Jatkoaika Music Awards 2017

  • 7 000
  • 59

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Viime vuoden topicissa tämän asian perään tänään jo kyseltiinkin. Ja koska olen tiettyyn rajaan asti masokisti, niin aion nyt astua legendaarisen Ted Raikkaan saappaisiin, ja toimittaa vuoden tärkeimmän topicin, eli Jatkoajan kulttimaineeseen nousseen Music Awards äänestyksen. Meitä on täällä kuitenkin useampia, joiden mielestä mikään maailmassa ei ole niin tärkeää kuin asioiden listaaminen, ja tämä koskee luonnollisesti etenkin musiikkia. Äänestysinto on ollut viime vuosina laskussa, mutta jos saadaan vastauksia edes saman verran kuin viime vuonna, niin nähdäkseni tämä ketju ajaa vielä silloin asiansa. Toivottavasti kuitenkin innokkaita äänestäjiä riittäisi vuoden 2017 osalta taas reilummin.

Viime vuonna tämä äänestys erittäin fiksusti karsittiin muotoon, jossa äänestyskategorioina ovat vain vuoden TOP-5 albumit, TOP-5 biisit ja vuoden pettymys (albumi siis). Pitäydymme tässä samassa äänestysmallissa, eli kaikki takavuosien turhanpäiväiset kategoriat on karsittu pois, ja vain noissa kolmessa kategoriassa äänestetään

Sääntöjen suhteen mennään tasan samoilla kuin viime vuonna, eli sen verran oikaisen että tässä viime vuoden säännöt ihan copypastena. Näiden puitteissa pystyn uskoakseni itsekin toimimaan:

- Viiden parhaan biisin kohdalla sallitaan vain yksi per levy (tupla- ja tripla- ja ties mitkä levyt lasketaan yhdeksi albumiksi).

- Pisteet vuoden albumeissa ja biiseissä jakautuu siten, että ensimmäinen saa viisi pistettä, toinen neljä pistettä ja niin edelleen aina yhteen pisteeseen saakka.

- Albumin pitää ehdottomasti olla vuonna 2017 julkaistu. Jos äänestät aiemmin (tai myöhemmin) ilmestynyttä levyä se hylätään automaattisesti, joten kannattaa olla tarkkana.Sama pätee biiseissä, sikäli, että jos jonkun albumin biisi on julkaistu singlenä vuonna 2016, niin se ei ole enää kelvollinen tässä äänestyksessä. Valitkaa joku muu kappale ko. albumilta vaikka.

- Laittakaa äänestyskaavakkeeseen niin, että ensiksi artisti/yhtye ja sitten albumin nimi, eli tähän tyyliin: The Bändi - Albumi, tämä ihan yleisen selkeyden vuoksi, joka helpottaa pisteidenlaskua huomattavasti, kun noudatetaan kaikki samaa kaavaa. Sama rakenne myös biisien kohdalla sitten. Hylkään kaikki äänet jotka on kirjoitettu jotenkin eri tavalla, pakko pitää linja.

- Kokoelmalevyt ei luonnollisestikaan ole tässä äänestyskelpoisia, pl. yksittäiset juuri kokoelmaa varten sinä vuonna varta vasten julkaistut biisit on hyväksytty biisikategoriassa

- Jos listaanne tulee korjauksia viime metreillä, niin ilmoittakaa selkeästi ja mieluiten nimimerkkini hashtagaamalla, että listanne on mennyt uusiksi.

Näillä mennään. Vuoden 2016 äänestystopic on linkkinä alla, joten sieltä voi tarkistaa vielä miltä homma näyttää, mutta tämän yksinkertaisemmaksi tätä on enää vaikea saada. En lähde itse linkittämään tähän muita viime vuosien ketjuja

Jatkoaika Music Awards 2016 | Jatkoajan keskustelupalsta

Toivottavasti saadaan nyt reilummin mielipiteitä mukaan äänestykseen. Ja sovitaan, että äänestysaikaa on perinteisesti tammikuun loppuun, eli 31.1.2018 asti

Tässä siis äänestyspohja, jota tulee käyttää

---

Äänestysmalli:

Vuoden albumi 1:
Vuoden albumi 2:
Vuoden albumi 3:
Vuoden albumi 4:
Vuoden albumi 5:

Vuoden biisi 1:
Vuoden biisi 2:
Vuoden biisi 3:
Vuoden biisi 4:
Vuoden biisi 5:

Vuoden pettymys (albumi):
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Sitten julkaisen toki omat listani. Levyvuosi 2017 oli todella laadukas, ja monia loistavia levyjä jäi listalta ulos: lähimpinä paikkaa kyttäsivät esimerkiksi One Desiren mukavasti rokkaava debyytti (oli sitten kuitenkin liian epätasaista materiaalia), Galderian 90-lukuisen voimametallin taidonnäyte (sama ongelma kuin edellisessä) ja Jani Liimataisen uusimman projektin, Dark Elementin, tuotos. Mutta tässä siis oma listani

Vuoden albumi 1: Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus – Lauluja Suomesta
Vuoden albumi 2: Xandria – Theater of Dimensions
Vuoden albumi 3: Bloodred Hourglass - Heal
Vuoden albumi 4: Beast In Black - Berserker
Vuoden albumi 5: Battle Beast – Bringer of Pain

Vuoden biisi 1: Xandria - A Theater Of Dimensions - YouTube
Vuoden biisi 2: Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus - Isä ei jätä (Lyric video) - YouTube
Vuoden biisi 3: Galderia - Shining Unity - YouTube
Vuoden biisi 4: One Desire - "Apologize" (Official Music Video) - YouTube
Vuoden biisi 5: VIIKATE - Mies, joka nolasi Kouvolan - YouTube

Vuoden pettymys (albumi): Mors Principium Est – Embers of a Dying World

Jos perusteluita kirjoittaa, niin ykkössijalta löytyy jopa yllätysnimi. Mutta kun Niskalaukauksen statuksella liikkuva bändi pitää 13 vuoden luovan tauon, ja iskee sen jälkeen tiskiin uransa parhaan levyn jossa ei ole mitään täytettä ja suurin osa materiaalista menee heittämällä vanhojen klassikoiden rinnalle ja ohikin, niin pakko se on hattua nostaa. Kakkos- ja kolmossijoille sopii sitten oikeastaan sama perustelu: molemmat edustavat täysin puhkiraiskattuja genrejä (Xandria klassisesti naislaulettua sinfonista heviä ja BRHG melodödöä), mutta mitäpä siitä jos tyylitaju on tällä tasolla. BRHG:n tuotos taitaa olla lähes paras melodödö albumi, jonka olen kuullut varmaan kymmeneen vuoteen, ja metallimusiikkia seuraaville ihmisillekin monille lähes tuntematon Xandria teki kyllä sellaisen levyn, etten olisi ikipäivänä uskonut mokomaa kuulevani vuonna 2017 pystyynkuolleessa sinfonisen hevin genressä. Mennään siellä Century Child-Once aikakauden NW:n hengessä, ja kerrankin on otettu vaikutteista ne hyvät asiat ja tyylitaju, eikä niitä virheitä. Nelos- ja vitossijalla sitten mielenkiintoinen sotajalalla oleva kaksikko, eli Anton Kabasen nykyinen bändi ja entinen bändi. Battle Beast on listalla ennen kaikkea siksi, että se todisti pärjäävänsä myös ilman Kabasta, vaikka Kabanen nyt erävoiton ottikin. Mutta petojen taistelu jatkuu, siitä voimme olla varmoja

Biisipuolella ei olekaan mukana itsestäänselvästi kappaleita TOP-5 levyiltä, koska esimerkiksi BRHG:n ja BiB:n tapauksissa en vahvasta materiaalista sellaisia saa nostettua, ja vuoden muilta levyiltä niitä sitten nousi selkeämmin. Vuoden biisi on upea massiivitekele omassa lajissaan, herkistely ja absurdi sekopäisyys samassa paketissa. Sitten taas esimerkiksi One Desiren ja Viikatteen kappaleet (on muuten Viikatteelta bändin paras kappale ainakin viiteen vuoteen, siksi mukana listalla) osoittavat vastapainona, että kyllä yksinkertainen vain on kaunista..

Vuoden pettymys oli harvinaisen helppo, koska käytännössä Mors Pricipium Estin uusi levy oli vuoden ainoa pettymys. Kaksi ensimmäistä biisinäytettä levyltä olivat todella komean lupaavia, mutta valitettavasti levyn ilmestyttyä ne sitten olivatkin juuri ne levyn kaksi parasta biisiä, muuten materiaali jäi valitettavan ohkaiseksi..
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiitoksia valtaisasti PataJaskalle, että jaksoi ottaa äänestyksen huomaansa! Itse sen verran monta vuotta hostannut, että tietty väsymys asiaan tulee ja ääntenlaskussa on aina oma työnsä...

Mutta äänestetäänpä nyt näin ajoissa sitten, kun omalta kohdalta listat on selvät jo:

Vuoden albumi 1: Carbon Based Lifeforms - Derelicts
Vuoden albumi 2: Entheogenic - Dreamtime Physics
Vuoden albumi 3: Von Hertzen Brothers - War is Over
Vuoden albumi 4: Shpongle - Codex VI
Vuoden albumi 5: Kauan - Kaiho

Olen palannut aika paljolti elektronisen musiikin puolelle kuuntelussa ja sitä kautta vuoden kuunnelluimmat ja mieluisammat levyt on sitä suuntaa pääasiassa. Mahtuu toki sekaan muutakin, mutta rock, pop ja metalli ei oikein tätä nykyä yleensä nappaa. Tuttuja bändejä toki tulee kuunneltua jonkun verran. Carbon Based Lifeformin eteerinen ja utuinen albumi oli mieluisin ja upea, eheä kokemus. Von Hertzenin veljekset tekaisi ehkä uransa parhaan albumin, tai ainakin lähelle sitä. Shpongle oli lievähkö pettymys, mutta useamman kuuntelun perusteella silti kelpo kokemus ja ainakin tarjoaa jotain uutta. Entheogenic varmaa omaa itseään ja ei varsinaisesti tarjoa mitään uutta lajityyppiinsä, mutta tekee sen hienosti. Kauan tuli aika viime hetkillä puskista, on toki tuttu bändi ennestään, mutta tuollainen ambientia, folkia ja postrockia sekoitteleva kokonaisuus on kaunista kuunneltavaa näin talviaikaan.

Vuoden biisi 1: Carbon Based Lifeforms - Rayleigh Scatterers
Vuoden biisi 2: Von Hertzen Brothers - Beyond the Storm
Vuoden biisi 3: Entheogenic - Manannan
Vuoden biisi 4: Shpongle - Herr Gringleflapper's Secret Stash Box
Vuoden biisi 5: Loiriplukari - Tää kesä meni Airistolla

Eipä noista kummempia osaa sanoa. Varsinkin kolme ekaa on todella upeita. Sitten olikin vaikea poimia erityisen mieleenjääneitä biisejä kun samoilta albumeilta ei voi valita useampaa. Von Hertzenien eeppinen päätösraita on kyllä hyvin kaunis ja koskettava.

Vuoden pettymys (albumi): Ayreon - The Source

Kun ei vaan, niin ei. Ayreon on yksi suosikkijuttujani vuosien ajalta, mutta alkaa tuntua, että Arjen Lucassenilta on paras potku jo annettu. Tämä ja edellinenkin albumi on ollut eri tavalla jotenki pönöttäviä ja mielikuvituksettomia albumeja. Tämä ihan liian heviä ja hard rockia ja yleistä kikkelöintiä omaan makuun ja tarina ei tuo mitään mielenkiintoista sci-fi saagaan.

Tälläistä tällä kertaa.
 

KaljaVeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
235, Karjala-lippis
Vuoden albumi 1: Beast in black - Berseker
Vuoden albumi 2: Turmion kätilöt - Dance panique
Vuoden albumi 3: Arch enemy - Will to power
Vuoden albumi 4: Bloodred hourglass - Heal
Vuoden albumi 5: Battle beast - Bringer of pain

Vuoden biisi 1: Arch enemy - The world is yours
Vuoden biisi 2: Turmion kätilöt - Dance panique
Vuoden biisi 3: Beast in black - Blind and frozen
Vuoden biisi 4: Ensiferum - Don`t you say
Vuoden biisi 5: Haloo Helsinki - Rakas

Vuoden pettymys (albumi): Marilyn Manson - Heaven upside down
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Vuoden albumi 1: Wöyh!: Krtkrtk
Vuoden albumi 2: Depeche Mode: Spirit
Vuoden albumi 3: Gary Numan: Savage (Songs from a Broken World)
Vuoden albumi 4: Perturbator: New Model
Vuoden albumi 5: Shöcking Blü: Enemmän kuin elämä on lempi, enemmän kuin lempi moinen kuolo

Vuoden biisi 1: Wöyh! - Takaperoisten kuiskausten metsä
Vuoden biisi 2: Perturbator - Tainted Empire
Vuoden biisi 3: Depeche Mode - Going Backwards
Vuoden biisi 4: Five Finger Death Punch - Gone Away
Vuoden biisi 5: Brahm - Creature

Vuoden pettymys (albumi): Primus - The Desaturating Seven
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
- Albumin pitää ehdottomasti olla vuonna 2017 julkaistu. Jos äänestät aiemmin (tai myöhemmin) ilmestynyttä levyä se hylätään automaattisesti, joten kannattaa olla tarkkana

Mikä siis on kohtalo Zeal&Ardorin mestariteoksen kohdalla Devil is Fine, joka on "ilmestynyt" 2016 puolella Bandcamp-nimisessä indie online stream palvelussa, mutta varsinaisesti "oikealla levy-yhtiöllä" MVKA:lla helmikuussa 2017? Jätetäänkö väliinputoajaksi jota ei koskaan listattu kummallekaan vuodelle?
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Vuoden albumi 1: Gregg Allman - Southern Blood
Vuoden albumi 2: Alice Cooper - Paranormal
Vuoden albumi 3: Deep Purple - Infinite
Vuoden albumi 4: Overkill - The Grinding Wheel
Vuoden albumi 5: Walter Trout - We`re All In This Together

Vuoden biisi 1: Gregg Allman - Going Going Gone
Vuoden biisi 2: Walter Trout feat. Warren Haynes - The Sky Is Crying
Vuoden biisi 3: Alice Cooper - Paranormal
Vuoden biisi 4: Deep Purple - Time For Bedlam
Vuoden biisi 5: UFO - Heartful Of Soul

Vuoden pettymys (albumi): Sepultura - Machine Messiah

Ja vuoden keikka Dream Theater Helsingin jäähallissa helmikuussa, kohtalainen musiikkivuosi kaiken kaikkiaan!

Hauskaa, että vuoden biiseistäni kolme noista on covereita, mutta se on sitä musiikin taikaa ja tulkintaa se.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Mikä siis on kohtalo Zeal&Ardorin mestariteoksen kohdalla Devil is Fine, joka on "ilmestynyt" 2016 puolella Bandcamp-nimisessä indie online stream palvelussa, mutta varsinaisesti "oikealla levy-yhtiöllä" MVKA:lla helmikuussa 2017? Jätetäänkö väliinputoajaksi jota ei koskaan listattu kummallekaan vuodelle?

Pätkitty lainaus Wikipediasta: "Devil Is Fine julkaistiin 15. huhtikuuta 2016 levymerkillä Reflections Records... Albumi julkaistiin ensin digitaalisena sekä vinyyliformaatissa... Helmikuussa 2017 brittiläinen MVKA Productions julkaisee albumin maailmanlaajuisesti CD-formaatissa."

Tuon perusteella minä sanoisin, että levy kuuluu 2016 puolelle. Se on kuitenkin virallisesti julkaistu jo digitaalisesti ja fyysisesti (vinyyli) 2016 ja uudelleenjulkaistu (CD-muodossa) 2017.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Mikä siis on kohtalo Zeal&Ardorin mestariteoksen kohdalla Devil is Fine, joka on "ilmestynyt" 2016 puolella Bandcamp-nimisessä indie online stream palvelussa, mutta varsinaisesti "oikealla levy-yhtiöllä" MVKA:lla helmikuussa 2017? Jätetäänkö väliinputoajaksi jota ei koskaan listattu kummallekaan vuodelle?

Tämä levy on tosiaan ilman muuta pois laskuista, koska niin selkeästi se on 2016 materiaalia..
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Isot kiitokset PataJaska viitseliäisyydestä. Nyt vaan viimeistelemään omat TOP5-listat!
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Kiitokset täältäkin veli PataJaskalle kulttuuriteosta!

Vuoden albumi 1: Mara Balls: Elävä kivi
Vuoden albumi 2: Battle Beast: Bringer of pain
Vuoden albumi 3: Wolf Alice: Visions of a life
Vuoden albumi 4: Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus: Lauluja Suomesta
Vuoden albumi 5: Greta Van Fleet: From the fires

Vuoden biisi 1: Mara Balls: On pakko ajaa
Vuoden biisi 2: Iisa: Nimimerkillä
Vuoden biisi 3: Beast in Black: Blind and frozen
Vuoden biisi 4: Annihilator: Pieces of you
Vuoden biisi 5: Loiriplukari: Ei voi laittaa verotukseen

Vuoden pettymys (albumi): Pitää vielä miettiä, yllättävän moni uusi levy ei ole eksynyt vielä kunnolla kuunteluun, sieltä se siis löytynee.. Ehkä myös muita osioita menee uusiksi.

Tämän vuoden voittaja tässä huushollissa on maailmanneksi paras Mara Balls. Jo toinen levy mutta itse kuulin (ja näin) ekaa kertaa tänä vuonna. Fuzz-trippihippi Marian trio ei ole ihan sitä mitä yleensä fanitan mutta tämä kolahti ihan täysillä. Parasta vielä se että joku hesarin tai rumban hipsterikriitikko ei tykännyt, varma laadun tae!

Battle Beast in Blackin pisteet menivät jakoon, BB teki paremman levyn, BiB biisin. Levypuolella Wolf Alicen uusin naposteli, TR&TN:n paluu oli myös tervetullut. Greta Van Fleet tuli mukaan viime hetkillä, Rolling stonen vuosikatsauksesta bongasin. Nuorten kollien juureva rock toiminee Zeppelin/Black Crowes -faneille.

Biisipuolella heleä-ääninen iki-ihastukseni Iisa teki Tomppa of Finlandin inspiroimana mainion pop-biisin, vaikkei levyä tullutkaan. Annihilatorin "balladi" taas vaihteeksi hyvältä levyltä For the demented pitää paikkaa jos en muuta keksi. Loiriplukari on hulluutta tai neroutta, kesähittinä kuitenkin parempi kuin 99% mitä tarjotaan.

Linkeissä tyypit halukkaille.
(edit. PataJaskan korjaukset)
 
Viimeksi muokattu:

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vuoden albumi 1: Deep Purple - Infinite
Vuoden albumi 2: Von Hertzen Brothers - War is Over
Vuoden albumi 3: Beast in Black - Berserker
Vuoden albumi 4: Greta Van Fleet - From The Fires
Vuoden albumi 5: Black Country Communion - BCCIV

Aika classic rock painotteinen lista tuli nyt ja oli jotenkin poikkeuksellisen haastavaa valita vain viisi ja pistää ne johonkin järjestykseen. Purple taisi nyt saada ykkössijan pelkästään sen takia että levynsä oli vuoden yllätys. Listalta pois jäi nyt Steve Wilson - To the Bone, Battle Beast - Bringer of Pain, H.E.A.T - Into the Great Unknown, Mastodon - Emperor of Sand ja Accept - The Rise of Chaos.

Vuoden biisi 1: Deep Purple - All I Got Is You
Vuoden biisi 2: Von Hertzen Brothers - Blindsight
Vuoden biisi 3: Beast in Black - Born Again
Vuoden biisi 4: Greta Van Fleet - Highway Tune
Vuoden biisi 5: Black Country Communion - Wanderlust

Vuoden pettymys (albumi): -
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Kiitokset täältäkin veli PataJaskalle kulttuuriteosta!

Vuoden albumi 1: Mara Balls: Elävä kivi
Vuoden albumi 2: Battle Beast: Bringer of pain
Vuoden albumi 3: Wolf Alice: Visions of a life
Vuoden albumi 4: Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus: Suomi 100 vuotta
Vuoden albumi 5: Greta Van Fleet: From the fires

Olet näemmä laittanut albumiluetteloon kahden levyn kohdalle linkit niiden nimibiiseihin. Kyseessä on siis äänestystekninen virhe, mutta koska tuollaiset levyt ovat viime vuonna ilmestyneet, niin toki ne otettiin mukaan (ja Niskiksen levyn nimi on myös väärin, mutta sekin siis toki huomioitiin)

Älkää kuitenkaan kukaan enää jatkossa laittako linkkejä albumilistalle, jotta vältätte hämmentämästä PataJaska-setää, jolloin hän ei enää tiedä nimeään tai sitä paljonko kello on *hymiö*
 

Rambonator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Porin Ässät
Vuoden albumi 1: Trivium - The Sin And The Sentence
Vuoden albumi 2: Ensiferum - Two Paths
Vuoden albumi 3: Septicflesh - Codex Omega
Vuoden albumi 4: Arch Enemy - Will To Power
Vuoden albumi 5: Wintersun - The Forest Seasons

Trivium yllätti täysin uudella levylllään. Edellinen levy oli ihan paska, mutta tämä uusin taas on yksi bändin parhaista. Tymäkkää menoa alusta loppuun. Ensiferum julkaisi taas yhden uransa heikoimmista levyistä, mutta todella heikon levyvuoden ansiosta nousi näinkin korkealle. Viimevuonna ei olisi ollut edes listalla välttämättä. Septicfleshin uusin oli myös mukava yllätys, vaikka edellinenkin ihan kelvollinen tuotos oli. Kaksi viimeistä levyä tähän listalle piti keksiä puoli väkisin, kumpikaan levy ei ollut kummoinen.

Vuoden biisi 1: Helloween - Pumpkins United
Vuoden biisi 2: Trivium - Betrayer
Vuoden biisi 3: Ensiferum - Feast With Valkyries
Vuoden biisi 4: Septicflesh - Portrait Of A Headless Man
Vuoden biisi 5: Beast In Black - Beast In Black

Helloween julkaisi HELVETIN hyvän biisin loppuvuodesta, promotakseen reunion kiertuettaan. Ihan täyden kynpin biisi. Triviumin loistolevyn paras biisi olisi voinut olla ainakin neljä eri biisiä, tämä nyt valikoitui tällä kertaa. Ensiferumin uudella huippuhetket jäivät vähiin, mutta tämä biisi oli kuitenkin erittäin onnistunut tuotos. Septicfleshin uuden levyn selvästi paras biisi toimii mahtavien orkestraatioiden ja brutaalien örinävokaalien säestämänä. Viides biisi oli aika vaikea keksiä, valinta osui nyt Beast In Blackin debyyttilevyn ainoaan oikeasti kovaan biisiin.

Vuoden pettymys (albumi): Cyhra - Letters To Myself

Kuten aiemmin sanoin, oli levyvuosi todella heikko, yksi heikoimmista pitkään aikaan. Cyhran uusimmalta odotin Jesper Strömbladin mukanaolon takia paljon, mutta levy oli aivan hirveätä paskaa. Ei toiminut sitten yhtään. Odotuksiin nähden pettymyksiä tänä vuonna olivat myös DragonForcen, Wintersunin ja Wolfheartin tuotokset. No, toivottavasti ensi vuosi on parempi.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Zeal and Ardor - Devil is fine, joka on huikean erilainen tuulahdus ajoittain kovin ummehtuneeseen genreen ja ansaitsee tulla huomioiduksi edes jakelupoliittisista syistä myöhästyneenä monipuolista metallia seuraavien piireissä. Makupalana studiolivenä soitettu Blood in the river.

Vuoden albumi 1: Roger Waters – Is this the life we really want
Vuoden albumi 2: Europe - Walk the Earth
Vuoden albumi 3: Arch Enemy - Will to Power
Vuoden albumi 4: Avatarium - Hurricanes and Halos
Vuoden albumi 5: Battle Beast: Bringer of pain

Myös Circlen uutukainen Terminal ansaitsee soittoaikaa vähänkin vapaamielisemmän harrastajan soittimessa vaikkei nyt viiden parhaan joukkoon noussutkaan.

Vuoden biisi 1: Roger Waters - Wait for her
Vuoden biisi 2: Europe - Kingdom United
Vuoden biisi 3: Avatarium - Medusa Child
Vuoden biisi 4: Arch Enemy - A fight I must win
Vuoden biisi 5: Robert Plant - Carry fire

Vuoden pettymys (albumi): Obituary - Obituary

Roger Waters osoitti levyllään, että rockin tulevaisuus on vanhenevissa miehissä. Erittäin tukeva paluu.
Europe puolestaan kypsyy vanhetessaan saakelin upeasti eikä siinä vähiten paina Joeyn notkea bluesahtava ääni.
Tasa-arvonäkökulmalla nostettiin listalle viimeistään seuraavan kesäkissakisan voittaja Alissa porukoinen, manselainen Noora sekä Avatariumin mystinen kipale.
Ympyrän sulkee toinen vanheneva köriläs Plant, joka ei koko levyllään onnistunut yhtä maistuvasti kuin tuossa nimikappaleessaan. Carry firen itämaiset soundit kalskahtavat hyvin ilmalaivamaisilta.

Obituary junnaa kovin paikallaan, niin livenä kuin tallennettunakin. Paljon enemmän odotin.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Vuoden 2017 albumit:

1. Primitive Man - Caustic
2. Pintandwefall - Red and Blue Baby
3. Huora - Hukutaan Paskaan
4. Japandroids - Near To Wild Heart Of Life
5. Ajattara - Lupaus

Tuossa voisi olla sellainen hyvä kärkiviisikko albumeille. Primitive Man julkaisi levyn joka tuntuu siltä kuin ajettaisiin asfalttijyrällä luukasan päältä. Pintit ja Japandroids tekivät molemmat hienot comeback levyt, Pinttien palatessa hauskuutteluun ja lo-fi äänimaailma sopii heille loistavasti. Japandroidsilla toimi taas biisien rakennus ja kertosäkeet parhaimmillaan stadioninkokoisia. Huora sitten vetäisi komean debyyttilevyn ilmoille ja osoitti ettei pyörää tarvitse keksiä uusiksi. Ajattaran levyä odottelin innolla ja kauhunsekaisin tuntein. Ja huikea levyhän sieltä ulos tuli.

Makthaverskanin 3, God Motherin Vilseledd ja Tryerin Samaa Tarinaa saavat Honorable mentionit.

Vuoden pettymys: Arcade Fire - Everything Now

Tämä pääsee tähän aika defaulttina. Ei innostanut muutamaa kappaletta lukuunottamatta ja tältä jopa odotti jotain parempaa.

Vuoden 2017 kappaleet:

1. Body Count - No Lives Matter
2. Huora - Normaali
3. Myrkur - Måneblôt
4. Pintandwefall - Don't Tell Me How It Is
5. Pissed Jeans - I'm A Man

Nämä kappaleet nyt ovat vähän hankalia sijoittaa mihinkään järkevään järjestykseen, kun hyviä kappaleita on melko paljon ja harvat nousivat huippuluokkaan. Body Countin No Lives Matter on helppo laittaa ensimmäiseksi loppujen lopuksi ja muut voivat olla mitä ovat.

@PataJaska Lisätty viestiin kappaleet ja korjattu vuoden pettymyksen nimi.
 
Viimeksi muokattu:

M10

Jäsen
Vuoden albumi 1: Circle - Terminal
Vuoden albumi 2: Mastodon - Cold Dark Place
Vuoden albumi 3: Steven WIlson - To The Bone
Vuoden albumi 4:
Vuoden albumi 5:

Vuoden biisi 1: Steven Wilson - Detonation
Vuoden biisi 2: Circle - Saxo
Vuoden biisi 3: Mastodon - Cold Dark Place
Vuoden biisi 4:
Vuoden biisi 5:

Vuoden pettymys (albumi):

Päivitellään myöhemmin lisää.
 

Redrose

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Tässä tulevat meikäläisen listaukset:

Vuoden albumi 1: The War On Drugs - A Deeper Understanding
Vuoden albumi 2: Procol Harum - Novum
Vuoden albumi 3: Sunrise Avenue - Heartbreak Century
Vuoden albumi 4: Hammock - Mysterium
Vuoden albumi 5: Lana Del Rey - Lust For Life

Vuoden biisi 1: The War on Drugs - Thinking of a Place (New Single) - YouTube
Vuoden biisi 2: Lana Del Rey - Love - YouTube
Vuoden biisi 3: Procol Harum / Sunday Morning - YouTube
Vuoden biisi 4: Slowdive - Star Roving (Official Audio) - YouTube
Vuoden biisi 5: Fleet Foxes - Fool's Errand (Official Video) - YouTube'

Edit. Multa näköjään unohtui vuoden pettymys (albumi) ja se on: Justin Bieber - Killing Hasselhoff
 
Viimeksi muokattu:

Waluigi

Jäsen
Vuoden albumi 1: Samael - Hegemony
Vuoden albumi 2: Brother Firetribe - Sunbound
Vuoden albumi 3: Wintersun - The Forest Season
Vuoden albumi 4: Bloodred Hourglass - Heal
Vuoden albumi 5: Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus: Lauluja Suomesta

Vuoden biisi 1: Samael - Black Supremacy
Vuoden biisi 2: Wintersun - Loneliness (Winter)
Vuoden biisi 3: Shade Empire - Anti-life Saviour
Vuoden biisi 4: Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus: Isä Ei Jätä
Vuoden biisi 5: Eläkeläiset - Elanto

Vuoden pettymys (albumi): Haloo Helsinki - Hulluuden Highway

Niinhän siinä sitten kävi, että aiemmilla levyillä erinomaisesti onnistunut Haloo Helsinki julkaisi juuri niin kamalan satsin sontaa kuin avaussinkku Rakas antoi ymmärtää. Noin puolikkaan biisin verran kiinnostavaa sisältöä koko levyllä, mutta muutoin niin väkisinväännettyä pakkopullaa kuin vain voi olla. Vanhojen meriittien takia on viitsinyt antaa useamman pyöräytyksen aikaa, mutta jokaisella kerralla alkaa vaivaantunut kelloon tuijottelu alle kymmenen minuutin jälkeen.

Muita alakanttiin vetäneitä olivat Anathema ja Ensiferum. Molempien kiekot ovat sinänsä ihan ok, mutta mitään muistijälkiä ei vain jää kuuntelukerroista.

Levyvuosi oli ainakin nykytiedon valossa heikommanpuoleinen, vaikka tasaisen hyvää tulikin. Tosin eiköhän sieltä vielä helmiä löydy, kuten joka vuonna tapaa käydä. Jos nyt saisi viimevuotisen listan tehdä uusiksi niin perin erilaiseksi varmaan muotoutuisi etenkin terävimmän kärjen jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Vuoden biisi 1: Caligula's Horse - Cannon's mouth
Vuoden biisi 2: Mara Balls - On pakko ajaa
Vuoden biisi 3: Steven Wilson - Detonation
Vuoden biisi 4: Loiriplukari - Iso auto ja pieni setä
Vuoden biisi 5: Kreator - Fallen brother

Vuoden albumi 1: Mara Balls - Elävä kivi
Vuoden albumi 2: Caligula's Horse - In contact
Vuoden albumi 3: Wintersun - Forest Seasons
Vuoden albumi 4: Roger Waters - Is this the life we really want?
Vuoden albumi 5: Circle - Terminal

Vuoden pettymys (albumi): Von Hertzen Brothers - War is over

Musiikissa paremmuus järjestystys riippuu ihan päivästä. Tässä kuitenkin ne mitä haluan viime vuodelta nostaa esille. Nostan myös Mara Ballsin vuoden ykköseksi. Hieno live keikka ketun häntä heiluen kitarassa. C-Horsen raskaiden riffien ja kevyemmän soiton yhdistelmä vaan kuulostaa hyvältä. Wilsonin levyllä oli paljon hyvää ja paljon huonoa. Tykkään enemmän artistin progemmasta materiaalista. Luultavasti kuultuaan levyn livenä se menisi kärkisijoille, valitettavasti lippua keikalle "sirkukseen" ei kuitenkaan ole. Loiriplukaria tuli Wackenissa soitettua Saksalaisille sen verran, että asetelma on petattu plukarin maailmanvalloitukselle! Thrash-veteraani Kreator julkaisi yllättävän kovan levyn. Etenkin Lemmy & co muistelu Fallen Brother ja Satan is real toimivat. Perustelu vuoden pettymykselle on se että itse Sami Kuoppamäki rummuissa ja kaveri on laitettu soittamaan peruskomppia. Hieman kuin Picasson olisi laittanut maalaamaan värityskirjaa. Biisit bubbling under: Martti Servo & Napander - Nyt nollaan täysillä, Leprous - Mirage, Tengger Cavalry: Die on my ride, Mopo - Tökkö. Saimaan Urheilu-Suomi levylle vielä pieni maininta erikoisuutensa tähden. Ehkä tässä ei ole vielä ihan urautunut kun uuden musiikin taso tuntuu kovalta ja listalle vaihtoehtoja jopa enemmän mitä aiemmin.

Kiitokset järjestäjälle!
 
Viimeksi muokattu:

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Vuoden albumi 1: Steven Wilson - To The Bone
Vuoden albumi 2: Slowdive - Slowdive
Vuoden albumi 3: Pain Of Salvation - In The Passing Light Of Day
Vuoden albumi 4: Leprous - Malina
Vuoden albumi 5: Soen - Lykaia

Vuoden biisi 1: Leprous - Stuck
Vuoden biisi 2: Ayreon - The Day That the World Breaks Down
Vuoden biisi 3:Steven Wilson - Pariah
Vuoden biisi 4: Haloo Helsinki - Hulluuden Highway
Vuoden biisi 5: Vuur - Freedom
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Vuoden albumi 1: Deep Purple: Infinite
Vuoden albumi 2: Black Star Riders: Heavy Fire
Vuoden albumi 3: Great White: Full Circle
Vuoden albumi 4: Black Country Communion: BCCIV
Vuoden albumi 5: Alice Cooper Paranormal

Vuoden biisi 1: Deep Purple: Johnny's Band
Vuoden biisi 2: The Darkness: Solid Gold
Vuoden biisi 3: Quiet Riot: Can't Get Enough
Vuoden biisi 4: Great White: I'm Alright
Vuoden biisi 5: Alice Cooper: Genuine American Girl

Vuoden pettymys (albumi): UFO: Salentino Cuts
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Vuoden pettymys (albumi): UFO: Salentino Cuts

Teknisesti ottaen meillä on tässä ongelma, koska tämä on sataprosenttinen cover-levy (eli kappaleet eivät siis ole vuoden 2017 satoa), mutta säännöissä on sikäli porsaanreikä, että ne eivät itsessään kiellä sellaisen äänestämistä. Sovitaan siis näin ylituomarin päätöksellä, että pettymyspiste tälle levylle on enemmänkin moraalinen. Toisaalta jos haluat @Sledge Hammer!, niin voit vaihtaa pettymykseksi myös jonkin toisen levyn, mutta jos pitäydyt tässä niin piste huomioidaan siis enemmänkin moraalisena..
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Teknisesti ottaen meillä on tässä ongelma, koska tämä on sataprosenttinen cover-levy (eli kappaleet eivät siis ole vuoden 2017 satoa), mutta säännöissä on sikäli porsaanreikä, että ne eivät itsessään kiellä sellaisen äänestämistä. Sovitaan siis näin ylituomarin päätöksellä, että pettymyspiste tälle levylle on enemmänkin moraalinen

En tiedä huomasitko PataJaska, mutta mä äänestin ko. levyn Heartful Of Soulia yhdeksi vuoden biiseistä aiemmin viime viikolla ääniuurnalla omalla vuorollani. Kyseessä siis UFO:n versio The Yardbirdsien versiosta. Käykö armo oikeudesta vaihdanko biisin, niitähän toki riittää?
 

Antt1s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Maila, Manchester United, TPS
Vuoden albumi 1: Rancid - Trouble Maker
Vuoden albumi 2: Rise Against - Wolves
Vuoden albumi 3: Santa Cruz - Bad Blood Rising
Vuoden albumi 4: Steel Panther - Lower The Bar
Vuoden albumi 5: Haloo Helsinki - Hulluuden Highway

Rancid - Trouble Maker
Rise Against - Wolves

Vuoden biisi 1: Michael Monroe - One Foot Outta The Grave
Vuoden biisi 2: Rancid - Farewell Lola Blue
Vuoden biisi 3: Rise Against - Far From Perfect
Vuoden biisi 4: Santa Cruz - Young Blood Rising
Vuoden biisi 5: Steel Panther - Poontang Bomerang

Vuoden pettymys (albumi):

Huonosti tullut kuunneltua vuoden 2017 albumeita, eikä yksikään ole noussut varsinaiseksi pettymykseksi. Viidennelle sijalle oli todella hankala keksiä mitään albumia mutta mennään nyt tuolla Haloo Helsingin uusimmalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös