Mainos

Jatkoajan ravintolaopas

  • 558 018
  • 2 586

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Nyt on aika laittaa ravintolat järjestykseen ja suositella muille jatkoaikalaisille ravintoloita. Itse käyn kerran kuussa kaveriporukan kanssa syömässä jossain ravintolassa. Tässä pari omaa arviotani ravintoloista:

TOP-3
1. Saslik
Venäläinen ravintola joka missään nimessä ei ole halpa ravintola mutta täällä saa aivan varmasti rahoilleen vastinetta. Söimme täällä sunnuntai-buffetin jossa oli kaikenlaista ruokaa blineistä uunijäätelöön. Hinnastaan huolimatta (tai ehkä juuri siitä syystä) paras ravintola jossa olen käynyt. Ehdoton suosikki.

2. Raku Ya
Japanilainen ravintola Helsingissä jota suosittelen varauksetta. Jos et ole ikinä syönyt sushia, tähän paikkaan kannattaa tutustua. Ei ehkä halvin sushi-paikka mutta yksi parhaista.

3. Viikinkiravintola Harald (Tampereella)
Erittäin maistuvat ja ennen kaikkea halvat ruuat. Suosittelen ottamaan menukokonaisuuden sillä sen verran halpa paikka (hyvässä mielessä siis) kyseessä on.

Mutta laittakaa omia suosikkiravintoloita tänne pienen kuvauksen kera.
 
Viimeksi muokattu:

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juniorijääkiekko
Muutama italialainen: Gastone Korkeavuorenkadulla ei ole pettänyt vielä kertaakaan. Benjam's Bistro Dagmarinkadulla. Erittäin hyvää pastaa suht edullisin hinnoin. Myös Basilika Kellosaarenrannassa on ihan ok mesta.

Muista kuin italialaisista hyvä maku jäi muutenkin hehkutetusta Kuurnasta Krunikassa. Oikeasti tosi hyvää safkaa. Vessassa haisi pj-teltalle.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Itse kävin perjantaina kavereiden kanssa Manalassa. Muuten erinomainen paikka mutta ruoka tuli vasta tunti tilauksen jälkeen ja pihvit olivat kylmiä (söimme jokainen manalan grilli mixin). Ruoka oli muuten hyvää mutta koska pihvit olivat kylmiä, ei manala päässyt TOP-3 listalle.

- Tinke-80
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Omia suosikkeja stadissa pyöriessä Saslikin Iivanan Miekka ja Santa Fen alkupalaksi laskettava Nachos Supreme kanafileillä höystettynä (saa pyydettäessä) :Q vittu tulipas nälkä.

Iivanan Miekka: härkää, lammasta ja pekonia vartaassa, valkosipuliperunoita ja tomaattikastiketta (33,90€)

Nachos Supreme: Maissilastuja, juustokastiketta, salsaa, sipulia, oliiveja ja tomaattia + sellaiset sentin leveitä kanafileitä hyvä kasa (oisko jotain 15€ kanafileiden kanssa). Valtava annos josta gimmat jaksavat syödä yleensä puolet.

EDIT: nyt on kyllä niin nälkä että hetken pohdittuani voisin listata tähän aika hemmetin monta paikkaa. En kuitenkaan viitsi vaan menen nukkumaan.
 
Viimeksi muokattu:

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Jos jollain on vinkkejä Joensuun ravintoloista, otan mielelläni vastaan. Seuraavat 3 kuukautta olisi tarkoitus viettää susirajalla, joten paikallisiin ravintoloihin ehtii tutustua mainiosti :)

Itse voisin suositella Porista El Coyote Locoa. Maistuvat annokset, ei tosin aivan yllä Tampereen Pancho Villan tasolle. Panchoa onkin täällä jossain ketjussa jo hehkuteltu, ansaitusti.

Vakiopaikkani kotikaupunki Kankaanpäässä on pizzeria Ann Marii, jonka nostan omalla listallani parhaaksi kebabpaikaksi. Jos joku tänne jostain syystä sattuu eksymään, ja kebab maistuu, niin osoitteeksi Ann Marii. Ainakin Niinisalossa varusmiespalvelustaan suorittaville tuo paikka on mitä mainioin kohde iltavapailla.
 

ardex

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Helsingin Karhut
Savonlinnassa Capero on hinta-laatusuhteeltaan ehkäpä paras paikka. Kyseessä italialainen rafla, pastaa, pizzoja jne. Salaattipöytä ylivoimaisesti kaupungin paras. Majakka myös erittäin hyvä paikka mutta hinnat nousevatkin sitten Caperoon verrattuna jo huomattavasti. Mikkelissä Fernando on mielettömän hyvä paikka. Todella hyvää texmex-mättöä hintahaitarilla 10€-30€ (kalleimmat eväät saatavilla: kenguru ja biisoni). Parhaat kebabpaikat (samaa firmaa) löytyy Mikkelistä, eli Angela ja Angela II. Eipä ole missään tullut vastaan yhtä hienolla sisustuksella varustettua kebabpaikkaa ja ruoka on todella hyvää.

Parhaat ravintolat missä koskaan on tullu käytyä on Los Rancheros Pensacolassa, Floridassa. about 6 eurolla kolme lautasellista täynnä erilaista hyvää meksikolaista mättöä tuodaan eteen...ekalla kerralla siellä käydessä oli sellanen "mitä vittua?!?" olo kun ei tajunnu et ne kaikki kuuluu siihen. Toinen on sit kreikkalainen ravintola Syrtaki, Detmoldissa Saksassa. Nämä siis ulkomailla, mutta lisäsin ne tohon...tiedä vaikka joku kyseisissä paikoissa joskus liikkuis :)
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
1. Kaupungin paras italialainen on mun mielestä Gastone, helvetin hyvää ruokaa, loistava viinilista ja palvelukin toimii kuin unelma. Ehkä myös paras ravintolakokemus Helsingissä.

2. Filmitähti. Ruoka ei ollut mitään ihan järisyttävän hyvää (paitsi se inkiväärillä maustettu alkukeitto), mutta palvelu ja paikan sisustus ja lukuisat pienet yksityiskohdat tekevät tästä loistavan.

3. Rivoletto. Ehkä kaupungin parasta pizzaa, myös muut safkat toimii. Miellyttävä paikka.

Seuraavaksi pitäisi mennä testaamaan Farouge (sammakonreisiä, nam) ja sitten ehkä Välimäen uusi mesta kunhan saavat sen auki.
 

scholl

Jäsen
Parhaimpia paikkoja ovat ne, missä tulee kanta-asiakkaaksi. Toki voit syödä vaikka Michelin-tason ruokaa, mutta niissä tulevat yleensä muut aspektit esiin kuin se itse annos tai sen ruoan määrä ja erityisesti yksin syödessä ne eivät välttämättä ole kivoja paikkoja. Toki täytyy mainita Saslik ja vaikkapa karhu siellä. Ihan hyvää moskaa.

On vaikea sanoa vain muutama ravintola, mutta:

- Santa Fe on tosiaan ihan kohtalainen. Nachojen lisäksi beef fajitas. Huonoa se, että pöydän saaminen on hankalaa

- Sikala. Aivan loistava ravintola, jolla yli 70v historia. Todellinen korttelikapakka, jonne tullaan kauempaakin. Hyvä lista ja sopiva tunnelma lounastaa vaikka krapulassa viikonloppuisin

- El Lazo. Bolkerstrassella sijaitseva pihvimesta on must kohde, joka kerta kun käy Düsseldorfissa. Loistavat annokset ja henkilökunta tosi hyvää jengiä. Omistaja tarjoaa aina jonkun ryypyn jos joutuu odottelemaan pöytää. Siellä voi sattua mitä vain. Kerran sinne tuli sisään talvella iso jengi baskeja villapaidat ja baskerit päällä. Kesken safkaa sitten hakivat narikasta instrumenttinsa ja alkoivat skulata musiikkia

Hyviä italialaisia on todella paljon eri maissa ja kaupungeissa. Usein niitä nimiäkään ei paina mieleen, vaan katsoo paikan ja sitten menee sen mukaan. Jos ihan normipizzaa hakee niin mieluisia ovat esim. juuri mainittu Albertinkadun Rivoletto ja sitten vaikkapa Tukholman Gamla Stanin Michelangelo. Se on ihan hyvä mesta.

Mielestäni kansainvälisesti verrattuna Helsingissä ei ole kovin hyvä tilanne normisafkapaikkojen suhteen. Ruokakulttuuri ei ole niin laajaa ja toisaalta on aika paljon ketjupaikkoja, missä ruoka ei maistu miltään. Persoonallisia hyviä paikkoja saisi olla enemmän. Suurin yllätys tälle kesälle on ollut Kivenlahden venesataman "kioskilta" näyttävä kreikkalainen, kesällä toimiva terassitaverna. Lihasouvlaki on ihan jees.
 

Anders

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
2. Filmitähti. Ruoka ei ollut mitään ihan järisyttävän hyvää (paitsi se inkiväärillä maustettu alkukeitto), mutta palvelu ja paikan sisustus ja lukuisat pienet yksityiskohdat tekevät tästä loistavan.
Filmitähti on lopettanut toimintansa. Ei tainnut kovin kauan olla pystyssä?
 

scholl

Jäsen
Filmitähti on lopettanut toimintansa. Ei tainnut kovin kauan olla pystyssä?

Ei yllätä. Erottaja Memppari oli joskus 10 vuotta sitten aika suosittukin paikka. Sen jälkeen ehkä tietysti ravintolapiireissä on tapahtunut hieman muutoksia sen suhteen, missä ihmisvirrat liikkuvat, mutta Filmitähdessä oli kolme vikaa, minkä vuoksi siellä käynti jäi useimmille ainutkertaiseksi ja ne ovat: henkilökunta, ruoka ja tunnelma. Tunnelmaltaan paikka oli jotenkin valju. Ei yleensä hirveästi porukkaa ja se keskiosa erotettu muusta ravintolasta ihmeellisesti ikäänkuin verhoilla. Henkilökunta ei vaikuttanut kovin ystävälliseltä eikä nopealtakaan. Sellainen rennon paikan ystävyys oli totaalisesti sieltä pois. Ja sitten se ruoka. Oltiin yritetty kikkailla epäonnistuen pahasti. Esim. burgereissa sellainen kuiva, vaalea leipä burgerisämpylän sijaan oli todellinen fiasko.
 

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
Filmitähti on lopettanut toimintansa. Ei tainnut kovin kauan olla pystyssä?

Ravintoloiden elinkaari on aika lyhyt Helsingissä, oli kohtuullisen hyvä paikka mutta ei tasoltaan huiman erikoinen.

Laitetaan nyt omakin lista, mukana paikkoja, jotka ovat jääneet mieleen.

1. Herman Turussa. Valittu vuoden ravintolaksi vuonna 2002. Ruoka, palvelu ja miljöö on täydellistä. Mikään muu paikka ei tule lähellekään. Myös yksikään asiakas ei ole tullut tyytymättömänä takaisin kun olen suositellut.

2. Santa Fe Helsingissä. Pakko käydä syömässä South Texas Steak aina kun on maisemissa.

3. Harald Turussa. Eksoottinen ja erilainen juttu, niin jäänyt mieleen, ruokakin hyvää.

Krapulamättöpaikkana- ja safkana: Shamrock Cafen Meatlover-lätty.
 
S

solo

Ravintola Bohemia Itäkeskus

Toi on aika kova ruokapaikka lauantaisin. Esimerkiksi ensi launataina: Lauantai 15.9
Viikonlopun lounas 12 € klo 12.00 - 16.30
Lounas sisältää salaattipöydän, keiton ja jälkiruuan sekä kahvin.
KALKKUNAPIHVI, BBQ-kastiketta, jättilohkoperunoita L,G
UUNILOHTA, tattikastiketta, vihanneksia, uuniperuna G
GRILLIHÄRKÄÄ, Cafe de Paris, valkosipuliperunoita, VL,G
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Filmitähti on lopettanut toimintansa. Ei tainnut kovin kauan olla pystyssä?
Jahas. Kerran tuli käytyä. Pizza tuli mielenkiintoisella "lautasella", jonkinlainen puuhäkkyrä se oli. Siitä sitten leikkailtiin siivuja omalle lautaselle. En muista tarkemmin, mutta ihan mielenkiintoinen. Ja ruuat olivat suomalaispainotteisia poroineen ja lakkoineen.
 

fedorov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oma suosikkiruoka on usein italialaista, joten tässä muutama mieleen jäänyt:

1. Blanco, Turku: Paras pasta-annos (lammas-) minkä olen Suomenniemellä syönyt.

2. Gastone, Helsinki: Erinomainen härän sisäfile-pasta.

3. Serata, Helsinki: Ei turhaan palkittu hyvästä hinta/laadusta (by Michelin)

Mättöpuolelta on pakko mainita seuraavat:

1. Colorado, Helsinki: BLT-Burger. Piste.

2. Virgin Oil co., Helsinki: Parasta pizzaa kaupungissa (ja koko maassa?).

3. Tori, Helsinki: Ne lihapullat..

Ja mikäli maksukykyä löytyy, niin:

1. Demo, Helsinki: Oli aika jännä kokemus kun 20-henkinen jo hieman päihtynyt ja kovaääninenkin pöytäseurueemme hiljentyi kuin salaman iskusta kun ensimmäinen lusikallinen Creme Bruleta upposi suuhun.. (do I sound gay or what?!)

Kiinnostaisi kuulla kokemuksia myös Rodolfosta ja Kuurnasta.

Ai niin, unohtui mainita flopit:

1. Bali Hai, Helsinki: Annoin kaksi mahdollisuutta ja molemmat niin metsään, niin metsään.

2. Slussen, Helsinki: Ks. yllä.

3. Satkar, Helsinki: Kehuttu nepalilainen ei vain sytyttänyt. Namaskaar, Sandeeo, Satkar, yms. - same difference.
 
Viimeksi muokattu:

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Filmitähti on lopettanut toimintansa. Ei tainnut kovin kauan olla pystyssä?

No ei kyllä yllätä, yritin kesällä soittaa sinne pöytävarausta niin sanottiin että on kiinni, ja avataan syksyllä, mutta eivät tiedä koska... Ja Maulavirtahan lähti Lappiin poroja kasvattamaan tai jotain. Sinänsä harmi, kiva mesta ja ihan hauskoja ideoita.

Sikala on kyllä loistava, tuollaisia mestoja saisi olla enemmänkin Stadissa, mutta kuten scholl jo mainitsi, kaupunki on täynnä ketjujen kliinisiä mestoja missä mikään ei maistu miltään eikä tunnu miltään, tai sitten firmoille tarkoitettuja rafloja täynnä pukupellejä. Helvetin vaikea välillä päättää että minne menisi syömään.
 

scholl

Jäsen
Kiinnostaisi kuulla kokemuksia myös Rodolfosta ja Kuurnasta.

Coloradon burger on ok, muttei kuitenkaan kansainvälisellä tasolla. Samoin virgin oilin pizza on ihan jees, mutta toisaalta kuitenkin ihan peruspuu-uunipizza. Molemmat toki hyviä, mutta ne pöytävaraukset etc.

Rodolfossa ei joo ole tullut käytyä vähään aikaan. Krunikassa asuessani se oli sellainen korttelikapakka, missä tuli käytyä safkalla. Tosin jos rehellisyyden nimissä todetaan niin erityisen paljon siellä tuli käytyä varmaan joskus 70luvun lopussa ja 80 luvun alussa jolloin ravintolatarjonta oli nykyistä oleellisesti vähäisempää. Täytyy myöntää, että Rodolfolla on hyvä sijainti, jos sen jälkeen menee vaikka viihteelle. Grappaa koneeseen ja hieman viiniä ja sitten baareihin.
 

fedorov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Coloradon burger on ok, muttei kuitenkaan kansainvälisellä tasolla. Samoin virgin oilin pizza on ihan jees, mutta toisaalta kuitenkin ihan peruspuu-uunipizza. Molemmat toki hyviä, mutta ne pöytävaraukset etc.

Rodolfossa ei joo ole tullut käytyä vähään aikaan. Krunikassa asuessani se oli sellainen korttelikapakka, missä tuli käytyä safkalla. Tosin jos rehellisyyden nimissä todetaan niin erityisen paljon siellä tuli käytyä varmaan joskus 70luvun lopussa ja 80 luvun alussa jolloin ravintolatarjonta oli nykyistä oleellisesti vähäisempää. Täytyy myöntää, että Rodolfolla on hyvä sijainti, jos sen jälkeen menee vaikka viihteelle. Grappaa koneeseen ja hieman viiniä ja sitten baareihin.

Mä en myöskään tajua miks ne on menny Coloradossa muuttelemaan sitä BLT-burgeria. Ennen oli nyrkin kokoinen (ja muotoinen) pihvi, mutta nyt ollan menty jotenkin teollisempaan perus-jauhelihapihvi suuntaan.

Ja joo, mä oon kuullu/lukenu aika paljon hehkutusta Rodolfosta, mutta jostain syystä se on jäänyt testaamatta.

Pizzoista tuli vielä mieleen jenkkiläinen Domino's. Ei ehkä oikeaopisinta lättyä, mutta aijai kuin nyrkki silmään kanuunassa.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Kiinalaisessakin on tullut käytyä ja voin sanoa että New Bamboo Centerin safkat ovat parasta kiinalaista mitä olen maistanut. Suosittelen. Ruokaa oli paljon, se oli todella hyvää ja vielä kaiken lisäksi ei maksanut paljoa. Ja se vielä että tänne mennään syömään hyvää ruokaa, ei irvistelemään ravintolan sisustukselle. Kermaperseet voivat käydä jossain muualla syömässä.

http://www.vapaa-aikavirasto.com/ravintolat/?pid=45&rid=2736

- Tinke-80
 

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
Mä en myöskään tajua miks ne on menny Coloradossa muuttelemaan sitä BLT-burgeria. Ennen oli nyrkin kokoinen (ja muotoinen) pihvi, mutta nyt ollan menty jotenkin teollisempaan perus-jauhelihapihvi suuntaan.

Nyt menee hieman pilkunnussimiseksi, mutta mistä lähtien oikeassa BLT-burgerissa on ollut pihvi? BLT = Bacon, Lettuce and Tomato. Siis ilman pihviä.
 

ParkTudor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
2. Virgin Oil co., Helsinki: Parasta pizzaa kaupungissa (ja koko maassa?).

Pakko puuttua tähän. Parasta pizzaa, jota olen ikinä saanut, on ehdottomasti ravintola Pannussa Oulussa. Se oli yksinkertaisesti niin herkullista, että sinne voisi matkustaa pelkästään tuon ravintolan takia!
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
1. Blanco, Turku: Paras pasta-annos (lammas-) minkä olen Suomenniemellä syönyt.

Turusta suosittelisin Trattoria Romanaa, jos pääset trendiravintolan trendihinnoitellulla pastallakin tuollaiseen hekumaan.

Kaipa Blancon suosion takana tähtihetkiäkin on, kun niin sanot - kiva tietää, ettei Saku Koivukaan mene niin huolella aina metsään. Omat ja kavereiden kokemukset silti keskimääräistä vähemmän mairittelevia.
 
Viimeksi muokattu:

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
Turusta suosittelisin Trattoria Romanaa, jos pääset trendiravintolan trendihinnoitellulla pastallakin tuollaiseen hekumaan.

No juu, ensinnäkin se on Blanko. Romana ja Sergio´s ovat hyviä. Samoin Aurora Radissonissa. Kannattaa myös kokeilla Brahen kellaria, ja unohdinpa omalta listaltani Bossan. Loistava brasilialainen ravintola, oi sitä brassisisäfilettä ja intiimiä ilmapiiriä. Ilman muuta menee kakkoseksi omalla listalla. Kaikki siis turkulaisia mestoja.
 

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
Kaipa Blancon suosion takana tähtihetkiäkin on, kun niin sanot - kiva tietää, ettei Saku Koivukaan mene niin huolella aina metsään. Omat ja kavereiden kokemukset silti keskimääräistä vähemmän mairittelevia.

Ravintolan tasosta kertoo, että kaikki on niin kokista ja tarjoilijasta kiinni. Laatu vaihtelee liikaa Blankossa.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kannattaa myös kokeilla Brahen kellaria, ja unohdinpa omalta listaltani Bossan. Loistava brasilialainen ravintola, oi sitä brassisisäfilettä ja intiimiä ilmapiiriä. Ilman muuta menee kakkoseksi omalla listalla.

Bossassakin pari kertaa tullut pihvit vedettyä, mutta enpä itämaisen ja intialaisen ruuan ystävänä ole tarpeeksi äijä rankkaamaan sitä ihan kärkisijoille, vaikka mureassa minimalistisuudessa ja maniokkiranskalaisissa jotakin viehätystä väistämättä on.

Jälkimmäisissä kenties eniten se, että väärän mantereen ranskalaisia vetää paremmalla omatunnolla kuin kotimaisia vastineita kotimaisessa (Turussa lue: Hesburgerin) rasvassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös