Juotko viinaa maun takia?

  • 6 665
  • 45

miten menee parhaiten?


  • Äänestäjiä
    292

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Otinpa tuossa äsken Giniä raakana, hyi vittu että osaa olla pahaa. Kyllä se juoma kuuluu sekoittaa greippilimuun, makuhan on aivan vehkeestä muuten. Nyt täytyy ottaa kalja, että saa tuon maun huuhdottua pois...
 

#104

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kännin takia juon, lähinnä jos jonkun sopivan sekoituksen vodkasta keksii, niin sellaisia sitten. Joku taisi jo mainita, karpalomehu on siihen lantrinkiin omiaan ! Muuten menee raakana pieninä shotteina. Joskus sitten vain kossun, viskin tai konjamiinin maistelua, ei humalaan asti.
 

Borgie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viskit, konjamiinit ja vahvat liköörit raakana, muut sitten lantrinkin kanssa. Ei juuri kossun tai vodkien maut paljaana nappaa, mutta tarvittaessa häviävät kyllä soppatorveen sellaisenaankin.

Prkl, tajusin juuri, että en ole juonut pulloakaan jallua koko kesänä?! Pitänee korjata asia viipymättä. Jääkylmä jallukola on muuten korjaussarjalaisten kärkikastia minun mieleni mielestä. Ni.

EDIT:
Ai niin, tulipa vielä mieleeni, että kaverin suosituksesta kokeilin, hyvin epäilevin odotuksin, mansikan makuista Kevyt Olo kivennäisvettä plissinä, ja piru vie, sehän toimi kuin tunturin takajarru. Suosittelen.
 
Viimeksi muokattu:

Sörkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyllähän nuo viskit menevät raakana. Ei niihin raaski mitään sekoittaa. Ei vaikka olisivat niitä halpoja blended-kamoja. Irish Coffee tietenkin on asia erikseen.

Kirkkaita (kossua tai vodkaa) menee sitten joko raakana oluen kyytipoikana tai sitten jollain litkulla höystettynä. Nykyään menee enemmän raakana oluen lomassa potkua antamaan.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pakko sanoa, että tämä hieno juoma on meitsille tarkoitettu juotavaksi ainaostaan nopean kännin takia. Oluessa on se hyvä puoli, että tykkään sekä mausta että promillemäärän noususta veressä. Oluen kohdalla vastaus on siis sekä maun että humalan takia. Viinassa tarkoitus on pelkästään vetää naamat.
 
Blackie kirjoitti:
Pakko sanoa, että tämä hieno juoma on meitsille tarkoitettu juotavaksi ainaostaan nopean kännin takia. Oluessa on se hyvä puoli, että tykkään sekä mausta että promillemäärän noususta veressä. Oluen kohdalla vastaus on siis sekä maun että humalan takia. Viinassa tarkoitus on pelkästään vetää naamat.

Harvinaisen sama.

Olutta ostaessa merkki valikoituu tosin juomatarkoituksen mukaan. Nautiskeluun valitaan tummaa mallasta, mielellään tsekkiläistä. Pänpiin kelpaa halvin mäyräkoira, lisäksi "vetiset lagerit" uppoaa nopeasti. Viinaa juodaan vaan humalan takia. Lantraussuhde on alottaessa jotain 1/4 viinaa ja 3/4 makualievittävää, illan lopussa suhde on sama mutta toisinpäin.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jaahas, vastaillaan.

En ole koskaan oikein noita kirkkaita viinaksia saanut raakana alas, ellei niitä ole valmiiksi maustettu jollain. Silloinkin ne voisivat olla sopivan drinkin raaka-aineita paremmin. Oikein jääkylmä paksuksi tökötiksi muuttunut vodka nyt menee ehkä joskus, mutta jätän mieluiten kirkkaat juomatta raakana. Töykkii liian helposti. Juu, en ole kunnon juoppo, valitan.

Konjakit, viskit ja vastaavat sitten tietysti juodaan sellaisenaan. Häpeällistä ajatellakin, että sekoitettaisiin johonkin muuhun. Jäät viskin kanssakin ylittää hieman minun käsitykseni, mutta ihan ok, jos joku sellaisten kanssa haluaa vetää. Viski ei kyllä muutenkaan kuulu mielikkijuomiini. En vaan ole oppinut löytämään sen hienoutta, vaikka tässä ihan taannoin erästä laatujuomaa joinkin. Konjakit ja calvadokset on enemmän mieleeni.

Paha vastata, mutta laitetaan nyt tuo keskimmäinen. Konjakit ja co. juon tosiaan ihan sellaisenaan.

Edit: En laitakaan, ei mikään vastaus oikein tunnu oikealta, palaan asiaan joskus...
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Vastasin "Joku muu, (en tosin ole varma on muita vaihtoehtoja)" ja vaikka äänestyksen laatija on sitä mieltä ettei muita vaihtoehtoja välttämättä ole niin kyllä niitä ainakin minulle on. Silloin harvoin (eli todella harvoin) kun viinaksia juon niin juon niitä vain muutaman sivistyneesti seuran tähden ja tuolloinkin vodka tms. on lantrattava colajuomalla, salmiakkikossu on sitten eri asia - se menee alas sellaisenaan yhdellä kertaa.

Nykyään humalahakuinen juopottelu ei vaan sovi minulle.

vlad.
 

Serge

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi
Ei sitä kyllä maun takia tule juotua, lähinnä drinksuissa. Enpä mä mikään varsinainen viinamies edes ole, enemmän tulee juotua olusta ja sidukkaa.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Lähes poikkeuksetta raakana. Baarissa tulee virtasia (kossu+battery) juotua välillä, mutta itse en jaksaisi alkaa noita sekoittamaan.
 
Kossua tulee nykyään juotua mieluiten batteryn kanssa. Menee myös raakana tarvittaessa. Likööreihin menee myöskin jotkut lantringit. Kahviliköörin kanssa maitoa. Kermaliköörin kanssa kahvia. Tai sitten sellaisena. Muut liköörit sitten raakana. Olutta en juo. Siideriäkään ei nykyisin mene. Ainakaan kovin isoissa määrissä. Maha ei tykkää. Samoin kuin oluesta. Joten pitäydyn kirkkaissa ja likööreissä. Viski on pahaa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ai niin ja kunnon vodka voittaa kossun mennen tullen. En ole koskaan voinut sietää kossun "hikistä" makua ja en sitä enää ostakaan, vaan jos kirkkaita lähdetään ostamaan, niin vodkaa tahi rommia sitten.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Sellaisenaan: viski, konjamiini, calvados ja muut jalot juomat, pakastinkylmät vodkat, salmari, metsästäjämestari ja muut katkerotyyppiset

Sekoitettuna: gin, rommi, taskulämmin vodka, kossu (vaikka olisi kuinka kylmää), liköörit (Cointreau jne.)

Ei kai nyt kukaan tosissaan juo näitä maun vuoksi (paitsi olutta, alkoholitonta olutta (Nikolai) pystyy juomaan kylmänä) vaan eiköhän se ole se kutina pääkopassa, joka saa aikaan sen juomisen.
 
Juu, en juo ollenkaan muuta kuin maun takia ja tällöinkin vain jäykkiä juomia kuten Koskenkorva, pirtu ja pontikka- myös Vodkaa joskus maistelen. Parhaiten näiden juomien maku pääsee esille 2 cl shotteina matalasta lasista, jonka jälkeen juoman pitää antaa "imeä" makua suussa noin viisi sekuntia. Tämän jälkeen nenän kautta syvään hengitys vapauttaa loputkin aromit makunystyröiden hyväiltäviksi.

Oma suosikki on ehdottomasti Dry Vodka, mutta myös perinteinen Koskenkorva käy. Minttuviinasta saa myös makuelämyksen sellaista kaipaava.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Juon humaltuakseni eli nestettä vain ääntä kohti..mitä sitä maistelemaan.
 

Anton

Jäsen
Juha Vuorisen Juoppohullun päiväkirjassa herkuteltiin kunnolla asialla, kun deekut imivät letkulla toistensa suolenmutkasta viinat talteen.
Ei se maku siitä ainakaan huonone, enkä usko kenenkään juovat kirkasta sen vuoksi, että ”se vaan maistuu niin hyvälle”.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Viinoissa on oma arominsa, mutta eivät ne kaikki hyviä ole ja silti niitä ei-hyviäkin raakana juon, joten vastaus on sekä maku että känni. Kännääminen ei taas tarkoita minulle perseet olalla muistinmenetystä.

Ymmärrän varsinkin vodkapohjaiset drinkit, mutta periaatteessa omaan käyttöön viinojen laimentelu(varsinkin viskien, rommien tai konjakkien) on turhaa ämmien hommaa. Samantien kannattaa sitten juoda viiniä, joka on monesti vieläpä taivaallisen hyvää, vaikkei olisikaan kallista laatua.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Miksi sitten kaikenmaailman konjakkihirvityksiä vedetään raakana vaikka ne mielestäni maistuvat paljon paskemmalle kuin vaikka raaka kossu? Eli siis kirkkaat viinat menevät raakana. Konjakkia ja viskiä pystyy esim. kahvin kanssa juomaan.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
kettu666 kirjoitti:
Miksi sitten kaikenmaailman konjakkihirvityksiä vedetään raakana vaikka ne mielestäni maistuvat paljon paskemmalle kuin vaikka raaka kossu?

Siksi kun teillä on väärä makuaisti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös