Washington Capitals
#81 Phil Kessel - #11 Jordan Staal - #88 Patrick Kane
#26 Erik Cole - #36 Dave Bolland - #16 Eric Fehr
#91 Kyle Turris - #55 Jochen Hecht - #90 Marcus Johansson
#20 Brian Sutherby - #15 Jeff Halpern - #61 George Parros
Noniin, ensinnä käsittelyyn ykkösketju, jotka muovautui WSH:n ensimmäisen valinnan, Patrick Kanen ympärille. Kanen valinnalla joukkueeseen haettiin taitoa, nopeutta ja viimeistelytehokkuutta, jota Kane tarjoaa aina kun siltä huvittaa. Toiseen laitaan ei alustavasti saatu sen verran hyvää settiä tarjoavaa kaveria, joten treidin kautta tähän paikalle nappautui Phil Kessel, joka muodostaa Kanen kanssa silmiä miellyttävän ja tehokkaan tutkaparin. Keskelle ja sentteröimään asettuu Jordan Staal, joka on tietoinen valinta kyseisille kavereille. Staal tuo omalla vahvalla kahden suunnan pelaamisellaan hyvän lisän ketjuun, sillä laidalla olevat kaverit eivät mitään jerelehtisiä ole. Lisäksi kapasiteetista löytyvät kädet hurjiinkin pistemääriin ja käsistä puheenollen: sellaisia tälläyksiä, joilla tipahtaa Prust kuin Prust.
Kakkosketjuksi muodostuu Cole - Bolland - Fehr, jonka päämääräinen tehtävä on tuoda hyvää taustatukea ykkösketjun tykeille, sekä tuoda myös vahva tuki puolustuspeliin. Cole on enemmän voimalaituri, joka pystyy heittämään abouttiarallaa 30 byyriä, Bolland taas nakkelee lättyä laidan puolelle ja välillä kynää Predsin pakkeja jouluiseen rusettisolmuun. Fehr taas on mielenkiintoinen tapaus, joka on kehittynyt supertykkien takana WSH:n riveissä. Fehr:ltä odotetaan tiukkoja sivalluksia yläpeltiä päin ja täten myös abouttiarallaa hyvän määrän maaleja.
Kolmosketju on yhdistelmä nuoria taitureita ja vahvaa puolustuspelaamista. Kyle Turris ja Marcus Johansson ovat nuoria, taitavia ja jo hieman parrasvaloja saaneita senttereitä toki siis, mutta näin viisaaksi lyödä taiturit laitaan ja ottamaan mallia keskellä olevalta Saksan poijjaalta Jochen Hechiltä. Esimerkiksi Johansson on jo tulokaskaudellaan näyttänyt olevansa ensinnäkin selkeä NHL-pelaaja, eikä mikään AHL-pomputtelupallo ja lisäksi hän on takonut mukavat tehot, ollessaan välillä niin isojen, kuin pienempienkin tykkien vierellä. Kolmosketjulta on lupa odottaa taustatukea, hyvää puolustuspelaamista ja taidokkaita hyökkäyksiä.
Nelosketju on käsillä täysin pilattu. Mailataitureita ei kun siis joo, puolustuspään maestroja yhdistettynä pakollisilla super-viiksillä ja rivitalon kokoisilla heiluvilla nyrkeillä, luo ketjusta melkeinpä tyydyttävän monipuolisen. Ketjun ykköstehtävä on pimentää vastustajien hyppivät supertähdet ja antaa jabia tarvittaessa heiluville Gilliseille sun muille. Ketjusta löytyy kaksi sentteriä, joista Sutherby on kykyjensä mukaan sijoitettu laitaan. Täten aloituksissa otetaan helvetisti ennakkoa ja toinen kaveri korjaa tarvittaessa toisesta aloituksesta voiton kothiin.
#23 Scott Hannan - #52 Mike Green
#6 Andy Greene - #4 Zbynek Michalek
#24 Ruslan Salei - #7 Joe Corvo
Pakistossa oli pääteemana, laajuus ja monipuolisuus. Mike Green tarttui heti ensimmäisenä mukaan, koska häneltä voi odottaa mitä vain. Mutta siis olen selkeästi scoutannut hänestä monipuolisempaa pelaamista, eikä pelkästään run and gun taktiikan takamiestä, jolle puolustaminen on yhtä kuin pujottelukeppinä olemista. Kuitenkin rooli on enemmän taiturimaisten Kane&Kessel kaksikon taustatukena oleminen, eli sisäsyrjä syöttöjä sun muita tarvittaessa ja rooli siksi, että vierelle hain Scott Hannanin, joka tuo puolustuspään vahvan osaamisen ja hänenkään ei tarvitse paljoa tuon ykkösketjun kanssa pidellä kiekkoa.
Kakkosketjuun ensimmäinen kaavailu oli varattu Tyler Myers, joka lähti kohti uutta kotia treidin yhteydessä. Näin hänen tilanneen nostin Zbynek Michalekin, joka tuo hyvän ja varman peruspelaamisen ja erityisesti vahvan puolustuspelaamisen joukkueeseen. Vierelleen hän saa NJD:ssä viime kaudella pisteillä loistaneen öffensive d-manin, Andy Greenen, joka tuo taas hyvän hyökkäävän puolustajan osaamisen kakkospariin.
Kolmospariin treidin yhteydessä hankittiin Joe Corvo, jota tasapainottaa Ruslan Salei. Ja kuten kahdessa ensimmäisessä parissa, löytyy tästäkin enemmän öffensive ja enemmän defensive pakkitapaukset. Puolustuksesta muodostuu näin laaja ja peluutuskin voi olla mitä "I smell food" Joulupukki tahtonee.
#32 Niklas Bäckström
#1 Brent Johnson
Maalivahtiosasto koostuu rauhallisen ja välillä ihanasti mailallaan riehuvasta Niklas Bäckströmistä ja nyrkkisankari Brent Johnsonista. Bäcks kantaa ykköstorjujan vastuun ja Johnsonille taas scoutataan peliaikaa aina potenttiaalisia nyrkkihippasille lähteviä molareita omistavia seuroja vastaan. Toki hänhän toimii ilman nyrkkihippasiakin hyvänä kakkosveskana.
Mutta näin, kokonaisuutena joukkueesta löytyy kaikkea mitä nykylätkä vaatii. Eli siis taitoa, nopeutta, puolustusjämäkkyyttä, hyvää maalivahtipelaamista ja tietenkin nyrkkisankareita. Näin, saa pitää tai olla pitämättä.
Varaukset:
#1. Patrick Kane
#2. Mike Green
#3. Jordan Staal
#4. Tyler Myers -> trade Phil Kessel
#5. Dave Bolland
#6. Zbynek Michalek
#7. Niklas Bäckström
#8. Kris Versteeg -> trade Joe Corvo
#9. Eric Fehr
#10. Erik Cole
#11. Andy Greene
#12. Scott Hannan
#13. Jochen Hecht
#14. Kyle Turris
#15. Ruslan Salei
#16. Jeff Halpern
#17. Marcus Johansson
#18. George Parros
#19. Brent Johnson
#20. Brian Sutherby