Ilmoitukset

Nimimerkki Jarna90 on seuraavan kuukauden pelikiellossa johtuen netiketin vastaisista viesteistä, joiden kirjoitusasu oli heikkoa. Tuoreet nimimerkit ovat moderaattoreiden erikoistarkkailussa ja kyseistä nimimerkkiä on jo huomautettu heikosta kieliasusta, mutta olemme valmiita antamaan kyseiselle kirjoittajalle vielä mahdollisuuden parantaa tapojaan.

Sen sijaan nimimerkki Kultaranne21 osoitti lyhyellä palstaurallaan sen, ettei hänellä ole annettavaa keskustelupalstalle, joten hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki scholl ei pelikieltonsa jälkeenkään ole muuttanut tapojaan, vaan on edelleen syyllistynyt jatkuviin henkilökohtaisuuksiin. Tämän vuoksi kurinpitoryhmä on päättänyt antaa hänelle kolmen kuukauden pelikiellon.

Nimimerkki Klassinen sentteri ei osannut käyttäytyä otteluseurannassa, vaan syyllistyi henkilökohtaiseen hyökkäykseen, provosointiin ja jatkuvaan kirosanojen viljelyyn. Tämän vuoksi annamme hänelle viikon pelikiellon.

Nimimerkki Chickendinner syyllistyi Ässät-osiossa jatkuviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja offtopiciin ja hänelle on annettu näistä viesteistä kuukauden pelikielto. Kyseinen nimimerkki oli juuri hetki sitten pelikiellossa samasta asiasta, joten se vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

HIFK Fan Club ei vaadi seurajohtoon muutoksia!?

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana Hextall, 14.10.2007 klo 01.54.

 1. -39- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  J.Ruutu, MG & Stadin Kingit
  Lainaus:

  No johan on, pate on oppinut käyttämään "copy pastea", saman tekstin kirjoitti vastaukseksi B2redsin keskustelupalstalla minulle! On varmaan miettinyt vastausta penan & Kumppanien kanssa, Ketuttaa aika rajusti koko toiminta Fan Clubissa! Pate-Max-Jone ei uskalla sanoa todellista näkökantaa, koska voi kutsut rapujuhliin ja pentin jatkoille jäädä saamatta. Johan on...
   
 2. Pate 00 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK Helsingfors
  HIFK Fan Club haluaa tarjota IFK-faneille mahdollisuuden avoimeen keskusteluun HIFK:n organisaation kanssa. Kutsumme HIFK Fan Clubin jäsenet keskustelutilaisuuteen Helsingin Jäähallille tiistai-iltana 23.10. Mukana tilaisuudessa ovat HIFK:n toimitusjohtaja Pentti Matikainen, markkinointijohtaja Roland Carlsson, myyntijohtaja Markku Makkonen, valmentajat Paul Baxter, Harri Rindell ja Sakari Lindfors, sekä pelaajista kapteenit Kimmo Kuhta*ja Rem Murray. Tilaisuuden tarkoituksena on keskustella IFK-kannattajia askarruttavista asioista organisaation jäsenten kanssa.
  *
  Valitettavasti emme voi kutsua kaikkia IFK-kannattajia mukaan tapahtumaan samalla kertaa, vaan tilaa riittää 25 ensimmäiseksi ilmoittautuneelle Fan Clubin jäsenelle. Mukaan voi ilmoittautua sähköpostilla ilmoittamalla kauden 2007-08 jäsennumeron osoitteeseen faniposti@b2reds.com Kaikille mukaan pääseville lähetetään sähköpostilla vahvistus osallistumisoikeudesta tilaisuuteen sekä yksityiskohdat kokousajasta ja -paikasta. Paikat myönnetään ilmoittautumisjärjestyksessä sähköpostien saapumisen perusteella.

  Pyydämme teitä miettimään etukäteen kysymyksiä, jotta saamme keskustelun sujumaan jouhevasti ja mahdollisimman moni saisi vastauksia kysymyksiinsä.
  *
  Tervetuloa
  *
  HIFK Fan Club
   
 3. Lalli68 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tämä on sellaista vuoropuhelua jota tässä vaiheessa tarvitaan ja kaivataan. Hieno juttu. Harmi vain että osallistuminen rajataan niin pienelle joukolle kuin 25 henkilöä. Tässähän on nyt se mahdollisuus että "ilmoittaumisjärjestyksessä" tarkoittaa mahdollisuutta blokata ja valita neuvostotyyliin "virallisen fan clubin" edustajat, joskaan en oikeasti usko siihen.

  Olisiko kuitenkin parempi niin että fanikatsomon edustajat (ei siis "virallinen fan club" vaan Pentti Ulos -banderollaajat) saavat valita ainakin osan porukasta joka tilaisuuteen osallistuu, jotta paikalle pääsisivät ne joilla on sanottavaa ja riittävästi pokkaa kertoa se lähe-menee-vielä-kun-ehdit:lle, sen sijaan että että tilaisuuteen valikoituu vain nopeimman hiirennäpäytyssormen omaavat?

  Mutta ajatus on periaatteessa hieno!
   
 4. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  Ihan hyvä idea ja oikea tapa johtaa joukkoja edestäpäin. Harri Tuohimaa olisi kyllä saanut tulla mukaan tapaamaan "punakaartiaan". Toivottavasti hienoa ideaa ei pilata miehittämällä tilaisuutta "sopivalla" porukalla Fan Clubin seuran johdolle kritiikittömästi myötämielistä porukkaa. Kai sellaisiakin kannattajia nimittäin on yhteensä vähintään 25 kpl. Kyllä tällaiseen tilaisuuteen pitäisi kuulua kiintiö "elinkautispuolen" kausikorttikatsojillekin, esim. 10 paikkaa, vaikka ei kuuluisi Fan Clubiin. Tulisi varmaan vähän oikeanlaista särmää lisää mukaan kysymyksiin henkilöiltä, jotka ovat vuosikymmenet seuranneet HIFK:n kaikki kotipelit ja ymmärävät "brändin" päälle. Olisi helppo varmistaa kausikorttia esittämällä, että tilaisuuteen ei saavu ketään "HIFK-perheen" ulkopuolelta.

  Kuinkahan tilaisuuden jälkihoito aiotaan tehdä tiedotuspuolella. Joku Brezhnevin ajan "we are one happy family" ei sitten ole oikea tapa summata tilaisuus.

  Meille tilaisuuden ulkopuolisille kannattajille, jotka emme kuulu esim. Fan Clubiin ja maksamme lipuistamme täyden hinnan, tärkeintä on edelleen se, että peli jäällä muuttuu katsottavaksi ja samalla voittavaksi. Suuria epäilyksiä on edelleen kuinka HIFK voi saada kaudella 07-08 oikeaa menestystä, kun tj on Matikainen ja valmentajana Baxter.
   
 5. Andy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Toivottavasti tapaaminen järjestetään aidosti rakentavassa hengessä ja mahdollisimman moni asiallinen kriitikko pääsee käyttämään tämän tilaisuuden hyväksi. Jännä nähdä mitä tuosta keskustelusta pääsee julkisuuteen ja mitä seurauksia sillä on. Hieno ele kuitenkin HIFK:lta, toivottavasti tästä olisi hyötyä kaikille osapuolille.
   
 6. Kyynikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
  Lainaus:
  Nimenomaan. Lisää protesteja ja mielenilmauksia!!Muuten viimeviikkoinen unohtuu nopeasti ja sama paskatouhu jatkuu taas kuin mitään ei olisi tapahtunut. Torstainen tempaus oli mielestäni oikein hyvä ja suunnattu oikeaan kohteeseen, eli Matikaiseen!

  Täytyy tässä samassa yhteydessä todeta että kyllä putosi Tuohimaan arvostus nollaan kun luin hänen haastatteluaan. Ei voi kun ihmetellä kuinka Handelsbankenilla on varaa pitää tuollainen pelle palkkalistoillaan! Kaverihan vetää vertoja Penalle ja dinosauruksille ihan koska tahansa. Olen aina luullut että Tuohimaa on ainoa järkijätkä tuossa jengissä mutta ei! Samanalainen puusilmä kuin muutkin!
   
 7. tommy36 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Nimenomaan ele, ei muuta...

  Lainaus:
  Silloin jos tällainen tilaisuus järjestetään, olisi ensiarvoisen tärkeää, että paikalla olisivat kaikki vastuuhenkilöt. Eli MYÖS MOBERG JA HEINO, sekä uudet hallituksen jäsenet. Silloin päästäisiin edes hiukan raapaisemaan sitä todellisuutta, että kuka siellä oikeasti ottaa vastuuta. Lisäksi tällainen tilaisuus olisi voitu järjestää vaikkapa netin välityksellä esim. jatkoajan kautta chattina, jolloin useampi mielipide olisi päässyt esiin. Nyt todennäköisyys juuri siihen, että siellä on "väärät" henkilöt jutustelemassa on hyvin suuri. Itse asiassa koko tilaisuus saattaa olla vain tapaaminen, missä mietitään minkälainen tarina julkisuuteen kerrotaan kannattajien rauhoittamiseksi. Eli ainakin tässä vaiheessa olen erittäin skeptinen koko tilaisuutta kohtaan.
  Nyt tarvitaan ihan oikeita tekoja joukkueen tulevaisuutta ajatellen, eikä mitään paskanjauhantaa pienessä sisäpiirissä. Sorry vaan skeptisyys, mutta IFK ei ainakaan vielä ole antanut aihetta mihinkään muuhun. Mutta ehkäpä kibe kertoo taas, että on aika katsella peiliin ja että IFK on luvannut tarjota peilit koko jengille. Ja sen pate käy sitten meille kaikille täällä suuressa viisaudessaan kertomassa. Hieno juttu. Näen jo silmissäni kuinka koko joukkue valmentajia myöten peilailee itseään ennen otteluita pukkarissa, ja sen jälkeen peli luistaa kuin rasvattuna. Taitaa valitettavasti mennä tämäkin tapaaminen sinne rapujuhlien suunnitteluosastolle.
  Meinaan nää muutama vastaus täällä, liityen tähän tapaamiseen, antoi jo sellaisen tunteen, että nyt on taas kaikki hyvin, kun IFK on tällaisen juhlatilaisuuden järkännyt. Ei perskule sentään, kyllä meitä kannattajia viedään taas kuin pässiä narussa.

  Jos IFK peli alkaisi syystä tai toisesta luistamaan sairastuvan tyhjennettyä, niin se vaan lopullisesti vakuuttaa, ainakin minut, siitä, että IFK on samassa tilanteessa kuin narrit. Eli pelin sujuminen on täysin riippuvaista pelaajista. Eli minkäänlaista taktista osaamista ei valmennuksesta löydy. Kun nyt on nähty muissakin jengeissä, mikä merkitys valmennuksella on, niin onko IFK:lla tosiaankaan varaa antaa tässä asiassa tasoitusta muille. Meinaan ihan niin huikea ei kokonaisuutena tuo IFK:nkaan rosteri tällä kaudella ole. No saahan taas päksteri ja pentti ostettua lisäaikaa tällä tempulla.
   
 8. Red Beast Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk, Sihvosen Petteri & Tammisen Juhani
  No täähän on selvää jo ennekuin ketään on valittu. 2 paikkaa menee Maxille ja Patelle ja loput paikat heidän uskollisille aisankannattajille. Tän tilaisuuden anti voidaan lukea Hifk:n nettisivuilta muodossa, ifk:n kannattajat tyytyväisiä joukkueeseen. Vittu mitä neuvostoliittoa. Mulle on henk.koht aivan sama mitä siellä keskustellaan mua ei näy hallilla ennen kuin jotain konkreettista tapahtuu.
   
 9. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  Esittäkää nämä kysymykset ja niihin vastaukset HIFK:n nettisivuilla tilaisuuden jälkeen:

  1. Kuinka Pentti tarkisti Paul Baxterin pätevyyden ja sopivuuden HIFK:n valmentajaksi ennen kuin palkkasi hänet.

  2. Kysyikö Pentti ennen Paul Baxterin palkkaamista häneltä millaista pelitapaa Baxterin HIFK tulee pelaamaan. Esim. puolustustaktiikka (1-2-2 ??), trapin ja prässin suhde puolustustaktiikassa, hyökkäystaktiikka, erikoistilannepelaaminen, peluuttaminen ja fyysinen peli + jäähyherkkyys.

  Ainakin nämä olisi pitänyt selvittää ja tietysti kuinka asioita harjoitellaan.

  3. Onko Paul Baxterille selvitetty HIFK:n kannattajien odotukset HIFK:n pelitavasta.

  4. Miksi Paul Baxter asetti oman jatkamisensa ehdoksi heinä-elokuun vaihteessa Jere Karalahden lähtemisen HIFK:sta.

  5. Miksi Pentti ei ole palkannut Karalahden tilalle uutta kokenutta, kaiken osaavaa puolustajaa.

  Keksikää lisää kysymyksiä...täytyy miettiä itsekin.
   
 10. Gags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Todella esimerkillistä toimintaa sekä Fan Clubilta että seuralta selvittää asiat tällä tavoin avoimesti. Vertauskuvallinen hatunnosto ja kumarrus täältä. Johannekselta hieno idea listata kysymyksiä jotka toivottavasti esitetetään tilaisuudessa ja mahdollisesti saadaan vastauksiakin.
   
 11. joey77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, HIFK
  Lainaus:
  Kysymyslistan lisäksi toivottavasti Pate/joku hoitaa sitten tilaisuuden jälkeen suoran taltioinnin jossa kaikki kysymykset ja vastaukset esitellään koko kansalle. Eli ihan vaan tuollainen Formula- kisan jälkeen MTV3 teksitkanavalta löytyvä Kysymys: - Vastaus formaattikin olisi ihan riittävä.
   
 12. Lawless Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Muistakaahan sitten joku aktiivinen kriitikko kirjoittaa kunnon raportti illan annista, niin saadaan tiedote toisenlaisestakin näkökulmasta kun mitä HIFK:n sivuilla mahdollisesti on. Itse en taida päästä tilaisuuteen, mutta toisaalta olen aika huono keksimään kiperiä kysymyksiä (olisin siis sopinut hyvin toimittajaksi ;) ).

  Uskon ihan oikeasti, että tässä on kyse HIFK-johdon halusta kuulla fanien esittämää kritiikkiä ja tietää missä mennään. Ei tässä voi olla mistään neuvostoliittolaismeiningistä kyse.

  Kyllä mielestäni elinkautiskausarilaiset kuuluisivat tuohon tilaisuuteen ihan siinä missä faniklubilaiset. Toivottavasti mukaan sanaan mahdollisimman erilaista porukkaa, esim. joku nuoren polven kannattaja Stadin Kingeistä jne. Mielestäni olisi ollut hyvä idea, jos vaikka netin kautta tai sähköpostilla olisi voinut kuka tahansa (mahdollisesti myös ei-HIFK-fanit) lähettää kysymyksiä (omalla nimellä varustettuna tietysti) esim. Patelle, joka tulostaisi niitä ja esittäisi ne tuossa tilaisuudessa siltä varalta, että läsnäolijoiden kysymykset loppuvat kesken - ja ehkä muutenkin. Nimittäin painavaa asiaa ja aitoa huolta HIFK:n tilasta löytyy varmasti muidenkin joukkueiden - mm. rakkaan vihollisemme - kannattajista.

  EDIT: Olisiko keskustelua mahdollista tallentaa (ja laittaa nettiin) missään muodossa? Esim. äänitallenne kävisi loistavasti sekin.

  EDIT2: Lainaus:
  Meinaat, että markkinoita riittäisi? Tässä olen kyllä aivan samaa mieltä.
   
  Viimeksi muokattu: 22.10.2007 klo 12.12
 13. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Lainaus:
  Toimiiko tilaisuuden sponsorina Töölön Peili & Kehys ?
   
 14. Hegu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Olen ilmoittautunut aamulla, josko tilaisuus on alkuillasta niin pääsen paikalle. Pate & Jone saavat toiminnastaan ainakin minun osalta puhtaat paperit... ja kuten Patenkin viestistä pystyi rivien välistä lukemaan niin henkilökohtainen mielipide ei ole ihan se, mitä esim. Nelosen haastattelussa julkaistiin.

  Pitää ymmärtää myös se, että julkisuudessa ei voi esittää omia mielipiteitään suoraan, jos edustaa myös järjestöä! Kritiikki pitää tapahtua aivan jossain muualla kuin mediassa... Uskon, että palaute on mennyt HIFK:lle kyllä suoraan. Kritiikkiä ja palautetta pitää antaa, mutta se pitää tehdä kehittävässä muodossa suoraan asianosaisten kesken, EI julkisissa haastatteluissa revittelemällä, vaan diplomaattisella tavalla.

  Täällä on vaadittu Penan päätä vadille, koska normaali yrityselämässsä se olisi tapahtunut jo aika päiviä sitten, kun vertaa tehtyä tulosta resursseihin. Samaa voisi tässä miettiä, voiko normaalissa yrityselämässä huutaa ja revitellä haastatteluissa edustamaansa organisaatiota vastaan? Ei todellakaan... ja se ei tarkoita "perseennuolemista". Epäonnistuneesta asioiden käsittelystä mediassa saimme loistavan esimerkin Maxin toimesta, jolta pääsi liian hätäinen mielipiteen ilmaus liikkeelle.

  Tällä ei ole tarkoitus puolustaa ketään, mutta hieman avartaa näkökulmaa, miten viestin voi viedä perille.

  Henkilökohtainen mielipiteeni on:
  Toimenpiteiden tulee olla taloudellisesti järkeviä. Henkilöiden julkinen lynkkaaminen ei ole oikea tapa edetä. Nyt pitää katsoa menneisyyteen ja etsiä virheet. Sitten miettiä, miten näitä ei tapahtuisi tulevaisuudessa pidemmällä aikavälillä.

  Yksi monista muutoksen mahdollisuuksista riippuen mitä markkinoilla on tarjolla tilalle:
  Case Pentti:
  - Ei ole oikea henkilö TJ:n paikalle, jos organisaatiossa ei ole UTJ:a.
  - Hallituksesta voisi löytyä tyylikäs tapa siirtyä pois ilman potkuja.
  Case Baxter:
  - Tykkään suorasta tyylistä, ei itke/uskoo mestaruuteen. Pelin avaamisessa todellisia valmennuksellisesti pahoja puutteita. Tyhmät jäähyt karsittu pois(hyvä), mutta vastapainoksi ei ole löytänyt joukkueen tunteen syttymiseen keinoja.
  Case uutta verta:
  - Organisaatioon pitää saada osaamista ja samalla paloa&tunnetta jossain muodossa... Tyyliin "Tamminen" (valmentaa, UTJ, TJ, ihan mikä vaan)

  Jotain pitää muuttua! Haluan olla ylpeä seurastani, vaikka häviäisimme ottelun. Tietysti paras tapa on voittaa tyylillä.
   
 15. Lalli68 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tilaisuuden uskottavuus pohjautukoon siihen raportteihin mitä tänne julkisuuteen annetaan läsnöolijoiden toimesta. Sisäinen keskustelu pienessä - mahdollisesti jopa jollain tapaa suodatetussa - piirissä ei ole uskottava juttu, tietenkään. Huomioiden kuinka paljon HIFK:n konttaus on nyt saanut julkisuutta ja nimenomaan kuinka paljon on tullut esille se, että ongelmat olisi vihdoin myönnettävä ja niiden eteen on jotain tehtävä, suorastaan vaatii sitä että tilaisuuden anti on uskottavalla tavalla julkinen. Pieni tiedote jonka sisältö on "keskustelimme yhteisymmäryksessä ja kaikki ymmärtävät toistensa tuskan" ei ole riittävä. HIFK:n fanina ja irtolippujen säännöllisenä kuluttajana vuodesta 1977 asti (jolloin 2 viikon viikkorahoilla sain lipun)(kaverit saivat vanhemmiltaan rahat) ja HIFK:sta varmasti paljon enemmän välittävänä kuin Pena tai Baxter, haluaisin saada esim nettiin luettavaksi kysymykset ja vastaukset, tai vaikkapa webcastin tai jotain.

  Protestoinnin saamat mittasuhteet huomioiden HIFK:n järjestämän tilaisuuden on oltava päivänvaloa kestävä ja fanien luottamuksen arvoinen. Penat ja Maxit tietävät itsekin että muutoin meteli vain yltyy.

  Siksi "virallinen fan club" ja Pena tekisivät itselleen palveluksen mikäli myös lehdistöä tai vaikkapa Jatkoajan edustajia pääsisi elinkautislaisten ja banderollikapinallisten lisäksi paikalle.

  Pena ja co. ovat sen verran yrmyjä äijiä että vastapuolella eli "kuulustelijoina" pitäisi olla saman kaliiperin ihmisisä, eli sellaisia jotka eivät vähästä säiky, tietävät mistä puhuvat niin kiekollisesti kuin HIFK-perinteidenkin valossa ja jotka eivät hätkähdä lähe-menee-kun-vielä-ehdit tai "meillä-ei-ole-just-nyt-käyttöä-tuon-tyyliselle-kysymykselle".

  Kysymykset olkoon niin yksinkertaisia ja simppeleitä että väärinymmärrys ei ole mahdollista ja että aiheesta saa kunnon keskustelun.

  Penalle itse mielelläni esittäisin tällaisen kysymyksen:

  "Miksi HIFK:n pelaajabudjetti on vuodesta toiseen samalla korkealla tasolla kuin Jokerien ja Kärppien mutta silti me emme koskaan pelaa mitaleista ja varsin usein vahvistukset osoittautuvat joksikin muuksi. Mistä on kyse?"

  Baxterilta haluaisin kysyä:

  "Olet järkähtämättömästi ilmoittanut että keväällä HIFK pelaa finaaleissa. Niin minäkin toivon, ja meillähän on sairastuvan miehityksestäkin huolimatta yksilötasoltaan ja nimekkyydeltään liigan ehkä paras ja monipuolisin hyökkäyskalusto taitavien sentterien, snaipperien ja power forwardien muodossa. Itse asiassa HIFK:n 2 ensimmäisen ketjun kaverit mahtuisivat minkä tahansa muun liigajoukkueen 2 ensimmäiseen ketjuun. Miksi silti häviämme pelit, teemme niissä keskimäärin vain 1-2 maalia ja katsomoon asti paistuu neuvottomuus ja munattomuus otteista. Tunnistaako valmennusjohto tämän asian? Mistä oin kyse? Miten tällainen ongelma ratkaistaan?"

  Jokainen tietää mitä nuokin kysymykset pitävät sisällään eli Penan kyvyttömyyden scoutata ja huonot kontaktit agentteihin ja valtameren yli sekä Baxterin valmennustaidot, mutta selittäköön nämä asiat sitten muillekin ja olkoon vastuussa tekemisistään.
   
 16. valas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Nyt menee tyhmällä yli hilseen, eli ilman sarvia ja hampaita, eikö väittämät "Sm-liigan parhaat hyökkääjät sentteiren, snaipperien ja powerforwardien muodossa" ja "Penan kyvyttömyys scoutata ja huonot kontaktit..." ole pikkuisen ristiriidassa. Eli siis ensin todetaan että kasassa on liigan paras hyökkäys ja sitten todetaan että se on Pentin vika?

  No offense.
   
 17. punasydän Jäsen

  En nyt tiedä, mihin ketjuun tämä kuuluu, mutta tuossa katselin nelosen urheiluaamua ja siinä oli vieraana Harry "Hjallis" Harkimo. Siellä Hjallis puhui, että Jokerit ovat tehneet virheitä ja virheiden jälkeen on tärkeintä korjata virheet. Lisäksi Hjallis puhui kehityksestä ja kehityksen mukana pysymisestä. Niin perusasioilta, kuin nuo asiat kuulostaa, siis nuohan nyt tietää kaikki, eikö? Vai tietääkö sittenkään? HIFK ei ole uudistunut, ei ole korjannut virheistään kuin ne pienimmät, mutta HIFK:n lähihistorian suurin virhe on vielä korjaamatta, jokainen voi itse päätellä kuka tai mikä on HIFK:n lähihistorian suurin virhe, annetaan vihjeeksi kalapuikot nenän alla. Hjallis on 100% liikemies ja arvostukseni häntä kohtaan on eri syistä noussut huimasti viime vuosien aikana. Päinvastaiseen suuntaan on mennyt arvostus Matikaista, Mobergia, Heinoa yms. kohtaan. Jokerit on tällä hetkellä lähes kaikessa HIFK:ta edellä (näillä katsojaluvuilla mennee jo talousasioissakin edelle), jääkiekkojoukkue on järjestäen parempi, fanit saavat parempaa ääntä aikaan, järjellä ajatellen on aivan helvetin tyhmää kannustaa HIFK:ta.
   
 18. Stigu Jäsen

  IFK: laiska tyytyväinen kissa

  Viime vuosien Jokereita ja IFK:ta erottaa mielestäni juuri se, että Jokereissa on opittu virheistä- IFK:ssa taas ei. Miksi sitten IFK:ssa ei korjata virheitä? Syitä on mielestäni 2:

  1. Kyky ja halu tunnistaa virheet
  Jos Dino-vetoisen IFK:n toiminta perustuu pääosin talouden pyörittämiseen, ei organisaatiossa välttämättä kiinnitetä huomiota urheilullisen puolen virheisiin. Tai siis se, minkä me kannattajat koemme virheinä (menestymättömyys) , ei ole virhe johdon näkökulmasta. Kaikki on hyvin niin kauan kun talodellisella puolella menee siedettävästi.

  2. Kyky ja halu korjata virheet
  Vaikka organisaatiossa tunnistettaisiin virheet, ovat Pentti Matikaisen taidot aivan liian rajalliset korjaamaan kaikki virheet. Hän ei yksinkertaisesti kykene käsittelemään kokonaisuutta nimeltään jääkiekkojoukkueen manageeraus. Hän kyllä pystyy korjaamaan yksittäisä virheitä, mutta ryssii vastaavasti uusia asioita, eikä toisaalta opi virheistään. Hyvä esimerkki tästä on Shedden: Pena paikkasi IFK:n monivuotisen valmentajaongelman palkkaamalla Sheddenin, mutta ryssi hänet seuraavana vuonna naapuriin. Ja mitä IFK:lle on tapahtunut tämän jälkeen, on varmasti kaikkien meidän tiedossa.

  Jos mietitään esim. IFK:n tämänhetkistä tilannetta, niin
  1) julkisesti seurassa ollaan sitä mieltä, ettei mitään virheitä ole tehty, siis mitään kriisiä ei ole
  2) vaikka seurassa oltaisiin sisäisesti sitä mieltä, että virheitä on tehty, niin mihinkään toimenpiteisiin niiden korjaamiseksi ei ole ryhdytty

  IFK:n tämänhetkinen kakkosvalmentaja, jääkiekon rautainen ammattilainen, voisi todeta IFK:n tilasta vaikkapa seuraavasti: "IFK:n ongelmana on se ettei seura janoa menestystä, ja vaikka janoaisi, siellä ei ole kykyä saavuttaa menestystä. Huolimatta halun ja taidon puutteesta, luotan seuraan"