Ilmoitukset

Nimimerkki Tifosi on asetettu viikon pelikieltoon sääntöjen 7§:n perusteella.

Nimimerkit cauna ja Ralph ovat seuraavan viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n perusteella.

Nimimerkki Daespoo on viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n ja 6§:n perusteella.

Champions Hockey League

Viestiketju osiossa 'Muut ulkomaalaiset sarjat' , aloittajana Jääkoneenkuljettaja, 20.04.2007 klo 21.13.

 1. Masculine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Eiköhän se suurin ongelma edelleen ole se, että seurat eivät panosta tähän tapahtumaan lähes ollenkaan. En olisi edes tiennyt, että eilen pelattiin, jos en olisi HIFK:n mediaketjusta lukenut kesksutelua siitä miten seura ei MISSÄÄN virallisessa kanavassaan ollut vielä klo 11.00 pelipäivänä maininnut koko ottelusta. Tähän päälle se, että CHL-pelejä ei löydy kotisivun kalenterista, niitä ei mainosteta edellisessä Liigassa pelatussa kotipelissä ja yleensäkkään mainosteta oikeastaan missään, niin ei tarvitse kauheasti ihmetellä, jos ketään ei hallille eksy.
   
 2. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Okei, itselleni kyllä tuli vastaan mainoksia JYPin pelistä ja muistelisin, että peliä mainostettiin kyllä edellisessä kotipelissäkin. Jyväskylässä noita firmakausareita on ainakin paljon käytössä ja tuolloin nuo paikat firman kausarilla peleissä käyvät jäävät kyllä kovin helposti pelistä pois.
  Toki edelleen tähän kaipaisi lisää panostusta niin seuroilta kuin medialta. Sanoman medioissa CHL on aika äpärälapsen asemassa, ihan vain jo lähetysoikeuksien takia.
   
 3. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Toki JYPinkin mainostaminen suurimmaksi osaksi on somen kautta jolloin toki FB tykkääjät ja twiiter seuraajat saadaan aktivoitua, mutta ei ehkä sitä isoa massaa. Se ei ehkä enää riitä kun kausikorttilaiset ei ole pelissä että pistetään mainoksia someen ja keskisuomalaiseen ilmoitus ja odotetaan saavan sillä vähintään se määrä mitä liigapeleissä kävisi. Varsinkin kun niitä kausikorttilaisia ei ole.

  Suomessa varmaan suurin ongelma on se että turnauksen brändistä ei ole saatu tarpeeksi vahvaa tehtyä sen takia kun ensimmäiset pelit on jo heti harjoituskauden alussa jolloin saadaan enemmän "höntsämaine" ja mukana on myös niitä seuroja jotka ei ole menestynyt viimekausina. Ensikaudella varmaan saadaan tätä vahvistettua kun joukkueita on vähemmän mukana ja oikeasti menestyksen mukaan.

  Mediakin kirjoittaa yleensä siitä mitä ihmisiä kiinostaa, jos hallit on tyhjiä ja pelit tulee maksukanavalta jolla ei paljon katsojia niin ne jättää kirjoittamatta. Varmaan jos pelit saisi edes samalle kanavalle liigan kanssa niin saataisiin Suomessa edes lätkäpiiri tästä kiinostumaan enemmän. Samalla muutama peli edes kaudessa ilmaiskanavilta niin isommat massat tietää turnauksen olevan käynnissä.Tälläkaudella ei ole tainnut näkyä yhtään matsia, alussa taisi yksi tulla. Ei välttämättä olisi sanomalta huono veti poimia ensikaudeksi nämä pelit, saisivat ehkä lisää tilaajia ku enemmän kuukauden aikana näkyy pelejä joillakin seuroilla ja kuukausi aikaisemmin aloittaisi osa tilauksen. Lisäksi monet varmasti saisi lisää kipinää tilata paketin 12kk tilauksella kun kesätauko lyhyempi.
   
 4. Coutinho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ei pysty.
  Uskon, että minun lisäkseni myös paljon muita alkaa kiinnostamaan huomattavasti enemmän CHL ensikaudella kun sarjaan pääsee menestyksen perusteella, on JYP mukana tai ei. Se on ainut oikea tie "ihmisten sydämmiin".

  Myös se kiinnostaa kun joukkueella on mahdollisuus voittaa jotain isoa. Miljoonan euron potti on sellainen.

  Uskon, että näille omille puheille ketä kiinnostaa saa nauraa 5 vuoden päästä.
   
 5. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Mun on vähän paha sanoa miten nuo pelit näkyvät katukuvassa, kun itse en ole käynyt Jyväskylässä kuukauteen. Sosiaalinen media, omat tapahtumat (pelit), ja Keskisuomalainen ovat jo varsin hyvä pohja tavoittamaan kiinnostuneet ihmiset. Valveutuneet kannattajat kyllä ovat muutenkin perillä peleistä kuin mainostamalla. Kansan syviä rivejä on vaikea saada katsomaan mitään sarjaa, jota ei mediassa hehkuteta parhaimmaksi ikinä. Tässä voisi myös osoittaa syyttävällä sormella paikallismedian suuntaan myös, vähän isommin CHL:stä voisi kirjoittaa.
   
 6. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Toki missään ei ole taidettu varsinaisesti miljoonapotissa puhua vain kasvusta 1,5 -> 3,2M jos menee samalla kaavalla niin voittaja saa reilut 300 000 euroa, joka toki on iso raha jos lipputulot lasketaan mukaan. Se voisikin olla merkittävä seikka mainostamisen kannalta jos voitaja saisikin tuon miljoonan, silloin jäisi vieläkin pottia kasvattaa nykyisiä summia muiltakin sijoilta ja muutama seura lähtisi varmaan tosissaan tavoittelemaan tuota miljoonaa. Varsinkin näitä pudotuspelejä olisi helpompi mainostaa ja pikkuseurat varmaan jo alkusarjan otteluita.

  Mutta tuo tosiaan varmasti auttaa jatkossa kun parhaimmat vain pääsee mukaan eikä melkein jokainen joka suostui maksamaan perustajäsen maksun aikoinaan.
   
 7. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Tänään olisi taas CHL päivä. Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ratkaisevat ottelut pelataan tänään ja sen myötä 16 joukkueen taru, tämän vuotisessa kilpailussa loppuu, kun taas toiset 16 jatkavat taistelua Euroopan parhaan tittelistä. Otteluparithan ovat kaksiosaisia ja maalimäärä ratkaisee, joten voidaan kait sanoa myös siten, että tänään pelataan näiden "maraton otteluiden neljännet, viidennet ja kuudennet erät". Tilanteet, ennen illan aloituksia ovat seuraavat (tänään kotona pelaavat ensin ja kahden ottelun nipuissa, eli ylemmän parin voittaja kohtaa alemman parin voittajan).

  Färjestad-Liberec 1-4
  Nitra-Vitkovice 0-7

  Djurgården-Kalpa 0-2
  Fribourg-Kosice 1-1

  Frölunda-Yunost Minsk 2-3
  EV Züg-Eisbären Berlin 0-4

  Linköping-Davos 7-4
  HIFK-TPS 1-1

  Zürich-Wolfsburg 4-1
  Plzen-Lugano 1-4

  Saipa-Tappara 2-0
  Växjö-RB München 1-1

  Kärpät-Sparta Praha 1-1
  Lukko-HV-71 0-2

  Skellefteå-Jyp 0-4
  Bern-RB Salzburg 4-1

  Tosiaan mitään vierasmaali sääntöä ei ole ja jos yhteismaalimäärä on tasan, kahden ottelun jälkeen, niin mennään jatkoajalle ja mahdollisesti voittomaalikilpailuun. Tämä mahdollistaa myös sen, että jos otteluparin ensimmäinen ottelu ei ole päättynyt tasan, niin tänään ottelu voi päättyä 60 minuutin jälkeen tasan ja ottelu myös päättyy siihen. Varma asia jo tässä vaiheessa on se, että kaksi suomalaisjoukkuetta putoaa tänään, mutta muutoin tilanteet näyttävät olevan aikalailla auki. Tuloksista riippuen, seuraavalle kierrokselle voi tulla myös ottelupareja, jossa saman maan joukkueet kohtaavat. Suomalaisita Kärpät ja Lukko joutuvat vastakkain, jos molemmat voittavat parinsa. Sveitsiläisistä Zürich ja Lugano joutuu vastakkain, jos molemmat menevät jatkoon ja myös tshekkiläinen pari on mahdollinen seuraavalla kierroksella, jos sekä Liberec, että Vitkovice jatkavat.
   
 8. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Ensi vuonna kilpailu tulee menemään järjestelmään, jossa perustajaliigoille jaetaan paikkamäärät kilpailuun, edellisten kausien menestyksen perusteella. En tosiaan tiedä, millä kaavalla tuo tullaan tarkalleen laskemaan, mutta sen verran on annettu ulos tietoa, että kolmen vuoden takaiset tulokset tulevat huomioon 33%, kahden vuoden takaiset 66% ja edellisen vuoden 100%. Siitä ei sitten ole tarkempaa tietoa, että otetaanko esim. kauden aikana lohkopelit huomioon samalla arvolla, kuin vaikka pudotuspelit ja lasketaanko näihin mukaan myös ne pelit, joissa saman liigan joukkueet ovat kohdanneet toisensa (niinhän voi pudotuspeleissä käydä)? Tuo kaikki huomioonottaen, seuraava listaus on siis vaan omaa raapustustani, eikä sitä kannata liian vakavasti ottaa, vaikka jonkin verran voi antaa suuntaviivoja, että missä ollaan menossa.

  Eli tässä on kullekin liigalle laskettu pistekeskiarvo per kausi, jossa siis kaikki pelit ovat samanarvoisia, lohkopeleistä finaaleihin asti. Ja nämä lukemat on sitten vielä käytetty tuon 33%, 66% ja 100% säännön läpi. Tästä ei myöskään ole otettu pois, saman liigan joukkueiden kohtaamisia, koska en tiedä, tehdäänkö niin oikeassakaan tilanteessa. Sehän kuitenkin aiheuttaa sen, että sellaisten liigojen keskiarvo heikkenee, joissa näitä keskinäisiä pelejä on ollut. Liiga joukkueet ovat kohdanneet toisensa 14 pelissä ja SHL joukkueet 11 pelissä (pariton luku, koska ensimmäisen vuoden finaaleissa kohtasi ruotsalaiset ja finaali pelataan yksiosaisena). Muiden liigojen joukkueet eivät käsittääkseni ole toisiaan vielä tässä kilpailussa kohdanneet, vaikka niinkuin edellisessä postauksessa kerroin, niin seuraavalle kierrokselle voi tulla myös NLA ja Extraliga joukkueiden kohtaamiset.

  Perustajaliigat

  SHL 1,858 -> Viisi paikkaa ensi vuonna
  NLA 1,857 -> Viisi paikkaa ensi vuonna
  Liiga 1,826 -> Neljä paikkaa
  EXT 1,482 -> Neljä paikkaa
  DEL 1,213 -> Kolme paikkaa
  EBE 0,947 -> Kolme paikkaa

  Muut liigat

  BOL 1,260
  TEX 1,169
  GET 0,976
  MET 0,736
  Elite 0,583
  LMA 0,375
  PHL 0,000
   
 9. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  CHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros on saatu pelattua loppuun ja jällein tuli jopa hieman yllättäviäkin tuloksia. Tällä kierroksella oli muunmuassa kolme Liiga vs. SHL paria ja vaikka HV-71 vei oman parinsa Lukkoa vastaan, niin sekä Kalpa (Djurgårdenin kustannuksella) että JYP (Skellefteån kustannuksella) veivät omat sarjansa. Suomalaisnäkökulmasta sitten voitaneen pitää negatiivisena yllätyksenä, että Sparta Praha onnistui voittamaan Kärpät. Yllätyksenä voitaneen pitää myös sitä, että niin ikään tshekkiläinen joukkue Liberec onnistui voittamaan myös pohjoismaisen vastustajansa Färjestadin. Myös DEL joukkue Eisbären Berlin onnistui voittamaan sveitsiläisen EV Zügin ja jatkaa ainoana saksalaisjoukkueena jatkoon.

  Parit seuraavalla kierroksella ovat siis (ylempi pari saa jatkoon vastustajansa alemmasta parista)

  Liberec-Vitkovice
  Kalpa-Fribourg

  Frölunda-E.Berlin
  Linköping-HIFK

  Zürich-Lugano
  Saipa-Växjö

  Sparta Praha-HV-71
  JYP-Bern

  Tämähän tarkoittanee turnauksen kannalta sitä, että vain puolet jatkavista joukkueista on pohjoismaisia ja toinen puolisko tulee sitten keski-euroopasta. Eli neljä Liigasta, neljä SHL:stä ja sitten keski-euroopasta neljä NLA:sta, kolme Extraligasta ja yksi DEL:istä.
   
 10. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Suomalaisittain tosiaan vain Kärppien tappio oli yllätys, mutta tuossakin jäätiin plussalle kun KalPa ja JYP pudottivat omat vastuksensa, vaikka olivat altavastaajina ottelupareissaan. Jatkon kannalta hienoa on, että sekä Tsekeistä, että Sveitsistä pääsee vielä yksi joukkue joka tapauksessa jatkoon keskinäisten kohtaamisten myötä.
   
 11. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Illan Liiga peli ei saa pysyttelemään sohvalla, joten askartelin tässä aikani kuluksi vielä taulukkoa jatkoon päässeiden rekordista, tällä kaudella. Tämä on siis oleellinen siksi, että pudotuspeleissä "kotiedun" saa paremmalla rekordilla pariin tuleva joukkue. Taulukko näyttää seuraavalta. Taulukossa joukkueen nimi viimeisenä, koska ovat eripituisia ja jos ne laitettaisiin eteen, tulisi taulukosta vaikealukuinen.

  5 1 0 0 0 | 20-06 | -> Zürich
  5 1 0 0 0 | 23-11 | -> Saipa
  5 0 1 0 0 | 24-09 | -> Bern
  5 0 0 0 1 | 25-12 | -> Linköping
  5 0 0 0 1 | 22-12 | -> HV-71
  4 0 1 0 1 | 17-08 | -> Fribourg
  4 0 0 0 2 | 18-14 | -> Eisbären Berlin
  3 1 1 0 1 | 18-13 | -> Lugano
  3 0 1 2 0 | 21-14 | -> Växjö
  2 2 1 0 1 | 18-11 | -> Sparta Praha
  3 0 0 1 2 | 19-10 | -> Vitkovice
  3 0 0 1 2 | 18-12 | -> Frölunda
  3 0 0 0 3 | 18-13 | -> JYP
  3 0 0 0 3 | 10-10 | -> Kalpa
  2 1 0 1 2 | 12-12 | -> Liberec
  1 1 1 1 2 | 19-16 | -> HIFK

  Eli näin katsottuna parit tulevat olemaan seuraavat (ensimmäisenä kotiedun omaava ja pareittain, eli ylemmän parin voittaja kohtaa alemman parin voittajan)

  (11.) Vitkovice-Liberec (15.)
  (06.) Fribourg-Kalpa (14.)

  (07.) E.Berlin-Frölunda (12.)
  (04.) Linköping-HIFK (16.)

  (01.) Zürich-Lugano (08.)
  (02.) SaiPa-Växjö (09.)

  (05.) HV-71-S.Praha (10.)
  (03.) Bern-JYP (13.)

  Toki tuossa listauksessa se ongelma, että miten ne tässä kilpailussa arvottavat pudotuspelien tasapelin, siis sellainen, joka jää 60 minuutin jälkeen voimaan. Meinaa jos jokaisesta ottelusta jaetaan kolme pistettä, niin silloinhan tuollainen tasapeli pitäisi tuoda joukkueille 1,5 pistettä ja silloin tuo lista muuttuisi hieman.
   
 12. Chambza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Flyers
  Lainaus:
  Ainakin viime vuoden taulukoissa niistä sai yhden pisteen. Eli oli mahdollista mennä jatkoon ottamalla kahdella voitolla 6 pistettä, tai kahdella tasurilla 2 pistettä.
   
 13. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Ei mutta jos molemmat pelit ovat päättyneet tasan, niin silloinhan jälkimmäisen on pitänyt mennä jatkoajalle/rankuille ja silloin jatkoon pääsisi pienimmillään kolmella pisteellä. Jos normi tasuri siinä ekassa pelissä arvotetaan molemmille yhdellä pisteellä.
   
 14. Jupe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  Teet muut todella ansiokasta työtä CHL:n puolesta tällä palstalla. Pelkästään jo siksi pitäisi saada ääniä tuonne Vuoden Jatkoaikalainen äänestykseen. Ei vastaavaa tietoutta löydä helpolla mistään muualta. Saisivat MTV palkata sinut tekemään muutaman jutun viikossa tuonne heidän nettiin. Todella mielenkiintoinen tuo recordikin, on IFK:lla tekemistä, mutta Linköping oli viime vuonnakin voitettavissa.

  _
   
 15. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Kyllä, samaa olen fiilistellyt. Itsekin yritän olla CHL:stä suht hyvin kartalla, koska turnaus kiinnostaa kovasti ja paras tietolähde on hyvässä ja pahassa jäsen @Tshekki77 . Meinaan siis sitä, että onhan se tavallaan aika surullista, että joku yksityinen henkilö kirjoittaa johonkin foorumille niin hyvin, tarkasti ja hienosti CHL:stä, että se on parempaa/helpompaa lukemista, kuin mikään kotimainen media turnauksen ympärillä. Niin hyvää duunia, ettei siitä välttämättä aina saa krediittejä, mutta lukijoita on kyllä aina. Tarjoisin bissen heti jos nähtäisiin. Propsit.
   
 16. Chambza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Flyers
  Lainaus:
  Tästä varmaan löytyy keskustelua aiemmin tästä ketjusta, kun samaa ihmeteltiin. Oma tulkintani oli se, että kyse oli ottelusarjan jatkoajasta, ei yksittäisen ottelun jatkoajasta. Eihän siitä pisteitä jaettaisi siinäkään tapauksessa, että kumpikin olisi voittanut yhden pelin, ja maalierot menneet tasan.

  Ennen toista välierää CHL julkaisi pistetaulukon, sieltä voi ynnäillä Lukon pisteet. Lukko nimittäin pelasi tällaisen tuplatasurin, ja palkittiin siitä kahdella pisteellä. Linkki CHL:n sivuille. Ja tässä linkki playoff-puuhun.
   
 17. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Kiitoksia kiitoksia, kyllähän sitä eurokiekosta on tullut intoiltua pitkään ja syy siihen, että aikoinaan tänne ylipäätään rekisteröidyin, oli se että halusin osallistua keskusteluun juuri eurokiekosta ja mahdollisuudesta ylikansallisiin sarjoihin, vanhalla mantereella.

  Lainaus:
  Ok, no eihän toi uutisen listaus tosiaan kauhesti jätä tulkinnalle tilaa vaan tasuriin päätyneestä pelistä tosiaan palkitaan joukkueita yhdellä pisteellä ja se tokan pelin mahdollinen jatkoaika tosiaan tulkitaan tuossakin yhteydessä koko sarjan, eikä yksittäisen pelin jatkoaikana. Pitääkin ottaa huomioon jatkossa, kun exceleillä askartelee..
   
 18. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Seuraavan kierroksen aikataulut lyöty lukkoon ja löytyy muunmuassa turnauksen sivuilta. Näköjään areena varauksia yms. tilanteita on ollut paljolti, koska näköjään peräti puolet sarjoista alkaa kotiedun ansainneen joukkueen kotipelillä. Vai voikohan olla niin, että tuo kotiedun saanut joukkue saa myös halutessaan valita aloittavansa kotona, siis sellaisessakin tilanteessa, jossa muita päällekäisyyksiä ei ole? Toinen poikkeus näyttäisi olevan se, että Zürichin ja Luganon välisen sarjan toinen peli pelataan poikkeuksellisesti keskiviikkona, kun muut pelit pelataan tiistaina.
   
 19. Gennadi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, R.I.P M-juna
  Mä komppaan kanssa palstatovereita Tshekki77:n päivityksistä! Hyvää tekstiä ja helppo täältä väijyä aina CHL:n liittyvät faktat. Jostain syystä heidän omat sivunsa (ainakin allekirjoittaneelle) ovat kankeat. Ikävää että valtaosaa kiekkoihmisistä ei kiinnosta CHL, mutta mua se on napannut vaikka oma jengi ei ole siellä aina skulannutkaan.

  e: Ja itseäni tosiaan on myös aina kiinostanut eurokiekko, Tanskan, Saksan ja Ranskan liigat etenkin.
   
 20. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Ensimmäinen pudotuspelikierros on pelattu, joten voitaneen ottaa myös epävirallista listausta siitä, miten paikat tällä hetkellä olisivat menossa jakoon, ensivuotta silmälläpitäen, jos ne lasketaan pistekeskiarvojen mukaan. Olen tarkastellut listat myös uusiksi, koska tosiaan suomalaisilla ja ruotsalaisilla on myös ollut keskinäisiä pelejä, kuluneen kolmen kauden aikana (suluissa lukema, jossa nuo on otettu pois). Eli tällä hetkellä näyttäisi tältä, jos pistekeskiarvojen (ja sen 100%, 66% ja 33% säännön) mukaan mentäisiin.

  -- 5 joukkuetta ------
  SHL | 1.894 (1,942)
  NLA | 1,798
  -- 4 joukkuetta-------
  LIIG | 1,699 (1,794)
  EXT | 1,429
  -- 3 joukkuetta-------
  DEL | 1,184
  EBE | 0,952


  -- 1 joukkue----------
  TEX | 1,036
  GET | 0.964
  MET | 0,736
  ELIT | 0,583
  LMA | 0,375

  Valko-Venäjän ja Puolan liigat eivät ole ehtineet vielä kolmea kautta pelaamaan, joten en tiedä, miten tämä lukema heille, tässä tapauksessa laskettaisiin.

  Eli tässä valossa tulevan kierroksen kohtaamiset Jypin ja Bernin sekä Kalpan ja Fribourgin välillä voivat jo hyvin pitkälti ratkaista sen, kumpi liiga saa ensi kaudeksi viisi paikkaa tähän kilpailuun. Jos jommankumman liigan joukkueet onnistuvat molemmat pelit voittamaan, on se jo hyvin vahvoilla. Sveitsiläisillä on toisaalta myös sekin rasite/etu, että kaksi sveitsiläistä joukkuetta pelaa vastakkain. Tuohan tarkoittaa käytännössä sitä, että voivat niistä peleistä saada keskimäärin vain 1,5 pistettä (tai jos molemmat pelit päättyvät tasan, niin vain keskimäärin 1 pistettä) ja sehän laskee myös heidän keskiarvoaan, koska tällä hetkellä menevät lukemassa 1,798.

  Toisaalta myös kaksi tshekkiläistä joukkuetta kohtaavat toisensa, seuraavalla kierroksella ja koska heidän keskiarvonsa on alle tuon 1,5, niin tshekkiläisten pitäisi hyötyä tilanteesta. Elleivät hekin sitten jostain syystä onnistu pelaamaan molemmat pelit tasan.

  Ei perustajamaista, kolmen vuoden otannalla näyttäisi siltä, että varsinkin slovakit ja hyvin pienellä marginaalilla myös norjalaiset näyttäisivät olevan perustajaliigaa EBEL:iä edellä.

  Ja todetaan nyt vielä perään, ettei minulla ole mitään hajua, lasketaanko tulevan kauden paikat näin, mutta paremman tiedon puutteessa tällaisen listauksen askartelin. Olisihan se kiva tästäkin jonkinlainen uutinen lukea turnauksen sivuilta tai miksi ei vaikka maikkarin urheilun sivuilta, jos jaksavat selvittää, että miten ratkaisevassa roolissa, ensikautta silmälläpitäen esim, nuo Jyp-Bern ja Kalpa-Fribourg ottelut ovat.
   
 21. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Mestareiden liiga jatkuu taas ja tänään pelataan toisen pudotuspelikierroksen ensimmäiset osaottelut. Ottelusarjat ovat kaksiosaisia, jonka jälkeen enemmän maaleja tehnyt joukkue jatkaa kilpailussa. Pudotuspeliparit ovat seuraavat, joukkueet asetettu sellaiseen järjestykseen, että ylimmän parin voittaja kohtaa toiseksi ylimmän parin voittajan. Kolmanneksi ylimmän neljänneksi ylimmän ja niin edelleen (suluissa myös kunkin joukkueen tämän hetkinen sijoitus omassa kansallisessa sarjassaan).

  (4.) Liberec - Vitkovice (10.)
  (2.) Kalpa - Fribourg (11.)

  (7.) E.Berlin - Frölunda (2.)
  (10.) Linköping - HIFK (6.)

  (7.) Lugano - Zürich (1.)
  (13.) SaiPa - Växjö (7.)

  (7.) S.Praha - HV-71 (5.)
  (2.) Bern-JYP (10.)

  Suomalaisilla tosiaan kaksi kohtaamista sveitsiläisten kanssa ja kaksi kohtaamista ruotsalaisten kanssa. Sveitsiläisiä vastaan molemmissa pareissa runkosarjan kakkonen kohtaa sarjan häntäpäähän jääneen joukkueen. Eli voitaisiinko odottaa, että pelit menisivät 1-1 vai vievätkö sveitsiläiset, tämän kauden hurmoksellaan kummankin parin? Ruotsalaisia vastaan tilanne onkin sitten "tasaisempi", vaikkei varmaan kuitenkaan yhtään helpompi. Esim. HIFK taistelee massiivisen loukkaantumissuman parissa, mutta toisaalta ei Linköpingilläkään näytä tämä kausi alkaneen ihan toivotulla tavalla. Ja vaikka viime vuonna Linköping voitti HIFK:n kahdesti, niin ehkä tällä kertaa on toivoa paremmasta tuloksesta.
   
 22. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Detroit Red Wings
  Mielenkiintoisia pelejä tulossa. KalPan ja HIFK:n pelit erityisesti kiinnostaa, onneksi eivät mene päällekkäin. Mistäs porukka katselee nuo pelit?
   
 23. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Eilisten pelien perusteella SaiPa nousi ainakin toistaiseksi (toisinsanoen ainakin ensi tiistaihin asti) tämän kauden menestyneimmäksi CHL seuraksi. Tosin marginaalit ovat vielä tässä vaiheessa niin pienet, että jo heti seuraavalla kierroksella peräti kolmella joukkueella on periaatteessa mahdollisuudet ajaa SaiPasta ohi. Mutta iloitaan nyt suomalaismenestyksestä, kun se Suomeen osuu. Etenkin, kun muiden jatkossa olevien suomalaisjoukkueiden paikat löytyy listan toisesta päästä. Listaus alla

  6 1 0 0 0 | 26-13 | -> Saipa
  6 0 1 0 0 | 27-11 | -> Bern
  6 0 0 0 1 | 26-14 | -> HV-71
  5 1 0 0 1 | 22-09 | -> Zürich
  5 0 1 0 1 | 26-13 | -> Linköping
  4 1 1 0 1 | 21-15 | -> Lugano
  4 0 2 0 1 | 18-09 | -> Fribourg
  4 0 0 1 2 | 24-13 | -> Frölunda
  4 0 0 0 3 | 19-20 | -> Eisbären Berlin
  3 1 0 1 2 | 13-12 | -> Liberec
  3 0 1 2 1 | 23-17 | -> Växjö
  2 2 1 0 2 | 20-15 | -> Sparta Praha
  3 0 1 0 3 | 11-11 | -> Kalpa
  3 0 0 1 3 | 19-11 | -> Vitkovice
  3 0 0 0 4 | 20-16 | -> JYP
  1 1 2 1 2 | 20-17 | -> HIFK

  Tällä listauksella on siis muutenkin merkitystä. Eli jatkoon menijöistä kotiedun saa se joukkue, jolla ensi tiistain jälkeen on pudotuspeliparista parempi rekordi kuluneelta kaudelta.

  Edit. finalisteilla on turnausta jäljellä vielä kuusi peliä, joten vielä toistaiseksi on mahdollista ihan tuolta alimmaltakin sijalta nousta kauden menestyneimmäksi seuraksi Euroopassa..
   
 24. Jugger77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  SaiPa on Euroopan paras jengi (en ole tosissani), mutta ei kotoisessa liigassa edes kymmenen sakissa. Melkoinen suoritus sinänsä.
   
 25. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Millaisia yleisömääriä nähtiin muuten tiistaina? Bernissä taisi olla hyvin yleisöä paikalla?