Mainos

Kanadan junioriliigat: Viihdetarjonta 2007-2008

  • 63 928
  • 454
Ehkä on aiheellista rajata tätä käsiteltävää aluetta, jos seuraaminen osaltani tai mahdollisesti jonkun muun toimesta on menneen kauden tasolla tulevaisuudessa. Näin siis tälläinen ketju elämään hyvissä ajoin kauden 2007-2008 osalta ja kaikenlaisia asioita tapahtuu pitkin kesää, jotka vaikuttavat tuohon tulevaa viihdetarjontaan ja sekoittavat pakkaa.
Kieltämättä helpottaa varmasti vähän tätä omaa "kiekkotappelunälkääkin" tässä pakollisen kesäksi kutsutun tauon aikana. Liiallinen Bobby Schmautz maailmaan vajoaminen kun saattaa johtaa siihen, että lopulta kaivaa itseltään silmät päästä tämän kokemuksen valloissa ja kuola suunpielistä valuen vaatii Larry Robinsonia tulemaan mailansa kanssa keskiympyrään.Näin siis vaihtoehtoisia selviytymismaalleja pitää myös kokeilla ja vähän tietysti jo luoda odotuksia tulevaa sesonkiin.
Varoituksen sanana täällä asioita seurataan ainakin nyt minun kauttani ylikorostuneen vahvasti tappeluiden sekä tiettyjen pelaajatyyppien kautta, joten asenne kohdalleen, teipit ranteisiin ja sitten buckets off and toe to toe!

Tässä vähän katsausta OHL:n osalta missä ollaan ja mitä on lähinnä tappelurintamalla odotettavissa 2007-2008:

Barrie Colts: Ykkösnimi uupui kokoonpanosta viime kaudella, joten ruutu olisi tyhjänä ja saa nähdä täyttyykö syksyllä kauppojen tai halukkaiden nousukkaiden kautta? Richard Clune sekä Mike Weber poistunevat, joten tiettyä härskiyttä, haastamista ja ihon alle-ilmettä katoaa riveistä tältä osin. Barrien matseissa oli kiitettävän hyvin sähköä 2006-2007 ja johtui varmasti osittain tuollaisesta Barrien hivenen rottamaisesta sekä likaisesta yleisilmeestä.
1987-syntynyt tulevan kauden yli-ikäinen Michael Lombardi ja 1988-syntynyt Cory McGillis muodostavat hyvän perusrungon mukana ollessaan ja tuollaiset reilut 10-lähtöä mieheen saattavat ottaa onnistuessaan. McGillis osaa myös tähän hämmentämisen ja lisää vain vettä kiukaalle uuteen kauteen siirryttäessä. Sarniaan kaupattu Didiomete varmasti kertaalleen molempien korttiin ja todella harmi, että yksi osa on Didiometen myötä poissa jos lähdetetään Sudburyn kanssa kaivelemaan viime kevään muistoja.
Coltsiin liittyen 1987-syntynyt Tom Jefferson oli mukana viime kauden alussa ja pudottuaan otti mukavat 144-minuuttia 33-matsissa OPJHL:n kaukaloissa. En tiedä ilmestyykö yli-ikäisenä hakemaan paikkaa leireiltä Barriesta tai vapaana jostakin muualta, mutta aika huomioarvo tuossa nimessä ja tästä on kai parempi olla sanomatta muuta.

Belleville Bulls: 1988-syntynyt Matt Beleskey viime kauden ykkösnimenä ja jatkanee tästä ensi kaudella. Tässäkin saadaan "Deeds" esiin ja vähintään yksi yhteinen merkintä saataneen tältä tutulta parilta tai rivalry voidaan haudata. Jo viime kaudella Andrew Selfin kaupan jälkeen Bullsin rintama aika kapea ja toivottavasti tilanne korjaantuu värin takaamiseksi pelien käynnistyessä. Pari laadukasta hässäkkää kuitenkin viime kaudella Erien sekä Kingstonin kanssa ja suuri kiitos niistä joukkueelle.
Mukana 2007-2008 näillä näkymin selvän ykkösen takana mahdollisesti puhtaasti mainintana nerokas kiekkonimi Geoff Killing ottaessaan paikan yli-ikäisenä ja kyllä tällä nimellä pitää ovien aueta kaverille vaikka muu panos olisi mitä on. Toisena mainitsemisen arvoisena nähtävästi mielellään tammikuussa tappeleva 1989-syntynyt P.K. Subban (ainoat lähdöt kauteen 18,19 ja 20.1) ja ehdottomasti siis kokoonpanoon kyseiseen aikaan tämä kaveri.

Brampton Battalion: Torontoon sopimuksen tehnyt Oreskovic isona kalana koko liigan mittapuullakin listoilla viime kauden alkaessa ja loppukaudesta ykkösnimenä WHL:n puolelta tuttu yli-ikäinen perusosaston Dalyn Flatt. Kuitenkin melko harmaata koko sesongin suhteen ja tulevaisuus kaipaa uusia nimiä riveihin pahasti, jotta tässä ketjussakin olisi jotakin raportoitavaa tämän ryhmän suhteen. Kauden alkuun onneksi on aikaa ja leirin sekä kauppojen kautta uskottavampaa ilmettä kasaan.

Erie Otters: Ryhmä toi liigaan väriä ja Londonin kanssa hyvää sotaa aluillaan, joka toivottavasti jatkuu tulevankin kauden kohtaamisissa ja kuitattavaa siellä kyllä on. O:n ykkösvaraus 2007 Ryan O’Reilly sekä tuleva import draftin kakkospoiminta nostenevat osaaltaan Erien ylöspäin liigan pohjalta ja muutenkin rakenteeltaan lupaava ryhmä..
1989-syntyneet Michael Liambas, Luke Gazdic sekä kirkkaimpana tähtenä kovien odotusten Anthony Peluso pitävät tason korkeana ja kasassa saattaa olla liigan kovin ilme ensi kauteen ilman muutoksia tällä osastolla. Liambas tai Gazdic (mielellään molemmat) ottaa kunnioitettavat yli 20-merkintää runkosarjaan ja koko joukkue nykyisellään kovat yli 100.
Peluson jokainen lähtö tulee olemaan huomioarvoltaan ison luokan tapahtuma ja kaverin päänahalla on jo nyt kova arvo. Esityksestä toiseen asennetasolla lisää tappamista niin mahdollisesti koko CHL:n ykkösnimi viimeistään 2008-2009 ja epäilemättä ison liigan kiistaton ykkköspoiminta nyt 2007.
Ronny Rogers teki vanhenpana tulokkaana hyvän vaikutuksen muutamaan otteeseen ja tämän kaverin soisi olevan yli-ikäisenä liigassa mukana. Kovcan Cesconin kanssa viihdearvoltaan suurenluokan taistelu ja lämmittää todella sydäntä tuollainen avoin vetäminen nimellisesti kovempaa iskijää vastaan. Rogersilta loistavaa käden vaihtamista ja kaunista, niin kaunista!

Guelph Storm: Melko vaisu ilme viime kaudella ja parannettavaa viihdetarjonnan suhteen siis organisaatiolla on. Perusosaston kaveri Biggers kaupattiin viime sesongin alkupuolella S.S Marien paitaan ja vastuun kantoi harteillaan 1989-syntynyt Leigh Salters, joka saattaa vielä ajan kanssa nousta tuollaiseksi luotettavaksi perustason TOP-10 korin iskijäksi O:n sisällä ja askeleita eteenpäin tai ehkä pikemminkin ylöspäin odotellaan 2007-2008 muutaman vakuuttavan itselle käännetyn muodossa.
Terävimmillään arvaamaton ja härskiotteinen Ryan Pottruff poistuu yli-ikäisenä liigasta ja kyllä jättää tietyn ruudun kartalla avoimeksi. Stormilla riveissään kuitenkin 1989-syntynyt Corey Syvret, joka tulokaskaudellaan otti klassikon toisen 16-vuotiaan Adam Zamecin kanssa ja viime kaudella avoimessa isojen iskujen lähdössä otti kunnioitettavasti muutaman kovan vastaan Jordan Nolanilta, joten ainakin yksi helmi odotettavissa tulevaan kauteen. 1990-syntyneen toiseen kauteensa lähtevän Pat Moranin voisi nostaa villinä korttina esiin ja nyt 2007-2008 yli 10-merkintää tilille.

Kingston Frontenacs: Kova perusosaston tekijä Chris Stewart poistuu vahvuudesta jä näin ykköskortti pois riveistä. Bobby Bolt taitaa myös vaihtaa maisemaa ja vie myös jotakin mukanaan liigasta pois hänkin. Ei huolta sillä Peter Stevens ottaneen yli 20-lähtöä iskussa ollessaan ja hyvällä asenteella tämän tappeluhomman kannalta varustettu kaveri on kyseessä. Tulokaskauden lähtöjen pohjalta aivan terävimpään kärkeen ei taida rahkeet pitkässä juoksussa riittää, mutta lupaava värintuoja sekä varmasti roolinsa täyttävä kaveri. Stevens on 1989-syntynyt, joten kausia edessä tällä tasolla iän puolesta on ja yli 30-merkintää Shinen perässä ei myöskään yllättäisi.

Kitchener Rangers: Kritiiksistä huolimatta luotan valmentaja Peter DeBoerin haluun luoda tuollaista fyysistä ilmettä joukkueeseensa ja tuoda sitä kautta väriä kaukaloon. Aina värikäs Downie poistuu pullonheittelyineen ja kuumenemisineen, mutta lupaavia asioita on jo Rangersiin liittyen tapahtunut. Taustalla hyvää työtä tehnyt 1988-syntynyt Brandon Mashinter kaupalla sisään ja taitaa lähteä muutaman kokeneemman poistuessa listoilta TOP-10 lähtöruudusta kauteen. Viime kauteen kiistaton yli ison sisääntulon tehneen Greenopin ja vakavastiotettava oikea kaverilta muutaman näytteen pohjalta löytyy. Ensi kaudella isojen lähtöjen pelaaja, joka tulee saamaan ansaitsemansa pohjustuksen ja yhteenvedon aina mukanaollessaan.
Syvretin yhteydessä mainittu Zamec saattaa ottaa yli 10-merkintää tililleen onnnistuneella kaudella ja Zamec joutui vetämään henkeä myös mainitun Erien Rogersin oikeiden jälkeen 2006-2007, mutta näitä tulee ja hyvä sota tämäkin. Sama rima etukäteen myös tulevan kauden yli-ikäisen Mike Ducon kohdalle, joka uskoakseni liigassa ja todennäköisesti Rangersissa jatkaa. Myös 1987-syntyntyt Soso pitää mainita ja yli-ikäiseksi menee, joten kiintiöpaikoista taistelee ja saattaa liikkua kauden alla Mashinterin tulon myötä.
Memorial Cupin isäntä 2008, joten vastuu järjestäjänä lepää harteilla ja väriä isossa tapahtumassa pitää olla!

.
 
Viimeksi muokattu:
London Knights: Toistaiseksi hämmentävin kauppa, jossa Akim Aliu siirtyi tänne ja varmasti poikii tapahtumia 2007-2008. Tuskin London muutenkaan jättää ketäään kylmäksi ja Plymouth, Kitchener ja Erie matseissa ainakin tulee sähköä olemaan.
Tutuista Shine aloittaa kiellolla ja näin vain vaatimattomat yli 20-merkintää on tilauksessa häneltä. Lupaan kyllä tätä jatkaessani pohjustaa hyvin tuon matsin jossa loistavan kauden vetänyt "Shiner" palaa ja ei varmasti mene keneltäkään ohi tämä yksi kiekkokauden kohokohta. David Jarramin tilannetta on mielenkiintoista seurata ja toivottavasti pidetään yli-ikäisenä mukana Knightsin riveisssä, mutta muutenkin uskoakseni pelipaikka liigasta löytyy ja tämän jätkän kuvassa mukana pitäminen on kaikkien etu. Sähäkkä taistelija Jordan Foreman on myös yli-ikäinen ensi kaudella ja paikat on siis kortilla.
Valitettavasti "francise fighter" Josh Beaulieu saattaa ammattilaiskehiin hypätä ja tänne vielä palatessaan on myös yli-ikäinen. 2006-2007 porukasta varmuudella ovat pois 1986-syntyneet Ryan Martinelli ja Todd Perry. Isokokoinen Martinelli jäi pound fo pound pettymykseksi isossa kuvassa, mutta ehdottomasti muistamisenarvoinen lähtö Greg Stewartin kanssa 2005-2006 ja kauden kiistattomia herkkupaloja. Muutenkin hyvä peli tuolloin Peterboroughin kanssa ja tarjolla neljä lähtöä ensimmäiseen kahdeksaan sekuntiin silloin.
Londonista peri kertaa pudotettu Matt Davis saattaa taas syksyllä ilmestyä kuvaan jossakin päin ja maineestaan kiinni pitäen putoaa kurinpidollisten asioiden pohjalta alas. Toisaalta Hunterin linjan tuntien tuollaisella nuoremman polven tappelijalle (1989 tai 1990) olisi kokoonpanossa tilaa ja pari kolme tiettyyn muottiin sopivaa jätkää Hunterilla yleensä kokoonpanossa on, mutta syksyn leirien ja harjoituspelien jälkeen on aika palata näihin omiin paikan ottaneisiin varauksiin ja try-out onnistujiin eri joukkueiden kohdalla tarkemmin.

Mississauga IceDogs: Eli todennäköisesti tulevaisuudessa Niagara Icedogs ja taitaa tämä muutos olla jo varma. Ykköskorttina ehdottomasti Scott Fletcher, joka lähtee kauteen TOP-3 korista ja ottaa osaa isoihin lähtöihin liiigan sisällä, joissa panokset ovat korkealla asemien suhteeen ja kiinnostus taattu. Myös hyvä päänahka napattavaksi ja kyllä viime kauden paluullaan osoitti olevansa junnujen ison liigan jätkä tasoltaan.
Taustalla varsin mallikelpoinen perussoturi O:n puolelta Brett Oliphant, jolla viime kauteen pari varsin laadukasta lähtöä ja ensi kaudella tilille yli 20-merkintää laadun pysyessä korkeana. Myöskin 1988-syntynyt Nathan Martine ilmoittautui lähtöihin varsin kovia nimiä vastaan viime kaudella ja vastaanottajan rooli lankesi pääsääntöisesti, mutta uusi suunta tähän kauteen ja yli 100-tappelun joukkue tässäkin mahdollisesti kasassa Fletcherin johdolla.

Oshawa Generals: Liigan ykkösrotta Cal Clutterbuck poistunee sopimuksensa myötä ja jonkun muun pitää täyttää tämä kokonaiskuvan kannalta tarpeellinen selkäänajo sekä tökkimiskiintiö 2007-2008. Mukava runko kuitenkin Oshawalla kasassa ja ykkösnimenä siellä isokokoinen James DeLory. Kaveri ei ole täysin vakuuttanut ilman kintaita, mutta uusi kausi edessä ja mahdollisuus ottaa TOP-10 korin paikka muutamalla uskottavalla päänahalla.
Perusosaston 1988-syntynyt Kody Musselman täydentää rintamaa hyvin ja tuo vakavastiotettavaa uskottavuutta joukkueeseen. Saman ikäinen Ottawasta kesken viime kauden tullut Shea Kewin on myös suhteellisen hyvä nimi pöytään täydennyksenä lyötäväksi ja loistava iskujuhla Oliphantin kanssa viime kauden parhaimpana henkilökohtaisena suorituksena. 1989-syntyneet Corey Cowick sekä Tyler Taylor ottivat viime kaudella ensi askeleitaan tulokkaina ja nyt villinä korttina molemmille tuollaiset 10-15-merkintää tilille tähän kauteen.
Tietysti reservistä löytyy 16-vuotiaana nimeä jo tällä tasolla tehnyt SIJHL:n kehistä vauhtia uralleen hakenut Brad Pawlowski, jonka paikka kyllä on tällä tasolla ja ollessaan Generalsin ryhmässä mukana nimilista vaikuttaa varsin laadukkaalta.

Ottawa 67's: Vaisu panos viime kaudella tappeluosastolla ja uusille kasvoille tilaus. 6-merkinnän Joe Grimaldi poistuu yli-ikäisenä ja hänkään puhtaasti tappelurintamalla ei suurta nimeä kantanut. 1989-syntynyt Julian Demers on vähän kirjoittamaton kortti, mutta suuret saappaat tarjolla ja 1988-syntynyt Arron Alphonso voisi innostuessaan 10-rajan rikkoa. Harmaalta vaikuttaa ja toivottavasti joukkueen ympärillä ymmärretään tämä.

Owen Sound Attack: Joukkue haali Oreskovicin riveihinsä viime kaudella ja näin Peckhamin parina alun kaksi isointaa kalaa Haleyn ohella veti samassa ryhmässä. Oreskovic lopullisesti yli-ikäisenä hyvästelee nämä kehät ja vähän alakanttiin odotustasoon nähden tapellut varattu Peckham saattaa vielä yhden kauden yli-ikäisenä vetää. Olisi hyvä mittari liigan sisällä jatkaessaan ja nyt poistuessaan vähän vaisu maku kaverista jää. Kiistaton tappio Soryalin kanssa eräs viime kauden merkkipaaluista ja jää kyllä elämään.
Jos molemmat ovat poissa joukkueen ilme kyllä muuttuu kesän aikana merkittävästi ja uusi alku edessä, mutta 1989-syntynyt Lane MacDermid veti hyvän kauden ja pudotti esim. näyttävästi yhdellä oikealla Jordan Nolanin. Tulokaskausi takana ja askeleita otettavana todella varteenotettavaksi tekijäjäksi liigan sisällä, mutta potentiaalia kiistatta on ja nyt yli 20-lähtöä tilauksessa.
1988-syntynyt Wayne Simmonds tuli sisään myös tulokkaana ja hyvällä kaudella odotettavissa tuollaiset 10-15-merkintää sekä hyvä taustatuki MacDermidille. Mukana saattaa tilanteiden käänteistä riippuen olla yli-ikäisenä myös viime kaudella Ottawasta tullut Elgin Reid, jolla takana aivan ympäripyöreitä hyviä lähtöjä tilillä varsin varteenotettavien jätkien kanssa. Myös aitiosta tulon jälkeen otettu lähtö Fletcherin kanssa ansioluttelossa tilanteessa, jossa myös Fletcher tuli ensin penkiltä tapahtumiin mukaan lämmitti mieltä ja aivan ei odotuksien mukaan Reid nyt viime kaudella esiintynyt.

Peterborough Petes: 2006 Memorial Cupissa mukana ja sitten paha alamäki, joten suuntaa pitäisi saada kääntymään ja jos Soryal jatkaa yli-ikäisenä ryhmässä on liigan mahdollinen ykkösjätkä tai ainakin kiistaton TOP-3 tekijä lähtöviivalla.
Kova Cescon vaihtaa maisemaa ja jos Soryal ammattilaiskehiin hyppää on muutos ilmeessä varsin suuri, joten tätä emme missään nimessä toivo. Käteen jäävät silloin lähinnä kirjoittamattomina kortteina 1989-syntyneet Riley Brand ja Jason McDonough, jotka saattavat vuoden kokeneempina nostaa päätään ja paljastaa todelliset kasvonsa tällä tasolla. Riveistä tosin löytyy 2005-2006 odotuksia aktiivisuudellaan herätellyt Justin Caruna, joka on myös ensi kauden yli-ikäisiä ja kadonnut vähän kuvasta taustalle sitten parhaitten aikojensa.

Plymouth Whalers: Fyysisen ilmeen joukkue ja meni pitkälle 2006-2007. Yli 100-lähtöä joukkueelle ja O:n mestaruus, joten hyvästä rupeamasta voidaan puhua ja mukavasti tapahtumia matkan varrella. Jared Boll valitettavasti katoaa liian vanhana ja Tom Sestito saattaa seurata, mutta tänne palatessaan on yli-ikäinen ja takana vähän vaisuhko kausi. Tuota fyysistä ilmettä hyvin panoksellaan ylläpitänyt James Neal myös uskoakseni siirtyi ammattilaiskehiin ja Plymouth joutuu kyllä paikkaamaan rivejään hyökkäyspäässä, jos aikoo ilmeestää pitää kaukalossa kiinni.
Vahvimpana nimenä uuteen kauteen on heittää 1989-syntynyt Leo Jenner ja Sladok jatkaessaan sekä peliaikaa saadessaan ottanee vähintään 20-merkintää nimiinsä. Hyvä import tämä kaveri ja myötätuulessa saattaa ottaa yli 30-merkintää, jos rimaa vähän nostetaan.
Muutamia tuollaisia vanhempia tappeluosaston rivijätkiä ryhmässä on ja yli-ikäisten linjaukset näyttävät osaltaan suuntaa erityisesti Sestiton puuttuessa, mutta ilman merkittäviä paikkauksia tuo 100-tappelua saattaa jäädä turhan kovaksi tavoitteeksi tälle ryhmälle.

Saginaw Spirit: Vaisua oli täälläkin viime kaudella ja ryhdistäytymista vaaditaan. Scott Fletcher muutaman mutkan kautta ajautui Mississaugaan yleisen viihdyttävyyden kannalta onneksi näin kävi ja sama oli suunta Matt Correnten kohdalla, joka parhaimmillaan on varsin ilkeä ja härskiotteinen jätkä puolustuspäässä. Clunen, Clutterbuck sekä Pottruff poistunevat, joten Correnten pitää muutamat härskit ajot ja mailalla kopauttelut heittää vain tätä tyhjiötä täyttääkseen.
Yli-ikäinen perusosaston Andrew Hothan tuli sisään Erien ryhmästä loppukaudeksi ja on nyt myös poissa, joten hiljaista on ja odotukset tältä pohjalta todella matalalla.
 
Viimeksi muokattu:
Sarnia Sting: Sarnia stinks Clunen sanoin ja laadukas veto ottaa Didiomete sisään yli-ikäiseksi. Takuuvarmasti yli 20-lähtöä nimiin ja jos veteraani innostuu uusissa ympyröissä haastaa varmasti nuoremmat hyvällä ilmeellä halukkaimman tittelistä.
Brandon Mashinter siis kaupattiin Memorial Cupin tulevalle isännälle ja todellisen O:n perussoturin Bobby Daveyn tilanne on seuraamisen arvoinen. Loistava tasonmittari, joita mikä tahansa kunnon kiekkoliiga kaipaa ja kova soturi tällä tasolla. "Deedsin" tavoin 1987-syntynyt, joten samoista kiintiöpaikoista taistelevat ja poistuisiko siis Davey kaupalla muualle? Samassa joukkueessa ollessaan luovat uskottavan pohjan yli 100-lähdölle ja hyvän joukkueen merkki aina tuo tilastofakta tältä osin.
Muista pari kautta jo tahkonnut 1988-syntynyt Danny Anger nostanee rimaansa ja ottaa ne perusmukavat yli 10-merkintää. Matt Martin on taas 1989-syntyneenä tulevaisuuden nimiä ja vielä vähän kirjoittamaton, mutta kiistaton yli Sladokin ja kovan Haleyn nimi kortissa tulokaskaudelta.

S.S Marie Greyhounds: Yli-ikäinen Brad Good poistuu näyttämöltä ja oli ryhmän aktiivisin 2006-007. Tuollainen perussuorittaja, joka on paikattavissa kyllä ja James Livingston ottanee isoa roolia tulevalle kaudella. Muutama hyvä pilkahdus jo nyt tältä 1990-syntyneeltä viime kauden tulokkaalta ja toiveissa hyvällä ilmellä yli 20-merkintää kirjoihin.
Perusosaston kaveri Biggers tukee hyvin ja ottaa tarvittaessa vastuuta nuoremman harteilta pois, jos tilaukset käyvät liian isoiksi. Seuraavalla tasolla 1988-syntynyt laituri Jacob Lalonde sekä 1989-syntynyt pakki Michael Quesnelevoidaan laskea myös näihin tukeviin perusnimiin joukkueessa ja tältä osin kyllä rakenteeltaan suhteelllisen uskottava jääkiekkojoukkue kasassa, mutta kruunuksi ehkä vielä yksi kokenut nimi lisää. Lähelle 100-tappelua saatetaan mennä ja hyvällä asenteella sekä täydennyksillä ehkä yli. Hyvänä kautena tuollaiset 4-6 joukkuetta yli tämä runkosarjassa ja nykypäivän mittapuulla hyvä taso, jos ei menneisyyteen samalla katsota.

Sudbury Wolves: Hyvä kausi takana ja nyt "Deeds" sekä Aliu kaupattu muualle. Andy Self edelleen ryhmässä ja kova perusosaston tekijä, joka onnistuessaan saattaa nousta TOP-10 koriin ja kääntää muutaman ison itselleen. Järisyttävän oppikirjamukaisen Fletcher sodan jatkoksi "Selfer" otti pahan tappio finaaleissa kiistattomalla tulessa olleelle Bollille ja siitä vain ylöspäin uuden kauden alkaessa. Ilman kauppoja tai nousukkaita kantanee sen suurimman vastuun ja 10-15 tilille kauteen kovilla nimillä.
1989-syntynyt jo kaksi kautta vetänyt Gerome Giudice sekä toinen samanikäinen laituri Geoff Guimond ovat molemmat vielä vähän kirjoittamattomia ja varsinkin Giudice on herättänyt lupauksia. Nyt 15-20 lähtöä tähän kauteen ja monta kertaa nimi esiin täälläkin kauden mittaan.

St. Michaels Majors: Eli järjestelyjen sekä muutosten myötä Mississauga Majors ja tämä lienee varmaa jo ensi kauden osalta. Oli se 2006-2007 ykkösjätkä sitten Soryal, Fletcher tai Haley ( Peckham isossa kuvassa kuuluneee myös TOP-3 kuitenkin), joka tapauksessa viimeinen poistuu liigasta varmasti ja iso menetys tämä kaikin puolin. Viihdearvo ehkä vähän viimeisellä kaudella pääsi laskemaan, mutta hyvä junioriliigojen tappelija erityisesti pari viimeisen kautensa ajan ja voitti niukasti sekä Soryalin että Fletcherin 2006-2007 mikä minulla nostaa ykköseksi.
Kyle Neuber kuitenkin paikkaa osittain ja kova kaveri tämä 1989-syntynyt peluri on ehdottomasti. Nyt yli 20-tanssia ja näytöillä sinne TOP-10 tuntumaan tai jopa röyhkeästi sisään. Takana sitten esim. 1988-syntynyt Rob Kwiet perusnimenä, mutta taso ei ole laaja tai kovin uskotttava Neuberin jälkeen ja kauppoja tilaisin tältä ryhmältä ennen kauden alkua vahvistamaan tätä tappelurintamaa.

Windsor Spitfires: Bob Boughnerin valmentama ja Warren Rychelin manageroima Windsor veti tuloksellisesti heikon kauden, mutta yli 100-lähtöä ja hyvä ilme. Richard Greenop Peluson kanssa tulevaisuuden isoja nimiä ja Greenopillakin nyt aika nousta vähintään kiistattomaksi TOP-10 tason iskijäksi tai jo suoraan TOP-5 koriin. Myös 1989-syntyneet Ryan Baldwin sekä Jordan Nolan pitävät tason korkealla ja tähän vielä taydennykseksi 1988-syntynyt Adam MacArthur. Näistä kolmesta ainakin yksi Greenopin perässä ottaa yli 20-tappelua ja yli 100-lähtöä joukkuetasolla on näillä nimillä täysin realistinen tavoite kauteen. Erien kanssa hyvä rakenne ja varmasti pari isompaakin hässäkkää odotettavissa näillä nimillä.
Scott Todd poistuu ja loukkaantumisenkin vuoksi vähän vaisu maku jäi hänestä suuhun. Kova kaveri kuitenkin ja hyvä OHL-tappelija uran kannalta huomionarvoisine Pisselini lähtöineen.Terävimmillään olisin halunnut tilata lähtölistalta kohtaamisen Peluson kanssa ja tämä jäi haaveeksi.


Tästä siis lähdetään ja kyllä haistelisin Peluson sekä Fletcherin kohtaamisen olevan ennakkoon sen isoimman tanssin, jossa linjauksia sitten tehdään ja riippuu myös paljon Soryalin tilanteesta nämä asetelmat. Yllätyksiä toki tapahtuu ja voittihan rivijätkä Brian MacLellan kovan Larry Playfairin isossa liigassa, joka tappeluna jaksaa hämmentää edelleen minua ja tosin ei vie mitään legendan arvosta pois.
 
Viimeksi muokattu:

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Mitenkäs Kanadan junnusarjojen "oheinen" toiminta nykyään voi? Tulee pari esimerkkiä mieleen. Ennen matsia pieninikokoista vastustajaa "pelotellaan" taklaamalla pleksejä alas tai taaksejättö jossa jättäjä "muka kaatuu" ja liukuu kassarin kumoon ja takaa tuleva pistää sitten kiekon tyhjiin(suomessahan nämä hylätään). Lisäksi tulee mieleen nämä haastot, kun kentällä jäätiin jalkoihin niin sitten yritetään hallin käytävillä haastaa uudelleen.
 
Kyllä tuo alkulämmön haastaminen, yliotteen hakeminen sekä rajojen kokeilu oppikirjasta poimituilla jutuilla on edelleen osa kulttuuria ja eri liigat ovat tätä omin tavoin yrittäneet pistää vuosien varrella kuriin. Erityisesti tuolla pääjunioriliigojen alapuolella jaettiin lukuisia misconducteja alkulämmön aikana viime kaudellakin ja kauttaaltaankin mitä alemmas sarjatasoilla mennään sen värikkäämpää tavaraa on tarjolla.
Junnukiekossa kun intoa ja tunnetta on reippaasti mukana pelaajien nuoresta iästä johtuen myös väriä sekä tapahtumia monesti riittää ja tavallaan monet ovat vasta kasvamassa tuohon omaa rooliinsa sisään. Tämä luo oman leimansa touhuun ja toisaalta korostetusti pääjunioriliigoissa tietty Kanadalainen koodisto pelin sisäisessä kielessä on vahvasti mukana kuvassa edelleen.
Jr.A-tasolla taas esim. BCHL:ssä 10-vuotta sitten tultiin hallille katsomaan jätkien tappelevan ja paikalle saapuneiden odotuksiin yleensä vastattiin tuollaisella yhteisellä sopimuksella. Pinnan alla tämä vielä elää ja joskaan ei juuri BCHL:n kohdalla, mutta näistä asioista on tarinaa tullut heitettyä jo viime kauden ketjussa ja ehkä ensi kaudella taas asiaan tapahtumien myötä päästään.
 
Sama kierros lännen puolella ja täällä kärki pistetään uusiksi, joten muutosten tuulet puhaltavat ja uusia nimiä ovista sisään. Isona linjauksena ilmeen kannalta kuitenkin tärkeintä on pitää Hunt sekä McEwan mukana yli-ikäisinä ja jos molemmat ottavat yli-20-tappelua kauteen siinä on jo viihdearvollisesti n. 25-30-mestariteosta kasassa.
Viime kaudella 100-merkintää tuntui jopa yllättäen olevan liian kova haaste liigassa, joten ainakin yksi ryhmä pitäisi runkosarjassa saada tämän yli ja mielellään kaksi tai kolme. Muutama laatuhässäkkä kyllä ja tuollaista lännen rähinähenkeä, joten eiköhän sitä tarjoilla tälläkin kaudella ja tulisiko koko CHL:n ykkösnimi täältä? Kuitenkin kokonaiskuvassa OHL taitaa mennä nyt ohi ja taso tuntuisi laajemmalta siellä, mutta saatan toki olla väärässä.

Brandon Wheat Kings: Ilmeeltään vaisuhko kausi takana ja kiistattomana ykkösnimenä perusosaston Theran Yeo, joka jatkanee yli-ikäisenä liigassa ja tasoa on kyllä varaa nostaa liigan sisällä kokemuksen kautta. Toinen 1987-syntynyt perussuorittaja tappelurintamalla Mark Louis taistelee samoista kiintiöpaikoista ja puolustuspäästä myös 1988-syntynyt Chad Erb voi innostuessaan ottaa yli 10-merkintään.
Näiden kokeeneempien nimien taustalla 1989-syntynyt Cale Jeffries voisi innostuessaan toisella kaudellaan nostaa päätään ja ottaa myös yli 10-lähtöä, mutta kauttaaltaan varsinkin Yeon takana todella vaisua ja kapeaa nimien suhteen.

Calgary Hitmen: Myös vaisua ja peiliin katsomisen paikka kesän aikana. Aktiiivisimpana Brodie Dupont ja saattaa tämä varattu 1987-syntynyt lännen perusjätkä vaihtaa maisemaa, joten jatkajista Ryan Gillen on se johon katseet lopulta kohdistuvat. Koon mukaista pelaamista ja asennetta kaverille touhuun niin yli-ikäisenä hyvä kausi WHL uran päätteeksi ja muutama iso lähtö nimeä nostattamaan. 1988-syntynyt Curtis Kelner rivijätkänä myös puolustuksessa ja ei ryhmästä kyllä tuollaista isoa kalaa ennakkoon löydy.
1989-syntyneet Brett Sonne sekä Ryan Letts tason noustessa ja ilmeen muokkautuessa voivat yli 10-lähtöä kirjauttaa, mutta runko on aika kapea ja odoukset ilman muutoksia matalalla.

Chilliwack Bruins: Tilanne on täällä hallinnassa ja hyvä runko kasassa. Atlantaan sopimuksen tehnyt Stoesz kaupattiin kesken kauden muualle ja 1988-syntynyt McCue taas tuli ryhmään sisään. Partik Bhungal ja mainittu McCue muodostavat hyvän parin ja molemmat voivat hyvällä kaudella nousta TOP-10 koriin. Lupaavalle Bhungalille rajaksi yli 20-lähtöä ja onnistuneesta kaudesta voidaan puhua.
Taustalla Huntin kanssa hyvän lähdön ottanut terävimmillään sähäkkä Donnie Glennie, toinen 1988-syntynyt Kevin Boutilier sekä ehkä ennen kaikkea kirjoittamaton 1989-syntynyt laituri Colby Kulhanek, joten 100-lähtöä hyvällä ilmeellä ja Cody Smukin murhaava oikea ainakin kertaalleen esiin.
Jos Bruinsin vetäessä Giantsia vastaan ei kertaalleen nähdä kunnon Line Brawlia nostattamaan tunnelmaa kattoon tai vähintään viiden yksittäisen lähdön peliä kertaalleen lupaan täällä kirjoitaa ylistyksen visiireille ja korostaa sen silmävammoja ehkäisevää vaikutusta yleisen turvallisuuden nostattajana kaukalossa. Tätä onneksi minun ei tarvitse tehdä ja paha olisikin, kun en ole vielä edes sisäistänyt kypäränkäytön merkitystä ja ehkä se vielä joskus avautuu.

Asiasta toiseen tässä välissä hypäten eräs tilanne, joka olisi kiekkohistoriassa saanut jäädä tapahtumatta oli Neelyn sekä Bourquen tunnettu ajo kypärättömään Brad Marshiin 1987-1988. Tämä pisti kypärän Willi Plettin päähän uran päätteeksi ja todisteet tästä kuuluvat tähän osastoon; Let's bury the tape and pretend it never happened!

Edmonton Oil Kings: Uusi ryhmä ja vaisu ilme Expansion Draftissa. Rivijätkiä, rivijätkiä ja rivijätkiä, mutta kauden alkuun on aikaan ja tilanne voi muuttua.

Everett Silvertips: Rakentuu monessa mielessä tulevaisuudessa Kyle Beachin ympärille ja tapahtumia on todennäköisesti Beachin ympärillä luvassa. Iso kala ryhmästä puuttuu ja aika paljastaa uuden ykköskoutsin John Becanicin linjan tämän roolituksen sekä peluutuksen suhteen.
1987-syntynyt Brennan Sonne on mukana ollessaan hyvä palanen tässä palapelissä ja 1988-syntynyt Jonathan Harty voi myös ainakin vakavasti lähennellä 20-tappelun haastavaa rajaa. Yksi ammattijätkä isoihin tansseihin tähän ja kova nippu kasassa tällä rungolla pelaamaan tätä liigaa. Portlandin ja Spokanen kanssa viime kaudella mukavat vaativampaakin makua mielyttävät pikku viihdepaketit, joten seuraavana tasona pitkän kaavan mukaan penkit tyhjäksi ja yksi pari kerrallaan seuraamisen helpottamiseksi.

Kamploos Blazers: Iso kala uiskentelee nyt lopulllisesti yli-ikäisenä muissa vesissä ja olisiko vaikka muutaman pelin kirjauttaneesta KIJHL:ssä vetäneestä 1990-syntyneestä varauksesta Kurt Thorbohmista astumaan isoihin saappaisiin ensi kaudella?
Perusosaston 1987-syntynyt Ryan Bender saattaa olla kuvioissa mukana ja toinen tulevan kauden yli-ikäinen Terrance Delaronde herätti hyvällä ilmeellä lupauksia 2005-2006, mutta hukkui nyt vähän taustalle ja toivottavasti palaa vielä kartalle näissä kaukaloissa. Rivijätkiä rungosta löytyy mukavasti vaikka 1988-syntyneen Scott Skrudlandin (toivottavasti osoittaa olevansa muutakin kuin tappeluosaston rivijätkä 2007-2008) kautta yhtenä poimintana ja lisäksi vielä 1990-syntynyt Tyler Shattock villinä korttina pöytään. Nyt toisella kaudella isoja askeleita sekä yli 10-merkintää korttiin, joten täälläkin puuttuu ainoastaan se varsinainen iso nimi ja katsotaan mitä tapahtuu.
 
Kelowna Rockets: Kuolee, elää, kaatuu, nousee, makaa ja kääntyy James McEwanin mukana ja jo ilmapiiriä viime kaudella haistellut 1989-syntynyt Mandeep Nijjar voi olla paikan ottaaessaan kauden tulokas. Nijjar jos liigalle antaa sitä mitä odotan ja samalla McEwan mukana totutulla ilmeellä yli-ikäisenä niin yli 40-lähtöä tälle parille ja tulessa ollessaan mennään parivaljakkona yli 50-merkinnän.
1989-syntynyt Luke Schenn vahvistaa runkoa ja odottelen kaverilta tuollaista luotettavan perusosaston jätkät statuksen ottamista ja muutamaa isoa lähtöä siinä sivussa. Myös 1989-syntynyt Brett Breitkreuz saattaa onnistuessan ja vuoden kokeneempana yli 10-tappelua ottaa, joten ei näillä nimillä välttämättä kaukana 100-lähdöstä ja haisee kyllä vahvasti hyvältä kaudelta Nijjarin vastatessa odotetusti huutoon.

Kootenay Ice: Ei suurta uskottavuutta ja mutta perussuorittaja Luke Wiens on tärkeää pitää yli-ikäisenä mukana. Iän turvin muutamalla itselle käännetyllä TOP-10 paikoille ja kokonaissaldo lähelle 20-lähtöä. 1988-syntynyt Ian Barteaux ja olisiko arvaillen jopa perussoturin potentiaalia omaava 1989-syntynyt Michael Stickland taustalla rungossa, joten keskitason ryhmästä voidaan puhua ennakkoon.
Mutta jos kaivellaan syvempää niin Kootenayn kohdalla löytyisi muutaman pelin jo kirjauttanut 1989-syntynyt Liam Jeffries pistettäväksi kehään ja tämä peluri oli todella liekeissä PIJHL:n kehissä viime kaudella, joten hyvällä leirillä sisään porukkaan. Kuten O:n puolella sanoin leirien ja harjoituspelien jälkeen näistä varauksista voi sanoa enemmän ja kyllä esim. näistä tulevista 2007-2008 Jr.A-tason kavereista aika monet ovat CHL:n leireillä nyt syksyllä mukana.

Lethbridge Hurricanes: Ei suurta kautta jatkuvine ilotulituksineen ja kunniakierroksineen takana, mutta 1989-syntynyt Ryan Kerr on pienellä tason nostamisella vakavastiotettava nimi tulevaisuutta ajatellen ja uskoakseni vaikka ei ehkä terävimmälle huipulle nouse on aikanaan vielä TOP-10 korin iskijöitä. Mitch McColm lähti Tri-Cityn paitaan ja hänestä olisi voinut kouliintua tuollainen perussuorittaja vähintään näissä ympyröissä.
Perusosaston Randy King tukee taustalla ja vähintään tilauksessa yli-ikäisenä jatkaessaan minimitason yli 10-lähtöä ehkä jopa muutamalla pilkahduksella. Ben Wright ottaa muutaman ja 1989-kirjoittamaton massan mukana vetänyt Josh Gionfriddo saa nyt nimensä esiin ja 10-lähdöllä ei jää ainoksi kerraksi tämän kauden aikana.

Medicine Hat Tigers: Mestaruus takana ja Dorsett poistuu kuvioista toisen 1986-syntyneen Chris Stevensin myötä. 1988-syntynyt Bendfeld kuitenkin ottanee TOP-5 paikan kauden kuluessa ja osallistuu ehdottomasti isoihin lähtöihin, joissa panosta on ja linjauksia tehdään.
Tästä pudotus onkin sitten kova ja noiden parin poistujan myötä taso laskee huolestuttavasti. Mahdollinen yli-ikäinen rivijätkä Kevin Undershute ja uusille nimille täällä kyllä on tilaa.

Moose Jaw Warriors: Todella ala-arvoinen kausi tappeluosastolla takan ja tuollaisella ilmeellä todellä häpäistään liigan perinteitä. Kenndal McArdle kaupattiin vielä Vancouveriin ja aktiivisimpana viidellä 1988-syntynyt Ryley Grantham. Muutama 1989-syntynyt tulevalta rivijätkältä (parhaimmillaan lähtötelineisiin 3-10 kertaa kauteen) haiseva ja ei näin!

Portland Winter Hawks: Pelillisesti heikko kausi, mutta liigan aktiivisin ryhmä ja silti huolestuttavasti alle 100-tappelua kirjoihin. 1990-syntynyt Tayler Jordan helmenä kasvamassa ja ainakin yli 20-tilauksessa, mutta onnekkaita jos olemme kaveri on nälkäinen ja ottaa kovat yli 30-lähtöä.
Fraser McLaren jos jatkaa yli-ikäisenä menee sinne Lucicin sekä Lynchin kanssa samaan kastiin ja poistuessaan laskee koko liigan tasoa. Ei ollut omalla tasollaan Boogaard kohtaamisen jälkeen, mutta toivottavasti palaa isosti kartalle ja Portlandissa vetäessään tekee tästä realistisen 100-tappelun nipun.
Perusosaston kaveriksi leimautuva 1988-syntynyt Scott Gabriel tukee hyvin kokonaisuutta ja 1989-syntynyt Matt Betker on vielä vähän kirjoittamaton isossa kuvassa, mutta kantaa tuollaista hyvää potentiaalia ja menee onnistuessaan heittämällä yli 10-tappelun. Cameron Cepek taas teki isoa nimeä jo 16-vuotiaana ja vetäessään koko kauden nousee takaisin pinnalle nousten tanssilattialle reilusti yli 10-kertaa.

Prince Albert Raiders: Suhteellisen hyvä kausi takana ja 1987-syntynyt Mike Gauthier poistunee kirjoilta, joten ykköskorrtti katoaa pakasta ja valitettava tosiasia. 1989-syntynyt Cody Vann on kuitenkin isojen odotusten jätkä ja lupauksia herättävä tulokaskausi takana. Nyt heittämällä yli 20-lähdön, tilien tasaus Klotzin kanssa ja hyvällä ilmeellä tulee lopulta taistelemaan TOP-10 paikoista. 2008-2009 onkin sitten jo TOP-5 tasolla ja tätä tulemme seuraamaan.
Ja kun rehvastellaan niin jatketaan ja 1989-syntynyt Justin Palazzo saattaa Vannin perässä uhkailla tuota 20-tappelun rajaa, joten pohjaa on ja varmuudeksi vielä pöytään 88-syntynyt Ryan Depape, joka oli aktiivinen 2005-2006 ja peliajan kasvaessa kintaiden pudottelu tuntuu vähentyneen. Hyvä runko kasassa tähän liigaan ja mukava määrä lähtöjä joukkuetasolla tilauksessa.

Prince George Cougars: Melko vaisu ilme viime kaudella ja petrattavaa reippaasti on. 1988-syntynyt Evan Fuller oli aktiivisin ja pienellä lisäkipinällä tarjoaisin jopa perussoturin viittaa harteille. Samanikäinen Kyle Klym myös jotenkin lämmittää mieltä ja molemmille tuollaiset 10-15 kauteen ainakin nyt.
Isokokoinen Mihalik poistunee muualle ja yksi näistä, joka ei kokonsa mukaan ole vetänyt ja vähän vaisu kuva kaverista jäi. 1989-syntynyt Garrett Thiessen villinä voisi yllättää ja nostaa päätään massasta esiin, mutta kokonaisuutena harmaata ja Fuller tosin jos toden teolla innostuu voi kuulua kauden yllättäjiin.

Red Deed Rebels: Jason Lynch veti kovan ja vakuuttavan kauden täällä 2006-2007. Yli-ikäisen mukanaollessaan lähtee kauteen TOP-3 ruudusta ja melkeinpä kurkkii Lucicin niskan takaa. Jos isoon liigaan varattuna vaihtaa maisemaa tai WHL:n sisällä kaupataan on Rebelsillä miettimisen paikka. Samalla myös 1986-syntynyt lähinnä kuitenkin perusnimi ja rivijätkä Jordan Henry hyvästelee nämä kehät. Liian vanha on myös oudosti yli-ikäisenä ensimmäisen kautensa vetänyt peruslaituri Dustin Moore ja näitä tapahtuu harvemmin.
Rungossa yli-ikäisinä ryhmään mahtuessaan Karey Piper, parhaimmillaan viiihdyttävä Pierre-Paul Lamoureux, puhtaaksi rivijätkäksi toistaiseksi jäänyt 1988-syntynyt Mike Berube ja samanikäinen samanosaston peruskasvo Luke Egener, joten Lynch mukana ollesseen pelastaa paljon ja kyllä Lamoureux olisi hyvä pitää muutaman hyvän illan vuoksi liigassa. Viime kaudellakin pirteä esitys match penaltyn arvoisesti Swift Current matsissa yhdessä kauden kohokohdista.

Regina Pats: Myles Schmautz, ei kun Bobby Stoesz sai sopimuksen isoon liigaan ja jättää suuren aukon länteen poistuessaan. Saattaa kuitenkin olla, että kaveri syksyllä leirien jälkeen lähetetään takaisin tänne eikä alas, mutta tänne palatessaan Stoesz avaa kauden TOP-5 lähtöruudusta ja tuo mukanaan monta laadukasta lähtöä.
Todella lähellä kunniakasta perussoturin arvonimeä oleva 1988-syntynyt Mike Reich ottanee yli 20-merkintää hyvällä ilmeellä ja siinä sivussa markkinoilla aina arvokasta uskottavuutta kovana pound for pound jätkänä. 1987-syntyneet Scott Brownlee, Troy Ofukany (jos yli-ikäisinä ovat kuvassa mukana) ja vuotta nuorempi Josh Elder kuulunevat peruskalustoon. Elder 2005-2006 oli aktiivinen ja ei aivan ole odotettuun suuntaan kehittynyt, mutta ehkä nyt jos Bobby Schmautz tai Myles Stoesz katoaa tarttuu nälkäisesti tarjolla olevaan ruutuun.
Taustalla 1990-syntynyt Colten Teubert taitaa kuitenkin olla pitkässä juoksussa se nimi johon katseet kohdistuvat ja ehkä tämän tulevan kauden jälkeen olemme viisaampia. Villinä veikkauksena heitän, että ottaa reilusti yli 10-lähtöä ja mittaa myös Tayler Jordanin vireen kertaalleen nuoremman polven tasonmittauksessa. Haisee kuitenkin hyvältä ryhmältä ja lähelle 100-tappelua tällä nipulla mennään.
 
Saskatoon Blades: Aina nostaa sykettä tämä seura ja itse asiassa hyvä kausi nykyisellä mittapuulla pohjalla. 1988-syntynyt Garrett Klotz raivasi tiensä isojen kalojen joukkoon ja loistava hahmo kiekkokartalla. Peli tarvitsee näitä, jotka nostatavat keskustelua ja tuovat tuollaista ylimääräistä nostetta hommaan mukaan. Hyvällä rupeamalla ottaa TOP-5 paikan nimiinsä ja ilmoittautuu ehdottomasti mukaan isoihin lähtöihin liigan sisällä. Klotz vs. Lucic, Klotz vs Lynch, Klotz vs. McLaren, Klotz vs Stoesz olisivat kaikki herkkupaloja ja tästä lähdetään, että nämä kuuluvat kauden ohjelmaan. Toisessa tapauksessa, jos nuo 1987-syntyneet kaikki siirtyvät ammattilaiskehiin (tuskin näin käy) saattaa keskiympyrässä mittailla toisiaan Lucic sekä Klotz ja panoksena vyö.
Chris Cloud kaupattiin Vancouveriin nyt kesällä ja vie lähtönsä pois. 1988-syntyneet peruskasvot Michael MacAngus, Justin McCrae sekä 1989-syntynyt Adam Geric pyrkivät kohti 10-tappelun rajaa ja hyvällä kaudella pari näistä meneekin tuon rajan yli.
Colton Gillies on oma lukunsa ja edelleen vähän kirjoittamaton fyysinen kaveri, mutta tuskin tulee nousemaan isojen lähtöjen jätkäksi täällä ja lähtenee kuitenkin isoon liigaan nyt korkealla. Antanee Bladesille kasvot parin seuraavan kauden aikana ja toivottavasti linja kokonaisuutena joukkueella on kaverin ilmeen mukainen.

Tästä saa tietysti vedettyä yhteyden erääseen henkilökohtaisesti kivuliaakseen ja hämmentävään muistikuvaan kiekkokartalla. Clark Gillies kypäräpäisenä Buffalossa numerolla 90 ja täysin väärä kuva tämä!
Jos kääntää puukkoa haavassa voi vielä poimia muuten loistavasta sarjasta Bostonia vastaan painin Plettin kanssa 1987-1988 ja olen sanaton; bury the tape!

Seattle Thunderbirds: Aina oma sotansa eityisesti Portlandin kanssa ja eiköhän Tri-City ole myös mainitsemisen arvoinen kilpakumppani. Benn Olson jäi ennakoidulla isolla kaudellaan vaisuksi ja nyt ollessaan riveissä yli-ikäisenä lähtee kuitenkin mielestäni näytöillään poistumisten myötä TOP-10 ruuduista matkaan.
Kauttaaltaan vähän vaisuksi Seattlen panos 2006-2007 jäi ja riveissä kuitenkin tulevaisuutena Sena Acolatse, joka taitaa jo pelanneista 1990-syntyneistä olla Jordanin jälkeen se jonka harteilla lännen tulevaisuus lepää. Sisäänajo liigaan tehty ja nyt ilme kohdalleen sekä heittämällä yli 10-tappelun vedenjakajan.
Muutenkin aika hiljaista ja muutama rivijätkä löytyy tuomaa syvyyttä (Bretton Stamler, Ian McKenzie), mutta Olson selvä ykkönen ja yli-ikäisten ratkaisut mielenkiintoisia. Nuoresta rintamasta ilmapiiriä haistellut 1990-syntynyt Isak Quakenbush on katsastamisen arvoinen ja vuoden päästä on lopullisten tuomioiden aika, joten kärsivällisyttä ja sitten vasta roviolle.

Spokane Chiefs: Lähes 50-tappelun pudotus ja selitettävissä Lynchin sekä Stoeszin pois siirtymisen myötä. Aika nimetön ryhmä kasassa nyt ja 1989-syntynyt Cody Esposito oli aktiivisin. Muutama pilkahdus ja nyt vuoden kokeneempana tasonnoston myötä rima rohkeasti kaverilla vain 20-tappelun kohdalle. Vuoden nuorempi Mike Reddington tulokaskautensa jälkeen saa nyt näyttää kasvonsa ja testata luonteensa, joten katsotaan mitä tältä kaverilta saadaan ja Espositolla itse asiassa saattaisi jotain isompaakin annettavaa liigalle olla.
Perusosaston Evan Haw poistuu 1986-syntyneenä ja yli-ikäiseksi tuleva parhaimmillaan sähäkkä Chris Bruton muutaman hyvän illan ennakkoon melko harmaassa ryhmässä vetänee.

Swift Current Broncos: Melko fyysinen sekä aggressiivinen ote touhuun joukkuetasolla ja muutamat laatuhässäkät parina viime kautena työnäytteenä. Tästä on hyvä jatkaa ja rohkeasti vain kohden sitä kiekkoilijan uran huipennusta.
Helmenä tulevan kauden yli-ikäinen R. J. LaRochelle, joka osaa heittää kunnon Show:n tapellessaan ja lähdöt Huntin sekä McEwanin kanssa heti tilaukseen. Ehdottomasti mukana pidettävä jätkä, joka ottanee parit TOP-10 mahtuvat lähdöt ja onnistuneella rupeamalla saattaa kiilata itsensä jopa sisään TOP-10 koriin kauden päätteeksi.
Myös toinen 1987-syntynyt perusjätkäksi leimautunut Brady Leavold oli aktiivinen ja toivottavasti molemmat ovat edelleen mukana. 1988-syntynyt Zack Smith menee perusrunkoon samanikäisen Dale Weisen ohella ja perusosaston 1986-syntynyt Myles Rumsey taas vaihtaa osoitetta.
Tuollaisia 10-15 tappelun tukipilareita siis on ja varsinainen iso tekijä listoilta uupuu. Pedataanko tässä tietä Karl Benken paluulle BCHL:stä ja silloin ainakin keskustelua syntyy, jos ei nyt aivan terävimmän kärjen ottelijaa saada. Klotz vs. Benke toimisi myös hyvin ja oma HardCore viehätyksensä siinä olisi. Hieno maailma kyllä tämä kiekkomaailma!

Tri-City Americans: Iso nimi katoaa ammattilaiskehiin täältäkin ja uudistuminen edessä. 1989-syntynyt Travis Gorman väläytteli ja nyt tavoitteksi haastava yli 20-tappelua tähän kauteen. 1988-syntynyt rivijätkä Chris Inglis voi hyvällä kaudella ottaa reilut 10-merkintää omaa korttiinsa ja Mitch McColm voisi ajaa itseään sisään tähän liigaan tappeluosastolla, mutta ilman vahvistuksia vastuu lepää Gormanin harteilla.
Enkä voi vastustaa tässä yhteydessä kiusausta sanoa, että Colton Yellow Horn nimisen jätkän olisi kaiken järjen mukaan kuulunut vetää vanhaa EHL-liigaa ilman kypärää rautaliigan myyttisenä soturina ja saada lopulta arvonsa mukaisesti lajin historian ainoan kuolemantuomion edesottamuksistaan kaukalossa halkaistuaan toistamiseen vastutajan yhdellä hyvin sijoitetulla mailaniskulla keskeltä kahtia. Tai toisaalta legendaarisen kaljaliigan ACHL:n gladiaattorina, joka pitkäksi venähtäneen illan jälkeen uransa ehtoopuolella liukuu puhallellen aloitukseen vierasmatsissa ja olo on kaljaliigan perinteiden mukainen. Nuorempi innokas parikymppinen kaveri tulee siihen aloitukseen viereen tiedustellen halukkuutta antaa yleisölle vähän viihdettä tähän rakoon ja loistavan kiekkonimen omaava veteraani heittää silmää samalla iskien; Not Today!

Vancouver Giants: Odotukset lepäävät ennen kaikkea tässä ryhmässä ja hyvin ottanut fyysisen joukkueen leimaa viime kausina. Lucic isona nimenä isoihin lähtöihin ja yli-ikäinen Hunt hoitaa perussoturina muun viihdyttämisen. Cloud tuli sisään nyt uutena ja parhaimmillaan 20-tappelun kaverina tekee tästä 100-tappelun joukkueen.
Watt siirtynee muihin kaukaloihin ja 1987-syntynyt Kenndal McArdle joutuu mahduttamaan itsensä kiintiöpaikoille, jos täällä vielä parin vuoden takaisena ensimmäisen kierrroksen poimintana jatkaa. Michael Wuchterl on myös 1987-syntynyt potentiaalinen 10-tappelun kaveri ja linjausia kokoonpano ratkaisuissa on mahdollisesti luvassa.
Reserveissä on varattuna 1990-syntynyt PIJHL:ssä vetänyt Dillon Scholten, joten kaivettaisiinko tämä kaveri esiin ottamaan ne peruslähdöt ja istumaan ne turhat majorit Lucicin puolesta. Hyvä nippu edelleen ja kauden huipentumana ison luokan Show Londonin kanssa isoissa peleissä Memorial Cupissa.

Tälläistä tällä kertaa ja ei muuta kuin Ed Van Impe!
 
Viimeksi muokattu:
Heti tuli tuota lännen kartoitusta koskeva mainitsemisen arvoinen muutos, kun Giants kauppasi J.D Wattin Red Deer Rebelsiin vaihdossa Mike Berubeen ja Wattin paluu näihin kehiin yli-ikäisenä on vähintäänkin kyseenalaista. Kauden alku kertoo tämän ja kuitenkin tällä tasolla kokenut perusosaston kaveri, joka jäi tai jättäytyi kokonaisuutena muutamaa pilkahdusta lukuunottamatta enemmänkin taka-alalle aiempaan näkyvyyteen verrattuna 2006-2007. Pikku seatbelt vihjailut myös Kassianin suuntaan matkan varrella ja josko tähän vielä joskus muodossa tai toisessa palattaisiin? Flamesin ratkaisujen myötä Rebelsiin liityessä kova poiminta yli-ikäiseksi ja Lynch siellä siis vastaavanlainen kysymysmerkki. Aktiiivisesti taas Giants markkinoilla liikkuu, kun jokin aikaa sitten keväällä hyllytetty Cloud tuli Saskatoonista sisään ja nyt palasia taas liikuteltiin.
 
Tuota edellistä voisi jatkaa vielä sen verran, että Red Deerin Lynch on siirtymässä UBC:n riveihin vetämään yliopistokiekkoa ja näin kova kaveri mahdollisesti mittailemaan vähän samalla tasolla WHL:ssä aikanaan tapelleen Jevon Desautelsin tai ei ehkä täysin lopulta odotetulle tasolle junnuissa nousseen Evan Schaferin nykykuntoa. Tuskin sentään ja joka tapauksessa UBC:n ykkösenähän on Milan Dragicevic, jonka kintaita on myös aikanaan kentän pinnasta WHL:n kaukaloissa noukittu. Lynchilla pari veljeä jo porukassa, joten toteutuessaan yksi kova kaveri minun makuuni väärässä sarjassa ja kiitän kuitenkin muutamasta todella laadukkaasta lähdöstä.

Niin ja kyseessähän oli tiukkaan paikkaan soveltuva ratkaisu festareilla sekä laitureille. Marcotte keskelle ja ymmärrän jos lähdet hakemaan Timmy Kerria kaupalla sisään, koska se on elämän perusohje isältä pojalle; aina kun tilaisuus aukeaa treidaan Timmy Kerr ryhmääsi sisään! Tämä voi toimia ja eihän tätä viisautta muuten viisautena eteenpäin siirrettäisi.
Toisaalta Donnyn ollessa keskellä olisiko paikka heitää rohkeasti yksi historian suurmiehistä Cashman laitaan kaivamaan silmiä irti uskomattomalla mailatekniikalla tai juttelemaan tappavalla vasurilla. Tasainen kopina laitureiden kopautellessa ja todellista vanhankoulun musiikkia korville tunnelmaa luomaan. Kieltämättä tämän ratkaisun eräs oikeastaan ilmiselvä heikkous kannaltasi olisi Habsin ollessa vastassa, jos siellä on kehässä Robinson sekä Bouchard ja homma menee turpaanottamiseksi.
 
Tuolta Q:n puolelta voisin heittää vain tälläisen pintapuolisen tarkastelun siitä missä mennään ja mitkä ovat asetelmat tällä hetkellä tulevaa kautta ajatellen. Muutoksia vielä tulee ja samoin kuin lännen sekä O:n puolella leirien ja harjoitusmatsien jälkeen alkaa todellinen tilanne hahmoittua. Myös ison liigan vastaavien tapahtumien jälkeen (ja aikana) liikennettä takaisin junnuihin tulee taas olemaan ja sen jälkeen kauppoja, kun erityisesti 1987-syntyneitä paluumuuttajia pitää mahduttaa kiintiöpaikoille yli-ikäisinä ja jätkiä putoaa muiden tieltä vielä silloin myös tuonne Jr.A -tasolle pääjunioriliigojen ryhmistä.

Tässä vähän tuollaista ikäluokka linjausta omasta näkökulmastani ja varmasti tutumpina nuo O ja WHL tulevat saamaan laajemmin huomiota myös sitten, kun tämän aika kesän jälkeen on ja kintaat putoilevat jäihin. Jr.A-tason muutoksiin ja asetelmiin taas on ajankohtaisempaa keskittyä vasta myös kausien näissä liigoissa käynnistyessä ja tulevien tapahtumien myötä, joita varmasti tulee riittämään ja tarjontaa lienee myös luvassa vaativimmalle asian harrastajaryhmälle.


1986-syntyneinä koko TOP-3 lähtee pois; eli Cormier, Spencer sekä Manson ja uutta verta pitäisi saada tilalle isoiksi nimiksi. Myös hyvällä nimellä vetänyt Charles Bergeron on 1986-syntynyt ja paljon tuollaista odotusarvoa lähtee hänen mukanaan tästä liigasta pois tappeluosastolta.

Tulevan kauden yli-ikäisistä taas kovin odotuksin viime kauteen lähtenyt Victoriavillen Kyell Henegan varattuna saattaa vaihtaaa osoitetta, mutta tärkeä palanen olisi Q:n tason sekä uskottavuuden kannalta pidettäväksi ja vaisuhkosta kaudesta huolimatta olisi ennakkoon kova tekijä myös koko CHL-tasolla 2007-2008. Tästä ikäluokasta Drummondvillen Gaby Roch veti hyvän kauden ja nousi varteenotettavaksi tekijäksi liigan sisällä. Uskoakseni mukana kuvioissa vielä ja pound for pound yksi CHL:n kovimmista ensi kauteen lähdettäessä. Val-d'Orin perussoturina läpimenevä Dylan Garrioch on tärkeä palanen liigan palapelissä ja hyvä viihdearvon nostattaja tappelurintamalla, joten paikan löytyminen yli-ikäisenä olisi suotavaa ja jotenkin osuvasti Q:n oloinen hahmo. Samaan muottiin mahtuva Cape Bretonin Bard Gallant on myös hyvä pitää mukana; parhaimmillaan yli 30-lähtöä ja kauttaaltaan aktiivinen ilme.
TOP-10 korissa 2006-2007 olleita kavereita 1987-syntyneistä ovat Baie-Comeaun Maxime Morier, Prince Edwardin Sebastien Laferriere, loistavan kauden tulokkaana tapellut Drummondville Corey Garland ja ehkä toinen tulokas Chicoutimin Joel Rechlicz, joista ainakin viimeinen on vaihtamassa maisemaa ja kaikki olisivat yli-ikäisinä mukanaollessaan tuollaisia kulmakiviä liigan sisällä.
Tuollaisista ennen viime kauden alkua lupaavista isojen lähtöjen kavereista Kirk Forrest putosi jo viime kaudella alas ja Adam Clow ei kaupatuksi tultuaan enää pelejä kirjauttanut Quebec Rempartsin paidassa 2006-2007, joten taitaa heidän aikansa liigassa olla ohi.

Ensi kauden prime-ikäluokasta 1988-syntyneistä vakuuttavin ennakkoon taitaa olla Rimouskin Dave Plante ja saattaa olla lähtöruudussa varsin korkealla riipuen liigan yli-ikäisten tilanteesta ja korostetusti Heneganin mukanaolosta ykkösnimenä. Lännellä on heittää tähän vahvimpana Lucic ja O:n puolelta löytyy 88-syntyneistä Fletcher, joten kausi näyttää mihin nämä asetelmat muotoutuvat ja kuka täyttää Q:n isot saappaat.
Nopeasti poimien ainakin Victoriavillen Kyle McNeil on 1988-syntynyt, samoin Monctonin Kelan Herr, hyvällä asenteella varustettu Saint John Bruce Crawford, Rouyn-Norandan Pier-Luc Fortin, Shawiniganin OPJHL:ssä myös käväissyt Ryan Rippey sekä saman ryhmän odostusarvoltaan kova Anton Manson ja tästä joukosta löytynee muutama merkittävästi tasoaan sekä asemaansa ensi kaudella nostava.
Tästä ikäluokasta löytyy myös aktiiviset ja ehdottomasti potentiaaliset yli 30-tappelun taistelijat Rimouski David Bouchard sekä Saint Johnin Brett Gallant, joten tämä osasto on liigassa kunnossa ja tuolta 1987-syntyneistä on siis poimittavissa muutamama innokas lähtöjenkerääjä sekä värintuoja jatkaessaan.

O:lla on tarjota varsin kova 1989-syntyneiden ikäluokka ja ensi kaudella prime-iässään ollessaan tekevät liigasta todella kovan. QMJHL:stä löytyy Shawiniganin
Joshua Desmarais, jolla kieltämättä potentiaalia takanaan on ja todelliset kasvot vähän vielä tällä tasolla piilossa. Nyt Quebecin listoilla oleva Boby Fugere kävi näyttäytymässä ja St. Johnsin Matt Boland on edelleen myös vähän kirjoittamaton, jos ajattelee mahdollista nousua isoksi nimeksi ja tilaa saattaa listoilla rahkeiden riittäessä olla. Ei kovin laajaa tasoa ennakkoon tässä tässä ikäluokassa ja varmasti muutama tämän ikäinen uusi kaveri liigassa ensi kaudella tappelee.

1990-syntyneissä taas hyvä tarjonta jo viime kaudella ja varmasti muutama uusi kaveri vielä ajaa itsensä sisään liigaan 2007-2008. Baie-Comeaun Kalin Paul, kovien odotusten Gatineaun Travis Stacey, todella lupaava Rouyn-Noranda Ashton Bernard ja vaikkapa Garriochin työn jatkajalta vaikuttava Lewistonin Danick Hudon-Paquette.
Sanoisin että on WHL:n kanssa aika samalla tasolla tässä ikäluokassa nyt, mutta monet vetävät tuo Jr.A/Jr.B kierroksen ennen ensiesiintymistään näissä kehissä.


Pakosti vannoutuneena Bobby Schmautz Fan Clubin puhtaana rivijäsenenä on pakko lajityypin puolesta puhujana antaa tunnustus myös Cashmanin suuntaan alan ainutlaatuisesta taidosta ja yhtenä suurena hetkenä mailojen nostaminen pystyyn oppikirjojen mukaan Jim Watsonin kanssa kahden suuren joukkueen legendaarisessa kohtaamisessa harjoitusmatsissa.
 
Paremman puutteessa voisin ilmoitella muutamasta ihan mielenkiintoisesta tapahtumasta pre-seasonin aikana junnutasolla. Lännessä harjoitusmatsit lähtevät käyntiin 29.7 ja rupeamaan kuuluu uuden ryhmän Edmontonin, Everettin ja Tri-Cityn isäntinä pitämät turnaukset. Nämä ovat hyviä paikkoja roolin ottamiseen, valojen sammuttamiseen ja lähtöjen poimimiseen, joten erityisesti Tri-Cityn pitämä tapahtuma perinteisten veristen kilpakumppaneidensa Seattlen, Portlandin sekä hyvää ryhmää kasanneen Vancouverin kanssa nostaa veden kielelle.
Harjoitusväännöt päättyvät 15.8 ja siitä tosimatsit käyntiin viihdearvon pysyessä toivotun korkealla läpi kauden. O:n puolella runkosarja pistetään käytiin keskiviikkona 19.8 ja heti ensimmäisenä perjantaina odotukset korkealle nostattava herkkupala Erien sekä Windsorin välillä.

Tämän hetkisellä tiedolla Peterborough Petesin Justin Soryal olisi jatkamassa yli-ikäisenä ja tämä menee hyvien uutisten osastoon. Ison liigan Draftin ollessa edessä lähtiessään O:n 1989-syntyneistä Peluson sekä Greenopin numerot kertovat nykytilanteesta jotakin ja ei taida isot kalat liikkua arvonsa mukaisesti. Varaamattomista 1988-syntyneistä Shine toki heitti kovat näytöt pöytään, jonka luulisi sulattavan sydämiä ja lännestä taas 1989-syntyneistä ehkä Vann omaa varteenotettavimman potentiaalin tällä hetkellä nopeasti ajatellen. Hiljaiselta listat tulevat vaikuttamaan savun laskeuduttua näiden tappelijan statuksella kehässä viilettävien tai sitä kohti urallaan etenevien jätkien kohdalla tällä tuntumalla, mutta kuten sanottua ajankohtainen ikäluokka on hyvä OHL:ssä ja 1990-syntyneitä on myös eri liigoissa mukavasti kasvamassa.

Tietysti tulevat leirit ja niiden sisäiset pelit poikivat aina tapahtumia aikojen muuttumisesta huolimatta ja niin sen kuuluu mennä asioiden ollessa kohdallaan. Hieno meriitti kuitenkin musteltavaksi tuollaiselle alemmilla junnutasoilla vetäneelle jätkälle ja sitten siihen jutun lopettaneelle, jos on päässyt leirillä vetämään jonkin pääjunioriliigassa ihan merkittävän nimen itselleen tehneen ja siellä uraansa käynnistelleen kaverin kanssa.
Toisaalta uusien jätkien ajaminen sisään sekä erityisesti tulokkaiden kohtelu joukkueen sisällä on oma maailmansa, joka jotenkin tuntuu muutamien tarinoiden kautta elävän vahvana näissä liigoissa ja ehkä räiskyy tältäkin osin sopivasti yli. Toki myös itse asioita kokeneena sekä tehneenä jaksaa tämä aina kiinnostaa ja kyllä olen oman mitättömän korteni kekoon kantanut tämän perinneosaston puolesta. Muisteluosastolla puhtaasti jäänpuolella taas tuli kerran syksyn ensimmäisissä jääharjoituksissa vähän läheteltyä linjanmukaista viestiä joukkueen sisäisestä rakenteensa nuoremman ikäluokan jätkille ja siitä sitten valmennuksen toimesta joukkueen edessä tapahtuneen puhuttelun kautta nolattuna "konkarina" aikaiseen suihkuun sisäistämään toisenlaista ajattelua.
 
Tarjolla olleista 1989-syntyneistä ehkä isoin kala ja Draftin kovin nimi 2007 Anthony Peluso lähti numerolla 160 St.Louisin riveihin ja kieltämättä vähän yllättäen tältä osastolta Flyers poimi vuotta vanhemman kauden mittaan kyllä monesti hehkuttamani Klotzin ennen numerolla 66. Tietysti molemmat pääjunioriliigojen mittapuulla ensi kauteen lähdettäessä isoja nimiä, mutta molemmilla kova noste takanaan ja Pelusolla ehkä toistaiseksi isommat viestit lähetettynä.
Toki myös O:ssa loistavan sisääntulon tehnyt Greenop liikkui ja Chicago otti hänet numerolla 156. Hänkin siis ajoi ohi Peluson ja aika näyttää kumpi kantaa vyötä heidän varsinaisella prime kaudella 2008-2009.
Dallas sai O:n lupaavasta 1989-syntyneiden ikäluokasta odotuksia vahvasti herätelleen Luke Gazdicin ja TOP-10 tekijöitä O:ssa ensi kaudella, joten kova pari Peluson kanssa heitettäväksi kaukaloon ja hyvä poiminta isoon liigaan. Kiistaton yli puhtaalla tappelijan statuksella vetäneen Jarramin tuollaisena isona huomionherättäjänä viime kaudella ja uskottavuutta tuomaan kovan Oreskovicin päänahka selvästi haltuun kertaalleen.
1987-syntynyt kieltämättä vähän vaisun loppukauden Boogaard matsin jälkeen tapellut Fraser McLaren kelpasi myös San Joseen ja saattaa siis tämän kautta jättää yli-ikäis kautensa väliin lännen tasoa silloin terävimmän kärjen osalta laskien. Käykö siis sittenkin toteen, että Lucic, Klotz ja Bendfeld akselilla jaetaan isoimmat tittelit 1987-syntyneiden kartalta poistumisten myötä?
Tämän lisäksi muutamia siinä ja siinä mainitsemisen arvoisia tässä ketjussa esim. Wildin Colton Gilliesin, Flyersin Kevin Marshallin ja erityisesti Q:n puolella 20-lähdön rajan mahdollisesti heittämällä ylittävän Kingsin Matt Fillierin ottamien lisäksi, mutta Klotz oli kyllä 2007 Draftin iso yllättäjä ja imagollisesti hyvä juttu varaajalle sekä varatulle.

Tuo viimeksi mainitsemani nuoremman ikäluokan sisäänajo poiki kuitenkin kauden, joka johti jonkinlaiseen karsintasarjaan ja täpärään korkeimmalla tasolla säilymiseen valmentajanvaihdosten jälkeen. Epäilemättä väärät jätkät siellä tukipilareina pukukopissa kouluttamassa ja joukkueen sisäistä ilmettä luomassa sillä kertaa koppi/bussipaikan määräilyineen sekä kamojen käytävälle heittelyineen sun muineen asiaan kuuluvine järkihommineen, mutta kaukalouskottavuutta näillä korostetuilla teemoilla sekä arvoilla kiekkokartalla uskoakseni edelleen on. Eikä siinä mitään kunhan se oheistoiminta, pukukoppikultttuuri, kusipäisyys ja ehkä tärkeimpänä "hyvä jätkä-kova jätkä" asenne on kohdallaan (myös omien kesken) ei sillä menestymisellä niin väliä ja muutama katkeruudensiemenkin kylvetty saunailtoja sekä tappio matsien turhautumista silmälläpitäen.
Tiivistettynä hommasta katoaa jotakin tärkeää, jos se ajetaan kiltiksi selkään taputteluksi ovien vain käydessä ja eihän se varmasti näiden muutamien kohtaamani ulkopuolelta pelipaikkaa hakemaan tulleen jätkän mielestä ollut kovinkaan ylentävää, kun joku paikallinen idiootti osoitti heille paikan vessan puolelta ja kehässä antoi keppiä joka välissä varmasti ihan riittävästi haetun asian ymmärtämiseksi. Kuitenkin kun tästä painaa läpi ansaitsee sen paikkansa ja ilmaiseksi sen ei pidä tulla, mutta tämä puhtaasti omana linjauksenani.
Niin tai näin onhan tuo tietynlainen ihme, että minuakin on muutamaan otteeseen pyydetty valmentamaan kyseisen seuran junnuporukoita ja luulisi muitakin itsestäänselvästi sopivampia löytyvän. Vanhemmillaan oli muistaakseni vanhemmista D-junnuista kyse pari vuotta sitten, mutta kieltäytynyt olen ja vähän ehkä kuitenkin kyseenalaista tämänkaltaisen ajatusmaailman ja näkökulman omaavan jätkän valmentaminen junnupuolella tässä kiekkokulttuurissa.
 
On tähän kyllä uuden päivän myötä pureuduttava vielä sen verran, että Klotzin aktiivisuutta tämä kiinnostus varmasti kaukalossa ruokkii meidän onneksemme ja tässä kyllä haettiin korkealla Klotz palavalla halulla omaan organisaatioon. Yllätti varmasti monet numerollaan ja 10-vuoden kuluttua on hieno vertailla näitä asetelmia vaikka suhteessa Pelusoon.
Kauteen 2006-2007 Klotz lähti kirjoittamattomana ja vähän kokoonsa nähden pettymyksenä, vaikka moneen kertaan todetusti tuhosi Andy Schennin ja vauhditti tämän menoa ulos liigasta tällä. Kauden aikana vähän puskista vahvasti esiin ja haki kyllä kovalla asenteella näitä liigan isoja nimiä korttiiinsa. Hyvät tasaiset lähdöt Boogaardin sekä Lynchin kanssa loppukauteen ja sinne myös kiistaton yli Rumseyn sekä tulokas Vannin päänahka, johon toivottavasti palataan Vannin ollessa tällä tasolla nyt kokeneempi ja poskelle vedetty nenä on aina komistus kiekkoilijalle.
Mike Gauthier jos poistuu tuo asia jää kesken ja Gauthier niskan päälle. Samanikäisen Bendfeldin kanssa pari lähtöä takana ja melko ympäripyöreät asetelmat tulevaisuuteen, mutta mielestäni tuo puhtaalla tappelijan statuksella kehään silloin nousseen Schmautzin voittaminen edelleen se signature fight kaverilla ja ensi kauteen tälläinen uusi iso näytös tilauksessa vaikkapa juuri kovan Bendfeldin kanssa.
Kuitenkin selkeä viesti jätkälle, että oikealla tiellä on ja vimmalla lisää nimiä vain korttiin. Tuskin kukaan odottaa kiekkokartalla kaverista muuta kuin tietyn roolin ammattijätkää ja toisaalta jos tappelijaa ottamaan ne peruslähdöt pitkässä juoksussa haettiin olisin kuitenkin ehkä suositellut Shinen varaamista tähän hommaan, koska omaa hyvän kipinän ja pilkeen tähän rooliin. Rehellisyyden nimissä tosin Klotz kieltämättä liikkunee tasoltaan kuitenkin sarjaa ylempänä ja on statukseltaan ehdottomasti heavyweight, joten aika näyttää.

Gazdicin meno Dallasin listoille saattaa joskus yhteistyön jatkuessa Suomeen päin myös kääntyä onneksemme täällä liigan ympärillä ja eikohän tässäkin Dallas hakenut tappelijaa organisaatioonsa tuossa raossa. Putoaminen Millerin oikeaan Sudbury matsissa ja paluu kartalle isosti viimeistään 86:sen Oreskovic (signature ehkä kuitenkin Jarram) kanssa otetuissa lähdöissä, joissa siis yksi todella iso voitto ja hieno oli tämänkin jätkän nousua esiin tappelijana O:n kaukaloissa seurata lähes lähtö lähdöltä 2006-2007. Olisiko sittenkin näistä nimistä se, joka 10-vuoden kuluttua isossa liigassa tappelee?
 
O:sta Killing ja lännestä Yellow Horn esiin, joten ketjuntäytteeksi ja tasapuolisuuden nimissä Q:n puolelta vaikka Brad Smith, jos paikan ottaa liigasta 2007-2008. Vaikka ei ottaisikaan Brad Smith on kiekkokartalla Brad Smith ja kyllä tällä nimellä kelpaa Summerside Western Capitalsissakin vetää ja itse asiassa ihan missä tahansa.
Tämäkin nostaa esiin eräänlaisen piinavan kysymyksen, jos toiseen laitaan viiksekäs kypärätön Smith ja toiseen hampaaton kypärrätön Brubaker, mutta kuka uskottavasti ja samalla nostalgialla-arvolla siihen keskelle?

Varaukset kun on pistetty nyt tältä osin kirjoihin ja kansiin tuollaisen isoon liigaan johtavan siteen kautta voidaan siirtyä odottelemaan Prospect turnauksia, joihin perinteisesti paljon try-out jätkiä kutsutaan varausten lisäksi mukaan mukaan.
Miten voisinkaan tässä ohittaa sen minuakin hämmentäneen tosiasian, että OHL:n mittapuullakin lähinnä penkillä tilannetta tarkaileva ja hajavaihtoja vetävä Jarram oli mukana Detdoitin paidassa ottaen monen kertaan todetusti neljä neljään matsiin. Anaheimilla mukana esim. Boogaard sekä Fletcher samassa ryhmässä try-out jätkinä ja SJHL:n kaukaloita kolunnut Dale Butland pääsi ottamaan lännen junnutason ykkösnimeä Kassiania vastaan Dallasin paidassa, eiköhän näitä vastaavia tarinoita taas saada aikaiseksi ja mielenkiintoisia nimiä mukaan.

Junioriuransa O:n puolella päättänyt perusosaston Dalyn Flatt siirtyy takaisin kotikonnuille University of Manitoban riveihin ja kyllä tämä reitti ostaa enemmän ja enemmän uskottavuutta näemmä itselleen, mutta kyllä se kunniakkain tie vie kaljaliigojen syövereihin ja ulospääsyä ei ole. Ei otellut yli-ikäisenä OHL:ssä aivan odotetulla tasolla, mutta vahvaa näyttöä osaamisesta ja tasosta esim. vähän saman osaston nuoremman painoksen Biggersin kanssa.
Entinen Saskatoonin pelaaja ja siitä voimme ottaa kosketuksen ajankohtaiseen Klotziin. Bladesin riveissä löytyy Kevin Philp, joka on eri lähteissä listattu tuonne 6`5-6´7 tuntumaan ja paljon hypetetty kaveri on 1990-syntynyt, joskin saskatoonissa näistä jätkistä vain tykätään ja tämä nähtiin juuri viime kaudella Klotzin kohdalla kaverin alkaessa vastaamaan huutoon. Viime kauteen 39-matsissa 203-minuuttia ja olisiko leirillä paikka haastaa pari vuotta vanhempi Klotz ykkösiskijän paikasta?
 
Viimeksi muokattu:
Ehkä mainitsemisenarvoisena tapahtumana tänään on vuorossa Import Draft ja Edmonton Oil Kings avaa pelin. O:ssa ensimmäisenä varannut Erie seuraa ja siellähän mukaan lähti Ryan O`Reilly, joten tulevaisuutta tehdään ja kovuutta mukana kiitettävästi isoihinkin sotiin. Lännessä ensimmäisenä jätkänsä poimi Moose Jaw ja kyseessä oli Quinton Howden.

Viimeksi mainittu Philp veti siis viime kaudella midget-tasolla South Island Thunderbirds paidassa ja jos ei Bladesin paidasta paikkaa löydy vetänee tuolla Jr.A/Jr.B-kehissä. Yritän pitää lupaukseni pysyä näistä kaukaa haetuista, kirjoittamattomista ja uusista nimistä erossa kunnes tapahtumia tulee ja nimi on aiheellista nostaa isommin esiin CHL-tasolle liittyen, mutta mielenkiintoista tämä pinnan alta kaivelu sekä arvuuttelu on ainakin minulle (ehkä tosin lähes ainoana lajissani). Pieni raapaisu kuitenkin ja ehkä linjaan iso, perus ja lännen sekopää.
Nuorta perussoturia kaipasin ja Reginassa ilmapiiriä haistelemassa jo kävi 1991-syntynyt Garrett Mitchell, joka on tuolla migdet-kehissä Regina Pat Canadiensin riveissä ottanut tälläistä leimaa otsaansa ja katsastamisen arvoinen jätkä, jos paikan ottaa 2007-2008 ja johtopäätökset sitten tämän nopean ensikosketuksen jälkeen.
Ilmeisin esiin kaivettava kunnon rähisijäksi taitaa olla kovaa mainetta itselleen erityisesti Jr.B-tasolla rakentanut 1989-syntynyt Liam Jeffries ja on ollessaan Kootenayn leirillä mukana varmasti taas nälkäinen omaa totuttuun tapaansa. Viimeksi ainakin kaksi lähtöä Luke Wiensin sekä Trent Colbergin kanssa paikasta auringossa ja tämä "loose cannon" pitäisi saada korkeimmalle tasolla mukaan tuomaan väriä ja tapahtumia. Nyt taitaa olla se tilaisuus kävellä ovista sisään tai jäädä lopullisesti ulos.
Philp on joka tapauksessa kerännyt niskaansa tulevan todella ison kalan odotuksia WHL:n kehissä ja onhan näitä nähty esim. Andy Schennin kautta, mutta nyt pitäisi ajaa itsensä sisään liigaan hyvissä ajoin, jos merkittävän nimen täällä aikoo tulevaisuudessa tehdä. Tuollainen osuessaan hyvä heitto voisi olla Philp vastaan myös 1990-syntynyt jo vuoden näitä kehiä tahkonnut Portlandin Jordan keskiympyrässä luomassa asetelmia tämän nuoremman ja 2008 isoon liigaan varattavan polven välillä.

"Bru" sekä "Motor City Smitty" on kyllä sellainen parivaljakko kiekkokartalla, että tässä voisi jopa vannoa julkisesti ikuista rakkautta ja löytää jotain suurta sisältöä elämäänsä. Oli sitten totta tai tarua mutta; "Don't you ever say anything bad about Don Cherry" on kyllä oiva heitto Smithin suusta ja tämä on kyllä yksi peruslähtökohdista mitä tulee tähän lajiin.
 
Viimeksi muokattu:

tuppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Eepee, Matti Höylä
Ehkä mainitsemisenarvoisena tapahtumana tänään on vuorossa Import Draft ja Edmonton Oil Kings avaa pelin.

Tähän mennessä suomalaisia varattu seuraavasti (eka kierros 46/60):
13 Saskatoon Blades Jyri Niemi
25 Lethbridge Hurricanes Juha Metsola
35 Sarnia Sting Tomi Karhunen
46 Seattle Thunderbirds Riku Helenius
 
Chicago ottaa 1989-syntyneen Ryan Baldwinin mukaan try-outille tulokasleirilleen ja kuuluu tähän hyvään O:n ikäluokkaan, joten Greenopin kanssa uusinta Windsorin leirin lähdöstä vuoden takaa ja Baldwin todella luvaapa toe-to-toe jätkä siellä isojen kalojen taustalla. Lähtö Shinen kanssa viime kaudella lämmitti todella sekä veti linkin suoraan tuonne menneisiin aikoihin ja varmasti omaa tuollaista TOP-10 korin potentiaalia O:n sisällä.

Import Draft yleensä poikii kauppoja ja nytkin tavara liikkui, mutta ei käsittääkseni mitään sykähdyttävää tällä rintamalla tähän ketjuun liityen. Poimintana Tri-City treidasi Juraj Valachin Giantsiin ja teki ehkä tilaa yhdelle mielenkiintoisimmista Josef Tichylle, mutta odotuksia herätellyt 1990-syntynyt Dillon Scholten pitäisi saada mahtumaan Vancouverin kokoonpanoon ja juuri myös Berube tuli uutena pakkina sisään syömään paikkoja.
Varsinaisesta varaustilaisuudesta poiketen tässä yleensä haetaan jätkää heti pelaavaan kokoonpanoon sekä monesti aika isoon pelilliseen rooliin tarkan kartoituksen pohjalta. Jokaisella ryhmällä saa olla kaksi Importia kokoonpanossansa ja harvemmin tätä kautta haetaan varsinaisia tappelijan statuksen kavereita tai muutenkaan tietoisesti tuollaisia pienemmän roolin ammattijätkiä vetämään ne muutamat vaihdot, mutta muutamaan otteeseen nähdysti peli sitten siellä opettaa, pakottaa tai muokkaa. Tunnetusti varsinkin se iso koko vetää kaikki halukkaat koputtelemaan pohkeille ja kyselemään halukkuutta, jotta nähdään jätkän todellinen luonne ja siinä se on mahdollista sitten näyttää yleensä jo leirillä.
O:n Priority Selectionissa lähti tällä kertaa 1991-syntyneitä Q:n Entryn tavoin (Saint John otti Simon Desprésin) ja lännen Bantam Draftissa 1992-syntyneitä, kun Importissa otetaan yleensä yhdellä tai kahdella äänellä lähinnä nyt 2007 pääsääntöisesti 1990 ja 1989-syntyneitä jätkiä listoille.
Itselle kun nämä käytännöt olivat aikanaan outoja pistin itse tuossa n. 18-vuotiaana postia menemään itsestäni suoraan seuroille ja sisältönä lähinnä tuo haluni tavoitella tiettyä roolia joukkueessa puhtaasti leirin kautta. Asiaan kuuluvasti kokoa vähän isommaksi, jäähyt huomiotaherättävämmäksi ja maininta että hanskat kädessäkin on hommaa treenattu, mutta ei ottannut yllättäen tulta alleen ja eikä vihreää valoa tarjonnut.

Jos rohkenisin kokeilla kepillä jäätä ja "Bru", "Bucky" ja "Motor City Smitty". Ei siis Buchberger vaan puoliksi major ja puoliksi Minor, jotta löytää tuo jakelijan paikkansa keskeltä köyhänä Linsemanina ja vaikka kypärä päässä roikotti pyyhettä tunnetuimmassa otoksessaan on myös 80-luvun kypärättömiä, joten menee salaseuran portsarille tunnusanana helmetless bileisiin pyrkiessä.
 
Tuollainen Import asia myös tässä ketjuun liittyen selkeni, että Sladok jatkanee O:ssa ja tapellessa sitä oppia asiasta tulee. Whalers ei poiminut ketään tällä kertaa ja luottoa Sladokiin näin tuntuu olevan jopa kiintiöpaikkalla, joten kuten aikaisemmin sanoi hyvällä onnella tässä on meille yli 30-lähdön kaveri ja toisella kaudella ne jääräpäisimmätkin omat jo suostuvat morjestamaan.

Tuollainen Bantam oikeuksia sivunnut kauppa nähtiin myös, joka lähetti Terrance Delaronde Moose Jawn paitaan lännessä. Yli-ikäinen kaveri ja tuo itse asiassa roppa kaupalla uskottavuutta muuten ennakkoon vaisuun ryhmään. Menee perusosaston tekijänä läpi ja vähän jäi tai jättäytyi Kassianin taustalle viime kaudella tämän hoidellessa hommat joukkueessa. Omaa kuitenkin oman historiansa tässä liigassa ja siellä mennään maalivahdin ajeluista näkyvään roolin laatuhässäköissä.
Poistujia saattaa olla pajon, joten nämän kokeneemmat jyrät voivat ampaista tulokkaiden seassa tappeluosastolla aika korkealle kauden mittaan ja Delorande kantanee tuo isoimman vastuun Moose Jawn ryhmässä 2007-2008 näillä näkymin.

Ja ne helmetless bileet löytyvät tietysti oven takaa, jossa portsaroi se Harold Snepstsin näköinen tyyppi ja tämä vihje saattaa toki johtaa myös erään toisen alakulttuuri-ryhmän bileisiin. Illan teemasta riippuen sisältä kuuluvat hurmokselliset "Harold, Harold" yhteishuudot voivat nekin viedä väärään tapahtumaan, kun Snepsts tasoittaa viimeisellä kaudella tilejä Jocelyn Lemieuxin kanssa uransa toiseksi viimeisessä merkinnässä ja olisiko Dave Hutchison ollut listan ensimmäinen.
Joka tapauksessa ei visiirin takana pelkäämistä tai Mikki Hiiriä merihädässä vaan rehellistä vanhankoulun iloittelua nostalgian tippa silmäkulmassa kypärättömiä muistellen ja kerran vuodessa helmetless of the year-palkinto ansioituneella kypäränsä menettäneenä jotain merkittävää kaukalossa tehneelle.
 
Tuossa OHL:n jätkien ja joukkueiden tilanteiden pintapuolisessa kartoituksessa unohdin amatöörimäisesti entisen St. Michaelsin eli nykyisen Mississauga Majorsin Zak Rinaldon, joka kävi pikaisesti haistelemassa O:n ilmapiiriä viime kaudella. Muutamia likaisenosaston hämmentäjiä sekä tapahtumanjärjestäjiä poistuu erityisesti Clutterbuckin ja Clunen myötä, mutta varsin pienikokoinen 1990-syntynyt Rinaldo 16-vuotiaana nosti nimeään vahvasti esiin OPJHL:n kaukaloissa ja on vahvasti leimautunut tuollaiseksi härskiotteiseksi keinoja kaihtamattomaksi kaveriksi. Hamilton Red Wingsin paidassa ikäisekseen vakuuttavat 193-minuuttia ja veti sarjassa muutamat hyvin kohahduttaneet ajot viime kaudella. Voinemme siis tilata kaverilta paikan ottaessaan tulevina kausina muutaman alkuun pistetyn tasokkaan Line Brawlin sekä parit kipinää joukkueiden välille tuovat kyseenalaiset ajot, jos sellaisia aidossa kiekkokielessä nyt tunnetaan.

OPJHL:ssä veti viime kaudella myös OHL:stä tuttu 1989-syntynyt laituri Matt Reis, joka loistavassa iskussa ollen kokosi 130-minuuttia uskottavuutta 30-pelissä Miltonissa ja asenne oli jätkällä kunnossa. Viisi merkintää runkosarjassa ja yksi lähtö play-offeissa, joten 16-vuotiaana ihan sähäkällä ilmeellä O:ssa Kingstonissa vetänyt jätkä olisi hyvä saada takaisin sille tasolla näyttämään kyntensä nyt vähän vanhempana tai uhkaa jäädä Jr.A-tason tappelijaksi.
Mississaugan Chargersin OPJHL porukan Josh Dadicin oikeudet kaupattiin nyt kesällä juuri Kingstoniin ja ajaisiko tämä myös 1990-syntynyt kaveri itsensä O:n kaukaloihin sisään. Mississauga Ice Dogsin toisen kierroksen varaus, joka varattiin tuollaisella fyysisen laiturin nimellä ja varmasti jonkinlaista mahdollisuutta nyt Kingstonissa tullaan tarjoamaan.

WHL:ssä Chilliwack Bruins liitti listoilleen varaamansa 1992-syntyneen Carter Bergin ykkösvarauksensa Kevin Sundherin ohella ja Berg oli yksi tulevaisuuden kannalta varteenotettavimmista nimistä draftissa 2007. Vakuuttavat 244-minuuttia Saskatoon Generalsin paidassa ja hyvin jo ikäisekseen kantaa fyysisen sekä arvaamattoman kaverin leimaa kiekokartalla, joten voi olla tuossa liigaan sisääntullessaan ehkä 2008-2009 varsin WHL:n historian näköinen pelaaja ja jos arvioissa pidetään kurittomuutta heikkoutena jätkän kohdalla meille se on vain erityinen vahvuus. No, onhan näitäkin nähty vaikka Justin Mazurekin kautta, mutta kyllä se luonne on jo nuorena tai sitten sitä tappajanvaistoa ja verenmakua ei ole siellä sydämessä lainkaan.
 
Kun tuosta on O:n tilanteesta puhuin ja heitin Rinaldon esiin potentiaalisena tyhjiön täyttäjänä sekä todennäköisenä uutena naamana. Muodostavat Kyle Neuberin kanssa ennakkoon hyvän parin riveissä ollessaan ja Neuber myöskin tätä 1989-syntyneiden ikäluokkaa, joka TOP-10 korin paikoista tulevaisuudessa tappelee ja nerokas toe to toe veto Gazdicin kanssa avaamaan ovia molemmille viime kautena.
Rinaldon kautta haettuna tuolta taustalta voisi kuitenkin kaivaa esiin valmentaja John McDonaldin, joka sai osakseen syyttelyä joukkueensa melko härskistä ilmeestä ja tietystä kurittomuudesta varsinkin tärkeillä hetkillä jolloin panokset olivat katossa. Toisaalta tietynlaista vanhankoulun otetta tuossa kaverin valmennuksessa ja peluutuksessa on havaittavissa, joten Red Wingsin jälkeen uusi esiintulo myydyn perinteisen Bramalea Bluesin penkin takana ja tätä ei vielä kannata kaluta loppuun tässä vaiheessa.
Nuoremman polven kavereista Kingstonin varaus 1989-syntynyt Derek Szasz veti kyseisessä Hamiltonin ryhmässä ja jo toista kauttaan OPJHL:ssä. Midget tasolta varattiin jo fyysisen kaverin leimalla ja muutamat lähdöt nyt kauteen OPJHL:n uralla, mutta kuten sanottua pääsääntöisesti tappelijaksikin laskettavat jätkät ottavat tuollaiset 5 tai 6 merkintään keskimäärin kauteen aina tulevan game misconductin alla.
Kyllä tuolta 1986 ja 1987 syntyneistä taisi löytyä ne liigan ykkösjätkät viime kaudella ja erityisesti Jr.A-tasolla se on pitkälti aina näin, mutta vertailun vuoksi 16-vuotiaana täällä vetänyt Greeenop otti Oshawassa liigaan ikäsekseenkovat 6-merkintää runkosarjaan ja Wexfordin Gazdic tuollaiset liigan perustason 3-merkintää.
Merkittävä osa näistä OHL:n jätkistä kulkeutuu sinne OPJHL:n kautta ja tie vie nykyisin monesti myös Q:n puolelle, mutta useasti O:sta pudotessa osoiteena on taas mainittu OPJHL (tosin vaikka Ontariosta tuleva Natywary QMJHL:stä OPJHL:n kaukaloihin viime kaudella) ja taitaa muutama esim. yli-ikäinen pudokas Jr.A-tasolla siellä ensi kaudellakin painaa.

Peter McNab ja miksi? Ilmiselvästi ei suoraan istu ketjuun (vaikka hetkensä hänelläkin on ja erityisesti yksi varsin suuri kiekkokartalla) ja saatetaan uida syvissä vesissä lääkkeenä ainoastaan mahdollisesti ajatuksentasolla hivenen helpottava reissu Raumalle loppukuusta haistelemaan sitä jäähallin ilmapiiriä, joka pistää asiat tärkeysjärjestykseen ja toivottavasti kukaan ei saa vastaavaa pakkomiellettä ison liigan viimeisten visiirittömien kautta aikanaan.
Ei enempää piruja seinille tästä pelin tulevasta häpäisystä sekä mahdollisesti lopullisesta irvikuvasta, mutta McNabin kurvailua kypärättömänä 80-luvulla tuli tuossa katsastettua nauhalta viikonloppuna vielä kultaiselta ajalta jolloin näitä löytyi pyöreästi yksi (ehkä kaksi) joukkueesta ja vakavastipuhuen, jos ne oikeat kortit lyödään pöytään tiukassa paikassa voitosta pelattaessa tässä kesän aikana moneen kertaan toteutettu vaihtoehto eräältä nerolta oli Marcotte-McNab-Schmautz.
 
Ontariossa värikkään liigan mainetta ottanut SIJHL saa uuden porukan ja kyseessä on Fort Frances Sabres, joten lisää pelipaikkoja liigan ilmeeseen sopiville jätkille ja tapahtumia taas tilauksessa kauden mittaan. Jos OPJHL on nykyisellään se tasokkain Jr.A-tason liiga saattaa SIJHL myös haastaa näitä lännen perinteisiä rähinäliigoja viihdearvonsa puolesta.

Jo tuttu ja turvallinen Traverse City Prospects Tournament vedetään 7-11.9 ja mukana Detroit, Dallas, Columbus, Atlanta, Ny Rangers, St. Louis, Minnesota ja Tampa Bay. Kuten sanottua täällä ehkä lähimmäksi toisiaan pääsevät nämä eri junnuliigojen jätkät ja lattialle kutsutaan perinteisesti melko halukkaasti, joten ihan heittona sieltä vaikka Peluso vastaan Kassian (10.9) ja todella herkullinen tapahtuma olisi kyseessä.
Vastaava yleensä neljän ryhmän Pacific Division Shootout Rookie Tournament järjestettäneen taas samaan aikaan Traverse Cityn tapahtuman kanssa ja ajan hengen vastaisesti joukkueilla riveissään parhaimmillaan tuollaiset 3-5 potentiaalista lähtötelineisiin asettujaa halukkaana nostamaan nimeään esiin.
17.4.1980 yksi pelin historian merkkipaaluista bench clearing brawl Bruinsin sekä Islandersin välillä, mutta käytöstä pois jo tämän loistavan pelin huuman johdosta Gillies, Nystrom, O`Reilly ja Wensink. Sodan alkaessa kuitenkin reserveissä vielä esim. Secord, Jonathan, Milbury, Cashman, Lane, Duane Sutter (antoi 1988-1989 keppiä oikelle kaverille ja kyseessä Harvard Boxing Champ) ja yksi vittumaisimmista koskaan Howatt, joten rakenne joukkueissa isojenkin taistelujen kannalta kunnossa ja kyllä sota saattaa yhtäkin miestä kaivata tässä pelissä.
Tämän heitän ihan lonkalta, mutta Bobby Schmautzin vedettyä jo Coloradossa Bruinsilla ketjuna tapahtumien alkaessa Jonathan-McNab-Marcotte ja tosin Cherry jo Rockiesin penkin takana.

O:n varauksista kun on ollut ketjuntäytettä tässä, ehkä yksi mielenkiintoisimmista nostalgiapaloista on Troy Mallette, joka poimittiin ensimmäisenä 1986 S.S Marien toimesta ja jo 19-vuotiaana tärkeimmässä sarakkeessa isossa liigassa yli 300-minuuttia uskottavuutta tulokkaana. Toki kaveri pisti silmään tuolloin ja parin kauden jälkeen hiljalleen vajosi syvälle taustalle puhtaan rivitappelijan leimalla, joten osaltaan mielenkiintoinen kehityskaari ja isossa kuvassa yksi ehkä unohdetuimmista kuitenkin suhteellisen pitkään isossa liigassa pelanneista ja tapelleista jätkistä.
Ei nyt mitään suurta juhlaa tai näytöstä missään nimessä tällä taipaleella, mutta ehkä signaturena matkan melko harmaalta loppupuolelta Baronin pudotus ja itse muistan kaverista päälimmäisenä silloin näkemäni alkupään matsin, jossa näytteli Caufieldille silmäkulmaansa ja ihon alle varmasti mentiin tulokkaan toimesta, joskin näiden asioiden ja ehkä jopa tietoisen jäähyjenkeräilyn toimesta sai vähän negatiivistakin osakseen.
 
Tuo SIJHL on kuitenkin aika uusi liiga perinteiseltä kiekkoalueelta tässä muodossa ja viime kausi vedettiin kuudella joukkueella paljon väriä liigaan tuoneen Marathon Renegadesin ollessa uusi porukka liigassa. Nyt siis seitsemällä joukkueella ohjelma läpi sekä raapaisuna ilmeen kannalta aika paljon 1986-syntyneitä viihdeosaston kulmakiviä poistuu yli-ikäisinä ja näistä esimerkeinä vaikka Andy Schenn ja Tyler Summerfield.

Aina mielenkiintoinen London Knights on tietojen mukaan tehnyt sopimuksen NAHL:ssä vetäneen Pat Maroonin kanssa ja 2007 isoon liigaan varattu kaveri jättää näin yliopistokaukalot väliin. Isokokoinen jätkä hyvillä pisteillä ja tärkeimmässä 152-minuuttia kuudella lähdöllä, joten saattaa hyvin sopia Hunterin valmentaman ryhmän ilmeeseen ja kyllä sieltä aina muutama innokas löytyy, joka tälläisen uuden naaman todellisen luonteen O:n ympyröissä haluaa testata.
Shine siis aloittaa katsomossa ja yllätys on jos Hunterin ryhmästä ei kahta tappelijan statuksella vetävää jätkää pelikelpoisina löydy heti ensimmäiseen kiekon putoamiseen. Flyersin Prospect leiri on 8-13.7 ja Beaulieu siellä Klotzin seurana mukana viime kauden pääjunioriliigojen jätkistä, joten kaverin paluu O:n kehiin on auki ja Flyersin käsissä. 1987-syntyneistä Adam Perry kuulunee suunnitelmiin ja todennäköisesti Jordan Foreman on käytettävissä sekä kutsutaan edelleen mukaan. Yksi kiintiöpaikka siis auki ja Importissa kahden poistuneen fyysisen 1986-syntyneen pakin mahdolliseksi korvikkeeksi pari puolustajaa sisään ja Beaulieun tilanteesta riippuen tai siitä huolimatta arvaillen ehkä vielä 1987-syntynyt kovemmanosaston tällä tasolla kokenut jätkä sisään kauden alla.
Näin ollen Hunter nousee todelliseksi äärimmäisiä pelin arvojen pelastukseen liittyviä liinjauksia tekeväksi koutsiksi pitäessään Jarramin mukana ja tiukalla paikat tosin ovat ainakin tässä joukkueessa ellei maisemat muutu liigan sisällä. Jarramia Detroit ei ainakaan näyttänyt nyt kutsuneen Prospect Campilleen, mutta tuleva turnaus saattaa olla sitten eri tilanne tämän osaston jätkien kohdalla ja eiköhän Jarram ollut jo vuosi sitten melko köykäisessä joukkueessa muihin ryhmiin nähden hoitamassa tuota likaista työtä sekä pyykinpesua try-outilla.
 
Chicagon Prospect Campilla näin kesää piristämään linjan mukaista esiintymistä ja päärooleissa O:n Greenop sekä aina luotettavan kasvattajan SJHL:n kehissä itseään koulinut Brennan Turner, joten jääkiekkoa parhaimillaan ja jokainen vahvuuksillaan eteenpäin. Greenop on huhuissa kovasti liikkunut Londonin suuntaan ja huhuiksi saattavat jäädä, mutta en kyllä ihmettele jos joku 1989 tai 1988 tämän osaston kaveri sisään kaupataan.

Knights mielenkiintoisesti poimii näitä kavereita jenkkien puolelta, jotka häilyvät tuossa Yliopistokiekon ja CHL:n rajamailla kuten mainittu 1988-syntynyt Maroon, jonka todellinen taso ja kasvot on mielenkiintoista nähdä kauden kuluessa Londonissa vetäessään. Kaverilla mahdollisuus mennä Ferris Staten riveihin mutta ohitti tämän ja vaikutti siihen tuo 2007 Flyersin varaus tai ei, mutta myös samoin prime-ikäinen 1988-syntynyt Tony Romano tuli sisään nyt yhden kauden jo Cornellissa vetäneenä tulevaksi kaudeksi vapaana. Tuovat myös mahdollisuutta kauppoihin tuomalla leveyttä riveihin ja pikku arvailua myös sen suhteen miksi suunta ja valinnat uran suhteen yhtäkkiä muutuivat.

Lopulta kuitenkin jätkät kaukaloon ja se siitä. Pelataan, tapellaan ja katsotaan mitä on taululla.
 
Erie on saamassa ryhmäänsä ensi kaudeksi 1989-syntyneen hyökkääjä Richard Manleyn ja tämä 6'5 sekä 220 jätkä varattiin kahdeksannella kierroksella O:n Priority Draftissa 2005. Varmasti kokeiltiin kepillä jäätä tuon mahdollisen yliopistouran suhteen ja kaveri on vetänyt USA:n Development Program kuvioissa, mutta tietojen mukaan olisi tulossa Erien leirille ja toivotavasti tämä iso jätkä vetää kuin iso jätkä kunnon liigassa vetäessään, jotta ei turhaan ansainnut tätä esiin nostamista ja alan erikoismiehet hoitavat tietysti omat hommansa.
Asiat kartalla ovat kuitenkin kohdallaan ja homma pyörii painollaan, kun tälläinen iso kirjoittamaton jätkä halutaan testata ja keppiä tulee välittämästi pohkeille. Ruminta kehässä on juuri iso jätkä, joka vetää kuin Mikki Hiiri ja varsinkin se jos iso jätkä saa koollaan jotain kehässä ilmaiseksi, mutta eiköhän Manleykin kasvonsa kauden mittaan paljasta ja sotimista sen pitää olla jo leiriltä lähtien. Valmentajana äijät raivoon ja vastustajan isoimmat jätkät tuollainen punainen vaate, jotka otetaan käsittelyyn jo alkulämmössä.
Manley 2008 Draftin tavaraa isoon liigaan ja lännen puolelta löytyy muutama varteenotettava 1990-syntynyt kaveri ensimmäisen kierroksen kärkipään jakoon. Reginan Colten Teubert (2005 WHL:n Bantam Draftin ykköspoiminta) sekä Everettin Kyle Beach, joista varsinkin jälkimmäinen saa varmasti huomiota osakseen kauden mittaan ja kaipa sinne listoille muutamia puhtaita tappeluosaston kavereita taas ilmestyy suurimmman kohun takana.
2005 Erie poimi ensimmäisellä äänellään Anthony Peluson numerolla 10, joten uskoa oli jo tuolloin kaverin potentiaaliin ja huippu vielä edessä. Täällä saattaa löytyä 1989-syntynyt kaveri liikuteltavaksi markkinoilla, joita esim. London saattaa kysellä ja Erie tuskin enää makaa liigan pohjalla 2007-2008. Tämä siis sarjataulukon suhteen, mutta lähtöjen puolesta joukkuetasolla tilanne lienee sama ja hyvä joukkue tuettavaksi 2007-2008.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös