Feminismi – tasa-arvon asialla?

  • 356 119
  • 2 904

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Keskustelussa feminismistä on ongelmallista, että minkäänlaista johdonmukaisuutta ei vaadita.

Urheilukysymyksissä feministit vaativat, että sukupuolten erot tulee huomioida, eikä absoluuttinen taso saa määrittää urheilijan yhteiskunnallista ja taloudellista asemaa.

Mutta auta armias, kun ruvetaan keskustelemaan siitä, saako nainen tapattaa vastoin miehen tahtoa tämän lapsen (tehdä abortin), niin tällöin miehen ja naisen epätasa-arvoista asemaa ei huomioida mitenkään.

Totta kai naisella on oikeus tapattaa miehen lapsi.

Totta kai naisella on oikeus saada sama palkka kuin miehellä, vaikka hänen suoritustasonsa ja viihdearvonsa on miestä heikompi.

Totta kai naisella on oltava aina enemmän oikeuksia kuin miehellä. Sehän näissä keskusteluissa toistuu. Ja kun miehet pistävät vastaan, niin sitten tarjotaan hamekangasta.

Kun feminismi sanoutuisi irti tasa-arvosta, sitä olisi paljon helpompi ymmärtää.
Ymmärrätkö lainkaan biologisen ja sosiaalisen sukupuolen eroa?
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuli mieleeni, että et tainnut arvon @Walrus21 kommentoida edempänä esille nostamaani päätään nostanutta transsukupuolisten ja feministien vastakkainasettelua. Koen, että olet asiallinen ja fiksu kirjoittaja joka tarjoaa jonkinsortin sisäpiirin näkökulmaa ns. formaalimpaan feministiseen ajatteluun, ja tämän vuoksi kommenttisi kiinnostavat.
Jos viittaat TERF-porukkaan, niin vastustan toki heidän transfobista ajatusmaailmansa enkä pidä sitä feministisenä. Toisaalta onhan feminismiksi lueteltavissa aika kattava määrä erilaisia suuntauksia, kuten valkoinen feminismi, oikeistofeminismi jne. Intersektionaalinen feminismi on mielestäni kuitenkin kattavin yhteiskuntakriittinen lähestymistapa - joskaan sekään ei tarjoa hirveästi suoria ratkaisukeinoja esitettyihin ongelmiin.

Loput tekstistäsi oli oletettavasti jotain mystistä hassuttelua, johon en halua sen kummemmin kommentoida. Ymmärrät varmaan itsekin, että oli aika kaukaa haettua.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tämä pitää paikkansa. Ne johtuvat normaaleista markkinatalouden toimintamekanismeista, huomioarvosta ja kiinnostuksen määrästä.
Se että ymmärtää esim. vallitsevan globaalin urheilubisneksen lainsalaisuuksia, ei tarkoita, että ne pitäisi hyväksyä tai että ne olisivat pysyviä. YLEä on täysin suotta kritisoitu siitä, että se tuo varsin raadollisesti esille, miten erilaisissa toimintaympäristöissä miehet ja naiset urheilumaailmassa ovat.

Onhan se nyt ilmiselvästi tasa-arvonäkökulmasta epäreilua, että naisena ei ole monessakaan lajissa minkäänlaista mahdollisuutta ammattilaisuraan. Muutamat lajit, kuten tennis ja ampumahiihto, kuitenkin paljastavat, että kyse ei ole ainoastaan siitä, että naisten urheilu olisi jotenkin tylsempää kuin miesten; kyse on ennemminkin muodostetuista arvostuseroista ja siitä, minkä verran eri lajit ovat houkutelleet julkista kiinnostusta osakseen.
 

Byvajet

Jäsen
Muutamat lajit, kuten tennis ja ampumahiihto, kuitenkin paljastavat, että kyse ei ole ainoastaan siitä, että naisten urheilu olisi jotenkin tylsempää kuin miesten; kyse on ennemminkin muodostetuista arvostuseroista ja siitä, minkä verran eri lajit ovat houkutelleet julkista kiinnostusta osakseen.

Katselen myös naisurheilua sikäli kuin sitä yleisiltä kanavilta tulee. Katsoin esimerkiksi kaikki naisten EM-futiksen pelit, vaikka Suomi ei pelannut. Eilen katsoin Areenasta naisten lentopalloa. Katson myös usein taitoluistelua, jossa on tasa-arvonäkökulmasta se mukava puoli, että siinä naiset ja miehet voivat kilpailla parina. Myös ampumahiihdossa on sekamatkoja.

En usko, että kukaan voi rehellisesti väittää, että naisten joukkueurheilu olisi kovin kummoista viihdearvoltaan. Eilen katsomani lentopallopeli oli ihan jees, vaikka HPK ottikin rajusti turpiinsa. Sen sijaan naisfutis on aivan uskomatonta kuraa siitä huolimatta, että se on mennyt paljon eteenpäin.

Naisille sopivat viihdenäkökulmasta katsoen yksilölajit, joissa miehiin verrattuna heikompi fysiikka ja taitotaso eivät näy. Juoksija juoksee, eikä TV-kuvasta erota, kuinka nopeasti hän juoksee.

Minun puolestani naiset toki saavat harrastaa mitä tahtovat, mutta ei pidä ihmetellä, jos joukkueräpeltäminen ei suurta yleisöä kiinnosta. Eipä noissa miesten alasarjojen peleissäkään ole katsojia kourallista enempää.

Varmasti on vanhemmille hienoa, kun oma musiikkiopistoa käyvä lapsi liruttelee kevätnäytöksessä, mutta sillä taitotasolla ei suurta yleisöä houkutella. Sama ongelma on naisten joukkueurheilussa. Kun tarjolla on runsaasti paljon parempaa viihdettä, niin miksi ihmiset tahtoisivat nähdä kehnoa säheltämistä?

Kysymys ei ole asenteista. Kysymys on siitä, että naisten joukkueurheilu on poikkeuksia lukuun ottamatta surkeaa viihdettä.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Erinomainen vastine joka kannattaisi kaikkien palstan mielensäpahoittajien lukea, saattaa vain klyyvari olla niin täynnä palkokasveja että vesi valuu silmistä. Lue siinä sitten.
Tiesimme tarkkaan, paljonko maajoukkueen kapteeni Mikko Koivu ansaitsee. Emme tienneet, miten paljon maajoukkueen kapteeni, maailman paras puolustaja Jenni Hiirikoski saa rahaa urheilusta.
Tuosta artikkelista lainattu kohta, jossa on megaluokan virhe heti alkuunsa (boldauksen lisäsin itse). Ja luin kyllä koko jutun, yksi virhe lisää olisi tenniksen kohdalla, jossa palkkiot ovat finaalissa samat, vaikka katsojamäärät olivat toiselle (muistaakseni) 2.5x isommat). Lisäksi muistaakseni jenkeissäkin useampi katsoi miesten finaaleja kuin naisten finaaleja, vaikka Williamsin siskoksista toinen olisi ollut pelaamassa. Mutta kun itse jonkun verran urheilua olen katsonut, niin nuo nopeatempoisemmat lajit, varsinkin "kiinteässä ympäristössä" ovat temmoltaan niin paljon alempana naisten puolella että ei ihme ettei valtaosaa kiinnosta. Tuollaisiin lajeihin kuuluvat esimerkiksi jalkapallo, tennis ja jääkiekko. Sitten taas esimerkiksi ampumahiihto, ammunta ja taitoluistelu eroaa näistä mielestäni selvästi. Eikä miesten keihään jälkeen tee kauheasti mieli katsoa naisten keihästä.

edit. Ei jumantsukka, eka asia josta olen (tietääkseni) @Byvajet kanssa samaa mieltä. Samoja kommentteja tuli häneltä.

Mutta kyllähän Ylen jutuista paistaa se että kyseessä on hyvin kärjistettyä juttua ja halutaan herättää keskustelua, mutta sitten taas tuo kohtaa samoja ongelmia kuin THL:n "tutkimukset". Eli ihan liian puolueellista ja yksisilmäistä kakkaa
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ylen juttu oli aivan suora provokaatio. Homma lähti laukalle jo siitä naisen euro on 3 senttiä otsikosta. Aihetta käsiteltiin koko jutun läpi todella laput silmillä yhdestä näkökulmasta. Vai miten aiheeseen sopii se, että esimerkiksi hiihdon kohdalla unohdettiin kertoa että palkinnot ovat miehillä ja naisilla yhtä suuria? Myös kivasti niissä lajeissa, joissa naiset tienasivat miehiä paremmin olivat nämä "yksittäistapauksia". Mitenkähän ampumahiihdossa, jossa Kaisa Mäkäräinen siis oli yksittäistapaus, naisten kakkosen Mari Laukkasen ja miesten ykkösen Olli Hiidensalon(?) palkat menivät? Saatika sitten jos verrataan kakkosta kakkoseen? Kaiken kaikkiaan asiaa lähestyttiin niin, että jos miehet tienasivat enemmän kuin naiset oli se ongelma ja osa rakennetta, mutta jos naiset tienasivat enemmän johtui se yksittäistapauksista.

Provokaatiosta provosoiduttiin. Melko yllättävää. Oli mukana asiaakin, mutta kun sen esittää tuollaisessa paketissa, niin vaikeaa siihen asiaan siellä seassa on keskittyä.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ylen juttu oli aivan suora provokaatio.

Provokaatiosta provosoiduttiin. Melko yllättävää. Oli mukana asiaakin, mutta kun sen esittää tuollaisessa paketissa, niin vaikeaa siihen asiaan siellä seassa on keskittyä.
Helppo tukeutua "tutkivaan journalismiin" jonka tarkoitus on "herättää keskustelua". Mutta jos työpaikan saamisen tärkein kriteeri on SDP:n, Vasemmistoliiton tai Vihreiden (ja varsinkin jos on näyttöä että kuuluu vihreiden kommarisiipeen) jäsenkirja, niin voiko olettaa mitään kauhean järkevää juttua.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Jos viittaat TERF-porukkaan, niin vastustan toki heidän transfobista ajatusmaailmansa enkä pidä sitä feministisenä. Toisaalta onhan feminismiksi lueteltavissa aika kattava määrä erilaisia suuntauksia, kuten valkoinen feminismi, oikeistofeminismi jne. Intersektionaalinen feminismi on mielestäni kuitenkin kattavin yhteiskuntakriittinen lähestymistapa - joskaan sekään ei tarjoa hirveästi suoria ratkaisukeinoja esitettyihin ongelmiin.

Loput tekstistäsi oli oletettavasti jotain mystistä hassuttelua, johon en halua sen kummemmin kommentoida. Ymmärrät varmaan itsekin, että oli aika kaukaa haettua.
TERF-porukka on kyllä aika mielenkiintoinen. Heillä on selkeitä transfobisia tendenssejä, mutta toisaalta tuntuu siltä, että jotkut heidän vastustajansa vaativat heitä esim. harrastamaan seksiä MTF-henkilöiden kanssa joilta ei ole leikattu penistä pois. Koska kyseessä on kuitenkin nainen eikä naiseus riipu pelkästään genitaaleista. Tämä on sitten väärin selkeästi.

Intersektionaalinen feminismi on itsessään ihan hyvä tapa lähestyä maailmaa, mutta se tuntuu muuttuvan usein väittelyksi siitä mikä ryhmä on alistetuin. Valkoinen kristitty heteromieshän on siis aina vähiten sorrettu tässä lähestymistavassa ja näinhän se usein on länsimaissa. Silti on huvittavaa kun joku Berkeleyssä, Harvardissa, Yalessa tms. taideaineita/sukupuolentutkimusta vanhempiensa rahoilla opiskeleva nainen kertoo kuinka, Appalakian alueella asuva neljännen sukupolven työtön on häntä paremmassa asemassa. Saisivat painottaa enemmän sosiaalisia ulottuvuuksia siis intersektionaalisuuteen kuin rotu, uskonto, seksuaalinen suuntautuminen ja sukupuoli identiteetti. En edes ymmärrä miksi uskonto liittyy asiaan, kaikki menisi paremmin jos uskontojen kaltaisesta roskasta päästäisiin eroon.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Mielestäni tuo Ylen Joose Palosen vastine oli typerähkö. Osa urheilijanaisten tuloista kertovista jutuista oli hyviä - työttömyyskorvaus, maajoukkuepalkkiot jne. Aitoja kysymysmerkkejä ja yhteiskunnan epäkohtien tuomista julki. Siis journalismia perinteisemmillään.

"Keskustelun herättäminen" on kuitenkin pöljä tekosyy tehdä huonoja juttuja, huonoa journalismia sinne mukaan. Naisen kolme senttiä, miehen euro voidaan nimittäin sekin esitellä fiksummalla tavalla oikeasta näkökulmasta. Ei kuten nyt, että päivitellään eroa kertomatta kunnolla miten kokonaisuus toimii.

Tärkeä ja hyvä aihe, ristiriitainen toteutus.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Ylen juttu oli aivan suora provokaatio. Homma lähti laukalle jo siitä naisen euro on 3 senttiä otsikosta. Aihetta käsiteltiin koko jutun läpi todella laput silmillä yhdestä näkökulmasta...
Provokaatiosta provosoiduttiin. Melko yllättävää. Oli mukana asiaakin, mutta kun sen esittää tuollaisessa paketissa, niin vaikeaa siihen asiaan siellä seassa on keskittyä.

Kyllä näin on. Mielestäni tämä jälleen yksi esimerkki YLEen pesiytyneestä ylimielisyydestä. Toteutetaan sovittua edistämisagendaa provosoivilla otsikoilla, vedetään pienellä kirjoitetulla, hiljaa lausutulla sivulauseella se vapauttava kommentti, jolla voidaan jälkipolemiikista kuivin jälleen kerran käivärreltyä. Tämän porukalta ohimenevän virkkeen jälkeen sittentaas huudetaan täysillä ISOIN KIRJAIMIN!!! Näin tehdään nykyään journalismia, uusitut Journalistin Ohjeet painottavat mielikuvan välittämistä, objektiivinen näkemys ei ole enää perusarvona.

Ja sitten selitetään, selitetään ylimielisenä kansa tyhmäksi: "Ettekö te tollot lukeneet sitä pienellä präntättyä?!!"
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakko palata vielä tähän Ylen juttuun, kun tuo vastinekin oli noin huono. Nyt Ylen jutussa minua jäi häiritsemään se, että en ihan aidosti tiedä, että onko esimerkiksi hiihdossa rakenteellista epätasa-arvoa vai selittääkö voitetut palkintorahat ja menestys tuota eroa palkoissa. Sama juttu muidenkin yksilölajien kohdalla. Joukkuelajien kohdalla tuotiin sentään joitain ongelmia aidosti esiin.

Vielä yksi helmi tuosta jutusta: "Tasa-arvo toteutui selvityksen mukaan parhaiten lumilautailussa ja ampumahiihdossa, kun asiaa katsotaan ansaitun rahan näkökulmasta." Arvatkaa missä lajeissa naiset tienasivat miehiä enemmän. Arvatkaa myös avataanko tätä tippaakaan. Jutussa ei muuten juuri niiden lajien kohdalla kerrottu paljonko miehen euro on, joissa naiset tienasivat enemmän. Ampumahiidossa ei esimerkiksi verrattu suomalaisten miesten ja naisten tuloja keskenään, vaan Mäkäräisen tuloja verrattiin norjalaisiin ampumahiihtäjämiehiin.
 

Rubicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
@Rubicon Lopetan off-topicini toteamalla, että olet oikeassa ja väärässä. Ainakin tämän (Rubicon: The Triumph and Tragedy of the Roman Republic: Amazon.co.uk: Tom Holland: 8601404298097: Books) kirjan mukaan tuolloin oli hyvin suosittu kreikankielinen näytelmä, josta ko. "arpa on heitetty" poimittiin tilanteeseen sopivana. Ja että Cesaer olisi nimenomaan sanonut tämän kreikaksi, ei latinaksi. Muistaakseni luin tuon kirjan suomeksi, mutta en muista kustantajaa. Kirja on mökillä, niin en pääse nyt tarkastamaan. Mutta oikein hyvä kirja on kyseessä, vaikka aina välillä putosin rattailta henkilöiden runsaudesta johtuen.

Ah, kiitos tiedosta, tarkennuksia on aina hauska kuulla erinäisiin nippelitietoihin. Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta, voisi ottaa kesälomalla vaikka lukulistoille.

Mitähän muuten antiikin kreikkalaiset ja sittemmin Rooman imperiumi ajattelivat naisasian edistämisestä? Oliko jo niin sivistynyttä menoa, että nousi agendalle? Mutuna on että patriarkaalisesti mentiin ja kaikki tärkeimmät virat tuupattiin miehille, vaikka filosofointia ja pohdiskelua noin yleisesti arvossa pidettiinkin?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Sen sijaan sukupuoltaan korjannut entinen mies ei naisten urheilusarjoihin pääse, vaikka kuinka muussa maailmassa on yleistynyt käsitys, että sukupuoli on muutakin kuin biologinen tai varsinkaan syntymässä tulkittu sukupuoli. Tässä mielessä feministit käyvät urheilun saralla pitkälti vanhentunutta menneen maailman taistelua.
En tiedä lasketaanko sitä "urheilusarjaksi", mutta naisten PGA:lla on osallistajana yksi sukupuoltaan korjannut entinen mies.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En usko, että kukaan voi rehellisesti väittää, että naisten joukkueurheilu olisi kovin kummoista viihdearvoltaan.
Mielestäni oleellista ei ole, onko kysymys joukkue- vai yksilöurheilusta. Naisten lentopallo on mielenkiintoinen ja viihdyttävä laji, joka eroaa miesten lentopallosta siinä mielessä, että pallot ovat pidempiä eikä vastaanottava joukkue voita lähes joka pistettä. Sama asetelma on tenniksessä: syötönmurrot ovat yleisiä, mikä tekee eristä vaiherikkaampia - tämän voi sitten kukin arvioida joko negatiivisena tai positiivisena viihdyttävyyden kannalta.
Naisille sopivat viihdenäkökulmasta katsoen yksilölajit, joissa miehiin verrattuna heikompi fysiikka ja taitotaso eivät näy. Juoksija juoksee, eikä TV-kuvasta erota, kuinka nopeasti hän juoksee.
No niin, tässä ollaan jo asian ytimessä. Eihän Liigaa seuraava katselijakaan katso peliä sen takia, että taso on absoluuttisesti maailman huippua, vaan koska ottelutapahtumaan liittyy muunlaisia positiivisia attribuutteja: pelaajat voivat olla paikallisia, joukkueeseen voi olla monivuotinen suhde tai joukkueella voi olla tietyntyylinen pelitapa. Nämä ominaisuudet ovat samalla lailla läsnä myös naisten joukkuelajeissa.
Minun puolestani naiset toki saavat harrastaa mitä tahtovat, mutta ei pidä ihmetellä, jos joukkueräpeltäminen ei suurta yleisöä kiinnosta. Eipä noissa miesten alasarjojen peleissäkään ole katsojia kourallista enempää.
Tämä kertookin oleellisen asenteestasi: vähättelet naisurheilua kuvaamalla sitä "räpeltämiseksi"
Varmasti on vanhemmille hienoa, kun oma musiikkiopistoa käyvä lapsi liruttelee kevätnäytöksessä, mutta sillä taitotasolla ei suurta yleisöä houkutella. Sama ongelma on naisten joukkueurheilussa. Kun tarjolla on runsaasti paljon parempaa viihdettä, niin miksi ihmiset tahtoisivat nähdä kehnoa säheltämistä?
Se, että jokin naisurheilun sarjataso on heikkotasoista, ei kerro mitään naisurheilusta kokonaisuudestaan. Naisurheilu on niissä lajeissa, joissa raha liikkuu ja joissa on mahdollisuuksia harrastaa ammattimaisesti, kilpailtua siinä missä miestenkin vastaava. Syy, miksi esimerkiksi naisjääkiekko on heikkotasoista, on olosuhteissa, harrastajamäärissä ja medianäkyvyydessä; jotta laji voisi kehittyä, tulisi harrastajamäärien kasvaa (tähän vaikuttavat harrastusmahdollisuudet ja resurssit sekä nuorten motivointi) ja olosuhteiden parantua. Fysiikka sanelee tiettyjä raameja etenkin kontaktilajeissa, mutta se ei ole mikään este taidokkuuden kasvulle kilpailullisuuden lisääntyessä.
Kysymys ei ole asenteista. Kysymys on siitä, että naisten joukkueurheilu on poikkeuksia lukuun ottamatta surkeaa viihdettä.
jaa, olen tästäkin eri mieltä. Ne lajit, joissa naisurheilu on kilpailtua ja jotka ovat medianäkyvyydeltään arvostettuja, ovat hyvää viihdettä siinä missä miestenkin urheilu. Itse olen seurannut muun muassa naistennistä, naisten koripalloilua (WNBA), rantalentopalloa, lentopalloa, pingistä, monia talviurheilulajeja, salibandya, lentopalloa ja yleisurheilua. Peli voi olla joissain lajeissa erilaista fyysisistä lainalaisuuksista johtuen, mutta se ei tarkoita, että viihdyttävyys automaattisesti kärsisi; siihen vaikuttavat enemmän muut seikat.

Toisaalta olen myös ollut aktiivinen miesten jalkapallon kakkosdivarin seuraaja, joten ehkä olen sitten vain erikoinen urheilun kuluttaja.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
En tiedä onko kuinka moni tämän palstan kirjoittajista koskaan katsonut NWHL-liigaa, mutta väittäisin että siellä taso on parhaillaan ihan kohtuullista ja jopa suhteellisen viihdyttävää eli selvästi kovempaa kuin joissain Suomen maajoukkueen kohtaamisissa.
2016 Isobel Cup Finals BUF vs. BOS Highlights - YouTube
En olisi yllättynyt jos tuolle katsojia löytyisi.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos viittaat TERF-porukkaan, niin vastustan toki heidän transfobista ajatusmaailmansa enkä pidä sitä feministisenä. Toisaalta onhan feminismiksi lueteltavissa aika kattava määrä erilaisia suuntauksia, kuten valkoinen feminismi, oikeistofeminismi jne. Intersektionaalinen feminismi on mielestäni kuitenkin kattavin yhteiskuntakriittinen lähestymistapa - joskaan sekään ei tarjoa hirveästi suoria ratkaisukeinoja esitettyihin ongelmiin.

Loput tekstistäsi oli oletettavasti jotain mystistä hassuttelua, johon en halua sen kummemmin kommentoida. Ymmärrät varmaan itsekin, että oli aika kaukaa haettua.

Kiitos kommentistasi. Missään nimessä en lukenutkaan sinua tuohon TERF-porukkaan, joka sekin osittain lienee jonkinlainen leimakirvestermi, jota heitellään myös sen ansaitsemattomille. Trans-eksklusiivinen radikaalifeminismi tosin tuskin on mikään oma suuntauksensa, vaan ennemminkin nimitys eri feminismin suuntauksista tuleville ihmisille, jotka kieltäytyvät hyväksymästä transsukupuoliset "aidoiksi naisiksi".

Mitä tuohon hassuttelukommenttiin tulee, en suinkaan sellaista hakenut. Toki tuo voi vaatia hieman asioiden tarkastelua boksin ulkopuolelta ja ymmärrettävästi saattaa siten näyttää "kaukaa haetulta", mutta kyllä minulla herää heti kysymys, että tuleeko sinun mielestäsi sukupuoltaan naiseksi korjanneen (tällöinhän kyseessä on jossain mielessä ollut jo aiemmin nainen joka on myös korjannut kehoaan sukupuolelleen hänestä paremmin sopivaksi) sallia pelaavan esim. naisten jääkiekko- tai jalkapallosarjassa? Jos ei, niin mikä sinut erottaa TERF-porukasta tässä asiassa? Toisekseen, miten voit nähdä hassutteluna sen, että muunsukupuoliset olisivat "alistetummassa" asemassa kuin naiset ryhmänä myös urheilussa? Et sentään eri mieltä tuosta liene, vai kuinka?

En tiedä lasketaanko sitä "urheilusarjaksi", mutta naisten PGA:lla on osallistajana yksi sukupuoltaan korjannut entinen mies.

Mielenkiintoista, kiitoksia tiedosta! Jännä nähdä mihin suuntaan tässä mennään muiden lajien kanssa. Ymmärtääkseni vastustus on melkoista sukupuoltaan naiseksi korjanneiden osallistumiselle ja nimenomaan naisten joukossa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mielenkiintoista, kiitoksia tiedosta! Jännä nähdä mihin suuntaan tässä mennään muiden lajien kanssa. Ymmärtääkseni vastustus on melkoista sukupuoltaan naiseksi korjanneiden osallistumiselle ja nimenomaan naisten joukossa.
Kun nyt aloin nimeä googlettelemaan niin selvisi ettei hän ollut päässyt karsinnoista jatkoon, mutta mahdollisuus osallistumiseen olisi, kiitos asiasta ennen häntä toisen korjaajan käyvän oikeusjutun.
Olen hänet joskus nähnyt pelaavan, joten olisiko se jotain muuta touria ollut (european?).
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Yksi laji jossa naisten on mahdollista kilpailla tasapäisesti miesten kanssa on keilailu. Golfissa varmasti miehillä on pidemmät lyönnit josta saavat etua.
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Itse katson naisurheilua ainostaan pyllyjen ja tissien takia, Tasoltaan naisurheilu ei pärjää miesten vastaavalle, mutta ulkonäöltään kyllä. Pitäisikö siihen panostaa jatkossa naisten puolella?
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Yksi laji jossa naisten on mahdollista kilpailla tasapäisesti miesten kanssa on keilailu. Golfissa varmasti miehillä on pidemmät lyönnit josta saavat etua.
Snooker olisi myös hyvä. Aika harvoin tarvitaan voimaa niin paljon että miehet siitä selvästi saisivat etua. Kyllähän siellä jossain ranking-kisassa se joku nainen pieksi Suomen Robin Hullin
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Itse katson naisurheilua ainostaan pyllyjen ja tissien takia, Tasoltaan naisurheilu ei pärjää miesten vastaavalle, mutta ulkonäöltään kyllä. Pitäisikö siihen panostaa jatkossa naisten puolella?
Luin lööpista, että Harja Talonenkin on joskus kokenut seksuaalisia ehdotuksia.
Olisi tyytyväinen, jos sillä naamalla oleva kukkahattu, sellaisia saa.
Minkähän takia feminismi enää ylipäätään on asia? Me ollaan täällä yhteiskuntana ihan valmiita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös