Ilmoitukset

Nimimerkki Ishmael on saanut kahden viikon pelikiellon HIFK-osion henkilökohtaisista hyökkäyksistä. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

 • Nimimerkki Esteri huilaa viikon turhailustaan monta viikkoa vanhassa otteluketjussa. 
 • Nimimerkki Velhelmiina huilaa viikon henkilökohtaisuudesta toista kirjoitttajaa kohtaan. Viesti löytyy Hokki-osiosta.
 • Nimimerkin Pordinard henkilökohtaisuudet Olympialaisten seurantaketjussa palkitaan viikon pelikiellolla.
 • Nimimerkin Oldtimer kirjoitusoikeudet on poistettu, koska potku-ukaasit eivät tuoneet tarvittavaa parannusta viestien tasoon. 

Iisalmen Peli-Karhut 2017–2018 – karsinnoista pudotuspeleihin?

Viestiketju osiossa 'IPK' , aloittajana Knap, 06.04.2017 klo 19.00.

 1. JusuPlus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, KeuPa HT
  Lainaus:
  Ok. Itse laskin, Kinnusen, Kokkolan, Piipposen, Juusolan ja Nevalaisen. Mutta juu, kiitoksia selvennyksestä, kun olet paremmin perillä näistä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2018 klo 15.47
 2. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Ei malta olla taas sanomatta Koposesta. Vittu että oli lapanen taas tänään. Lahjoitti aivan käsittömiä paikkoja vastustajille ja oikeastaan aina kun on kentällä, saa pelätä että omissa soi. Ylivoimalla kun kiekko kiertää Koposen kautta, pelottaa eikö saa kiekkoa kiinni vai syöttääkö vastustajalle. Tänään toki hommasi kolme jäähyä vastustajalle, joka varmaan nostaa peliaikaa. Olen tässä pohtinut, ja ainut vaihtoehto Koposen peluutukseen on se, että KalPa pakottaa peluuttamaan Koposta, tai muuten lähtee nämä hyödylliset kaverit (Kokkola, Piipponen ja Kinnunen). Ei tuohon ole mitään muuta järkiperäistä syytä, Kokkonen pesi tänään Koposen noin 100-0.
   
 3. Lätkä Jäsen

  Lainaus:
  Se menee juuri noin! Nyt aletaan Iisalmellakin saada pikkaisen tuntumaa, mitä se "farmarin" rooli käytännössä tarkoittaa.

  Kirjoitin samasta asiasta jo 10 vuotta sitten, kun Kyrpät tunkas kentällisen omia jannujaan hakemaan peliaikaa Hokkiin. Siinäpä sitten omat tai Hokin itse hankkimat pelaajat siirtyivät tuppea pureskelemaan katsomon puolelle. Ja vittutti niin, että meinas pää haljeta!

  Mietin yksikseni hiljaa, kun IPK noustessa Iisalmella huohotettiin KalPa-yhteistyön(siloitellumpi nimitys ikiomalle KalPa-farmisopimukselle) nimeen. Näytti niin ruusuiselta, jossa ilm. iisalmelaiset luulivat saavansa päättää, ketkä pelaa ja ketkä eivät. Ehei! Ei se pojat farmaritouhuissa niin mene.

  Toivon mukaan heräätte..tai siis IPK herää ajoissa tuosta "KalPa-yhteistyöstä", jottei käy sillai, että iisalmelaiset herää ja kylästyvät paikkakunnan kiekkoylpeyteen. Se on sen jälkeen menoa, kun kiinnostuksen vähentyessä tulot vähenevät samassa suhteessa.

  Tuollaisista farmari-sopimuksista pitäisi jokaisen mestis-seuran tehdä loppu! Moiset sopimukset ovat, kuin syöpä...ja vieläpä laatua hitaasti tappava!
   
 4. -Olvi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Leijonat
  Lainaus:
  Minä en ole ikinä ymmärtänyt tätä itkemistä näistä liiga-lainoista ja ns. farmisopimuksista. Ilman niitä mestiksen taso ois täysin paska ja varmasti Iisalmessakin pelattaisin 2-divaria jos omilla ukoilla mentäisiin. Omien junnujen perään itkeminen on ihan turhaa, koska niitä ei ole tulossa mestikseen seuraavaan viiteen vuoteen yhtään.Eli mihin tässä pitäisi herätä???
  Itse ainakin olen helvetin iloinen että meillä on kalpan kanssa yhteistyötä ja ollaan saatu sieltä joukkueen top3 hyökkääjista kaksi(Kokkola, Piipponen). Mukava myös katsella muiden seurojen liigapelaajia, jotka nostavat omalla tekemisellään joukkueitaan lentoon. Pelataan kuitenkin kilpaurheilua, joten siinä jos missä "varustelu" on sallittua jos meinataan menestyä.
   
 5. Sven Tuuva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Iisalmen pelikarhut, Kalevan pallo & Jokerit
  Olvilta hyvä argumentti tähän paikkaan.

  Niin kauan kun Iisalmesta puuttuu harjoitusjäähalli niin en usko, että kovin moni junnu pystyy kehittämään itseään mestis tasolle Iisalmessa. Ne vähänkin lahjakkaammat lähtevät kalpan junnuihin ja tulevat sitten takaisin Iisalmeen lainalle, kun aika koittaa. Ipk:n pelaajapolku valitettavasti tyssää jääaikoihin, eikä se asia korjaannu vielä moneen vuoteen (kiitos uuden uimahallin).
   
 6. Kelju K. Kojootti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue
  Lainaus:
  Mikä on siis ehdotuksesi näille ”farmiseuroina” tai yhteistyöseuroina toimiville Mestis-joukkueille? Kyllähän nämä farmi- ja yhteistyösopimukset ovat taloudellisesti aika lailla välttämättömiä suurelle osalle Mestis-seuroja. Emoseura hoitaa ainakin osan palkkakuluista ja jos farmi sattuu sijaitsemaan lähellä, niin ei pelaajan tarvitse välttämättä muuttaa farmipaikkakunnalle asumaankaan.

  Kuten tuossa aiemmin on kirjoitettu, niin IPK:n kaltainen seura jos meinaa omista kasvateista Mestis-pelaajia saada, niin useimmiten se menee niin, että pelaaja siirtyy C- tai B-ikäisenä isompaan seuraan ja tulee muutaman vuoden päästä takaisin, ellei Liigaan vielä taidot riitä. Jostain A:n Suomi-Sarjasta on aivan liian iso hyppäys Mestikseen, kun se hyppäys A:n SM-sarjastakin on monelle siellä isossa roolissa pelanneelle liian iso.
   
 7. Lätkä Jäsen

  Lainaus:
  Olen kirjoittanut Jatkoaika-forumille liki 20 vuotta.

  Sarjajärjestelmien uudistamiseen ja farmaripaskan poistoon on varmaan satoja ehdotuksia, mukana myös omat mallini. Tosin vaariaatioista kirjoiteltiin paljon enemmän aikoina, jolloin Spåran Ja KooKoon fanit olivat mukana kuvioissa.

  ...mutta, lukaisepa niitä, niin luulempa, että saat ed.mainitsemiisi ongelmakysymyksiisi vastaukset.
   
 8. Big Bear Jäsen

  Correalen sopimus purettu yhteisymmärryksessä seuran kanssa. Täytyy sanoa, että Danny-boy on yksi seuran epäonnistuneimmista hankinnoista. Ei jää ikävä, bye bye!
   
 9. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Correalen soppari purettu, kuten olettaa saattoi pelaamattomuuden takia. Uutisessa mainittiin, että vahvistuksia kuitenkin katsotaan edelleen, joten onko tämä sitä eteenpäin menoa? Uskon että sieltä tulee joku jätkä vielä, toivotaan nyt ehkä kuitenkin pakkia, vaikka puolustuspeli ollut joukkueen vahvuus läpi kauden.
   
 10. Lätkä Jäsen

  Lainaus:

  Eli näin siinä siten kävi!

  Noin yksi sadasta noista Kanadan mutasarjoista heivatuista pelaajista on edes jonniin moinen APU!

  PS. Toivon mukaan tämän "Cicciolinan" lähdön jälkeen ei Iisalmella tarvinnut korjata hotellihuoneita katosta lattiaan?!
   
 11. daerok Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki,Kalpa Kuopio
  Lainaus:
  Millehän sijalle tämä Correole menee Sinkkosen ulkomaanhankinta rankingissa.

  Jälkiviisaana on todettava, että pieleen meni, ei muuta kun uutta matoa koukkuun ja tsemit Iisalmeen.
   
 12. Nick Brophy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Tuuristahan nämä ovat kiinni, ECHL ei farmin-farmi -statuksestaan huolimatta ihan toivoton mutasarja ole. Eetu Laurikainenkaan ei kelvannut millään maalin suulle Norfolkissa, mutta JYPissä pärjää hyvin. Oma otanta toki vain siis yhden diggailemani pelaajan perusteella.
   
 13. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  ECHL ei ole mutasarja. Sieltä on löytynyt Liigaankin varsin päteviä pelimiehiä esimerkkinä Budish. Tuurilla on osansa, mutta väittäisin todennäköisyyden saada pelimies ECHL:stä olevan kovempi kuin 1/100.
   
 14. Lätkä Jäsen

  Lainaus:

  Erotuksella, että Budish pelasi ennen Suomeen tuloaan 4 kautta AHL:aa, josta nimenomaan siirtyi Suomeen pelailemaan. Eli varsin tärkeä detalji, kun vertaillaan pelkkiin ECHL:ssä rullaluistelleisiin!
   
 15. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Budish ei silti koskaan pystynyt vakiinnuttaa paikkaansa AHL-LIigassa vaan tie vei aina takaisin ECHL:ään. Erittäin tärkeä detalji sekin, että Liigassa huippumies ja AHL-sarjaan ei mahdu. Toinen nyt Liigaa pelaava ECHL:stä saapunut on Michael Parks Sportissa. Ryan Zapolski tuli aikoinaan Lukkoon Liigaa dominoimaan ECHL- sarjasta tai vaikka Tomas Zaborsky. Kaivanko lisää?

  E: olen silti sitä mieltä, ettei IPK:n kannata lähteä rapakon toiselta puolelta hakemaan pelimiehiä, koska riskit on aina korkeat.
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2018 klo 16.34
 16. daerok Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki,Kalpa Kuopio
  Lainaus:
  Varmaankin tuohon sarjaan mahtuu hyviäkin pelimiehiä, ei käy kiistäminen. Noista tuota Parksia en pitäisi minään huippumiehenä Liigaan. Oli mitä oli, Correale ei sitä ainakaan Mestiksessä ollut.
   
 17. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Correale EIHLään, eli Englannin pääsarjaan. Samassa sarjassa pelaa myös muuan Ainars Podzins.

  Pari tuntia aikaa laittaa nimiä paperiin mahdollisten hankintojen kanssa.
   
 18. ipkfani Jäsen

  Ee tulluna näköjään vahavistuksia Iisalameen,näellä männää mittee meellä on.
   
 19. Big Bear Jäsen

  Tämän illan peli kuin oltais jo oltu pudotuspelissä: tarkkaa peliä kummaltakin joukkueelta ja aika vähän maalipaikkoja. Todella tärkeä voitto. Autio oli taas kerran mies paikallaan, enkä olisi sitäkään heti uskonut että Koponen palkittiin meidän parhaana. No, Autiollehan tuo kunnia olisi kuulunut, mutta ei Koponenkaan ollut lainkaan huono. Tiedä vaikka siitä tulisi vielä jonkinmoinen pakki Mestikseen.
  Keskiviikkona sitten Lempäälän Gardenissa LeKin kimppuun.
   
 20. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Koponen ei ollut aivan paska, mutta herätti taas sydämentykähdyksiä, kun Koponen päättää omalta alueelta antaa avaussyötön vastustajan lapaan josta pääsee vapaasti vetämään. Niin, en kyllä usko, että tulee enää tämän kauden jälkeen IPKssa koskaan pelaamaan, hyvä jos siitä vielä jollekkin sarjatasolle joskus tulee puolustaja, tai vaikka huoltaja.

  Nyt taas näyttää hyvältä, Lempäälästä voitto, niin näyttää tosi hyvältä. Vieraissa kohdataan: LeKi, Ketterä, Peliitat noista otteluista kun saisi kuusi pistettä LeKiltä ja Peliitoilta, niin pistesaalis olisi 68, se vaatisi todennäköisesti vielä yhtä kotivoittoa, ja kotona on Jokipojat, LeKi ja RoKi vastassa, noista yhdestä vähintään voitto, niin runkosarjan voisi päättää 71 pisteeseen.

  Espoolla vastassa: KeuPa, Jokipojat, Peliitat, Hermes, RoKi, K-Vantaa. Eli aika tasainen otteluohjelma IPKn kanssa, heillä myös kaksi kuudenpisteen ottelua.
  RoKilla vastassa: SaPKo, KeuPa, LeKi, Hermes, EU ja IPK.
  LeKillä vastassa: IPK, RoKi, SaPKo, IPK, Jokipojat, Peliitat.

  Espoolla piste pudotuspeliviivaan, ja uskon noiden otteluiden jälkeen Espoon pistetilanne olevan n. 71 pistettä. Eli 10 pistettä tulisi lopuista.
  RoKilla kolme pistettä pudotuspeliviivaan, ja lopuista otteluista se tulee voittamaan kaksi peliä, eli pudotuspeliviivaan ei riitä, vaikea loppuohjelma. 64 pistettä.
  LeKillä 66 pistettä, mutta rosteri heikkenee runsaasti tuleviin otteluihin ja pelit mennyt huonommin viime aikoina, joten onnistuu kaatamaan vain Peliitat ja mahdollisesti joukkueen Xn kanssa menemään jatkoille, eli pisteet on 70 luokkaa myös LeKillä.
  Ts. RoKi tippunut kelkasta hieman, ja sieltä on vaikea nousta enää. LeKi jää ulos pudotuspeleistä oman rosterin kestämyyden takia. IPKn tulisi voittaa omat peliä LeKiä vastaan, niin heistä ei pelkoa.