Ilmoitukset

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti aamulla Ässien osioon sen verran monta henkilökohtaista hyökkäystä ja räikeästi hyvän maun vastaista viestiä, että annamme hänelle näistä rikkeistä suoraan kahden kuukauden pelikiellon.

Nimimerkki FASlapsi kirjoitti täysin turhan ja luokattoman viestin Jesse Puljujärven ketjuun ja hän kuittasi tästä kuukauden pelikiellon. Tässä tapauksessa aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen.

Nimimerkki Blacktowhite on asetettu viikon pelikieltoon Liigan kurinpitoa käsittelevän ketjun sisällöttömästä onelineristaan.

Nimimerkki Mike kuittaa itselleen viikon pelikiellon netiketin vastaisesta viestistään Jokerit-osiossa.

Nimimerkki Fernando huilaa seuraavan viikon sääntöjen 4§:n perusteella hänen kirjoitettuaan kiekkokeskusteluun viestin, jonka sisältönä on pelkästään "*hymiö*".

TPS-osiossa nimimerkki puukädet provoili ja meni henkilökohtaisuuksiin toista kirjoittaa kohtaan ja saa kuukauden pelikiellon sääntöjen 6§:n ja 9§:n perusteella. Kyseisen nimimerkin pelikieltoa pidentää se, että hän on vähän aikaa sitten kärsinyt pelikiellon vastaavanlaisesta rikkeestä.

Nimimerkki haukka on seuraavat kaksi kuukautta pelikiellossa syylistyttyään Jokerit-osiossa itsemoderointiin. Nimimerkin pitkä rikehistoria pidensi pelikieltoa huomattavasti.

Ihmettelyketju

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Ramchester, 03.05.2006 klo 09.14.

 1. Radiopää Jäsen

  Sarjakuvapiirtäjä Ville Ranta on ottanut kantaa juhlaraha-asiaan.

  Lainaus:
  Tämä ajatus tulee tosiaan mieleen, kun lukee kolikot suunnitelleen Suppasen kommentin.

  Lainaus:
  Sulka Orpon hattuun! Taisi kuitenkin olla koukku Orpon suuhun ja siltä näyttää, että Orpo nieli syötin.

  Molemmat lainaukset Ylen uutisista.
   
 2. MAKE #89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Kieltämättä Suomessa juhlapäiväperinne ja "kansakunnan muisti" on luonteeltaan kovin ahdistunutta ja synkistelyyn taipuvaista. Nämä esillä olleet kolikot ovat hauskasti jatkumoa tälle perinteelle. Siinä mielessä en kyllä jaa taiteilijan näkemystä, etteikö Suomessa näitä asioita osata tai haluta käsitellä. Pikemminkin kaipaisi muutakin muistamisen arvoista kuin sodat ja muut kärsimykset.

  Sisällissodan muistaminen juhlakolikossa teloituskuvalla on kyllä huikaisevan makaaberia. Ehkä tuotakin aihetta olisi voinut lähestyä vähän rakentavammalla otteella.
   
 3. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Vaikeahan tuosta Suomen sisällissodasta on mitään kovin ylevää kuvaa juhlakolikkoon painaakaan, sen verran raakaa viattomien lahtaamista se oli puolin ja toisin. Ei alkanut kovin hienoissa merkeissä itsenäisen Suomen taival, mutta hyvä kun alkoi.
   
 4. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Vuoden 1917 juhlarahaan olisi voinut laittaa - ansaitusti ja arvostaen - vaikkapa tämän kuvan Svinhufvudin I hallituksen istunnosta, joka johti Suomen itsenäistymiseen 100 vuotta sitten: https://sananvapauteen.fi//drupal/s..._senaatti_HKM.jpg.pagespeed.ic.HO17paRUkB.jpg

  Kipuilua ja kansallisia traumojahan Suomen historia on täynnä sisällissodasta sotavuosien kautta suomettumisen aikaan ja edelleen lama-ajan kansantaloudellisiin ja inhimillisiin tragedioihin. Mielestäni niitä ei pidä tapahtumina hävetä eikä unohtaa, etenkään nykyisten yhteiskunnallisten kipukohtien osalta, mutta ei myöskään vatvoa ja elää uudelleen sukupolvesta toiseen. Eikä niiden paikka rehellisimmilläänkään ole juhlarahoissa.

  Sen sijaan juhlarahoissa olisi - erityisesti itsenäisyyden juhlavuonna - syytä muistaa ja kunnioittaa Suomen demokraattista, vakaata, vapaata ja tasa-arvoista yhteiskuntajärjestystä sekä esimerkiksi kulttuurin, koulutuksen, urheilun, tieteen ja teknologian moninaisia saavutuksia - myönteisen vapauden virstanpylväitä, jotka kestävät milloin tahansa vertailun kansainvälisestikin.
   
 5. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Detroit Red Wings
  Tilastokeskukselta tuli kirje kotiin, jossa halutaan kysellä henkilökohtaisesti opiskeluista ja koulutuksesta. Kirjeessä valiteltiin, kun en ole vastannut kysymyksiin (?) netissä ja he ovat nyt "valmiita haastattelemaan" minua.

  Siis mitä helvettiä, minulla ole aikaa mihinkään haastatteluihin ja kieltämättä ei voisi vähempää kiinnostaakaan ja kaiken lisäksi en kyllä tiedäkään mistään aikaisemmista kyselyistä. Kirjeessä myös lukee, että tilastokeskus ottaa minuun pian yhteyttä ja jos ei tämä onnistu, niin neuvotaan sitten heidän numeroon soittamaan. Tämän toki aion tehdä. Jotenkin vain erittäin läpikuultavan tunkeilevaa ja äkkipikaista toimintaa. Joku sanoisi jopa hiillostamiseksi.

  Ei voi välttyä ajatukselta, että provikat kiiltää silmissä ja kaikki tehdään että haastattelu saadaan läpi. Onko tämä nyt mennyt jo siihen pisteeseen, että "vaaditaan ottamaan yhteyttä" tai muuten tilastokeskuksen tantat alkaa hengailemaan oven takana?

  E. Unohdin, että kirjeessä oli myös erikseen käsinkirjoitettu(sic) postikortti, jossa kyseltiin missä voitaisiin sopia haastattelu. Suoraan sanottuna erittäin erikoinen meininki.
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2017 klo 23.07
 6. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lukaisin tuossa huvikseni Tintti-seikkalua Mustan saaren salaisuus. Sieltä pölähti vastaan tutun näköinen auto, aivan ilmetty Triumph Herald. Linkitetyssä jutussakin mainitaan ihan vain ohimennen, että ko. malli esiintyy tuossa seikkailussa. Ihmettelen vain sitä, että seikkailu ilmestyi 1938 ja auto heti perään 1959. Melkoinen visionääri tuo Hergé. Yritin googlaillakin asiaa, mutta en bongannut sivua, missä tuo aikaristiriita olisi otettu esille. Tai sitten se loogisin vaihtoehto, eli auton suunnitellut Giovanni Michelotti oli vain lukenut Tinttinsä huolellisesti.
   
 7. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tai vieläkin loogisempi vaihtoehto on että olet lukenut 60-luvun puolivälissä tehdyn "remaken"...
   
 8. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tai sitten Jeesus on ilmestynyt paahtoleipään. Tai tullut.
   
 9. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Tästä taitaa tosiaan olla kyse. Asiasta ei ole mitään mainintaa albumin julkaisutiedoissa, mutta kyllähän tuo aika selvä asia lienee. Tattis, ei mennyt yöunet.
   
 10. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Kuinka paljon sitä ihminen voikaan nukkua? Eilen heräsin, söin aamupalan, nukahdin sohvalle. Heräsin, katsoin Suomen pelin ja aika-ajot, nukahdin sohvalle. Heräsin NHL-ottelun alkaessa, nukahdin sohvalle. Heräsin Pageun tekemään voittomaaliin, nukahdin. Heräsin kuudelta tänä aamuna, menin sohvalta sängyn puolelle, ja heräsin kymmeneltä tänä aamuna.

  Aikamoisella univajeella on ilmeisesti menty.
   
 11. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Saatat sairastaa klinomaniaa, sairaalloista tarvetta jäädä sänkyyn, tarvetta levätä.
   
 12. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Muuten joo, mutta nukun hämmentävän usein omasta tahdosta sohvalla. Varmaan kaksi yötä viikossa nukun sohvalla, siis ihan omasta tahdosta. Tämä on niitä "näin teen vain minä" -ketjun tavaraa.
   
 13. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Lainaus:
  Samoilla linjoilla. En yleensä vastaa tuollaisiin enkä joka tuutista tuleviin "Minkä arvosanan antaisit meille" asiakastyytyväisyystutkimuksiin. Tai jos vastaan niin ilmoitan että lakkaan käyttämästä palveluitaan jos kyselyt eivät lopu.
   
 14. Moto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kesät, talvet HIFK
  Minulla ei nyt sinänsä ole tuollaisia kyselyitä vastaan, mutta joskus tulee raja vastaan. (Hieno lause, hei.) Jokunen viikko sitten tuli, en muista oliko Tilastokeskukselta vai joltain muulta, sellainen sentin paksuinen vihko postissa, missä olisi pitänyt antaa arvosanoja erinäisille yrityksille. Mitä nyt sitä vähän selasin, niin varmaan joskus käyttämäni yritykset olisivat mahtuneet kirkkaasti kahden käden sormiin ja enemmän kuin kerran käytettämäni yhden. Ei maksanut vaivaa.

  Jonkin ajan päästä oli sitten tullut puhelu kännykkään ja numeron perusteella se oli tuolta. Tuli myös toinen kirje postissa, jossa kehotettiin vastaamaan. No, enpä reagoinut. Jos tuollainen tulee täysin pyytämättä, niin olkoot sitten vähän lyhyempi edes. Ehkä olisi vain pitänyt vetää joka sivulle suora viiva "en osaa sanoa"-sarakkeeseen, niin kaikki olisivat olleet iloisia.
   
 15. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga, 1üga
  Ihmettelen sitä, miten joku Aerosmithin kaltainen bändi, jolla on niin hieno back-katalogi 70-luvulta, soittaa keikoillaan vain uudempaa tuotantoa ja niitä 90-luvun pöksynkastatusballadeja.

  Rocksia tässä vain kuuntelin. Aivan vitun kova levy. Ei mulla muuta. Hyvää vappua!
   
 16. Domi28 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Maple Leafs, Liverpool
  Lueskelin KalPan osiosta Kiitos kuopiolainen urheiluyleisö-ketjua.
  Ihmetystä aiheutti hehkutus upeasta tunnelmasta finaaleissa. TV-kuvan perusteella minä ainakin tulin surulliseksi katsoessani, kun savolaiset vihtoivat läpsyttimillään tyhjä katse silmissään. Pelitapahtumat eivät aiheuttaneet mitään reaktiota, monotoninen viuhtominen vain jatkui.
  Jopa Tapparan kotipeleissä oli upea tunnelma Kuopioon verrattuna.
   
 17. Kourujärven Ponnistus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pro Kari Heikkilä
  Krapula. Jostain kumman syystä sitä meikäläinen on luovimmillaan juuri krapulassa. Nostaa myös tunteet pintaan. Jollain tasolla jopa nautin tästä olotilasta.
   
 18. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Ehkäpä se tunnelma ei vain välity tv-kuvan perusteella ja sen takia pelit ovat parhaita paikan päällä.
   
 19. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Juu oman olohuoneen 32" Saloraa ja livematsia kannattaakin aina verrata.
   
 20. Domi28 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Maple Leafs, Liverpool
  Lainaus:
  Miksi muista matseista (esimerkiksi Tampereen keskinäisissä) välittyi hieno tunnelma TV:nkin välityksellä?
  Onko Kuopiossa mikit ja kamerat sijoitettu huonommin vai olisiko niin, että tunnelma oli finaalipeleiksi todella vaisu?
  Tosin Kuopion normimeininkiin verrattuna ero oli suuri. Silti ei voi puhua upeasta tunnelmasta, kun zombit hakkaavat läpsyttimiä.
   
 21. Zorba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Tunnelma on paljon muutakin kuin se mitä mikrofonit taltioi ja miten faniryhmät hoilottaa. Nimenomaan tunnelma hallilla oli aivan uskomaton, täysin poikkeuksellinen. Ihmiset olivat positiivisella ja kannustavalla fiiliksellä, ei väliä miten pelissä käy koska oltiin ylpeitä oman kylän joukkueen kaudesta. Tunnelmaa kuvasi mielestäni erittäin hyvin se, että kun kautta oli jäljellä 1,5minuuttia nousi klubikatsomo seisomaan ja sitä seurasi koko halli. Istumakatsomoissakin huudettiin Kiitos KalPaa pelin jälkeen.

  Tokihan nämä asiat eivät TV-kuvista välity etenkään jos tv-väki ei niitä esiin erikseen halua nostaa. Läpsyttimiin minulla on neutraali suhtautuminen (vaikken niitä itse käytäkään), mutta finaaleissa ne ikävä kyllä peittivät alleen suuren kannatuspotentiaalin. Läpsyttimien käyttäminen ei kuitenkaan millääm tavalla poista sitä, miten hieno tunnelma Niiralassa oli.
   
 22. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  KalPan onnitteluketjua lukemalla on kyllä vähän vaikea uskoa, ettei ollut väliä miten pelissä käy, kun lähes järjestään KalPa-kannattajat kertovat onnittelujen tuntuvan vittuilulta. Ne ylpeät fanit eivät ole kyllä siihen ketjuun eksyneet...
   
 23. JJT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kas, joku muukin tuntee näin. Itse olen onnistunut käyttämään alkoholia sen verta maltilla, että varsinaisia krapuloita on onneksi hyvin harvoin. Mutta jo pienessäkin aamunihkeydessä monesti pää tuntuu käyvän "sopivasti ylikierroksilla", jolloin on nimenomaan hyvin luova olotila, Monia asioita on tullut hoksattua varsinkin aamupäivästä, vaikka fyysinen, ja osittain myös henkinen olotila on ollut varsin nihkeä. Jännä homma, kai se on sitten jonkinasteinen lieveilmiö siitä, kun sanotaan, että krapulassa elimistö käy ylikierroksilla.
   
 24. Zorba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Lähes järjestään = 3 nimimerkkiä? (jos tuohon Liiga-alueen ketjuun viittasit?) Joo varmaankin 100% ketjuun kirjoittaneista KalPa-kannattajista, mutta kannattanee tutustua käsitteisiin otos ja harha.

  Totta kai sillä tuloksella oli ja on merkitystä ja osalle tappio oli hyvinkin kova pala. Yleisellä tasolla fiilis oli kuitenkin se, ettei tappio nyt niin kamala asia ole kun kausi on ollut kuitenkin upea. Vituttaahan se tappio, mutta kannustetaan silti joukkuetta ihan loppuun asti kiitoksena hyvästä kaudesta. Ei ollut alkuunkaan sellaista Kuopiossakin aiemmin kovin yleistä "ei ne kuitenkaan voita / aina saa hävetä / saatanan paskat" -menttaliteettiä havaittavissa vaan päinvastoin.
   
 25. Radiopää Jäsen

  Miksiköhän etenkin urheilutoimittajilla on vaikeuksia käyttää ajatusviivaa, vaan käyttävät sen paikalla yhdysmerkkiä. Oikealla näkyy tällä hetkellä kolme otsikkoa, joissa yhdysmerkki tekee ajatusviivan työtä. Onko merkistön käyttäminen liian työlästä vai eikö urheilutoimittajia vain kiinnosta käyttää kirjoitusmerkkejä oikein.