Ilmoitukset

Nimimerkki Tifosi on asetettu viikon pelikieltoon sääntöjen 7§:n perusteella.

Nimimerkit cauna ja Ralph ovat seuraavan viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n perusteella.

Nimimerkki Daespoo on viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n ja 6§:n perusteella.

Hyvät ja huonot selostajat

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Inge Glid, 27.01.2013 klo 18.43.

 1. MM kisojen aikaan olen taas havahtunut siihen miten uskomattoman surkea selostaja Mika Saukkonen on. Hävettää koko tuotannon puolesta että tuollaista miestä pitää roikottaa mukana vuodesta toiseen, en ole kuullut koskaan yhtään positiivista palautetta hänen selostamisestaan.

  Tämä uusi "hehkutettu" kaveri Sorjonen on ihan ok, selvästi tuon kisaryhmän paras. Kertoo silti ehkä enemmän muista kuin Sorjosen hyvyydestä. Mertaranta aika neutraali, ei hyvä tai huono. Laaksonen myös aika neutraali, silti enemmän vituttaa kuunnella. Saukkonen huonoudessaan ihan omassa kastissaan.

  Mukava olisi saada näihinkin kinkereihin joskus ammattitaitoisia selostajia kuten nelosen Waheeb,Alkio tai Ritari.
   
 2. Korkin Torpedo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Täytyy kompata. On kyllä aivan uusi tuttavuus, mutta hyvin vetää. Taitaa jopa jotain ymmärtää lätkästä, ei ihan itsestään selvyys lätkäselostajissa.

  Ainoa juttu mikä Sorjosessa vähän tökkii, on miehen tapa venyttää esim pelaajien nimien viimeistä konsonanttia, kohtuu raskata kuunneltavaa.
   
 3. Mr.X Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Itse en voi sietää ko. kaveria. Mainitsemasi asia on yksi niistä lukuisista tekijöistä, jotka saa ärsytysmittarin vilkkumaan omalla kohdallani punaisella. Eikä rajoitu vain nimiin, tekee sitä muutenkin. Intonaatio kusee. Iso ero eturivin ammattilaisiin. Teennäistä ja tosiaan raskasta kuunneltavaa.
   
 4. paraspelaaja Jäsen

  Sorjonen ymmärtää peliä. Jääkiekkoselostajan olisi hyvä jollain tasolla ymmärtää peliä, vaikka pääpainon tuleekin olla pelaajiin ja peluutukseen liittyvissä asioissa.

  Esimerkiksi Mertarannan pisteet laskevat rajusti, koska mies ei edelleenkään ymmärrä jääkiekosta pelinä, eikä sen puoleen pysty käyttämään täsmällisiä käsitteitä pelitapahtumiin liittyen. Mertaranta on lyönyt sanavarastonsa lukkoon vuosia sitten, joten uudemman terminologian sijaan käytetään joukkueen pelaamisesta erilaisia kiertoilmaisuja, kuten "Suomi vaihtaa" tai "Suomi asettaa bussinsa keskialueelle".

  Vaarallisin mahdollinen tilanne syntyy, kun selostaja alkaa normatiivisesti neuvomaan, miten tietyn joukkueen pitäisi tietyllä hetkellä pelata. Mertaranta on käynyt lähellä tätä veteen piirrettyä viivaa, ja kuten sanoin, silloin ollaan todella vaarallisilla vesillä.
   
 5. Valitettava tapaus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ensimmäisen kerran näissä kisoissa katselin ottelua yli viisi minuuttia. Mertarannan ärsyttävin maneeri "xxx tekee jotakin KUTEN / NIIN KUIN PITÄÄKIN" vilisi jatkuvasti. Todella ärsyttävää, varsinkin kun usein se, mitä PITÄISI (olisi järkevintä) tehdä on aivan muuta kuin tehdään. Anteeksi, jos seikka jo ketjussa mainittu. En viitsinyt kahlata koko ketjua läpi.
   
 6. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, KalPa, Bruins, Brad Marchand
  Julius Sorjosessa ärsyttää ainoastaan ääni. Teppo Laaksosessa sama vika. Juha Taivaisesta tykkäsin.
   
 7. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, RoPS, LFC, La Albiceleste, NYG, Suomi
  Saukkonen on huono, kun pitää korjata virheitään, jos muistaa. Mielestäni Saukkosella on edelleen pilkettä silmäkulmassa, eikä ota peliä niin turhan vakavasti. Mertaranta sen sijaan on kokoajan paniikissa, vaikka jäällä tapahtuisi mitä vaan. Jokainen laukaus, rännikiekko tms. on pomppukiekko. Antero ottaa siis ottelun liian vakavasti.
   
 8. motamoro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Omasta mielestä Sorjosella on miellyttävä ääni, sen sijaan Teppo Laaksosella ei, mutta Laaksosella on yksi ärsyttävämpi ominaisuus kuin ääni.
  Laaksonen selostaa peliä lähestulkoon ensimmäisestä persoonasta tai että hänen sormensa näkyisi TV-kuvassa. Selostuksessa esiintyy häiritsevissä määrin sanat "tuolta, täältä, tuonne, tästä, siitä, sinne", ihan kuin hän osoittaisi kentälle ja kertoisi vieressä istuvalle lapselle "katso nyt tuonne". Harmiksi selostus ei ole kehittynyt tuolta osin yhtään viime vuodesta, heti ensimmäisessä ottelussa särähti korvaan, kun oli ehtinyt vuodessa unohtua.
  Muistaakseni yhdessä Ruotsin viimeisimmistä alkusarjan ottelussa, kun Bäckström kiersi hyökkäysalueen ympäri maalin takaa ja leikkasi b-pisteen kaarelta kohti maalia ja laukoi meni selostus seuraavasti: "Siitä lähtee Bäckström ja tulee täältä esiin ja tästä lähtee laukaus". Voi luoja.

  Mitä tulee ylipäätään selostajiin niin olisi hyvä, mikäli selostajat oman ammattitaitonsa sivistämiseksi kävisivät vaikkapa paikallisen erotuomarikerhon uusien tuomareiden/kauden aloituspalaverissa kuuntelemassa asioita niin tietäsivät mikä on syöttöpaitsio tai miksi joskus maalinedusruuhkan jälkeen tuomari tuo aloituksen keskialueen puolelle.
   
 9. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa. Crucible.
  Onko Ari Vallin lätkäanalyyttisyydessään tolkun ihmisyys edellä painava ex-pelaaja? Vai omien suosikkiensa ja saunakavereidensa selkiä pesevä jees, jees-mies?

  Ja onko suomalainen kiekkoilija enempi sisäänpäinkääntyvä palloilija, kuin kansainvälisen tason urheilija joka kykenee kohtaamaan ulkoisen kritiikin?

  Onko suomalaisen lätkäjätkän hipiä herkkä? Koivun Saku, Koivun Mikko, Kukkosen Lasse, Pyörälän Mika ja moni muu. Tuppaa olemaan ettei isot johtajat kitise paljon uran aikana tai sen jälkeen, vaan nielevät kaiken ja ratsastavat onnistumisten jälkeen nauraen pankkiin.

  Sitten on tää heikompi aines.
   
 10. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Tähän on aivan pakko lisätä vielä aloitustilanteet. Rehellisesti arvioituna noin 5% kiekon seuraajista, selostajat mukaanlukien, tietää/muistaa aloitusympyrän säännöt.

  "Mikä sillä tuomarilla nyt on, kiekko jäähän that's it" on yleinen fanilausahdus tilanteessa, jossa kannatetun joukkueen pelaaja rikkoo aloitussääntöjä ja aloitus satutaan uusimaan.
   
 11. Mr.X Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  +1. T.Laaksonen sopisi selostamaan paljon paremmin esim. taitoluistelua tai telinevoimistelua. Ei minkäänlaista karismaa, unettavaa kuunneltavaa. Motamoron huomiot Teposta erinomaisia. Sorjosesta olenkin sanonut jo sanottavani. Pelistä voi kaveri ymmärtää, mutta selostaminen on eri juttu. Ei vaan putoa, vaikka monille näköjään maistuukin. Itsellä iso aversio. Ääni ja äänenkäyttö on todella raskasta kuunneltavaa. Mulle tulee vaan mieleen joku keskenkasvuinen fanittajabensalenkkari jostain landelta, joka osallistuu johonkin selostuskisaan.
   
 12. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Mikko Hannula on kyllä jäätävän paska. Miten ihan jokainen suusta tuleva asia voikin tuntua niin keinotekoiselta?

  Mika Saukkonen selosti eilen timanttiliigaa. Se oli hauskaa.
   
 13. Kiekoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo United
  Lainaus:
  Riittäisi Hannulalle selostaa vain asiaa, koska tuntee lentopallon kuitenkin hyvin.