”Hilppa hoitaa!” – Jarkko Immosen #7 paita kattoon 18.3.2023

  • 1 070
  • 2

Motti-Masa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, PeTo
Avataan tribuuttiketju Jarkko Immoselle. Tänne voidaan kirjoitella muisteloita Immosen tähtihetkistä ja noista vuosista (2000-2015), jolloin Hilppa pelasi Jokipojissa. Kiekko-Pojat jäädyttää puolustajalegendan ja joukkueen entisen kapteenin pelinumeron 7. Paita nousee Joensuun jäähallin kattoon lauantaina 18. maaliskuuta pelattavassa JoKP- Kiekko-Vantaa -ottelussa. Juhlallisuudet alkavat klo 16.45. Tulkaahan etäfanit myös paikan päälle Joensuuhun sieltä Cmoren ruutujen takaa. Tämä on ainutkertainen tapaus!

Jarkko Immonen on Lauri Monosen, Tapio Pohtisen, Hannu Kapasen ja Markku Kyllösen jälkeen viides pelaaja, jonka pelipaita nostetaan Joensuun jäähallin kattoon.

Immonen pelasi Jokipojissa 573 ottelua, mikä lienee suurin määrä pelattuja otteluja Joensuun edustusjoukkueessa kaikki palloilulajit huomioiden.

Immonen muistetaan kovana taistelijana, joka heittäytyi kiekkojen eteen ja oli ylivoimapelissä maalin edustalla hakattavana ja lapioimassa irtokiekkoja verkon perukoille. Luottopakki Immonen oli yleisön suosikki ja samalla syntyikin sanonta: "Hilppa hoitaa!"

Jarkko Immonen valittiin kaksi kertaa Mestiksen ensimmäisen tähdistökentällisen puolustajaksi (2009 ja 2010). Immonen voitti Mestiksen mestaruuden 2010. Immonen toimi Jokipoikien kapteenina vuosina 2011-2014.

Peliuran jälkeen Immonen toimi Jokipoikien puheenjohtajana 5 vuotta, luovuttaen keväällä 2020 vetovastuun uusille toimijoille Joensuun Kiekko-Poikien vaakunalogon palatessa edustusjoukkueen paitaan.

Kaiken jääkiekkotoimintansa ohessa neljän lapsen isä Jarkko Immonen on valmistunut yliopistosta ja työskennellyt erityisopettajana.
 
Suosikkijoukkue
JoKP
Sitä odotellessa, että joku pelaa JoKP:ssa enemmän pelejä kuin Hilppa aikanaan.
Kyllähän siinä aina oli sellainen tietty turvallisuuden tunne kun #7 oli kentällä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sitä odotellessa, että joku pelaa JoKP:ssa enemmän pelejä kuin Hilppa aikanaan.

Siihen voi mennäkin tovi. Varsinkin kun nykyään tällaiset pitkän uran yhdessä seurassa tekevät pelaajat ovat muutenkin harvinaisia. Ja nykyjoukkueessa taitaa Ville Sivonen olla ainoa, jolla on kaksinumeroinen lukema pelejä JoKP:n edustuksessa - ja hänelläkin vain niukasti.

Hienoa seurakulttuuria kyllä, että pistekunkkujen ja muualla menestyneiden tähtien lisäksi huomioidaan myös näitä arjen sankareita ja pitkän uran tehneitä työmyyriä. Eihän Immonen nimittäin - ainakaan näin ulkopuolisen silmissä - koskaan ollut Mestiksessä mikään varsinainen tähtipelaaja, vaan ennemminkin sellainen perusvarma luottomies, joka toki olisi mahtunut minkä tahansa muunkin Mestis-seuran pelaavaan pakistoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös