Colorado Avalanche 2016–2017

  • 74 735
  • 196

Ralph

Jäsen
Eilisen pakkihankinnoista tuli mieleen ensi kesän laajennusdrafti. Siinä pitää jättää suojaamatta vähintään yksi puolustaja, joka on pelannut kahden edellisen kauden aikana molemmissa vähintään 40 NHL-ottelua.

Francois Beauchemin ja Erik Johnson on suojattava, koska sopimuksensa niin sanelee. Nikita Zadorov ja Tyson Barrie siksi, koska ovat niin lupaavia ja kovia. Chris Bigrasia ei tarvitse suojata, koska on toisen kauden ammattilainen.

Eli tämä 40+40-ottelun mies on oltava joku muu, eli Eric Gelinas, Fedor Tyutin tai Patrick Wiercioch. Ihan kiva, että seiska- ja kasipakkina on tällaisia nimiä, mutta liian tasaisesti ei saa heitä peluuttaa. Jonkun, todennäköisesti Gelinasin tai Wierciochin on pelattava 40 ottelussa. Toki viltissä käynee varmasti välillä Bigras ja Zadorov plus loukkaantumiset. Tyutinista tulee kauden jälkeen UFA, joten hän ei käy suojaamatta jätetyksi ilman jatkosopparia. Ja kun siinä ei ole järkeä, niin Gelinas ja Wiercioch on vaihtoehdot.

Tarkkaan saa Patrick Roy ja kumppanit ensi kaudella puolustustaan peluuttaa, ettei tule lapsusta ja ole siksi pakko jättää Zadorov tai Barrie Las Vegasille. Viime kauden osalta kävi tuuri, kun Gelinas pelasi yhteensä juuri tasan 40 ottelua. Yksi ottelu vähemmän ja hänkin olisi ollut ulkona kuviosta.

Tätä pientä ongelmaa ei olisi, jos Nick Holden olisi jäänyt joukkueeseen, sillä hän olisi mennyt tuosta pelaajasta hyvin. Ja kyllähän nyt tuo Holdenin kauppaaminen halvalla tuntuu erittäin huonolta ratkaisulta, kun ketään parempaa kaveria ei tullut tilalle. Ottaisin ehkä 95 kertaa sadasta ennemmin Holdenin 1,65 miljoonan sopparilla kuin Tyutitinin kahdella miljoonalla. Ainoat asiat, jotka puoltaa Tyutinia on kokemus ja se, että pidän yleisesti venäläspelaajista. Holdenia puoltaa mm. että on parempi, halvempi ja potentiaalia on kehittyä. Ja olisi ollut sopiva pala Las Vegas -laajennusdraftia varten. Holden-kauppa meni Avalanchen osalta siis pahasti metsään.

Hyökkyäksestä on jätettävä kaksi tuollaista pelaajaa suojaamatta, mutta siinä ei ole mitään ongelmaa, kun näitä pelaajia on ainakin Blake Comeau ja Cody McLeod.
 

Campaigner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Eikös nuo pelimäärät olleet vähintään 40 peliä edelliskaudella (siis nyt tulevalla), tai 70 peliä kahden edellisen kauden aikana? Helpottaisi hieman noita peluutuksia, esim. Wierciochilla kertyi viime kaudella Ottawan paidassa 52 ottelua.
 

Ralph

Jäsen
Ensimmäinen RFA uunista ulos, kun Calvin Pickard teki kaksivuotisen sopparin, jonka yhteisarvo on kaksi miljoonaa dollaria. Täysin odotetunlainen soppari ja Pickard on RFA vielä, kun soppari päättyy.

Toki Avalanche on vaarassa menettää Pickardin Las Vegasiin. Jos haastaa Semyon Varlamovin ensi kaudella kovaa, voihan sekin olla, että Pickard nimenomaan suojataan. Mutta lähtökohtaisesti peluutus menee prosentein 67-33 Varlamoville.

Tyson Barrie ja Mikhail Grigorenko hakevat välimieskäsittelyyn.
 

Ralph

Jäsen
Tyson Barrie ja Mikhail Grigorenko hakevat välimieskäsittelyyn.
Jossa on Avalanchen kannalta se hyvä juttu, että sekä Barrie että Grigorenko olisivat kesällä 2018 yhä RFA-pelaajia. Näin ollen, jos välimieskäsittelyyn on ajauduttava jomman kumman tai molempien kanssa, ei haittaisi vaikka sieltä kaksivuotinenkin soppari tulisi. Grigorenkohan kohdalla se on odotettavissa, sillä tuollaisen siltasopparin jälkeen nähdään missä mennään, mutta Barrielle toivoisi tietenkin jotain kahdeksanvuotista paperia.

Näemmä jos suojaa laajennusdraftissa neljä pakkia, ei saa suojata hyökkääjiäkään kuin vain neljä. Nathan MacKinnon, Matt Duchene ja Gabriel Landeskog ovat kolme selvää, mutta onko neljäs sitten Carl Söderberg, Joe Colborne vai Grigorenko? Ensin mainittu on heistä paras, mutta vanhin. Keskimmäinen on helpoin jättää suojamatta, ellei paranna tälle kaudelle vielä lisää. Kolmas on nuori ja lupaava, mutta KHL-peikolla ja jos ensi kausi ei onnistukaan?

Lähtökohtaisesti Avalanche suojaa MacKinonnin, Duchenen, Landeskogin, Grigorenkon, Barrien, Erik Johnsonin, Francois Beaucheminin, Nikita Zadorovin ja Semyon Varlamovin, mutta kuka tietää, mitä uusi kausi tuo tullessaan
 

Ävssät

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Jossa on Avalanchen kannalta se hyvä juttu, että sekä Barrie että Grigorenko olisivat kesällä 2018 yhä RFA-pelaajia. Näin ollen, jos välimieskäsittelyyn on ajauduttava jomman kumman tai molempien kanssa, ei haittaisi vaikka sieltä kaksivuotinenkin soppari tulisi. Grigorenkohan kohdalla se on odotettavissa, sillä tuollaisen siltasopparin jälkeen nähdään missä mennään, mutta Barrielle toivoisi tietenkin jotain kahdeksanvuotista paperia.

Kyllähän tuo Barrien pitkä jatko olisi enemmän kuin toivottavaa. Ei oikein voi toivoa uutta sopimustaistelua vuoden tai parin päästä. Muuten voi käydä pian kuten O'Reillyn kohdalla ja pian olla edessä pakko treidi muualle. Olkoonkin vielä RFA, mutta ei siellä silloinkaan helppoja neuvotteluja ole tiedossa, eikä silloinkaan varmuutta pitkästä sopimuksesta.
 

Ralph

Jäsen
Nathan MacKinnon saatu soppariin. Seitsemän vuotta ja cap hit on 6,3 miljoonaa dollaria. Näin se kuuden miljoonan dollarin raja meni rikki. Ei mielestäni ansainnut vielä Matt Duchenea isompaa palkkaa, mutta sopimuksen pituudesta olen iloisesti yllättänyt. Ehkä se ykkösvarauksen status ja nouseva palkkakatto vaikuttaa siihen, että Duchene sai vähemmän.

MacKinnonilla on kuitenkin vielä neljä vuotta RFA-vuosia ja pelasi tulokassopparin lähes identtisellä pistetahdille Ducheneen nähden, joka solmi tuon jälkeen halvemman kaksivuotisen siltasopimuksen. Toki Duchenen tulokassopparijakson heikko kausi osui viimeiseksi ja MacKinnonilla keskelle, joten se muuttaa ajattelutapaa.

MacKinnon teki tulokassopparin alla 218 ottelussa 153 pistettä ja Duchene 219 ottelussa 150 pistettä.

Nyt sitten enää Tyson Barrie ja Mikhail Grigorenko. Odotan sen jälkeen vielä 1-2 viime hetken UFA-hankintaa, kun selviää, paljonko palkkakattoon jää tilaa. Andras Martinseniin en luota ja ottaisin mielummin tilalle alle miljoonan sopparilla Jack Skillen, mutta uskon Patrick Royn nauttivan taas Martinsenista. Siksi tuo 1-2 ja se toinen on joku halpa kokenut pisteiden tekijä, joka voi tarvittaessa olla vaikka katsomossa, jos peli ei ihan kulje. Eli sellainen halpa potentiaalinen huippuhaku noin miljoonalla, joka on vähintään ihan kiva kolmosen mies. Tyyliin Kris Versteeg.

Tämä jälkimmäinen hankinta voidaan säästää siihen, että tiedetään onko J.T. Compherista NHL:ään ensi kaudeksi. Tai jopa Tyler Jostista.
 
Viimeksi muokattu:

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Nathan MacKinnon saatu soppariin. Seitsemän vuotta ja cap hit on 6,3 miljoonaa dollaria. Näin se kuuden miljoonan dollarin raja meni rikki. Ei mielestäni ansainnut vielä Matt Duchenea isompaa palkkaa, mutta sopimuksen pituudesta olen iloisesti yllättänyt.
Ei olisi ansainnut ei. Ja nyt kyllä harmittaa vietävästi, että tuota rahaa ei voitu antaa O'Reillylle. No, toivottavasti MacK osoittaa olevansa rahan arvoinen tulevina vuosina.
 

Ralph

Jäsen
Mikhail Grigorenkon välimieskäsittely on kuun 22. päivä ja Tyson Barrien 29. päivä. Eli yli kaksi viikkoa saatetaan vielä joutua odottamaan Barrien sopparia, mutta onneksi ei hirveästi sen enempää.
 

Ralph

Jäsen
Ei tarvinnut Mikhail Grigorenko välimieskäsittelijää, vaan sai 1,3 miljoonan vuoden sopparin nyt. Sopimuksen cap hit on sitä, mitä tässä on koko kesä pyöritelty, mutta vuoden sopimus on lievä pettymys.

Grigorenkolla on kolme RFA-vuotta jäljellä eli olisi kaksivuotisenkin sopparin jälkeen ollut RFA. Mutta ehkä Grigorenkon edustajat luottavat, että vuoden päästä Grigorenkon arvo on paljon isompi ja siksi halusivat väkisin yksivuotisen paperin. Ja kyllä se mulle sopii, että Grigorenko saa ensi kaudella yli neljä miljoonaa ja ansaitsee sen myös. Nuori, potentiaalinen ja monipuolinen pelaaja kyseessä.

Avalanchella on nyt 22 pelaajaa ja palkkakattoon on matkaa 6,14 miljoonaa. Tämä joukkue näyttää tältä:

Gabriel Landeskog - Nathan MacKinnon - Matt Duchene
Mikko Rantanen - Carl Söderberg - Jarome Iginla
Mikhail Grigorenko - J.T. Compher - Joe Colborne
Cody McLeod - John Mitchell - Blake Comeau
+ Andreas Martinsen

Chris Bigras - Erik Johnson
Nikita Zadorov - XXX
Francois Beauchemin - Patrick Wiercioch
+ Eric Gelinas, Fedor Tyutin

Semyon Varlamov
Calvin Pickard

Eli yksi pelaaja enää uupuu ja se on tietysti Tyson Barrie. Maksimiarvo hänen sopparilleen on siis 6,14 miljoonaa, jota toki ei ansaitse. Barrie edustajineen pyytää ilmeisesti 6,4 miljoonaa, mikä ei todellakaan ole mitenkään perusteltua. Ei tule saamaan edes kuutta välimieskäsittelijältä, mutta toivottavasti saisivat ennen sitä Joe Sakicin ja kumppaneiden kanssa asiat selviksi.

Kahdeksan vuotta ja 5,75 miljoonan cap hit olisi jotain ihanaa, mutta onneksi kahdenkin vuoden päästä Barrie on vielä RFA, niin ei välimieskäsittelijältä mitään katastrofia voi tulla. Tuohon käsittelyyn on aikaa vielä yli viikko.
 

Ralph

Jäsen
Avalanchella on kyllä mielenkiintoinen hyökkäyksen top-9, jos vain Mikko Rantanen ja J.T. Compher ovat valmiita NHL:ään tuollaiseen rooliin. En tarkoita, että olisi todellakaan NHL:n paras, vaan erittäin mielenkiintoinen. Variaatiovaihtoehtoja on vaikka millä mitalla ja sen takaa se, että pelaajat ovat monipuolisia ja pystyvät pelaamaan eri tonteilla.

Näistä yhdeksästä kärkihyökkääjästä peräti seitsemän pystyy pelaamaan sentterin paikalla. Ja kaikkiaan kuusi on ensisijaisesti senttereitä ja seitsemäs, Mikko Rantanen, on lyhyellä NHL-urallaan pelannut jo sentterinä. Siltikään yhtään puhdasta sentteriä ei löydy, vaikkakin Carl Söderberg pelaa varmasti keskellä. On kuitenkin pelannut myös laiturina, mutta joukkueessa ei ole ketään sentteriä, joka siirtäisi hänet laitaan.

Ainoat puhtaat laiturit ovat Gabriel Landeskog ja Jarome Iginla, joista Landeskog voi pelata molempia laitoja. Tosin näillä pelaajilla Landeskog on varmasti vasemmalla. Mikhail Grigorenko, Matt Duchene, Joe Colborne, Rantanen ja Compher voi pelata keskellä tai kummassakin laidassa. Tällä hetkellä itse ajattelisin ketjut, kuten ylemmässä viestissä laitoin:

Gabriel Landeskog - Nathan MacKinnon - Matt Duchene
Mikko Rantanen - Carl Söderberg - Jarome Iginla
Mikhail Grigorenko - J.T. Compher - Joe Colborne

Toisaalta nämäkin voisi olla kivat:

Mikhail Grigorenko - Matt Duchene - Jarome Iginla
Joe Colborne - Nathan MacKinnon - Mikko Rantanen
Gabriel Landeskog - Carl Söderberg - J.T. Compher

Tai sitten:

Mikhail Grigorenko - Carl Söderberg - Nathan MacKinnon
Mikko Rantanen - Matt Duchene - J.T. Compher
Gabriel Landeskog - Joe Colborne - Jarome Iginla
 

Ävssät

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Avalanchella on kyllä mielenkiintoinen hyökkäyksen top-9, jos vain Mikko Rantanen ja J.T. Compher ovat valmiita NHL:ään tuollaiseen rooliin. En tarkoita, että olisi todellakaan NHL:n paras, vaan erittäin mielenkiintoinen. Variaatiovaihtoehtoja on vaikka millä mitalla ja sen takaa se, että pelaajat ovat monipuolisia ja pystyvät pelaamaan eri tonteilla.

Näistä yhdeksästä kärkihyökkääjästä peräti seitsemän pystyy pelaamaan sentterin paikalla. Ja kaikkiaan kuusi on ensisijaisesti senttereitä ja seitsemäs, Mikko Rantanen, on lyhyellä NHL-urallaan pelannut jo sentterinä. Siltikään yhtään puhdasta sentteriä ei löydy, vaikkakin Carl Söderberg pelaa varmasti keskellä. On kuitenkin pelannut myös laiturina, mutta joukkueessa ei ole ketään sentteriä, joka siirtäisi hänet laitaan.

Ainoat puhtaat laiturit ovat Gabriel Landeskog ja Jarome Iginla, joista Landeskog voi pelata molempia laitoja. Tosin näillä pelaajilla Landeskog on varmasti vasemmalla. Mikhail Grigorenko, Matt Duchene, Joe Colborne, Rantanen ja Compher voi pelata keskellä tai kummassakin laidassa. Tällä hetkellä itse ajattelisin ketjut, kuten ylemmässä viestissä laitoin:

Gabriel Landeskog - Nathan MacKinnon - Matt Duchene
Mikko Rantanen - Carl Söderberg - Jarome Iginla
Mikhail Grigorenko - J.T. Compher - Joe Colborne

Toisaalta nämäkin voisi olla kivat:

Mikhail Grigorenko - Matt Duchene - Jarome Iginla
Joe Colborne - Nathan MacKinnon - Mikko Rantanen
Gabriel Landeskog - Carl Söderberg - J.T. Compher

Tai sitten:

Mikhail Grigorenko - Carl Söderberg - Nathan MacKinnon
Mikko Rantanen - Matt Duchene - J.T. Compher
Gabriel Landeskog - Joe Colborne - Jarome Iginla

Mielenkiintoinen kyllä variaatioiden puolesta, mutta täynnä kysymysmerkkejä. Rantanen ja Conpher täysiä arvoituksia, mikään ei takaa että edes toinen herroista olisi valmis pelaamaan NHL:ssä, varsinkaan vastuullisessa roolissa jopa kakkoskentässä. Myös Grigorenko ja Colborne ovat kaikkea muuta kuin varmoja kortteja. Grigorenkolta odotetaan nyt seuraavan askeleen ottoa ja näyttöjä, Colbornella viime kaudella selkeä tasonnosto, mutta pystyykö pitämään tuon tasonsa myös ensi kaudella? Kaiken natsatessa kohdilleen hyökkäys voi olla todella kovakin, mutta kuinka usein noin monta kysymysmerkkiä natsaa kohdilleen? Pahimmassa tapauksessa Rantanen on max 3 ketjun pelaaja, Compher ei lainkaan valmis NHL:n puolelle, Grigorenko ei kehity odotetusti ja saavuttaa about 30 pistettä ja Colborne palaa tasolle vajaa 30 pistettä. Tässä kohtaa Coloradolla on kasassa jälleen 2 hyvää ketjua, mikä siis edellyttää myös sitä ettei Iginlan jalka ala painaa liikaa iän myötä, Duchene ja MacK onnistuvat odotetusti, ja 2 heikompaa ketjua, josta ei oikein löydy tuurausapua loukkaantumisten sattuessa. Mielenkiintoista, todellakin.
 

Ralph

Jäsen
Mielenkiintoinen kyllä variaatioiden puolesta, mutta täynnä kysymysmerkkejä. Rantanen ja Conpher täysiä arvoituksia, mikään ei takaa että edes toinen herroista olisi valmis pelaamaan NHL:ssä, varsinkaan vastuullisessa roolissa jopa kakkoskentässä. Myös Grigorenko ja Colborne ovat kaikkea muuta kuin varmoja kortteja. Grigorenkolta odotetaan nyt seuraavan askeleen ottoa ja näyttöjä, Colbornella viime kaudella selkeä tasonnosto, mutta pystyykö pitämään tuon tasonsa myös ensi kaudella?
Compher on tosiaan jättimäinen kysymysmerkki, sillä aikuisten pelejä ei ole takana kuin vain ne kymmenen MM-kisaottelua viime keväältä jenkkien paidassa. Oli toki siellä kolmosen keskellä hyvä, mutta löysät MM-kisapelit ovat aivan eri juttu kuin NHL. Veikkaan, että Avalanche lähtee Compherilla harjoitusleirille ja jos siellä näyttää siltä, ettei Compherista ole NHL:ään, saapuu jengiin alle miljoonan sopimuksella joku kokenut rightin hyökkääjä. Mitään sateentekijää ei syyskuussa UFA-markkinoilta löydy, mutta Brad Boyes, Justin Fontaine, Sam Gagner, Tyler Kennedy, Mike Santorelli ja Radim Vrbata. Näistä Santorelli on paras vaihtoehto monipuolisena kaverina, vaikka toki Gagner voi olla parhaimmillaan jymypaukku, kun potentiaali on tiedossa.

Mikko Rantaseen luotan, että on vähintään puoli pistettä per peli -pelaaja ensi kaudella. Oli AHL:ssä loistava ja sai tutustua Pohjois-Amerikan peliin. Ja ongelmaa ei ole siinä, että olisi liian hyvä AHL:ään, mutta fyysisesti riittämätön NHL:ään, sillä fysiikka on Rantasen vahvuuksia. Samoin Mikhail Grigorenkoon luotan täysin. Joe Colborne varmaankin ylisuoritti viime kaudella, mutta odotan 30 pisteen rajan rikkoutumuista, jos pysyy ehjänä.

Noita kysymysmerkkejä kun pohtii, niin entä jos Nathan MacKinnon tarttuu täyteen potentiaaliinsa ja paukuttaa yli 90 pistettä Matt Duchenen säestäessa rinnalla? Compher on minun silmissä ainoa epävarma tekijä. Ja kuten kirjoitin, ei hyökkäys ole lähellekään NHL:n paras, mutta se on monipuolisuutensa ansiosta erittäin mielenkiintoinen.

Puolustuksessa toivon, että Chris Bigras ja Nikita Zadorov ovat molemmat jo top-4-puolustajia. Ensin mainittu Erik Johnsonin rinnalle ja jälkimmäinen Tyson Barrien rinnalle. Francois Beauchemin sitten kolmospariin. Avalanchen kannalta olisi suotavaa, että Joe Sakic saisi houkuteltua Beauchemin luopumaan siirronestopykälästään Las Vegas -laajennusdraftiin. Nyt joukkue suojaisi neljä hyökkääjää ja neljä puolustajaa, mutta jos Beauchemin luopuu NMC:stä, saisi suojata kolmen pakin lisäksi seitsemän hyökkääjää. Nyt kun Grigorenko, Colborne, Carl Söderberg -kolmikosta jää kaksi suojaamatta. En usko, että Las Vegasia voisi vähempää kiinnostaa Beauchemin ja toivottavasti sen ymmärtää myös Beauchemin. Jos ei, niin ostaisivat vaikka ulos sopparistaan ennen laajennusdraftia, jos se on mahdollista.
 

Ävssät

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Compher on tosiaan jättimäinen kysymysmerkki, sillä aikuisten pelejä ei ole takana kuin vain ne kymmenen MM-kisaottelua viime keväältä jenkkien paidassa. Oli toki siellä kolmosen keskellä hyvä, mutta löysät MM-kisapelit ovat aivan eri juttu kuin NHL. Veikkaan, että Avalanche lähtee Compherilla harjoitusleirille ja jos siellä näyttää siltä, ettei Compherista ole NHL:ään, saapuu jengiin alle miljoonan sopimuksella joku kokenut rightin hyökkääjä. Mitään sateentekijää ei syyskuussa UFA-markkinoilta löydy, mutta Brad Boyes, Justin Fontaine, Sam Gagner, Tyler Kennedy, Mike Santorelli ja Radim Vrbata. Näistä Santorelli on paras vaihtoehto monipuolisena kaverina, vaikka toki Gagner voi olla parhaimmillaan jymypaukku, kun potentiaali on tiedossa.

Mikko Rantaseen luotan, että on vähintään puoli pistettä per peli -pelaaja ensi kaudella. Oli AHL:ssä loistava ja sai tutustua Pohjois-Amerikan peliin. Ja ongelmaa ei ole siinä, että olisi liian hyvä AHL:ään, mutta fyysisesti riittämätön NHL:ään, sillä fysiikka on Rantasen vahvuuksia. Samoin Mikhail Grigorenkoon luotan täysin. Joe Colborne varmaankin ylisuoritti viime kaudella, mutta odotan 30 pisteen rajan rikkoutumuista, jos pysyy ehjänä.

Noita kysymysmerkkejä kun pohtii, niin entä jos Nathan MacKinnon tarttuu täyteen potentiaaliinsa ja paukuttaa yli 90 pistettä Matt Duchenen säestäessa rinnalla? Compher on minun silmissä ainoa epävarma tekijä. Ja kuten kirjoitin, ei hyökkäys ole lähellekään NHL:n paras, mutta se on monipuolisuutensa ansiosta erittäin mielenkiintoinen.

Tiedän kyllä, ettet pitänyt parhaana hyökkäyksenä, en myöskään väittänyt niin. Olen samaa mieltä, että on mielenkiintoinen, mutta siitä eri mieltä että tuossa olisi "varmoja" palasia muu kuin tuo että Colborne tekisi tuon +30 pistettä, siihen voisi luottaa pääsevänsä. Rantanen ei kuitenkaan ole VIELÄ antanut NHL:n puolella niitä näyttöjä miksi olisi varma onnistuja. Grigorenkolla on tasan yksi vajaan 30 pisteen kausi takana, toivon että onnistuu, mutta varmuutta ei tässäkään ole. Kuten sanoin, kaiken onnistuessa ja kaikkien kehittyessä tämä hyökkäys voi olla todella hyvä. Tähän kaiken onnistuessa kuuluu myös tuo skenaariosi MacK:n 90 pisteestä.

Valitettavasti yksi asia mikä saa itseäni epäilemään onnistumisia on Roy'n pelitapa, jollei ole onnistunut kehittämään sitä kesän aikana.

Todella toivon nuorien Compherin ja Rantasen pelaavan huikeat kaudet, Grigorenkon lunastavan potentiaalinsa ja Colbornen jatkavan viime kauden tasolla. En vain pidä mitään näistä varmana, koska vielä siitä ei ole mitään konkreettisia merkkejä. Pelkkä usko tai luotto ei tee siitä varmaa.
 

Ralph

Jäsen
Pelkkä usko tai luotto ei tee siitä varmaa.
Ei tietenkään, mutta minulla on vahva luotto Grigorenkoon ja Rantaseen, joten ei ole mitään jännäkakkaa housuissa. Tosin kuin Compherin kohdalla. Colbornelle en aseta kovia odotuksia. Kolmosessa tai jopa nelosessa on hänen paikkansa, riippuen ottaako niskalenkin Blake Comeau'sta. Veikkaan ottavan.
 

Ralph

Jäsen
Tänään on se päivä, jolloin Tyson Barrien välimieskäsittely alkaa. Toistaiseksi tämän kauden NHL:ssä yksikään pelaaja ei ole joutunut välimieskäsittelyyn mennyt ja jäljellä on enää kaksi vaihtoehtoa; Barrie ja Maple Leafsin Martin Marincin.

Pahoin pelkään, ettei tänään illalla saada kuulla jatkosopimusuutisia vaan viikonlopun aikana tulee välimieskäsittelyn tulos, jolla mennään Barrien kohdalla. Avalanche tarjoaa kahden vuoden sopparia cap hitillä 4,125 ja Barrie hakee vuoden sopparia kuudella miljoonalla. Ero on todella suuri ja Avalanchen Barrielel tarjoama summa on naurettavan pieni. Lähinnä vittuilua tuo on pelaajaa kohtaan.

Jos ja kun mitään pitkää sopparia tule, niin toivottavasti välimieskäsittelijältä tulee kaksivuotinen paperi. Silloin olisi kaksi vuotta aikaa katsastaa Barrien lopullinen arvo ennen kuin käteen lyödään kesällä 2018 se kunnon sopimus. Barrie on vasta tällä viikolla täyttänyt 25 vuotta, joten toivoton pelaaja ei ole sen suhteen, että voisi kehittyä selvästi puolustussuuntaan ilman, että hyökkäyspelaaminen kärsii. Toisaalta myös hyökkäyssuuntaan voi parantaa. En ymmärrä miksi Barrie on kahden vuoden päästä vielä RFA, mutta ilmeisesti näin kuitenkin on.

Joku 5,2 miljoonaa ja yksi tai kaksi vuotta, niin tämä joukkue on valmis ensi kauteen. Toki joku 5,75 miljooonaa ja kahdeksan vuotta kävisi myös minulle.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
En ymmärrä miksi Barrie on kahden vuoden päästä vielä RFA, mutta ilmeisesti näin kuitenkin on.

Koska on vielä 26-vuotias vapaiden markkinoiden avautuessa tuolloin (täyttää 27 vuotta vasta heinäkuun aikana silloin), eikä ole pelannut kuin kuusi (UFA-statukseen laskettavaa) NHL-kautta siihen mennessä.
 

Ralph

Jäsen
Koska on vielä 26-vuotias vapaiden markkinoiden avautuessa tuolloin (täyttää 27 vuotta vasta heinäkuun aikana silloin), eikä ole pelannut kuin kuusi (UFA-statukseen laskettavaa) NHL-kautta siihen mennessä.
Eikös kymmenen ottelua ole raja sille, että lasketaan pelanneeksi kauden? Joten takana on nyt viisi kautta eli kahden vuoden päästä on seitsemän.

Kyllä minä nuo RFA-rajat tiedän, mutta luulisin Barrien pelanneen jo viisi kautta NHL:ssä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Eikös kymmenen ottelua ole raja sille, että lasketaan pelanneeksi kauden? Joten takana on nyt viisi kautta eli kahden vuoden päästä on seitsemän.

UFA-statukseen vaikuttavat kaudet lasketaan eri tavalla ja merkityksellinen raja on 40 ottelua (ei välttämättä pelattua ottelua, vaan riittää kun on ollut NHL-miehistön mukana 40 ottelun ajan kyseisellä kaudella). Työsulkukaudella nuo rajat olivat luonnollisesti pienemmät ja sieltä Barrielle kertyi yksi kausi, mutta tuo ensimmäinen kausi jolloin Barrie pelasi ne 10 ottelua ei vaikuta UFA-statukseen.
 

Ralph

Jäsen
Välimieskäsittelyn tulosta odotettiin jännittyneenä, mutta lopulta sitä ei tarvittu, kun Avalanche ja Tyson Barrie pääsi yhteisymmärrykseen neljävuotisesta sopparista. Sopimuksen cap hit on 5,5 miljoonaa dollaria eli soppari on arvoltaan yhteensä 22 miljoonaa. Cap hit on mainio, mutta vuosia olisi saanut olla enemmän.

Gabriel Landeskog - Nathan MacKinnon - Matt Duchene
Mikko Rantanen - Carl Söderberg - Jarome Iginla
Mikhail Grigorenko - J.T. Compher - Joe Colborne
Cody McLeod - John Mitchell - Blake Comeau
+ Andreas Martinsen

Chris Bigras - Erik Johnson
Nikita Zadorov - Tyson Barrie
Francois Beauchemin - Patrick Wiercioch
+ Eric Gelinas, Fedor Tyutin

Semyon Varlamov
Calvin Pickard

Tuolla nimilistalla palkkakattoon jää tilaa 640 238 dollaria eli aika täpärelle meni. Toki mulle kävisi mainiosti, että Andreas Martinsen heivattaisiin helvettiin rosterista ja AHL:ään, jolloin tilalle tulisi joku maksimissaan 1,28 miljoonalla dollarilla. Joku sellainen, joka osaa pelata alivoimalla ja pystyy tarvittaessa paikkaamaan ylemmässä ketjussa. Eli hoitaa tontteja, johon Martinsenista ei ole. Eli vaikkapa Jack Skille, Lauri Korpikoski tai Justin Fontaine. Toki Patrick Roy fanittaa Martinsenia, joten turhaa haaveilua.

Jos sitten Compher ei ole NHL-tasoa, niin reipas puolitoista miljoonaa on varaa hankkia korvaaja. Eli joku Sam Gagner, Jiri Hudler tai Brandon Pirri.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Välimieskäsittelyn tulosta odotettiin jännittyneenä, mutta lopulta sitä ei tarvittu, kun Avalanche ja Tyson Barrie pääsi yhteisymmärrykseen neljävuotisesta sopparista. Sopimuksen cap hit on 5,5 miljoonaa dollaria eli soppari on arvoltaan yhteensä 22 miljoonaa. Cap hit on mainio, mutta vuosia olisi saanut olla enemmän.

Gabriel Landeskog - Nathan MacKinnon - Matt Duchene
Mikko Rantanen - Carl Söderberg - Jarome Iginla
Mikhail Grigorenko - J.T. Compher - Joe Colborne
Cody McLeod - John Mitchell - Blake Comeau
+ Andreas Martinsen

Chris Bigras - Erik Johnson
Nikita Zadorov - Tyson Barrie
Francois Beauchemin - Patrick Wiercioch
+ Eric Gelinas, Fedor Tyutin

Semyon Varlamov
Calvin Pickard

Tuolla nimilistalla palkkakattoon jää tilaa 640 238 dollaria eli aika täpärelle meni. Toki mulle kävisi mainiosti, että Andreas Martinsen heivattaisiin helvettiin rosterista ja AHL:ään, jolloin tilalle tulisi joku maksimissaan 1,28 miljoonalla dollarilla. Joku sellainen, joka osaa pelata alivoimalla ja pystyy tarvittaessa paikkaamaan ylemmässä ketjussa. Eli hoitaa tontteja, johon Martinsenista ei ole. Eli vaikkapa Jack Skille, Lauri Korpikoski tai Justin Fontaine. Toki Patrick Roy fanittaa Martinsenia, joten turhaa haaveilua.

Jos sitten Compher ei ole NHL-tasoa, niin reipas puolitoista miljoonaa on varaa hankkia korvaaja. Eli joku Sam Gagner, Jiri Hudler tai Brandon Pirri.

Jos sopimus olisi ollut pitempi, niin Barrie agentteineen olisivat vaatineet korkeampaa palkkaa - ehkä jotakin kutosella alkavaa. Joukkue on paperilla sen verran kova ja palkkabudjetti sen verran suuri, että pudotuspelipaikka pitäisi tulla tai muuten ainakin Roylle kenkää.

Harvemmin joukkueet taitavat pitää kokoonpanossa kahdeksaa pakkia. Yleensä mennään seitsemällä pakilla ja neljällätoista hyökkääjällä. Ja epäilen kyllä vahvasti, että Chris Bigras olisi valmis pelaamaan NHL:ssä ottelusta toiseen top 4-pakin aikoja (= yli 20 min. per peli). Jos Beaucheminin ja Bigraksen ja Zadorovin ja Tjutinin paikkoja vaihtaa, niin silloin pakkien järjestys tuntuisi realistisemmalta. En yhtään ihmettelisi, vaikka Bigras käväisisi jossakin vaiheessa AHL:n puolella hakemassa jääaikaa. Ja yhtä vaikea on uskoa, että kokematon Compher pelasi kolmosen keskellä ja hänen laidoillaan olisi kokenut Colborne ja NHL:ssä jo yli 140 peliä pelannut Grigorenko. Mutta ei sitä Roysta koskaan tiedä, alkukausi varmaan menee sopivia ketjuja/pakkipareja hakiessa.
 

Ävssät

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Harvemmin joukkueet taitavat pitää kokoonpanossa kahdeksaa pakkia. Yleensä mennään seitsemällä pakilla ja neljällätoista hyökkääjällä.

Lähes kaikilla joukkueilla tämä on tilanne. Tämä tosin on aika turha huomio, jos hieman katsoo historiaa Coloradossa Royn aikakaudella. Pääasiassa nimittäin Roy on mennyt juuri tuolla 13 hyökkääjää ja 8 pakkia kokoonpanolla. On helppo uskoa saman jatkuvan ensi kaudella. Olisi vain yksi todiste siitä, ettei Roy aio muuttaa mitään ja ensi kaudellakin saadaan tuskailla pelejä katsellessa Royn pelitapaa.
 

Ralph

Jäsen
Jos sopimus olisi ollut pitempi, niin Barrie agentteineen olisivat vaatineet korkeampaa palkkaa - ehkä jotakin kutosella alkavaa.
No tämähän on aivan selvä juttu. Olisi ilmeisesti pitänyt kirjoittaa, että cap hit olisi pitkässä sopimuksessa suurempi, mutta en kokenut tarpeelliseksi. Ja Johnson sai kuusi miljoonaa, joten olisi hauska tietää miksi Barrie olisi ansainnut saman verran. Barriella on vielä kolme RFA-vuotta ja syystäkin Johnson pelaa ykkösparin minuutteja ja Barrie kakkosparin minuutteja.

a epäilen kyllä vahvasti, että Chris Bigras olisi valmis pelaamaan NHL:ssä ottelusta toiseen top 4-pakin aikoja (= yli 20 min. per peli).
Roylla on tapana kierrättää paljon pakkeja pelin sisällä, mutta en yllättyisi, jos viime kauden loppupuolella nähdyt parit nähtäisiin taas yhdessä. Eli Bigras ja Johnson sekä Zadorov ja Barrie. Bigrasille ei kuitenkaan isoa vastuuta erikoistilannepelaamisessa ole, kun ylivoimalla on Barrie ja Johnson ja alivoimalla Johnson, Beauchemin, Zadorov ja Wiercioch.

Ja yhtä vaikea on uskoa, että kokematon Compher pelasi kolmosen keskellä ja hänen laidoillaan olisi kokenut Colborne ja NHL:ssä jo yli 140 peliä pelannut Grigorenko.
Miksi? En ymmärrä, mikä tämän ketjun tekee sinun silmissäsi mahdottomaksi. Itse ihmettelen niitä kaavailuja, joissa Compher laitetaan neloskenttään. Kokematon kiekollinen taituri ei todellakaan kuulu rikkovaan rooliin minimipeliajalla.

Ja tosiaan, Roy on aina pitänyt 13 hyökkääjää ja kahdeksaa pakkia ylhäällä, joten eiköhän jatka samalla tyylillä. Itse toki toimisin toisin.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Hyvä diili molempien kannalta, Avalanchelle toki olisi sopinut mainiosti pari lisävuotta myös. Central pysyy vahvana.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Nykyisin katselen Avseilta vain kymmenisen peliä kaudessa ja uutisointia varsin kursoorisesti, lähinnä silmäilemällä tätä ketjua. En edes muistanut, että Roylla on tapana pitää kahdaksan pakkia ylhäällä. My bad. Roy on legendaarinen maalivahti, mutta eihän hänen paikkansa NHL-joukkueen päävalmentajana ole. Jollei hän olisi seuraikoni ja Sakicin monivuotinen pelikaveri, niin Roy olisi saanyt kenkää viimeistään viime kauden jälkeen. Toivottavasti Sakicilla on kanttia antaa Roylle potkut, jos joukkue on ennen joulua pudotuspeliviivan alapuolella. Haastava tehtävähän se - Avalanchen hinaaminen playoffseihin - on, kun LA Kingsiä lukuunottamatta muut Läntisen konferenssin joukkueet tuntuvat parantuneen tai ainakin ovat pysyneet viime kautisella tasolla.

@Ralph minusta sinä aliarvostat Barrieta. Vaikkei hän mikään doughty olekaan, niin minusta hän on "gamebreaker", kaveri, joka omalla suorituksellaan pystyy muuttamaan pelin kulun. Barrie ja Johnson ovat minusta sikäli perusteiltaan erilaisia pelaajia, että Barrie on ihan oikeasti luova pelaaja, joka ohjailee peliä haluamaansa suuntaan, kun taas Johnson pikemminkin väkisin pakottaa - tai yrittää pakottaa - peliä haluamaansa suuntaan (ei se mikään ihme ole, ettei Johnson tahdo pysyä ehjänä koko kautta). Barriehan on vasta tulossa parhaaseen peli-ikäänsä, kun taas Johnsonin kohdalla vaarana on se, että loukkaantumiset alkavat kumuloitua ja uran kokokohdaksi jää kausi 2013-14. Ja tämähän ei tarkoita että hän olisi huono pelaaja, vaan minusta Johnson on palkkansa arvoinen. Rightin puolen laatupakit ovat arvokasta tavaraa.

Ei Mikhail Grigorenko - J.T. Compher - Joe Colborne -ketju mikään mahdoton ole, mutta mielestäni Compherin peluuttaminen keskellä on siinä ja siinä. Sentterin paikka on hyökkäyksen vaativin pelipaikka (erityisesti puolustuspäässä) ja mitä järkeä on laittaa ketjun pienin ja kokemattomin kaveri suoraan vaativimpaan tehtävään? Ei se mitenkään harvinaista ole, että rookiesentteri ajetaan NHL:ään sisään laiturina, eikä sentterinä. Tietenkin jos seuran tarkoituksena on ajaa kokoonpanoon nuoria pelaajia, eikä pudotuspelipaikan saavuttaminen, niin voihan sitä laittaa Rantasen kakkosketjun laitaan, Compherin kolmosen keskelle ja Bigraksen ja Zadorovin pelaamaan top 4 -minuutteja.

edit.

Compherista vielä sen verran, että jollei hän pysty pelaamaan kolmessa ylimmässä ketjussa, niin hänelle pitää tehdä sama kuin Rantaselle. Eli lähettää farmiin pelaamaan isoja minuutteja vastuullisessa tehtävässä.

Kesän hankinnosta pidän Tjutinia hyvänä vetona. Toivottavasti hän pystyy avustamaan Zadorovia kehittymään huippupakiksi.
 
Viimeksi muokattu:

Ävssät

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
@Ralph minusta sinä aliarvostat Barrieta. Vaikkei hän mikään doughty olekaan, niin minusta hän on "gamebreaker", kaveri, joka omalla suorituksellaan pystyy muuttamaan pelin kulun. Barrie ja Johnson ovat minusta sikäli perusteiltaan erilaisia pelaajia, että Barrie on ihan oikeasti luova pelaaja, joka ohjailee peliä haluamaansa suuntaan, kun taas Johnson pikemminkin väkisin pakottaa - tai yrittää pakottaa - peliä haluamaansa suuntaan (ei se mikään ihme ole, ettei Johnson tahdo pysyä ehjänä koko kautta). Barriehan on vasta tulossa parhaaseen peli-ikäänsä, kun taas Johnsonin kohdalla vaarana on se, että loukkaantumiset alkavat kumuloitua ja uran kokokohdaksi jää kausi 2013-14. Ja tämähän ei tarkoita että hän olisi huono pelaaja, vaan minusta Johnson on palkkansa arvoinen. Rightin puolen laatupakit ovat arvokasta tavaraa.

Ei kai kukaan ole Barrie aliarvostanut? Mielestäni myös Ralph on hienosti tuonut esiin Barrien vahvuudet hyökkäyspäässä, mutta myös puutteet puolustuspäässä. Fakta on, että noilla puolustustaidoilla ei olla joukkueen ykköspuolustaja. Se joka laitetaan kentälle oman pään aloituksiin tai kun puolustetaan maalin johtoa. Barrie ei ole eikä tule olemaan se pelaaja. Jos se on aliarvostamista, niin sitten kyllä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös