Hallitus 2015–? Kolme ässää, sinivalkoinen hätätilahallitus?

  • 1 132 465
  • 10 753

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Tuon toimittajan taustat huomioiden en luota pätkääkään hänen juttuihinsa ja toivon mukaan mies laitetaan vastuuseen tarinastansa.

Mikä Lauri Nurmen taustoissa on muuten niin epäluotettavaa ja miten hänet pitäisi laittaa vastuuseen?

Entä miten "laitetaan vastuuseen" lukuisat politiikan sisäpiiriläiset, jotka (monet omilla nimillään) antavat kirjassa haastatteluja? Heidän puheita ja tekoja vertaamalla Nurmi tuota kerrankin oikeasti tutkivaa journalismiaan tekee. Median olisi pitänyt tehdä tuo sama työ jo aikaa sitten, eikä tyytyä hammasta purren hymistelemään Kesäteatterille

Toisaalta ymmärrän, että Kiva-Juhan faneja vituttaa, kun hallituskumppani Orpo pääsee tästäkin vähällä. Petteri Orpo oli poliittisesti sen verran fiksumpi, ettei mennyt eduskunnan edessä valehtelemaan. Ja silloin kun loikkausoperaation suunnittelusta kysyttiin, niin Orpo ymmärsi asetella sanansa niin, ettei jää suoraan valehtelusta kiinni. Lauri Nurmi kirjan julkaisutilaisuudessa oikein kehui Orpoa kuinka hän on taitavampi puhumaan muunneltua totuutta kuin poliittisesti kokematon Sipilä.

e: tiedotus=julkaisu
 
Viimeksi muokattu:

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Minua häiritsee kähminnässä itse Kesäteatteria enemmän lopulta se, että hallitus on päästänyt kymmeniä tuhansia kehitysmaalaisia turvapaikkaturisteja Suomeen maleksimaan ja sikailemaan. Tämä kaikki siksi, koska Orpolle ja Sipilälle oli tärkeämpää murskata Persujen kannatus kuin pitää haittamaahaanmuutto hallinnassa. Ja vastaavasti Soinille hännystelijöineen kävi kaikki perseenmyymiset, kunhan ministeripaikat ja mahdollisesti luvatut palkkiovirat eivät vaan vaarantuisi.

Soinihan julisti jo hallitukseen mennessä, että "siellä sitten kanssa pysytään". Soini yritti myydä tuon ikään kuin suoraselkäisyytenä ja vihervasemmiston torjumisena, vaikka oikeasti se tarkoitti hallitukseen menemistä ilman vipuvartta. Tarkoituksena varmistaa ilman ideologisia päämääriä 4 vuoden ministeriura, palkintovirka ja niiden mukaan määräytyvä eläke poliittiselle broileripullukalle kavereineen. Todellista peruspolitikointia joku voisi sanoa.

Piirileikkiin tuli kuitenkin pieni särö, kun osa persuista huomasi, että hallituksen maahanmuuttopoliittista ohjelmaa ei ollut koskaan tarkoituskaan toteuttaa kuin pieniltä osin. Ohjelmalla yritettiin lähinnä pitää silloisten persujen nuivaa siipeä tyytyväisenä antamalla heille muka periksi hallitusneuvottelujen maahanmuuttokirjauksissa. Tuolla myös provottiin julkisuudessa punavihreitä maailmanhalaajia, tyyliin "Kyllä nyt on tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa, kun vihervasemmisto valittaa". Sampo Terho laitettiin sitten toistelemaan kuinka vasta pieni osa ohjelmasta on toteutettu. Todellisuudessa samalla kehitysmaiden elintasosurffareita päästettiin rynnimään ovista ja ikkunoista vokit pullolleen.

Lopulta maaliskuussa 2017 yhdeksän kansanedustajaa PS:n eduskuntaryhmästä kyllästyivät Soinin pelleilyyn ja vaativat hallitusohjelman maahanmuuttopykälien täysmääräistä toteuttamista vastineeksi Kepun maakuntahimmelin ja Kokoomuksen sotehankkeen tukemiselle. Eli ei enää pysyttäisi hinnalla millä hyvänsä hallituksessa. Tuo tietysti raivostutti ministeripalliaan jokaisella ihrasolullaan puolustavan Soinin. Eikä luonnollisesti Sipilä ja Orpokaan halunneet, että PS muuttuisi hallituksen kynnysmatosta ja puudelista agendaansa oikeasti ajavaksi kumppaniksi.

Persujen eduskuntaryhmän hajoaminen siis alkoi jo tuolloin alkuvuodesta. Halla-ahon PJ-voitto ja värisuora oli sitten viimeinen niitti, koska hän olisi vaatinut jopa niinkin radikaalia kuin hallitusohjelmassa pysymistä ja Soinin väistymistä puolueen ykkösministerin paikalta (tilalle Halla-aho muuten olisi ehdottanut Sampo Terhoa).


Hullunkurista tässä on minusta se, että jos Persut olisivat olleet oppositiossa hallituksen sijasta, niin Kokoomus, Keskusta ja mikä tahansa kolmas pyörä eivät olisi todennäköisesti uskaltaneet päästää nähtyä turvapaikkaturistien määrää Suomeen gallupien pelossa. Persujen hallitusvastuu ja Soinin täydellinen periaatteettomuus muita kuin omia etuja kohtaan loi Kokoomukselle ja Kepulle mahdollisuuden käyttää elintasosiirtolaisten aiheuttamaa kriisiä kilpailijan heikentämiseen. Ehkä taitavaa pelaamista, mutta suomalaisten kannalta aivan helvetin typerää ja lyhtynäköistä toimintaa koko hallitukselta.

Monet sanovat, että Halla-ahon Perussuomalaisilla ei ole asiaa hallitukseen. Minä taas väitän, että nähtyjen tapahtumien valossa haittamaahanmuuttovastaisen puolueen (mikä Soinin PS ei kyllä ollut kuin ohjelmaltaan) ei pidä mennä hallitukseen, ellei se voita sekä pääministerin että sisäministerin salkkuja. Vähempi ei riitä ja oppositiostakin voi vaikuttaa siinä mielessä, jos hallituspuolueet pelkäävät menettävän liikaa kannatustaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Hullunkurista tässä on minusta se, että jos Persut olisivat olleet oppositiossa hallituksen sijasta, niin Kokoomus, Keskusta ja mikä tahansa kolmas pyörä eivät olisi todennäköisesti uskaltaneet päästää nähtyä turvapaikkaturistien määrää Suomeen gallupien pelossa. Persujen hallitusvastuu ja Soinin täydellinen periaatteettomuus muita kuin omia etuja kohtaan loi Kokoomukselle ja Kepulle mahdollisuuden käyttää elintasosiirtolaisten aiheuttamaa kriisiä kilpailijan heikentämiseen..

Samasta kirjoittelin 2015 ja 2016, mutta sain kaikki palstan persut ja wannabepersut kimppuuni :)

Sen verran haastaisin muuta tekstiäsi, että Halla-ahon valinta + vaatimus pysyä hallitusohjelmassa ei ollut viimeinen niitti. Tavallaan sellaista niittiä ei edes ollut, koska asiat olivat etukäteen päätetty. Mutta jos viimeinen niitti halutaan silti esittää, se oli Ranskan uuden presidentin Macronin ja Merkelin yhteinen linja EU:n kehittämisestä faktisesti kohti liittovaltiota mm. yritysverotuksen yhtenäistämisen, talousministerin ja yhteisen puolustusbudjetin kautta. Takit kääntyivät tässäkin asiassa heiluen, kun Orpo ja Sipilä juoksivat alustavat mietteet kiinni ja antoivat tukensa niille nopeammin kuin Ranskan ja Saksan hallitukset ja puolueet.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Samasta kirjoittelin 2015 ja 2016, mutta sain kaikki palstan persut ja wannabepersut kimppuuni :)

Sen verran haastaisin muuta tekstiäsi, että Halla-ahon valinta + vaatimus pysyä hallitusohjelmassa ei ollut viimeinen niitti. Tavallaan sellaista niittiä ei edes ollut, koska asiat olivat etukäteen päätetty. Mutta jos viimeinen niitti halutaan silti esittää, se oli Ranskan uuden presidentin Macronin ja Merkelin yhteinen linja EU:n kehittämisestä faktisesti kohti liittovaltiota mm. yritysverotuksen yhtenäistämisen, talousministerin ja yhteisen puolustusbudjetin kautta. Takit kääntyivät tässäkin asiassa heiluen, kun Orpo ja Sipilä juoksivat alustavat mietteet kiinni ja antoivat tukensa niille nopeammin kuin Ranskan ja Saksan hallitukset ja puolueet.

No et saanut "kaikkia kimppuusi", koska en muista tuollaisia keskusteluja, vaikka "palstapersuksi" minut voi äänestäjänä laskea . En ollut silloin varmaan jatkiskeskusteluisssa, enkä nyt tiedä onko muutenkaan JA-nickien sanomisilla tässä oleellista nokitella. Terhon ja Niinistön (+muutaman muun edustajan) takinkäännöt kyllä tuli itselleni yllätyksenä.

Ja oli se Halla-ahon voitto "viimeinen niitti" siinä mielessä, että Terhon voittaessa PS olisi pysynyt edelleen soinilaisten puudeleiden käsissä ja enimmäkseen harmittomana hallitukselle. Suoraselkäisemmät tai kansallismielistä agendaa ajavat ps-edustajat olisi todennäköisesti joko erotettu puoluehallitusenemmistöllä tai yritetty savustaa itse eroamaan jatkamalla maahanmuuttosekoilua EU:n mielistelyyn vedoten. Toisin sanoen Halla-ahon hävitessä ei olisi tarvittu nähdynlaista Kesäteatteria, mihin osallistui koko hallitus ainakin johtohenkilöiden osalta.

En siis mitenkään kiistänyt kirjoituksessa, että "asiat" (ettei mikään hallituksen toiminnassa muutu) oli Sipilän, Orpon ja Soinin kesken päätetty etukäteen. Todennäköisesti vielä juuri EU:n tai tarkemmin komission puheenjohtaja Junckerin toivomuksesta.

Oli kyseessä sitten Neuvostoliitto tai Eurostoliitto, niin kun käsky "Hyppää!" tulee, niin tyypillinen finskipoliitikko kysyy vain "Kuinka korkealle?"

e: tuplasanan poisto + e2 pari lisäystä + e3: typokin vielä (jokohan riittäisi editointi)
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jeps, emme ole erimielisiä siitä, että persut oli Kepun ja Kokoomuksen politiikan apupuolue. Tämä mahdollistui, koska Soini mahdollisti sen. Samalla hallituksen politiikka lähti osin raiteiltaan, koska sekä Kepu että Kokoomus pystyi tekemään luettelon omista tavoitteistaan, ja Soini vastasi kaikkeen kyllä. Soinille oli ihan sama mitä tekevät, kunhan ministeriauto pysyy hänellä + sovittu virka sen jälkeen.
 

scholl

Jäsen
Tämä, @opelix ja tarkennettuna vielä se, että Suomessa maaseutu pysyi vireänä evakkojen ja rintamamiestonttien vuoksi aina 60-luvulle saakka. Se on aikalailla yhden sukupolven takainen asia meille keski- ikäisille palstalaisille, vaikkei itse enää maaseudulla asuttaisikaan, ja tietty agraarivire meillä on takaraivossa monella edelleen. Myöhäinen kaupungistuminen aiheutti samalla aikamoisen rysäyksen, kun maaseutu alkoi vääjäämättä tyhjentyä. Kyllä siinä on ollut sota-ajan nuorille ja lapsille sukupolvikokemuksia kerrassaan, mutta se lipsahtaa jo sitten tämän aiheen ulkopuolelle mielenkiintoisuudestaan huolimatta.

Siinä on myös sellainen juttu, että kouluaikoina kaikki olivat syntyneet Stadissa ja heidän perheensä olivat asuneet pitkään täällä. Ei oikein missään päässyt oskus 80-luvulla törmäämään edes maalaisiin. Asia saattoi olla vielä voimakkaampi joskus mutsin ja faijan lapsuudessa 50-luvulla. Maalaiset muuttivat ehkä enemmän uusiin, valmistuviin lähiöihin, eikä tullut niin paljon kanssakäymistä sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät olleet stadilaisia. Nyt on ihan eri. Helsingistä on pyritty tekemään semimaaseutua. Menepä johonkin dösään tai spåraan, niin murretta puhutaan. Larussa esim. asuu paljon maalaisia. Joskus opiskeluaikana 90-luvulla se olisi ollut ennenkuulumatonta. Se valtavan muuttoliikkeen suuruusluokan näkee vasta nyt ja me ollaan jääty tässä jotenkin alakynteen. Maahanmuuttajat jostain Savosta tai Karjalasta eivät enää rummuta paavoväyrysiä ja keskustapuoluetta niinkuin ennen, vaan he häpeilemättömästi yrittävät muuttaa Helsinkiä semimaaseuduksi ja saattavat äänestää mitä puoluetta tahansa. Kokoomuksessa, vihreissä ja kaikissa muissakin puolueissa on jo maahanmuuttajia. Valtavasti kaikenlaista siemiemurrejengiä. Se kepulaisuus ja varsinkin sellainen maaseudulla vallallaoleva pakkokepulaisuus, ei ole läsnä, jos henkilö on muuttanut nuorena opiskelijana tänne ja on asettunut ikäänkuin taloksi. Nykyajan nuorisohan ei edes enää haaveile muuttavansa takaisin maalle. Aikanaan kun ihmisiä lähti maalta Ruotsiin tehdastyöhön, he haaveilivat paluusta. Nyt sieltä lähdetään pääkaupunkiseudulle, eikä edes haluta palata takaisin. Se on vähän sama kuin jos Jenkeissä joku on kotoisin jostain Arkansasin syrjäseutujen hillbillyalueelta, niin silloin sitä taustaa vähän hävetään, eikä sinne haluta takaisin. Yhdellä maakuntamatkalla Kalliossa juttelin terassilla murrehipstereiden kanssa ja kyselin, millainen meininki Vaasankadulla nyt on verrattuna siihen, mitä se on ollut 80-luvulla ja havaitsin silloin, että he olivat todellakin hipstereitä, eivät kepulaisia, vaikka maalaisia olivatkin. Kallio on hyvä esimerkki tästä muutoksesta. Suurin osa on maalaisia, sosialismia siellä ei juurikaan enää esiinny, eivätkä ne hipsterit kepuakaan äänestä.
 

scholl

Jäsen
Jeps, emme ole erimielisiä siitä, että persut oli Kepun ja Kokoomuksen politiikan apupuolue. Tämä mahdollistui, koska Soini mahdollisti sen. Samalla hallituksen politiikka lähti osin raiteiltaan, koska sekä Kepu että Kokoomus pystyi tekemään luettelon omista tavoitteistaan, ja Soini vastasi kaikkeen kyllä. Soinille oli ihan sama mitä tekevät, kunhan ministeriauto pysyy hänellä + sovittu virka sen jälkeen.

Minusta tuo on mennyt ajanmyötä tuohon. Vaalien jälkeen keskustalla oli niin vahva mandaatti, että keskusta pystyi lähes yksin sanelemaan tiettyjä asioita. Sipilä jopa hoiti lähes yhden miehen orkesterina monia asioita ja välillä mietin esim. mikä virka on elinkeinoministerillä, kun Sipilä hoitaa nekin asiat.

Kolmen suuren hallituksessa on se ongelma, että siinä esiintyy helposti 2+1 asetelmia ja alussa Soinin persut tuntuivat menevän usein keskustan taakse. Siinä oli se yksi hallituskriisi jo käsillä, jolloin Sipilä uhkasi maakuntauudistuksen vuoksi kaataa hallituksen, jos kokoomus ei suostu siihen, että niitä maakuntia tulee olemaan niin paljon. Ajanmyötä kokoomuksen asema vahvistui. Saatiin uusi puheenjohtaja, joka sai pikku hiljaa kannatuksen nousemaan. Maantaloudesta alkoi kuulua positiivisia signaaleita ja Stubbin ajan sekava tila oli poistunut. Kun kokoomuksen asema parani ja gallupkannatus nousi, niin se sai myöskin itseluottamusta alkaa vaatia yhä kokoomuslaisempaa politiikkaa. Samaan aikaan muiden hallituspuolueiden kannatus on heikentynyt. Oli sitä kokoomuslaista politiikkaa aikaisemminkin toki näkyny. Osin sen vuoksi, että Rehn ja Berner ajoivat hallituksesa melko kokoomuslaista linjaa, vaikka olivatkin kepulaisia.

Persut ovat osittain mokanneet itse asiansa, mutta osittain heille kävi huono tuuri. Pakolaiskriisi yllätti meidät housut kintuissa ja vaikka persut olivat siinä asiassa olleet osittain aivan oikeassa, niin he kärsivät nyt valtavasti hallitusvastuussa. Ei pystytty toimimaan niin nopeasti tai niin radikaalisti kuin heidän äänestäjänsä olisivat halunneet ja samalla muidenkin hallituspuolueiden kannat muuttuivat tässä samassa asiassa kriittisimmiksi. Se ei ollut siis ainoastaan persujen ansiota, että oleskeluluvan saamisen kriteereitä tiukennettiin, vaikka ovathan he varmasti olleet vahvasti asiassa vaikuttamassa ja aloitteellisia. Yksi ongelma persuilla on koko ajan ollut se sisäinen hajanaisuus. Jos siellä joutuu koko ajan sammuttamaan tulipaloja, ei voi olla vahva toimija suhteessa muihin puolueisiin. Heidän tavoitteensa jäävät epäselviksi. Kaiken lisäksi heillä on ollut täysin naurettavia tavoitteita kuten huvikuunari ja juppiskootteri -vero, jolla ei ollut mitään muuta tarkoitusta kuin olla kateusvero. Kun siitä aiheutuvat tuotto olisi jäänyt kustannuksia alemmaksi, niin siitäkin luovuttiin ja jälleen kerran kävi niin että persut hävisivät. Sama tapahtui myös hallintarekisteriasiassa.

He ovat apupuolue sen vuoksi, koska ensinnäkin heidän oma asemansa on suosion laskun myötä heikentynyt, mutta toisaalta myös siksi, etteivät he ole ajaneet asioita, mitkä olisivat tuossa 2+1 asetelmassa nousseet suosioon. Alussa hallituksessa oli vähän Sipilän linja melkein läpihuutojuttu, jolloin kokoomus oli alakynnessä ja myöhemmin on siirrytty hyvin paljon kokoomuksen suuntaan. Persuilla ei ole ollut varsinaisesti mitään annettavaa. Se on hirveän sekavaa, että he kannattavat esim. yrittäjyyttä, mutta se ei tule millään tavalla selkeästi ilmi, mitä he käytännössä haluavat tehdä. Autoveron poisto on toki yksi asia, mitä Soini on ajanut, mutta se on Suomessa sellainen hemmetin iisakinkirkko-tyyppinen hanke, joka kestää ikuisuuden. Aikanaan 90-luvulla vaadin itse autoveron poistoa sillä perusteella, että kun oli lama-aika, niin uusia autoja myydään muutenkin vähän. Jos vero poistettaisiin ja korvattaisiin vuosittaisella autoverolla, se olisi parasta tehdä juuri silloin, kun kauppa ei käy. Lisäksi oman tulkintani mukaan autovero oli Maastrichtin sopimuksen vastainen. Silloin olin opiskellut EY-oikeutta ja tulkitsin sen veron olevan käytännössä laiton. Joka tapauksessa tuokaan ei ole kunnolla edennyt. Luulisi, että jos Soini olisi sanonut, että hallitus kaatuu, jos autoveroa ei poisteta, niin jotain olisi tapahtunut. Siinä mielessä Cobol on oikeassa, että aika tiukasti siellä ministeriautossa halutaan istua. Toisaalta se on heille once in a lifetime opportunity. Takiaispuolueeksi voivat päästä jatkossakin jollain 1-2 ministeripaikalla, mutta ei tuollaista asetelmaa enää tule, jossa puolueella olisi noin monta ministerinsalkkua.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Toivottavasti tulevassa Sote-hankkeessa mahdolliset palvelusetelit on hoidettu hieman asiakaslähtöisemmin kuin tällä hetkellä Helsingin suunterveydessä. Palveluseteli tuli kahden viikon odottamisen jälkeen postissa kotiin asti ja mukana aina niin käytännöllnen Cd-levy nimellä ja henkilötunnuksella varustettuna. Missään ei kuitenkaan mainita, mitä levy sisältää ja minne se pitää kuskata. Ilmeisesti kuitenkin mukana sinne hoitopaikkaan. Eikä tuosta hoitopaikkojen vertailusta ja ajanvarauksestakaan ole kyllä mitenkään asiakasystävällistä saatu tehtyä. Ei tässä nyt tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Ehkä se sitten joskus on saatu toimimaan paremmin.
 

scholl

Jäsen
Tuossahan on juuri se ongelma, kun ei ole sitä yhtenäistä potilastietojärjestelmää. Ei se tule kovin hyvin toimimaan ennenkuin sellainen järjestelmä on olemassa. Se sen sijaan kai tapahtuu, että palveluseteli voisi olla digitaalinen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Minusta tuo on mennyt ajanmyötä tuohon. Vaalien jälkeen keskustalla oli niin vahva mandaatti, että keskusta pystyi lähes yksin sanelemaan tiettyjä asioita. Sipilä jopa hoiti lähes yhden miehen orkesterina monia asioita ja välillä mietin esim. mikä virka on elinkeinoministerillä, kun Sipilä hoitaa nekin asiat.

Kolmen suuren hallituksessa on se ongelma, että siinä esiintyy helposti 2+1 asetelmia ja alussa Soinin persut tuntuivat menevän usein keskustan taakse.

Jos katsotaan hallituksen toimintaa vuoden 2015 aikana, alusta asti persujen rooli oli selvillä. Kepu ja Kok hoitavat isoja kuvioita, persut saa 30 mikrotason saavutusta. Jo hallitusohjelma kertoi tämän. Eikä asia Soinillekaan ollut epäselvä: kenttäväen kritiikki yltyi jo kesällä 2015. Soini vastasi, että emme punavihreälle suvaitsevaistolle ovia avaa, kun kansa ne vaaleissa sulki. Alusta asti Soini tuki hallituksen koossa pysymistä ja jopa toi esille, että hän sovittelee Kok ja Kepun välillä. Lisäksi Soini luopui persujen lupauksista suurimmista alkaen. Mamuryntäystä en laske, koska se yllätti, mutta uudet Kreikan tukipaketit yms eivät yllättäneet.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tuossa on Euroalueella aivan käsittämättömän pieni merkitys yhden jäsenmaan yhdellä puolueella.

Kyllä me tämä tiedetään. Ja Soini. Mutta koska Soini lupasi, että ei tule uusia paketteja, lupauksen voi nostaa esille ja todeta, että vituiksi meni tämäkin. Eihän tämä nyt niin mene, että jos joku lupaa vaaleissa jotain, tekee sitten päinvastoin, niin hyvitetään plussaksi, että olihan se aivan mahroton lupaus. Soini kalasti tällä lupaukselle ääniä. Ja paljon, arvaan.

Samalla huomataan, kuinka populistinen puolue toimii alusta asti. Eihän sillä ole oikeasti mitään isoja tavoitteita, joista se ei voisi luopua ministeriautoa + palkkiovirkaa vastaan.
 

scholl

Jäsen
Samalla huomataan, kuinka populistinen puolue toimii alusta asti. Eihän sillä ole oikeasti mitään isoja tavoitteita, joista se ei voisi luopua ministeriautoa + palkkiovirkaa vastaan.

Niinhän se SMP:kin kaatui, kun joutui hallitusvastuuseen. Tuon vuoksi Soini ei voinut mennä ensimmäisen jytkyn jälkeen hallitukseen. Tässä vanha kansa eli vanhempani sanoivat jo heti, kun persut alkoivat aikanaan nousta, että kun tuo puolue joutuu hallitukseen niin se joko hajoaa tai sitten se loppuu kannatuksen romahtamisen vuoksi. Ja niin kävi.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Tuon toimittajan taustat huomioiden en luota pätkääkään hänen juttuihinsa ja toivon mukaan mies laitetaan vastuuseen tarinastansa.
Minua jäi kiinnostamaan, että millaiset ne taustat sitten ovat. Itse en nimittäin ollut kuullutkaan koko Lauri Nurmesta ennen kirjan aiheuttamaa kohua.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Palveluseteli tuli kahden viikon odottamisen jälkeen postissa kotiin asti ja mukana aina niin käytännöllnen Cd-levy nimellä ja henkilötunnuksella varustettuna. Missään ei kuitenkaan mainita, mitä levy sisältää ja minne se pitää kuskata.
Siinä on sun suusta otetut röntgenkuvat ja tosiaan sinne ostopalveluhammaslääkäriin viet sen. Kuvat ottanut lääkäri kenties unohti mainita tämän.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Siinä on sun suusta otetut röntgenkuvat ja tosiaan sinne ostopalveluhammaslääkäriin viet sen. Kuvat ottanut lääkäri kenties unohti mainita tämän.

Nojoo, kyllä sen ymmärsin. Lähinnä vaan nauratti tuo toimitusmuoto. Kuinkahan usein noita oikeasti jää tulematta asiakkaan mukana ostopalveluhammaslääkärille asti ja miten siihen reagoidaan. Varataan uutta aikaa ja asiakas maksaa? Jonkin verran on vissiin tekemistä järjestelmien kanssa, että niistä tulee oikeasti toimivia, saati että tiedostot kulkisivat järjestelmästä toiseen.
 
Soinihan julisti jo hallitukseen mennessä, että "siellä sitten kanssa pysytään". Soini yritti myydä tuon ikään kuin suoraselkäisyytenä ja vihervasemmiston torjumisena, vaikka oikeasti se tarkoitti hallitukseen menemistä ilman vipuvartta. Tarkoituksena varmistaa ilman ideologisia päämääriä 4 vuoden ministeriura, palkintovirka ja niiden mukaan määräytyvä eläke poliittiselle broileripullukalle kavereineen.

Minä en usko, että Soinille oman eläkkeen suuruus on kovin merkittävä vaikutin hänen poliittisten ratkaisujensa taustalla. Tuskin Soini eläkettä tulee kovin montaa vuotta nostamaan. Työpaikka metromatkan päässä The Deniltä saattaa sen sijaan olla intohimoisen fanin mielessä melko kutkuttava ajatus.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Eiköhän Soini ministeriksi päästyään ajatellut, että nyt on palkkapäivä, jolloin hän rahastaa kaikki mahdolliset saatavissa olevat edut. Ministerin paikka, sen jälkeen kiva kansainvälinen palkkiovirka ja sitten korkeampi eläke. Soini varmaankin koki ansainneensa tuon kaiken seistyään sateessa ja viimassa vuosikymmenet kuuntelemassa hulluja ja humalaisia. Tuossa vaiheessa hänelle lienee ollut yhdentekevää, miten persuille tai myöhemmin sinisille käy, kunhan vain hänen oma ministerin paikkansa säilyy neljä vuotta.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Minä en usko, että Soinille oman eläkkeen suuruus on kovin merkittävä vaikutin hänen poliittisten ratkaisujensa taustalla. Tuskin Soini eläkettä tulee kovin montaa vuotta nostamaan. Työpaikka metromatkan päässä The Deniltä saattaa sen sijaan olla intohimoisen fanin mielessä melko kutkuttava ajatus.

Eihän Soini noilla elintavoilla välttämättä eläkeikään ehdikään, mutta hänelle huhuttu poliittinen virkanimitys (eli kehityspankin johtokunnan varajäsenyys Lontoossa) on kuitenkin vain kolmevuotinen. Timppa pääsee sinne demareiden Johannes Koskisen tilalle ja varmaankin lähinnä Millwallin matseja katsomaan, mihin viittasitkin.

Samalla smurffeilta lähtisi ensi vuonna ulkoministerin salkku ja se menee varmaankin Kokoomukselle.
 

scholl

Jäsen
En minäkään usko, että Soinia raha kiinnostaisi. Miksi hän asuisi muuten jossain kämäisessä lähiössä Espoossa samassa kämpässä, missä on asunut 30-40 vuotta. Kyllähän kysymys on siitä, että miestä kiinnostaa valta. Hän on ikäänkuin ansainnut ulkoministerin pestinsä ja se on muutenkin hänelle unelmaduuni. Reissata maailmalla ja tavata maailmanjohtajia. Hän on vetänyt ulkoasiainvaliokuntaa jne. ja on ollut juurikin noista asioista kiinnostunut.

Varmasti menee sitten jonnekin palkkiovirkaankin, mutta jotenkin tuntuu, että joku Suomen Lontoon suurlähettilään homma olisi kaikista lähinnä hänen sydäntään. Pääsisi kertomaan lädeille mitä suomalaisuus on ja asumaan lädeissä. On muuten kumma hemmo siinä mielessä, että kuinka joku voi Britanniassa tai Lontoossa kokea olevan jotain hyvää. Olen käynyt siellä ja se on ihan kaatopaikka koko maa ja jengi todella vastenmielistä.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Eiköhän Soini ministeriksi päästyään ajatellut, että nyt on palkkapäivä, jolloin hän rahastaa kaikki mahdolliset saatavissa olevat edut. Ministerin paikka, sen jälkeen kiva kansainvälinen palkkiovirka ja sitten korkeampi eläke. Soini varmaankin koki ansainneensa tuon kaiken seistyään sateessa ja viimassa vuosikymmenet kuuntelemassa hulluja ja humalaisia. Tuossa vaiheessa hänelle lienee ollut yhdentekevää, miten persuille tai myöhemmin sinisille käy, kunhan vain hänen oma ministerin paikkansa säilyy neljä vuotta.

Oikeastaan tuo on hyvin osuva tiivistys Soinin urasta.

Entinen sisuaktiivi ja ex-Muutos 2011-pj, Jari Leino, avasi vajaa pari vuotta sitten julkisesti Soinin ja eräiden sisulaisten kohtaamista Zetorin vaalivalvojaisissa 2007, kun keskusteli Matias Turkkilan kanssa hommaforumilla: 2016-02-04 YLE: Paavo Väyrynen perustaa uuden puolueen (Kansalaispuolue)

Jari Leino kirjoitti:
Minulle Timo Soini on aina ollut erittäin avoin ja rehellinen. Olen puhunut Soinin kanssa naamatusten tasan yhden kerran ja hän kertoi minulle täysin avoimesti ja rehellisesti omat tärkeimmät arvonsa (raha ja henkilökohtainen valta) ja miten hän aikoo edistää niitä arvoja (kahmimalla niitä itselleen kaikin tavoin).

Muistaakseni sinäkin, Matias, olit läsnä samassa tilaisuudessa: persujen ek-vaalivalvojaisissa 2007 Zetorissa. Tulos oli persuille hyvä, vaikka Jussi ei silloin vielä päässytkään eduskuntaan. Muistaakseni me kaksi kannoimme yhdessä Jaskan sieltä taksiin. Sitä en muista, olitko sinä vielä samassa pöydässä jatkoilla siinä aukion toisella puolella olleessa baarissa, kun Timo Soini tuli suomensisulaisten pöytään lohduttamaan Jussia.

Timo Soini kertoi Jussille ja kaikille pöydässä istuneille sisulaisille ehdokkaille ja tukiryhmäläisille seikkaperäisesti, että politiikassa on tärkeintä pitkäjänteisyys ja oman vuoron odottaminen. Pitää mennä kunnallisvaalien kautta. Kaupunginvaltuutettuna saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja. Sitten pääsee eduskuntaan ja saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja ja valiokuntapaikkoja ja hallintoneuvostopaikkoja ja eläkkeitä. Jos on oikein hyvä säkä, niin pääsee ministeriksi, ja silloin saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja ja ministerimersun ja suojatyöpaikkoja. Tai jos pääsee mepiksi, saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja ja eurosuojatyöpaikkoja.

Timo Soini piti pöydässä istuneille pitkän puheen, jossa hän korosti rahaa ja etuja ja oman vuoronsa odottamisen tärkeyttä, jotta pääsee hillotolpalle. Minua nauratti silloin, koska ajattelin, että toihan on aivan tyhmä äijä kun tulee Suomen Sisun kansallismielisen eliitin ykkösjätkille ja syvimmille aatteen miehille luennoimaan rahoista ja hillotolpista. Soinin puheet kuulostivat aivan siltä kuin helvetin huono lomaosakekauppias olisi myymässä isänmaataan. Minun mielestäni kansallisuusaatteen läpitunkemille aktivisteille olisi tietenkin pitänyt luennoida vaikutusmahdollisuuksista ja isänmaan pelastamisesta eikä omasta perseestä ja rahasta.

Todistetusti Timo Soini oli oikeassa: samassa pöydässä istuneet sisulaiset ehdokkaat kuulivat nämä samat puheet ja noudattivat Timon ohjeita. He ovat nyt hyvinkin korkeissa ja kovapalkkaisissa asemissa. Minä olin väärässä: isänmaata ei ole pelastettu vaan se on tuhottu.

Minulle oli tuon illan (v. 2007) jälkeen ilmiselvää, että Timo Soinilla ei ole minkäänlaisia aatteellisia arvoja tai tavoitteita, joten häneen ei voi luottaa missään asiassa. Mutta ei Timo Soini minua ole pettänyt: hän on toiminut täsmälleen niin kuin jo vuonna 2007 kertoi tulevansa toimimaan eli haalinut rahaa ja henkilökohtaista valtaa itselleen häikäilemättä.

Puhuessani Soinin petoksesta tarkoitan vuoden 2015 hallitusneuvotteluja, joissa Soini (puhuttuaan ensin Sipilän ja Stubbin kanssa ja tietoisena siitä, että Stubb on sopinut EU:n isojen poikien kanssa, että Suomi tulee ottamaan rikkautta rajattomasti) jätti ottamatta hankalan sisäministerin salkun ja pakeni itse ulkoministeriksi ja laittoi lellikkipoikansa Niinistön puolustusministeriksi.

Toki Leinon puheesta paistaa läpi katkeruus, kun itse valitsi kansallismielisyysagendan ajamiseksi Muutos 2011 -viritelmän Perussuomalaisten sijasta, mutta erinäisistä syistä minulla ei ole mitään syytä epäillä Leinon kertomusta isossa kuvassa.


Ja jos pidemmälle mennään, niin muistakaamme mitä Soini itse sanoi jo vuonna 2000: Perussuomalaisten Soini kokoaa uutta puoluetta - Kotimaa - Uutiset - MTV.fi
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kokoaa Suomeen uutta oikeistopuoluetta. Soinin mukaan Suomessa on viiden vuoden kuluttua samanlainen oikeistopopulistinen puolue kuin Itävallassa ja Norjassa.
-Jos sellaista ei synny, olen epäonnistunut. Ja jos silloin vielä on Perussuomalaiset-puolue, en voi tästä syystä olla sen puheenjohtaja, Soini sanoo.

Soini sanoo sanomalehti Karjalaisen haastattelussa, että Perussuomalainen puolue voisi olla uuden oikeistopuolueen alkio. Soini vaihtaisi puolueen nimen edistyspuolueeksi ja asemoisi sen poliittisesti uudelleen "keskustan ja kokoomuksen väliin".

Soini kiertää parhaillaan maata käännyttämässä ensin omaa puolueväkeään uuden puolueen kannalle. Samalla hän sanoo etsivänsä puolueelle uutta, "profeetallista" johtajaa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Eiköhän Soini ministeriksi päästyään ajatellut, että nyt on palkkapäivä, jolloin hän rahastaa kaikki mahdolliset saatavissa olevat edut. Ministerin paikka, sen jälkeen kiva kansainvälinen palkkiovirka ja sitten korkeampi eläke.
Monta kertaa miettinyt tätä logiikkaa. Minä ymmärrän että joku poliittinen puolue voi palkita oman pitkäaikaisen edustajansa esim palkkioviralla valtionyhtiöstä, mutta miksi ihmeessä joku kansainvälinen taho palkkaisi epäpäteväksi kokemansa henkilön sillä perusteella että hän on suomessa edustanut jotain merkityksetöntä puoluetta? Saman kysymyksen olisin voinut kysellä mm Kataisen kohdalla.

Mistä nämä kansainväliset toimijat löytävät parempia poliittisia vaikuttajia kuin politiikan huipulta? Vai onko sekin palkkiovirka kun Jets palkkasi Laineen hirveällä palkalla pelaamaan heille?
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Minä ymmärrän että joku poliittinen puolue voi palkita oman pitkäaikaisen edustajansa esim palkkioviralla valtionyhtiöstä, mutta miksi ihmeessä joku kansainvälinen taho palkkaisi epäpäteväksi kokemansa henkilön sillä perusteella että hän on suomessa edustanut jotain merkityksetöntä puoluetta?
Mietippä kepulaisen ja Sipilän kaverin Hannu Takkulan pätevyyttä Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäseneksi. Onko hän mielestäsi paras kyky, mikä Suomesta tuohon tehtävään löytyy?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Monta kertaa miettinyt tätä logiikkaa. Minä ymmärrän että joku poliittinen puolue voi palkita oman pitkäaikaisen edustajansa esim palkkioviralla valtionyhtiöstä, mutta miksi ihmeessä joku kansainvälinen taho palkkaisi epäpäteväksi kokemansa henkilön sillä perusteella että hän on suomessa edustanut jotain merkityksetöntä puoluetta? Saman kysymyksen olisin voinut kysellä mm Kataisen kohdalla.

Jos nyt vaikka Kataisen "virasta" tai siis oikeammin luottamustehtävästä puhutaan, niin Suomelle on läänitetty yksi komissaarin salkku ja kansallisena periaatteena on ollut se, että suurin eduskuntapuolue saa tuon paikan. Käytännössä kävi siis niin, että Jyrki Katainen kokoomuksen puoluejohtajana nimitti itsensä tulevaksi komissaariksi. Juridisesti ei toki mennyt näin, mutta käytännössä kyllä. Siksi on minusta totaalisen irrelevanttia kysyä, miksi kansainvälinen taho on palkannut hänet, kun oikeasti päätösvalta ei ole tuolla kansainvälisellä taholla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös