Ilmoitukset

Nimimerkit Sako ja Vellihousu huilaavat viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Nimimerkin KH-29 kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Jukka Jalonen Jokereiden päävalmentajana 2016–2018

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana Theofilus, 03.09.2015 klo 13.06.

 1. SatanicBunny Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punakeltaiset, Stadin ykköset
  Suurin haaste joka näkyi pelaamisessa koko kauden ja josta Jalonenkin puhui lähestulkoon jokaisen ottelun jälkeen oli tasaisuuden puuttuminen. Silloin kun systeemi toimi niin otteet olivat välillä loistavia, muttakun se ei auta jos näiden hyvien jaksojen välissä on pitkiä hetkiä - pahimillaan jopa eriä tai kokonaisia otteluita- jolloin peli ei kulje ollenkaan ja homma menee ahdistuneeksi yli- ja aliyrittämiseksi.

  Alkuvaiheessa kautta tätä oli helpompi ymmärtää kun uuden valmentajan myötä muuttuva systeemi vaatii aikansa totuttelua. Missään vaiheessa ei kuitenkaan päästy siihen pisteeseen, että se legendaarisen kliseinen 'oma peli' olisi näyttänyt luontevalta joukkueelle.

  Jalosen pelisysteemistä on puhuttu ja puhutaan paljon, mutta mielestäni olennaisempi kysymys on se, missä määrin Jalonen toimi oikein hakemalla pelisysteemiä kohdilleen lähinnä ketjumuutoksilla. Ts. oliko Jalosen haluama pelitapa realistisesti omaksuttavissa joukkueen materiaalilla? Jos oli, onko vika valmennuksen heikkoudessa saada systeemi perile pelaajille, vai pelaajien korvien välissä. vai molempia?

  Karkeasti ajateltuna on kahta koulukuntaa: yksi, jonka mukaan valmentajan tulee ensisijaisesti saada joukkue noudattamaan pelitapaa, ja toinen, jonka mielestä valmentajan tulee räätälöidä pelitapa joukkueen materiaalin mukaan. Mielestäni Jalonen edustaa vahvasti ensimmäistä ryhmää ja se muodostaa haasteen, koska voidaan realistisesti kysyä saadaanko Jokereiden käytettävissä olevilla varoilla KHL-tasolle sellainen rosteri, joka pystyy systemaattisesti Jalosmaista pelitapaa noudattamaan?

  Ja jos ei saada, jos ensi kaudella meininki jatkuu yhtä rikkonaisena kuin tällä kaudella, olisiko Jalosenkin järkevää hieman nöyrtyä prinsiippiensä kanssa ja muuttaa 'pelikirjaansa'? Ehkä, ehkä ei. Osa minusta haluaa uskoa siihen, että kun Niemet ja kumppanit korvataan hieman kädellisemmällä porukalla niin palaset voivat loksahtaa kohdalleen ja Jokereista tulee kurinalaisemmin pelaava joukkue.

  Raipen rooli on ihmetyttänyt myös itseä, jotenkin vaikuttavat Jalosen kanssa olevan niin erityylisiä valmentajia että en ole missään välissä saanut kiinni siitä, mikä on raipen tuoma lisäarvo Jokereiden peliin? Lisäksi, kenen vastuulla on pelaajien henkinen valmentaminen ja olisiko syytä pohtia tähän lisäpanostusta? Raipelle kenkää ja tilalle urheilupsykologi?
   
 2. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Hyvä kirjoitus @SatanicBunny Jokereista, Jalosesta ja pelitavasta.

  Mun silmin tärkein syy epäonnistumiseen hyökkäyspelaamisessa oli se, että Jalosen Jokerit ei kyennyt käyttämään sentteripelaamista Jalosen pelitavan mukaisesti. Jos oikein ilkeästi sanoisi, eihän siellä ollut kuin Regin, joka pelasi keskustan a) puolustusalueelta lähdettäessä oikein ja b) piti edes lavan jäässä ja luisteli kohti maalia kiekottomanakin hyökkäysalueella. Muiden senttereiden hyökkäyspelaaminen varsinkin kiekottomana oli välillä aivan karmeaa, kun lapa oli luistelussa polven korkeudella tai luistimet vetivät liian usein keskustasta kohti laitaa ja kiekkoa sen sijaan, että olisivat ottaneet Reginistä mallia.

  Tätä on syytä ihmetellä. Kiekoton ja kiekollinen peruspelaaminen Jalosella menee niin, että sentteri tarjoaa itsensä pelattavaksi joko puolustusalueen eri kohdista tai tekee nopean nousun lähemmäksi keskustaa, jonne kiekko syötetään. Periaate on, että jos tilaa ei ole, sitä tehdään hakeutumalla syöttöpaikkaan. Regin osasi tämän hyvin ja en osta ihan heti väitettä, jonka mukaan Jalosen hyökkäyksiinlähdöt olivat liian vaativia muille senttereille. Mikä sitten oli syynä hapuiluun, sen tietävät lähinnä Jalonen ja Helminen. Totta kai vastustajat pelasivat sentterin usein pois, mutta silloin sentteri toimii kuten Regin: haetaan sitä vapaata syöttöpaikkaa alempaa tai ylempää.

  Olen sanonut tämän ennenkin ja voin olla täysin väärässä, mutta olen samaa mieltä kanssasi siitä, että Helmisen ja Jalosen käsitys jääkiekosta poikkeaa liikaa toisistaan. Tämä voisi - ja vaan voisi - selittää osan siitä, miksi perusasioissakin on ongelmia. Jo mainitun sentteripelaamisen lisäksi viisikon sijoittuminen hyökkäyspäässä oli usein väärä, kun pakit eivät aja riittävän syvään edes silloin, kun kotona oli vastassa heikon maalinteon omaava rupujoukkue. Tällöin viivasta ei saada toimitettua pahimmillaan yhtään kiekkoa sen hyökkäyksen aikana kohti maalia, koska viivassa ei ole ketään pakkien päivystäessä metrin viivan väärällä puolella läpiajoa peläten. Jalonen kantaa silti vastuun kokonaistuloksesta, tästä ei kahta sanaa.
   
 3. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Kukahan meillä koutsaa ja peluuttaa pakkeja ensi kaudella? Jalosen vanha tuttu Arvonen meni Vantaalle, Dufva tuskin irtoaa Mikkelistä ja meille vahvasti huhutun Selinin kerrotaan nyt menevän julleihin Törmäsen tilalle.
   
 4. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Menneen kauden perusteella: päävalmentaja ei saanut joukkuetta näppeihin, Raipe oli kamala hyökkäyksen kanssa, joten mitä väliä on pakkien tulevalla pakkien valmentajalla? Tuskin pystyy korjaamaan noiden kahden jälkiä.
   
 5. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Miten olisi Timo Lehkonen?
   
 6. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Ei ole sen suuntaista huhua ainakaan kantautunut Karhu-Kissojen suunnalta.
   
 7. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Marjamäki ois luonnollinen jatkumo Jaloselle. Ihan samanlainen tosi hyvä viivelähtömeidänpelikirja. Sihvonenkin tykkää. Pelaajat on vaan maajoukkueessakin niin paskoja, että jokainen maailman joukkue nauraa koko 60min näissä matseissa näiden taktiikkavelhojen jengejä vastaan pelatessaan.
   
 8. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Lisäksi saa motivoitua ja valmisteltua pelaajat ei niin seksikästä vastustajaa vastaan erityisesti narreille sopivalla tavalla. Eikä Jokereilla voi olla kuin MJ-statuksen valkku, joten mitä vaihtoehtoja on?
   
 9. Biisoni Jäsen

  Lainaus:
  Matikaisen Pena?
   
 10. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Suhosen Alpo?

  "Mä en oo ikinä nähnyt mitään näin törkeää..."
   
 11. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Marjamäki nosti edelleen osakkeitaan. Jalosen johdolla opittiin antamaan eka maali, Marjamäki voisi korvata Virran ja tuoda meille lopun sulamiset.
   
 12. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Surullista pirullisen taitavan Jokerikiekon kannalta, mutta kyllähän tänään Marjamäen Suomi pelasi juuri sellaista peliä mitä Jokereiden pitäisi lähtökohtaisesti pelata illasta toiseen KHLlässä. Viime kaudella hävittiin monta ottelua kun puukätisellä joukkueella lähdettiin pelaamaan liian kiekollista peliä ja vastustaja rokotti vastaiskuista. Vähemmän yllättäen Jokereiden kauden parhaat suoritukset tulivat juuri peleissä joissa oltiin niin selviä altavastaajia että maltettiin lähteä puolustamaan. En todellakaan toivo mitään Hanlonkiekkoa takaisin, mutta odotan että Jalonen malttaa peluuttaa joukkuetta rosterin mukaisesti eikä jääräpäisesti taktiikalla johon taidot eivät yksinkertaisesti riitä.
   
 13. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Videovalmennuksesta vastannut Mika Saarinen ottaa Hantan paikan ja videopuolelle siirty B-junnuista Janne Hietaniemi.

  Fysiikkavalmentajana Piren korvaa Hero Mali.
   
 14. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Iso kaappaus Jokereille, ja suuri menetys Ässille.
  Suomen mestari ja pari kertainen maailman mestari. Useampana kesänä ollut Dallas Starsin training campillä vetämässä fysiikkaharjoitteita. Osaa hoitaa pelaajien fysiikan lisäksi myös henkistä puolta kuntoon.
   
 15. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  No nyt alkoi tämä sankari kuulostamaan siltä minkämoisia kavereita Jokerit tarvitsee. Bonuksena Porin kielen taito.
   
 16. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Juu, itse myös katselin, että millainen sankari (pun intended) sitä nyt on hommattu. Ihan hyvää settiä. Mielenkiintoista luettavaa myös Dallasin leirityksestä: Hero Mali tuo Suomen oppeja Dallas Starsiin | NHL.com/fi - Jutut
   
 17. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Onkohan kenelläkään fanilla mennyt pata pahasti jumiin, kun taas rahdataan Porista porukkaa Jokereihin? Mä veikkaan tietäväni yhden.
   
 18. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Ei hullumpi kielikuva.

  Pireä jää vähän ikävä, hiton mukava tyyppi. Mihin se siirtyi?
   
 19. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Hero on sentään onneksi Forssasta, mutta kai sekin on liiaksi porilaistunut... Ei helvetti.

  Lainaus:
  Pire lähti Erkan ja Hantan perässä Ufaan.
   
 20. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  No niinpä tietenkin.