A-nuoret

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana NaNi, 13.05.2010 klo 21.31.

 1. jokerit67 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, #13
  Ojantakanen siirtyy näköjään ensi kaudeksi Connecticutin yliopistoon:

  Lainaus:
  Twitter / USHRhockey: 5-10/160 lb. RC Kasperi ...
   
 2. liigajyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuosimallia 1983
  Lainaus:

  Eilen HIFK mursi tämän karman voittamalla jatkoajalla C-junnuissa Jokerit maalein 4-3.
  Tänään A-junnuissa Jokerit lähtee katkaisemaan 3 ottelun tappio putkeaan Pelsujen kustannuksella. Martikaisen kopioimat kiemurat ovat tulleet vastustajille tutuiksi ,tänään pitäisi kurssin muuttua.
   
 3. Zborik_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko
  Lainaus:
  Kävin katsomassa ko. ottelun. Jokereiden maalivahti Niilo Halonen pelasi hienosti. Monta todellista huipputorjuntaa ja kaverilla vaikutti olevan erittäin hyvä liikkuvuus.

  Mielenkiintoinen maalivahtilupaus, pelasi viime kaudella Nikkareissa ja oli mukana Huippu-Pohjola -leirillä. Toivottavasti tulisi toinen mahdollisuus nähdä Jokereiden C-nuoret tällä kaudella.
   
 4. Ole Fart Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ja katkesihan se, vaikka vl-kilpailuun menikin (6-5). Jokereiden peli on huonontunut alkukaudesta. Vauhtia ja yritystä riittää, mutta peli on sekavaa ja ajoittain kuritonta. Mv Lankinen oli pitkään A-SM:n paras maalivahti, mutta nyt otteet tuovat huolestuttavasti mieleen erään jokerivahdin viime keväältä.
   
 5. faro Jäsen

  Ari Sulander Jokereiden A-junioreiden maalivahtivalmentajaksi. Kari Martikainen jatkaa myös ensi kaudella A-junnujen päävalmentajana.
  Jokerit.com

  Tervetuloa kotiin Sulo!
   
 6. Zero Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liverpool ja Jokerit. Ja Jukurit nyt mökin takia.
  Lainaus:
  Hienoa nähdä jokerilegendan paluu, ehkäpä uusia saadaan tällä tavalla!
   
 7. liigajyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuosimallia 1983
  A-junnarit

  nappasivat pari voittoa viime viikonlopun Savon turneelta. Huomionarvoista on se että Jokerit lupaavat -97 synt Petrus Palmu sekä -98 syntynyt Olli Juolevi pelasivat A-junnujen mukana. Molemmilla on tällä kaudella A.ssa 4 ottelua.

  Ehkä tässä nyt herättiin ? Kerrankin ajoissa sillä kulisseissa molempia poikia on kosiskeltu useampaan seuraan johtuen Jokerien "hieman" sekavasta tilanteesta ensikauden suhteen.
   
 8. Ole Fart Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Aika vilkaista taas junnujen tilanteita. A-B-C runkosarjat ovat vielä hiukan kesken, mutta jäljellä olevat pari-kolme peliä eivät radikaalisti tilannetta enää muuta. En viitsi ruveta juttua jakamaan vaikka tämä A:n ketjuksi onkin nimetty.

  Junnujoukkueiden pelin taso on, hyvän alkukauden jälkeen, laskenut kaikilla kolmella. Kaikki tulevat kuitenkin pelaamaan pleijareissa.

  A-junnut ovat sijalla 4 ja se on aika lailla sementoitu. PO-vastustaja on ilmeisesti Ilves. Joukkueen voimakaksikko on ykkösketjun ysivitoset Kasperi Ojantakanen - Teemu Turunen, molemmat pistepörssin top-kympissä tehoin 43. 24+33=57 ja 45. 18+34=52. Joel Kiviranta (-96) on joukkueen kolmantena tehoilla 37. 18+19=37.

  Pettymyksiin ainakin minun mielestäni kuuluvat Mäkisen kaksoset (-96) jotka kyllä ovat mukana ikäkausimaajoukkueissa mutta eivät ole saaneet oikein mitään aikaan ASM:ssä.

  Joukkueen suorittaminen on aika työlään oloista puurtamista. Mitään mestaruusloistoa ei tällä hetkellä ole näkyvissä, mitali on toki mahdollinen.

  B-junnut ovat sarjassa kakkosena, sijan säilyminen ei ole täysin varmaa eikä PO-vastustajaa voi vielä nimetä. Saattaa olla vaikka IFK. Täälläkin tehoista vastaa ykkösketju Niko Lönnroos(97)-Otto Somppi(98)-Petrus Palmu(97), vastaavasti tehoin 45. 17+31=48, 42. 23+20=43 ja 28. 21+27=48. Palmu on koko sarjan tehokkaimpia p/o luvulla laskettuna. A:n peleissä ei Palmu kuitenkaan ole saanut tehoja aikaan.

  Joukkueen peli on kaukana viime kauden tyylikkyydestä. Voitot tulevat lähinnä ykkösketjun yksilötaidoilla. Oman pään virheet ja tehoton hyökkäyspään nurkissa pyöriminen tekee otteluista ajoittain tuskallista seurattavaa. Mitalipelejä on vaikea ennakoida koska paljon riippuu siitä ketkä joukkueessa lopulta pelaavat. Esimerkiksi A:n hyökkääjät A. Mäkinen- M. Mäkinen - J. Kiviranta ja puolustaja Miro Keskitalo nostaisivat aika tavalla joukkueen tasoa.

  Ja sitten C joka - ihmeellisen vuoristoradan jälkeen - on parhaillaan sijalla 4. Muutosta saattaa vielä tulla, PO-vastustaja voisi olla vaikka Blues Ak. Tai sitten IFK.

  Tehomiehet täälläkin ykkösketjusta, kärjessä -99 syntyneet Sami Moilanen 15. 18+7=25 ja Linus Nyman 15. 3+21=24, kolmantena Roope Hirvonen 12. 8+15=23.

  Joukkueen peli onkin sitten aivan oma lukunsa. Hyvän alun jälkeen tuli noin kuukausi sitten aivan ihmeellinen vaihe jolloin joukkue hävisi Bluesille 10-2, menetti viimeisen 10 minuutin aikana 5-2 johdon TPS:lle tulokseen 5-6 ja hävisivät sitten Blues AK:lle 0-1. Molemmissa Blues-otteluissa Jokerit vei laukaukset selvästi, Ak:ta vastaan liki 50 laukausta ilman maalia. Ei tarvinne sanoa että pelisysteemi ei ole kirjasta vaan suoraan käkikellosta.

  Menestystä ei voi edes arvailla, mutta se vaatisi ehdottomasti mukaan B/A:sta Otto Sompin ja Olli Juolevin. Ja jonkinlaisen pelikirjan myös.

  Olli Juolevi on muutenkin kaveri jota ei voi olla tässä mainitsematta. Harvinainen lupaus, rauhallinen, taitava, hyvin liikkuva ja vielä isokokoinenkin puolustaja. Muistuttaa Olli Määttää ja Rasmus Ristolaista, eli melkoinen timantti tulossa.

  Junnujoukkueiden pelityylistä yleensä pitää sanoa että se muistuttaa ajoittain ikävän paljon liigajoukkueen peliä. Vauhdikasta hyökkäyspeliä ja kulmissa pyörimistä on riittävästi, väkevää maalineduspeliä ja huolellista puolustamista sitten vähemmän. Eli Jokerit ei pelaa Suomen kurinalaista ja selkeää peliä vaan enemmän Venäjän yksioikoista ja kuritonta puskemista. Tämän on pakko mennä valmennuksen piikkiin. Nyt kun miesten joukkueen valmennus oli pakko panna kuntoon, niin olisi taatusti aihetta arvioida myös juniorivalmennuksen suoritustasoa. Tällä hetkellä ei näytä hyvältä.

  Niin, ja loppuun sen verran positiivisuutta että alkukauden hyvät pelit ja niitä seurannut notkahdus voi olla selitettävissä sillä että koko tekeminen on suunnattu kevään loppupeleihin. Toivottavasti itseluottamus on näin kovalla tasolla.
   
 9. Jokeriarska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Jokerit A aloittaa tänään puolivälieräsarjansa Kärppiä vastaan Hartwall Areenan jääluolassa klo 18:30. Mukana muun muassa Markus Hännikäinen ja Saku Salminen.
   
 10. Dzurilla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Ottawa Senators
  Lainaus:
  Vaikka A-junnujen tämän kauden esitys on edelliseen verrattuna aivan kelvollinen, olen minäkin Ole Fartin kanssa samaa mieltä siitä että pelin taso on laskenut mitä pidemmälle ollaan menty. Hyökkäyspeli on 5-5 tasakentällisin silkkaa pörräämistä ja voittamiseen on tarvittu joka kerta Lankisen aivan huippusuoritus maalilla. Maalinteko on ollut käytännössä kokonaan erikoistilanteiden ja erityisesti ykkös-kentän varassa.

  Plussana pitää sanoa että on toki hyvän joukkueen merkki jos pystyy napsimaan voittoja huonollakin pelillä. Toivotaan että vähintään näin on, ja että otteet tästä paranevat pleijareissa.

  Lainaus:
  Yksittäisiä pelaajia sen enempää arvioimatta, totean kuitenkin Mäkisten osalta että annetulla vastuulla ei oikein suuria voi saada aikaiseksi. Lisää peliaikaa ja vastuuta pojille niin tulostakin alkaa syntyä.
  Valmennuksen jatkaessa nykyisellään, voisi jopa maisemanvaihdoskin ensikaudelle olla paikallaan.
  Hyvänä esimerkkinä onnistuneesta siirrosta käynee Bluesiin siirtynyt Timi Lahtinen (-95), joka on ainakin tilastojen mukaan pärjännyt loistavasti uudessa joukkueessaan.


  Uskon että B- ja C-junnut pelaavat vielä vaikka pytystä, jos vaan seurassa älytään ottaa päät pois hanurista ja peluuttaa lahjakkaita poikia niissä joukkueissa joissa he parhaiten kykenevät pelaamaan omilla vahvuuksillaan.
  Pitkässä juoksussa on niiden kuuluisen kovien pelien sijaan parempi saada onnistumisia ja ennen kaikkea pitää oppia voittamaan.
   
 11. Ole Fart Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tässä on se avainasia. Jokerijunnujen pelejä tasoilla A-D nähneenä voin sanoa että Jokerien pelitavan kyllä tunnistaa, se on niin samankaltainen kaikilla.

  Se ei vain vakuuta. Ilmeisesti yksilöiden kehitys on asetettu kaiken edelle, ja sitä haetaan peluuttamalla nuoria oman tasonsa yläpuolella ja suosimalla ajoittain yltiökiekollista pelitapaa, jossa kiekkoa pyritään pitämään kaikissa tilanteissa loppuun saakka. Ilmeisesti sitten ei myöskään väistämättä seuraavista virheistä rangaista. Valitettavasti tämä on vain johtanut peliin, jossa tyypillisesti pörrätään, pyöritään ja kieputaan vastustajan alueella, kunnes jossain vaiheessa kiekko menetetään ja vastustaja käy iskemässä sen verkkoon kun puolustus ei ehdi järjestyä ja maalivahti on nukahtanut. Vaihtoehtona on menettää kiekko jo omalla alueella kun sitä ei voi purkaa missään tilanteessa.

  Sinänsä hyvien ideoiden huonosta toteutuksesta seuraa etteivät yksilöt kehity niin kuin pitäisi, koska joukkueen peli ei ole balanssissa. Yhtälö on tietysti vaikea, mutta kyllä se parin edellisen kauden B-junnuissa toimi - palkintona sitten kenkää valmentajalle. Ajoittain on ollut suorastaan tuskallista seurata junnupelejä, kun taitavat yksilöt pelaavat kuin Venäjän maajoukkue ja häviävät hyvin organisoidulle vastustajalle.
   
 12. liigajyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuosimallia 1983
  Lainaus:
  C-junnarit elää tai kaatuu nuorten -99 syntyneiden jätkien mukana, B-junnut elää Petrus Palmun mukana ja A on oma lukunsa. Play -offs avaus tuotti 2-4 tappion Poroille.

  Lahtisen Timi oli nuorempana ikäluokkansa suurin tähti suurempi kuin Sasha Barkov jr. Lahtinen on iso, vahva ,röyhkeä sellainen Max Wärn tyylinen kaveri jolla on olemassa parempi peliäly. Viime kausi Kari Martikaisen alla tiesi sitä jos huipulle haluaa lähde ja äkkiä. On ollut hienoa nähdä kuin Terzi Lehterä onsaanut kaverin kukoistamaa rohkaisemalla pelaamaan omilla vahvuuksilla.

  Siksi kysyin miksi esim Petrus Palmu, Olli Juolevi tai Otto Somppi menisivät mukaan Martikaisen A.han. Ottajia on jonoksi asti saa nähdä puhuuko raha vai järki?.
   
 13. liigajyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuosimallia 1983
  sarja

  0-2 Kärpille vaikka kaksi ekaa peliä pelattiin Areenan pommisuojassa. Onneksi Martikainen jatkaa ensi vuonna niin tämä paraatimarssi saa jatkoa. Upeita suojatyöpaikkoja nämä A-junnareiden GOUTSIEN pallit.
   
 14. liigajyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuosimallia 1983
  Yksinpuhelu

  jatkuu. Jokerien A hetken kuluttua kovan paikan edessä Oulussa, tappio ja lomille. Onneksi Martikaisen Kartsalle rusnattiin hyvissä ajoin jatko A.junnuihin.

  Eilen Jokerien B voitti Petrus Palmun johdolla Pelicansin "helposti" 6-1 puolivälierien avauksessa. Palmua ja Juolevin Ollia kannattaa oikeasti mennä katsomaan .

  C-junnut puolestaan aloittelevat ensi viikolla Blues akatemiaa vastaan oman loppu rytistyksensä.
   
 15. faro Jäsen

  A-Juniorit kävi hakemassa tänään 2-3 vierasvoiton Oulusta, joten sarja jatkuu huomenna Oulussa. Voittomaalista vastasi Jere Sneck. Kärpät kuitenkin johtaa sarjaa 2-1, joten huominen on jälleen kuoleman ottelu Jokereille.
   
 16. jjoni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  A-juniorit sitten ilmeisesti hävisivät rankkareilla neljännen ottelun (tulos 2-1) ja sarja siis Oulun Kärpille 3-1. Tyly tapa ratkaista pleijareita rangaistuslaukauksilla.
   
 17. gcz_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
  Lainaus:
  Tosiaan rankkareilla turpaan ja kaikki kolme yritystä olivat melko ponnettomia, toki Kärppien veskari torjui hienosti.

  Muutenhan tuo oli aika tasaväkinen kamppailu. Jokereilla oli jatkoerässä useampi hyvä paikka, mutta laukaukset jäivät piippuun.
   
 18. Ole Fart Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Jokereiden A-junnut siis jäivät ynnämuuta sijoille. Ei yllätä.

  B-junnut - jotka voittivat Pelicansin ensimmäisessä ottelussa 6-1 - onnistuivat häviämään toisen pelin 5-3. Ensimmäisessä erässä turpiin 5-0 vaikka Jokerit vei laukaukset, ja lopulta häviö vaikka torjunnat olivat Jokereille 39-13.

  Tämä ei taida olla missään muualla mahdollista. Valmennus Jokereissa on pahasti hakoteillä, ihan joka tasolla.
   
 19. liigajyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuosimallia 1983
  Lainaus:
  Raportin mukaan todella ylimielisesti peliin lähtenyt Jokeri nippu yllätettiin heti kättelyssä. Pelicans teki lähes jokaisesta paikasta maalin eikä Jokeri nippu tästä toipunut. Huomenna iso peli Pirkkolassa muutos pitää tapahtua varsinkin henkisellä puolella.

  Valmennuksesta samaa mieltä mutta eihän Yrjänheikki ,Yrjänheikkiä erota.
   
 20. Jokeriarska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  B-junioreille 4-0 voitto KalPaa vastaan 3. välierissä ja sarja nyt Jokereille 2-1. Ylihuomenna katkolla Kuopiossa ja mahdollinen viides peli perjantaina Pirkkolassa klo 19:15. Toinen välieräpari Blues-Ilves tarvitsee myös ainakin 4. ottelun. Tässä on ilmeisesti taas meidän tämän kauden paras joukkue. C-juniorit aloittavat oman välieräsarjansa torstaina Kärppiä vastaan.
   
 21. liigajyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuosimallia 1983
  Lainaus:
  B-junnut eivät pelaa ihan yhtä hyvää kiekkoa kuin viime vuonna, mutta edelleen se on tasainen nippu. C-junnut elävät ykkösketjunsa Jokiharju/Teräväinen ,Moilanen/Nyman/Hirvonen mukana. Kaikki muut paitsi Hirvonen ovat -99 syntyneitä ,Hirvonen -98. Varsinkin Moilasen veto on sitä luokkaa että Liiga Jokerienkin muutamat äijät ihmettelisivät.

  Kannattaa mennä katsomaan varsinkin C.tä missä peli heiluu ja reilu johto saattaa kuroutua hetkessä umpeen ja kääntyä tappioksi .Viihdyttävää lätkää jossa on SYDÄNTÄ.
   
 22. Jokeriarska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Onko muuten kuinka suurta ollut pelaajasiirto B:n jengiin, kun A lähti lomille? Ainakin vuosi sitten muistan olleen jopa valmentajan sanomana kova paikka laittaa koko kauden hyvää työtä tehneitä pelaajia katsomoon finaalien ajaksi, jotka sitten toki menivät aika murskaavasti Jokereille.
   
 23. jokerit67 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, #13
  Lainaus:
  Nopeasti katsottuna tämänpäiväisen matsin kokoonpanossa A:ssa ainakin osan kaudesta pelanneita Kiviranta, Gymer, Mäkiset, Keskitalo sekä noin 10 peliä pelanneet Juolevi ja Palmu. Tänään menivät pisteet pitkälti juuri edellämaintuille jätkille eli ihan mukavasti jeesiä saaneet A:n tiputtua.
   
 24. -Ville- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit kotimaan kiekkokaukaloissa
  Jokerien kausi jatkuu huomenna perjantaina kun vuorossa on Stadin Derby Jääluolassa klo 18.00.
  Lauantaina puolestaan väännetään samassa paikassa Turun Palloseuraa vastaan. Kiekko jäähän tuolloin klo 15.
  Tiketit ovelta 5€.
   
 25. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Tuo derby on jo pidemmän aikaan hohtanut meikäläisen kalenterissa, mutta valitettavasti duunit estää tämän viikonlopun pelit...

  Ajatuksena olisi mennä sitten ihan viimeistään katsomaan B-junnujen viimeiset kotipelit Pirkkolaan 18 ja 19.3, kun duunit antaa kerrankin myöten.