Tätä Tex Willeristäkin tuttua juomaa on juotu Meksikossa jo satojen vuosien ajan. Juoma tehdään agaaven mehusta. Alkoholipitoisuus vaihtelee pikaisen googletuksen perusteella 4-8% välillä. Juoman koostumus on maitomainen, mutta maitoa ei juomassa tietääkseni ole (toivottavasti, olen laktoosi-intolerantikko).
Onko Jatkoajan kirjoittajilla kokemusta kyseisestä juomasta? Maalis-huhtikuun 10 päivän New Yorkin lomamatkan aikana käynen melko lähellä hotellia olevassa ravintolassa Pulqueria (linkki kotisivuille).
6 dollaria maksaa ravintolassa yksi pulque. Ymmärtääkseni kyseisen juoman varastoiminen on aika kallista ja siksi juoma on melko kallista. Toivottavasti se maistuu pahalta, ettei siihen juomaan tule tuhlattua liian suurta osaa matkabudjetista.
Linkki BBC:n dokumenttiin aiheesta: BBC News - Ancient Mexican spirit, Pulque, back in fashion
Onko Jatkoajan kirjoittajilla kokemusta kyseisestä juomasta? Maalis-huhtikuun 10 päivän New Yorkin lomamatkan aikana käynen melko lähellä hotellia olevassa ravintolassa Pulqueria (linkki kotisivuille).
6 dollaria maksaa ravintolassa yksi pulque. Ymmärtääkseni kyseisen juoman varastoiminen on aika kallista ja siksi juoma on melko kallista. Toivottavasti se maistuu pahalta, ettei siihen juomaan tule tuhlattua liian suurta osaa matkabudjetista.
Linkki BBC:n dokumenttiin aiheesta: BBC News - Ancient Mexican spirit, Pulque, back in fashion