Jäähallin lihapiirakat

  • 38 446
  • 87

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
Täällä arvioidaan jäähallien lihapiirakoiden laatu. Olkaa hyvät.


Edit: uudistus.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Pelicans, Fc Lahti, Manchester United, La Lakers
No shit?

Täytyy tulla teesimään ensi tilassa. Meillä Lahdessa tämä tilanne on suht´hyvin hanskassa eli ei liian löysää :) huoh
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kyllä täytyy nostaa tämä hieman huonolle huomiolle jäänyt ketju ylös.

Kouvolassa lihapiirakkamalli vaihtui isompaan. Nyt laatu ei enää ole niin pehmeää, mutta hieman enemmän siinä on kuitenkin syötävään. Lisäksi on poistunut se valitettava ongelma, että lihapiirakka saattoi hajota käsiin.

Olen kuullut valitettavia huhuja, että kaikilta paikkakunnilta ei enää saa lihapiirakoita peleistä? Siirrytty täysin hot dog ja hamburger linjalle. Tämä ei ole mielestäni hyvää kehitystä, kyllä rasvaisen rehellinen lihapiirakka kuuluu jääkiekkoon kuin Adidas-tuulipuku Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajalle.
 

Fordél

Jäsen
Älä muuta virka teroz! KooKoon toiminta ja organisaatio on mennyt viime kaudesta selvästi eteenpäin ja sen näkee tälläisissä pienissä asioissa. Nykyisen lihapiirakan koko ja laatu ovat aivan eriluokkaa kun viime kautiset Turusen lihikset. Onneksi mies kaikkosi muualle niin saatiin nämä tärkeät asiat kondikseen!
 

scholl

Jäsen
En ole koskaan kyllä syönyt jäähalleissa lihapiirakoita. Muutenkin ko. tuote on sellainen, jota tuli syötyä jonkin verran jossain huoltsikalla 70-luvulla ja 80-l alussa, muttei koskaan enää. Lihapiirakka on kekkosen ajan tuote, eikä sitä nykyaikana juuri kukaan koskaan missään syö.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Jos joskus käy niin että saavun Raksilan jäähallille nälkäisenä, on ainoa varteenotettava näläntappaja lihapiirakka kahdella nakilla.

Raksilan lihapiirakat ovat kohtuullisen kookkaita ja myös maukkaita. Pikku miinus kuitenkin sitkeähköstä taikinasta.
 

Hermesfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Kärpät, KPV, Jaro, Werder Bremen
Samaa mieltä oukan kanssa. Mutta hemmetin maukasta lihaa! Ja vielä kun lyö tilpehöörit sinne sekaan niin jopas maistuu.

Meillä Kokkolassa on ihan hyvät kans meinaan nakit ja hodarit, vähän jotenkin vaan "kuivaa" se hodarin taikina. Itseasiassa (voiiii miten ihana sana se onkaan) hiton kuivaa. Mutta mikäs siinä kyllä se näiden tilpehöörien kanssa menee.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Nyt pohdinnan jälkeen näen asiat hieman eri valossa, lopulta tulin johtopäätökseen, että Kouvolan jäähallin lihapiirakat kokivat turhan dramaattisen muutoksen kaudella 2005-2006. Sopivan kosteista pehmeistä piirakoista siirryttiin koviin koppuroihin, jotka eivät ole edes niin täyttäviä. Tosin tässä voi olla takana keittäjien toivomukset: vanhan lihapiirakkamallin valmistaminen laatustantardien mukaisesti oli vaikeaa - hieman kuten pallokalan.

Toki vaihdoin voi ymmärtää myös poliittisena eleenä. Portti lopetti 90% tehtaastaan Kouvolasta, joten KooKoo päätti vaihtaa HK:n piirakoihin. Toisaalta tässä ei ole järkeä, koska nimenomaan lihapiirakoiden valmistui jäi lähes ainoana tuoteryhmänä Kouvolaan.

Katsotaan mitä muutoksia uusi ravintolaparvi tuo aikaan. Kenties 2006-2007 tietää kurkkusalaatin paluuta! Ainakin ravintolatilat ovat nyt paremmat, kuin koskaan.

Olisi kiva kuulla uutisia pitkästä aikaa myös muiden paikkakuntien lihapiirakkatilanteista!
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimon Rakuunat
scholl kirjoitti:
En ole koskaan kyllä syönyt jäähalleissa lihapiirakoita. Muutenkin ko. tuote on sellainen, jota tuli syötyä jonkin verran jossain huoltsikalla 70-luvulla ja 80-l alussa, muttei koskaan enää. Lihapiirakka on kekkosen ajan tuote, eikä sitä nykyaikana juuri kukaan koskaan missään syö.

Itse olen myös monta kertaa kelannut, että kun Kisapuiston jäähallissa myydään tosiaan lihapiirakoita, niin ei kai noissa "suuren maailman" halleissa edes mitään piirakoita myydä vaan ihan kylmästi vaan hesen hampurilaisia sun muuta tuubaa?
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Menee vähän ohi ketjun aiheen, mutta vetäisin toissa viikolla erinomaisen hyvän lihapiirakan torikahvilassa Helsingin kauppatorilla. Jotta ei mene ihan offtopiciksi, totean, että Rinkelinmäen lihapiirakat pienenee joka vuosi ja lisäksi ne jää kitalakeen kiinni. Joskus pikkujätkänä Rinkelinmäeltä sai erinomaisia lihapiirakoita.

Hämeenlinnasta saatavalla hotsilla ei muuten ole mitään tekemistä hot dogin eli hodarin kanssa. Monelta snägäriltä saa kumpaakin - hot dogin nimenä hinnastossa yleensä väärinkäsityksien välttämiseksi nakkisämpylä. Aasinsillalla tuli mieleen, että ei ole mitään yhtä yliarvostettua snägäriruokaa, kuin hot dog. Kaikki suomalaiset grilliruoat ovat parempia, kuin tämä amerikkalainen pikaruoan kuvatus.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimon Rakuunat
Tuli mieleen vaan, että voi kun joskus sais Kisapuistosta ihan vetyjä kun kerta niitä lihapiirakoita siellä myydään, mutta taitaa olla teknisesti ihan liian hidasta toteuttaa isolle ihmismassalle.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
avatar kirjoitti:
Tuli mieleen vaan, että voi kun joskus sais Kisapuistosta ihan vetyjä kun kerta niitä lihapiirakoita siellä myydään, mutta taitaa olla teknisesti ihan liian hidasta toteuttaa isolle ihmismassalle.
Tästä taas päästäänkin aasinsillan kautta siihen kysymykseen että minkälainen on vety?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
korkki kirjoitti:
Tästä taas päästäänkin aasinsillan kautta siihen kysymykseen että minkälainen on vety?

Vedyssä on spärdärin välissä munaa ja kinkkua. Atomissa jompaa kumpaa.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimon Rakuunat
Everton kirjoitti:
Vedyssä on spärdärin välissä munaa ja kinkkua. Atomissa jompaa kumpaa.

Juh. Vety on lihis muutamalla keitto-/savukinkulla ja kananmunalla ja mausteina on yleensä voita, sipulia, valkosipulia, kurkkusalaattia, sinappia ja ketsuppia. Atomi siis muuten sama, mutta joko kinkulla tai munalla.

edit: tuli muuten mieleen, että onko lappeenrantalaisilla mitään käsitystä siitä, että kun tuo lihapiirakkakulttuuri on täällä niin vahva, että tehdäänkö täällä sitten parhaat lihiksetkin, esim. kesämäen leipomo? Meinaan minkälaisia kokemuksia muualla maassa tehdyistä, että saiskos vedystä vielä paremman jossain muualla valmistettuun lihikseen?
 
Viimeksi muokattu:

KingNothing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
avatar kirjoitti:
Juh. Vety on lihis muutamalla keitto-/savukinkulla ja kananmunalla ja mausteina on yleensä voita, sipulia, valkosipulia, kurkkusalaattia, sinappia ja ketsuppia. Atomi siis muuten sama, mutta joko kinkulla tai munalla.

Onko sitten vetyatomissa kaikki mitä kopista löytyy?
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimon Rakuunat
KingNothing kirjoitti:
Onko sitten vetyatomissa kaikki mitä kopista löytyy?

No jos tuo oli provo niin aika huono sellanen, mutta jos ei, niin sanotaan, että sellaistahan ei siis ole. Toki nuo jotkin nakkikiskat tuolla kaupungilla myyvät jotain ns. "tuplavetyä" missä on tuplasti täytteitä, mutta se on sitten niitä viiden promillen ruokia ne.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Elämäni maukkaimman lihapiirakan olen syönyt legendaarisessa ja kuopatussa Kupittaan jäähallissa Turussa. Siitä on 14 vuotta aikaa, mutta ylivoimaisesti paras lihapiirakka elämys tähän päivään asti. Raksilan lihikset käyvät ja Raumalla on myös maukkaita.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
BitterX kirjoitti:
Aasinsillalla tuli mieleen, että ei ole mitään yhtä yliarvostettua snägäriruokaa, kuin hot dog. Kaikki suomalaiset grilliruoat ovat parempia, kuin tämä amerikkalainen pikaruoan kuvatus.
Jatketaan aasinsiltaa sen verran että olet oikeassa sen suhteen ettei Suomesta saa hyviä hotdogeja. Ruotsissa lomamatkalla taas on suorastaan nautinto kokeilla eri grillien versioita hodareista.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimon Rakuunat
fastasashark kirjoitti:
Jatketaan aasinsiltaa sen verran että olet oikeassa sen suhteen ettei Suomesta saa hyviä hotdogeja. Ruotsissa lomamatkalla taas on suorastaan nautinto kokeilla eri grillien versioita hodareista.

Itse söin joskus vuonna yks ja kaks ainakin Pariisissa ihan oikeasti hyviä hodareita. Niitä myytiin kojuissa vähän siellä sun täällä. Toinen mikä tosin on sitten ihan ehkä jo omaa luokkaansa ovat nää Saksa-Itävalta-akselilla kojuista myytävät bratwurstit.

edit: mut tää nyt menee taas jo niin sivuraiteelle, että ei tästä enempää
 

St. Pat

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NUFC, Les Canadiens
avatar kirjoitti:
Tuli mieleen vaan, että voi kun joskus sais Kisapuistosta ihan vetyjä kun kerta niitä lihapiirakoita siellä myydään, mutta taitaa olla teknisesti ihan liian hidasta toteuttaa isolle ihmismassalle.

Eikös noissa vedyissä ja atomeissa ole nimisuoja. Eli ko. nimellä tuotteita saa myydä vaan siellä kauppatorilla ja satamatorilla? Tällaista eräs lappeenrantalainen tuttavani joskus kertoili.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimon Rakuunat
St. Pat kirjoitti:
Eikös noissa vedyissä ja atomeissa ole nimisuoja. Eli ko. nimellä tuotteita saa myydä vaan siellä kauppatorilla ja satamatorilla? Tällaista eräs lappeenrantalainen tuttavani joskus kertoili.

Eikun prkl! Niin niissä muuten taitaa nykyään ollakin. Oon muuten siitä kait joskus lukenutkin jostain. Mitenhän unohtu ihan totaalisesti. No, mutta niiden väsääminen on kyllä liian aikaavievää jokatapauksessa hektisen erätauon ruuhkiin, että eipä paljon väliä sinänsä. Söisin kyllä jos niitä siellä olisi.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikös Partasen piirakat ja kukot sijaitse Lappeenrannassa?
Eli SaiPan suuntaan siirtäisin kuumottelua niistä, toki kuopiossakin varmaan aika tuttuja nuo ovat.

PS. pidätän oikeuden muistaa päin hittoja, eli toisinpäin.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimon Rakuunat
fat of the land kirjoitti:
Eikös Partasen piirakat ja kukot sijaitse Lappeenrannassa?
Eli SaiPan suuntaan siirtäisin kuumottelua niistä, toki kuopiossakin varmaan aika tuttuja nuo ovat.

PS. pidätän oikeuden muistaa päin hittoja, eli toisinpäin.

Piirakoista en tiedä, mutta mitään kukkoja nyt ei Lappeenrannassa tehdä. Pois se meistä. (Joku taso ruuassakin sentään :P) Mut en usko, että mitään Partasen piirakoitakaan täällä väsättäis, tai no en ole ainakaan kyseisestä lafkasta kuullut, mutta sehän ei toki tarkoita sitä, etteikö se olisi täällä.
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
fat of the land kirjoitti:
Eikös Partasen piirakat ja kukot sijaitse Lappeenrannassa?
Eli SaiPan suuntaan siirtäisin kuumottelua niistä, toki kuopiossakin varmaan aika tuttuja nuo ovat.

PS. pidätän oikeuden muistaa päin hittoja, eli toisinpäin.
Yleissivistyksellisenä asiana todettakoon, että niin Irene, kuin Hanna Partasenkin lihikset ja kalakukot valmistetaan Kuopiossa. Varsin yleisesti Hanna Partasen tuotteita pidetään maukkaampina, mutta sopivassa huikosessa molemmat häviää lautaselta hyvinkin nopeasti.

Edit: Niin ketjuun liittyen... Niiralaa lukuunottamatta lihiskokemukset jäähalleista ovat varsin rajalliset. Kuopiossa lihisten taso laski pahasti viime kaudelle, sillä kurkkusalaatit yms. puutuivat täysin. Jospa se(kin) paranisi ensi kaudelle.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös