Ilmoitukset

Käyttäjiä on huoltokatkon jälkeen piinanneet kirjautumisongelmat.

Jos koet kirjautumisessa olevan ongelmia ota yhteyttä ylläpitoon. http://keskustelu.jatkoaika.com/misc/contact tai @Ylläpito 

Sulje ilmoitus

Nimimerkki The Original Jags saa kirjoittaa jatkuvaa Venäjä-aiheista offtopiciaan jatkossa muualla kuin Jatkoajan keskustelupalstalla. Kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet on nyt poistettu.

Pelkkä hymiö ei anna mitään uutta keskustelulle. Tämän vuoksi nimimerkki jussilainen on seuraavan viikon pelikiellossa.

Nimimerkki Kake74 syyllistyi jälleen kerran itsemoderointiin, joten päätimme antaa hänelle tällä kertaa kahden viikon pelikiellon.

Nimimerkki nahkis kirjoitti turhan ja provosoivan viestin Pekka Virran ketjuun. Nimimerkin rikehistoriasta johtuen annamme hänelle kahden viikon pelikiellon.

Myös nimimerkki Lätkäjope innostui kirjoittamaan Lukko-osioon täysin turhan ja tarpeettoman naureskeluviestin. Annamme tästä hänelle viikon pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Jouduimme poistamaan suuren osan nimimerkki Kepuli8:n kymmenestä ensimmäisestä viestistä. Tämän vuoksi päätimme poistaa kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet sääntöjen 1§:n perusteella.

Käsitämme viestin. jossa lukee pelkästään "Aamen tälle!", sisällöttömänä onelinerina. Tämän vuoksi nimimerkki Mark Fox on seuraavan viikon pelikiellossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki PPK kirjoitti provosoivia viestejä Jokerit-osioon. Koska kyseinen nimimerkki on tässä asiassa kunnostautunut aiemminkin, annamme hänelle tällä kertaa kuukauden pelikiellon.

Lähetetyiltä viesteiltä odotetaan uutta sisältöä keskusteltavana olevaan aiheeseen. Pelkkä "Aamen" tai hymiö eivät sitä tuo. Tämän vuoksi nimimerkit Urheiluministeri ja Scissors ovat seuraavan viikon pelikiellossa.

Nimimerkki Pompino on myös viikon pelikiellossa otteluketjuun kirjoitetun epäasiallisen ja provosoivan viestin vuoksi.

Nimimerkki Luxray on saanut viikon pelikiellon, koska kirjoitti otteluseurantaan viestin, jonka sisältö oli pelkkää pään aukomista.

Sulje ilmoitus

90-lukulaiset – uusi kultainen sukupolvi?

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana IceWalker, 06.10.2013 klo 09.21.

 1. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Kaikkien aikojen draftin kunniaksi katsotaan ikäluokkien 98-99 puolustajien varauksia:

  3. Miro Heiskanen
  5. Olli Juolevi
  16. Juuso Välimäki
  18. Urho Vaakanainen
  29. Henri Jokiharju
  46. Robin Salo
  59. Eemeli Räsänen
  63. Markus Niemeläinen
  71. Kasperi Kotkansalo
  98. Tarmo Reunanen

  Sanomattakin selvää, että kyseessä on kaikkien aikojen rosteri U20 MM-kisoihin. Katseet kannattaa kuitenkin suunnata jo pidemmälle, 20-luvulle, jolla lähes kaikki pakit toivon mukaan pelaavat NHL:ssä. Suomalaispakkeja ei juurikaan ole varattu 2010-luvulla alkukierroksilla, mutta toisaalta ainoa todellinen epäonnistuminen lienee tulossa Ville Pokasta (34.) 10 pakin listalla jo 60 prosentin onnistuminen on erittäin hyvä asia.

  Maajoukkuetta ajatellen pohjana ovat Määttä, Ristolainen, Lindell, Honka ja Vatanenkin, joka tosin ei liene seurassaan kovin vahvoilla tällä hetkellä. Vatanen on jo 26-vuotias, joten hän ei luultavasti enää montaa vuotta omaa kausaria parhaaseen A-ryhmään. 2026 roster on jo erittäin kovaa tasoa: aivan NHL-eliittiin kuuluvia pakkeja lienevät Ristolainen, Juolevi ja Heiskanen, mutta lähelle näitä tulevat Määttä ja Honka. Vankoiksi peruspakeiksi ovat kehittyneet Välimäki ja Vaakanainen. Ja heidän paikkaansa kärkkyy muutama muukin änäripakki.

  Huonona puolena tässä on se, että jos maajoukkue ei näillä pelaajilla saavuta tulosta, valmennuksen heikkous paljastuu armottomasti. Päävalmentaja ei voi enää vedota materiaalitekijöihin. Jos puhutaan "kultaisesta sukupolvesta", mielestäni sen voi huoletta sijoittaa vuosiin 95-99. Ero varauksien määrässä ja laadussa on melkoinen, vaikka Mikael Granlund, Ristolainen ja pari muuta asiaa hiukan tasoittavatkin. Toinen asia on se, että ikäluokkien huippuihin mahtuu kokonainen maajoukkue maalivahteja myöten. Vaikka maalivahtien edustus onkin suhteessa vähäisempää, sekin riittää nostamaan 20-luvun puolivälissä maajoukkueemme pelaajamateriaalin huippujen joukkoon.
   
  Viimeksi muokattu: 26.06.2017 klo 11.21
 2. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, ManU, Vaasan Sport, TPS
  Alkoi tehdä mieli verrata 87-90 luuseri-ikäluokkia -90 luvun lopun kovempiin ikäluokkiin:

  Draftit 2005, 2006, 2007, 2008 vs. Viimeiset neljä draftia
  Varattuja pelaajia yht: 34. vs 60.
  Ensimmäisen kierroksen varauksia yht: 2. vs 13.
  Ensimmäisen ja toisen kierroksen varauksia yht: 3. vs 25.
   
 3. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & LA Kings
  Hyvältä näyttää tulevaisuus Leijonilla. Toivottavasti taalajäiltä pelaajat pääsevät sitten vuoden 2022 Olympialaisiin. Uusi sukupolvi olisi silloin kokonaisuudessaan paikalla, sillä MM-kisoissa ei koskaan nähdä koko nippua. Syystä tai toisesta
   
 4. Mängimies Jäsen

  90-lukulaisten NHL-varaukset ovat kaiken kaikkiaan komeaa luettavaa:

  #2 Barkov, Laine
  #3 Heiskanen
  #4 Puljujärvi
  #5 Juolevi
  #8 Ristolainen
  #9 Mi. Granlund
  #10 Rantanen
  #14 Honka
  #16 Armia, Välimäki
  #18 Teräväinen, Vaakanainen
  #22 Määttä, Kapanen
  #23 Borgström
  #24 Vesalainen
  #29 Jokiharju
  #30 Tolvanen
  #34 Pokka
  #35 Aho
  #40 Heponiemi
  #42 Luostarinen
  #43 Kuokkanen
  #45 Ma. Granlund
  #46 Salo
  #49 Gibson, Hintz
  #51 Ruuttu
  #52 Salomäki
  #54 Luukkonen
  #55 Lehkonen
  #58 Ikonen
  #59 Nättinen, Räsänen
  #60 Lintuniemi
  #61 Björkqvist

  Tuossa listattuna ainoastaan kahdella ensimmäisellä kierroksella varatut 37 90-lukulaista. Noiden lisäksi alemmilta kierroksilta jo paikkansa NHL:ssä vakiinnuttaneita Vatanen, Donskoi, Haula, Pakarinen, Jokipakka, Lindell, Korpisalo, Saros, Nutivaara ja miksei Pulkkinenkin.

  On tuossa hyvää pohjaa maajoukkueelle seuraavalle vuosikymmenelle.
   
 5. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Juolahtipa mieleeni, että pelkästään ykköskierroksella varatuista pelaajista (höystettynä Aholla) saisi ihan mukavan tulevaisuuden joukkueen rakennettua:

  Laine - Barkov - Puljujärvi
  Aho - Granlund - Rantanen
  Tolvanen - Teräväinen - Vesalainen
  Kapanen - Borgström - Armia

  Ristolainen - Määttä
  Heiskanen - Vaakanainen
  Välimäki - Juolevi
  Jokiharju - Honka
   
 6. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  NHL-kauden kynnyksellä pientä analyysia 90-lukulaisten tilanteesta maajoukkueen näkökulmasta juuri nyt. NHL-joukkueiden kirjoilla on 56 suomalaista, 11 maalivahtia, 12 puolustajaa ja 33 hyökkääjää. Näistä 10 on 80-luvulla syntyneitä. Toki on muistettava, että 80-lukulaisista lähes kaikki pelaavat vakituisesti änärissä. Kun kaikkiaan noin 40 pelaajaa kirjauttanee ainakin 1 NHL-matsin, suhde 90-lukulaisten ja 80-lukulaisten välillä on pyöreästi 1:4.

  Voimme kaiketi todeta, että pelkkien pelaajamäärien kannalta sukupolvenvaihdos on onnistunut maajoukkueella. Tätä ei olisi uskonut vielä viisi vuotta sitten. Tilanne kuitenkin mutkistuu, kun katsotaan pelipaikkoja.

  Vaikka 90-lukulaisia maalivahteja on riittävä määrä, 5, yksikään heistä ei ole 1-vahti ja usea pelaa farmissa. Vain Saros on tällä hetkellä 1-vahtitasoa, Korpisalo on tuuraaja ja Husso saattaa esiintyä loukkaantumisten myötä NHL:ssä. Voidaan varmasti todeta, että näiden nimien ulkopuolelta ei pariin vuoteen tule NHL:n nuoria maalivahteja.

  Puolustajien tilanne on huonompi kuin maalivahdeilla, vaikka kaikki puolustajamme ovat 90-lukulaisia. Vakiopakkeja on vain 4, lisäksi on 2 muuta, jotka mahdollisesti pelaavat yli 40 ottelua ensi kaudella. Tämän jälkeen tulee täydellinen tyhjyys. Juolevin odotettua hitaampi kehitys kertoo karua kieltä niistä vaatimuksista, joita pelaavaan kuusikkoon pääseviltä edellytetään. Ovatko suomalaiset nuoret pakit valmiita ottamaan paikan joukkueissa on avoin kysymys, johon ei tällä kaudella saada vastausta. Ainakin pakisto on taas yhtä Jokipakkaa köyhempi ja tuskin Lindbohmkaan ihmeitä tekee. Ei vieläkään hyvältä näytä.

  Hyökkääjien tilanne on erinomainen eikä sitä kannata eritellä liikoja. Kun 90-luvun puolivälin jälkeen syntyneistä NHL.ssä pelaavat isoissa rooleissa Laine, Barkov, Aho, Rantanen ja Lehkonen ja lupaavia yrittäjiä on toinen mokoma lisää, tämä puoli on kunnossa. Ja onhan kohta tulossa Tolvanenkin, vaikka hänen läpimurtoaan voi rauhassa odotella pari vuotta.

  Kun tätä tilannetta peilaa kokonaisuuteen, hyvin kaksiijakoiselta maajoukkueen vahvuus tällä hetkelllä näyttää. Tulevissa olympialaisissa parhailla rostereilla Suomella ei olisi ollut mitään jakoa. Siksi olympiaboikotti oli tavallaan onni maajoukkueemme uskottavuuden kannalta. 20-luku voi parantaa rosteria huomattavasti, jos yksikin maalivahti nousee huipulle ja jos nuoret pakkilupauksemme paiskivat rajusti töitä pelipaikan eteen. Toivottavasti heidän taustajoukoilleenkin tämä asia on kristalllinkirkas, ismo lehkosia kun ei valitettavasti löydy jokaisen nuoren pakin tukijoiksi.
   
  Viimeksi muokattu: 06.10.2017 klo 13.40
 7. adolf Jäsen

  Tolvasta kun katsoi tänään Torpedoa vastaan, niin voi minusta ihan helposti nostaa hänet jo nyt samaan kategoriaan viime kaudella NHL:n puolelle murtautuneiden suomalaistulokkaiden joukkoon. Oli se niin mielettömän hyvä että ihan tuli mieleen Ahon ja Laineen dominointi 2015-16 kaudella Liigassa.

  Saa Suomi aika kivan hyökkäyksen rakennettua joskus 5 vuoden päästä näistä 90-luvun hyökkääjistä: Barkov, Aho, Laine, Tolvanen, Rantanen, Mi. Granlund, Lehkonen.

  Näiden lisäksi joista nyt jo uskaltaa ihan helposti povata huippupelaajia NHL-tasolla (ja osa sitä jo onkin) on esimerkiksi heittää vielä ihan täysi kysymysmerkki eli Puljujärvi, jossa edelleen on tähtipelaajan ainekset olemassa. Loppuihin rosterin paikkoihin kun vielä kilpailee mm. nimet Armia, Teräväinen, Ma.Granlund, Donskoi, Kapanen, Haula ja Salomäki sekä näiden lisäksi vielä junnuja pitkä liuta Vesalaisesta, Borgströmistä, Kuokkasesta, Hintzistä ja Ikosesta lähtien, niin aika kivalta näyttää.
   
 8. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Virolainen maalivahti Conrad Mölder on saanut Suomen kansalaisuuden ja hänen tavoitteenaan on pelata ensi kaudella Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Olisi kuulemma päässyt jo viime kaudella U18-maajoukkueeseen, mutta ei omistanut silloin vielä Suomen kansalaisuutta.

  Mölder pelaa tällä hetkellä Kunlun Red Starin junnujoukkueessa Venäjän MHL:ää ja varattaneen ensi kesänä NHL:ään, sillä sen verran kovasta lupauksesta on kyse.

  Virossa olisi ollut maajoukkueen ykköskassari seuraavat 15-20 vuotta, mutta luottaa kykyihinsä eikä pelkää kovaa kilpailua Suomen laajassa huippumaalivahtien joukossa.
   
 9. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ei varmasti olisi kyllä pelannut U18-kisoissa. Suomella oli kisoissa kolme maalivahtia jotka pelasivat A-junnujen sarjaa. Miten ihmeessä tämä Mölder olisi jonkun ohi muka kiilannut?

  Edit: toki kisoista ei puhuttu, mutta silti.
   
 10. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Kauden aikana pelattavissa U18-harjoitusturnauksissa olisi päässyt antamaan näyttöjä. Ja nyt on kuulemma jo mukana U20-listoilla eli voidaan nähdä alle kaksikymppisten mukana jo tällä kaudella, esim. keväällä.

  Mölder on pelannut nyt kolme ottelua MHL:ää ja valittiin heti kahden ensimmäisen ottelun jälkeen viikon parhaaksi maalivahdiksi.
   
 11. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
 12. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
 13. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Lainaus:
  Mitään ottamatta Heponiemeltä pois. Hän on tasaisen varmasti pelannut aina jokaisessa joukkueessa missä on ollut ja kärkitasolla. Mutta tulee oikeasti mieleen, mikä noiden kovasti koviksi mainostettujen Pohjois-amerikkalaisten sarjojen taso oikeasti on. Noilla tehoilla pitäisi pelata jo jossain muualla.
   
 14. LeonJ#21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
  Lainaus:
  Mielenkiintoisen ja kansainvälisestikin kovan ja kilpailukykyisen joukkueen Suomi saa kyllä jo pelkästään ysäreistä kasaan. Tuo hyökkäysmateriaali on varsinkin niin kovaa luokkaa, että se voi kokonaisuudessaankin, mutta ainakin kärjen osalta olla jopa paperilla Ruotsin ysäreitä kovempi - se toki nähdään paremmin tulevaisuudessa mihin jokaisen ura kehittyy ja päätyy, mutta potentiaalia on kovasti varsinkin laituripuolella.

  Ajankuluksi päätin vielä ottaa hieman tuohon nimilistaan liitettynä myös pelaajan junioriuran seuroja(lähinnä C-A sm-sarjoista):


  #2 Barkov, Laine (Tappara)
  #3 Heiskanen (HIFK)
  #4 Puljujärvi (Kärpät)
  #5 Juolevi (Jokerit)
  #8 Ristolainen (TPS)
  #9 Mi. Granlund (Kärpät)
  #10 Rantanen (TPS)
  #14 Honka (JYP)
  #16 Armia, Välimäki (Ässät, Ilves)
  #18 Teräväinen, Vaakanainen (Jokerit, Jokipojat/Blues)
  #22 Määttä, Kapanen (JYP, KalPa)
  #23 Borgström (Jokerit/HIFK)
  #24 Vesalainen (HIFK)
  #29 Jokiharju (Jokerit/Tappara)
  #30 Tolvanen (Blues)
  #34 Pokka (Kärpät)
  #35 Aho (Kärpät)
  #40 Heponiemi (Ilves)
  #42 Luostarinen (KalPa)
  #43 Kuokkanen (Kärpät)
  #45 Ma. Granlund (Kärpät/HIFK)
  #46 Salo (Sport)
  #49 Gibson, Hintz (Blues U-16 *enim. PA*, Ilves)
  #51 Ruuttu (Jokerit)
  #52 Salomäki (Kärpät)
  #54 Luukkonen (HPK)
  #55 Lehkonen (TPS)
  #58 Ikonen (Blues)
  #59 Nättinen, Räsänen (JYP, Jokipojat/Ässät)
  #60 Lintuniemi (HIFK/Jokerit)
  #61 Björkqvist (Blues)

  Tappara: 3 (2h, 1p)
  HIFK: 5 (3h, 2p)
  Kärpät: 7 (6h, 1p)
  Jokerit: 6 (3h, 3p)
  TPS: 3 (2h, 1p)
  JYP: 3 (1h, 2p)
  Ässät: 2 (1h, 1p)
  Ilves: 3 (2h, 1p)
  Jokipojat: 2 (0h, 2p)
  Blues: 5 (3h, 1p, 1mv)
  KalPa: 2 (2h, 0p)
  Sport: 1 (0h, 1p)
  HPK: 1 (0h, 0p, 1mv)

  Toki myöhemmiltäkin kierroksilta löytyy tukuittain lisää pelaajia moneen joukkueeseen mutta jos ajatellaan noita kahden ensimmäisen kierroksen pelaajia niin ei varmaan ketään yllätä että suurseurat jyräävät tässäkin katsauksessa.

  Erinomaista työtä jokaiselta seuralta ja liiton ja seurojen välinen yhteistyö on alkanut selkeästi tuottaa hedelmää.

  Noistakin saa jo melko kovan nipun etenkin hyökkäyksen osalta ja tässä vähän esimakua mitä tulevan voisi pitää:

  Granlund - Barkov - Laine
  Puljujärvi - Aho - Teräväinen
  Rantanen - Borgström - Tolvanen
  Ma.Granlund - Salomäki - Armia
  Lehkonen

  Määttä - Ristolainen
  Heiskanen - Välimäki
  Vaakanainen - Juolevi
  Honka

  Ukko-Pekka Luukkonen
  Christopher Gibson

  Hyökkäys ja puolustusosasto kestää tulevaisuudessa varmasti vertailua huippumaita vastaan, mutta maalivahtiosasto on vielä iso kymysysmerkki. Paljon riippuu Luukkosen kehittymisestä. (Kun jätetään siis Saros ja Husso pois laskuista ja otetaan 1-2kierros)
   
 15. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
 16. adolf Jäsen

 17. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
 18. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Selännekkin ihan innoissaan näistä uusista lupauksista mitä tossa jääkiekokstudiossa jutteli.