Florida Panthers 2014–2015

  • 209 886
  • 449

Sokea Vartija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Ässät, HIFK
Lähinnä tuo juttu pisti naurattamaan, sen verran överiksi Floridan lyttäys meni. Barkovin peli näytti viime pelissä jo helvetin hyvältä, uskotaan että slumppi alkaa olemaan ohi.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Olen aina pitänyt Antosta suht turhana mutta harmittomana kirjoittajana mutta tuon jutun jälkeen en lue kaverin kirjoituksia enään koskaan. Aivan järkyttävää paskaa alusta loppuun, kaveri tuskin on nähnyt peliäkään Floridalta tänä vuonna.
 

Raippacoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rod Brindamour, Darren Langdon
No joo. Liika on liikaa. Barkov on ehkä ollut odotuksiin nähden huonoin ykkössena joukkueessaan, mutta silti: ei kai kehtaa suomalainenkaan aina syyttää muita ketjukavereita tähden pisteettömyyttä. Kyllä Aleksanteri vielä nousee.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Ihan komea nousu Islesia vastaan 1-3 -tilanteesta ja Brian Campbellkin sai vihdoin pään auki maalien osalta. Jatkoilla ja rankkareilla ei vaan oikein kulje. Jatkoajalla saatiin yhden miehen ylivoima, muttei kukaan noussut ratkaisemaan. Rankkarien luulisi menevän paremmin, kun kokoonpanosta löytyy Jokisen, Boyesin, Hubyn ja Barkovin kaltaisia taitureita, mutta niin vain ollaan kauden molemmat rankkariskabat hävitty. Voitot seuraavista peleistä tulisivat herkulliseen paikkaan, sillä divisioonassa edellä olevat Boston, Toronto ja Ottawa ovat kaikki viiden pisteen päässä ja pelattuja otteluita on Panthersia 2-4 enemmän. Yhtään homma ei tosin helpotu, kun Kalifornian reissulla vastaan asettuvat Ducks, Kings ja Sharks.
 

MiksuMan

Jäsen
En halua olla negatiivinen, mutta kun uskoin ja toivoin että Jokinen iskee 30 maalia tällä kaudella. Mutta nyt näyttää siltä että hänen laukauksensa on taas yhtä huono kuin silloin kun hän alkoi sitä (aikoja sitten) harjoittamaan paremmaksi. Ei osu kunnolla edes kiekkoon ja jos osuu niin laukaus lähtee mihin sattuu. Syy varmaan on hänen järkyttävän pitkässä mailassa. Jos lyhentäisi sen olkapäiden tasalle niin tekisi joka paikasta. :)

Kuitenkin Jokinen pelaa hyvää kiekkoa, Tekee peliä ja antaa loistavia syöttöjä...
 

Sokea Vartija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Ässät, HIFK
Klo 03.00 vastassa Ducks vieraissa, ja pistekin tuosta olisi ihme. Siihen pisteeseen luo pientä toivoa mahd. sairastuvan tyhjeneminen Panttereilta (Bergenheim, Kulikov, Pirri) ja Anaheimin poissaolot (Perry saattaa tosin pelata). Lisäksi Ducksilla oli eilen rankka peli Kingsiä vastaan joten saattavat peluuttaa kolmosvahti LaBarberaa. Siltikin, pahoin pelkään että Ducks tulee dominoimaan selvän voiton.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Klo 03.00 vastassa Ducks vieraissa, ja pistekin tuosta olisi ihme. Siihen pisteeseen luo pientä toivoa mahd. sairastuvan tyhjeneminen Panttereilta (Bergenheim, Kulikov, Pirri) ja Anaheimin poissaolot (Perry saattaa tosin pelata). Lisäksi Ducksilla oli eilen rankka peli Kingsiä vastaan joten saattavat peluuttaa kolmosvahti LaBarberaa. Siltikin, pahoin pelkään että Ducks tulee dominoimaan selvän voiton.

Itse näkisin, että Gallant on nyt saanut porukan tähän kärkikamppailuun täysin motivoitua. Uskon, että voitto on parista pompusta kiinni ja Gerardilla on nyt hyvä aika näyttää taitonsa Bourdeaun kustannuksella.

---------

Yhtään homma ei tosin helpotu, kun Kalifornian reissulla vastaan asettuvat Ducks, Kings ja Sharks.

Kuten Stark mainitsee, edessä on aivan (anteeksi kielenkäyttöni, mutta) helvetin kova vieraskiertue. Vastustajina on siis seitsemän päivän aikana Ducks, Kings, Sharks sekä Preds. Tässä on vaikeaa oikeastaan päättää, kuka on vaikein vastus. Kalifornialaiset ovat Pacific divisioonan viime kauden ainoat play-offeihin päässeet joukkueet pistein Ducks 116 (NHL:n 2.), Sharks 111 (NHL:n 5.) ja Kings 100 (NHL:n 10.) Tällä kaudella Anaheim on yhä oman divarinsa ykkönen, tasapisteissä Tampan kanssa. Sharks on ehkä hieman flopannut, tosin torstaina haipaidoilla on hieman kalavelkoja (badum tss) viime tiistain eeppisestä 4-1 voitosta. LA Kings on ollut tasaisen hyvä, tosin Voynovin puuttuminen saattaa sattua, eikä runkosarjassa varmaan Panthersia vastaan pelaaminen oikein innosta. Tässä vielä sarjataulukko tämän kolmikon kohdalta:

nhl.com kirjoitti:
3. Anaheim 18gp 11-3-4 26p
10. Los Angeles 18gp 9-5-4 22p
16. San Jose 19gp 9-8-2 20p

Sitten vielä pääasiaan: Predators on ollut aivan naurettavan hyvä. Tiimi, josta aikaisemmin on ajateltu, että se pelaa junttilassa ja tiimin nimen voi yhdistää pedofiileihin, on nyt vetänyt kaikkia epäilijöitään turpaan ja viilettää tällä hetkellä NHL:n kuudentena. Tämä on erittäin kova suoritus, ottaen huomioon, että se on pelannut pelin vähemmän kuin Anaheim ja Tampa ja on näitä jaetun 2. sijan jätkiä vain kaksi pinnaa jäljessä. 11-4-2 on nyt vaan todella kova suoritus konferenssissa, jossa pelaa (sinäänsä erittäin paljon alisuorittaneet) Hawks, Wild, Avs ja Stars (nykyään, kun Dallasissa on oikeasti tähtiä, niin joukkue ei enää suoriudukkaan niin hyvin. Aika ironista).

Odotan tulevaa viikkoa innolla ja tänään olisi ideana katsoa ankka-matsi. Se vaan, että on jälleen aamuvuoro, joten laitan raporttia töiden jälkeen, jos ehdin/kerkeän/muistan yms.

Niin ja tähän vielä lisäys, että Bolland on mukana reissulla, ei välttämättä tänään vielä pelaa ja Ekblad/Juice (Aaron=2+7, Jussi 1+8) ovat sisäisen pistepörssin jaetulla ykkössijalla ja tänään jos irtoisi jommalle kummalle pinna, niin tulisi 10 pistettä täyteen.

Nyt vaan hyvää puolustusta ja Lu:n torjuntoja, niin ehkä se Scottie painaa jälleen läpiajosta sen voittomaalin. Let's go cats!

E: Ennakko-odotukset olivatkin väärässä, maaleilla kohtaavat Andersen ja Montoya. Ei sitten mitään muuta kuin onnea matkaan Big Cubanolle. Niin ja Perry on kehissä.
 
Viimeksi muokattu:
Että sellainen iltapuhde. Odotuksissa oli vähän maaleja ja yhden maalin tappio/voitto ja jotenkin tuntui noudattelevan tuttua kaavaa, kun ensin johtoon ja sitten kaveri tuli tasoihin, kun kiekko osui matkalla MacKenzieen ja sitten oli vaikeita hetkiä. Niinpä vain siellä olikin muutama jannu sitä mieltä, että tästä otetaan hyvä alku tourille ja murskavoitto. Kliininen näytös joukolta Huby - Bjugs - Boyes.

Ekbladilla kesti näköjään sen kahdeksan ottelua totutella uuteen liigaan. Ensimmäiset kahdeksan peliä kundi pelasi ihan hyvin, tehojen valossa 0+2, -1. Sitten otti kylmänrauhallisesti joukkueen ykköspakin viitan ja on takonut seitsemään peliin 2+6, +2. Se pelirohkeus kaverista huokuu, on jotain poikkeuksellista. Jos joku vielä epäilee, oliko Aaron oikea valinta Catseille tähän saumaan, kannattaa kyllä tarkistuttaa näkönsä.

Pirrin tultua kokoonpanoon ihmettelin, että mihin kaikki sentterit työnnetään sairastuvan tyhjennyttyä. No, nyt sinne on ängennyt sitten vielä oma suosikki Vincent Trocheck, joka on seitsemässä pelissä tehnyt viisi pinnaa ja +5. Vaikea on kyllä heittää ketään kuusikosta ulos. Laidalle siirtoja siis odottelemaan.

Kopeckyn kiintiöpaikka sen sijaan jaksaa ihmetyttää. Viimeiset 68 peliä on tuottanut huikeat 14 pinnaa ja siellä se vaan tulosketjuissa asti pyörii. Joukkueen heikoin tehotilastokaan ei ole sattumaa ja kirsikkana kakun päällä on istunut Upshallin jälkeen joukkueen toiseksi eniten pikkukakkosia, joten jos noilla näytöillä ei ansaitse paikkaansa the show'ssa, niin millä sitten? Fleischmann sentään voisi saada joskus jotain aikaan.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Klo 03.00 vastassa Ducks vieraissa, ja pistekin tuosta olisi ihme.
Näin ja tämä ihme, joka oli kupongillani ns. varma, kusi pitkävetoni täydellisesti. :D Mutta ei siinä mitään, olen onnellinen Catsin voitosta.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Olipahan mainiota menoa Kalifornian kiertueen alkajaisiksi. Oliko tosiaan niin, että Barkovin laidoilla pelasivat Tomas Kopecky ja Scottie Upshall? Ei ihme, että Barkovia ei pahemmin koosteissa näkynyt. Sen sijaan Bjugstadin (2+2) johtama kakkonen oli tulessa ja Ducksin maalivahtisirkuksen avustuksella tehoili kauden parhaan pelinsä. Melkoinen mismatch tuossa Bjugstadin ensimmäisessä maalissa, kun parimetrinen kolossi kiertää rauhassa päätä lyhyemmän Sami Vatasen ja toimittaa kiekon maaliin. Al Montoyalta hieno peli. Veskariosastolla on tällä hetkellä pullat hyvin uunissa. Bergenheim ja muu sairastupa ei vielä palannut ja mielenkiintoinen ruletti Gallantilla edessä kun tämä tapahtuu todennäköisesti siis meneillään olevan vieraskiertueen aikana.

Ylihuomenna jatkuu, kun Willie Mitchell palaa Losiin noutamaan Stanley Cup -sormustaan ja toivon mukaan yhdessä muun puolustuksen kanssa nollaamaan Kingsia. Peli alkaa Suomen aikaa puoli kuudelta, joten kenties tuon jopa jaksaisi herätä katsomaan.
 

Sokea Vartija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Ässät, HIFK
Tunnin yöunet eivät paljoa töissä painaneet. Kun väsy meinasi iskeä niin piristyäkseni tarvitsi vain muistella Panthersin öistä näytöstä. Bjugstadilta hirmuinen peli, 2+2 tehot ja pari tolppaa. Huberdeau ja Boyes säestivät kauden parhailla peleillään. Hubin otteista näkyi, että rankkarimaali Islesia vastaan oli tehnyt paljon hyvää miehen itseluottamukselle. Montoyan peluuttamista ihmettelin ennen peliä, mutta Gallant teki taas oikean ratkaisun. Anaheimilla oli paikkoja useampaankin maaliin, mutta Montoya venyi moneen huippupelastukseen.

Tuollaisen näytöksen jälkeen tuntuu turhalta jauhaa epäonnistujista, mutta Olsen tunaroi ja lahjoitti monta paikkaa Ducksille. Muuten kaikki pelasivat hyvin. Jaahas, pakko lopettaa, tuli kiire.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Olipahan mainiota menoa Kalifornian kiertueen alkajaisiksi. Oliko tosiaan niin, että Barkovin laidoilla pelasivat Tomas Kopecky ja Scottie Upshall? Ei ihme, että Barkovia ei pahemmin koosteissa näkynyt.

Kopeckyn kiintiöpaikka sen sijaan jaksaa ihmetyttää. Viimeiset 68 peliä on tuottanut huikeat 14 pinnaa ja siellä se vaan tulosketjuissa asti pyörii. Joukkueen heikoin tehotilastokaan ei ole sattumaa ja kirsikkana kakun päällä on istunut Upshallin jälkeen joukkueen toiseksi eniten pikkukakkosia, joten jos noilla näytöillä ei ansaitse paikkaansa the show'ssa, niin millä sitten? Fleischmann sentään voisi saada joskus jotain aikaan.

Muuten samaa mieltä, mutta ttästä kyllä oltava eri mieltä. Kopecky on ollut alkukauden positiivisimpia yllättäjiä ja parantajia viime kauteen nähden. Hirveä työmäärä alivoimalla MacKin kanssa ja loistavaa taistelua noin muutenkin, sekä hyvin jaksaa taklata.. Kopy nyt ikinä ole mikään pisteiden tekijä ollut. Ja kun Barkov laitettiin Upshallin ja Kopeckyn väliin, pelasi hän kauden parhaan pelinsä, ja sai kyllä sellaista tarjoilua, että ihme kun ei enempää verkko heilunut. Tänäänkin mallikas syöttö ja Trochekille kelpasi.

Upshall veti viime kauden taaperruksessa career high pisteet ja alkukauden pistevauhti ollut melkoisen hyvä, kunhan pysyvät vaan ehjänä. Alkuun tuli toki liikaa jäähyjä molemmille, mutta onneksi koko nippu on parantanut pikku hiljaa.

Mieltä lämmittävät kyllä Hubyn ja Bjugstadin onnistumiset, miksei Boyesinkin. Cubanille henkisesti tärkeä voitto varmasti, muutamia isoja torjuntoja, niin eipä päässeet ankat kirimään missään vaiheessa. Pelit vaan kovenee ja seuraavana Kings. Nyt olisi oiva sauma voittoputken tyngälle. Kunhan vaan ei oteta jalkaa pois kaasulta, kohta muutkin tajuaa alkaa pelaamaan meitä vastaan.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Montoyan peluuttamista ihmettelin ennen peliä, mutta Gallant teki taas oikean ratkaisun. Anaheimilla oli paikkoja useampaankin maaliin, mutta Montoya venyi moneen huippupelastukseen.

Ennen tätä kautta Kalanti meinasi itselleni ainoastaan yhtä 4000 asukkaan kuntaa, jossa asuu yksi sukulaiseni, mutta nyt tämä melko tuntematon jannu on kyllä raivannut tiensä moneen, mukaanlukien omaan, cats-sydämeen. Toki tämän päätöksen saattoi tehdä mv-koutsi Robb Tallas, mutta hyvä kuitenkin, että Luongo saa lähteä Kings-peliin hyvin levänneenä. Gerard on muuten vähän niin kuin kanadialainen Ismo Lehkonen, paitsi että osaa myös valmentaa eikä ole kaljupää. Tulisieluinen entinen pelaaja, valmentanut junnusarjoissa ja koulii nuorista jannuista huippuja.

Olsen tunaroi ja lahjoitti monta paikkaa Ducksille.

Kyllä Iso-Eerikki oli taas välillä ongelmissa, kun pakkipari teki mielenkiintoisia ratkaisuja. Robak - Gudbranson ensi matsiin? Ei mutta harmittaa kyllä Dylanin puolesta, kaverilla on kuitenkin potentiaalia kehittyä aikamoiseksi stay-at-home pakiksi kohtuullisilla käsillä, mutta ei ole tällä kaudella kyllä yhdessäkään näkemässäni matsissa oikein säväyttänyt. Colby pelasi jälleen hieman pehmeästi, mutta halusi välttää virheitä ja se on hyvä asia. Gudbranson - Robak pari voisikin juuri sen takia toimia, koska toinen on pehmeä ja toinen aika tough costumer.

Kopecky on ollut alkukauden positiivisimpia yllättäjiä ja parantajia viime kauteen nähden. Hirveä työmäärä alivoimalla MacKin kanssa ja loistavaa taistelua noin muutenkin, sekä hyvin jaksaa taklata..

Nyt kyllä komppaan ja täysin. Kopy on ollut todella solidi. Vaikka ei millään pelin osa-alueella ole erityisen hyvä, niin silti vetää usein satalasissa ja pelkän asenteenkin takia täytyy nostaa hattua. Tässä joukkueessa ei oikeastaan ole ollut vielä toistaiseksi ketään fleguilijaa, paitsi Campbell, mutta kyllä Peter Griffinin paras ystäväkin keskittyessään peliin on suuri osa Panthersin joukkuetta. MacK on muuten aikamoinen ryöstö, Panthersin Mikko Koivu, mutta 5,45 milj. halvempi. Samat pistemäärätkin (2+2) molemmilla, mutta pisteiden teko ei sinäänsä liity lainkaan kummankaan rooliin omissa joukkueissaan.
 
Tulin taas katselleeksi tuota Panthersin prospectipoolia ja kyllähän siellä on, mistä ammentaa. Varsinkin puolustuksen osalta väittäisin koko sarjan kovimmaksi tuota. Aaron Ekblad tietysti ykkösnimenä, kun kuuluu koko NHL-mittapuulla kärkeen. NHL-miehistössä Gudbransonilla on vielä kehityskaarta paljonkin jäljellä, vaikka jo toki vakaa änäripakki onkin.

Farmissa on vielä Jonathan Racine, joka esiintyi preseasonilla edukseen ja voi ottaa kovaotteisen pakin tontin itselleen vielä joku päivä. AHL:ssä 14 pelissä tilillä ei ole tehopisteitä, mutta on kyllä plussalla ja jäähyjä 50 minuuttia. Lisäksi Alex Petrovic (22v) ajaa omissa papereissa potentiaalinsa puolesta Robakin ja jopa Olsenin ohi, mutta sopimusteknisistä syistä taitaa olla tällä hetkellä farmissa. 14 pelissä viisi pistettä, tehotilasto plussalla ja onpa muuten A rinnassaan San Antoniossa. MacKenzie Weegar (20v) ei ole AHL:ssä päässyt vielä vauhtiin, mutta viime kaudella QMJHL:n Halifaxissa 61 pelissä 59 pinnaa, tehotilasto huikea +56 ja jäähyjäkin lähemmäs sata minuuttia, noilla irtosi paikka kakkostähdistöstä. Edelliskaudella voitti koko QMJHL:n tehotilaston. Weegar voi osoittautua kyllä todelliseksi stealiksi, nimittäin varattiin vasta seitsemännellä kierroksella toissa kesänä.

Junnuissa tai yliopistossa on vielä tulevaisuuden potentiaalisia nimiä. Mike Matheson pelaa Boston Collegen kapteenina ja viime kausi päättyi all stars -valintaan. Kyseessähän on siis ykköskierroksen varaus kesältä 2012. Samassa joukkueessa pelaa toissakesän toisen kierroksen avausvaraus Ian McCoshen. McCoshen on ollut oma salainen suosikki highlightien perusteella jo ennen varausta. Isokokoinen, hyvin laukova yleispuolustaja, jonka loikka USHL:stä NCAA:han ei ilmeisesti olekaan sujunut ilman vaikeuksia. Pelaa kuitenkin paljon ja potentiaalia on ehdottomasti isoon liigaan asti. Lisäksi siellä on Josh Brown (20v), joka toimii Oshawa Generalsin OHL-joukkueen kapteenina nyt toista kautta. Isokokoinen, hyvin omaan päähän pelaava ja kovaa taklaava isäntä. Viimeisenä itselle tuntematon yliopistosarjassa pelaava Michael Downing.

Hyökkäyksestä voisin jutustella vielä vähän myöhemmin. Näistä vähemmän tunnetuista Jayce Hawryluk (2. kierros 2014) on tehnyt WHL:ssä 18 ottelussa 25 pistettä, Christopher Clapperton (5. kierros 2013) 21 pelissä 22 pistettä QMJHL:ssä, Kyle Rau yliopistosarjassa on kuulunut joukkueensa kärkimiehiin kolmella kaudella ja nyt on kasassa 12 pinnaa 10 otteluun. Ja Juho Lammikko on kotiutunut ihan mukavasti Kingstoniin tehoja ei ole syntynyt kuin 11 ja otteluita on takana 18, mutta tehotilasto on jengin paras.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Nämähän ovat aina enemmän tai vähemmän myös makuasioita, mutta mielestäni ainakin Buffalon ja Islandersin prospect poolit on melko helppoa laittaa Floridan vastaavan edelle puolustajien osalta.

Mielestäni Floridan prospect poolissa ei ole Ekbladia lukuunottamatta ainuttakaan edes lähelle high-end-prospectia. Siellä on toki useita, joilla on helppo nähdä edellytykset top-4-pakiksi, mutta ykkösparin kamaa ei kamalasti ole.

Tätä ehkä suurempi "ongelma" kuitenkin on se, että nämä lähes kaikki isomman potentiaalin omaavat ovat vielä todella pitkän matkan päässä NHL-pelaajasta. Matheson ja McCoshen eivät ole vielä ammattilaisuraansa edes aloittaneet, joten kysymysmerkkejä on paljon olemassa.

Joka tapauksessa Floridan tilanne puolustuksen osalta on melko hyvä, ja suurin syy tähän on Ekblad. Sanoin jo ennen paljon ennen draftia, että Floridan on syytä Ekblad varata ja heidän onnekseen niin tekivät. Tosin hyökkäyspäähän Ekblad on itseni yllättänyt. Puolustuspäässä tulee vielä melko karkeitakin virheitä, jotka johtavat ihan maaleihinkin, mutta kokemuksen kautta nekin sieltä lähes varmuudella vähenevät dramaattisesti.
 

eicca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Panthers
Pari aikaisempaa peliä meni pelkästään highlightsit katselemalla, mutta kait siellä on jotain tehty oikein kun Anaheimista pisteet haettiin selkein numeroin.

Kingsejä vastaan ensimmäinen erä oli hyvä ja siinä oli varsinkin Huberdeaulla pari paikkaa siirtää Panthersit johtoon, mutta Quick otti hyvät torjunnat. Toisen erän joukkue otti vapaata ja ote siirtyi Kingseille. Hyökkäyspäässä Trocheck otti 2+2 min korkeasta mailasta kun jalkahönä epäonnistui ja kiekko jäi pakille. Ylivoimasta Kingsit laittoin 2-0 taululle. Tämän jälkeen MacKenzie otti hyökkäypäässä kampituksesta 2min ja siitä seuranneesta yv:stä Kingsit survoi maalin edestä 3-0 maalin. Ja vielä 8s ennen erätaukoa Robak häviää luistelukisan Carterille, joka siirtää kiekon maalille. Regehr vetää vastapalloon hyvän vedon ja 4-0 taululle.

Kolmanteen erään Panthersit jälleen alkoivat pelaamaan ja kavensivatkin nopeasti tilanteeksi 4-2 Hayesin ja Jokisen toimesta. Trochecilla oli vielä 7 minuuttia ennen ottelun loppua hyvä mahdollisuus tuoda Panthersit ylivoimalla maalin päähän mutta ei saanut nostettua kiekkoa Quickin patjan yli. Hetken kuluttua Kingsit saa ylivoiman ja ratkaisevat pelin pienestä kulmasta. Maali menee helposti 3 erään maaliin luistelleelle Montoyalle.

En tarkemmin jaksa kirjoittaa pelaajista, kun tuli hieman silmät ristissä peliä katsottua. Todettakoon vielä lopuksi, että Barkov ei pelannut ottelussa sairastumisen vuoksi.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Todettakoon vielä lopuksi, että Barkov ei pelannut ottelussa sairastumisen vuoksi.

Tilalla pelannut Grimaldi käytti tilaisuutensa hyvin ja pelasi erittäin hyvän pelin.

Trochecilla oli kyllä paikkoja. Harmittaa kyllä tämän jannun puolesta.
 

MiksuMan

Jäsen
Onko kenelläkään tietoa Sean "aina loukkaantuu" Bergenheimin tilasta?
Todella harmillista. Bergerneim on suosikkipelaajani ja muutenkin todella tärkeä taistelija Pantterilaumassa.
On kyllä kaverin loukkaantumishistoria aika kova. Mutta ei ole ihme, onhan hänen pelityyli aika kuluttava.
Viimeinen vuosi sopimuksesta menossa...
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Onko kenelläkään tietoa Sean "aina loukkaantuu" Bergenheimin tilasta?

Viimeisin info on, että Sean olisi todella lähellä paluuta. Saa nähdä tapahtuuko tämä jo Predatorsia vastaan.

Kalifornian reissu Panthersilla takana ja takataskuun mainiot neljä pistettä mahdollisesta kuudesta maalieron ollessa 11-9 pantteripaitojen hyväksi. Ilman tuota Kings-ottelun surkeaa toista erää, voisi reissuun olla täysin tyytyväinen. Ducksia vastaan voitettiin ilotulitusten kera ja Sharksia vastaan taisteltiin voitto rankkareilla hyvän pelin päätteeksi. Bjugstad ja Huberdeau ovat niin sanotusti lock loppukaudeksi. Kavereilla sattuu ajatukset yksiin ja peli on tällä hetkellä tehokasta. Suurin kiitos kuuluu haparoivan alkukauden (yksi piste kymmeneen peliin) jälkeen pelinsä löytäneelle Bjugstadille, jonka viimeiset seitsemän peliä ovat tuottaneet tehot 6+3. Minnesotassa syntynyt 22-vuotias kolossi murtautuu tätä tahtia kuluvalla kaudella NHL-sentterien eliittiin. Antaa Sasha Barkovin rauhassa selvitellä toisen kauden kiroustaan, kun Big Nick kantaa joukkuetta selässään. Siinä vieressä on myös Huberdeaulla (viisi pistettä kolmessa ottelussa) hyvä paikka löytää oma pelinsä uudelleen. Ketjun kolmantena lenkkinä on liukunut joukkueen "snaipperi" Brad Boyes, joka on itse asiassa osunut maalipuiden väliin ihan hyvällä prosentilla (12,5%). Saisi Boyes vaan laukoa vielä enemmän, vaikka onkin joukkueen toisella sijalla vetojen määrässä.

Jussi Jokinen on myös Barkovin viereltä siirryttyään tehnyt hyvää jälkeä. Ei mitenkään säihkyvää tai dynaamista peliä (eikä tällaista tietenkään Jussilta odotetakaan), mutta oikeita ratkaisuja siellä täällä, jotka toisinaan johtavat maaliin. Suurena apuna on tässä ollut Jimmy Hayes, joka majailee komeasti sisäisen pistepörssin viidentenä ja on tätä tahtia rikkomassa heittämällä oman piste-ennätyksensä. Vaikka Vinny Trocheck on esiintynyt mainitun kaksikon keskellä todella pirteästi, uskon Brandin Pirrin lopulta vievän kuitenkin hänen paikkansa. Positiivinen ongelmahan tuonne väkisinkin syntyy, kun sairastupa tyhjenee. Trocheck on tehnyt yhdeksässä ottelussa kuusi pistettä ja eihän tuollaista kaveria nyt kovin mielellään kokoonpanosta pudottaisi. Dave Bollandin soppari alkaa näyttää - jos mahdollista - yhä huonommalta. Grimaldi on esiintynyt pirteästi, mutta itse en ainakaan näe ongelmana lähettää Roccoa hakemaan rutiinia San Antoniosta. Uskon yhä Grimaldiin vahvasti, mutta veikkaan kypsymiseen menevän jonkin aikaa (vrt. Martin St. Louis). Tomas Fleischmann on nyt viimeistään pudonnut statistin rooliin.

Puolustus meillä on kunnossa ja se jos joku on Gerard Gallantin ansiota. Toki Kulikov on kypsynyt huimasti viime kaudesta ja Ekblad on osoittautunut timantiksi, mutta koko puolustuspeli on aivan eri tasolla, kun viime kaudella. Saa nähdä tosiaan, kuinka kentälliset kasataan Bergenheimin, Pirrin ja Bollandin palatessa kokoonpanoon. Alkaa jo hieman arveluttamaan Barkovinkin koskemattomaksi oletettu paikka. Barkov on edelleen puolustuspäässä parhaimmistoa joukkueen hyökkääjistä ja potentiaali hyökkäyspelin rakenteluun on totta kai olemassa, mutta jonkinlaista herätystä kyllä Sashan kohdalla odotellaan.
 
Suosikkijoukkue
Turkoosi kevät 2024, Dallas Stars, Leksands IF
Nick Bjugstad, on se kova jätkä!
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Oli kyllä hyvä peli Sharkseja vastaan. Erittäin hienoa nähdä Huberdeaun viime aikainen vire, pienen slumpin jälkeen näyttää siltä että Hube pystyy lunastamaan potentiaalinsa. Bjugstad on aivan loistava tällä hetkellä, osaa ja uskaltaa käyttää kokoaan hienosti hyödyksi sekä laukaus tuntuu olevan erittäin kova. Hienosti parivaljakko on kantanut panttereita hienosti viime peleissä. Gudbranson on vihdoin alkanut löytämään varmuutta peliin ja alkaa näyttämään pikku hiljaa top-3 varaukselta. Erik ollut ekasta kaudesta lähtien yksi omista suosikeista Panthersissa, uskoa riittänyt että Gudi löytää pelisnä ja kasvaa mahdollisesti tulevaksi kapteeniksi?

Tosiaan pienimuotoinen ongelma tulee kun sairastupa tyhjenee, tuossa mietiskelin mitä itse tekisin jos olisin valmentaja niin jotain tälläistä rakentelisin:

Hube - Bjugstad - Boyes
Pirri - Barkov - Bergenheim
Jokinen - Bolland - Trocheck
Thornton / Kopecky - MacKenzie - Hayes

Tämä sillä ajatuksella että Trocheck sekä Pirri pystyvät laiturina pelaamaan.
 
Itsellä olisi kaksi ketjua niitattuna kiinni. Hube - Bjugstad - Boyes ja Jokinen - Trocheck - Hayes. Ainakaan Hayes - Jokinen -kaksikkoa en erottaisi, kun ovat näköjään tuotteliaalla päällä. Loput sitten voisi laittaa, miten huvittaa. Tai siis mistä löytyisi jotain kemiaa. Bergenheimin ja Barkovin yhteistyöhön uskon vielä, siihen laidalle sitten Pirri/Fleischmann, lähinnä sen takia, että Sashalle saadaan kiekollista tukea. Onko Bolland muuten koskaan pelannut laidalla? Lähinnä katselin miehen aloitusprosentteja ja ei ole kertaakaan viiteen vuoteen yltänyt kaudessaa yli 50% aloitusvoittoihin. Numerot pyörivät siellä 43%-47% välillä pääosin. Tosin, eipä siellä MacKia lukuunottamatta muutkaan yli puolia vie. Tuossa Stark mainitsikin Jokisesta ja täysin samaa mieltä. Alun harjoittelujakson jälkeen 12 pelissä 12 pinnaa.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Ainakaan Hayes - Jokinen -kaksikkoa en erottaisi, kun ovat näköjään tuotteliaalla päällä.

Allekirjoitan tämän enemmän kuin täysin.

Itse voisin lisätä näihin niittauksiin ehkä vielä MacK - Kopy -pariskunnan, joka on oikein työteliäs ja fiksusti pelaava pari.

Tässä jääkin sitten ongelmaksi, että minkälaiseen rooliin Pirri, Bolland ja Barkov joutuvat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös