina takaisin noin ison kohteen "hinnasta" niin paljon että kuka tätä voisi vastustaa? Synergiasta voisi kyllä teettää pienet 3D-tulosteet muistoksi kaikille halukkaille.

  Kyllä vitutti aikoinaan kun kuulin et Hippos-hallin alakerrassa, eli jäätiloissa, on kosteusvaurioita. Pikkujunnuna oltiin jopa kaupungintalolla mieltä-osoittamassa ja vaatimassa lisää jäitä...no tulihan sitä sitten...ja nyt se on jo homeessa. Toivotaan että Hippos2020 rakennetaan hyvin eikä sutasta kiireessä vähän sinnepäin...