Boston Bruins (1.) – Florida Panthers (WC2), Atlantic 1. kierros

  • 22 946
  • 99

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Raju sulaminen. Jotenkin itse laitan tätä enemmän Been piikkiin, kuin Panthersin supernousun laariin. Ei voi minkään, iso pettymys.

Juuri Bruinsilta voisi odottaa muuta, mutta paljon nähtiin häviävää ja huolimatonta tekemistä. Vikan matsin ratkaisuhetkillä esim Mcavoy näytti yhtäkkiä ihan puuhastelijalta. Typerä ohjaus omiin, kun Swaymanille on tulossa röpelökiekko viivasta, järjettömiä hasseja ja kompurointia siihen otn alkuun. Todella epätyypillistä tuolle ukolle.

Ja Grzelcyk, ethän sä voi noin tota voittomaalin tilannetta pelata. Kaikki vaarat on suljettu joka puolella, niin kaveri tekee Swaymanille tuollaisen kaljaliigasta tutun pyllistysmaskin. Sun tehtävä on syödä toi veto tai painua vittuun siitä maskista. Tee jompikumpi.

Bruinsin hyökkäys ja tehokkuus riitti, oma pää, veskarit ja huolellisuus ei.

Tulee jatkuvasti mieleen se Marchandin läpiajo tasatilanteessa vitosmatsin vikoilla sekunneilla. Sen jälkeen Bruins ei aaanut enää kunnon grippiä kuin hetkellisesti.

Jos Barkov tuosta alkaa pelaamaan, voi Panthers olla ihan yllätysvalmis, mutta jos hiihtelee jatkossakin kolmossentterin näköisenä, niin Pantterit tyssäävät kyllä tähän. Bobrovskilla aika rajut tilastot ottaen huomioon, että voittanut nyt kolme putkeen..
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Barkov ja koko Florida paransivat peliään sarjan edetessä, kyllä tuo Floridan peli silti jättää paljon kysymysmerkkejä ilmaan. Pakko sanoa, että tämä sarja oli ihan enimmäkseen Bostonin huonoutta näiden kahden viimeisen pelin osalta. 5vs5 pelistä tuli täysin aneemista ja nimenomaan tämmöistä peliä vastaan runkosarjassa Bruins onnistui löytämään tilan ja paikat, Florida otti tiuhaan tahtiin kurittomia rangaistuksia, omiin vuoti laukauksia vissiin kovinta tahtia playoffeissa ja veskatkaan eivät nyt ihan 100% vakuuttaneet.

Paljon myös puhuttu siitä kokemuksesta ja voittamisen kulttuurista, Bruinsin koppi täynnä voittajia, pelaajamateriaalia parempaa, valmennus vissiin parempi, veskat aivan helposti parempia. Silti ratkaisupeleissä kokemattomat playoff "chokerit" Barkov, Bobi, Tkachuk yms. nostivat lopulta tasoaan. Reinhart taisi maistaa playoffeja vasta viime kaudella ensimmäistä kertaa urallaan ja Luostarinen & Lundell myös kokemattomia kavereita, tuo ketju pelasi kuitenkin todella huikean pelin.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Muiden muassa @Ostoskassi , @Pica ja @larzzon tämän jo paketoivat Bruinsin kannalta hyvin pitkälti niin kuin asiat itsekin näen joten ei siitä sen enempää. Onnea Panthers-faneille, hieno jengi ja tyylikästä faniporukkaa niin täällä kuin rapakon takanakin.

Miten voi hävitä joukkueelle joka saa 40p vähemmän runkosarjassa? :D Ei hyvänen aika, ihan uskomatonta. Hieno päänahka Panthersille
Edelleen, viimeisen kolmanneksen paras ja neljänneksi paras joukkue NHL:ssä vastakkain. Jos kaksi kärkijoukkuetta pelaa vastakkain ja toinen vetää ihan vihkoon, niin ei siinä tulla tarkistamaan että hei mitenkäs teillä meni marraskuussa?
Kyllähän tuosta jo melkein voitaisiin puhua kun Bergeronin, Krejcin ja Ullmarkin peliä katsoo. Jokainen on ollut vamman takia sivussa tai ainakin pelannut sellaisen kanssa. Ei ehkä sanalla sanoen "massa", mutta kun noin tärkeiltä pelaajilta ei saada pudotuspeleissä sataprosenttista suoritusta ollaan kusessa.
Ullmark ei ollut kunnossa, mutta ei hänen kunnossa ollessaankaan ole määrä pelata joka pelissä. Oliko Swaymanin terveydentila sarjan keskivaiheilla heikompi kuin Ullmarkin? Jos ei ollut, niin tässä kaaduttiin valmennuksen maalivahtipeluutukseen eikä maalivahdin loukkaantumiseen.

Ja vaikka pelipaikat ovatkin kriittiset, niin palkkakattoaikana kenties ennätyksellisen syvän joukkueen ei pitäisi kaatua kahteen puuttuvaan kenttäpelaajaan. Sellainen suma mitä tarkoitin on sellainen, jossa kentällä olisi ollut kaiken maailman chriswagneria ja danrenoufia.

Sitäpaitsi Bostonin sentterit eivät antaneet yhtäkään kiekollisten pakkien karmivista harhasyötöistä. Kyllähän noissa menetettiin etua noissa loukkaantumisista, mutta hyökkäys oli pelipaikkoja katsottaessa Bruinsin ongelmista pienin.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Pakko se on myöntää. PoMo vei Montyä pelikirjapuolella. Florida löysi lääkkeet Bostonin hyökkäyspelin hyydyttämiseen eikä Montyltä löytynyt tähän enää vastausta. Pitihän tuon hyökkäyksen viedä Floridan kädettömiä ja hitaita pakkeja ihan mielinmäärin. Oleellista kyllä oli, että Bennett palasi kehiin ja saatiin hyökkäysketjut tasapainoon. Sashalla jotain terveyshuolia, mikä myös näkyi alussa. Lombergin puuttuminen näkyy tsemppiosastolla, mutta ei ole ihan elintärkeä palanen kuitenkaan tuossa palapelissä.

Montour on ollut koko kauden aivan eläin eikä tahti hyydy. Pääsi pois Weegarin varjosta ja jälki on murhaavaa.
 

lai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks
Oliko Marchandilla loukkaantuminen? Vaisuhko sarja häneltä monella tapaa.
7 peliin 4+6 ja jaettulla ykössijalla joukkueen pistepörssissä. Koko liigan kärki on Hintz 12 pinnaa.
G5 1+1, G6 0+4, G7 0+0
Ei se kyllä Rottaan kaatunut

Mielenkiintone huomio muuten, että Boston otti 0-3 nokkiin kun muuan #37 oli kokoonpanossa ja meni 3-1 kun oli poissa. Jos ei Marchand ollut oma itsensä niin oli kyllä Bergeronkin kuin varjo itsestään jos sitäkään
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tämä oli todella hieno sarja. Paljon tunteita, kähinää, momentumit vaihtelivat puolelta toiselle ja monen monta kertaa kun luuli, että nyt tämä peli (tai jopa koko sarja) on ohi, niin toinen joukkue nousi sillasta voittoon. Tämän sarjan ainut miinus oli tuo Pastrnakin filmaaminen josta onnistui kalastelemaan joukkueelleen ylivoiman ja siitä seurasi maali Bruinsille. Noita ei jääkiekossa kaivata ja mielestäni filmaaminen pitäisi olla sellainen asia minkä voisi valmentaja haastaa ja jos valmentajan haastaminen menee läpi, niin filmaaja boksiin istumaan jäähyä ja ylivoima haastaneelle joukkueelle.

Marchandista on aivan pakko ottaa kiinni, että tuo oli täysin erilainen kuin oma itsensä tässä sarjassa. Ei sitten minkäänlaista rottailua, mussuttamista tai yhtään mitään hämmentämistäkään läpi playoff-sarjan. Hyvähän Marchand oli, mutta vähän tuntui siltä, että jotain puuttui.

On tämä jääkiekko mahtava laji ja NHL mahtava sarja. Kauheat panostukset Bostonilta huikean ennätysrunkosarjan aikana ja sitten ensimmäisellä kierroksella lomille. Keväällä mitä vain voi tapahtua ja loppujen lopuksi marginaalit ovat hyvin pieniä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ja samaan aikaan, vaikka Orlovin kiekollinen peli on paikoitellen oikein näyttävää, oli hänen kiekoton peli aivan karseaa läpi sarjan, aina pelotti katsoa Bruinsin puolustusalueen puolustuspeliä, kun Orlov oli kentällä.
Tästähän oli paljon puhetta jo hankinnan aikaan. Orlov on näyttävä pelaaja, mutta ei mitenkään sellainen Bruinsin näköinen ja muistaakseni itse taisinkin hieman kyseenalaistaa, että riittääkö Orlovin kiekoton pelaaminen Bruinsissa? Nyt on helppo sanoa, että nimenomaan tuo kiekoton pelaaminen jätti paljon toivomisen varaa. Bertuzzi oli sitten todella hyvä hankinta ja hänen panoksensa oli enemmän kuin riittävä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kyllä nämä on henkimaailman hommia.

Kamalan tasainen sarja nyt jälkikäteen katsottuna. Saattoi Boston olla vaikka sarjassa pelillisesti parempi, mutta silti sarja voi mennä miten vaan.

Eli sellainen perinteinen ”Boston tästä menee jatkoon, mutta annetaan pieni sauma Floridan yllätykselle” -tyylinen nollatason analyysi, jossa todetaan se todennäköinen lopputulema, mutta sivulauseessa jätetään pieni takaportti, niin voidaan sitten päteä tarvittaessa. Minähän sanoin.

Totta puhuen, mikään ei ennakkoon puoltanut Floridan jatkoonpääsyä, ei mikään.

Monesti on homma näin. Sitten historiaan peilaamalla saa lähes järjestään ylisuuret vedonlyöntikertoimet altavastaajalle. Todennäköisyys sille yllätykselle on aina isompi mitä kuukaan luulee, vaikkei mitään puoltaisi sitä. SIlle vaan on olemassa todennäköisyys urheilussa.

Tää ykköskiekka tuntuu olevan usein se kiirastuli kärkiporukoille. Siitä kaikki ketkä pääsee jatkoon, saavat sitten playoff-vaihteen paremmin päälle ja ennakkosuosikitkin pärjää. Runkosarja-moodiin unohtujat ovat kesälomalla .Väsymystekijät astuu kuvaan jne. NHL:n playoff-runeissa on monenlaisia vivahteita.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
No ihan kertoimienkin puolesta taisi olla joku 30% (eli 3 kertaa kymmenestä Florida voittaa sarjan) sauma Floridan jatkoonmenolle ennen sarjan alkua, ihan höpöä puhua ettei mikään olisi puoltanut Floridan jatkamista, vaikka nyt Athleticissa annettiin 27% todennäköisyys Floridalle ja muistaakseni pelien kertoimet vaihteli jotain ~2-3 kertoimie voittajasta ml. jatkoaika eli yksittäisissä otteluissa todennäköisyys oli voitolle jotain 30% - 50%. Jos tätä peli olisi käyty koripallossa samoista asetelmista niin Bostonilla olisi varmaan ollut joku 95% todennäköisyys mennä jatkoon. Olihan se myös selvää, että Bruins sai nyt vähän lyhyemmän tikun kun Islanders olisi ollut huomattavasti helpompi vastus, Floridan edistyneet tilastot olivat pitkin kautta hyviä (muistaakseni jo alkukaudesta erinomaisia) ja etenkin loppukaudesta rutistivat todella hyvässä vireessä tuloksienkin valossa. Kertoo vain sarjan tasaisuudesta ja jääkiekosta lajina, että näinkin suurella erolla silti Floridalla oli noinkin hyvä mahdollisuus mennä jatkoon.

Toki tuommoiset arviot ovat aika tyhjän kanssa ja ihan hölmöä nostella jotain kommenttejakin viikon takaa, kun on povattu vaikka 4-0 jatkoon Bruinsia, kun itseasiassa se on ollut todennäköisempää ennen sarjan alkua kuin Floridan voitto seitsemässä pelissä. Tietysti jos tarkoitettiin, että kukaan ei varmasti pitänyt Floridaa suosikkina sarjaan niin se nyt pitänee paikkansa. Muutenhan noihin kertoimiin olisi pitänyt kivitaloakin laittaa kiinni.

Juuri etukäteen mm. Floridan aggressiivinen karvaus nostettiin esiin mahdollisena faktorina (toki runkosarjassa Bruins menestyksekkäästi purki tuota samaa painetta) esim. täällä: Round 1 Preview: BOS vs FLA

ja juuri sarjaa ennen sitten tuli tietoon nuo loukkaantumiset mitkä nostivat myös Panthersin mahdollisuuksia. Muutama analyytikko nosti myös Floridaa framille taisi kaikista rohkeimmat puhua jostain 40% arvioista Panthersille.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Playoffien perusteella vaikea uskoa että tuo Bruins-porukka voitti 65 peliä runkosarjassa. Valtaosan ajasta peli näytti hengettömältä puurtamiselta. Vain silloin tällöin tuli joku pyrähdysvaihto jossa näkyi merkkejä paremmasta. Loppua kohti alkoi myös näkyä jännittäminen ja häviön pelko. Esim. tuo jatkoaika oli pelkkää selviytymistä, kukaan ei enää osannut eikä uskaltanut yrittää mitään. Aika harvinaista nähdä noin kovan joukkueen menevän noin täydelliseen kipsiin.

Floridakaan ei minun mielestäni ollut mitenkään erityisen hyvä, mutta paljon lähempänä omaa parasta tasoaan ja tietysti tillilihamaisen sitkeä 3-1 tappioaseman jälkeen. Yllättävyydestään huolimatta sarja jäi vähän piippuun kun tuntui että ennakkosuosikki pelasi huonosti ja haastajakin oli lähinnä opportunistisen hyvä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Nimenomaan nämä tietynlaiset piste-ennätysjoukkueet ovat kyykänneet ihmeen usein:

Vuodesta 1995-96 eteenpäin:

2022-23, 65 voittoa - Boston, 1st round exit
1995-96, 62 voittoa - Detroit, eteni konferenssifinaaliin
2018-19, 62 voittoa - Tampa, 1st round exit
2005-06, 58 voittoa - Detroit, 1st round exit
2021-22, 58 voittoa - Florida, eteni 2.kierrokselle
2009-10, 54 voittoa - Washington, 1st round exit
2015-16, 56 voittoa - Washington, eteni 2.kierrokselle
-------------- siinä viimeisimmät yli 120 pisteen kaudet. Peräti 4/7 tippui ekalla kiekalla.

Viime kauden Mestari-Colorado olisi listan seuraavana 119 pisteellä ja 56 voitolla, mutta tuohan ei edes voittanut runkosarjaa.

Edmontonin dynastiassa oli kaksi 119 pinnan runkosarjaa. Ensimmäisellä voittivat kannun 1984, mutta toisella kertaa 1986 tuli sitten tuo kyykkäys 2.kierroksella Calgarylle.

Pittsburghin mini-dynastiassa paras runkosarja pelattiin 2 kannun kausien jälkeen 1992-93. 119 pistettä - ja ulos ensimmäisellä kiekalla.
 
Viimeksi muokattu:

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Boston Bruins, Vimpelin Veto
Onnittelut Panthers-faneille! Viime vuoden ison pettymyksen jälkeen sekä tämän kauden runkosarjan vaikeuksien jälkeen olette kaiken menestyksen ansainneet.

Vaikka pettymys on jokseenkin valtaisa koska tuo jo jonkinasteinen menestys tapahtui juuri Bruinsin kustannuksella (vielä kun tietää joukkueen nykyrungon tilanteen). Toisaalta myös juuri tuon vuoksi toivon että Panthers jatkaa ''yllätyksiä'' ja etenee tästä sarjasta saadun valtaisan itseluottamuksen turvin pitkälle. Vastaan kun asettuu vielä Toronto niin kyllä tässä Panttereita liputetaan suuresti (vaikka olen Toronton fanien puolesta iloinen että joukkue viimein selätti tuon vuosien mörkönsä ja etenivät toiselle kierrokselle).

Ennakkoon jonkinlaisia ''altavastaajia'' tässä liputetaan jatkossa kuten tavallista eli Seattle ja Panthers. Vaikka Seattle pelaakin Dallasin suomalaisia vastaan ja myös heille toivoisi menestystä. Olkoon Dallas se kolmas joukkue.

Edit. pieniä muokkauksia tekstiin
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Nimenomaan nämä tietynlaiset piste-ennätysjoukkueet ovat kyykänneet ihmeen usein:

Vuodesta 1995-96 eteenpäin:

2022-23, 65 voittoa - Boston, 1st round exit
1995-96, 62 voittoa - Detroit, eteni konferenssifinaaliin
2018-19, 62 voittoa - Tampa, 1st round exit
2005-06, 58 voittoa - Detroit, 1st round exit
2021-22, 58 voittoa - Florida, 1st round exit
2009-10, 54 voittoa - Washington, 1st round exit
2015-16, 56 voittoa - Washington, eteni 2.kierrokselle
-------------- siinä viimeisimmät yli 120 pisteen kaudet. Peräti 5/7 tippui ekalla kiekalla.

Viime kauden Mestari-Colorado olisi listan seuraavana 119 pisteellä ja 56 voitolla, mutta tuohan ei edes voittanut runkosarjaa.

Edmontonin dynastiassa oli kaksi 119 pinnan runkosarjaa. Ensimmäisellä voittivat kannun 1984, mutta toisella kertaa 1986 tuli sitten tuo kyykkäys 2.kierroksella Calgarylle.

Pittsburghin mini-dynastiassa paras runkosarja pelattiin 2 kannun kausien jälkeen 1992-93. 119 pistettä - ja ulos ensimmäisellä kiekalla.
Kyllähän ainakin Florida eteni viime kaudella kakkoskierrokselle. Siellä kyllä sitten kyykkäsivät tyylikkäästi 4-0 Tampalle.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Nimenomaan nämä tietynlaiset piste-ennätysjoukkueet ovat kyykänneet ihmeen usein:

Vuodesta 1995-96 eteenpäin:

2022-23, 65 voittoa - Boston, 1st round exit
1995-96, 62 voittoa - Detroit, eteni konferenssifinaaliin
2018-19, 62 voittoa - Tampa, 1st round exit
2005-06, 58 voittoa - Detroit, 1st round exit
2021-22, 58 voittoa - Florida, eteni 2.kierrokselle
2009-10, 54 voittoa - Washington, 1st round exit
2015-16, 56 voittoa - Washington, eteni 2.kierrokselle
-------------- siinä viimeisimmät yli 120 pisteen kaudet. Peräti 4/7 tippui ekalla kiekalla.

Viime kauden Mestari-Colorado olisi listan seuraavana 119 pisteellä ja 56 voitolla, mutta tuohan ei edes voittanut runkosarjaa.

Edmontonin dynastiassa oli kaksi 119 pinnan runkosarjaa. Ensimmäisellä voittivat kannun 1984, mutta toisella kertaa 1986 tuli sitten tuo kyykkäys 2.kierroksella Calgarylle.

Pittsburghin mini-dynastiassa paras runkosarja pelattiin 2 kannun kausien jälkeen 1992-93. 119 pistettä - ja ulos ensimmäisellä kiekalla.

No huhhuh sentään! Voidaan varmaan puhua jo jonkinlaisesta krapulasta mikä noista huikeista voittojen määristä runkkiksessa seuraa. Nousujohteisuus on siis se juttu menestyksen takana, eikä pidä voittaa liikaa ennen kuin alkaa voitoilla olemaan merkitystä. Tämä on mielenkiintoista että näin se ihmisen mieli vaan toimii.
 
No ihan kertoimienkin puolesta taisi olla joku 30% (eli 3 kertaa kymmenestä Florida voittaa sarjan) sauma Floridan jatkoonmenolle ennen sarjan alkua, ihan höpöä puhua ettei mikään olisi puoltanut Floridan jatkamista

Mikä sitten puolsi Floridan jatkoonmenoa? Kun tuota lähtee pilkkomaan osa-alueisiin, niin vaikea on löytää osa-aluetta, jossa Florida olisi ollut edellä, puhumattakaan että niitä osia olisi useampia.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Harvoin nähty sellaista kipsiä kuin Bostonilla seiskapelissä. Edes helppoja syöttöjä ei saatu omille, sen kerran kun saatiin niin vastaanottaja seisoi ilman vauhtia keskialueella.

Aika montaa kertaa sitä pelin aikana mietti että onko Boston noin paska vai Florida niin hyvä?

Mutta missä oli se Bostonin jatkuva vyöry maalille mitä itse odottelin oikeastaan koko sarjan ajan? Nythän ei ollut oikein paikkojakaan, tai vastustajalla niitä oli vastaavasti enemmän.

Varsinkin ”mäkävöi” puolustuksessa aivan uskomaton ressukka.

No vanha viisaus, paras seitsemästä sarjasta parempi menee aina jatkoon joten pulinat pois!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Pica

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Musta tuntuu että se on parempi itselle että Flyers pysyy tuollaisena hmv ei edes lähelläkään pudotuspelijoukkueena, kuin läpeensä hyvänä ja syvänä joukkueen joka voittaa kaikki vastustaja illasta toiseen ainoastaan hävitäkseen playoffien ekalla kierroksella. Eihän psyyke tuollaista kestäisi.

No, voisi sitä ehkä muutaman kannun ennen tuon katsomista kuitenkin ottaa.

On nämä playoffit ihmeellistä aikaa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tästähän oli paljon puhetta jo hankinnan aikaan. Orlov on näyttävä pelaaja, mutta ei mitenkään sellainen Bruinsin näköinen ja muistaakseni itse taisinkin hieman kyseenalaistaa, että riittääkö Orlovin kiekoton pelaaminen Bruinsissa? Nyt on helppo sanoa, että nimenomaan tuo kiekoton pelaaminen jätti paljon toivomisen varaa. Bertuzzi oli sitten todella hyvä hankinta ja hänen panoksensa oli enemmän kuin riittävä.

Bertuzzi tehoili ylivoimalla maalinedustalta kyllä hyvin ja sarjan ajalta komeat pisteet, mutta hänen aikana Bruins vuosi maaleja omiin tasaviisikoin viimeisen kolmen pelin aikana eli kun sarja kääntyi Panthersin eduksi. Bertuzzi on aina ollut huono puolustamaan ja kyllähän se tuli tämänkin sarjan edetessä hyvin esille. Moni vaan on aina fiksautunut hänen fyysisyyteen ja hämmentämiseen, sekä ajoittaisiin tehoilujaksoihin, että tuohon ei kiinnitetä huomiota. Eli jos Orlovin kiekoton pelaaminen jätti toivomisen varaa, niin vähintään saman voi sanoa Bertuzzista.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Mikä sitten puolsi Floridan jatkoonmenoa? Kun tuota lähtee pilkkomaan osa-alueisiin, niin vaikea on löytää osa-aluetta, jossa Florida olisi ollut edellä, puhumattakaan että niitä osia olisi useampia.
Eihän etukäteisveikkailuissa Floridan tarvinnut olla missään edellä etteikö mahdollisuuksia olisi ollut (enemmän tai vähemmän).

Runkosarja on kuitenkin mennyttä aikaa eikä siitä jäänyt käteen kuin kotietu. Playoffeissa pitää löytää se uusi vaihde ja löytää keinot tietyn vastustajan voittamiseen. Florida sai tylsytettyä Bostonin. Vaikea sanoa paljonko Bostonin heikkoudesta oli Floridan hyvyyttä.

Itse olen hieman sitä mieltä, että 82 pelin runkosarja on liian pitkä kun hyvästä menestyksestä ei saa juuri etua, ja puolet pääsee pudotuspeleihin.

Se on oma aiheensa miten tuota voisi parantaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Bertuzzi tehoili ylivoimalla maalinedustalta kyllä hyvin ja sarjan ajalta komeat pisteet, mutta hänen aikana Bruins vuosi maaleja omiin tasaviisikoin viimeisen kolmen pelin aikana eli kun sarja kääntyi Panthersin eduksi. Bertuzzi on aina ollut huono puolustamaan ja kyllähän se tuli tämänkin sarjan edetessä hyvin esille. Moni vaan on aina fiksautunut hänen fyysisyyteen ja hämmentämiseen, sekä ajoittaisiin tehoilujaksoihin, että tuohon ei kiinnitetä huomiota. Eli jos Orlovin kiekoton pelaaminen jätti toivomisen varaa, niin vähintään saman voi sanoa Bertuzzista.
Ehkä sen pakin huonon puolustamisen huomaa hieman herkemmin kuin laiturin vastaavan.
 
Eihän etukäteisveikkailuissa Floridan tarvinnut olla missään edellä etteikö mahdollisuuksia olisi ollut (enemmän tai vähemmän).

Ei tietenkään, mutta jos ennakkoon katsotaan, että olet jokaisella osa-alueella perässä, niin kovin todennäköistä ei jatkoonmeno ole seitsemän pelin sarjassa. Ei todennäköistä, mutta ei tietenkään myöskään mahdotonta. Itsekin kirjoitin ennen sarjan alkua, että Florida antaa hyvän vastuksen Bostonille, vaikka veikkasinkin sarjaa viidessä pelissä Bostonille.
 

kalitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets, Ässät
Nimenomaan nämä tietynlaiset piste-ennätysjoukkueet ovat kyykänneet ihmeen usein:

Vuodesta 1995-96 eteenpäin:

2022-23, 65 voittoa - Boston, 1st round exit
1995-96, 62 voittoa - Detroit, eteni konferenssifinaaliin
2018-19, 62 voittoa - Tampa, 1st round exit
2005-06, 58 voittoa - Detroit, 1st round exit
2021-22, 58 voittoa - Florida, eteni 2.kierrokselle
2009-10, 54 voittoa - Washington, 1st round exit
2015-16, 56 voittoa - Washington, eteni 2.kierrokselle
-------------- siinä viimeisimmät yli 120 pisteen kaudet. Peräti 4/7 tippui ekalla kiekalla.
Tämä lista näyttäisi kuitenkin ennustavan Stanley Cupin mestarin vuosi-pari etukäteen. Bostonilta tietysti puuttuvat kärkisentterit tulevasta mestaruusjoukkueesta, joten mielenkiintoista nähdä tuleeko 09-10 Capitalsin kaltainen poikkeus. Floridalla on ihan hyvin pullat uunissa maalivahtia lukuun ottamatta pitkään kevääseen lähivuosina. Tai ainakin auttaisi, jos 10 miljoonan caphitillä saisi hieman enemmän vastinetta rahalle, voihan Bob riittää mestaruuteen. Tällä kaudella ison osan runkosarjasta haukannut rutistus playoffseihin saattaa hyydyttää joukkueen. Ovat kova kanto ensimmäisillä kierroksilla, mutta bensa loppuu ratkaisuhetkillä, jos sinne asti pääsevät.

Simulaatioltahan tämä kaikki vaikuttaa, mutta hienosti ovat kyllä ohjaajat ja näyttelijät toteuttaneet viihdettä kansalle.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Mikä sitten puolsi Floridan jatkoonmenoa? Kun tuota lähtee pilkkomaan osa-alueisiin, niin vaikea on löytää osa-aluetta, jossa Florida olisi ollut edellä, puhumattakaan että niitä osia olisi useampia.

No eihän joukkueen välttämättä tarvitse ollakaan "parempi" mennäkseen jatkoon, sopivat pomput, kuumempi veska, yhtenäisempi joukkue, sopiva pelityyli suhteessa vastustajaan, loukkaantumiset jne. Eihän tämä nyt historian ensimmäinen kerta ole kun altavastaaja menee jatkoon ja kuten toin ilmi, niin ei tämä ollut edes mikään kerran tuhannesta vaan arvioiden mukaan 3-4 kertaa 10 tapahtuva skenaario.

Florida tosin taisi edistyneiden tilastojen valossa olla parempi joukkue sarjan ajan. Ennakkoon Florida taisi olla sarjan toiseksi paras joukkue karvaamaan ja luomaan noista tilanteista maalipaikkoja (taisi olla tuossa linkkaamassani ennakossa mainittu), tunnetusti Bruins ei myöskään ole välttämättä se nopein joukkue. 5vs5 pelissä joukkueen tilastot olivat myös hyvät runkosarjalta ja tässä aspektissa lähes yhtä tulivoimainen kuin Bruins, huolimatta että maaliodottama meni edellä toteutuneisiin maaleihin nähden.

Floridalla oli myös reserviä parantaa peliään, olivat pelanneet veitsi kurkulla jo pidempään siinä missä Bruinsin runkosarja oli ohi jo marraskuussa. Sarjan edetessä Florida paransi todella paljon peliään siinä missä Bruins ei onnistunut tähän vaan nojasi vahvasti ylivoimaan.

Nimenomaan nämä tietynlaiset piste-ennätysjoukkueet ovat kyykänneet ihmeen usein:

Näissäkin voi myös miettiä miten hyvin runkosarjan pisteet ennustavat tulevaisuutta, suhteellisen iso urakka ainakin manuaalisesti olisi käydä läpi joukkueiden odottamia yms. ja verrata kertyneisiin pisteisiin. Varmaan joku joskus tämmöistäkin työtä tosin tehnyt, mikä olisi ns. " oikea" pistekertymä runkosarjasta. Sitten on tietty näitä Tampaa ja Torontoa, jotka ovat vaan surffailleet loppukauden ilman panosta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös