Mainos

Three Lions: Englanti matkalla MM 2010 Etelä-Afrikkaan

  • 57 641
  • 319

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Jalkapallon seuraaviin MM-kisoihin Etelä-Afrikassa kesällä 2010 on vielä aikaa eikä valmistautuminen kisoihin ole vielä kunnolla alkanut.

Siitä huolimatta, polttelee jo koko ajatus...

MM-statusta puolustaa hallitseva maailmanmestari Italia. Oma suosikki on aina ja ikuisesti kolmen leijonan Englanti.

MM-urakka potkaistaan käyntiin yli vuoden kestävällä MM-karsinnalla.

Englannilla kävi karsintalohkoarvonnoissa tuuri, sillä toista jalkapallon jättiläistä ei lohkoon Kroatiaa lukuun ottamatta tullut. Toisaalta matkustamista ankeisiin kulttuureihin Valko-Venäjälle, Ukrainaan etc. on tiedossa.

Lohko 6:

Andorra
Kazakstan
Valko-Venäjä
Ukraina
Englanti
Kroatia

6.9.2008 Andorra-Englanti
10.9.2008 Kroatia-Englanti
* * *
11.10.2008 Englanti-Kazakstan
15.10.2008 Valko-Venäjä-Englanti
* * *
1.4.2009 Englanti-Ukraina
* * *
6.6.2009 Kazakstan-Englanti
10.6.2009 Englanti-Andorra
* * *
9.9.2009 Englanti-Kroatia
* * *
10.10.2009 Ukraina-Englanti
14.10.2009 Englanti-Valko-Venäjä


Englanti ja Fabio

Aina niin "arvovaltainen" www.urheilulehti.fi ja Jukka Rönkä kirjoittaa:
MM-karsinnassa paluun elävien kirjoihin tekee EM-kisoista poissaolollaan loistanut Englanti. Saarivaltakunnassa reagoitiin tämän kesän kisoista putoamiseen ja maajoukkueetta luotsaa nyt kivikova ammattilainen, Fabio Capello.

"Englannilla on pelaajatuotannossa ongelmansa, mutta maa saa kasaan juuri ja juuri MM-mestaruudestakin taistelevan kokoonpanon. Capellon johdolla Englanti on jättänyt taakseen EM-karsinnan kurimuksen ja häpeän. Se tulee taistelemaan MM-menestyksestä", Rönkä huomauttaa.
Englannin päävalmentaja Fabio Capello jakaa mielipiteet. Hän on menestynyt seurajoukkueissa, mutta hänen myös epäillään sekaantuneen Juventuksen sopupeliskandaaliin. Ylipäätään italialainen jalkapallofilosofia ei minua miellytä. Catenaccio on tästä kuuluisin käsite ja EM-kisojen puolivälieräottelu Italia-Espanja viimeisin esimerkki. Oma suosikkini Englannin päävalmentajaksi oli Martin O'Neill (toisaalta huippuvalmentajana myös Capello kelpaa).

"Englannilla on pelaajatuotannossa ongelmansa, mutta maa saa kasaan juuri ja juuri MM-mestaruudestakin taistelevan kokoonpanon." Rönkä pääsee tässä nopeasti asian ytimeen.

Omasta mielestäni Englannin kulmakivet karsinnoissa ovat maalivahtipeli, Rio Ferdinand - John Terry, Steven Gerrard - Frank Lampard sekä Wayne Rooney. Näiden ympärille Capellon on rakennettava toimiva kokonaisuus. Englanti on niin kapean kärjen varassa, ettei esimerkiksi loukkaantumisiin ole missään vaiheessa karsintaa (tai myöhemmin kisoja) varaa.

Englannin kärki on kapea, muu materiaali maalla on kansainvälisellä huipulla vaihtomieskamaa.

Maalivahdit

Alakerrassa Paul Robinson ja David James ovat kelpo varamaalivahteja, mutta maailman huipulla torjuva ykkösvahti (esim. Cech, Casillas, Buffon, Van Der Saar) Englannilta uupuu. 90- ja 2000 –luvuilla Englannin Valioliigan kärkiseurojen huippumaalivahdit ovat kaikki kansallisuuksiltaan muita kuin englantilaisia. Takavuosina maailman huipulla oli useita englantilaisia maalivahteja (Banks, Clemence, Shilton, Seaman).

Puolustus

Topparikaksikko Terry ja Ferdinand on mielestäni huippu, ja todella tiukan paikan tullen esim. Sol Campbell ja Jamie Carragher täydentävät (joskin alkavat olla ikääntyneitä ja parhaat vuotensa pelanneita).

Laitapakkien taso ei vakuuta minua, sillä esim. Ashley Cole ja Gary Neville eivät yksinkertaisesti säväytä. Minusta on aina tuntunut, että maailman moderneimmat ja parhaimmat laitapakit tulevat aina jostain muualta kuin briteistä. Esim. EM 2008 -kisoissa vaikutuksen ovat tehneet Sergio Ramos ja Philipp Lahm. Jotain uutta täytyisi keksiä Englannin laitapakiksi?

Keskikenttä

Englannin keskikentän vahvuus Gerrard-Lampard on samalla Englannin heikkous. Niinkin sekaisin kuin Englannin peli oli viime MM-kisoissa pahimmillaan, niin sitä tärkeämpää olisi, että Englannin keskikenttä rauhoitettaisiin ja parhaat pelaisivat. Molempien peluuttaminen yhtä aikaa on välttämätön, muuten se on ennestään kapean materiaalin tuhlaamista. Brasiliaa lukuun ottamatta millään muulla maalla ei ole vara hukata Lampardin ja Gerrardin tasoisia pelaajia vaihtopenkille. Capellolla täytyy olla selkeä visio, millä tavalla hän joukkueettaan peluuttaa ja sillä tavalla hänen on peluutettava myös keskikentän timanttejaan Gerrard-Lampard.

Englannilla on hyviä vaihtomiehiä myös keskikentän laidalle, mutta mitään ykköstykkejä sille paikalle ei Englannin materiaalissa näy. Tällä hetkellä Joe Cole, Shaun Wright-Phillips - jotain tarvitsisi keksiä myös sille osastolle?

Hyökkäys

Hyökkäyksessä paljon vartijana on Wayne Rooney. Parin viimeisen kauden aikana seurakaveri Cristiano Ronaldo on pimentänyt (?) Rooneyn gloorian Manchester Unitedissa ja tuntuu, että Rooneyn ura olisi taantunut (?). Hänen olisi löydettävä (?) huippukuntonsa ja itseluottamuksensa uudelleen, muuten brittien menestysmahdollisuudet heikkenevät olennaisesti. Michael Owen olisi hyvä pari Rooneylle, mutta hänkään ei enää ole maailman ykköstykkejä hyökkäyksessä - vaihtomieskamaa korkeintaan.

Joukkue kokonaan Valioliigasta

Englannin Valioliiga on yksi maailman parhaista sarjoista Espanjan La Ligan ja Italian Serie A:n kanssa ja Valioliigassa pelaa ehdottomasti maailman parhaimpia pelaajia maailman parhaimmissa seuroissa. Valioliiga on hyvä kasvualusta englantilaisille pelaajille ja kaikki englantilaiset huippupelaajat pelaavat Valioliigassa. Luulisi, että olisi helppo koota menestyvä maajoukkue pelkästään Valioliigan pelaajista...

Ketä englantilaishuippuja on tulossa edellä mainitun viisikon takaa? Tämä lienee kohtalonkysymys mietittäessä Englannin maajoukkuemenestystä pohdittaessa?

Terveenä ja kunnossa ollessaan Rio Ferdinand - John Terry, Steven Gerrard - Frank Lampard sekä Wayne Rooney ovat vain hyvä runko menestyvän maajoukkueen rakentamisessa – puolet laatumassasta uupuu. Ferdinand, Terry, Gerrard, Lampard ja Rooney kaipaavat apuja. Tällä hetkellä tätä viiden pelaajan runkoa täydentävät Wes Brown, Ashley Cole, Joe Cole, Jermaine Jenas, Owen Hargreaves, Peter Crouch ja Shaun Wright-Phillips sekä David Beckham (ehtoolla...). Ei oikein vakuuta.

Itselläni on mahdollisuus seurata Valioliigan pelejä Canalilta, mutta paljon pelejä jää katsomatta. Uudet nuoret miehet Englannin maajoukkueessa ovat mielestäni sen verran nimettömiä, ettei minulla ole mitään käsitystä heidän tasosta ja potentiaalista. Millaisia miehiä ovat esim. keväällä ystävyysotteluissa pelanneet Matthew Upson, Wayne Bridge, Ashley Young, Glen Johnson, Joleon Lescott, Gareth Barry, David Bentley, Jermain Defoe ja Stewart Downing – onko heissä potentiaalia olla MM-joukkueen runkopelaajia?

Samaan aikaan, kun englantilaiseen liigaan on tullut maailman parhaita pelaajia sekä muita enemmän ja vähemmän huippuja, on Englannin Valioliigasta tullut yksi maailman parhaista sarjoista. Seurajoukkuemenestystä vastaavanlainen maajoukkuemenestys on kuitenkin saavuttamatta. Mielestäni FA:n olisi pitänyt käynnistää joku ohjelma Englannin maajoukkueen tason nostamiseksi ja menestyksen varmistamiseksi. Nykyisellään Valioliiga on hyvä kasvualusta englantilaisille pelaajille, mutta oikeastaan mitään positiivista ei ole sillä rintamalla tapahtunut. Steve McClarenin nimittäminen Englannin päävalmentajaksi vuonna 2006 ja tämän kesän kisoista putoaminen oli tästä hölmöilystä konkreettisin esimerkki. Valioliigan huipulla ei näy englantilaisia tärkeimmillä ”pelipaikoilla”: kärkiseurojen managerit ja maalivahdit ovat ulkomaalaisia, Valioliiga-joukkueiden runko on rakennettu ulkomaalaisten varaan. Seurajoukkueiden omistuksesta nyt puhumattakaan. Täysin hypoteettinen ideani olisi FA:n pakottaa seuroja peluuttamaan pelaavassa kokoonpanossaan muutamaa englantilaista pelaajaa yhtäaikaisesti. Hieman voisivat olla Liverpoolin, Arsenalin, Chelsean ja ManU:n nykyrosterit erilaisia kuin nyt ovat.

Kokoonpano 6.9. AND-ENG (?)

Täysin yllätyksetön ja tuttu menneiltä vuosilta oleva kokoonpano:

P.ROBINSON

W.BROWN – R.FERDINAND – J.TERRY – A.COLE

D.BECKHAM – S.GERRARD – F.LAMPARD – O.HARGREAVES

W.ROONEY – M.OWEN​

Tuolla formaatilla jos Three Lions höylää karsinnan ja kisat, niin turtuu. Ainakin itse kaipaisin freshimpää ja tuoreempaa ilmettä ja lupauksia paremmasta tulevaisuudesta yllä olevaa yllättävimmiltä nimiltä. Onko huipulle tunkua tuoreemmista nimistä?
 

-Mazzi-

Jäsen
Tällä hetkellä tätä viiden pelaajan runkoa täydentävät Wes Brown, Ashley Cole, Joe Cole, Jermaine Jenas, Owen Hargreaves, Peter Crouch ja Shaun Wright-Phillips sekä David Beckham (ehtoolla...). Ei oikein vakuuta.

Onhan siellä myös Manussa loistanut Michael Carrick, joka on erinomainen puolustava keskimmäinen keskikenttäpelaaja. Tosin jos Lampard ja Gerrard pelaavat keskellä, niin Carrick istunee penkillä. Puolustaja Micah Richards pelasi jo muutaman matsin karsinnoissa ja hyvän kauden Cityssä, kyseessä on erittäin hyvä puolustaja jo nyt ja ikää on vasta 20v. Evertonin Jolean Lescott kilpailee Colen kanssa vasemman puolustajan paikasta, Lescott on ollut Evertonissa jo monta kautta erittäin hyvä ja pelasi myös karsinnoissa.

Cole on edelleen yksi maailman parhaista vasemmista laitapuolustajista. Gary Neville tuskin enään maajoukkueeseen edes mahtuu. Mutta Englannilla on oikealle kaksi hyvää vaihtoehtoa, Brown ja Richards.

Maalille ei löydy todellista huippumaalivahtia. Robinson ja James ovat kumpikin todella virheherkkiä.

Beckhamia tuskin enään maajoukkueessa nähdään. Kyllä sinne oikealle parempia vaihtoehtoja löytyy, kuin kaveri joka höntsäilee jossain jenkeissä. Vaikka sitten Hargreaves, joka on erittäin monipuolinen pelaaja.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Hargreavesin, kuten Carrickinkin, ongelma on se, että syöttövalikoima on lohduttoman suppea. Näille kavereille pallon syöttäminen hyökkäyssuuntaan on jo Valioliigassakin - saati sitten kv-kentillä - luvattoman vaikeata. Hyviä yleispelaajia ja viimeisen vartin johdonturvaajia, mutta maajoukkueen avaukseen ei pitäisi olla mitään asiaa.

Tuossa on mielestäni yksi Englannin suurista ongelmista jatkossakin. Sen lisäksi ettei Englannin maalivahtipeli vakuuta, lahjakkaita junioreita ei tule paljon ja kärjessäkään ei ole kliinistä viimeistelijää.

Joukkueessa on keskikentälle laittaa ihan hyviä yleispelaajia, jopa erinomaisia yleispelaajia(Gerrard esim.), mutta ei yhtään keskikentän varsinaista playmakeria. Eikä varsinkaan sellaista pelaajaa, joka pystyisi avaamaan syötöillä puolustuksen kuin puolustuksen, joka päivä. Tällöin korostuukin laitojen rooli, sekä kärkien taito viimeistellä. Kummassakin on ollut ja tulee ongelmia, varsinkin kun laitureiden päästessä keskittämäänkin ei ole sitä tonikollerjardelia viimeistelemässä keskityksiä.

Englanti voi pitää minkä vaan joukkueen tiukoilla, mutta siltä ei voi odottaa voittoja, suurempia maita vastaan varsinkaan, jatkuvalla syötöllä mielestäni näistä syistä.
 

Sides

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man U
Maalivahdit

Alakerrassa Paul Robinson ja David James ovat kelpo varamaalivahteja, mutta maailman huipulla torjuva ykkösvahti (esim. Cech, Casillas, Buffon, Van Der Saar) Englannilta uupuu.

James pelasi männä talvena varmaan uransa parhaan kauden, joten en usko Englannin kaatuvan ykkösmaalivahtiinsa, kysykää vaikka Harry Redknappilta. Robinsonin ura on taas menossa toiseen suuntaan ja lujaa, joten hyvää toista maalivahtia rosteri huutaa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Maalivahdit:

- Elämänsä parasta jalkapalloa pelaava David James lähtee karsintoihin ykkösen roolissa ja Manchester Cityn lupaava Joe Hart todennäköisesti kakkosena. Kolmas sitten löytyy joukosta Foster, Carson, Robinson, Kirkland, Green jne.

Puolustus:


- Capellon aikana puolustuslinja on pääsääntöisesti muodostunut juuri samoista herroista, jotka ovat tuossa nimim. Syötä! ryhmityksessä. Puolustuslinjan jokainen äijä pelasi UCL:n finaalissa.

Yksi maailman lupaavimmista puolustajista Micah Richards (pystyy pelaamaan myös keskellä) on ollut viime aikoina loukkaantuneena ja kuntoon päästessään kyllä haastaa tosissaan Brownin taistelussa oikean pakin paikasta. Mikäli Brown/Richards -kaksikko pysyy terveenä, niin Glen Johnsonilla ei taida olla mahdollisuuksia maajoukkueeseen. Gary Neville tuskin enää Kolmen Jellonan paidassa tulee pelaamaan. En nyt sanoisi, että hirveästi olisi tunkua laadukkaista pelaajista tälle tontille. Kapeaa.

Keskuspuolustukseen sitten haastajina Terrylle ja Riolle juuri mainittu Richards (pelaa Cityssä topparina), Woodgate, King (mikäli vaan pysyy ehjänä), Lescott (toinen loistava kausi Evertonissa) ja mustina hevosina David Wheater ja Curtis Davies. Carragher on lopettanut maajoukkueessa, Campbell taasen ei tule mahtumaan rinkiin mitenkään. Upson oli outo kokeilu, sillä mies ei ole kansainvälisen tason pelaaja. Tämä osa-alue on ihan kunnossa.

Vasemmalle A. Cole siis ykkösvaihtoehto. A. Cole vakuuttaa ainakin minut pelatessaan omalla tasollaan, joka tarkoittaa maailmanluokkaa. Ensimmäinen kausi Chelseassa oli vaisu, mutta päättynyt sesonki jo parempi. Haastajina sitten Wayne Bridge, Leighton Baines, Stephen Warnock ja Nicky Shorey. Mitenkään erityisen leveäksi en kehuisi tätä osastoa. Veikkaan, että toisesta vasemman laitapakin paikasta käydään pääsääntöisesti taistelua Wayne Bridgen ja Leighton Bainesin (jos pysyy kasassa) kesken. Baines ei ole vielä Capellon aikana ollut maajoukkueringissä mukana, mutta uskon karsintojen aikana murtautuvan joukkueeseen.

Keskikenttä:


- Keskikentän keskustan tasosta kertoo jotain se, että Michael Carrick ei ole kertaakaan Capellon aikana mahtunut maajoukkueeseen. Tässä myös vastaus samalla ketjunavauksessa olleeseen kyselyyn Barrysta. Gareth Barry ajaa Capellon papereissa edelle ja se kertoo jo jotain. Barry ei oikein istuu siihen stereotypiaan englantilaisesta pelaajasta, eli ei todellakaan ole mikään aivot narikassa koohottava päätön kana, vaan pirun älykäs pelaaja sekä pallollisena että pallottomana.

Lampard, Hargreaves ja Gerrard muut miehet. Jotain se Capellokin vissiin Jenasissa näkee (mitä minä en), kun on Carrickia edellä nokkimisjärjestyksessä.

Laidoille sitten J. Cole ja Beckham ovat varmaan lähtökohtaisesti ne ykkösvaihtoehdot. Joe Cole oli ehkäpä Chelsean paras pelaaja viime kaudella, jos kokonaisuutta katsotaan. Tai ainakin yksi parhaista. Becksin potkutekniikka ei selvästikään ole kadonnut mihinkään jenkkien roskasarjassa.

Ashley Youngilta odotan todella paljon. Oli Valioliigan toiseksi paras laituri päättyneellä kaudella Ronaldon jälkeen. Piste. Loistavat vaparit ja kulmat, erinomainen yksi vs. yksi -tilanteissa, nopea, luova jne. Hieno pelaaja, kertakaikkiaan. Hyvän kauden pelasi myös David Bentley Blackburnissa, jota on verrattu Beckhamiin. Hyvä keskittämään (potkutekniikka ei luonnollisesti yllä ihan Becksin tasolle), mutta pystyy myös harhauttamalla ohittamaan puolustajan. Nämä kaksi ne kovimmat haastajat laiturin tonteille.

Hyökkäys:


Wayne Rooney ja Michael Owen kunnossa ollessaan ilman muuta ryhmässä. Näiden takana peliajasta taistelevat Gabby Agbonlahor, Theo Walcott, Peter Crouch, Jermain Defoe ja Dean Ashton. Freddy Searsille taitaa 2010 arvokisat tulla vielä vähä liian aikaisin. Tämä osa-alue ei ihan kunnossa ole vielä. Pitää jonkin aikaa vielä odottaa.

Ei jaksa näpytellä enempää tällä kertaa. Tarinoin sitten myöhemmin lisää, jos jotain tärkeää tulee vielä mieleen.
 

scholl

Jäsen
Voin kertoa jo nyt sydänkohtausten ja muiden epämukavien asioiden välttämiseksi sinulle Kari Mänty nyt tämän. Englanti ei tule pääsemään karsinnoista lopputurnaukseen. Vaikka se Ylen virallisen linjan mukaan voi hetken kirpaistakin niin kyllä se menee ohi. Gareth Southgate - Football's coming home ja sen jälkeen koko porukka voi lähteä Borat-uikkareissaan Ibizalle.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Heikolta näyttää

Aika pahalta vaikuttaa kyllä tuo Englanninkin lohko. Kroatia mennee lohkosta ykkösenä, Englanti joutuu kyllä taistelemaan tosissaan Ukrainan kanssa..
 

Fordél

Jäsen
Englannilla on omat heikkoutensa kuten maalivahtipeli ja hyökkääjämateriaalin kapeus. Kuitenkin sillä löytyy ihan tarpeeksi paljon osaamista joka pelipaikalle, jotta menestyminen olisi mahdollista. Lisäksi sen pelaajat ovat lähes järjestään pelanneet vuodesta toiseen kovia otteluita kovien paineiden alla. Jo pelkästään CL:n välierävaiheessa pelasi ties kuinka monta brittiä.

Taso siis mun mielestä riittää ja on aivan turha lähteä pakenemaan muutaman pelipaikan heikkouden taakse. Olennaisin on se, että miten maajoukkue saadaan pelaamaan selkeästi joukkueena ja loihdittua sille sellainen taktiikka, joka sopii sen materiaalille kuin silmälasit Capellon päähän ja jota pelaajat noudattavat. Ei Saksalla, Turkilla, Venäjällä yms. ole sen ihmeellisempi materiaali, mutta niillä nuo osa-alueet ovat kunnossa. Englanti ei päässyt edes kisoihin, joten ongelmat ovat ihan muualla kuin pelaajamateriaalissa. Kun britit saadaan taktisesti ja henkisesti kuosiin, on sillä kaikki saumat mennä vaikka kuinka pitkälle. Ja tuo media voisi pikku hiljaa hellittää vähän tuota brittien suitsuttamista ja vähentää sitä kautta heidän paineita.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Halusitte dieterit tai ette, brassien jälkeen maailman toiseksi suosituin maajoukkue Englanti menee Etelä-Afrikan MM-kisoihin kuin heittämällä.

Ihan mielenkiintoisia ja vähemmälle seurannalle jääneitä potentiaalisia pelureita tuotiin aiemmin esille. Maalivahdeista Manch.Cityn Joe Hart, oikeista laitapakeista Manch.Cityn Micah Richards ja Portsmouthin Glen Johnson, keskikentän keskustasta Aston Villan Gareth Barry, laitalinkit Blackburnin David Bentley ja Aston Villan Ashley Young sekä hyökkääjistä Arsenalin Theo Walcott ja Aston Villan Gabriel Agbonlahor kiinnostaa nyt kovasti enemmän. Walcottia on joskus tullut seurattua.
Tuossa on mielestäni yksi Englannin suurista ongelmista jatkossakin. Sen lisäksi ettei Englannin maalivahtipeli vakuuta, lahjakkaita junioreita ei tule paljon ja kärjessäkään ei ole kliinistä viimeistelijää.
Kyllä minä ainakin pidän Wayne Rooneytä ns. "kliinisenä" viimeistelijänä. Tökkii tuo viimeistely muidenkin maiden huippuhyökkääjillä, jos nyt Rooneylläkin on joskus kuivempaa. Säilyisi vaan Rooney terveenä ja saisi apuja vaikka Owenilta. Shearerin tasoinen hyökkääjä tähän paikkaan ja Rooneyn kaveriksi, niin kerta laakista se osasto olisi maailman eliittiä. Shearereitä ei vaan synny kuin kerran sataan vuoteen koko maailmassa.
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Kyllä minä ainakin pidän Wayne Rooneytä ns. "kliinisenä" viimeistelijänä. Tökkii tuo viimeistely muidenkin maiden huippuhyökkääjillä, jos nyt Rooneylläkin on joskus kuivempaa. Säilyisi vaan Rooney terveenä ja saisi apuja vaikka Owenilta. Shearerin tasoinen hyökkääjä tähän paikkaan ja Rooneyn kaveriksi, niin kerta laakista se osasto olisi maailman eliittiä. Shearereitä ei vaan synny kuin kerran sataan vuoteen koko maailmassa.

Sinä voit pitää, mutta suuri osa asiantuntijoista ei pidä(eikä varmaan edes Wayne itse). Rooney on erinomainen kärki ja Englannin tärkeimpiä pelaajia, muttei todellakaan mikään luotettava viimeistelijä. Potkutekniikka on hieman puutteellinen lähitilanteissa, samoin hermot eivät ole parhaimmillaan viimeistelyssä.

Vertailun vuoksi voi katsoa vain tilastoja ja huomaa että esim. kärjillä kuten Klose, Villa, puhumattakaan Kollerin tai Ronaldon(ei Cristianon) maalikeskiarvot ovat luokkaa ~0.5maalia/ottelu maajoukkueessakin. Rooneylla puhutaan ~0.33. Seurajoukkueessakin Rooneylla on ~0.4maalia/ottelu, kun maailman parhailla viimeistelijöillä puhutaan 0.6-0.8. Tilastotkin tukevat väittämääni. Samoin se, kun katselee Rooneyn peliä.
 
Viimeksi muokattu:

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eagle on oikeassa. Viimeistely on Rooneyn merkittävin heikkous.
 

pavenro8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham, Englanti.
Robinsonilla on varmaan edelleen olemassa tietty potentiaali, mutta takaisin (?) huipulle nouseminen vaatii ehdottomasti siirron pois Spursista. Miestä on huhuiltu ainakin Villaan, jossa vastuuta olisi tiedossa. Onnistumisesta ei luonnollisestikaan ole mitään takeita. Jamesilla alkaa pikkuhiljaa ikä kolkuttelemaan vastaan, ottaen huomioon sen, että itse kisat ovat kahden vuoden päästä. No, jokuhan varmaan kohta tuumaa, että kyllähän se Shilttonikin. Ykkösmaalivahti kisoihin löytynee ryhmästä Carson, Green, Kirkland, Hart ja jokerina Robinson.

Keskuspuolustus ja keskikentän keskusta ovat Englannin vahvuutena, joskin kuten aikaisemmin on todettu, Lamps ja G-mies on saatava pysymään ehjänä ja sopimaan pelityyliin. Topparin paikoille lienee aavistuksen enemmän korvaavia vaihtoehtoja Terrylle ja vanhemmalle Ferdinandille.

A. Cole, niin mulkku kuin onkin, on parhaimmillaan hyvä, moderni nouseva laitapuolustaja, joka Englannin tason huomioonottaen on suvereeni omalla paikallaan. Oikean pakin paikan hoitanee Cityn Richards, jolla mielestäni myös löytyy ominaisuuksia tukea hyökkäyksiäkin. Hargreaves olkoon jokerikortti.

Avauksen laiturit ovat nelikosta Couljjoe, Young, Walcott ja Bentley, ainakin arvioni mukaan. Keskitys"spesialisti" Lennon voi tuurata, jos pääsee vuoden-parin takaiselle tasolleen. Spursissa sekin voi tuottaa tuskaa.

Kärkeen Rooney on ilmiselvä valinta, mutta maalintekijä tarvittaisiin rinnalle. Defoen loppukausi Pompeyssa oli hyvä, miehellä on nimenomaan viimeistelijän ominaisuuksia, mutta yhteistyö Wäinön kanssa täysi kysymysmerkki. Dean Ashton kunnossa pysyessään ja vielä aavistuksen kehittyessään voisi olla "yllätysnimi", on ainakin kunnon härkämäinen Old School -mies.

Toki yksi vaihtoehto on pelata 4-5-1:llä, jolloin Hargreaves, Barry tai Carrick menisi keskikentälle kolmanneksi.

Niin ja Barryahan toki voidaan peluuttaa laidalla myös pakkina tai laiturina. Hieno pelimies !
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Ykkösmaalivahti kisoihin löytynee ryhmästä Carson, Green, Kirkland, Hart ja jokerina Robinson.

Lisätään tuohon listaan vielä toisena jokerina Ben Foster. Jos pysyy nyt terveenä ja pääsee lainalle mielellään Valioliigaan, niin Foster voi olla vuoden päästä ManU:n ykkönen ja nykytilanteessa se olisi aivan varmasti yhtä kuin Englannin ykkönen. Toki siinä on monta kysymysmerkkiä: Lainaako ManU? Minne lainaa? Pysyykö terveenä? Jatkaako van der Sar 09/10? Kumpi on vuoden päästä Sir Alexin kirjoissa edellä, Foster vai Kuszczak? Tuleeko van der Sarin korvaaja nykyisen joukkueen ulkopuolelta? jne... Mutta kun kisoihin on vielä kaksi vuotta aikaa, ei Fosterin nimeä voi täysin yliviivata.

Vaikka Englanti ei aivan ykkössuosikki allekirjoittaneelle olekaan, niin sen verran siihen suuntaan on sympatioita, että en halua nähdä David Jamesia enää koskaan maajoukkueen maalilla. Vaikka Saksa nyt lähes yhtä huonolla maalivahdilla menestyy, niin Englannilla ei ole varaa antaa tuollaista tasoitusta...
 
Viimeksi muokattu:

pavenro8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham, Englanti.
Lisätään tuohon listaan vielä toisena jokerina Ben Foster. Jos pysyy nyt terveenä ja pääsee lainalle mielellään Valioliigaan, niin Foster voi olla vuoden päästä ManU:n ykkönen ja nykytilanteessa se olisi aivan varmasti yhtä kuin Englannin ykkönen. Toki siinä on monta kysymysmerkkiä: Lainaako ManU? Minne lainaa? Pysyykö terveenä? Jatkaako van der Sar 09/10? Kumpi on vuoden päästä Sir Alexin kirjoissa edellä, Foster vai Kuszczak? Tuleeko van der Sarin korvaaja nykyisen joukkueen ulkopuolelta? jne... Mutta kun kisoihin on vielä kaksi vuotta aikaa, ei Fosterin nimeä voi täysin yliviivata.

Fosterhan on niin huono maalivahti, että Robinsonkin on tehny sille maalin. Olin katsomassa. Ainakin muistaakseni oli Foster Watfordissa sillon.

Eipä vainenkaan, ihan lupaava nuori kaveri kyseessä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kyllähän Englannin puuttuminen teki EM-turnauksesta vähän särmättömän. Eikä pelkästään kannattajien suhteen - kun lukee noita EM-ketjuja niin mikähän kisoista poissaoleva joukkue jaksaa nostattaa tunteita ja piikittelyjä samaan tapaan? Itselleni jonkun Saksan poissaolo olisi aivan samantekevä asia. Englanti taas ei jätä kylmäksi juuri ketään. On myös vähän tyhmää enää edes jankata siihen tapaan kuin ei ikinä oltaisi 80-lukua jätetty taakse - Englanti on kaikilla mittareilla lajin suurmaiden joukossa, tosin ei yleensä siinä aivan terävimmässä kärjessä, sillä on kuitenkin kaikki edellytykset pelata nopeata, modernia ja teknistä jalkapalloa, ja usein se sitä pelaakin. Kovan paikan tullen maa on toistuvasti jäänyt kakkoseksi, mutta usein marginaalit ovat oikeastikin olleet pieniä. Se ei ole maailman paras jalkapallo-maa, siellä ei pelata maailman parasta jalkapalloa, mutta minusta on kunnia kannattaa sisulla ja sydämellä taistelevaa hienoa joukkuetta kisasta toiseen, oli lopputulos mikä hyvänsä. En ainakaan itse tapaa etsiä suosikkejani lajien maratontaulukoista. Minusta Englannin pelaaminen on myöskin useimmiten hyvinkin kaunista, joskin ehkä vähän maskuliinisemmalla tavalla kuin jalkapalloa taidemuotona (vähän omalaatuisesti) pitävät ihmiset yleensä tapaavat ajatella. Tosin olen ymmärtänyt, ettei jalkapallo olisi arvostelu- vaan tuloslaji, siis peräti urheilua eikä esimerkiksi taidemaalausta, mene ja tiedä. Itse asiasta sen verran, että kyllä tähän lohkoon Englanti lähtee suosikkina, joskin saa kovan vastuksen Kroatialta. Eiköhän siis tule taas sitä tuttua ilon ja kärsimyksen vuoristorataa Etelä-Afrikassa mihin Englannin kannattajana on ollut välillä haastava etuoikeus tottua.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Yleensä Englannilla on menestyessään ollut jokunen "mannermaalaista" taitoa omaava pelaaja kieltämättä energisten ja taistelutahtoisten pelaajien joukossa. Gazzaa, Linekeriä, Hoddlea, Waddlea, Barnesia. Nyt tuntuu olevan tulossa nippu, jossa lähes jokainen pelaaja on lähempänä tuota jälkimmäistä pelaajatyyppiä minkään taitelijasielun sijaan. Esimerkiksi keskikentän pelaajat ovat kahteen suuntaan varsin hyviä, fysiikassa löytyy ja potkutekniikkakin on kovaa luokkaa. Mutta mitenkään erikoisen pehmeän kosketukset millintarkkojen syöttöjen antavia he eivä tyyppillisesti ole, puhumattakaan yllättävistä ratkaisuista.

Muutenkin Englannin joukkueessa näkyy hyvin se, että ne osa-alueet, jota valioliigassa ei ensimmäisenä täytetä ulkomaan elävillä ovat hyvää tasoa, elikkä puolustus ja keskikentän työmyyrät. Sen sijaan maalivahdeissa, pelinrakentajissa, laitureissa ja kärjissä on heikompaa.

Ihan mielenkiinnosta kysyn asiantuntijoilta, että mikä Englannin junnutuotannossa on mennyt vikaan, onko syitä muutakin kuin yleensä haukutut playstationit ja fish&chips? Ainakin oma vaikutelma on se, että fysiikka on hiukan ylikorostonut henk. kohtaiseen tekniikkaan verrattuna.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sterotypiat jyllää vahvasti tuossa Major Jullin viestissä. Varsinkin englantilaispelaajien tekniikasta olen eri mieltä kuten Capellokin:

"But it has also surprised me that a lot of players are good technically. Very, very good."


http://www.thefa.com/England/SeniorTeam/NewsAndFeatures/Postings/capello_convinced.htm

Eri mieltä myöskin MJ:n kanssa laiturien tasosta. Ashley Young ja David Bentley ovat hyviä nuoria tulevaisuuden pelaajia, jotka päättyneellä kaudella olivat seurajoukkueidensa hyökkäyspelin johtajia. Santa Cruzin on kiittäminen loistokaudesta todella paljon Bentleyä. Mielestäni taasen laitapakkien kohdalla on tulevaisuus synkempää nimenomaan syvyyden osalta.

Toisaalta, koska pelaajien tekniikka on ihan riittävä (ei nyt kuitenkaan jonkun Brasilian tasoa), niin pitää myöntää, että luovuutta sinänsä saisi olla enemmän. Tietynlaista nerokkuutta Englannin maajoukkue tarvitsisi, eli Gazzan Gazzan paikalle.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Kaikki ovat näköjään kuopanneet 20 vuotiaan Aaron Lennonin, joka ihastutti debyyttikaudellaan Spursissa ja vielä parin vuoden takaisissa MM-kisoissakin vaihtomiehenä. Ok kaveri on pelannut heikommin viime aikoina, mutta kärsi myös pahan loukkaantumisen siinä. En nyt kuitenkaan ihan vielä olisi valmis unohtamaan Lennonia, joka omalla panoksellaan on parhaina hetkinä mahdollistanu Spursin voiton mm. Chelseaa vastaan.

On myös outoa, että Capello ei peluuta Carrickia, joka pelaa ankkurina joukkueessa, joka hoitaa CL:n kotiin. CL:ssä se vastus tuskin on heikompaa kuin maajoukkuepeleissä. Carrick myös näytti pari kautta sitten Spursissa, minkä puutteesta joukkue on kärsinyt ennen carrickia ja carrickin jälkeen. Mielestäni Carrickin pitäisi fiksuna pelaajana olla ehdottomasti Enkun aloituksessa.

Omaa hahmotelmaa

Rooney - Crouch/joku
J. Cole - Carrick - Lambard -Gerrard
A.Cole - Terry - R. Ferdinand - Brown
James juuri nyt.

Takaa pitäisi Bentleyn, Lennonin ja kumppaneiden nousta vielä pykälää kovemmiksi.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Theo Walcottista on puhuttu täällä myös erittäin vähän. Tuo kaveri on varmasti vuoden 2010 MM-kisoissa kova sana, kunhan saa riittävästi karsintapelejä alle. Premiershipissä vastuuta tullee roimasti jo tulevalla kaudella.

Uskon, että ylihypetetty Kroatia jää karsinnoissa Englannin taakse taistelemaan Ukrainan kanssa jatkokarsintapaikasta.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Theo Walcottista on puhuttu täällä myös erittäin vähän. Tuo kaveri on varmasti vuoden 2010 MM-kisoissa kova sana, kunhan saa riittävästi karsintapelejä alle. Premiershipissä vastuuta tullee roimasti jo tulevalla kaudella.

Uskon, että ylihypetetty Kroatia jää karsinnoissa Englannin taakse taistelemaan Ukrainan kanssa jatkokarsintapaikasta.

Sen enempää puuttumatta Englannin tulevaan kokoonpanoon, pitää mainita tuo Walcott. Kuten BitterX sanoi, hän tulee olemaan kova luu 2010. Siinä vaiheessa pelejä on tullut vyölle tarpeeksi, että Theo on valmis läpimurtoon kansainvälisesti. Voin toki olla ihan hukassa tämän veikkauksen kanssa, mutta Walcottin pelityyli kyllä iskee itseeni ihan täysin.

Toki ensi kausi on hänen kohdallaan aika isossa roolissa. Toivottavasti onnistumisia alkaa tulla heti alkukaudesta.
 

HemmoP

Jäsen
Walcottin ja Valioliiga-läpimurron välissä on yksi Big Benin korkuinen este: Theo ei ole kotoisin mistään Ranskan entisestä alusmaasta eikä taida puhua edes välttävää ranskaa. Näin ollen hänen kohtalonaan ainakin Wengerin Arsenalissa lienee tyytyminen korkeintaan vaihtomiehen rooliin...


mjaa, viime vuoden saldo 20 kertaa aloituskokoonpanossa + 19 kertaa vaihdosta sisään. aika hyvä saldo noin nuorelle Arsenalin tasoisessa joukkueessa. ilman loukkaantumisia ensi kaudella vakiokokoonpanossa.
 

OikeaPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, maajoukkue, sympatiat: HIFK
Avaudun ihan lyhyesti täällä saarivaltion fanisaitilla.

Kannatan ensisijaisesti Saksaa ja sen konemaista totaalijyräämistä. Tarkoituksena ensisijaisesti voitto, sama millä tyylillä. Tosin viime aikoina Saksa on huolestuttavasti alkanut tapailla jotakin aktiivista modernia jalkapalloa. Toivottavasti ohimenevää!

Englanti tulee kuitenkin sympaatia tuntien heti lähimaastossa. Ei se taito, vaan kova tsemppi ja rappaaminen..

Siksi näkisinkin, että mitä jalkapalloileva maailma eniten kaipaa, on tietenkin näiden maiden keskinäiset arvokisakohtaamiset. Britons vs Fritsit. Siinä se on kaikkien kohtaamisien äiti lyhykäisyydessään!

Ei mulla muuta.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
mjaa, viime vuoden saldo 20 kertaa aloituskokoonpanossa + 19 kertaa vaihdosta sisään. aika hyvä saldo noin nuorelle Arsenalin tasoisessa joukkueessa. ilman loukkaantumisia ensi kaudella vakiokokoonpanossa.
Poolia vastaan vaihdosta kentälle, upea juoksu omalta alueelta ja tarjoilu Adebayorille. Palkintona tästä penkitys seuraavassa pelissä. Motivoivaa.

Englanti-Saksa -vastakkainasettelu on yksi parhaista futismaailmassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös