Atlantin divisioonan arviot

  • 1 800
  • 23

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Kun kesän siirtoruletti alkaa jo olla ohi, on sopiva hetki arvioida voimasuhteiden muuttumista, minä arvioin oman suosikkijoukkueeni divisioonaa ja toivon, että muutama muukin tekisi samoin, jotta kaikista joukkueista olisi kirjoitettu jotain. Aloitan tärkeimmästä:


Pittsburgh Penguins

Kesällä ei tapahtunut montaa siirtoa, mutta se yksi olikin sitten tärkein kauppa sitten Gretzkyn siirron Los Angelesiin. Kymmenen vuotta Pittsburghissa pelannut, kaikkien aikojen paras eurooppalainen NHL:ssä, Jaromir Jagr, kaupattiin Washingtoniin tunnetujen syiden sanelemana. Vastineeksi tuli lupauksia ja rahaa, ei yhtään valmista pelaajaa. Lisäksi on hankittu fyysinen peruspakki Mike Wilson ja Bob Boughner on lähtenyt joukkueesta, Robert Dome palaa joukkueeseen vuoden tauon jälkeen. Joukkueen kuudesta parhaasta pelaaajasta viisi vei sopimusasiansa välimiesoikeuteen, toivottavasti sopimukset eivät tule liian kalliiksi, koska silloin on pakko myydä joku, kaupattava pelaaja on luultavasti Kovalev, joka saanee suurimman palkan. Mutta lähden kuitenkin siitä, että kaikki viisi(Kovalev, Straka, Lang, Hrdina ja Kasparaitis) pelaavat ensi kaudella Pittsburghissa.

Hyökkäys on Penguinssilla liigan kärkitasoa, neljä pelaajaa teki viime kaudella yli 70 pistettä, tähän ei tainnut pystyä yksikään toinen joukkue. Lemieux´n ketjuun ei ole oikein laittaa tasokkaita pelimiehiä, jos viime kauden tehonyrkki Straka-Lang-Kovalev pidetään kasassa, mitä ainakin minä toivon. Stevens saanee paikan Marion monivuotisena pelikaverina ja ketjun kolmas jäsen voisi olla vaikka Hrdina, joka pelasi Marion ja Jagrin ketjussa viime kaudella. Loput kaksi ketjua ovatkin kirjava kokoelma duunareita, lupauksia, gooneja ja kehityksessä paikallaan polkevia pelaajia. Esiin voisin nostaa Milan Kraftin ja Robert Domen joilta odotan tulevaisuudessa paljon, jo ensi kaudella olisi syytä olla vakiokokoonpanossa. Hyökkääjiä Pittsburghilla on turhankin paljon, joten osa joutuu tietenkin pelaamaan farmissa.

Puolustus ei näytäkään aivan yhtä hyvältä kuin hyökkäys, itse asiassa ei lähellekään. Ykköspakille on edelleen tarvetta, samoin kolmospakille. Kasparaitis, Laukkanen ja Wilson ovat kelpo pelaajia omassa päässä, mutta hyökkäyspäässä heistä ei ole hyötyä. Joukosta Jonsson, Rozsival, Melinchar, Ference joku saisi nousta seuraavalle tasolla, eli pelata sellaisen 40 pisteen läpimurtokauden. 30 pistettäkin kyllä kelpaisi. Omassa päässä ei pitäisi tulla vaikeuksia, mutta hyökkäyksiä ei oikein pystytä tukemaan eikä ketään hankkimaankaan kun rahaa ei ole.

Maalivahdit ovat ilmeisesti Hedberg ja Aubin. En ole vielä menettänyt uskoani Aubiniin, voitti sentään reilusti yli puolet otteluistaan viime kaudella. Hedbergillä on jo ikää sen verran, etten usko hänen kehittyvän huippuveskariksi, mutta jos viime kevään kaltaiset otteet jatkuvat, hänet voi huoletta heittää kentälle, hän ei yksin pelejä häviä, jos ei voitakaan. Maalivahdillekin olisi Pittsburghissa tilausta.


Philadelphia Flyers


Roenick, Dopita ja Weinrich hankittiin kesän aikana, Lindrosia ei olla vieläkään kaupattu. Roenickiin sijoitettiin lähes 40 miljoonaa. Kaikki ovat kiekollisena kohtuullisen hyviä, joskaan eivät huipputaitavia, kuitenkin hankinnat on tehty sinne, missä apua on kaivattu. Siitä pisteet Bobby Clarkelle.

Hyökkäyksessä riittää voimaa ja kokoa, taitoakin on parin uuden pelaajan myötä ihan mukavasti. Sentterikaarti on yksi liigan kovimmista: Primeau, Roenick, Dopita ja Manderville. Laiturit Leclair, Gagne, Recchi ja Toccher takaavat kaksi loistavaa ketjua. Myöskin Ranheim, Fedotenko, Fedoruk ja Williams pelannevat koko kauden, Williams tosin voi joutua farmiinkin lähinnä ikänsä ja voiman puutteen tähden.

Puolustuksessa on paljon kokeneita pelaajia, viime kaudella hieman hukassa ollut Desjardins, joukkueen paras pakki McGillis, uusi hankinta Weinrich, joukkueen kookkain McAllister sekä luotettavat Therien ja Richardsson. Kiekko liikkuu kolmella pelaajalla jonkin verran ja loput kolme keskittyvät pitämään maalinedustan puhtaana. Kaikki kolme ovat hitaita ja kankeita.

Maalissa viime kauden kenties paras maalivahti Cechmanek ja kakkosena Boucher, joka tosin on tyytymätön rooliinsa. Mutta eiköhän sieltä farmissa voi jonkun Ouellet´n ottaa kakkoseksi jo nyt, jos Boucher ei kerran halua jäädä, tai sitten hankitaan joku kokenut veskari back-upiksi. Tämä osasto ei petä.


New Jersey Devils


Kesän merkittävin tapaus taisi olla Mogilnyn lähtö, Sean O´Donnellkin lähti vapaana agenttina rahan perään. Kaksi kertaa peräkkäin Stanley Cup-finaalissa, eikä joukkue ole paljoa muuttunut sitten vuoden 2000 mestaruuden. Menestyskausi odotettavissa jälleen.

Hyökkäyksessä A-Line jatkaa varmasti tappavaa tahtia, Elias, Arnott ja Sykora voivat hyvinkin päästä kaikki yli 80 pisteen. Holik, McKay, Nemchinov, Brylin, Madden, Stevensson, Pandolfo ja Gomez ovat kaikki hyviä, mutta Phillyn tai Pittsburghin tasoista kakkosta Jerseyssä ei saada. Kakkosessa voisivat pelata vaikka Brylin, Gomez ja Holik, kolmosessa sitten Madden, Stevensson ja McKay. Näistä miehistä saisi koottua vaikka parikin huippuluokan jarruketjua. Maalinteko on turhan paljon ykkösketjun varassa, Mogilnya voi tulla vielä ikävä.

Puolustuksessa luotetaan nelikkoon Stevens, Daneyko, Rafalski, Niedermayer, yksi NHL:n parhaista Stevens, kaksi hyvää hyökkäävää puolustajaa ja kokenut peruspakki Daneyko. Lisäksi Albelin ja White. Puolustus ei oikein kestä loukkaantumisia, mutta ilman loukkaantumisia NHL:n eliittiä.

Brodeur jatkaa tasaisen varmoja otteitaan maalilla, kakkosena voi aloittaa vaikka Ari Ahonen, ellei uutta hankita. Brodeurilta ei joka tapauksessa montaa peliä jää muiden pelattavaksi. Martin voi voittaa pelejä yksinkin, maalivahtiosasto on Devilssillä NHL:n parhaita.


New York Rangers


Graves, Kamensky, MacLean ja Taylor lähtivät joukkueesta. Tilalle ei ole tullut oikein ketään, eikä tarvitsekaan. Kokeneet puolustajat Ulanov ja Karpa liittyivät joukkueeseen. Parin vuoden takaista free-agent rulettia ei Manhattanilla nähty.

Joukkueessa on yksi erittäin toimiva ja hyvä ketju, Hlavac-Nedved-Dvorak. Messierin ja Fleuryn rinnalle laitettaneen Grosek, joten joukkueella on kaksi hyvää ketjua. Lisäksi on York, Malhotra, S.McCarthy, Forbes, Dawe ja kenties Brendl ja Lundmark pääsevät vihdoin koittamaan NHL:ssä pelaamista. Kaksi ensimmäistä ketjua ovat hyviä, mutta sen jälkeen hyviä pelaajia ei ole kuin York ja McCarthy omassa roolissaan. Hyökkäys ei näytä kovin hyvältä.

Puolustuksessa Leetch johtaa kiekollista peliä, ja saanee seurakseen Malakhovin, mikäli tämä pysyy ehjänä. Lefebvre, Karpa, Ulanov ja Jonsson ovat muut puolustajat, Jonssonilla on kiekollista taitoa, muut ovat peruspakkeja. Kohtuullinen puolustus, Rags on kusessa jos Leetch loukkaantuu.

Maalissa Richter ja Hebert kilpailevat peliajasta, tilanne on kummallekin uusi, kun monen vuoteen ei ole kilpailua ollut. Kumpikaan ei ole enää huippumaalivahti, mutta ei kumpikaan pilaa joukkueen mahdollisuuksia playoffeihin.


New York Islanders


Mad Mike Milbury on pistänyt tuulemaan, lupaukset on heitetty pois, ja pari hyvää valmista pelaajaa siinä sivussa, jotta saarelle on saatu Jashin ja Peca. Muun muassa Chara, Connolly, Muckalt ja tämän vuoden toinen varaus(Spezza) lähtivät. Adrian Aucoin on hyvä lisä puolustukseen. Playoffeihin tähdätään.

Czerkawski on seuran ainut huippulaituri, Isbisterin tai Parrishin pitää pelata ykkösessä ja luultavasti Kvashan kakkosessa. Scatshard ja Lapointe ovat hyviä puolustavia pelaajia, Tuomainen tuo vääntöä ja Kharitonov nopeutta ja taitoa, mutta aika köykäiseltä tuo Isles-hyökkäys näyttää. Jashin ja Peca ovat ne menestyksen avaimet, molempien on pelattava superkaudet, jos Islanders aikoo playoffeihin. Eikä sekään välttämättä riitä.

Puolustuksessa Hamrlik ja Jönsson ovat suuressa roolissa, Hamrlikin on myös pelattava loistavasti jos Islanders menestyy. Kiprusoff, Giroux ja Martinek on hankittu euroopasta, kokeneet Haller, Sutton ja Galley yrittävät pitää pelipaikkansa. Uusi hankinta Aucoin ottanee paikkansa ykkösparista ja ykkösylivoimasta, Hamrlikin parina. Puolustuksessa ei ole oikein varmuutta omassa päässä, hyökkäyssuuntaan se on ihan hyvä.

Dipietrolta tarvitaan venymistä, mikäli tuota vuotavaa puolustusta ei vielä tilkitä ennen kauden alkua, potentiaaliahan on, mutta nuoret huippuvahdit ovat kautta aikain olleet harvassa. En usko, että tällä joukkueella mennään playoffeihin.


Loppuarvio:

Divisioonan nokkimajärjestys pysynee suunnilleen ennallaan, Flyers saattaa haastaa Jerseyn kovaan kamppailuun divisioonan herruusdesta, jos uudet hankinnat täyttävät paikkansa heti alusta alkaen. Pittsburghin on hankala nousta Jerseyn ja Flyerssin ohi, mutta New York ei myöskään uhkaa Pingviinejä. New Yorkin herruudesta käydään kovaa kamppailua, joka on myös kamppailu jumbosijan välttämiseksi. Tuskin New Yorkissa pelataan tänäkään keväänä playoffeja, New Jerseyssä näkee lähimmät playoff-ottelut.
 
Viimeksi muokattu:

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
abu: Maalissa Richter ja Hebert kilpailevat peliajasta, tilanne on kummallekin uusi, kun monen vuoteen ei ole kilpailua ollut. Kumpikaan ei ole enää huippumaalivahti, mutta ei kumpikaan pilaa joukkueen mahdollisuuksia playoffeihin.

toki tähdet ovat olleet laskussa johtuen Richterin loukkaantumisista sekä Tugnutin pitkästä putkesta yksin ankkojen maalinsuulla, mutta molempien luulis skarppaavan team usan takia.

luulen että NYR pärjää tällä kaudella paremmin kun pitkään aikaan, vaikka eivät Brownia joukkueeseen ottaneetkaan :)
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Richardsonista

Vaikka Abu kertoi että Richardson on hidas ja kankea niin täytyy muistaa että hän pelas ehkä uransa parhaan kauden,sai hyväm +/- tilaston ja pelas omassa päädyssä todella hyvin.Esim:Pitsburgissa ei ole yhtään näin hyvää puolustavaa pakkia.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
sekä Tugnutin siis hebertiä tarkoitan
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jagr

Viestin lähetti Abu
Kesällä ei tapahtunut montaa siirtoa, mutta se yksi olikin sitten tärkein kauppa sitten Gretzkyn siirron Los Angelesiin. Kymmenen vuotta Pittsburghissa pelannut, kaikkien aikojen paras eurooppalainen NHL:ssä, Jaromir Jagr, kaupattiin Washingtoniin tunnetujen syiden sanelemana.

Jagr on hyvä pelaaja, mutta onkohan molemmat väitteet hieman liioiteltuja.
Siirroiosta tulisi mieleeni esim. Roy Coloradoon ja eurooppalaisista jääkiekkoilijoista Kurri.
 

ipaz

Jäsen
Flyersin puolustus on mielestäni yksi NHL:n parhaista. Se on ensinnäkin erittäin kokenut, sillä nuorin ja kokemattomin pelaava puolustaja on 26-vuotias jättiläinen Chris McAllister, 180 NHL-ottelua. McAllisterin ollessa jäällä Checmanekin eteen ei ole mukava parkkeerata.

Eric Weinrichin tulon myötä puolustukseen tuli roppakaupalla lisää tekniikkaa. Viime kaudella kädettömäksi (syystäkin) arvoseltu puolustajakaarti sai täten lisää syvyyttä.

Monipuolisin Flyers-pakeista on vielä kolme vuotta sitten Suomessa naurettu Daniel McGillis, joka on myös yksi NHL:n parhaista ja kovimmista taklaajista. Tämän lisäksi mies osaa käsitellä kiekkoa varsin hyvin ja on elintärkeä mies Flyersin ylivoimassa.

Tuntemattomin ja aliarvostetuin Flyers-pakeista on Chris Therien. Harva huomaa ison miehen hyvän luistelutaidon ja tarkat avaussyötöt. Therien pelaa varmaa puolustuspeliä eikä tee typeryyksiä jäällä. Tästä kertoo myös Therienin uran plus/miinus-tilasto, joka on jokaisella kaudella ollut plussan puolella. 506 NHL-ottelussa miehen +/- on mukavat +105.

Kuten mixu jo mainitsi, niin Luke Richardson on erinomainen puolustava puolustaja. 14-kautta NHL:ssä tahkonnut veteraani on myös viime kausina innostunut pudottelemaan hanskojaan uransa alkuvuosien tahtiin. Richardson on kova ja ilkeä pakki, joka hoitaa oman tonttinsa rutiinilla eikä lähde yrittämään sellaisia temppuja mitä ei osaa.

Viime kaudella flopannut kapteeni Eric Desjardins on parhaimmillaan erinomainen hyökkäävä puolustaja. En tiedä toiko kapteenius miehelle lisäpaineita, mutta luulisi Roenickin, Primeaun ja Tocchetin jakavan tätä taakkaa aika lailla. Toivottavasti Desjardins palaa omalle tasolleen ensi kaudella.

Michal Sykoran tilanne on ainakin minulle hieman epäselvä. Kookkaalla tsekillä on sopimusta jäljellä 1+1 vuotta, mutta silti mies taitaa olla tehnyt sopimuksen takaisin Tsekkiin. Sykora pelasi viime kaudella kohtalaisesti, mutta ehkä kokoon nähden pehmeät otteet eivät miellyttäneet Clarkea.

Farmijoukkue Phantomista löytyy edelliskauden paras AHL-pakki Brad Tiley. Kokenut Tiley paikkaa varmasti loukkaantumisten tullessa.

Clarke kauppasi aiemmin tällä viikolla Andy Delmoren Nashvilleen, koska miestä ei hänen mukaansa kannata pitää seitsemäntenä pakkina. Delmore teki hattutempun edelliskauden pleijareissa Pittsburgia vastaan ensimmäisenä tulokas puolustajana NHL:n historiassa.

Farmista löytyy lisäksi Kevin Stevens-kaupassa tullut, ahkerasti hyökkäävä John Slaney. Mies on pelannut NHL:ssä yli 250 ottelua, mutta Flyers sysäsi hänet farmiin. Kiekkokiertolainen on aina hyvä apu ylhäällä, mutta myös kätevä mies liittää kaupankäntiin. Tällä hetkellä ryhmä 2:n Slaneyllä ei taida olla vielä sopimusta Flyersiin.

Ja jos kovuus NHL-joukkueessa loppuu kesken, niin on mukaan heittää nuori Francis Lessard. Mies on kerännyt mahtavia minuuttimääriä niin QMJHL:ssa kuin AHL:ssakin. Ekalla ammattilaiskaudellaan AHL:ssa 416 PIM! NHL-pelit taitavat olla kuitenkin vielä liian kaukana.

Yleisesti ottaen Flyersin puolustus on siis Devilsin ja koko NHL:n kärjen tasolla. Se on ehkä kuitenkin materiaaliltaan liian kapea. Kuusi tasokasta NHL-pakkia, kaksi farmiveteraania ja tämän jälkeen ei ketään. Täytyy vaan toivoa ettei pahoja loukkantumisia tule.
 
Viimeksi muokattu:

Xtrmntr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, JYP
Abu ja Ipaz käsittelivät Flyersin kokoonpanoa erinomaisesti, mutta kommentoin muutamaa asiaa.

Michal Sykoran tilanne on ainakin minulle hieman epäselvä. Kookkaalla tsekillä on sopimusta jäljellä 1+1 vuotta, mutta silti mies taitaa olla tehnyt sopimuksen takaisin Tsekkiin. Sykora pelasi viime kaudella kohtalaisesti, mutta ehkä kokoon nähden pehmeät otteet eivät miellyttäneet Clarkea.

Sykoralla oli tosiaan sopimus mallia 1+1, mutta Flyers passitti miehen takaisin Tshekkeihin. Sykora oli eräs pahimmista pettymyksistä viime kaudella, sillä puolustuspäässä mies oli onneton eikä hyökkäyspäässäkään tehot ja ennen kaikkea otteet olleet odotettuja. Varsinkin alkukausi oli todella surkea, mutta loppukaudesta mies sentään petrasi vähän. Sykoran vuosipalkka oli kuitenkin yli miljoona dollaria, joten hinta-laatu-suhde ei ollut kohdallaan hänen tapauksessaan.

Clarke kauppasi aiemmin tällä viikolla Andy Delmoren Nashvilleen, koska miestä ei hänen mukaansa kannata pitää seitsemäntenä pakkina. Delmore teki hattutempun edelliskauden pleijareissa Pittsburgia vastaan ensimmäisenä tulokas puolustajana NHL:n historiassa.

Tässä tapauksessa Clarke teki todella hyvän liikkeen, sillä Delmore oli ehkäpä huonoin pelaaja Flyersissa viime kaudella. Delmoren odotettiin nousevan hyväksi NHL-pelaajaksi, jonka ansiosta Flyers kauppasi viime syksynä toisen nuoren pakin, Mark Eaton Nashvilleen. Delmore oli täysin avuton puolustuspäässä, ja hyökkäyspään uhkarohkeiden ja väärään aikaan tehtyjne nousujen takia verkko soi omissa useasti kauden aikana. Delmore ei ole lähelläkään NHL-tasoa, joten olen enemmän kuin tyytyväinen siirtoon.

Yleisesti ottaen Flyersin puolustus on siis Devilsin ja koko NHL:n kärjen tasolla. Se on ehkä kuitenkin materiaaliltaan liian kapea. Kuusi tasokasta NHL-pakkia, kaksi farmiveteraania ja tämän jälkeen ei ketään. Täytyy vaan toivoa ettei pahoja loukkantumisia tule.

Minä en pidä Flyersin puolustusta aivan noin kovana, koska sieltä löytyy viisi NHL-tason puolustajaa eli McGillis, Desjardins, Weinrich, Richardson ja Therien. Chris McAllister on tällä hetkellä kuudes puolustaja, ja hänen paikkansa on joko AHL:ssä tai ylimääräisenä puolustajana. McAllister on iso ja kova, mutta muuta positiivista hänestä ei löydykään. Mies ei osaa luistella, sijoittua, käsitellä kiekkoa eikä oikeastaan juuri muutakaan. Hanskaajana on mainio, ja maalinedustalla vastustajat saavat tosiaan kyytiä, mutta esimerkiksi taklaustilanteissa hän ajaa usein ohi ja pelaa itsensä pihalla. Mielestäni suurin syy Desjardsiin heikkoon viime kauteen oli kapteeniuden lisäksi McAllister, jonka kanssa hän joutui pelaamaan melkein koko kauden.

Niin kauan kuin McAllister on pelaavassa kuusikossa, niin en pidä Flyersin puolustusta tarpeeksi tasokkaaana. Siirtorajan umpeutumiseen on vielä aikaa, joten toivoa on vielä jälljellä. Lisäksi uskoisin että Flyersin organisaation nuorukaiset haastavat McAllisterin taisteluun pelipaikasta training campin aikana. Bruno St. Jacques tai Jason Beckett ovat tällä hetkellä ehkä vahvimmat ehdokkaat. Jo aiemmin mainittu Francis Lessard kaipaa ehkä yhtä farmivuotta jolloin hänellä on mahdollisuudet NHL:ään. Tämän kesän ykkösvaraus Jeff Woywitka pelannee vielä pari vuotta junioreissa. Eräs mielenkiintoinen pelaaja on Jim Vandermeer, joka teki sopimuksen vapaana agenttina kesän aikana. 21-vuotias Vandermeerta ei varattu koskaan NHL:ään, mutta hän voitti viime kaudella Memorial Cupin yhdessä Woywitkan kanssa. Vandermeer oli joukkueen paras puolustaja, joka on todella kova ja taitava. Uskoisin että hänellä on saumat jopa ensi kauden joukkueeseen.
 

dingus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Chicago Blackhawks
Uskon että Rangers vahingosta viisastuneena on menossa oikeaan suuntaan ja pelaa pudotuspeleissä. Pleijarit olivat lähellä jo viime keväänä, mutta Richterin loukkaantuminen ja Fleuryn päihdeongelmat veivät paikan loppupeleihin.

Viime kauden lopussa Messier pelasi Malhotran ja Dvorakin kanssa, ja näin tapahtunee jälleen syksylläkin. Dvorak ja Malhotra ovat hyviä two-way-wingereitä ja ehtivät hoitamaan omaakin päätä. Fleury ja York pelannevat yhdessä, jolloin Grosek jäisi Hlavacin ja Nedvedin ketjuun, ellei kauppoja tule. Mikäli Hull hankitaan hän on tietysti ykkösessä.
Karpa ja Ulanov saanevat lisäksi enemmän peliaikaa kuin kaksikko Pilon-Brown. Pilon oli toki joukkueen paras puolustaja omassa päässä, mutta Brown ei jostain kumman syystä saanut luottoa ja ura jatkuu menestyksekkäästi Minnesotassa, toivon. Leetch, Lefebvre, Johnsson, Malakhov, Karpa ja Ulanov muodostavat nimivahvan puolustuksen.

Lisäksi Jagrista: Oliko kauppa tosiaan merkittävin Gretzkyn kauppaamisen jälkeen? Minun mielestäni ei. Washington sai toki huippupelaajan, mutta Penguins ei saanut mitään mitä voisi vielä arvioida. Ja eiköhän Kurri ole kuitenkin kaikkien aikojen eurooppalainen, tästä voidaan jatkaa keskustelua kunhan Jagr hoitaa Cupin WAshington D.C:hen.
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
mixu, Laukkanen ja Kasparaitis ovat minun mielestäni parempia puolustavia puolustajia kuin Richardsson, vaikkakin aika niukasti. Kaikki kolme ovat olleet lähes jokaisella NHL-kaudellaan plussalla, vaikka aina eivät ole huippujoukkueissa pelanneetkaan. Kasparaitis on näistä kolmesta parhaana taklaajana mielestäni paras. Mutta tunnustusta kuitenkin Richardssonille hyvästä viime kaudesta, yhdessä välissä miestä oltiin jo potkimassa pois Flyerssista.

dingus, kauppa oli merkittävin koska liigan paras pelaaja vaihtoi joukkuetta, näin ei ole tapahtunut sitten Gretzkyn siirron. Paras pelaaja on tietysti mielipidekysymys, mutta viimeisen viiden vuoden paras pelaaja on kiistatta Jagr, viime kaudella Lemieux palasi ja Sakickin pelasi ainakin yhtä hyvin. Jagr on kauan sitten mennyt saavutuksiltaan Kurrin ohi, Kurri kun ei koskaan oikein voittanut mitään. Jagrilla on neljä Artia, yksi Hart, kaksi(?) Lesteriä ja kaksi Stanley Cupia. Kurrilla on viisi Stanley Cupia ja yksi maalikuninkuus, eipä paljon muuta. Kaikkien aikojen pisteissä ja maaleissa Jagrin Kurrin ohittaminen on vain ajan kysymys, kolmessa kaudessa Jagr lienee myös kaikkien aikojen pisteillä mitaten kaikkien aikojen eurooppalainen NHL:ssä.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Abulle..

Kysy keneltä vaan ottaako mieluummin viisi Art Rossia vai viisi Stanley Cuppia niin luulen että ne Cupit ois suositumpia. Onhan ne henk.koht. palkinnot tietenkin tärkeämpia kuin itse Cup...
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Teemu, kaikki luonnollisesti pelaavat mieluiten voittavassa joukkueessa kuin nakuttavat pisteitä huonossa joukkueessa, mutta pelaajien keskinäisessä vertailussa Stanley Cupille pitäisi laittaa mahdollisimman vähän painoarvoa. Edmonton olisi varmasti voittanut ilman Kurriakin ja Pittsburgh ilman Jagria. Edmontonilla olisi kenties ollut vaikeaa ilman Gretzkyä ja Pittsburghilla ilman Lemieux´ta, mutta se onkin jo kokonaan toinen juttu. Kurri sattui pelaamaan parhaat vuotensa NHL:n silloisessa ykkösjoukkueessa, Esa Tikkasellakin on yhtä paljon Stanley Cupeja, mutta eipä kukaan ole Esaa maininnutkaan kuin kaikkien aikojen värikkäimpien pelaajien listalla. Paul Coffeylla on lähes kymmenen Stanley Cupia, Ray Bourquella yksi, mutta eipä kukaan taida pitää Coffeya parempana pelaajana kuin Bourque, vaikka Bourque ei paljoa enempää ole henkilökohtaisella tasolla saavuttanut. Pointtina joka tapauksessa, että Stanley Cupit voitetaan joukkueena, niitä ei pidä ottaa mukaan saaavutuksina kun vertaillaan kahta pelaajaa.
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Olen Abun kanssa samaa mieltä. Jaromir Jagr on kautta aikojen paras eurooppalainen <u>NHL</u>-pelaaja. Muistakaa, että monet Neuvostoliiton huiput eivät koskaan pelanneet NHL:ssä, mm. Firsov tai Troika Petrova. Tämä on vaikea sanoa - kirjoittaa sitten, nyt hiljaisuus, kun puhun - sillä en pidä Jagr'sta lainkaan. Ennen Jagr'n myyntiä oli huhuja, että Canadiensin omistaja George Gillet tahtoi Jagr'n joukkueeseensa. Les Canadiens + Jagr Salute, pelkkä ajatuskin sai voimaan pahoin.

<b><u>Jagr'n saavutukset:</u></b>

5 Art Ross Trophya (1995, 1998, 1999, 2000, 2001)
2 Lester B. Pearson Awardia (1999, 2000)
1 Hart Trophy (1999)
6 kertaa NHL:n 1. All Starsissa (1995, 1996, 1998, 1999, 2000 , 2001)
Kerran 2. All Starsissa (1997)
Rookie All Stars (1991)
2 Stanley Cupia
439 maalia + 640 syöttöä = 1079 pistettä 806 runkosarjaottelussa (keskimäärin 1,339 pts/ottelu)
65 + 82 = 147 pistettä 140 playoff-ottelussa (1,05)

<b><u>Kurrin saavutukset:</u></b>

Kaksi kertaa NHL:n 1. All Stars (1985, 1987)
3 NHL:n 2. All Stars (1984, 1986, 1989)
Kerran liigan paras maalintekijä (1985-86)
Neljä kertaa NHL:n playoffien paras maalintekijä (1984, 1985, 1987, 1988)
5 Stanley Cupia
601 + 797 = 1398 pistettä 1251 runkosarjaottelussa (1,118)
106 + 127 = 233 pistettä 200 pudotuspelissä (1,165)

Kurrin kohdalla tosin tulee muistaa, että 80-luvun NHL:ssä ei suhtauduttu lainkaan samalla tavalla eurooppalaisiin kuin nykyään - eikä se vieläkään ole täysin kohdallaan - ja Kurri olisi ansainnut ainakin pari kertaa Selke Trophyn loistavasta puolustustaidoistaan. Toimittajat antoivat palkinnon tuolloin mieluummin pohjoijamerikkalaisille pelaajille, esim. Bobby Clarkelle, mieluummin kuin eurooppalaiselle Kurrille.

Kurrille täytyy myös antaa tunnustusta playoff-pelaamisesta.

Mutta silti Jagr menee Kurrin ohi minun listalla. Jagr on niin loistava pistemies, että parempaa saa nykypäivänä hakea. Ja muistakaa, nykypäivänä, jolloin kaikki lähtee puolustuksen kautta. Jagr pelasi uransa alkupuolen liigan parhaimmassa joukkueessa, Pittsburghin Dream Teamissa yhdessä huippukuntoisen Marion, K. Stevensin, Rick Tochettin Ron Francisin, Larry Murphyn ja kumppaneiden kanssa. Silti, Jagr on uransa huipulla melko heikossa Pittsburghissa. Viime kausi oli tosin varsin onnistunut kaikilla joukkueen pelaajilla ja sen näki myös joukkueen menestymisessä.
 

dingus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Chicago Blackhawks
Abu, jos olet todella sitä mieltä että "Kurri ei ole koskaan voittanut mitään", on parempi kun jätetään tämä keskustelu tähän. Sen haluan kuitenkin tuoda esiin, että mielestäni jonkin verran Kurrin pistesaldoja pudotti se, että hän oli samaan aikaan huippuhyvä puolustava hyökkääjä. Ja silläkin voi olla jonkin verran tekemistä esillepääsyn kanssa että sattui pelaamaan samassa joukkueessa Gretzkyn ja Messierin kanssa.

En ymmärrä miksi teet edes mitään arvioita Penguinsista kun kerran arvostat henkilökohtaiset palkinnot Stanley Cupin edelle.

Ja tiedoksi, jääkiekko on joukkuepeli, tai näin olen asian ymmärtänyt.

On hyvä jos voi iloita oman suosikkipelaajansa pistepörssin voitosta vaikka joukkue ei pärjääkään.

Ja Habby, tämä kai on NHL-palsta, joten mitä tekemistä firsoveilla tai mihailoveilla tai harlamoveilla yleensä on asian kanssa.

Hienoja pelaajia kaikki tyynni.
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Viestin lähetti dingus
Abu, jos olet todella sitä mieltä että "Kurri ei ole koskaan voittanut mitään", on parempi kun jätetään tämä keskustelu tähän. Sen haluan kuitenkin tuoda esiin, että mielestäni jonkin verran Kurrin pistesaldoja pudotti se, että hän oli samaan aikaan huippuhyvä puolustava hyökkääjä. Ja silläkin voi olla jonkin verran tekemistä esillepääsyn kanssa että sattui pelaamaan samassa joukkueessa Gretzkyn ja Messierin kanssa.

En ymmärrä miksi teet edes mitään arvioita Penguinsista kun kerran arvostat henkilökohtaiset palkinnot Stanley Cupin edelle.

Ja tiedoksi, jääkiekko on joukkuepeli, tai näin olen asian ymmärtänyt.

On hyvä jos voi iloita oman suosikkipelaajansa pistepörssin voitosta vaikka joukkue ei pärjääkään.

Dingus, nythän vertailtiin kahta pelaajaa eikä joukkueita. Eikös se niin ollut?


Viestin lähetti dingus
Ja Habby, tämä kai on NHL-palsta, joten mitä tekemistä firsoveilla tai mihailoveilla tai harlamoveilla yleensä on asian kanssa.

Hienoja pelaajia kaikki tyynni.

Ja Dingus, puhuit käsittääkseni kautta aikojen parhaasta eurooppalaispelurista, eikö niin? Et maininnut mitään NHL:stä, kun sanoit Abulle "Ja eiköhän Kurri ole kuitenkin kaikkien aikojen eurooppalainen". Tällöin pitää myös mainita ehdottomasti pelaajat, jotka eivät koskaan NHL:ssä pelanneet. Vaikka sinä et niistä mitään tietäisikään.
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Viestin lähetti dingus


On hyvä jos voi iloita oman suosikkipelaajansa pistepörssin voitosta vaikka joukkue ei pärjääkään.

Taidat olla katkera Chicagon finaalitappiosta Pittsburghille. Onhan tuo Pittsburgh sentään kymmenen vuoden sisään ottanut pari mestaruutta. Montakos Chicagolla onkaan, ei juuri nyt muistu mieleen. Pittsburgh oli tänä vuonna yhden voitetun sarjan päässä Stanley Cup-finaalista, mitenkäs pitkälle Chicago pääsi playoffeissa, on päässyt sekin tieto hukkumaan.

Ole minun puolestani sitä mieltä, että Kurri on kaikkien aikojen paras eurooppalainen ja ole vaikka sitäkin mieltä, että pelaajia vertaillessa joukkueen palkinnot ovat tärkeimpiä. Tuon logiikan mukaan Osgood on parempi maalivahti kuin Hasek. Osgoodilla kun on kaksi mestaruutta ja Hasekilla ei yhtään. Varmistahan nyt vielä, kai Osgood on parempi kuin Hasek? Kurri ei ole henkilökohtaisella tasolla saavuttanut kuin murto-osan Jagrin saavutuksista, siksi Jagr on kaikkien aikojen eurooppalainen NHL:ssä, ei Kurri.
 

Lape

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Abu


Taidat olla katkera Chicagon finaalitappiosta Pittsburghille. Onhan tuo Pittsburgh sentään kymmenen vuoden sisään ottanut pari mestaruutta. Montakos Chicagolla onkaan, ei juuri nyt muistu mieleen. Pittsburgh oli tänä vuonna yhden voitetun sarjan päässä Stanley Cup-finaalista, mitenkäs pitkälle Chicago pääsi playoffeissa, on päässyt sekin tieto hukkumaan.

Vaikka toi ei mulle tullutkaan, niin tais pikkasen kadota aiheesta.
Ja Coffeylla on neljä Stanley Cupia, no onhan se melkein kymmenen, jos Kurrikaan ei voittanut oikein mitään.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
mun iskä onkin vahvempi kun teiän kaikkien iskät yhteensä ;)
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Niin mutta minun iskä onkin vahvempi kuin dingusin iskä ja siitä tässä oli koko ajan kyse, sinä eksyitkin aiheesta. ;)
 

dingus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Chicago Blackhawks
Habby33: Olen ymmärtänyt että NHL-palstalla keskustellaan NHL-pelaajista, mutta voimme tietysti viilata pilkkua tästä eteenpäin.

Ja kun kerran olet päätänyt lähteä samalle linjalle kuin Jags eli tietämään mitä tiedän ja mitä en, niin voi kertoa että olen kyllä tutustunut myös em. venäläisiin pelaajiin.

ABU: Chicagolla on kolme mestaruutta, viimeisin 60-luvulta.
Chicago ei pelannut pudotuspeleissä viime keväänä, joten ei ihme että tieto pudotuspelimenestyksestä on hukkunut...

Enkä näe mitään syytä olla katkera finaalisarjasta joka pelattiin 10 (sori Habby, pyöristin) vuotta sitten, kun en silloin vielä kiekkoa seurannut.

Kymmenen vuoden sisään on melkko epätarkka ja väärä ilmaus tässä kohtaa, "10 vuotta sitten voittanut kaksi mestaruutta" kertoisi enemmän totuutta.

On hienoa että ihmiset opiskelevat äidinkieltään ja tarttuvat jokaiseen virheeseen, tehdään kaikki niin tästä edespäin, jooko!

Minusta Martin Brodeur on NHL:n paras maalivahti, enkä oikeastaan ole hirveän kiinnostunut Osgoodista tai Hasekista.

Mutta edelleen olen sitä mieltä että jääkiekkossa sellainen pelaaja on suuri, kuka pystyy olemaan osallisena ja auttamaan joukkueensa useampaan Stanley Cup-voittoon. Voidaan sanoa että Kurri ei ole voittanut mitään, koska hänellä ei ole henk. koht. palkintoja ja Gretzky voitti Cupit Edmontoniin ja Moose Rangersiin, mutta samalla perusteella voidaan sanoa että Jagr ei ole voittanut mitään koska Lemieux voitti Cupit Pensille. Ja Stanley Cup on kai jokaisen NHL-pelaajan tavoite.

Jagr on viime vuosina ollut ainoa pelaaja joka pystyy rikkomaan sata pinnaa kaudessa. 10-15 vuotta sitten Jagr olisi ollut vain kova pelimies muiden joukossa. Taso on laskenut.
 

Maestro

Jäsen
Viestin lähetti dingus
Jagr on viime vuosina ollut ainoa pelaaja joka pystyy rikkomaan sata pinnaa kaudessa. 10-15 vuotta sitten Jagr olisi ollut vain kova pelimies muiden joukossa. Taso on laskenut.

Jagr olisi ollut vain kova pelimies muiden joukossa, mikäli olisi 10-15 vuotta sitten takonut pisteitä samaan tapaan kuin nykyään. Yleisesti on kuitenkin tiedossa, että peli NHL:ssä on kokonaisuudessaan muuttunut maalittomampaan suuntaan. Tämä fakta on kaikkien tiedossa, eikä se varmasti johdu pelaajien tason laskusta. Siksi on täysin naurettavaa rinnastaa Jagrin viime kausina tekemiä pistesaldoja mainitsemaasi aikaan, 10-15 vuotta sitten, tehtyihin lukemiin.
 

Bomber

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nhl:BuffaloSabres
Miksi tuo keskustelu Jagrin arvosta pitää käydä tämän otsikon alla...kysyn vaan?

Abun hyvä keskusteluaihe jää nyt vilkkaana käyvän Jagr-keskustelun alle ja koko viestiketju näyttää vähintäänkin sekavalta.

Voisko Moderaattorit tehdä asialle jotain? esim. siirtää Jagr-jutut oman otsikon alle? Tähän ei oikeen huvita laittaa mitään omia Atlantin divisioona arvioita perään...
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Samahan tässä on vääntää kättä Jagrin saavutuksista kun ne kerran herättävät enemmän keskustelua kuin tuleva NHL-kausi.

Jos tuohon olisi joku tehnyt oman otsikon, olisi keskustelu varmasti hajonnut niin, että ne, jotka eivät sattuneet heti huomaamaan uutta aihetta, olisivat pistäneet Jagr-kommenttinsa tänne ja jos siihen haluaa vastata täytyy tietenkin vastata vanhaan eikä uuteen viestiketjuun.

Antaa keskustelun(tai miksi tätä haluaakaan kutsua) mennä omaa rataansa, ei ne otsikot niin tärkeitä ole. Tosin Jagrista ja Kurrista en enää keskustele, Jagr on saavuttanut enemmän henkilökohtaisesti ja Kurri voittanut enemmän mestaruuksia, minusta Jagr on paras, mutta jos joku arvostaa Stanley Cupeja enemmän, niin arvostakoon minun puolestani.
 

Jouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Big River Prospects
Jos Jagr olisi syntynyt aikaisemmin..

Monesti kuulee puhuttavan, että jos Jaromir Jagr olisi pelannut samaan aikaan kun Wayne Gretzky tai Mario Lemieux olivat aivan uransa huippupisteessä - ettei Jagr olisi silloin pystynyt voittamaan pistepörssikuninkuuksia.

Samanlainen teoria on se, että Jagr pääsi näiden kahden luonnollisen poistuman ansiosta aivan huipulle.

Minun mielestäni kaikki tämä on turhaa jossittelua - joskin hauska aihe keskusteluille.

Pistepörssin voitto NHL:ssä on koska tahansa niin uskomaton saavutus, että sitä voidaan pitää suuressa arvossa aina mielestäni.

Puhumattakaan jos on voittanut monta kertaa kuten Jagr.

Washington Capitals saattaa ensimmäisen kerran muuttua varteenotettavaksi ja vakavaksi otettavaksi joukkueeksi nyt Jagrin siirryttyä sinne.

Tämä treidi oli NHL:n historiassa todella merkittävä, koska koskaan aikaisemmin ei liigan pistepörssikuningasta ole myyty heti seuraavana vuonna. Pari Conn Smythe-voittajaa on myyty; Claude Lemieux ja Mike Vernon muistaakseni ainakin - heti palkintovuoden jälkeen.

Tämä kaikki on tietysti ympäripyöreää tuumailua, mutta loppuisi jo pahuksen kesä, että päästään jääkiekon pariin.

To hell with the summer - DROP THE PUCK!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös