Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Ruotsissa 2013–2014

  • 350 966
  • 701

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kun tämänvuotisista kisoista muodostui pahemmanlaatuinen pannukakku lienee paikallaan kääntää katseet jo ensi vuoden turnaukseen, joka pelataan melkein naapurissa.

Tämän vuoden joukkueesta edustuskelpoisia vuoden kuluttua ovat:

Joonas Korpisalo
Janne Juvonen

Olli Määttä
Ville Pokka
Rasmus Ristolainen
Juuso Vainio

Aleksander Barkov
Artturi Lehkonen
Saku Salminen
Teuvo Teräväinen

Maalivahdeista Korpisalo ja Juvonen lienevät mukana myös Ruotsissa, kolmosveskarin paikalle ovat tyrkyllä ainakin HIFK:n A-juniorit viime keväänä Suomen mestariksi torjunut Ville Husso sekä KalPan Henri Kiviaho.

Pakiston tilanne näyttää tällä hetkellä kaikkeista parhaimmalta, sillä vuonna -94 syntynyt puolustajaikäluokka vaikuttaa poikkeuksillisen laadukkaalta. Määttä, Pokka ja Ristolainen muodostavat kovan ytimen ja lopuista paikoista kilpailevat Vainion ohella näillä näkymin vahvimmin Niklas Tikkinen, Mikko Vainonen, Esa Lindell, Mikko Lehtonen ja Santeri Saari.

Hyökkäys menee aikalailla kokonaan uusiksi. Jo nyt mukana olleen nelikon lisäksi "varmoiksi" kisoihin lähtijöiksi laskisin loppumetreillä tämän vuoden joukkueesta karsiutuneet Juuso Ikosen, Henri Ikosen ja Henrik Haapalan, joiden kaikkien paikka löytynee kahdesta ensimmäisestä ketjusta. Lisäksi hyökkäykseen on tarjolla mm. hurjat pisteet A-junioreiden SM-liigassa mättänyt isokokoinen Ville Leskinen, SM-liigassakin maalinteossa onnistuneet Joonas Huovinen, Mikko Rantanen ja Rasmus Kulmala, pääosin Mestiksessä pelanneet Joose Antonen, Topi Nättinen ja Aleksi Mustonen sekä Tapparan junnuissa Barkovin ja Haapalan kanssa samassa ketjussa pelannut, tätä nykyä OHL:ssä kiekkoileva Jonatan Tanus.

Valmentajaksi palaa ilmeisesti viime vuoden kisoissa Pikkuleijonia luotsannut Raimo Helminen, mikä ei varmaankaan kovinkaan monessa aiheuta riemunkiljahduksia, sillä vaikka tuloksellisesti vuodentakaiset kisat sujuivat kelvollisesti, olivat peliesitykset ajoittain melkoista ripulia.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Jos nimiä erikseen pitää purkaa, niin kai sitä voisi näistä enemmän nähdyistä, eli TPS:n pelaajista sanoa jotain. Todella kiinnostavaa on nähdä, miten tällä kaudella liigassakin debytoinut ja siellä maaliverkkoja heiluttanut Mikko Rantanen tässä lähivuosina kehittyy. Kaveri on 96 syntynyt hyväraaminen ja fiksu sentterilaituri, joka on varattavissa vasta vuonna 2015, koska poika on syntynyt loppuvuodesta. Tällä hetkellä tahkoaa WHC-pelejä Kanadassa Suomen paidassa ja kahdessa matsissa siellä tehot 2+3 ja Suomen paras pelaaja ainakin Ruotsi-pelissä. Tepsissä tällä kaudella debytoineista junnuista omaan silmään se lupaavin. Menisi ehkä hyvin johonkin kolmosketjuun, mutta aika näyttää. Saattaa tietysti nostaa nämä nuorten Lehkosten ja Barkovien floppaaminen kynnystä ottaa ysikutosia ensi vuonna mukaan, mutta tosiaan katsotaan kun sen aika tulee.

Rasmus Kulmala koitti taistella jo tähän tämän vuoden ryhmään mukaan, mutta puhti ei riittänyt ja omasta mielestäni ei ole ottanut mitään isoja harppauksia kehityksessä verrattuna viime vuoteen. Pelannut kuitenkin ihan ok Hattusten sun muiden kanssa Tepsissä ja +/- myös plussalla. Vaihtoehtona 2.-3. ketjuun pelintekijäksi, myös Rasmus pystyy pelaamaan sekä sentteriä, että laitaa, omasta mielestäni pelannut ehkäpä jopa paremmin sentterinä, mutta sitä en enempää pohdi, koska en ole niin paljoa nähnyt Kulmalan pelaamista sentterinä vrt. laidassa.

Mikko Lehtonen on tätä pakkien -94 -ikäluokkaa. Yksi varteenotettavista vaihtoehdoista alempiin pareihin. Todella näkymätön pelaaja, eli ei juurikaan tee tyhmiä virheitä, mutta jalkakyniä on turha odottaa. Odotuksena on se, että Lehtosesta tulee kelpo liigapelaaja, NHL-potentiaalia en hänessä näe. Tiukkaa taistelua käy paikoista näiden Vainioiden, Vainosten, Lindellien jne. kanssa. Riippuu sitten aika paljon siitä Lehtosen kisapaikka, mitä valmennus haluaa roolitusten kannalta kolmospariin tai seiskapakiksi. Tällä hetkellä siinä rajoilla, että pääseekö vai ei, tulevan vuoden kehitys poikien välillä ratkaisee varmaankin sen, että ketkä lähtee länsinaapuriin ja ketkä kotiin.

Heitetääs ihan oman mielenkiinnon vuoksi ketjulotto ja tutkitaan vuoden päästä, kuinka vituiksi menee :P

Teräväinen - Barkov - Lehkonen
J. Ikonen - H. Ikonen - Haapala
Kulmala - Huovinen - Leskinen
Salminen - Antonen - Rutanen
+ Nättinen

Määttä - Ristolainen
Tikkinen - Pokka
Vainonen - Vainio
+ Lindell/Lehtonen

Korpisalo
Juvonen
Setänen

Rouhijaosasto on itsellä vähän pimennossa, joten sitä päätä joku tietäjä voisi aukaista, tänks!
 

lennu1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
U-20 ensi vuonna

Enpä tiedä, mutta muutaman egen pistäisin HPK-maalivahti Juuse Saros:n puolesta. On ainakin liigasopimus taskussa ja vaikka on -95 mallia niin olisi jo nyt haastanut Korpisalon ja kumpp. helposti.

Juuse saattaa ensi kaudella olla jopa Kertsin ykkösmolari.

Mutta katsellaan
 

Armoured Andy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pens
Barkovia ei kannata varmana pitää ensi vuoden kisoihin. Jos kehitys jatkuu odotetulla tavalla, niin pelaa tuohon aikaan NHL:ssä eikä edusta Suomea nuorten mm-kisoissa.

Sanoisin, että aika fifty-fifty on asian laita.
 
Saattaa tietysti nostaa nämä nuorten Lehkosten ja Barkovien floppaaminen kynnystä ottaa ysikutosia ensi vuonna mukaan, mutta tosiaan katsotaan kun sen aika tulee.

Mikä floppaaminen?

Ensi vuonna kun 94-syntyneet ovat vanhin ikäluokka, niin 1-3 kaksi vuotta alaikäistä eli 96-vuosikertaa saattaisi olla mukana. Tähän kategoriaan menee sitten esimerkiksi TPS:n Mikko Rantanen ja KalPan Kasperi Kapanen ja muutama muu. Tästä nuorempien eli 97-syntyneiden ikäluokasta pitääkin löytyä todella erityistapaus, jotta mahtuisi mukaan kuten Barkov viime vuonna. Tällaisista lähempänä voisi olla Lukon Aleksi Saarela tai JYPin Nättinen. Noista nuoremmista on kuitenkin niin pirun vaikea ennakoida kehitystä, joten turha spekuloida sen enempää. Ensi vuonna Suomi saa jalkeille joka tapauksessa tätä vuotta kovemman jengin, sillä kärkipelaajista vain Armia, Granlund ja Salomäki poistuvat vahvuudesta.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Ensi vuonna Suomi saa jalkeille joka tapauksessa tätä vuotta kovemman jengin, sillä kärkipelaajista vain Armia, Granlund ja Salomäki poistuvat vahvuudesta.

Tämähän ei välttämättä riitä mitaleille nousuun, koska se ratkaisee myös, mitä tapahtuu muiden maiden joukkueille. Armian, Granlundin, Salomäen ja todennäköisesti myös Barkovin poistumiset on vaikea korvata ensi vuonna. Toki tässä tilanteessa, kun mitaleitta on jääty jo seitsemänä vuotena peräkkäin, niin toiveet on taas käännettävä ensi vuoteen. Viime vuonna oltiin lähellä mitaleita, mutta tänä vuonna tuli hälyttävästi taas takapakkia.
 
Tämähän ei välttämättä riitä mitaleille nousuun, koska se ratkaisee myös, mitä tapahtuu muiden maiden joukkueille. Armian, Granlundin, Salomäen ja todennäköisesti myös Barkovin poistumiset on vaikea korvata ensi vuonna. Toki tässä tilanteessa, kun mitaleitta on jääty jo seitsemänä vuotena peräkkäin, niin toiveet on taas käännettävä ensi vuoteen. Viime vuonna oltiin lähellä mitaleita, mutta tänä vuonna tuli hälyttävästi taas takapakkia.

Joo ja pelkät pelaajat eivät riitä mihinkään kuten varmaan tiedät. Tarkoitin, että paperilla Suomi saa paremman joukkueen kun vuosi sitten. Loppu onkin monesta tekijästä kiinni. Mihin Barkov todennäköisesti poistuu, NHL:äänkö? En usko, että vielä ensi kaudella.
 

Raincouver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jim Hughson & Luongolian spin-o-rama
Barkovhan saattaa teoriassa pelata ensi kaudella AHL:ssä, kun ei CHL-ikärajoitus koske. Toki tämä on hiukka kaukaa haettua, eikä näiden eurovarausten kanssa yleensä kiirehditä tuolla tavalla.
 

magno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, FC Barcelona
Suomen lohko, jos vanhan kaavan mukaan mennään, on seuraava:

Ruotsi - Venäjä - Sveitsi - Suomi - Norja

Neljä joukkuetta siis puolivälieriin, kun sarjasysteemistä poistuu lohkoykkösen vapaalippu semeihin.
 

lennu1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Joo ja pelkät pelaajat eivät riitä mihinkään kuten varmaan tiedät. Tarkoitin, että paperilla Suomi saa paremman joukkueen kun vuosi sitten. Loppu onkin monesta tekijästä kiinni. Mihin Barkov todennäköisesti poistuu, NHL:äänkö? En usko, että vielä ensi kaudella.

Ei kai pahempaa voi toivoa, kuin tämän vuoden katastrofi. Joukkueessa oli kymmenkunta alaikäistä. Ei se mitään. Joka ainoassa toosalähetyksessä oli Granlund edestä ja Granlund takaa. G istuu ja makaa. Ja auta ARMIAs.

Kait ensimmäisenä pannaan valmennusporukka uusiksi. Kiva-Harri ei jatka. Mites olis Pääkaupunkiseudulle Hämppälinnasta kaappattu Antti Pennanen.
Ks. A-nuorten SM-liigataulukkoa. Pennasen joukkue pääosin.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Kyllähän tuo on oikeastaan kolmesta asiasta täysin kiinni kuinka korkeat odotukset ensi kisoihin tulee: valmennuksesta, uusien hyökkääjien noususta kunnon rooleihin miesten peleissä ja Barkovin tilanteesta. No toki myöskin siitä että avainpelaajat ovat terveinä, mutta se nyt pätee lähes aina. Maalivahdit ovat joka tapauksessa sillä tasolla, ettei heihin ainakaan kaaduta ja vähintään joku potentiaalisista vaihtoehdoista on erittäin todennäköisesti hyvä veska turnaukseen (ja toisaalta johngibsonin löytyminen ei vaikuta uskottavalta - teoriassa mahdolliselta toki), ja puolustus tulee olemaan mahdollisesti Suomen paras koskaan tällä tasolla. Kärkikolmikko on takuuvarmasti todella kova ja muille paikoille mitat varmaankin täyttäviä vaihtoehtoja on Suomen oloissa liki järkyttävä määrä ja tuosta massasta pitäisi kyllä löytyä kolme oivaa pakkia täydentämään pelaava kuusikko. Kertoo paljon, että yli-ikäiseksi jäävistä ainoastaan Lindbohmia tulee ikävä.

Jos Barkov on jo NHL:ssä niin hyökkäyksen staraosasto jää liikaa Teräväisen varaan. Kahdella selkeällä, varmalla profiilijätkällä on jo huomattavasti turvallisempi lähteä kuin yhdellä. Kaikki kunnia Lehkoselle ja J. Ikoselle, mutta vaikka kehitys jatkuisi nähdyn kaltaisena niin kaverit ovat kuitenkin alaikäisiä (toki myös Barkov, mutta sen luokan lupaus on kyseessä että vuoden alaikäisyys vielä menettelee) ja jälkimmäiselle kisat olisivat kaiken lisäksi ensimmäiset. Jos Barkov on mukana niin tuossa on jo kärkeä ihan hyvin, vaikea arvioida kuinka käy koska se riippuu niin paljon siitäkin kuka hänet varaa.

Materiaalin suhteen hyökkäyksen syvyys on minusta se suurin kysymysmerkki. Ikoset ja Haapala ovat selkeitä lisäyksiä, mutta varmat kortit ovat heidän jälkeensä hiukan vähissä ja neljää ketjua varten täytyisi vielä viisi kaveria löytää. Mistä liigakokeneet (tai miksei myös hyvin Kanadan junnusarjoissa pelanneet), mieluusti ysineloset grinderit? Nouseeko joko alaikäisistä tai tasoaan kenties yllättävästi nostavista ysinelosista uusia liigan pistenikkareita, tai vähintäänkin Mestiksen pörssikärkiä joilla riittää myös tilannekovuus, niin paljon että saadaan kolme hyökkäävää ketjua? Ja jos ei, niin sen suuremmalla syyllä täytyy kysellä niiden grinderien perään. Ihan potentiaalisia vaihtoehtoja on, mutta ei samassa määrin (laadullisesti tai määrällisesti) kuin pakkien kohdalla. Ei tunnu todennäköiseltä, että joka rooliin löytyisi laadukas peluri, mutta pidetään peukut pystyssä.

Tärkein asia on kuitenkin valmennus. Vaikka joku veskareista pelaisi kuin parhaiden turnaustensa Rask tai Lehtonen ja hyökkääjien liigaesiinmarssi jatkuisi viime vuosien malliin, ei materiaali tule kuitenkaan olemaan aivan kisojen paras, saati sitten ylivoimaisesti paras mitä Suomen viime vuosien joukkuepelillä vaadittaisiin kärkisijoituksiin. Tänä vuonna pelisysteemin mukaan pelattiin vain harvoin, viime vuonna sellaista ei edes ollut. Kyllä suoraan sanottuna vituttaa jos sinne Raipe taas lähetetään, on anteeksiantamatonta jos vielä toinenkin ikäluokka jolla on materiaalin puolesta monen laihan vuoden jälkeen edes jonkinlaiset mahdollisuudet menestyä pilataan samaan kaveriin. Verrataan vaikka vuoden 2006 kisoihin kun täysin kelvoton Suomen miehistö nousi Aran johdolla maksimisuoritukseen, niin ero on kuin yöllä ja päivällä. Juuri päättyneissä kisoissakin nähtiin mikä merkitys valmennuksella on näissä karkeloissa, verrataan nyt esimerkiksi USA:n tai Sveitsin otteita Suomen tai Kanadan (mikähän heidänkin viisikkopuolustuksessaan oli olevinaan se ajatus?) vastaaviin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Suomen lohko, jos vanhan kaavan mukaan mennään, on seuraava:

Ruotsi - Venäjä - Sveitsi - Suomi - Norja

Neljä joukkuetta siis puolivälieriin, kun sarjasysteemistä poistuu lohkoykkösen vapaalippu semeihin.

Eli toiseen lohkoon jää USA - Kanada - Tshekki - Slovakia - Saksa.

Jos Suomi sijoittuu lohkossaan kolmanneksi tai neljänneksi, niin vastaan tulisi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella todennäköisesti USA tai Kanada. Kanadalla on vuodesta toiseen huippuporukka, mutta USA:n taso vaihtelee enemmän.

Lohko ykkösenä tai kakkosena tie mitalipeleihin olisi helpompi (= vastaan Tshekki tai Slovakia).
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Jäitä hattuun, palstaveljet

Muistin virkistämiseksi 10 viime vuoden mitalistit ja Suomen sijoitukset:

2004 1.USA 2.Kanada 3.Suomi
2005 1. Kanada 2. Venäjä 3. Tshekki
2006 1. Kanada 2. Venäjä 3.Suomi
2007 1. Kanada 2.Ruotsi 3.USA
2008 1.Kanada 2.Ruotsi 3.Venäjä
2009 1.Kanada 2.Ruotsi 3. Venäjä
2010 1.USA 2. Kanada 3.Ruotsi
2011 1.Venäjä 2.Kanada 3.Ruotsi
2012 1.Ruotsi 2.Kanada 3. USA
2013 1.USA 2.Ruotsi 3.Venäjä

Vuodesta 2007 lähtien mitalistimaita on ollut vain neljä! Ja Suomella on siis ollut jo 7 laihaa vuotta. Nämä eivät enää ole pelkkiä tilastoja, vaan kertovat myös siitä, että näissä neljässä organisaatiossa on vallalla menestymisen kulttuuri. Suomelle nousu tähän kastiin vaatii todella paljon. Suomenkin on jälleen luotava menestymisen edellytykset, ei puheilla vaan teoilla.

Menestyminen vaatii huippuorganisaatiota. Tätä totuutta ei kannata unohtaa tällä palstallakaan, vaikka meidän ei tarvitsekaan täällä nyt hirveän ryppyotsaisesti keskustella. Materiaaliin liittyvät spekulaatiot ovat mielenkiintoisia, mutta sen enempää niillä ei juuri arvoa ole. Eräs keskustelija totesi v. 2013 rosterista: "Tällä rosterilla olisi pitänyt mennä heittämällä puolivälieriin". Niinpä.

Ensin hyvät uutiset. Tuleva sarjasysteemi suosii meitä (ja toki myös jenkkejä ja kanukkeja). Koska neljä parasta pääsee yhdestä lohkosta puolivälieriin, Suomen pääsy sinne on käytännössä varmaa. Norjalle ei sentään hävitä edes ilman maalivahtia pelatessa. Suomella on siis aikaa valmistaa pelaajia siihen ainoaan huippumatsiin, puolivälierään. Ja siinä on kaikki mahdollista, sillä paineet ovat aina suosikilla. Ja vielä kerran, hyvin todennäköisesti Suomi ei ole siinä matsissa ennakkosuosikki.

Ja sitten huonot. Onnistuminen tulevissa kisoissa vaatii täydellista panosta kaikilta toimijoilta. Toisin sanoen, valmentajan pitää olla kokenut huippuammattilainen. Pelaajat pitää valita joukkueen etua silmälläpitäen. Toki 7-8 tähteä pitää valita ihan taitovajeen paikkaamiseen. Mutta loput pelaajat ovat rivipelaajia, joiden henkisiinkin ominaisuuksiin pitää kiinnittää erityistä huomiota. Joukkueen valmistaminen kisoihin täytyy tehdä pilkuntarkasti.

Joukkue kannattaa valita jo kevätkauden kuluessa. Syksyllä, USA:n turneelle valitaan 25 pelaajaa, jotka muodostavat myös kisajoukkueen (kaksi pelaajaa putoaa tästä ryhmästä). Vain erityisen painavista syistä joukkueeseen voidaan tehdä vielä pieniä muutoksia. Loukkaantumiset ja kovat liiganäytöt ovat hyviä syitä muutoksiin. Täysin turha pelaajien kierrätys syyskuun turnauksessa pitää lopettaa. On ihan samantekevää, saako joko matti virtanen oikeudenmukaisen mahdollisuuden näyttää taitonsa B-joukkueessa, kun hänellä ei kuitenkaan ole kisoissa mitään saumaa isoon rooliin. Tärkeämpää on valita joukkue riittävän ajoissa ja tehdä siitä yhtenäinen, taisteleva ryhmä, joka ei pienistä hähkähdä. Näistä syistä, valmentaja testatkoon pelaajat kevään näyttöjen perusteella. Kesäleirillä viimeistään seulotaan jyvät akanoista.

Joukkueeseen pitää valita pelaajia, jotka osaavat täyttää oman roolinsa täydellisesti. Taitovajeesta johtuen, hyökkäykseen tulee vain yksi kv. huipputason ketju. Toinen ketju on jo heikompi ja pari muuta ovat puhtaita duunarikenttiä. Siksi on syytä korostaa, että palataan jälleen suomikiekon juurille. Luodaan taisteleva duunariporukka, jossa toivottavasti muutamat talentit kykenevät nyt ratkaisuihin oikeissa peleissä, ei siinä putoamissarjassa. (Tässä asiassa nimim. Kentalin viesti kannattaa lukea. Se on realistinen kuvaus Suomen materiaalista. Vaikka joku J.Ikonen on kova liigapelaaja, hänen nousunsa kv. huipulle vaatii kyllä todella paljon. Seuralasit kannattaa riisua pois ennen analyyseja.)

Maalivahtikysymystä ei edes joukkuehengellä ratkaista. Täytyy vain toivoa, että löytyy joku riittävän kylmäpäinen kaveri, jolla koppi tarttuu kovassakin paikassa. Ihan kaikkea ei voida suunnitella etukäteen. Mutta väitän, että v. 2013 olisi päästy parempaan tulokseen, jos kisoihin valmistautuminen olisi hoidettu kunnolla.
 
Viimeksi muokattu:

Kulmapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teukat, Jokerit, Flyers
Positiivista, että vielä on mahdollista saada kunnon valmennus joukkueelle. Toivon, että tällä kertaa (huippu)valmentaja tai vähintään huippukakkonen nimetään mahdollisimman pian. Näin kaikki u20-joukkueen tapahtumat saadaan käytettyä tehokkaasti kisoihin valmistautumiseen.

Viime keväänä u20:n riveissä oli tolkuton pelaajaruletti, kun valmentajaa ei oltu vielä nimetty. Nyt toivon IceWalkerin tavoin, että joukkue alkaisi olla pääpiirteissään jo selvillä kesän jälkeen. Tämän vuoden kisoihin pelaajien tarkastelu aloitettiin käytännössä vasta kesällä. Tämä fakta huomioiden oli varsin järkevää ottaa paljon Tomekin koutsattavia joukkueeseen, kun niiden esityksiä sentään oli ehditty tarkastella enemmän kuin pari matsia.

Uskon, että Sasha on myös ensi kisoissa u20:n käytössä, jos mies vaan on pelikunnossa (kopkop). Uskon, että Sasha lähtee sen jälkeen taalajäille, kun pystyy dominoimaan liigassa. Se kausi ei ole vielä, mutta mahdollisesti jo ensi vuonna. Ensin jättää Niemisen varjoon Tapparassa (kuten Mikke jätti Peltosen HIFK:ssä) ja hoitaa kotiin yhden miesten MM-kullan, ja sitten NHL:ään. (Tämä viimeinen virke oli oma uneni)

Muiden tavoin, näen, että puolustus on ensi kisoissa huipputasoa (oletuksena, että Pokka, Ristolainen ja Määttä käytössä). Hyökkäys ei näillä näkymin tule olemaan paperilla yhtä kova kuin parina edellisenä vuonna, mutta ratkaisijoita näyttäisi olevan tarjolla (Teräväinen, Sasha, J.Ikonen, Haapala, Lehkonen ja Kulmala) ja duunarit löytynee joukkueeseen kisoihin mennessä. Maalivahtiosaston kanssa näen positiivisena asiana, että tässä on junnuveskareilla vielä yksi kevät- ja yksi syyskausi aikaa nousta liigatasolle, mitä vaaditaan, jos Suomi kisoissa haluaa menestyä. Myös se on positiivista maalivahtitilanteessa, että on monia potentiaalisia nimiä lopulliseen joukkueeseen asti. Omat suosikkini (subjektiivisesti perustuu näkemääni) ovat HPK:n Saros, Lukon Setänen ja HIFK:n Husso.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huomenna maanantaina tämäkin projekti tavallaan lähtee käyntiin, kun joku valmentaja julkistaa tämän ikäluokan joukkueen helmikuun alun (4.-11.2.2013) Tshekin viiden maan turnaukseen. Joukkue muodostuu siis 1994-syntyneistä pelureista, kun vuotta nuoremmat eli 1995 syntyneet pelaajat jatkavat omaa valmistautumistaan kevään 18-vuotiaiden MM-kisoihin.

Itsellä ei ainakaan ole tietoa kuka tätä joukkuetta tuossa Tshekin turnauksessa tulee valmentamaan. Paras vaihtoehto toki olisi että tuleva päävalmentaja olisi joukkueen mukana jo ensimmäisestä turnauksesta alkaen. Vaikka kisoihin on vielä se noin 11 kuukautta, niin ei kai niistä yhteisistä kokemuksia mitään haittaakaan olisi.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Valmennusjohtona turnauksessa on Harri Rindell, Jussi Ahokas ja Janne Grönvall. Valinnat turnaukseen:

Maalivahdit:

Joonas Korpisalo, Jokerit
Oskari Setänen, Lukko

Puolustajat:

Esa Lindell, Jokerit
Ville Pokka, Kärpät
Mikko Lehtonen, TPS
Juuso Vainio, HPK
Valtteri Parikka, KalPa
Victor Westermarck, Blues
Joonas Lyytinen, KalPa (-95)

Hyökkääjät:

Nico Friman, HIFK
Henrik Haapala, Tappara
Rasmus Kulmala, TPS
Ville Leskinen, Kärpät
Jasper Lindsten, TPS
Samu Markkula, JYP
Joona Monto, HPK
Saku Mäenalanen, Kärpät
Lassi Niemenmaa, Tappara
Joni Nikko, Lukko
Oskari Siiki, TPS (-95)
Teuvo Teräväinen, Jokerit
Mikko Virtanen, KooKoo
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näppituntumalta sanottuna on kyllä aika radikaali tason pudotus nimilistassa verrattuna vuodenvaihteen kisajoukkueeseen. Toki tämä oli etukäteen tiedossakin, pitihän meillä olla lähes "kaikkien aikojen joukkue" U20-kisoissa. Aikaakin kerkiää vielä kulumaan vajaa vuosi ennen kuin tosikoitokset alkaa ja siinä ajassa kerkiää yksi jos toinenkin kehittyä liigamieheksi mutta vaatimatonta on kyllä totta vie tällä hetkellä.

Missäs muuten Barkov ja Lehkonen on? Eikös ne nyt kuitenkin ole reippaasti vielä U20-ikäisiä? Äkkiä katsottuna potentiaalisista äijistä myös Tepsin Mikko Rantanen ja KalPan Kasperi Kapanen puuttuu.
 

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Missäs muuten Barkov ja Lehkonen on? Eikös ne nyt kuitenkin ole reippaasti vielä U20-ikäisiä? Äkkiä katsottuna potentiaalisista äijistä myös Tepsin Mikko Rantanen ja KalPan Kasperi Kapanen puuttuu.

Vastaus tähän sekä muutenkin ihmettelemääsi heikkouteen löytyy niinkin kaukaa kuin kaksi viestiä taaempaa:

Joukkue muodostuu siis 1994-syntyneistä pelureista, kun vuotta nuoremmat eli 1995 syntyneet pelaajat jatkavat omaa valmistautumistaan kevään 18-vuotiaiden MM-kisoihin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vastaus tähän sekä muutenkin ihmettelemääsi heikkouteen löytyy niinkin kaukaa kuin kaksi viestiä taaempaa:
Näinpä näyttää olevan. Mitenköhän ei käynyt mielessäkään että sekä U18 että U17 joukkueillakin on todennäköisesti samaan aikaan turnee käynnissä.

Noh, höntsäturnaushan tämä on. Suurin mielenkiinto kohdistuu luonnollisesti junnupuolella U18-jengiin kun heillä on vielä tärkein turnaus tällä kaudella edessä.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Hieman parempitasoinen ryhmä kuin viime vuonna vastaavassa turnauksessa. Mukana mahdollinen ykkösvahti, neljä vahvaa pakkia ja kolme hyökkääjää, joista Teräväinen on joukkueen kulmakiviä. Vain Ristolainen puuttuu merkittävimmistä mahdollisista pelaajista. Toisaalta, puolet pelaajista kuuluu osastoon never heard. Viime vuoden vastaavasta joukkueesta kuusi pääsi MM-kisoihin asti, toki hieman Rindellin erikoisuuksien kera. Turnauksen valmennusjohtoon kuuluu edelleenkin Harri Rindell. Toivottavasti on kyse vain tämän turnauksen hoitamisesta. Jos ei, silloin kyseessä on harvinaisen paksu keskisormi kaikille juniorikiekon ystäville.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Suomen joukkueeseen oli tullut muutama muutos alkuperäiseen kokoonpanoon. Pois oli mm. Ville Pokka ja Teuvo Teräväinen.

Turnaus alkoi Suomen osalta vaisusti, kun Sveitsi voitti Suomen 6-2. Suomen maalintekijöinä Joonas Lyytinen ja Saku Mäenalanen. Maalissa pelasi Joonas Korpisalo. En tunne Sveitsin joukkuetta sen tarkemmin, mutta harmittavan selvän voiton olivat onnistuneet Suomesta nappaamaan.

Mielenkiintoista nähdä miten turnaus Suomen osalta jatkossa etenee. Huomenna torstaina vastassa on isäntämaa Tshekki.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toisena päivänä Suomi voitti isäntämaa Tshekin rankkareilla 2-1. Varsinaisella peliajalla Suomen maalin teki Esa Lindell. Rankkareilla voittomaalin viimeisteli Ville Leskinen. Suomen maalissa pelasi Oskari Setänen.

Eilen Suomen voittanut Sveitsi hävisi tänään Ruotsille selvästi numeroin 10-2.
 

Haske

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onkohan tälle joukkueelle tarkoitus joskus valita päävalmentaja? Edellisistä kisoista kulunut jo pari kuukautta.

Tämän viikon Veikkaajassa oli tästä juttua. Kummola haluaisi päävalmentajaksi Raimo Summasen ja Summanen on kiinnostunut pestistä. Raimo Helminen taas on kiinnostunut kakkosvalmentajan tontista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös