Ilmoitukset

Nimimerkki Tifosi on asetettu viikon pelikieltoon sääntöjen 7§:n perusteella.

Nimimerkit cauna ja Ralph ovat seuraavan viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n perusteella.

Nimimerkki Daespoo on viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n ja 6§:n perusteella.

Heinolan Peliitat kohti kautta 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Peliitat' , aloittajana uljas, 23.04.2017 klo 12.47.

 1. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Pelicans-Peliitat 4-0

  Hyvää harjoitusta Peliitoille. Puolustuspeli oli petraantunut selvästi aiemmasta. Hyökkäyspeliin ei Pelicans sitten juuri mahdollisuuksia tarjonnut. Muutama maukas paikka silti, joista olisi voinut onnistua. Maalilla Sami Väliharju oli maaginen. Väliharju oli aivan eri mies kuin surullisessa Ketterä-debyytissä. Hieno paikkaus. Peliitat kaipaa jatkossakin vastaavanlaisia torjuntoja, mikäli sarjassa mielitään kahdeksan parhaan joukkoon pyristellä. Alex Lindroos vaikutti heti pelimieheltä keräten arvostusta myös lahtelaiskatsojilta. Moni Pelicans-fani seurasi yllättävän kiinnostuneena Peliittojen pelaajia ja osasi antaa arvoa myös parhaiten onnistuneille punanutuille, joiden seuraaminen oli kyllä pelkkien numeroiden varassa, nimiä kun ei Peliittojen harjoituspaitoihin ole teipattu.

  Ja sitten itse ottelutapahtumaan. Otteluhan pelattiin poikkeuksellisesti Lahdessa ja poikkeuksellisesti Peliitat sai ottelun lipputulot. Katsojamäärä 1244 oli itselleni yllätys ja pieni pettymys. Katsomossa oli kyllä hiirenhiljaista lukuunottamatta punatakkisen, mutta ilmeisesti Pelicansia kannattavan vanhan harmaahapsen yksittäisiä huutoja. Jossain vaiheessa ääneen heräsi kaviaariaitioissa ääntä pitäneet Peliittojen naiskannattajat. Katsomon puolella moni heinolalainen peitti visusti kaikki Peliitta-fanitarpeensa, ettei vaan kukaan olisi huomannut paikalla olevan Peliittojen kannattajia...
  Harmittavaa, että parina viime kautena Peliitat ei ole pystynyt Pelicansille juuri kampoihin laittamaan. Tiivis pelaajavaihto myös tietyllä tapaa latistaa ehkä hieman menoa. Aiemmin vastakkain on ollut kaksi selkeämmin itsenäistä seuraa ja nyt vähän kuin kaksi veljestä nuhjuaisi vastakkain.

  Oliko Lahdessa pelattu paikallispeli sitten hyvä vai huono veto? Ihan piristävä poikkeushan tuo on, mutta toivottavasti ensi elokuussa palattaisiin Heinolaan.

  Suomen Cup -vastus selvisi eilen. Vastaan asettuu Suomi-sarjassa pelaava Nokian Pyry. Ottelu pelataan ensi perjantaina Nokialla, jonne palataan viikkoa tuonnempana turnauksen merkeissä. Mielenkiintoinen vastus. Pyry kuuluu Suomi-sarjan kärkiporukoihin, joten henkselit auki ei vieraisiin voi lähteä.

  Harjoituspelit jatkuu kaikkiaan mielenkiintoisina. Tiistaina odotetuin kotiharjoituspeli eteläkorealaista Gangwon Hig1:a vastaan ja keskiviikkona Heinolassa vierailee aina yhtä inhottava SaPKo.

  Loppuun mainittakoon vielä Peliittojen Jesse Peltosen siirtyneen II-divarin heinolalaisvoittoiseen hollolalais-seura Giantsiin. Sieltä tosin on Peltosella ja muillakin mahdollisuus nousta kauden aikana Peliittoihin.
   
 2. Brett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
  Peliittojen kokoonpano eilen. Kentät eivät ole tässä numerojärjestyksessä:

  Kivelä-Koponen-Alanne
  Metsola-Neva-Aho

  Salonen-Seppänen-Moisio
  Rissanen-Lindroos

  Viljanen-Ruotsalainen-Lipiäinen
  Rahikainen-Hannukkala

  Nieminen-Toivola-Heino
  Hudec-Ojala

  Väliharju

  Elo ei ollut kokoonpanossa. Pelicansista pari ketjullista hyökkääjiä. Seppäsestäkö 1-sentteriä on kaavailtu?
   
 3. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Lainaus:
  Ei kyllä ota selkoa... Miehet vaihtuu ottelusta toiseen. Tiistaina tappio Etelä-Korean High1 -joukkueelle 3-6. Alussa näytti siltä, että yli olisi voitu kävellä, mutta sitten lähdettiin mukaan pihapelimäiseen meininkiin ja se vei mennessään. Vieraiden jenkkipelurit osoittivat kyllä olevansa melkoisia pelimiehiä, joista etenkin MIchael Swift oli vauhdissa kuten olettaa sopii. Harvoin enää Mestis tai Liiga-peleissäkään yksi mies nousee selvästi muita enemmän esille. Heinolassa loisti Swift. Aivan käsittämättömän huikea kaveri. Seurassa viime kaudella pelanneen Mikko Kukkosen puheiden mukaan Swift olisi voinut yltää urallaan todella korkealle, mutta ilmeisesti mies ei ole kovinkaan innostunut kovasta täyspäiväisestä harjoittelusta.

  Mutta niin... Käkeen tuli tästäkin ottelussa ja maaliverkkojen soiminen omassa päässä jatkuu vaan. Keskiviikkona tulee vastaan SaPKo ja pahasti pelkään savolaisten jatkavan maalilankojen laulattamista... Toivon mukaan perjantain Suomen Cup pelissä olisi puolustus ja maalivahtipelaaminen ruodussaan. Pelaajavaihtuvuus on ollut ottelusta toiseen suurta, joten vaikea on joukkueen todellista iskukykyä vielä hahmottaa. Pelicans-ottelu on tähän mennessä ollut parasta antia puolustus ja maalivahtipelin saralta. Hyökkäys puolestaan toiminut mukavasti Ketterä-peleissä. Etelä-Korean vieraita vastaan ei normi hyökkäyspeliä oikein saatu aikaiseksi kuin vasta pelin loppupuolella, kun maskiakin muistettiin tehdä.
   
 4. Linnankundi Jäsen

  SaPKo hieman helpottaa Uljaan pelkoja tämän päivän peliin jättämällä ainakin viisi runkohyökkääjäänsä kotiin ja joukkueessa pelaa kaikki tryout-pelaajat. Jos Peliitat saa jalkeille parhaan miehistön ja jää SaPKon jalkoihin, niin sitten on aihetta huoleen. Lisäksi SaPKolle kauden ensimmäinen peli, joten kyllä Peliitoilla on hyvä mahdollisuus peli voittaa. SaPKo tulee Porvooseen perjantaina sitten parhaalla mahdollisella miehistöllä cupin peliin.
   
 5. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Lainaus:
  Nokialla Swift oli myös mukana kaikissa joukkueensa kolmessa maalissa, muttei mitenkään kyllä erottunut massasta. Muutenkin vähän ihmetyttää, että High1 hävisi Pyrylle mutta voitti molemmat Mestis-vastuksensa. Pyry oli jo kävelemässä porukan yli, peli oli jo 5-0, mutta sitten vähän tyydyttiin kaverin vauhtiin ja peli päättyi 5-3 Pyrylle.
  Ja samalla porukalla olivat liikkeellä, paitsi maalivahti Bacashihua ei pelannut Nokialla. Se kyllä vaikutti tulokseen, koska Nokialla esiintyneet High1-maalivahdit eivät vakuuttaneet. Olisiko sitten korealaisille sattunut huono peli tai lähteneet takki auki, voi olla. Ei silti mitään Pyryltä pois.

  Mites onko perjantaina tulossa Heinolasta väkeä Nokialle? Hienoa päästä mittaamaan nykyisen Pyryn taso Mestis-joukkuetta vastaan. Ja häviäjä saa sitten hakea revanssia viikkoa myöhemmin samassa kaukalossa :).
   
 6. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Huh. Sielunrauhaa tiedossa helpottavan avausvoiton myötä. SaPKo oli luonnollisesti kesäterässä ja parhaimmistoa sivussa. Peliittojen puolustus selvisi kyllä muutamaan otteeseen säikähdyksellä, kun SaPKon kavereita oli päästä 2-1-hyökkäyksiin. Turhan helpolla ja ilmaiseksi kavereille ollaan välillä paikkoja tarjoamassa. Harald onnistui maalilla kyllä hienosti. Toivottavasti maalivahdit löytäisivät tasaisuuden otteisiinsa. Tähän mennessä taso on ailahdellut niin Väliharjun kuin Haraldin osalta.

  Tulevan mestarin mukaan Pyry siis sortui hieman myöhemmässä vaiheessa ottelua siihen, mihin Peliitat liian aikaisin, eli menemään vastustajan pelin mukana.

  Heinolassa seurahenkilöt odottavat Nokian reissua jännityksellä. Pyry tiedetään vahvaksi joukkueeksi ja kovaa vastusta odotetaan. Enpä tiedä lähteekö Heinolasta satunnaisia matkailijoita ihmeempiä Nokialle ainakana perjantaina. Osa saattaa tavoitella myöhemmin Nokialla pelattavaan turnaukseen.
   
 7. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Pyry näyttää ottelun tänään Fanseat Gossa, joten sieltä voi katsella peliä, jos ei paikalle pääse. Tai ainakin toivottavasti voi, koska viime kaudella Pyry ei saanut lähetystä oikein toimimaan mutta nyt on ollut koko kesä aikaa harjoitella sitä touhua. Lähetys Nokialta alkaa 18.45.
   
 8. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Peliitat piipahti eilisen Cup-pelin jälkeisten lyhyiden yöunien jälkeen Nokialla turnauksessa, jossa ensimmäinen peli odotti jo aamupäivällä. Aiemmin Nokialla Pyry kaatui Cupin pelissä, mutta nyt turnausisäntä sai revanssinsa kepittämällä Peliitat 3-1. Pronssipelissä vastaan asettui TUTO, jota vastaan Peliitat pelasi käsittämättömän huikean ensimmäisen erän voittaen sen 5-0. Lopputulos 6-0.

  Porukka vaihtui jonkin verran eiliseltä. Maalilla oli Haraldin vuoro pelata. Peliitat pelasi kolmella kentällisellä ja pakkeja näytti olevan kokoonpanossa viisi kappaletta. Hyviä asioita on Peliittojen pelistä aistittavissa ainakin hyökkäyspelin suhteen tähän asti pelattujen pelien perusteella. Hyökkäyspeliin ja etenkin puolustuspeliin tarkkuutta, niin kyllä pisteitä saatetaan sarjassa pystyä raapimaan.
   
 • Pitkävedossa tänään

  Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  Tappara - JYP
  • 1.88
  • 3.95
  • 3.35