Ilmoitukset

Nimimerkki Jarna90 on seuraavan kuukauden pelikiellossa johtuen netiketin vastaisista viesteistä, joiden kirjoitusasu oli heikkoa. Tuoreet nimimerkit ovat moderaattoreiden erikoistarkkailussa ja kyseistä nimimerkkiä on jo huomautettu heikosta kieliasusta, mutta olemme valmiita antamaan kyseiselle kirjoittajalle vielä mahdollisuuden parantaa tapojaan.

Sen sijaan nimimerkki Kultaranne21 osoitti lyhyellä palstaurallaan sen, ettei hänellä ole annettavaa keskustelupalstalle, joten hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki scholl ei pelikieltonsa jälkeenkään ole muuttanut tapojaan, vaan on edelleen syyllistynyt jatkuviin henkilökohtaisuuksiin. Tämän vuoksi kurinpitoryhmä on päättänyt antaa hänelle kolmen kuukauden pelikiellon.

Nimimerkki Klassinen sentteri ei osannut käyttäytyä otteluseurannassa, vaan syyllistyi henkilökohtaiseen hyökkäykseen, provosointiin ja jatkuvaan kirosanojen viljelyyn. Tämän vuoksi annamme hänelle viikon pelikiellon.

Nimimerkki Chickendinner syyllistyi Ässät-osiossa jatkuviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja offtopiciin ja hänelle on annettu näistä viesteistä kuukauden pelikielto. Kyseinen nimimerkki oli juuri hetki sitten pelikiellossa samasta asiasta, joten se vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

A-nuoret

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana NaNi, 13.05.2010 klo 21.31.

 1. Zborik_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko
  Kaksi Jokereiden A-nuorten voittoa (HIFK, HPK) nähneenä voisin todeta, että vaikka ollaan kauden alussa, Jokereiden pelaaminen on oikeassa suunnassa.

  HPK-peli oli välillä aika sekavaa molemmin puolin eikä kummankaan maalivahdit olleet parhaimmillaan. Jokerit on ollut kuitenkin hyvä hyökkäyssuuntaan. Lisäksi Santeri Saari on todella hyvä puolustaja. Avauspelissä pidin varsinkin Frank Gymerin pelaamisesta. Myös Mäkisen veljekset ja Joel Kiviranta ovat pelanneet mainiosti. Kiviranta pelaa ykkösketjussa, enkä yllättyisi, jos tekee paljon pisteitä. Maalivahti Voutilainen ja puolustaja Keskitalo muita hyviä "ysikutosia" joukkueessa.

  Jos vertaa esimerkiksi HIFK:n A:n hyvin heikkoon kauden aloitukseen, niin teidän peli on selvästi valmiimman näköistä.
   
 2. Mahti Jäsen

  Kova ja taitava nippu kasassa. Eilen keskiviikkona näin Matinkylässä Zborik mainitsemiasi -96 poikia Jokereiden B-nuorten mukana. Kyllä kiekko ja pojat liikkuivat, myös Voutilainen oli maalissa lähes ohittamaton.
   
 3. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Ovatko A-junnut siirtyneet takaisin jääluolaan sarjapeleihin?

  Minkä helvetin takia eivät voineet jatkaa Areenan puolella pelaamista?
   
 4. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  Ehkä ryssillä on muita suunnitelmia.
   
 5. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Lainaus:
  Saattaa olla...
  Perin kummallista kyllä tämä touhu. Kun junnut pelailivat pari vuotta ison Areenan puolella niin pelejä pääsi katsomaan hyviltä mestoilta ja myös kykyjenetsijöillä oli loistavat mahdollisuudet seurata pelaajia. A-junnu -matseihin oli helppoa myös viedä pieni lapsi ekaa kertaa lätkäpeliin kun katsomossa ja käytävillä oli paljon tilaa ja matsin aikainen ravaaminen esimerkiksi vessaan onnistui kivasti. Liputkin olivat puoli-ilmaisia (ja ovat varmasti edelleen, mutta ei tuolla harkkahallin puolella ole mukavaa käydä katsomassa pelejä).

  Sääli.
   
 6. Zborik_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko
  Kaulasuojan kanssa samaa mieltä. Isossa hallissa on paljon paremmat paikat, joilta katsoa peliä. Harjoitushallissa on vähän vaikea nähdä kunnolla toisen päädyn tapahtumia, jos on siellä ylhäällä päädyssä katsomassa peliä. Vaihtoehtona olisi tietysti olla jään tasolla, josta näkisi paremmin koko kentän, mutta olen havainnut tämän hallin melko kylmäksi paikaksi, joten mieluummin olen siellä ylhäällä.

  Olisiko mahdollisia playoff-pelejä mahdollista pelata isossa hallissa? Olisihan se paljon järkevämpää, katsojia ainakin tulisi varmasti paljon enemmän kuin normi runkosarjan otteluun.
   
 7. Dzurilla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Ottawa Senators
  Samaa mieltä olen minäkin edellisten kirjoittajien kanssa.

  Millään muulla ASM joukkueella ei taida olla yhtä paskaa kotiluolaa. Olisihan se ollut kiva käydä joku peli katsomassa, mutta Hartwallin luola ei minuakaan sytytä.
  Viimekaudella kävin siellä yhden pelin palelemassa, areenalla taisin sen sijaan nähdä kaikki siellä pelatut A-junnujen ottelut.
  Niiden pelien perusteella voi tosin olla ihan perusteltuakin vetäytyä vähän niin kuin piiloon pelailemaan, alku tänä vuonna onkin mennyt jo ihan toiseen malliin loistavasti.
   
 8. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Tajusin muuten juuri että harkkahallissa ei ole joustokaukaloa toisin kuin Areenan puolella. Miksi seura ottaa riskejä pelaajien terveydestä?
  A-junnu-matseissa vauhti on kova ja sitä on paljon enemmän kuin järkeä. Välillä ajetaan kaikkea mikä liikkuu ja laidat ryskyvät.

  No ehkä tässä pelipaikan vaihdossa on jotain korkeampaa logiikkaa takana...
   
 9. SirKepola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, AS Roma!
  Tuli käytyä avaamassa tänään A-junnujen kausi omalta osalta. Vastaan tänään luisteli Kalpa ja aikamoinen vastaantulija olikin sitten lopulta. A-junnut harjasivat homman kotiin luvuin 8-0, jotka olivat lukemat jo kahden erän jälkeen. Viimeinen erä oli sitten aikamoista sähläystä, kun pelissä ei enään mitään panosta ollut.

  Nyt ensimmäiseksi täytyy hiukan ottaa sanoja takas Kari Martikaisen osalta. Itse olin viime kaudella "vaatimassa" jo potkuja tai vähintään sopimuksen purkua tämän kauden osalta, mutta Kartsa sai kuitenkin jatkaa A:n vastuuvalmentajana. Näyttää olleen hyvä valinta, koska niin erinäköistä A:n meno on tällä hetkellä verrattuna viime vuoteen. Viime vuonna pelissä ei tuntunut olevan mitään järkeä monissa peleissä mitä näin, mutta nyt paketti on todella hyvin kasassa.

  Neljästä pelistä kolmessa on pidetty nolla omassa päässä ja sen lisäksi viime kaudella täysin paskana ollut kiekollinen peli on ihan uudella tasolla nyt. Joukkue uskaltaa pelata rohkeaa peliä ja mikä parasta kiekkoa uskalletaan pelata keskustan kautta kauniisti ja tehokkaasti. Hyökkäys on täynnä suht pienikokoisia taitavia väkkäröitä ja alakerrassa taas on useita isokokoisia hyvin kiekkoa liikuttavia pakkeja. Sanoisin, että ihan hyvä kombinaatio viihtyvyyden kannalta.

  Pelaajista tänään jäi itselleni parhaiten mieleen kolme hyökkäyksen häkkipäätä eli Mäkisen veljekset sekä Frank Gymer. Gymer on itselleni oikeastaan ihan "uusi" tuttavuus ja on kyllä hienosti ottanut itselleen roolia jengistä kesän aikana. Todella pelirohkea, hyvä asenteinen ja taitava sentteri, joka pystyy omaa ketjuaan hienosti johtamaan. Kokoa ei vielä kauheasti ole, mutta toisaalta voi tuosta vielä kasvaa.

  Neljäs hyökkäyksen häkkipää Joel Kiviranta sen sijaan jätti itsestään aika ylimielisen kuvan ja muutenkin Kiviranta on kyllä taantunut takavuosista hiukan. Oli mielestäni muutamia vuosia sitten koko Suomen mittapuulla yksi parhaista -96:sta, mutta niin lupaava ei tunnu enää olevan. Tänäänkin kolme todella tyhmää rangaistusta, joista varsinkin viimoinen oli todella hieno "älynväläys". Joku jokerilainen avasi tarkoituksella vaihtoaition luukun, kun näki, että Kiviranta oli pääsemässä taklaamaan selästä Kalpalaista luukusta sisään. Todella pahannäköinen tilanne mistä olisi voinut antaa enemmänkin kuin 2 minuuttisen Kivirannalle.

  Pakko kyllä jälleen kerran suositella A-junnujen pelejä, jos kiinnostaa vauhdikas, taitava ja kovatahtoiset pelit ilman turhia SM-liigan mainoskatkoja. Me like!
   
 10. Ole Fart Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Kaikki kunnia Martikaiselle, mutta osaltaan parempaan peliin tietysti vaikuttaa viimevuotisten B-junnujen mukana tullut pelitapa. Martikainen on ilmeisesti ymmärtänyt olla sotkematta hyvin toiminutta systeemiä.

  Kivirannan osalta on syytä huolestua. Kehitys ei ole ollut ollenkaan sellaista kuin oli syytä olettaa vielä pari vuotta sitten. En tiedä mikä tökkii, liekö oli liikaa hehkutusta liian aikaisin.
   
 11. liigajyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuosimallia 1983
  Komppaan

  Ole Fartia, niin B-junnujen kuin A-junnujen pelejä nähneenä suht monta voin sanoa että Martikainen on "älynnyt" jatkaa siitä mihin Pelkonen lopetti. Se kuinka kauan se kantaa on toinen juttu. Eräs viime kaudella molemmisssa (a ja b ) pelannut kaveri sanoi että "Valmentajien ero on siinä että toinen tajuaa kiekosta paljon ja uusiutuu, toinen pelaa 10vee vanhalla pelikirjalla"
   
 12. Zborik_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko
  Lainaus:
  Kiviranta on edelleen hyvä pelaaja, mutta on totta, ettei kehitystä ole tapahtunut niin paljon kuin olisi voinut odottaa. Hyvät perustaidot ja melko hyvä laukaus, mutta en näe Kivirantaa NHL-lupauksena tällä hetkellä. Hyvä junioripelaaja, mutta ei ole toisaalta niin uskomattoman taitava. Eikä Kiviranta myöskään ole isoimpia pelaajia. Esim. Frank Gymer on kehittynyt tasaisesti ja näen, että Gymerillä on paljon hyviä ominaisuuksia mitä NHL-tason lupaukselta vaaditaan.
   
 13. Dzurilla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Ottawa Senators
  Lainaus:
  Aika kovaa kritiikkiä nuoresta pelaajasta. Ainakin tilastoista lukien Kiviranta on maali per peli tehoillaan aloittanut ihan mallikkaasti.
  NHL:ssä pärjää hyvin piste per peli tahdilla, puhumattakaan jos joka pelissä lapioi kaapin.
   
 14. Zborik_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko
  Lainaus:
  Kuten sanoin Kiviranta on hyvä pelaaja, mutta pelaajatyypiltään hän ei ole sellainen, jonka näkisin menestyvän NHL:ssä. Taitava, liikkuu hyvin ja osaa laukoa kiekkoa, mutta ei ole minun silmissäni supertaitava, eikä ole erityisen isokokoinen. Nämä havainnot olen tehnyt edellisten kausien ja tämän kauden alun perusteella.

  Sitä paitsi, tilastot voivat olla vähintään harhaanjohtavia, jos arvioi miten joku on pelannut.

  Sanotaanko näin, että olen mielelläni arvioineni väärässä ja että Kiviranta varataan tulevan kesän draftissa, taikka myöhemmin. Vielä on paljon aikaa kehittyä. Eikä pelaajan tarvitse tietenkään saada NHL-varausta, jotta voi urallaan päästä NHL:ään.
   
 15. Ole Fart Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Arvio pitää asettaa sitä taustaa vasten, että yhdessä vaiheessa Kivirantaa pidettiin aivan ikäluokkansa kärkilupauksena. Ja kun kyse on tosiaan suhteellisen hentoisesta pelaajatyypistä, pitäisi vauhtia, pelisilmää ja taitoa löytyä poikkeuksellisen paljon jotta tilanne säilyisi tällaisena. Tällä hetkellä ei kuitenkaan siltä näytä. Ja kuten Zborik_, mielelläni olisin väärässä.

  Vaikka se onkin täysin epäreilua, niin mainitaan nyt tässä ne hyökkäyspään kärkilupaukset joihin vertailua aina tehdään. Nehän ovat (-94, -95, -97) Teräväinen, Barkov ja Saarela. Ikäluokasta -96 ei taida tällä hetkellä löytyä ihan näin selvästi erottuvaa yksilöä.
   
 16. pertteli Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä mielestäni Kasperi Kapasen vm-96 voisi tähän listaan lisätä!
   
 17. Ole Fart Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Oikeassa olet, pääsi unohtumaan.
   
 18. SVSV Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks
  Onko totta että A-junnujen pistepörssiin ei pääse mitenkään käsiksi? Ei paljon paskemmaksi finhockeykaan voi siitä mennä. Jos jostain pistepörssin näkisi, niin kiittäisin kovasti.
   
 19. faro Jäsen

  A-junnut kokivat eilen ensimmäisen piste menetyksen saipaa vastaan kun Jokerit kaatoi Saipan vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Junnut on kuitenkin aloittaneet kauden todella hyvin sillä kuudessa pelissä pisteitä on kertynyt 17! Maalierokin on huikea 29-8!Hienoa työtä! Korpisalo oli muuten Saipa pelissä maalilla torjunnoilla 35/36.
   
 20. jokerit67 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, #13
  Tuolla on juttua junnupuolen nykytilasta: Jokerit.com

  Kuulostaa aika hyvältä, varsinkin jos tuo kaikki saadaan siirrettyä myös käytännön tekemiseen.
   
 21. Jotva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ihan pro-meininkiä ja hienoa, että on viitsitty tehdä kunnon uutisjuttukin asiasta.
   
 22. Ole Fart Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Vilkaistaan junnupuoltakin vaihteeksi, vaikka liiton "tilastopalvelu" tekeekin hommasta melkoisen vaikeaa.

  A-junnut ovat noin 17 pelatun ottelun jälkeen sarjan kärjessä 4 pistettä edellä Ässiä ja 7 turkulaisia. Tappioita on tullut vain pari kappaletta ja peli näyttää enimmäkseen hyvältä. Oman pistelaskentani mukaan ykkösketju Teemu Turunen-Kasperi Ojantakanen-Julius Rantaeskola (kokoonpano hiukan vaihtelee) on arvolleen sopivasti tehokkain, vastaavasti pistein 7+8=15, 5+12=17 ja 4+8=12. Joukkue jyrää tasaisen hyvin eikä heikkoja lenkkejä oikeastaan ole. Vertailun vuoksi, IFK on sijalla 13.

  B-junnut ovat sarjassa toisena, 6 pistettä jäljessä Bluesia ja 4 edellä Pelicansia. Toisin kuin A:ssa, B:n vahvuus on erittäin kova ykkösketju. Petrus Palmu-Otto Somppi-Niko Lönroos kykenee pyörittämään kaikkia vastustajia. Teholukemat vastaavasti 11+14=25, 9+9=18 ja 7+9=16. Toisaalta jos ykkönen ei toimi, niin vaikeuksia voi tulla, vaikka joukkue eilen löikin IFKoon 2-0 ilman Palmua. IFK on sarjassa sijalla 7.

  C-junnut päättivät juuri oman karsintalohkonsa voittoon, vain yhden pisteen menetyksellä. Kovin paljon johtopäätöksiä ei voi vielä tehdä, vaikka kova IFK jäikin kirkkaasti taakse. Parhaat maalintekijät Sami Moilanen 12, Linus Nyman 10 ja Aleksi Virta 9. Marraskuun alussa pelit jatkuvat jatkokarsintasarjassa, jossa kovin vastustaja edelleen IFK.

  Kaikki tehotiedot edellä itse laskettuja, virheet todennäköisiä.

  Ihan sivuseikkana muuten voidaan kirjata, että IFK ei ole voittanut tällä kaudella Jokereita kertaakaan sen paremmin liigassa kuin A-, B- tai C-junnuissa. Ei edes HCK ole pystynyt voittamaan KVantaata. Erikoista, mikä lie syy? Jarkko Ruutu?
   
 23. SirKepola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, AS Roma!
  Lainaus:

  Tää on itsellleni ehkä se suurin ilonaihe alkukauden aikana. Jokerit ja HIFK on siis kohdannut nyt 13 kertaa, kun lasketaan mukaan Edustuksen Europeantrophy pelit, SM-liiga pelit, A-, B- ja C-junnujen sekä KiVa:n ja HCK:n väliset pelit.

  13:ssa pelissä saldo on Jokereiden organisaation osalta 13-0-0. Ja pisteet jakautunut toistaiseksi pistein 39-0 meidän hyväksi. Nyt voi oikeasti sanoa, että Jokerit kyykyttää tällä hetkellä IFK:ta KAIKILLA mittareilla.
   
 24. Rakettipulu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ehkä kahta tai kolmea peliä lukuunottamatta ykkösketjun on muodostanut Turunen-Ojantakanen-Kiviranta. Kiviranta oli pari peliä sitten yhden pelin kokonaan sivussa kokoonpanosta ja silloin vissiin Rantaeskola otti tuon oikean laiturin paikan.
   
 25. Ole Fart Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Pitää paikkansa, tänään Kiviranta oli taas ykkösessä Bluesia vastaan. Kivirannan tehot ennen tämän päivän ottelua n. 5+5=10, tänään tuli kyllä lisäystä vaikka Jokerit ottelun hävisikin 3-4.

  Leijonasivusto muuten oli laskeskellut että Kevin Lankinen oli alkukauden paras ASM-veskari, torjuntaprosentti yli 94. Liekö tullut paineita koska nyt ei minun mielestäni mennyt ihan nappiin ja prosenttikin taisi pudota.