Ilmoitukset

Nimimerkki Tifosi on asetettu viikon pelikieltoon sääntöjen 7§:n perusteella.

Nimimerkit cauna ja Ralph ovat seuraavan viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n perusteella.

Nimimerkki Daespoo on viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n ja 6§:n perusteella.

Champions Hockey League

Viestiketju osiossa 'Muut ulkomaalaiset sarjat' , aloittajana Jääkoneenkuljettaja, 20.04.2007 klo 21.13.

 1. Malmi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexaa
  Lainaus:
  Bernissä näytti olleen yli 13 000 katsojaa, mikä on kyllä hieno luku.

  Pohjolassa katsojaluvut ovat sen sijaan lähes surkuhupaisia. Kuopiossa ja Lappeenrannassa reilut 2000 katsojaa ja Linköpingissä 1500. Jotain täytyisi tehdä! Keski-Euroopassa tämä turnaus näyttää herättävän ihan erilailla mielenkiintoa kuin Suomessa ja Ruotsissa.
   
 2. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Mitenköhän muualla euroopassa käytäntö on kausikortin suhteen että pääseekö sillä sisään? Suomessa ei ainakaan pudotuspeleihin taida päästä. Tosin JYP päästää tiistaina kausikorttilaiset omalla kortilla sisään joten isoin kyntäys yleisömäärissä jäänee pois, tosin tuskin täysikään halli on.
   
 3. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Jotainhan ollaan tekemässä. Ensi kaudeksihan joukkue määrää pienennetään ja mukaan pääsee enää vain sijoituksen perusteella (kansallisessa sarjassa). Eli ensi kaudella Suomestakin on mukana vain neljä tai viisi edellisen kauden parasta joukkuetta.
   
 4. Malmi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexaa
  Lainaus:
  Tuo kuulostaa kyllä ihan positiiviselta uudistukselta. Mites sitten näistä pienemmistä kiekkomaista?
   
 5. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Uutinen aiheesta, kilpailun sivuilta. Eli käytännössä kahdesta parhaimmasta perustajaliigasta tulee molemmista viisi joukkuetta, kahdesta seuraavasta molemmista neljä ja kahdesta huonoimmasta molemmista kolme. Perustajaliigojahan oli Sveitsin NLA liiga, Ruotsin SHL liiga, Kotoinen Liiga, Tshekin Extraliga, Saksan DEL liiga ja Itävallan ylikansallinen EBEL liiga. Tämän lisäksi seitsemän muun liigan (Slovakia, Norja, Tanska, Iso-Britannia, Ranska, Valko-Venäjä ja Puola) voittaja saa myös paikan ensi vuoden kilpailuun. Viimeinen paikka menee tämän vuoden Continental Cupin voittajalle (iihf.com), eli periaatteessa ennen tämän kauden alkua, oli 25 maasta mahdollista yrittää pääsyä ensi vuoden CHL:ään.
   
 6. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Tuo, että paikka turnauksessa on ansaittava on ehdottomasti askel oikeaan suuntaan. Myös rahapotti tulee kasvamaan ensi kaudeksi, en nyt muista, että kuinka paljon, mutta kuitenkin. Mitä noihin yleisömääriin tulee niin Ruotsissa taitaa olla asenne, että CHL:ssä on vain hävittävää kun pitävät SHL:ää kolmanneksi parhaana sarjana (ja toki se sitä on). Miksei sitten Suomessa pelit vedä katsojia niin paljon kuin toivoisi niin on pienimuotoinen ihme itselleni, koska hinnat ovat Liiga-peleihin verrattuna edulliset (ainakin IFK:lla) ja viihdearvo näissä matseissa on korkeampi. Kärpät ovat toki tehneet tällä saralla hyvää duunia ja saaneet ihmiset siellä pohjoisessa innostumaan tästä turnauksesta. Keski-Euroopassa nämä pelit kiinnostavat näköjään mukavasti yleisöä ja toivottavasti Bern menee pitkälle (sori JYP).

  Innolla kumminkin odotan ensi viikon tiistaita ja IFK-Linköping matsia!
   
 7. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Jossain maikkarin uutisessa oli että palkintopotti kasvaisi nykyisestä 1,5M -> 3,7M, nyt voittaja saa reilut 150k joten on hauska nähdä mihinpäin tuo lähtee muuntumaan jatkossa. Jos voittaja saisi jatkossa miljoonan niin voisi turnauksen voitosta tulla kovempi taistelu myös ruotsalaisten kanssa. Riittäisi tuosta potista silti kasvua myös muihin summiin vaikka voittajan osuus kasvaisi reilusti. Ehkä nyt isoin ongelma onkin ettei palkintopoti herätä isoa mielenkiintoa kun voittaja saa kokonaispotista vain tuon 10% ja ainakin osalla seuroista myös yleisöätulot jäänyt matalaksi. Jos jatkossa saataisiin miljoonapotilla houkuteltua väkeä katsomoihin ja turnauksen parhaat saa isomman osuuden kun nyt niin tuo antaisi enemmän mahdollisuuden tienata niin lipputuloilla kun palkintorahoilla. Nyt tuo palkintopotti jakantuu vähän kaikille ja kukaan ei oikein rikastu ellei pysty tienaamaan yleisötuloilla isoja rahoja.
   
 8. KwutsNI Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Löysin yllättäen sivuston, jossa rankingeja oli laskettu. Linkin löysin jopa CHL:n omilta sivuilta, kun yritin etsiä, kuinka nuo Game Day Passit yms. toimivat, onko vielä odotettava ennen kuin jälkilähetys toimii jne. Niitä en tietenkään löytänyt...

  No, joka tapauksessa. Tämän sivuston mukaan ranking on tällä hetkellä:

  Koodi:
          16/17   15/16   14/15   Yht.
  1 Sweden    95(95)  100(66)  100(33)   195
  2 Finland   90(90)  95(63)  95(32)   185
  3 Switzerland 100(100)  80(54)  85(27)   182
  4 Czech Rep.  85(85)  85(56)  80(27)   168
  5 Germany   75(75)  75(50)  65(22)   147
  6 Slovakia   70(70)  70(48)  75(23)   142
  7 EBEL     65(65)  65(43)  90(30)   138
  8 Norway    50(50)  90(60)  70(23)   133
  9 Belarus   80(80)  65(45)   -     123
  10 Denmark   60(60)  65(43)  60(20)   123
  11 Great Brit. 60(60)  45(33)  55(15)   108
  12 France    45(45)  65(43)  50(17)   105
  13 Poland    40(40)   -     -     40
  (Yllä olevassa taulukossa siis pisteet/kausi, ja suluissa kuinka paljon siitä saa kokonaispisteisiin.)

  Kuinka sitten nämä pisteet on laskettu? Sivustolle linkatun pdf:n (joka näyttää CHL:n viralliselta) perusteella siis lasketaan maakohtainen pistekeskiarvo/joukkueiden pelaamat ottelut (normaalien pisteiden lisäksi joukkueet saavat bonuksia eri kierroksille pääsystä). Sitten kauden parhaan keskiarvon saanut maa/liiga saa 100 pistettä, toinen 95 jne. Nämä painotetaan sitten viimeisintä kautta suosien järjestelmällä 100%, 67%, 33%.

  Lainaus:
  Jos tämä järjestelmä pitää paikkansa, niin Suomen pitäisi pudota tuossa keskiarvossa Tsekin taakse, jotta kokonaispisteissa Suomi putoaisi Sveitsin alle.
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2016 klo 12.44
 9. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Pitääkin alkaa välittömästi tutkailemaan tuota PDF:ää. Mutta jos tilanne on tosiaan se, että tshekkiläisten pitäisi mennä suomalaisten ohi (tämän kauden osalta), että sveitsiläiset pääsisivät kokonaispisteissä (kolmen kauden osalta) suomalaisten ohi, niin silloinhan tilanne on suhteellisen hyvä, suomalaisten kannalta. Meinaa yksi tshekkiläinen tippuu tänään varmuudella ja Sparta Prahakin lähtee tänään vieraspeliin HV-71 vastaan 2-4 tappioasemasta. Toisaalta yksi tshekkiläinen menee myös tänään varmuudella jatkoon ja kun suomalaisilla ei ole keskinäisiä pelejä, niin pahimmassa tapauksessa jokainen suomalainen voi pudota tänään. Eli toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Mutta kiitoksia, että tämän tänne linkkasit, meinaa nyt sitä sitten tietää, mitä otteluita on HIFK:n pelin rinnalla seurattava, suomalaisten kokonaistilannetta silmälläpitäen.
   
 10. KwutsNI Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Yritin nopeasti selvittää onko mahdollista, että Tsekki menisi ohi Suomesta jo tänään. Tulin siihen tulokseen, että on.

  Oletan, että toiseen ketjuun laskemasi pistekeskiarvot ovat oikein, ja Suomella on siis ilmeisesti toistaiseksi 82 pistettä 52 ottelussa ja Tsekillä 49/35. Oletan myös, että näissä ei ole pdf:n mainitsemia bonuspisteitä eri kierroksilta. Noiden kanssa pisteet ovat 94 (82+8+4) ja 60 (52+5+3). Jos kävisi niin, että kaikki suomalaiset häviävät ja putoavat jatkosta, olisi Suomen pistekeskiarvo tämän illan jälkeen 1,679 (94/56). Jos taas kaksi tsekkijoukkuetta voittaa ja menee jatkoon, on Tsekillä 1,838 (68/37). Pysyäkseen tässä tilanteessa Tsekin edellä, tarvitsisivat suomalaiset vähintään 9 pistettä otteluista ja jatkopaikoista.

  Minimissään Tsekki saa tänään kolme pistettä lisää. Tällöin sen keskiarvo olisi 1,703. Silloin Suomelle riittäisi kolme pistettä pysyäkseen edellä.
   
 11. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Toisaalta tuossa kaikkein ikävimmässä skenaariossahan on vielä se "mahdollisuus", että jos kaksi tshekkiläistä pääsee jatkoon ja jos seuraavalle kierrokselle tulisi sellaiset vastustajat, joille sitten häviäsivät suoraan molemmat pelit, molemmissa paressa, niin silloinhan heidän keskiarvo tippuisi 1,659 (68/41). Eli silloinhan Suomi nousisi taas edelle. Mutta joo, mielenkiintoinen tilanne ja tosiaan tshekkiläiset ovat nyt ne, joita pitää illalla suomalaisten ohella seurata.

  Baituvei, miten ymmärsit tuon pisteiden jaon group stagella. Siellähän siis sanottiin, että

  For all games played in the Group Stage points shall be awarded as follows:

   3 points for the winning team at the conclusion of regulation time
   2 points for the team winning the game in overtime, or the game winning shots procedure if the teams are still tied following conclusion of the overtime period
   1 point for both teams at the conclusion of regulation time if the game is tied
   0 points for the team losing the game in regulation time

  Meinaa tuohan voi ymmärtää silläkin tavalla, että lohkovaiheessa jatkoaika/rankkuvoitosta saa kanssa sen kolme pistettä. Jos näin on, niin silloin olettaisin omien keskiarvolaskelmieni olevan ainakin hitusen pielessä.
   
 12. KwutsNI Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Erinomainen huomio!

  Lainaus:
  Olen ennenkin huomannut, että CHL:llä on hieman outoja ilmaisuja välillä. Olet ihan oikeassa, että tuonhan mukaan jatkoaikavoittaja saisi 2+1 pistettä, mutta kuvittelisin kuitenkin, että tarkoittavat normaalipistelaskua. Eihän sitä koskaan tiedä, mutta ei kai olisi mitään järkeä laskea eri tavalla...?


  Jotta ei menisi negatiiviseksi taaksepäin kyttäilyksi, niin katsotaan myös eteenpäin kohti kärkeä. Ruotsilla on ilmeisesti pisteitä 94+7+4=105. Jos he häviävät tänään kaikki pelinsä ja putoavat jatkosta, on keskiarvo 105/54=1,944. Ohi päästäkseen Liigan pitäisi päästä 109 pisteeseen (109/56=1,946), eli 15 pistettä tarvittaisiin. Neljä voittoa ja vähintään kolme jatkoon siis, ja Ruotsi jää tämän kauden osalta taakse. Toistaiseksi.
   
 13. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Ny ku excelillä sain askarteltua vähäsen tätä, niin pisti silmään, että tshekeillähän on siis vasta 59 pistettä. Heillä oli ekalla kierroksella jatkossa vain Liberec, Vitkovice, Plzen ja Sparta Praha. Pudotuspeleistä jäi pois Mlada Boleslav ja Pardubice.
   
 14. KwutsNI Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Niin, joo, kannattaa yllä olevat laskelmat tarkastaa kaikki. Virheet ovat hyvinkin todennäköisiä.
   
 15. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Eli kun tota tilannetta nyt katsoo noiden pudotuspeleistä saatavien pisteiden valossakin, niin tilanne tämän kauden osalta (ennen illan pelejä) on siis kaiketi seuraava. (Ensin liiga, sitten pisteet, pudotuspelikierroksille selvinneiden pisteet, pelatut pelit ja keskiarvo)

  NLA 87 + 06 + 04 / 40 = 2,43 -> 100 pistettä
  SHL 94 + 07 + 04 / 50 = 2,10 -> 95 pistettä
  LIIG 82 + 08 + 04 / 52 = 1,81 -> 90 pistettä
  EXT 49 + 04 + 03 / 35 = 1,60 -> 85 pistettä
  DEL 38 + 03 + 01 / 31 = 1,35 -> 75 pistettä
  EBE 15 + 01 + 00 / 18 = 0,89 -> 65 pistettä

  Ei perustajaliigojen lukemat ovat sitten

  BOL 1,50 -> 80 pistettä
  TEX 1,25 -> 70 pistettä
  MET 0,75 -> 60 pistettä
  ELIT 0,75 -> 60 pistettä
  GET 0,50 -> 50 pistettä
  LMA 0,25 -> 45 pistettä
  PHL 0,00 -> 40 pistettä

  Edit. Ny kun tajusin katsoa noita maakohtaisia pisteitä, tuolta kilpailun sivuilta, niin mullahan on nää pisteet väärin täällä =) Pitänee siis edelleen tutkia sääntöjä tarkemmin, että missä kohdassa mä lasken väärin.
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2016 klo 22.49
 16. Deanwick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylä ja kansainvälinen kiekko
  Elikkä kaikki suomalaiset joukkueet tänään lauluun, eikä siis ainuttakaan liigajoukkuetta kahdeksan parhaan joukossa. No sehän meni hienosti.
   
 17. k0l1kk0 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tiukkaa oli kuitenkin. Kaikki suomalaiset hävis yhdellä maalilla. Ensi kerralla sitten.
   
 18. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Pitääki jättää nuo listaamiset (ensikauden tilannetta silmälläpitäen) huomiseksi, koska silmät alkaa olemaan aika ristissä ja kun niitä ynnäilen, niin en pääse samoihin lukemiin, kuin turnauksen sivuilla tällä hetkellä näyttää.
   
 19. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Varmaan itse turnaukselle on kuitenkin hyvä että suomalaisia ei ole tuon pitemmälle, tulee muillekin mahdollisuuksia kärkisijoille. Kehittää nimenomaan itse turnausta
   
 20. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  No eikä ole. Turnauksella tärkeintä olisi, että seuroja olisi mahdollisimman laajalta maantieteelliseltä alueelta. Eikä pelkästään kolmesta eri maasta, oli ne maat mitkä tahansa.
   
 21. KwutsNI Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lisäksi näillä näkymin Suomelta on lähtemässä myös yksi paikka...

  Laskin nyt alusta alkaen pisteet eri liigoille. Tähän päädyin, eli tilanne ennen tämän illan Zürich-Lugano -peliä:*
  Koodi:
      P  O   P/O 
  SUI 101 42  2,405 100
  SWE 117 54  2,167  95
  CZE  64 38  1,684  90
  FIN  82 50  1,640  85
  BLR  9  6  1,500  80
  GER  42 32  1,313  75
  SVK  15 12  1,250  70
  EBEL 16 18  0,889  65
  DEN  3  4  0,750  60
  GBR  3  4  0,750  60
  NOR  4  8  0,500  50
  FRA  2  8  0,250  45
  POL  0  4  0,000  40
  Suomi siis putosi Tsekin alapuolelle, mikä taas johtaa seuraavaan vertailuun kolmen kauden osalta:*
  Koodi:
           Yht.
  SWE 95 100 100  195
  SUI 100 80 85  182
  FIN 85 95 95  180
  CZE 90 85 80  173
  GER 75 75 65  147
  SVK 70 70 75  142
  EBEL 65 65 90  138
  NOR 50 90 70  133
  BLR 80 65  -  124
  DEN 60 65 60  123
  GBR 60 45 55  108
  FRA 45 65 50  105
  POL 40  -  -  40
  Hätä ei toki ole tämän näköinen. Jos tsekkijoukkueet keräävät korkeintaan 4 pistettä seuraavasta vaiheesta (eivätkä pääse jatkoon), Tsekin liiga putoaa taas Liigan alapuolelle. Pahinta olisi, että Tsekin joukkueet keräisivät 6 pistettä, mutta putoaisivat silti jatkosta. Silloin olisi Liigan mahdotonta enää nousta.

  *: Virheet mahdollisia. En saa mitenkään Valko-Venäjän pisteitä täsmäämään aiemmin linkatun sivuston kanssa, mutta toisaalta heilläkään eivät pisteet täsmää ihan. Nyt laskettu kaavalla [pisteet 16/17]+[pisteet 15/16]*0,66+[pisteet14/15]*0,33, ja summa pyöristetty normaalien sääntöjen mukaan lähimpään tasalukuun.

  P.S. Oletan siis, että alkulohkojen ja-voitosta saa kaksi pistettä, ei kolmea.

  Edit. Liigan toinen mahdollisuus on, että Ruotsi nousee Sveitsin ohi, sillä silloin Sveitsin vertailuluku olisi 177. Eli joko Sveitsin pitää pudota Ruotsin alapuolelle tai Tsekin pudota Suomen alapuolelle. Positiivista on, että ensi kierroksella on kaksi otteluparia CZE-SUI, joten ne syövät toisiltaan pisteitä. Negatiivista on, että yksi pari on kokonaan ruotsalainen, joten se laskee Ruotsin pisteitä...
   
  Viimeksi muokattu: 09.11.2016 klo 11.41
 22. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Tosiaan itsekin pakersin noita exceleitä uusiksi ja tällä kertaa vain kuuden perustajaliigan osalta, koska vain niillä on merkitystä ensikauden paikkajaon kannalta. Nyt pääsin siihen asti, että sain luvut täsmäämään turnauksen sivuilla olevien lukujen kanssa muutoin, mutta Fribourgille en vaan saa niitä pisteitä, mitä turnauksen sivuilla on. Tai siis siellä on yksi piste enemmän, kuin itse saan kasaan. Eli pisteet normaalisti lohkovaiheessa ja pudotuspeleissä sitten voitosta kolme pistettä ja tasurista yksi. Jos jatkoajalle mennään tasurista, niin sitten voittajalle vielä yksi lisäpiste. Tällä tavalla sain HIFK ja Växjön pisteet täsmäämään, mutta tosiaan Fribourg vielä hämää, yhden pisteen osalta

  Fribourgin rekordi oli lohkovaiheessa
  3 0 0 0 1 -> 9 pistettä
  Pudotuspeleissä tähän asti
  1 1 2 0 0 -> 7 pistettä

  yhteensä 16 pistettä, mutta turnauksen sivuilla heillä on merkattuna 17 pistettä. Eilenhän menivät tosiaan jatkoajalle tasurista, mutta ekalla kierroksella tasuri tuli ekassa pelissä ja siten eivät pelanneet silloin jatkoaikaa, joten en keksi, mistä se yksi lisäpiste voisi tulla.

  Kuitenkin kun noita turnauksen pisteitä nyt sitten katselee (liiga kohtaisesti), niin Liiga ei ole vielä (ainakaan turnauksen sivujen mukaan) pudonnut Extraligan taakse. Eli tämän hetkinen listaus

  NLA 2,45
  SHL 2,17
  LIIG 1,73
  EXT 1,71
  DEL 1,31
  EBE 0,89

  Tosin tänään vielä Lugano ja Zürich kohtaa, eli NLA:n lukema voi hieman muuttua. Ja tämä nyt sillä varauksella, että noi kaavat olisi nyt oikein, tosin Fribourg edelleen herättää epäilyä, että jotain en osaa laskea noista peleistä oikein.
   
 23. KwutsNI Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Se miten itse ymmärsin pistelaskun, niin mielestäni pudotuspelien jatkoajasta ei pitäisi tulla lisäpistettä.

  For all games played in Playoffs points shall be awarded as follows:
   3 points for the winning team at the conclusion of regulation time
   1 point for both teams at the conclusion of regulation time if the game is tied
   0 points for the team losing the game in regulation time
  CHL:n omillakin sivuilla lukee kohdassa Regulations:

  Each score in the playoffs will be added to the team’s group stage record (points/GDF/GF). For Playoff games the score after regulation time (60 minutes) will be used for calculating the team record. For clarity: Only three points or one point will be awarded to teams.
  Toki sitten seuraavassa kohdassa annetaan ymmärtää, että jatkoajasta saa aina lisäpisteen: "For all games points shall be awarded as follows: [...] [o]ne additional point will be awarded to the team winning the game in overtime, or the game winning shots procedure if the teams are still tied following conclusion of the overtime period". Mutta tämä ei selvästikään pidä paikkaansa, jos kumpikin joukkue on voittanut yhden pelin, ja sen jälkeen mennään jatkoajalle.

  Omissa laskuissani siis Växjö täsmää (8+4+3 ja bonukset +3), mutta HIFK, Sparta Praha, Fribourg, Lugano* ja Zürich* ei. Totta kuitenkin on, että jos kahden tasapelin jälkeisestä jatkoajasta saa pisteen, IFK ja Sparta täsmäävät, mutta sveitsiläisjoukkueet ei. Saan siis noille kolmelle Sveitsiläiselle (alkulohko, 1.kierros, 2.kierros, bonukset eri kierroksille pääsystä, yhteensä vs. CHL:n laskut):

  Koodi:
       L 1 2 bon.  yht  CHL
  Zürich  11+6+3 +1+1+1 =23 vs 21
  Fribourg 9+4+2 +1+1+1 =18 vs 20
  Lugano  8+4+3 +1+1+0 =17 vs 18
  *: Huom! Ehdin kirjoittaa yllä olevan, minkä jälkeen kävin sivustolla uudestaan, ja ZSC ja Lugano olivat korjautuneet laskelmieni mukaisiksi... Jätän sen kuitenkin tähän, osoittaa ainakin, että tuolla sivustolla voi myös olla virheitä. Ainakin hetkellisesti.

  Tosiaan, vaikka Fribourgille sen yhden lisäpisteen antaa, niin yksi edelleen puuttuu. Olen taipuvainen ajattelemaan, että sivustolla on yksinkertaisesti laskuvirhe.

  Lainaus:
  Itse asiassa minulla oli aikaisemmassa laskelmassani (myös?) se virhe, että virheellisen alueen asettamisen takia TPS oli jäänyt pois suomalaisjoukkueista. Jos nyt sitten uskomme, että kahden tasapelin jälkeisestä jatkoajasta (mutta ilmeisesti ei kahden voittoon päättyneen jälkeisestä) saa pisteen myös pleijareissa, niin näyttäisi ilmeisesti tältä (Fribourgin haamupiste poissa):
  Koodi:
      P  O   P/O  17 16 15  Yht
  SUI 106 44  2,409  100 80 85  182
  SWE 117 54  2,167  95 100 100  195
  FIN  97 56  1,732  90 95 95  185
  CZE  65 38  1,711  85 85 80  168
  BLR  9  6  1,500  80 65  -  123
  GER  42 32  1,313  75 75 65  147
  SVK  15 12  1,250  70 70 75  142
  EBEL 16 18  0,889  65 65 90  138
  DEN  3  4  0,750  60 65 60  123
  GBR  3  4  0,750  60 45 55  108
  NOR  4  8  0,500  50 90 70  133
  FRA  2  8  0,250  45 65 50  105
  POL  0  4  0,000  40  -  -  40
  Suomen oma keskiarvo ei tuosta muutu, joten Sveitsin ja Tsekin edesottamuksia seurataan jatkossa. Vähän Ruotsinkin, jos onnistuisivat Sveitsin ottamaan kiinni.

  Nyt kun sivuston mahdollisista epätarkkuuksista muuten puhutaan, niin itse asiassa laskukaava ei ole [tämä kausi]+[viime kausi]*0,66+[eka kausi]*0,33 pyöristettynä. Tuolla laskentatavalla nimittäin lukemat eivät täsmää. Todellisuudessa viime kausi kerrotaan 2/3:lla, ensimmäinen 1/3:lla, ja sitten pyöristetään. Vain niin saan kaikki lukemat täsmäämään...

  Edit. Korjailin omia epätarkkuuksia...
   
  Viimeksi muokattu: 10.11.2016 klo 17.41
 24. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Taas mennään. Tänään alkaisi CHL:n puolivälierät. Normaaliin tapaan pelataan kaksi osaisina siten, että parin "parempi" pelaa ekan pelin vieraissa ja sitten ratkaisevan pelin kotonaan. Ensimmäisen osan ottelut tältä päivältä ovat

  18:00 Vitkovice - Fribourg
  20:45 Zürich - Växjö
  21:00 Frölunda - Linköping

  Neljäs ottelu pelataan sitten huomenna

  20:45 Bern - S.Praha

  Otteluita voi seurata (maksua vastaan) esim. suoraan kilpailun sivuilta. Myös maikkarin sport kanavat näyttävät ilmeisesti tänään Zürich - Växjö ja huomenna Bern - S.Praha ottelut. Toisaalta kun noissa peleissä ei siis enää suomalaisia ole, niin en tiedä, onko noita maikkarin esittämiä otteluita geoblokattu suomalaisilta, turnauksen sivuilta.

  Ja vaikkei suomalaisia ole enää mukana, niin jännitettäväähän riittää myös meidän näkökulmasta. Meinaa ensi vuonna järjestelmä uudistuu ja mukaan pääsee enää vain kansallisten sijoitusten mukaan. Sekin on vielä jaettu siten, että kahdesta parhaimmasta perustajaliigasta pääsee viisi joukkuetta, kummastakin, seuraavista kahdesta parhaasta, neljä kummastakin ja jäljelle jäävistä perustajaliigoista kolme kummastakin.

  Kotoinen liigamme on ajautunut tämän kauden esityksillään hieman epäedulliseen asemaan ja voi tosiaan syntyä tilanne, jossa sveitsiläiset menisivät Liigan ohi ja nappaisivat ruotsalaisten kanssa nuo kaksi viiden joukkueen paikkaa. Jättäen Liigan tshekkiläisten kanssa neljän joukkueen spoteille. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sveitsiläisten menestys olisi loppukauden osalta pahasta, suomalaisnäkökulmasta. Monimutkaisen kaavan lopputulema on se, että suomalaisilla on eniten jännitettävää tshekkiläisten tuloksilla. Sillä jos he menevät pitkälle, saattavat he tämän kauden tuloksissa mennä kotoisen Liigamme edelle ja tämä puolestaan sitten kokonaiskuvassa tiputtaisi Liigan sveitsiläisten taakse. Ettei tämä olisi näin yksinkertaista, niin toki sveitsiläisilläkin on vielä pelattavaa. Meinaa jos jostain syystä perseilisivät tämän kierroksen täysin, niin voi syntyä tilanne, jossa ruotsalaiset menisivät tämän kauden pisteissä sveitsiläisten ohi ja tämä puolestaan isossa kuvassa säilyttäisi Liigan kakkospaikan, kokonaiskuvassa. Eli monimutkainen kuvio, mutta tilanteesta johtuen jokaisella maalla on vielä pelattavaa, joten ainakaan vielä tällä kierroksella ei pitäisi syntyä tilannetta, jossa taktikointiin olisi varaa.
   
 25. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Bernin puolella ollaan nyt tässä vaiheessa. KJ ja Peltonen siellä johdattavat suurseuran menestykseen!