Joukkueiden talous (2. divisioona – harraste)

  • 905
  • 1

MTE

Jäsen
Liiga / Mestis tasolta täällä on lukuisia ketjuja joissa käsitellään joko yksittäisen joukkueen tai kyseisen sarjatason talousasioita. Ketjuissa taloutta tarkastellaan pitkälti pelaajabudjettien, tv ja lisenssi-sopimusten, yhteistyökumppanuuksien, fanituotemyynnin ym kautta. Monet ylimpien sarjatasojen talousasioista eivät välttämättä ole kovin relevantteja alempien sarjatasojen joukkueille. Divari ja harrastetason joukkueiden talousasioista en kuitenkaan löytänyt ketjua? Ylläpito poistaa jos on tupla.

Olisi hienoa saada tässä ketjussa keskustelua aikaan myös hieman alempien divareiden talousasioista (II div - HIKU / Harraste divari). Toisinaan joukkuiden elinkaari alemmilla sarjatasoilla on lyhyt myös talousasioiden takia. Kuinka paljon joukkueen kulurakenne on pakotettu muuttumaan esim. Harraste-divari (HIKU) vs. III div? Tyypillistä on kai että jääaikaa tarvitaan enemmän ja matka/majoituskustannukset nousevat. Joukkeissa on toki suuria eroja saman sarjatason sisälläkin ja alueesta riippuen, mutta ilmeisesti monissa joukkuissa pelaajat silti itse rahoittavat pelaamistaan, ennemmin kuin että saavat korvauksia tai että joukkue pystyisi rahoittamaan toiminnan ilman pelaajien tuomaa panosta. Muu tulopuoli taas on monesti lähinnä erilaisista tapahtumista, talkoot ja mainosmyynti, mutta kenties 2020-luvulla tähänkin on kehitetty jotain uutta mitä kaikki joukkueet eivät tiedä?
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Mitään varsinaista antia ei ole tähän antaa, mutta tämä kiinnostaisi itseäkin. YouTubessa pyörii KaPa-51 jengin tarinasta ihan kivaa settiä heidän itsensä tuottamana, mutta siitäkään ei silti aukea ihan tämä talouspuoli. Jos nyt yhtenä heittona sarjasta, niin joku pukukopissa heitti, että jos maila hajoaa, niin loppuu lätkän peluu eli kyllä siellä limiiteillä mennään puhtaasti rakkaudesta lajiin. Eihän tämä nyt uutta ole, mutta ihan kuvaava kommentti. Ite aina tykännyt eniten näistä manageripeleistä ja kai sitä salaa ois toivonut voivan ihan oikeastikin leikkiä seurapomoa, mut elämässä sen verran paljon sisältöä ettei riittäisi. Mut ihan mielenkiinnosta olis tietää sellainen puhtaasti minimibudjetti, millä voi sarjatason läpi vetää missäkin sarjassa. Jotenkin sillain myös avoimuuden kautta voisin kuvitella, et kannattajilta vois löytyä oman kylän kolmosen tukemiseen muutama euro enemmän jos tietäisivät eurojen konkreettisen merkityksen sille, että ensi kaudella pelataan. Jos miettii vaikka syrjäisempää kuntaa, jossa kaikki aktiviteetti on matkan päässä naapurikaupungissa, niin kyllä siellä voisi syntyä yhteisöllisiä tarinoita kolmoseen tai kakkoseen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: MTE
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös