Ilmoitukset

Nimimerkki Pori67s on pelikiellossa seuraavat kaksi viikkoa sääntöjen 4§:n ja 6§:n perusteella. Nimimerkin aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen.

Nimimerkit Sako ja Vellihousu huilaavat viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Nimimerkin KH-29 kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Jos olisi toisin / jollei Unitedia olisi...

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana Nick Brophy, 12.09.2016 klo 21.33.

 1. Nick Brophy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Palstalla on monenlaisia uumoiluja siitä, kuinka Unitedin tulevaisuus olisi ruusuisempi, jos... (etupäässä nimi olisi säilynyt Bluesina) tai kuinka toisenlaisella toiminnalla kaudella 2015-16 seuraukset olisvat olleet siedettävämmät. Spekulaatiot ovat hankalasti useissa ketjuissa, joka haittaa mielikuvituksen lentoa. Näin sanoin avaankin virallisen vaihtoehtohistorian/-futurologian ketjun.

  Ajatus virisi, kun olin vastaamassa ajatukseen mahdollisen kolmannen vetäjän löytymisestä. Ajatus tuntuu aloittajasta kaukaiselle, koska viime talvena tuntui sille, että tiimiin etsittiin ketä tahansa muuta vetäjää kuin Jussi Salonoja seurauksilla, jotka nyt on nähty.

  Kertokaapa näkemyksiänne.
   
 2. K.Nuget Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo, Kiekko-Espoo, Blegi United
  Sanon suoraan tälle ketjulle ei. Se negatiivisuusketju on jo olemassa. Samoin on käyty läpi Blues-nimen edut ja haitat sekä hinta jne. Pääskää nyt jo yli.
   
 3. Tjaa. Voihan tämä olla hyödyllistä terapiaakin joillekin. Ja tänne voi tulla pohtimaan mieltään vaivaavia salaliittoteorioita esimerkiksi siitä, keitä olivat ne ulkomaiset sijoittajatahot joita Tage oli hommannut konkurssin määräaikaa edeltäneenä yönä. Minua itsenäni eniten kiinnostava pohdinnan aihe olisi se, mitä olisi tapahtunut jos Rautio olisi jo viime syksynä päästänyt irti seurasta ja viime kausi olisi pelattu loppuun Salonojan lupaaman tukipaketin turvin. Miten kausi olisi päättynyt? Pelattaisiinko Espoossa nyt liigaa? Minkä nimen alla? Onhan näitä spekulaationaiheita.

  Odotan yhä että viimeisestä/viimeisistä Espoo Bluesin kaudesta/kausista julkaistaan vielä kirja tai useampiakin tai vähintäänkin Täynnä Tarmoa -tyyppinen dokumenttileffa. Aineksia on niin valtavasti. Olisi suorastaan häpeällistä että tällainen historiallinen tilaisuus jäisi käyttämättä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2016 klo 08.53
 4. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Uskaltaisin väittää, että joku tätä yrittää. Toivottavasti vaan on täysin puolueeton taho. Liikaa paskaa on joka suunnasta puhuttu julkisestikin, joten pelkään vaan, että kirjan kirjoittaa joku markolempinen tai JE:n vastaava kisälli, minkä vuoksi kokonaiskuvaa katsotaan vain yhdestä suunnasta, ja kirjan luotettavuus kyseenalaistuu heti.
   
 5. Lainaus:
  Ei sellaista tahoa ole olemassakaan jota kaikki pitäisivät täysin puolueettomana. Tai no, toki on mutta sellaisilla taas ei ole asiantuntemusta tai kiinnostusta kirjoittaa aiheesta.
   
 6. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Sehän tässä vähän pelottaa, että mahdollisesti kiinnostava kirja on mahdoton kirjoittaa. Ja sitten tulee erilaisia kirjan tapaisia propagandajulkaisuja, joilla ei ole motiivina selvittää tapahtumia, vaan ihan jotain muuta.
   
 7. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, HaKi
  Laitetaan nyt sitten oma "romantisointi" kuinka tämä olisi pitänyt hoitaa JE:n konkurssin jälkeen.

  Jussi olisi voinut perustaa Espoo United Oy:n katto-organisaatioksi, joka peluuttaisi eri lajien edustusjoukkueita niiden omilla perinteisillä nimillään ja logoillaan. Tämä olisi mahdollistanut tulevaisuudessa helpomman tien urheilupuiston muiden toimijoiden liittymisen toimintaan. En nimittäin usko että Esport haluaa muuttaa Oilerssin tai Hongan nimiä tähän Unitediin kovinkaan helposti. Urheilupuiston kehityksen kannalta olisi ollut hyvä että siellä toimivat tahot puhaltaisivat yhteen hiileen. Unitedin olisi myös näin ollut helpompi järjestää urheilupuistossa erilaisia tapahtumia jolla rahoittaa kaikkia lajeja.

  Mutta nyt on valittu tämä tie ja toivottavasti se on nyt sitten toimiva. Rakentakaa te nyt sitten sitä yhteisöllisyyttä joka Bluesin ympäriltä puuttui, me koitetaan keksiä jotain muuta. Onnea ja menestystä.
   
 8. ohiveto1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  Lainaus:
  Esport ei lähde projektiin mukaan (ainakaan Honka), se on suoraan sanottu.
   
 9. ebsonblues Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  United
  Lainaus:
  Tätä todella toivon että keksisitte jotain muuta...
   
 10. Pain no gain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues, scholl, FASlapsi
  Pakko antaa jo vähän rispektiä:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Onko jäänyt vähän levy päälle?

  1. Mitä olisi käynyt Espoo Bluesille jos Rautio ja kumppanit eivät olisi seuraa ostaneet Salonojan kyllästyttyä? Olisiko se nyt toiminut pari kautta nimellä Espoo United?
  2. Miten olisi käynyt jos Rautio ja kumppanit olisivat luopuneet ajoissa? (Jussihan oli jo tässä vaiheessa puhunut tästä "United" hankkeesta, mutta olisiko se toteutettu eri nimellä ja eri tavalla?)
  3. Miten olisi käynyt jos Jussi olisi tässä fanitapaamisessa kertonut että syistä A ja B nimivaihtoehdot Kiekko-Espoo ja Blues eivät valitettavasti ole seuran käytettävissä. Nyt kävi niin, että Jussi luo äänestyksen, jonka Blues ja Kiekko-Espoo voittavat, mutta ilmoittaa sitten, että seuran nimi on United. Entä jos viestintä seurasta olisi alusta alkaen (tai edes jossain vaiheessa, koska näin ei ole vieläkään) hoidettu ammattimaisesti ja pyritty tuomaan seuran kannattajat perille siitä, mitä kulisseissa tapahtuu.
   
 11. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues loppuun asti
  Lainaus:
  Vastataan parempaan ketjuun.

  Aika jännä, että puhtaasti spekulaatiota sisältävä tekstini nostetaan esiin sen takia, että sisältää noita sanoja.. Ihan kuten sinäkin, minä en tiedä varmasti, mitä olisi tapahtunut ilman Jussia. Ilmaisen oman mielipiteeni ja arvioni, mitä olisi kenties tapahtunut. Välillä tuntuu, että tänne saisi kirjoittaa vain, jos

  A) esittää ainoastaan kirkossa kuulutettuja faktoja
  B) ei esitä minkäänsorttista kritiikkiä uutta seuraa kohtaan
  C) nimimerkki on joku muu kuin Toni85 (terveisiä eräälle twitterin käyttäjälle, taisin voittaa jatkoajan parhaan kirjoittajan palkinnon, vai miten se menikään?)

  Lainaus:
  Nimenomaan. Jussi itse ilmaisi asian näin, kun United-suunnitelmat tulivat esille ensimmäistä kertaa mediassa. Kattojärjestö olisi United, mutta sen alla seurat saisivat toimia omalla nimellä. Myös joku yhdistelmä Blues United, Honka United jne. olisi saattanut käydä kompromissina, samoin kuin FC Honka on nykyään Esport Honka, vaikka FC siihen eteen yleisesti liitetään edelleen.

  Mitä tulee tuohon avausviestiin, Jääkiekko Espoo oy:n konkurssitilanteen näyttäessä väistämättömältä, sijoittajatahot olivat todellakin vähissä. Jatkuvasti sai kuulla jostain neuvotteluista ja hämäristä ulkomaalaisista sijoittajista, mutta näiden totuusperää tullaan tuskin koskaan selvittämään. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Espoosta löytyisi ihmisiä, jotka olisivat valmiita lähtemään mukaan kiekkobisnekseen puhtaalta pöydältä. Osa olisi varmasti pystynyt ja suostunut maksamaan ihan samat minimisummat Jääkiekko Espoo oy:n veloista, mitkä Jussi maksoi että paikka Mestiksessä aukeni. Olisiko jengiä saatu kasaan yhtä nopeasti kuin Jussin avulla? En osaa sanoa, ehkä tai sitten ei. Minusta yksi kausi olisi ihan hyvin voitu mennä ilman edustusseuraa, jos taustalla olisi tehty duunia koko ajan ja selvänä olisi ollut, että seura lähtee pelaamaan kaudella 17-18. Jotku perustelevat vastakkaista sillä, että Metro Areenaa ei olisi voinut pitää tyhjillään kokonaista kautta. Eihän halli olisi ollut koko kautta/vuotta tyhjillään ja ilman viikottaisia otteluita, siellä olisi ehkä voitu tehdä kunnon remontti, minkä tarpeessa halli alkaa todellakin olemaan.
   
 12. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Ilta-Sanomissahan Jussi jo aikanaan sanoi, ettei halli tarvitse joukkuetta pärjätäkseen, joten tuo on Jussin itsensä kumoama väite. Ja sen on pakko olla totta, koska se on kirjoitettu lehdessä.

  Siitä olen samaa mieltä, ettei Espoosta olisi edustuskiekko koskaan kuollut kokonaan pois - ei Jussin ensimmäistä kertaa puikkoihin tullessa eikä nytkään. Tekijät olisivat vaan toisia ja rakentaisivat asioita eri tavalla. Kuinka pohjalta ne perustukset olisi pitänyt rakentaa - sitä ei kukaan osaa sanoa.
   
 13. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Lainaus:
  Hyvää spekulaatiota ja juurikin sitä mitä tämä ketju tilaa.

  Mäkin olen samaa mieltä siitä, että kyllä espoosta olisi noita konkkavelkojen maksajia löytynyt, mutta samalla tuntuu, että se espoolainen porukka, jolla oli luontaista sydäntä lähteä edistämään espoolaista kiekkoa pääsarjatasolla, oli juuri tuo Raution poppoo. Ja kun sivusta päästiin seuraamaan miten siinä kävi - varsinkin taloudellisesti, niin vapaaehtoiset toiminnanjatkajat olivat vähissä - ainakin he joilla oli motiivaatiota maksella noita vuotuisia velkoja. Mutta aina voi jossitella.
   
 14. ebsonblues Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  United
  Lainaus:
  Oikeassa olet. Kyllä tässä täytyy itsekin hieman skarpata... Mutta hei nyt kaikki iloisin mielin tulevaan kauteen!
   
 15. R.I.P Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  R.I.P Blues.
  Lainaus:
  Niin, ehkä oltaisiin pelattu samalla rosterilla kuin lokakuussa kausi loppuun. Espoossa pelattaisiin kyllä Liigaa ja todennäköisesti Blues nimen alla. Ei olisi ollut minkäänlaista tarvetta muuttaa nimeä. Espoo United olisi tällöin ollut se Jussin mainitsema sateenvarjo jonka alla joukkueet olisivat toimineet omilla nimillään.
  Sitä paitsi se, että nyt pelataan Mestistä eikä Liigaa ei todellakaan ollut rahasta kiinni vaan yksinkertaisesti uudella organisaatiolla ei ollut riittävästi aikaa.
   
 16. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Moi Toni. Vaikka viestisi olikin tähtäimessä tällä kertaa, ei minulla ole mitään antipatioita sinua kohtaan. Viestisi oli sattui vaan olemaan malliesimerkki mutu-viestistä, jossa ei ollut minkään näköistä faktaa. Vielä hieman sävytettynä sillä, että Jussikin on aika hanurista. Näitä viestejä nyt on nähty aika paljon. Oma vastaukseni olikin sitten ihan samaa tasoa. Faktoja ovat kuitenkin nämä: urheilu on huonoa liiketoimintaa, Espoossa urheiluliiketoiminta on vielä hankalampaa kuin muualla, joukkueen perustaminen tyhjästä on työlästä ja kallista. Noiden kolmen faktan perusteella pysyn väittämässäni. Eli Salonoja oli ainoa realistininen vaihtoehto. Mikäli sinulla esittää faktaa jostain muusta, kuulisin sen mielelläni.
   
 17. Hartza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo United
  Tällä hetkellä näyttää siltä, että JE:n konkurssi todellakin oli todella hyvä juttu espoolaisen kiekkoilun kannalta. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan toimintoja ajetaan ylös eikä alas. Taustalla olevat resurssit mahdollistavat juuri tämän eli voidaan investoida tulevaisuuteen. Tämän lisäksi johtoon kiinnitetyt avainhenkilöt luovat edellytykset sille, että resursseja käytetään järkevästi. Pitkästä aikaa näyttää siis hyvältä, joka väistämättä luo positiivista tunnelmaa kauden alkuun. Itse en ainakaan kaipaa tällä hetkellä mitään muuta, kuin positiivista jatkoa tälle nykyskenaariolle, jossa on kaikki palikat kohdallaan.
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2016 klo 10.43