Ilmoitukset

Käyttäjiä on huoltokatkon jälkeen piinanneet kirjautumisongelmat.

Jos koet kirjautumisessa olevan ongelmia ota yhteyttä ylläpitoon. http://keskustelu.jatkoaika.com/misc/contact tai @Ylläpito 

Sulje ilmoitus

Nimimerkin FASlapsi turhat ja provosoivat viestit HIFK-osioissa toivat hänelle kahden kuukauden pelikiellon. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki Guetsin yhden sanan viesti Juhani Tyrväisen ketjussa ei antanut mitään uutta keskustelulle, joten päädyimme antamaan hänelle viikon pelikiellon.

Myös nimimerkki godspeedin "Olen sanaton"-viesti feminismi-ketjussa oli täysin turha, joten annoimme myös hänelle viikon pelikiellon.

Nimimerkin kausi kirjoitti täysin turhan "Hieno viesti!"-viestin TPS-osioon ja on sen vuoksi seuraavan viikon pelikiellossa.

Nimimerkki Esteri keskittyi otteluseurannassa lähinnä henkilökohtaisuuksiin, minkä vuoksi päädyimme antamaan hänelle kahden viikon pelikiellon.

Palkitsemme nimimerkit Crapbag ja Domi28 viikon pelikiellolla otteluseurannasta löytyvistä netiketin vastaisista viestistä.

Nimimerkki Miju kirjoitti Jukurit-osioon täysin turhan viestin. Lisäksi "linkki Youtubeen" ei kuvaa sitä, mitä linkki sisältää. Annamme tästä viikon pelikiellon.

Pelkät pisteet eivät tuo sisältöä keskustelulle. Tämän vuoksi annamme nimimerkki WigWamille viikon pelikiellon.

Annamme nimimerkki AaTeelle viikon pelikiellon SaiPa pudotuspeleissä -ketjun offtopicista.

Nimimerkin ja hänen oikean nimen yhdistäminen on kiellettyä, vaikka viestiä kirjoittaessa ei olisikaan täysin tosissaan. Tämän vuoksi nimimerkki mustaoranssi on seuraavan viikon pelikiellossa.

Sulje ilmoitus

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 26.12.2018-5.1.2019

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Barney, 03.01.2018.

 1. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & MUFC
  Tämän vuoden kisat päättyivät pettymykseen ja ensi vuonna pelataan uudestaan pienessä kaukalossa, kun kisat järjestetään tällä kertaa Kanadassa, tarkemmin sanottuna Vancouverissa ja Victoriassa. Kisoissa ovat mukana vanhat tutut Kanada, USA, Suomi, Ruotsi, Venäjä, Tshekki, Slovakia ja Sveitsi. Putoamiskarsinnassa vastakkain pelaavat Tanska ja Valko-Venäjä, joista toinen säilyy A-sarjassa. Uutena joukkueena mukaan nousee Kazakstan. Lohkojako tulee vasta myöhemmin julki. Pohdintaa Suomen joukkueesta:

  Maalivahdit:

  Maalivahtiosasto on kisoihin lähdettäessä melko selkeä, sillä jo tänä vuonna mukana olleet Ukko-Pekka Luukkonen ja Lassi Lehtinen ovat ensi vuonnakin valittavien pelaajien joukossa. Aika suuri ihme pitää tapahtua ellei tuo kaksikko muodosta Suomen maalivahtikaksikkoa, jos molemmat ovat pelikunnossa. En tiedä Lukon suunnitelmista, mutta uskoisin Lehtisen olevan ensi kaudella lähtökohtaisesti Lukon kakkosmaalivahti, joten hän saanee mahdollisuuden ottaa ison roolin Liigassa. HPK:lla taas on ainakin tällä hetkellä jo kaksi maalivahtia kiinnitettynä ensi kaudeksi, mutta Luukkosella on kyllä mahdollisuus syrjäyttää Antti Karjalainen. Luukkosen kohdalla on huhuissa ollut ilmeisesti myös siirtyminen Pohjois-Amerikan juniorisarjoihin, mikä tietenkin edesauttaisi Suomen maalivahtitilannetta, sillä ensi vuonnakin kisat pelataan pienessä kaukalossa. Kolmannen maalivahdin paikasta taistelevat etunenässä Eetu Mäkiniemi ja Justus Annunen.

  Puolustajat:

  Puolustuksessa isoin mahdollinen nimi ensi vuoden kisoihin on Miro Heiskanen, joka ei todellakaan ollut tänä vuonna parhaimmillaan. Heiskasen kohdalla on myös NHL-peikko, mutta jos hän sattuu pelaamaan Texas Starsissa, niin liittyminen maajoukkueen mukaan on mahdollista. Muita tänä vuonna mukana olleita ja mahdollisia puolustajia ovat Henri Jokiharju ja Urho Vaakanainen. Jokiharju ja Vaakanainen olivatkin tänä vuonna käytännössä Suomen puolustuksen suurimmat onnistujat. Jokiharju oli jo tämän vuoden kisoissa Suomen johtavia puolustajia hyökkäyssuuntaan, joten hänelle kaavaillaan varmasti isoa roolia. Vaakanainen pelasi tämän vuoden kisat melko pienessä roolissa, vaikka rahkeita olisi ollut enempäänkin. Ensi vuonna Vaakanainen on lähtökohtaisesti puolustuksen tärkeimpiä palasia, jolle suunnitellaan varmasti vastuuta niin yli- kuin alivoimallakin.

  Näiden jo tänä vuonna kisoissa olleiden puolustajien jälkeen ensimmäiset mieleen tulevat nimet ovat Eemeli Räsänen, Toni Utunen ja Anttoni Honka. Räsänen oli tänä vuonna viimeinen joukkueesta pudonnut puolustaja, joten lähtökohtaisesti häntä voidaan pitää melko varmana nimenä kisajoukkueeseen ensi vuonna. Utunen on päässyt jo tällä kaudella pelaamaan otteluita Tapparan kivikovassa puolustuksessa ja otteet Mestiksessä ovat olleet vakuuttavia. Honka on saanut vähän isompaa roolia jo Liigan puolella ja JYPin puolustuskaluston tuntien sitä tulee todennäköisesti myös ensi kaudella.

  Muita potentiaalisia nimiä joukkueeseen ovat jo Liigassa debytoineet Otto Latvala, Santeri Salmela, Olli Kaskinen, Joona Riekkinen, Mikko Kokkonen, Kasperi Torikka ja Peetro Seppälä. Mestiksessä hyvin tällä kaudella pelannut Bernard Isiguzo, QMJHL:ssä pelaavat Aleksi Anttalainen ja Saku Vesterinen sekä NCAA:han siirtyvä Eero Teräväinen.

  Hyökkääjät:

  Hyökkäyksessä tämän vuoden joukkueesta käytettävissä ovat Eeli Tolvanen, Kristian Vesalainen, Aleksi Heponiemi, Joni Ikonen ja Rasmus Kupari, joista lähtökohtaisesti kaikki ovat mukana. Tolvasen kohdalla on olemassa myös NHL-peikko, mutta sopeutumista pienen kaukalon peliin on vaikea arvioida. Näiden viiden lisäksi käytännössä varmoja nimiä joukkueeseen tulevat olemaan Jesperi Kotkaniemi ja Sami Moilanen.

  Sentteriosasto on mielenkiintoinen, sillä menestyessään Suomella on aina ollut laadukas ykkössentteri. Aleksi Heponiemi on koulutukseltaan sentteri, mutta viime vuodet ovat menneet enemmän laidalla pelatessa. Vaikka hän pelaisi seurajoukkueessaan laidassa, niin hänestä voisi silti mahdollisesti yrittää leipoa joukkueen ykkössentteriä. Liigassa Jesperi Kotkaniemi ja Rasmus Kupari ovat pelanneet pääosin laidassa, mutta tilanne voi olla ensi vuonna toinen. Joni Ikonen on pelannut tälläkin kaudella Liigassa sentterinä, mutta hän tuskin on ensi vuonna riittävän kovan profiilin kaveri ykkössentteriksi.

  Näiden nimien takaa on nostettava sentteripaikoille nimet Aarne Talvitie ja Santeri Virtanen, jotka pelasivat harjoitusotteluita U20-joukkueen mukana jo tänä vuonna. Sentterikeskustelussa on nostettava esille myös Jesse Koskenkorva, joka debytoi Liigassa jo viime kaudella. Tänä vuonna on ollut vähän hiljaisempaa ja kausi on mennyt pääosin A-junioreissa. Muita potentiaalisia nimiä ovat Liigassa debytoineet Olli Maansaari sekä Lauri Kulmala ja Santeri Aalto, Erkka Seppälä ja Santeri Hartikainen.

  Kärkiketjujen laituripaikat menevät lähtökohtaisesti Tolvaselle (jos mukana), Vesalaiselle ja kahdelle kolmikosta Kupari, Kotkaniemi ja Heponiemi. Heidän jälkeen ensimmäinen nimi on Mestiksessä tällä kaudella hyvää jälkeä tehnyt Jesse Ylönen, jonka jälkeen tulevat Linus Nyman, Aatu Luusuaniemi sekä jo Liigassa debytoineet Teemu Engberg, Aleksi Klemetti, Lauri Pajuniemi ja Niklas Nordgren. Jokerikortteina nuoremmista ikäluokista vielä Kaapo Kakko, Henri Nikkanen, Leevi Aaltonen ja Anton Lundell.

  Sitten pakollinen ketjulotto/oma veikkaus joukkueesta ns. best-case scenariossa:

  Eeli Tolvanen - Aleksi Heponiemi - Kristian Vesalainen
  Jesperi Kotkaniemi - Joni Ikonen - Rasmus Kupari
  Linus Nyman - Aarne Talvitie - Jesse Ylönen
  Teemu Engberg - Santeri Virtanen - Sami Moilanen
  Niklas Nordgren

  Miro Heiskanen - Henri Jokiharju
  Urho Vaakanainen - Anttoni Honka
  Toni Utunen - Eemeli Räsänen
  Otto Latvala

  Ukko-Pekka Luukkonen
  Lassi Lehtinen
  Justus Annunen
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2018
 2. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Muiden liigajengien junnuja ei hirveästi ole tullut seurattua, mutta Kärpistä lienee ensi kaudella tyrkyllä jo mainittujen Kuparin ja Koskenkorvan lisäksi maalivahti Justus Annunen (kolmosveskariksi) sekä puolustaja Juho Korhonen, joka on jo hieman päässyt liigavauhtia maistelemaan. Lisäksi -01 syntynyt Kalle Loponen voisi olla yksi mahdollinen. Loponen on kovan luokan lahjakkuus ja seuraava Kärppälähtöinen puolustajastara, mutta ensi kausi saattaa kuitenkin olla vielä liian aikaista.
   
 3. Pewros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Mites Conrad Mölder maalivahdiksi?
   
 4. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  En muistanutkaan että Mölder olisi vielä seuraavissa kisoissa edustuskelpoinen. Ollut vissiin MHLssä ihan kärkiveskareita, eikä kyseessä ole mikään huumorisarja kuitenkaan. Olisi kyllä ihan potentiaalinen kokeilu, jos pääsisi vaikka maajoukkueleireille jo ensi vuonna vakuuttamaan.
   
 5. Pewros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Jep, mielestäni kannattaisi kokeilla. En usko että kovin paljon huonompi olisi kuin Luukkonen..
   
 6. Lone Wanderer Jäsen

  Lainaus:
  Miksiköhän muuten karvasilmä-ahokas ei kokeillut jo tänä syksynä yhdessäkään pelissä? Mölderillä on ollut Suomen passi kuitenkin jo alkusyksystä ja ilmaissut halunsa edustaa Suomea.
   
 7. mikkelson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Jos Kaapo Kakon kehitys jatkuu samaa rataa niin veikkaanpa että nappaa syksyllä paikan Tepsin liiga joukkueesta ja myöhemmin U20 kisoista.
   
 8. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Mölderiin liittyen:

  "Kuten niin monella muullakin, myös Mölderillä tavoitteet jääkiekkouran suhteen ovat korkealla. Ensisijaisena tavoitteena on Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue.

  - Tosi kova tavoite on päästä Suomen maajoukkueeseen, ja sen eteen olen tehnyt paljon töitä ja unelmoinut siitä.

  - Ei sieltä olla vielä oltu yhteydessä, mutta toivottavasti nyt tässä kevään aikana tulee kutsua johonkin leirille. Haluaisin uskoa, että voin päästä maajoukkueeseen ja olla siellä pelaava maalivahti."

  Haastattelu löytyy kokonaisuudessaan Kiekkoareenasta:
  Virosta leijonapaitaan – Conrad Mölder luo uraa Venäjän juniorisarjassa - Kiekkoareena
   
 9. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Jos tekee lisää yhtä komeita maaleja kuin tänään Kärppiä vastaan, niin voi saada isonkin roolin joukkueesta.

  Edit. No ei tarvinnut kauaa odottaa. Teki (valitettavasti) myös voittomaalin rankkarikisassa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2018
 10. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Suomi pelaa parhaillaan Tshekin turnauksessa ja joukkue on totutun kokeiluluontoinen. Mukana olijoista alle puolella on realistinen mahdollisuus kisoihin.

  Materiaalispekulaatiot ovat kuitenkin valitettavasti suhteellisen merkityksettömiä tällä kertaa. Ykköskysymyksenä on valmennuksen taso. Surkuhupaisat viime kisat ja tietenkin liitto vielä varmisti etukäteen, että sama meno jatkuu tänäkin vuonna. Ainoa tapa, millä homma voitaisiin vielä yrittää saada kasaan, olisi palkata joku analyytikko kertomaan valmennukselle, miten peliä oikein pitäisi pelata pienessä kaukalossa.

  Materiaali on kohtuullisen hyvää, vaikka varmaan änäri vie parhaat päältä. Maalivahtien kehittyminen voi nostaa toiveita jonkun verran, mutta myös sentteriongelma voi merkitä sitä että realistisia mahdollisuuksia mitaliin ei ole. Huippuyksilöitä on kuitenkin kiitettävästi, joten sinänsä syytä huoleen ei ole. Oma mielenkiintoni suuntautuu tämän valmennuksen aikana vain yksilöiden kehitykseen.

  Kuten näimme viime kisoissa, kukaan yksilö ei voi kantaa joukkuetta selässään itse kisoissa, jos johdon taktinen osaaminen on surkeaa luokkaa.
   
 11. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Lainaus:
  Multa kun on mennyt aivan kokonaan ohi liiton ratkaisut asian suhteen, niin voisitko hieman valaista vai onko tuo nyt vain niin, että Ahokas jatkaa ja sillä hyvä ja hänellä oli jo valmiiksi pidempi paperi.
   
 12. TaistoSamuli Jäsen

  Kertoisikohan (valmennuksen tasosta)tuo Tolvasen pelaaminen Ahokkaan valmennuksessa U20:n kisoissa versus nyt Marjamäen valmennuksen alla? Lue rivien välistä:)
   
 13. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  No ei kai. Tolvaselle turnaus oli vähän vaikeampi ja vaikeuksia lisäsi se, että ruokinta ei ollut samaa tasoa kuin se on olympialaisissa esimerkiksi Lepistön ja Kontiolan toimesta.

  Tolvanen pääsi paikoille järjestellen niistä itse itselleen leijonan osan nuorten kisoissa. Buffalossa sihti ei vain ollut kunnossa. Nyt sihti on kunnossa, ruokintaa enemmän ja parempana.
   
 14. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  Jatkaa tämän vuoden. Ja luultavasti ensi vuoden alkupäivät... Kenellekään ei tullut mieleen ensin varmistaa, osaako Ahokas valmentaa tätä ikäluokkaa. Tässä olisi kaivattu uusia ratkaisuja, vaikkapa projektivalmentajaa, joka voisi olla ulkomainenkin. Siitä olen samaa mieltä, että Ahokkaalta oli mestarisuoritus saada tähdet alisuorittamaan itse kisoissa. Vrt. Jalonen et Pulju jne.

  Toki on sanottava, että hyvän valmentajan löytäminen nuoriin on todella vaikeaa. Kyseessä ovat kuitenkin niin isot kisat, että olisin valmis näkemään hiukan vaivaa asian vuoksi, muutoinkin kun kotikisoihin.