Juhamatti Aaltonen HIFK:ssa

  • 284 531
  • 1 315

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei kannata dissata, teki runkosarjassa kuitenkin teoreettisesti ainakin 62 pistettä! Näin on kerrottu! Ja on muutenkin hyvä, ainoa jengissä.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä regressioanalyysi ja tilastolliset menetelmät on mulle ihan arkipäivää. Ikävä kyllä, koska mua vituttaa kirjoittaa lopputyötä johon menee perkeleesti aikaa ja vaivaa eikä kukaan sitä koskaan tule edes lukemaan. Ehkä hyvä niin, kun mulla menee kännissä jopa p- ja t-arvot sekasin. Ei pitäisi koskaan kirjoittaa mihinkään someen kännissä. Pyydän anteeksi kirjoitukseni sävyä.

Eipä mitään, sattuuhan näitä.

Tilastot olisivat paljon käyttäjäystävällisemmät jos niissä olisi yhtälöt näkyvillä ja jos myös tarkemmin lukisi mitä oikeastaan on mitattu (esim. "osuus otteluiden" ja "osuus peliajan" ei kerro kovin paljon. Mitataanko näissä pelkkää pelaajan osuutta joukkueen yv:stä vai otetaanko myös pisteet huomioon?).

Epäilemättä, mutta erehdyt jos luulet että minulla oli käyttäjäystävällisyys mielessä noita tehdessäni. En ajatellut niitä alunperin edes kuvana tänne liittää, mutta laitoinpa kuitenkin. Nuo laskutavat kyllä jo selitin aiemmissa viesteissäni jos sinulta meni ohi, koska kuten huomautit eivät ole selkeät noin.

...mutta tilastosi ei ennusta, että jos muut pelaajat olisivat pelanneet paremmin, myös Aaltonen olisi niin tehnyt. Olisiko Aaltosta sitten perustellumpaa kritisoida, jos hän olisi tehnyt tasan samat pisteet mutta Puustinen, Rask, Hintz, Leino, Johansson ja Ikonen olisivat pelanneet sillä tasolla mitä odotettiin, tehden paljon enemmän pisteitä ja siten laskemalla Aaltosen osuutta joukkueen pisteistä? Minusta ei, yhtä paskasti se on pelannut tässä kontrafaktuaalisessa skenaariossa kuin toteutuneessakin.

Kyllähän tuo malli juurikin ennustaa parhaan pistemiehen pojot kohtuu tarkasti joukkueen maalimäärän funktiona yksinkertaisuudestaan huolimatta, joten ihan perustellulta vaikuttaa olettaa että tämä tilastollinen lainalaisuus joukkueen maalien ja pelaajan pisteiden välillä koskee myös Juhamatti Aaltosta. Tuo esimerkkisi on sikäli äärimmäisen huono, että koko pointtini on, että jos mainitsemasi kaverit olisivat pelanneet tasollaan, Aaltosella olisi enemmän pisteitä ja jotakuinkin sama pisteosuus. Tietenkään siitä ei voi päätellä mitään, että jonkun osuus on 0,31 ja toisen 0,34 mutta kyllä uskon että Aaltosella olisi jotakuinkin sama pisteosuus ja tämä näyttää datan valossa varsin uskottavalta.

Mutta kyllä, Aaltosta olisi perustellumpaa kritisoida jos hän ei hyvin pelaavista ketjukavereistaan huolimatta saisi parempaa tulosta aikaan. Totta ihmeessä, eikö kyseessä ole itsestäänselvyys?
 

444

Jäsen
Tuurilla kakkossyöttö. Onko kukaan nähnyt vielä mailan naputtelua tänään? Sellaista tarpeettoman kiivasta siis, ei sellaista kuin kaikki muut harrastavat.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Stadi-Matti parantaa koko ajan. Ratkaisee pelin tänään.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuurilla kakkossyöttö. Onko kukaan nähnyt vielä mailan naputtelua tänään? Sellaista tarpeettoman kiivasta siis, ei sellaista kuin kaikki muut harrastavat.

Näin Aaltosen nauravan ja ohjaavan peliä! Varmaan ohjeisti pellaamaan Kärpille voiton. Törkeää!
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Seuraavaan peliin Juhikselle ketjukaverit joilla pysyy kiekko lavassa ja syötöt löytää osoitteeseensa. Elkins ja Ikonen olivat kiekon kanssa tässä matsissa suorastaan luokattomia. Haluaisin ehdottomasti nähdä Johansson-Aaltonen-tutkaparin samassa ketjussa, vaikka sitten Leino sentterinään. Olisi hauska nähdä mitä joukkueen kaksi taitavinta pelaajaa saavat yhdessä aikaan nyt kun Johansson on selvästi löytänyt pelinsä ja Aaltonenkin sai onnistumisestaan taas uutta virtaa.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos saan kysyä niin mikä sitten merkkaa? Eihän runkosarjavoitolla ole mitään muuta merkitystä kun paremmat asetelmat pleijareita varten? En oikein ymmärtänyt kommenttiasi.

Tähän oli jäänyt vastaamatta. Jos vain mestaruus merkitsee eikä runkosarjavoitto lämmittänyt mieltä, mitä järkeä on sanoa että säälipleijareihin pääsyn, josta mestaruus on yhä mahdollinen, kanssa yhtä mieluisa tulos on kauden päättyminen runkosarjaan. Paradoksaalista on siis "ihan vitun sama vaikka voitettiin runkosarja" ja "ihan sama ollaanko 9. vai 13.". Eikö tuolloin pitäisi olla ihan se ja sama ollaanko 9. vai 1. jos pleijareissa, joita ei olla vielä pelattu, pärjätään? Tuolla logiikallahan kyseinen kaveri ei voisi edes mahdollista mestaruutta juhlia eikä se häntä lämmittäisi, sillä hänelle olisi ihan sama vaikka oltaisiin oltu 13.

Sitten asia erikseen on vielä se, että ainakin minulle on paljonkin väliä miten IFK pelaa runkosarjassa. On huomattavasti mukavampaa katsoa pelejä joissa tehdään maaleja ja jotka voitetaan, ja viime kauden IFK toi paljon iloa ja hyvää oloa, hienoja hetkiä. Tämän kauden IFK on tuonut lähinnä vitutusta ja hammastenkiristelyä, joten tuntuu kyllä absurdilta jos joku pelejä muualta kuin teksti-tv:stä seuraava on tosissaan sitä mieltä että runkkarivoitto on "ihan sama". Mestaruuskautta lukuunottamatta minulle ainakin jäi viime kaudesta paras maku suuhun kaikista HIFK:n 2000-luvun kausista, vaikka finaalitappio olikin kirvelevä. Silti Ramun upea show, joukkueen iloinen hyökkäyspeli, murskavoitto finaalisarjan kotiavauksessa ja "painetaan bulilla" jäivät muistoihin erittäin hienoina juttuina.

Taloudelliset aspektit joku ehtikin jo mainita.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvin nosti tasoaan ja peli-ilmettään kolmanteen erään ja jatkoille. Siitä peukkua ehdottomasti. Oli myös hienoa nähdä, että luisteli ensimmäisenä halaamaan Erosta, vaikkei ollut edes kentällä maalin aikaan.

Silti on ihan helvetisti petrattavaa ja voisi sitä omalla alueellakin vähän yrittää. Aika monet pitkät hyökkäyset saa vastustajat pyörittää, kun Aaltonen seisoo toteemina paikallaan.
Ja ei, ei Aaltonen yksin ole syypää mihinkään mutta voi silti herroilta enemmänkin vaatia. En oikein ymmärrä, kun tuntuu parilla nimimerkillä menevän käsittämättömästi tunteisiin, jos vähääkään kritisoi herraa, vaikka sokea Reettakin näkee, että paljon paremminkin voisi pelata.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Välillä ossuu ku sohhii. Nyt on vaihteeksi esillä kolikon mukavampi puoli, go Stadi-Matti!
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näittekö miten Juhis oli ensimmäisenä onnittelemassa pelin ratkaissutta Erosta? Oikein luistimet nousi jäästä kun hyppäsi syliin! Jään mielenkiinnolla odottamaan analyysiä tästä suorituksesta.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En oikein ymmärrä, kun tuntuu parilla nimimerkillä menevän käsittämättömästi tunteisiin, jos vähääkään kritisoi herraa, vaikka sokea Reettakin näkee, että paljon paremminkin voisi pelata.

Henk. koht. en ole tällaista huomannut, vaan esim. itsehän olen juuri tuota sanonut että Aaltonen on ollut viime viikot heikko ja voisi pelata paremmin. En oikein ymmärrä miksi ei voisi yrittää tarkastella Aaltosen onnistumista IFK:ssa kokonaisuutena ja nimenomaan osana joukkueen kokonaisuutta sen sijaan että poimii itselleen sopivina kirsikoina kakusta jotain mielivaltaisia "viimeiset 19 ottelua" tai "viimeiset 10 ottelua" -tyyppisiä otantoja ja tekee näistä viiltäviä ja pitkälle vietyjä johtopäätöksiä. Luonnollisesti sivuuttaen ne vastaavat otannat joissa homma toimi.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Kuntopuntari on ihan yleisesti käytössä oleva mittari niin joukkueiden kuin pelaajien tuoreita tekemisiä vertailtaessa. Mutta silti, JMA siis pelaa nyt pleijareita piste-per-peli tahdissa, joten asiat ovat loksahtamassa paikoilleen. Miehen otteet pelin loppua kohti nostavat toiveita jatkonkin suhteen.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aaltoselta ihan mukiinmenevä peli tänään. Surkeahan se on karvaamaan ja omassa päässä yleensäkin, mutta tänään nähtiin niitä avuja, joilla mies voi joukkuetta auttaa. Elkins oli kyllä niin yössä, ettei sen vierellä onnistuisi kukaan. Senpä takia Aaltosella menikin pari erää penkin alle. Kolmannessa erityisesti oli jo selvästi hyödyksi joukkueelle. Ehkä tästä tulee vielä hyvä kevät Aaltosen kanssa.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kärpät ottivat Aaltosta kahdella miehellä aika ajoin jo ensimmäisessä erässä, mutta sitä ei oikein päästy hyödyntämään ennen ketjumuutosta. Hyvä että reagoitiin.
 

F#21

Jäsen
Kyllä tuossa kolmannessa maalissa nähtiin miksi Aaltosen tulee olla kokoonpanossa. Ensiksi Leskinen lähtee keskialueella turhaan päin ja Aaltonen hassuttaa häntä. Tämän jälkeen alueelleviennissä NELJÄ Kärppien kaveria seurasi häntä ja kolme lähti suoraan päälle. Osasi luopua kiekosta oikeaan aikaan ja Lennu sekä Malinen pääsivät mukavaan 2vs1 tilanteeseen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
JMA:lta aika tyypillinen tämän kauden peli. Olin laskevinani kolme järjestettyä paikkaa, josta yksi meni. Välillä aivan yössä. Pari vaihtoa meni selän suoristelussa sellaisella tavalla, että jokainen änärin valmentaja olisi hakannut tuon kaverin erätauolla jauhelihaksi.

Siitä huolimatta mahtuisi kevyesti mihin tahansa liigajengin ykköskenttiin. (Tahmaran kanssa pitää esittää pieni varaus.)
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Samaa mieltä, että miksi JMA on arvokas pelaaja. Siinä vaiheessa kun johtajuutta kaivataan, niin järjestelee kuin tyhjästä maalin eteen 2-1 tilanteen.

Muistuu mieleen Villen 2 maalia, kun tarvittiin Jokereista voitto 0-2 tappioasemassa "The 2000-luvun puolivälieräsarjassa". Kyllä noi vaan, joskus jotain voittaneet, pelaajat osaa. Ei päätä palella. Ja hyvä, että juuri Malinen teki maalin. Siinä voisi olla hyvinkin kevään yllätysnimiä ja Aaltoselle sentteri. Jos tästä vielä pitkä kevät tulee.
 

Gemondo

Jäsen
Mikä olisi ollut tuomio Aaltosen pelistä jos Petrellin syöttö ei olisikaan kimmonnut Kärppäpelaajan luistimen kautta juuri Malisen lapaan? Olisko silloinkin ollut "ratkaisupelaaja" vai "aivan turha surffailija" vai kenties jotain siltä väliltä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös