Ilmoitukset

Nimimerkki Tifosi on asetettu viikon pelikieltoon sääntöjen 7§:n perusteella.

Nimimerkit cauna ja Ralph ovat seuraavan viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n perusteella.

Nimimerkki Daespoo on viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n ja 6§:n perusteella.

Jokipojat – paikallaan lentoa vai kehitystä eteenpäin?

Viestiketju osiossa 'Jokipojat' , aloittajana Pecinjsh, 04.12.2016 klo 19.52.

 1. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Perustetaan ketju, jossa seurataan Jokipoikien kehitystä ja keskustellaan siitä.

  Pentti Matikaisen kirjassa [Hannu Kauhala: Mies joka vei leijonat mitaleille : Pentti Matikaisen jääkiekkoelämä. Tammi 2016.] Matikainen toteaa:

  "Joensuu on oikeastaan aika kummallinen tapaus suomalaisessa jääkiekossa. Vaikka sijainti on etelän keskuksista aika kaukainen, muuten näyttäisi olevan vain plussia. Kaupunki on riittävän suuri ja se on vireä....Mehtimäen halli olisi hyvän saneerauksen jälkeen selkeästi liigakelpoinen, hallin sijainti lähellä kaupungin keskustaa on erittäin hyvä. Joensuu on vahva urheilukaupunki, jossa jääkiekolla on vankka perinne. Se tuottaa yhä myös huippupelaajia. Mutta jokin on lähes koko ajan "mättänyt", ja se on seuran organisaatio. Vertailun voi tehdä vaikka myös pahoissa ongelmissa olleeseen Ouluun. Kärpät lähti lopulta uuteen nousuun ja pystyi hyödyntämään potentiaalin, kun se sai puheenjohtajaksi Seppo Arposen ja toimitusjohtajaksi Juha Junnon. Vaikka mahdollisuudet eivät ole samat kuin Oulussa, silti myös Joensuussa löytyisi hyviä tukijoita. Mutta omaa "junnoa" ei ole koskaan löydetty. On vain huono tausta, jonka takia mahdolliset tukijat ovat ainakin toistaiseksi pysyneet kaukana seurasta."

  Matikaisen sanat antavat ajattelemisen aihetta. Nyt Jokipojat pelaa Mestistä toista kauttaan Suomi-sarjasta nousun jälkeen. Joukkue keikkuu kärjen tuntumassa, mutta yleisö ei löydä halliin. Suurimmat syyt tähän ovat tietenkin Liigan sulkeminen ja Mehtimäelle eniten yleisöä vetäneiden vierasjoukkueiden Sportin, Kookoon ja Jukurien poistuminen Mestiksestä. Mestis ei ole yleisön mielestä kiinnostava sarja.

  Sarjajärjestelmiin on kenties lähivuosina tulossa muutoksia, jotka antaisivat otteluille enemmän merkitystä. Pitäisikö Jokipoikien toimiston alkaa näkyvämmin valmistautua tulevaan? Yleisölle voisi selkeästi ilmoittaa seuran tavoitteena olevan eteenpäin meno ja valmistautuminen mahdollisiin liiga-karsintoihin tms. Seuran tulisi koota laaja rintama innostuneita ihmisiä ja tukijoita tekemään töitä tavoitteen eteen. Toisena vaihtoehtona on vaatimattomammat tavoitteet ja lentäminen paikallaan ilman että mennään eteenpäin. Kysymykset siis kuuluvat, löytyykö Joensuusta junnomaista osaamista ja innostusta - vai onko Joensuussa edes halua päästä lätkähiekkalaatikolle muiden samankokoisten kaupunkien joukkoon?

  Tästä aiheesta on nyt ketju, toivottavasti tänne tulee ajatuksia nyt ja lähivuosina.
   
 2. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Paperi-Karjalaisessa (27.4.2017, toimittaja R. Ohtonen) oli Jokipojista iso juttu, jossa puheenjohtaja Jarkko Immonen ja valmentaja Jouni Varis valottivat Jokipoikien toimintaa. Tässä tiivistys.

  Kolmivuotisen olemassaolonsa aikana Mehtimäki Oy on tehnyt joka kausi vähintään nollatuloksen. Johtoajatus on talous ensin. Nyt tärkeintä on saada myynti vetämään. Toimisto onkin juuri palkannut myyntipäällikön (Tuomo Hiltunen). Kehutaan pakettia, jota Jokipojat pystyy pelaajille tarjoamaan Mestis-tasolla. A-junioreiden ja pian myös B-junioreiden päävalmentajat ovat päätoimisia. Huolellisesti hoidettu talous edesauttaa seuran houkuttelevuutta pelaajamarkkinoilla.

  Jokipojat pyrkii vakiinnuttamaan paikkansa Mestiksen kärjessä seuraavien vuosien aikana. Jokipojilla on ollut iso projekti, kun he ovat luoneet itselleen pitkän ajan strategian. Se määrää linjat, miten toimitaan ja sen avulla pystyy seuraamaan, miten toiminta kehittyy.

  Edessä ovat sarjajärjestelmien muutokset, ja ne myös tulevat vaikuttamaan seuran visioihin. Mutta koska muutoksista ei vielä tiedetä mitään varmaa, ei millintarkkaa strategiaakaan voida tehdä. Jokipojat luo itselleen kuitenkin maltillisesti valmiutta reagoida toimintaympäristön muutoksiin, kuten pelaamiseen myös korkeimmalla sarjatasolla, jos Liiga-portti joskus avautuu.
   
 3. -Jonne- Jäsen

 4. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Ohessa hauska vertaus nykypäivään, Osuuspankin YV-lehdestä 11/1983 leikattu juttu Jokipojista. Siellä haaveillaan liigapaikasta.
   

  Liitetyt tiedostot:

 5. miraculeux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Tämä oli hyvä, kiitos!
   
 6. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  On muuten ollu melkoinen tuo divaribudjetti Jokipojilla tuohon aikaan. Rahanarvolaskurin mukaan 3 miljoonaa vuoden 1983 markkaa on nykyrahassa 1,1 miljoona euroa. Onkohan Mestiksen aikana vastaavan kokoista budjettia ollut monellakaan seuralla?
   
 7. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Mestiksen aikana Sport ainakin taisi ylittää tuon. Budjetti heillä taisi olla 2,5 miljoonaa. Muut eivät kai tuollaisiin päässeet.
   
 8. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Olihan silloin 1983 kohtuullisen kovia pelimiehiäkin Joensuussa, tarkoitan että piti varmaan palkkaakin maksaa. Ainakin Hannu Kapanen oli sekä Joensuun eka ulkkari Jon Fontas. Yleisökeskiarvot kahtena kautena 1982-84 molempina yli 2900.