Mainos

Vancouver Canucks 2006-07

  • 198 405
  • 1 444

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tämä kausi on Canucksin osalta ohi, joten aloitetaan uudella ketjulla spekulaatiot ensi kaudesta ja joukkueen tulevaisuudesta. Tässä vaiheessa kautta moni asia liittyy tietysti vielä osaltaan parhaillaan menossa olevaan kauteen, eli siihen, jota jotkut onnelliset joukkueet saavat jatkaa. Aloitetaan tämä ketju Vancouver Sunin erinomaisella artikkelilla Sedinin kaksosista:

http://www.canada.com/vancouversun/news/sports/story.html?id=16059a56-d001-40de-bf32-8cd0fc95e684&k=63134

MacIntyre tuo jutussaan ilmi mm. mielenkiintoisia peliaikoihin liittyviä faktoja. Sedineiden peliaika lisääntyi tosiaan edelliskaudesta kolmella minuutilla (Henrik Sedin 2003-04: 14:02, H.Sedin 2005-06: 16:54 / Daniel Sedin 2003-04: 13:32, 2005-06: 16:39).

Peliajan ohella miesten pisteet lisääntyivät niin ikään edelliskaudesta. Henrik paranteli saldojaan 42 pisteestä 75 pisteeseen, Danielin pistekehityksen ollessa puolestaan kauden 2003-04 54 pisteestä tämän kauden 71 pistettä. Henrikin pistesaldo kasvoi näin ollen yli 30 pistettä. Danielin tehot nousivat puolestaan 17 pistettä.

Aika moni Canucks-kirjoittaja oli sitä mieltä kauden aikana, että joukkueen parasta peliä esittäneelle Sedineiden ketjulle olisi pitänyt antaa enemmän peliaikaa. Kolme minuuttia on tietysti hyvä lisäys, mutta kuten MacIntyre kolumnissaan kertoo, nämä kolme minuuttia ovat tulleet pääosin alivoimapelistä.

Molempien kaksosten alivoimaminuutit ovat kasvaneet tälle kaudelle nimittäin yli kaksi minuuttia. Ylivoima- ja tasakenttäpelissä sen sijaan ei ole juurikaan eroja aikaisempaan näkynyt. Jos saa vanhoja kaivella, niin olisikohan ollut syytä?

Mielenkiintoista on se, että ykkösketjussa pelanneet (tai ainakin kauden aloittaneet) Markus Näslund ja Todd Bertuzzi pelasivat Sedineihin verrattuna ottelua kohden päälle viisi minuuttia enemmän nimenomaan offensiivisia minuutteja.

Kaksikko olisi voinut pelata ilman Näslundin nivusvammaa jopa enemmänkin. Tästä huolimatta Sedinit iskivät taululle samoja tehoja, kuin tämä kokeneempi kaksikko ja olivat huomattavasti parempia puolustuspelissään. Mielestäni vähintäänkin erikoista peluuttamista Crawfordilta.

Ensi kauden joukkuetta kasattaessa ykkösprioriteetti onkin tehdä Sedinien kanssa monivuotiset jatkosopimukset. Kaksoset pelasivat menneen kauden selvästi alihintaan (1.25 miljoonaa per mies) ja nyt edessä on tuntuva korotus. Hankala mittoittaa kaksosten tulevia papereita, mutta itse lähtisin liikkeelle viisivuotisesta ja neljä-viisi miljoonaa kustantavasta paperista.

Kaksoset ovat kuitenkin selvästi kasvaneet ykkösketjutason monikäyttöisiksi hyökkääjiksi ja olisivat tehneet tällä kaudella Näslundin tai Bertuzzin ykkösketjun minuuteilla varmasti ainakin lähemmäs 90 pistettä tai jopa päälle. Lisäksi minulla on tunne siitä, että he eivät ole vieläkään saavuttaneet pelillistä kattoaan.

Mikäli Sedineille sorvattaisiin esimerkiksi 4.5 miljoonan dollarin sopimukset per punapää, joukkueen kokonaisbudjetissa tämä tietäisi 6.5 miljoonan dollarin lisäystä. Tällä hetkellä en tarkasti tiedä, kuinka paljon NHL:n palkkakatto tulee olemaan, mutta mikäli se olisi vaikkapa 44 miljoonaa, Canucksin budjetti heilahtaisi nykyisillä pelaajasopimuksilla tämän yli vähän alle kaksi miljoonaa. Jostain pitäisi siis karsia, mutta mistä?

Trevor Lindenilla on sopimuksessaan vuosi seuran optiota jäljellä ja Linden kertoi, että mielummin lopettaa kokonaan, kuin pelaa muualla kuin Vancouverissa. Pelimotivaatiota on kuitenkin vielä jäljellä ja tästä kertoi myös se, että runkosarjan lopussa 1000 NHL-ottelunsa Vancouverin paidassa pelannut mies ei pitänyt minkäänlaisia juhlallisuuksia kauden viimeisessä ottelussa. Lindenin sopimuksesta Canucks saa todennäköisesti karsittua yhden miljoonan pois, mutta edelleen joukkue kaipaa lisää tilaa budjettiinsa.

Itse näkisin, että Canucksin ainoa mahdollisuus karsia budjettiaan lisää on treidata joko maalivahti Cloutier (palkka 2.5 miljoonaa) tai hyökkääjä Bertuzzi (palkka 5.3). Uskon, että Cloutier tullaan joka tapauksessa treidaamaan Auldin, Norosen sekä tulevaisuuden maalivahdin Cory Schneiderin tieltä. Ei Canucks voi pitää kolmea maalivahtia riveissään, ei etenkään nykyisen tiukan budjetin sisällä. Cloutierilla tavoittelisin itse ensin kesän Draftista varausvuoroa.

Bertuzzi onkin sitten ongelmallisempi tapaus. Mies pelasi tasoonsa nähden heikon kauden ja ansaitsee tähän nähden aivan liikaa, mutta toisaalta kuten Bertuzzin "paras ystävä" Marc Crawfordkin Vancouver Sunissa kertoi, koko NHL:ssa ei ollut varmaankaan ainuttakaan pelaajaa, joka olisi lähtenyt kauteen yhtä vaikeista asetelmista. Tämä kausi oli äärimmäisen raskas hänelle, mutta potentiaalia on edelleen valtavasti. Eivät miehen taidot mihinkään ole kadonneet yhden heikon kauden johdosta.

Bertuzzi itse haluaa palata joukkueeseen: "I want to be back. I should be back. I'm under contract and until I'm told otherwise not to show up here, I'll preparing myself at my summer home in Kitchener to come back and help this team out. This is my home. I've been here eight or nine years. Until someone tells me not to show up, then I'm coming." Itse en tiedä, miten häneen suhtautuisin. Oli selvää, että viime kaudella hän ei pelannut aina joukkueelle, mutta hänellä oli poikkeuksellisen raskas tilanne päällä.

Ed Jovanovskin pitäminen seurassa on puolestaan helppo ratkaisu sen osalta, halutaanko tätä vai ei, ja tämä on myös manageri Nonisin toinen päätähtäin. Miestä ei haluta missään nimessä päästää pois ja Jovanovski kertoi itse, että haluaa jatkaa Vancouverissa. Vancouver Provincessa puolustaja kertoi, että raha ei merkitse hänelle kaikkea, mutta tietenkin hän haluaa suunnilleen markkinahintaisen sopimuksen.

Tällä hetkellä miehen palkka on 3.9 miljoonaa dollaria, joten tähän pitää lisätä varmaankin miljoonasta kahteen miljoonaa dollaria. Ehkä joku 5.5 miljoonaa voisi olla aika lähellä oikeaa. Tämä tietäisi nykyiseen sopimukseen lisää 1.6 miljoonaa.

Kolmas avainkiinnitys olisi Sedinin kaksosten ketjun laitahyökkääjä Anson Carter, joka pelasi viime kaudella uransa parhaan kauden ja teki joukkueen eniten (33) maaleja. Carterillekin pitää laittaa toinen miljoona nykyisen sopimuksen päälle, mikäli hänet halutaan pitää. Kysyntää vapaiden agenttien markkinoilta on varmasti.

Lasketaan avainsopimukset yhteen minun hinnoittelemana:

Kulut:

Sedinit: lisäystä budjettiin yhteensä 6.5 miljoonaa.
Jovanovski: Lisäystä budjettiin 1.6 miljoonaa
Carter: Lisäystä budjettiin yksi miljoona.

Yhteensä: jatkosopimuksiin lisäystä yhteensä 9.1 miljoonaa.

"Säästöt":

Linden: vähennystä budjetista yksi miljoona.
Cloutier: vähennystä budjetista 2.5 miljoonaa.
Palkkakattolisä: lisäystä palkkakattoon mahdollisesti viisi miljoonaa.

Yhteensä: Vähennyksiä palkkakattoon nähden yhteensä 8.5 miljoonaa.

Canucks olisi tällä laskutavalla palkkakatossa kiinni ja en usko, että Nonis lähtisi seuraavaan kauteen näin. Kun tähän päälle pitää ottaa huomioon myös mm. Alex Auldin, Ryan Keslerin, Bryan Allenin ja Jarkko Ruudun (UFA) jatkot seurassa, jotain isompaa olisi pakko tehdä. Loppupäätelmä onkin sitten se, että Bertuzzi ei pelaa meillä ensi kaudella.

Kommentteja ensi kaudesta tähän perään. Mitä sinä tekisit, jos saisit olla Canucksin manageri Dave Nonis ensi kesän?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
nuck kirjoitti:
Kommentteja ensi kaudesta tähän perään. Mitä sinä tekisit, jos saisit olla Canucksin manageri Dave Nonis ensi kesän?

Hyvä avaus nuckilta. Ottamatta nyt alkuun kantaa siihen mitä Bertuzzille tapahtuu niin kyllähän tuo Canucksien budjetin käyttö näyttää aika pahalta. Hyvin palkattuja on budjettiin nähden mielestäni liikaa.

Kauden 05-06 palkoilla:

Naslund 6 000 000
Bertuzzi 5 269 080
Jovanovski 3 990 000
Ohlund 3 500 000
Morrison 3 200 000
Cloutier 2 450 000
---------------------
6 pelaajaa 24 409 080

Tuohon siis Jovanovskin pari milliä vielä lisää niin huh huh. Nuo palkat olis sitten uudesta capista noin 60 prossaa.

Nyt siis pitäisi mielestäni laittaa nuo miehet tärkeysjärjestykseen ja karsia "turhat". Jovanovskin nostaisin melkeinpä ykköseksi ja ruotsalaiset seuraaville sijoille. Sitten omalla listalla onkin Bertuzzi. Morrison ja Cloutier ovat mielestäni noista vähiten tärkeät joukkueen kannalta. Varsinkin jos ajatellaan että Auld pelasi jo nyt hyvän kauden ja uskotaan siihen että parantaa seuraavalla. Samoin jos Henkka Sedin nostetaan ykkösen sentteriksi niin Morrisonin 3,2 on helvetisti liikaa kakkosen miehelle.

Arviot 06-07 palkoista:

Naslund 6 000 000
Jovanovski 5 500 000 (arvio)
Bertuzzi 5 269 080
H. Sedin 3 500 000 (arvio)
H. Sedin 3 500 000 (arvio)
Ohlund 3 500 000
----------------------------
6 pelaajaa 27 269 080

Eli vieläkin melkoisesti tuo "avauskokoonpanon" palkka. Mutta eipä noista muista oikein olisi vielä tässä rakennusvaiheessa valmis luopumaan. Bertuzzin myyminen tosin näyttäisi jo nyt varsin todennäköiseltä.

Ne pelaajat joilla sopimukset jatkuvat:

Salo 1 500 000
Cooke 1 500 000
-----------------
6+2 pelaajaa 30 269 080

Kuvitteelliseen 44 miljoonan cappiin siis matkaa vajaat 14 miljoonaa. Ja pelaajia kasassa 8 kappaletta. Nyt ei ole muistikuvaa monenko palkka lasketaan cappiin, mutta oletetaan että se on 20 pelaajaa. Vielä siis 12 pelaajaa tarvitaan, 2 maalivahtia, 3 pakkia ja 7 hyökkääjää. Tosin Kevin Bieksalla taitaa sopimus jatkua, mutta sen arvosta ei ole tietoa.

Nyt sitten arvioita sopimuksista ja niiden arvoista.

Auld 1 200 000
Noronen 600 000

Allen 1 200 000
Baumgartner 800 000
Bieksa 700 000

Carter 2 000 000
Linden 1 000 000
Kesler 1 000 000
Ruutu 800 000
King 600 000
Burrows 600 000
--------------------
11 pelaajaa 10 500 000
19 pelaajaa 40 769 080

Eli tämän mallin mukaisesti viimeiselle hyökkääjälle jäisi sitten kolmisen miljoonalla. Tosin jos pelaajabudjettiin lasketaankin esim 23 pelaajaa niin sitten loput saisivat noin 800 000 per nenä. Ja hyvähän tuohon cappiin olisi vähän varaakin jättää.

Mutta mikäli budjetti onnistuttaisiin rakentamaan tuohon malliin niin kyllä itse sitten pitäisin Bertuzzin joukkueessa.
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Mr. Smith kirjoitti: Bertuzzin myyminen tosin näyttäisi jo nyt varsin todennäköiseltä.

Sillä liikkeellä joukkueen ilmapiiri saadaan iloisemmaksi ja positiivisemmaksi. Voittavaa joukkuetta rakennettaessa tuo liike olisi ensimmäinen avaintemppu. Johan alettaisiin maalejakin hymyssä suin tuulettelemaan.

Ja mitenkäs Pat Quinn? TML kirjoittelee ja aavistelee, että Mr. Quinn olisi lähdössä Leafsista. Takaisin Vancouveriin, ja pysyisi samalla Kanadassa silti.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mr Scarface kirjoitti:
Sillä liikkeellä joukkueen ilmapiiri saadaan iloisemmaksi ja positiivisemmaksi. Voittavaa joukkuetta rakennettaessa tuo liike olisi ensimmäinen avaintemppu. Johan alettaisiin maalejakin hymyssä suin tuulettelemaan.

Loistava lainaus keskeltä tekstiä! Voisitko lukea koko jutun ennen kuin lainaat siitä irrallisen osan?

Keksitkö välillä jotain uusia juttuja? Tai älä ainakaan tule pilaamaan hyvää ketjua heti alkuunsa noilla paskan jauhamisilla. Mene vaikka kertomaan kuinka Toronto ja Minnesota voittavat Stanley Cupin tällä kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Näin minä kirjoitin kuukausia sitten Vancouverin edellisessä ketjussa 11.11.2005: Ja tulipahan sekin nähtyä ja lupaan että Canucks ei pelaa Stanley Cup voitosta tuolla joukkueella tänä vuonna. Ellei ainakin Bertuzzia kaupata muualle. Eivät nuo samat ihmiset ketkä esittivät tuollaista yöllä, kehity tai muutu kauden aikana psykologisesti lainkaan. Joukkue joka leijuu tuollatavalla edes kerran pari vuodessa ei ole voittaja joukkue.

Joten tiesin ja olin oikeassa näidenkin asioiden suhteen jo hyvissä ajoin. Vaistosin Vancouverin ongelmat jo 11.11.2005. Joten siinä Mr. Smithille uutta ideaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mr Scarface kirjoitti:
Joten tiesin ja olin oikeassa näidenkin asioiden suhteen jo hyvissä ajoin. Vaistosin Vancouverin ongelmat jo 11.11.2005. Joten siinä Mr. Smithille uutta ideaa.

Get over it! Ketjun nimi on Vancouver Canucks 2006-07 ei "olin taas oikeassa tässäkin asiassa".
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Sanon lyhyesti koska en ole niin kirjoitustaitoinen kuin nuck ja moni muu. Onneksi olkoon kanukit, saitte tosi huonot lähtöasetelmat drafteihin. Noh, eipä siinä hätää, tämä joukkue on tuntunut vuosi vuodelta paremmalta vaikka nyt jäätiinkin pois pleijareista. Tässä on se jokin, ehkäpä se on vain että tässä on ryhmä joka osaa pelata yhteen. JYP on pikkuseura sm-liigassakin mutta Canucks on samalla aaltopituudellla joukkuehengessä, elikkä parempaa ei paljoa nää. Sorry jos vedin JYP:n tähän keskusteluun mutta puhutaan niistä sit sille kuuluvalla palstalla, tuo oli vain yksi pieni vertaus.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Mr Scarface kirjoitti:
Joten tiesin ja olin oikeassa näidenkin asioiden suhteen jo hyvissä ajoin. Vaistosin Vancouverin ongelmat jo 11.11.2005. Joten siinä Mr. Smithille uutta ideaa.

Kolme eläköön huutoa Mr Scarfacelle! Kyllä se on hienoa kuinka voi aistia nämä ongelmat muutaman pelin näkemällä tai teksti-tv:tä selaamalla. Minä ainakin epäilen, että tuskin kukaan jatkoajan kirjoittajista voi sanoa totuuden mukaista kommenttia Vancouverin joukkuehengestä (Ellei satu olemaan Ruudulle tai Salolle sukua).

Palatakseni ketjun aiheeseen niin toistan saman monesti toistamani fraasin, että Canucksien tulisi hankkia huippumaalivahti ensi kaudeksi. Yksinkertaisesti kaksikko Auld - Noronen ei vain ole tarpeeksi hyvä. Mielestäni on tullut aika lopettaa aika jolloin maalivahdista voi sanoa vain: Ei me siihen kaaduttu. Pitäisi olla sellainen maalivahti, että vastustaja kaatuisi siihen. Auldin haluaisin nähdä vielä Canuckseissa, mutta Noroselle minun kovin vaikea keksiä mitään roolia oli sopimus tai ei.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mihinkäs se Cloutier unohtui? Vai pitääkö tämä ymmärtää niin, että mies ei kuulu tähän huippumaalivahtien kastiin?
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Henkka kirjoitti:
Mihinkäs se Cloutier unohtui? Vai pitääkö tämä ymmärtää niin, että mies ei kuulu tähän huippumaalivahtien kastiin?

Ei Cloutier mihinkään unohtunut, mutta tyydyin nuckin oletukseen, että Cloutier oltaisiin karsimassa ensi kauden joukkueesta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Kolme eläköön huutoa Mr Scarfacelle! Kyllä se on hienoa kuinka voi aistia nämä ongelmat muutaman pelin näkemällä tai teksti-tv:tä selaamalla.
Mr Scarfacehan on vielä tätäkin legendaarisempi. Hän katsoi kristallipallostaan joukkueen ongelmat tasan yhden ottelun perusteella. Tätä voisin sanoa jo loistavaksi scoutingiksi. Itse David Contekin olisi kateellinen. Tosin David Conte ei koskaan varaisi ensi kesän Draftista ensimmäisenä tai toisena venäläispelaajia, kuten Mr. Scarface tekisi. No, ehkä Mr. Scarface osuu tässäkin napakymppiin ja Andrei Popovista tulee parempi kuin Phil Kesselista, Jonathan Toewsista tai Jordan Staalista.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Palatakseni ketjun aiheeseen niin toistan saman monesti toistamani fraasin, että Canucksien tulisi hankkia huippumaalivahti ensi kaudeksi. Yksinkertaisesti kaksikko Auld - Noronen ei vain ole tarpeeksi hyvä. Mielestäni on tullut aika lopettaa aika jolloin maalivahdista voi sanoa vain: Ei me siihen kaaduttu. Pitäisi olla sellainen maalivahti, että vastustaja kaatuisi siihen. Auldin haluaisin nähdä vielä Canuckseissa, mutta Noroselle minun kovin vaikea keksiä mitään roolia oli sopimus tai ei.
Norosen kohtelu oli yksi osoitus siitä, miten Crawford ja kumppanit maalivahtejaan pitkässä juoksussa peluuttavat. Nyt kun aikaisemmin ylipeluutettua Dan Clouteria ei enää voinut loukkaantumisen vuoksi ylipeluuttaa, ylipeluutettiin Auldia ja siirtotakarajalla ensi kesän toisen kierroksen varaukseen kaupattu Noronen jäi istumaan penkillä. Canucks vaihtoi käytännössä siis toisen kierroksen varauksen penkin lämmittäjään. Ihmeellisintä tässä oli se, että Noronen ei edes pelannut huonosti päästessään tolppien väliin ja samaan aikaan peliruuhkassa kokemattomana maalivahtina oleva Auld päästi välillä helpohkoja osumia taakseen.

Ensi kaudella uskon kuitenkin Norosesta olevan joukkueelle enemmän hyötyä, ainakin mikäli Canucksin penkin taakse vaan tulisi valmentaja, joka muistaa myös sen toisen maalivahdin merkityksen. Ei ole mikään ihme, että Crawfordin aikana oikeastaan vain Cloutier ja Auld ovat onnistuneet. Canucksin kakkosmaalivahdin rooli onkin ollut varmasti huonoin mahdollinen pelipaikka koko NHL:ssä - peliaikaa ei ole tullut vuosien saatossa joukkueen kakkosmaalivahdeille edes hyvien otteiden jälkeen kuin loukkaantumisten sattuessa.

Kyllä minäkin tosin huippumaalivahtia haluaisin. Ainoa huono asia on tässä vain se, että Canucksin palkkatilanne on tällä hetkellä syvältä jo ilman tätä huippumaalivahtia. Alex Auld valittiin menneellä kaudella Canucks-fanien äänestyksessä joukkueen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Uskotaan nyt siihen, että kokematon ja halpa maalivahti parantaa jatkossa ja hänestä kehittyy Cory Schneiderin (tai Mika Norosen, mikäli hän pääsee edes pelaamaan) kanssa joukkueen tulevaisuuden luotettava maalivahtikaksikko, joka pelaa ilta illan jälkeen korkealla tasolla ja kääntää pelejä joukkueelle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Lainaus:
Mr. Smith kirjoitti:
Ottamatta nyt alkuun kantaa siihen mitä Bertuzzille tapahtuu niin kyllähän tuo Canucksien budjetin käyttö näyttää aika pahalta. Hyvin palkattuja on budjettiin nähden mielestäni liikaa.


Totta, Canucksin aikaisempien kausien suhteellisen nuoren joukkueen tasaisesti nouseva menestys on samalla nostanut luonnollisesti tasaisesti koko joukkueen palkkoja. Ja jos ihan rehellisesti joukkueen tämän hetkistä tilaa katsotaan, niin voidaan tulla vain yhteen lopputulokseen: joukkue ei ole palkkojensa osalta terveessä tilanteessa tällä hetkellä.

On nimittäin suorastaan lähes mahdottomuus, että joukkue aikoo peluuttaa 15 miljoonan ykkösketjuaan ja samalla lyödä paitsi joukkueen kakkoselle useiden miljoonien korotukset kouraan, mutta myös pitää itsellään Öhlundin ja Salon lisäksi myös kesällä vapaaksi agentiksi tulevan joukkueen runkopuolustajan Jovanovskin pitkällä sopimuksella.

Kun tähän päälle pitäisi vielä maksaa kolmelle tai neljälle muullekin puolustajalle palkkoja, hankkia asiansa osaavia energiapelaajia, pitää riveissään pitkällä sopimuksella joukkueen arvokkain nuori hyökkääjä Kesler sekä joukkueen yhdeksi tärkeäksi avainpuolustajaksi noussut Bryan Allen ja tehdä vielä kahdelle maalivahdille sopimustarjoukset, niin pelivara loppuu yksinkertaisesti kesken.

Niin ikävältä kuin tämä kuulostaakin, minusta tuntuu, että Vancouver on tullut nykyisellä miehistöllään yhden tiensä päähän ja joukkue tarvitsee muutoksia niin pelikirjan puolella, kuin myös rosterin tasapainottamisen puolella. Viime kaudella Canucks oli liian paljon kahden eri kerroksen porukkaa: toisaalla joukkueessa oli sen kipeästi kaipaamat tähtipelaajat ja toisaalla taas kaksi ketjullista asiansa juuri ja juuri osaavia farmitason pelaajia.

Yksi asia, joka saattaa hyvinkin tulla nyt muuttumaan, on joukkueen valmennus. Marc Crawfordilla on tosin vielä vuosi jäljellä 1.4 miljoonan dollarin sopimustaan, mutta tästä huolimatta peräti seitsemän vuotta Vancouverissa toiminut valmennusjohto saisi minun papereissani etsiä itselleen uuden työnantajan.

Minulla oli ennen kautta ja pitkälle kauden aikanakin vankka usko joukkueen valmennukseen. Uskoin, että joukkue pystyy kokeneella valmennusjohdollaan parantamaan oman pään peliä kauden mittaan. Uskoin, että jatkuvat oman pään sekoilut saataisiin jossain vaiheessa kautta loppumaan vain yksinkertaistamalla koko joukkueen puolustuspeliä. Näin ei kuitenkaan missään vaiheessa käynyt - ei edes silloin, kun joukkueen avainpuolustajat olivat sivussa ja jokainen näki hallin ulkopuolellekin joukkueen selvät isot ongelmat.

Mennyt kausi näytti karulla tavalla sen, että Canucksin valmennusjohto ei ollut kykeneväinen muuttamaan joukkueen pelitapaa entisestä mihinkään, vaikka peli ympärillä muuttui paljonkin. Joukkue pelasi samalla systeemillä kuin se on aina pelannut ja vaikka ennen nollatoleranssia joukkueen viljelemä run&gun-tyyli toimikin hyvin, "uudessa NHL:ssä" Canucksin avoimen oman pään pelin ongelmat tulivat näkyviin selvemmin kuin koskaan.

Mielestäni yksi suuri syy, miksi joukkue ei menestynyt kauden aikana, oli siis valmennusjohdon kykenemättömyys muokata pelikirjaansa "uutta NHL:aa" vastaavaksi ja ratkaista joukkueen syvimmät ongelmat. Vancouverissa uskottiin liian vahvasti siihen, että se mikä toimi kaksi vuotta sitten, toimii edelleen. Joukkueen pelaajistosta oli kauden aikana nähtävissä se, että kaikki pelaajat eivät olleet valmennuksen kanssa samalla sivulla pelikirjan kanssa. Tämä näkyi laiskana asenteena, tämä asenne puolestaan liian helppoina takaiskuina ja tämä puolestaan - etenkin loppukaudesta - peliasenteen ja uskon puuttumisena.

Nyt joukkueen olisi siis pakko etsiä itselleen valmennusjohto, joka pystyy operoimaan nollatoleranssin sisällä, tuomaan joukkueen pelikuriin muutosta ja ennen kaikkea tuomaan uusia tuulia jo paikallaan junnaavaan Canucks-miehistöön. Canucks kaipaa muutoksia jo ihan pelkästään siksi, että seitsemän vuotta yhden valmentajan alaisuudessa alkaa olla liian pitkä aika henkisellä tasolla. Joukkue kaipaa ravistelua ja koska pääosa joukkueesta kuitenkin jatkaa yhdessä, tähän ei jää mielestäni kuin yksi vaihtoehto.

Niin osaava valmentaja kuin Crawford onkin ja niin hienon pelitavan kuin hän onkin joukkueelle luonut, hänen ja joukkueen kokeneimpien pelaajien kemiat eivät kauden aikana lyöneet yksiin. Todd Bertuzzi ja Brendan Morrison antoivat kauden aikana antamissaan lausunnoissaan julki sen, että luottoa valmennukseen ei enää ollut. Ykkösketjun miehistä ainoastaan joukkueen kapteeni Markus Näslund jaksoi olla kauden jälkeenkin luottavainen Crawfordin pelisysteemiin ja etsiä syitä enemmän itsestään kuin muista, mutta kahden avainpelaajan lausunnot kuvaavat joukkueen tulevaisuutta.

Toronton valmentajan paikalta lähtöpassit saanut ex-Canucks valmentaja ja manageri Pat Quinn olisi yksi hyvä vaihtoehto uudeksi valmentajaksi. Minulla on ollut joskus aikaisemmin ikävä Quinnia ja olen toivonut häntä joukkueen sauraavaksi valmentajaksi Crawfordin jälkeen. Quinn on valmentajana todellinen pelaajavalmentaja ja peluuttaa joukkuettaan astetta Crawfordia puolustavammin. Koska erittäin monet Canucks-fanit toivovat Canucksin siirtyvän pelaamaan parempaa puolustuspeliä liiallisen hyökkäämisen sijaan, Quinn olisi pelilliseltä kannalta katsottuna varsin sopiva vaihtoehto uudeksi valmentajaksi.

Näkisin kuitenkin tällä hetkellä, että Quinnilla olisi vain vitosrata Canucksin penkin taakse. Nimittäin toinen valmentaja, joka olisi mielenkiintoista nähdä Vancouverin penkin takana ja joka lähtee mielestäni lähtöasetelmissa nelosradalta, on farmijoukkue Manitoban valmentaja Alain Vigneault. Vigneault valmensi QMJHL liigan joukkuetta P.E.I. Rocketsia kausina 2003-05 ja on ollut tällä kaudella erinomainen valmentaja loukkaantumisista kärsineessä Moosessa. Vigneault vei koko kauden loukkaantumisista kärsineen joukkueen pudotuspeleihin ja Moose päästi runkosarjassa nuorella puolustuksella AHL:n toiseksi vähiten maaleja omaan päähän.

Vigneaultilla on aika hyvin kokemusta myös NHL:stä (vaikka tätä ei voi edes verrata Quinniin), kun hän valmensi Montreal Canadiensia syksystä 1997 marraskuuhun 2000. Hänen kokonaissaldonsa Montrealissa olivat 109-122-35 ja kerran Montreal meni Vigneaultin johdolla pudotuspeleihin. Miehen kovin meriitti Habsin penkin takana nähtiin vuonna 2000, kun Vigneault oli ehdolla vuoden NHL valmentajaksi (Jack Adams Trophy), mutta jäi äänestyksessä kakkoseksi Joel Quennevillen jälkeen.

Tämä meriitti oli kuitenkin sikäli mielenkiintoinen, että Vigneault ohitti tuolla kaudella valmentajaäänestyksessä pitkän linjan valmentajista mm. Scotty Bowmanin, Ken Hitchcockin, Jacques Martinin ja mainitun Pat Quinnin. Vielä mielenkiintoisempaa oli se, että Habsit eivät menneet kaudella 1999-00 edes pudotuspeleihin, kun joukkueen pelaajat menettivät runkosarjassa loukkaantumisten vuoksi yhteensä päälle 550 ottelua.

Tästä huolimatta joukkueen valmentaja sai siis suurta huomiota ja miksi ei olisi saanut; Montreal oli lukuisista loukkaantumisista huolimatta kauden 1999-00 runkosarjassa viidenneksi vähiten maaleja päästänyt joukkue. Jos Canucksiin haettaisiin nyt valmentajaa, jonka pelikirjassa menestys lähtee pitkälle myös puolustuksen kautta, Vigneault olisi Quinnin ohella varsin mielenkiintoinen kortti.

Vigneaultia puoltaa myös se, että mies antaa hyvin nuorille vastuuta ja tuntee joukkueen farmin pelaajat entuudestaan. Kun Moosen pelaajat ovat koko kauden ajan selvästi halunneet myös pelata valmennukselle ja pelaajat ovat antaneet valmennukselle hyvin kiitosta mediassa, Vigneault taistelee ykkösvalmentajan mahdollisesti avautuvasta paikasta tosissaan. Sinällään Vigneault olisi myös oiva valmentaja, että hän oli viime kaudella Moosen GM:n Craig Heisingerin ja Canucksin GM:n Dave Nonisin yhteinen valinta Moosen valmentajaksi - hän olisi siis Nonisille ainakin puoliksi ns. "oma valmentaja".

Vaikka (ja nyt sanon ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen toivottavasti...) Crawford saisikin lähteä, joukkueessa saatetaan nähdä muitakin muutoksia. Mainitsemani joukkueen palkkojen tervehdyttäminen on nimittäin väkisin edessä joko tänä vuonna tai viimeistään ensi kaudella. Joukkueen tärkeiden palasten pelaajamenetyksiä ei kukaan haluaisi katsoa, mutta joskus tähän on vain pakko mennä, jotta kokonaistulos olisi pitkällä tähtäimellä kokonaisuutta arvostellen parempi.

Palaan näihin asioihin lähipäivinä.

Mutta, jos tämän viestin joku on jaksanut kelata läpi, niin toivoisin mielipiteitä: kannattaako Crawfordille antaa vielä sopimuksessa oleva viimeinen vuosi aikaa ja ristiä kädet, että hän saa puolustuspelin ongelmat ratkottua, vai palkataanko joukkueelle uusi valmentaja? Entä jos palkataan, kumpi kuulostaa paremmalta: Quinn vai Vigneault. Vai kenties joku kolmas?
 
Viimeksi muokattu:

Ronning #7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canucks
Jos laitetaan sopimusneuvottelut hetkeksi syrjään, ja mietitään ketä Canuckseilla on todennäköiset mahdollisuudet varata ja mille kierroksille vuoroja vielä on?

Ilmeisesti 1.kierroksen vuoro on vielä tallessa, joten 14. sijalla varaavalla Canucksilla olisi teoriassa muutama varteenotettava vaihtoehto. Kehutut RW Okposo (11.) ja D Sanguinetti(12.) voisivat ainakin onnistua sekä lupaava power forward OHL:stä eli LW Foligno (19.). Kaikki nämä ovat siis Pohjois-Amerikasta, sillä scoutit ovat valitelleet Euroopan huonoa kokonaistasoa tänä vuonna.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ronning #7 kirjoitti:
Jos laitetaan sopimusneuvottelut hetkeksi syrjään, ja mietitään ketä Canuckseilla on todennäköiset mahdollisuudet varata ja mille kierroksille vuoroja vielä on?

Ilmeisesti 1.kierroksen vuoro on vielä tallessa, joten 14. sijalla varaavalla Canucksilla olisi teoriassa muutama varteenotettava vaihtoehto. Kehutut RW Okposo (11.) ja D Sanguinetti(12.) voisivat ainakin onnistua sekä lupaava power forward OHL:stä eli LW Foligno (19.). Kaikki nämä ovat siis Pohjois-Amerikasta, sillä scoutit ovat valitelleet Euroopan huonoa kokonaistasoa tänä vuonna.
Canucksilla on varma vuoro ensimmäiselle, viidennelle, kuudennelle ja seitsemännelle kierrokselle. Anaheimin pudotuspelimenestyksestä riippuu, saako Canucks varauksen toiselle vai kolmannelle kierrokselle. Mikäli Ankat menevät ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon, Canucks saa toisen kierroksen varauksen.

Tämä kompensaatio-varaus on ollut kysymysmerkki oikeastaan koko kauden, eikä tätä taidettu oikein missään virallistaa. Pitkään oli vallalla sellainen käsitys, että Canucks saisi tämän toisen kierroksen varauksen mikäli Anahaim menisi pudotuspeleihin, mutta Dave Nonis kertoi kauden lopulla Vancouver Provincessa, että tämän varauksen kohtalo riippuu Anaheimin pudotuspeleistä.

Canucksilla olisi ollut käytössään alunperin varaukset ensimmäiselle kierrokselle, kaksi varausta toiselle kierrokselle, yksi varaus kolmannelle ja neljännelle kierrokselle, kaksi varausta viidennelle kierrokselle sekä yksi varaus niin kuudennelle kuin seitsemännelle kierrokselle. Tämän lisäksi joukkueelle oli tämä kompensaatio-varaus. Canucksilla olisi siis ollut parhaimmillaan kolme varausta toiselle kierrokselle, mutta joukkue on kaupannut varauksiaan pois.

- Keith Carneyssa (ja Juha Alenissa) lähti Brett Skinnerin lisäksi Canucksin oma toisen kierroksen varaus.

- Mika Norosessa lähti Canucksin Islandersilta viime kesänä saatu toisen kierroksen varaus ( Brent Sopelin kaupasta ).

- Eric Weinrichissa Canucks menetti paitsi kolmannen kierroksen varauksen, myös Tomas Mojzisin.

- Sean Brownin kaupassa lähti neljännen kierroksen varaus.

- Rangersilta saatu viidennen kierroksen varaus (Fedor Fedorovin treidissa) kaupattiin Washingtoniin Maxime Ouellettin kaupassa.

Ensi kesän Draftissa toivoisin Nonisin yllättävän ja treidaavan isäntä-kaupungin managerina ylöspäin. Quebecin junioriliigan Derick Brassard olisi realistisissa toiveissa ja voi olla, että hänet viedään ilman kauppaa jo ennen Canucksin vuoroa.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
nuck kirjoitti:
Mutta, jos tämän viestin joku on jaksanut kelata läpi, niin toivoisin mielipiteitä: kannattaako Crawfordille antaa vielä sopimuksessa oleva viimeinen vuosi aikaa ja ristiä kädet, että hän saa puolustuspelin ongelmat ratkottua, vai palkataanko joukkueelle uusi valmentaja? Entä jos palkataan, kumpi kuulostaa paremmalta: Quinn vai Vigneault. Vai kenties joku kolmas?

Kyllä minäkin kannattaisin valmentajan vaihdosta. Seitsemän vuotta on koutsille kyllä todella pitkä aika ja mielestäni Canucksien organisaatiossa olisi jo muutenkin tuuleksen ja radikaalien ratkaisujen aika. "Ykkösketjumme" parhaat vuodet alkavat olla käsillä ja meillä on kuitenkin kohtuu laadukas runko, joten menestystä saisi vihdoin alkaa tulemaan.

Ja kysymykseen Quin tai Vigneault on vaikea vastata. Toisaalta Quin olisi kova sana meriittien ja pudotuspeli menestyksen kannalta, mutta toisaalta jos Crawfordin nollatoleranssi meriitit eivät ole kummoisia eivät Quinninkaan aivan maailmanluokkaa ole. Toronton, että Kanadan olympiajoukkueessa hommat meni persiilleen, joten sinällään hän ei ole aivan ässä valmentaja. Vigneaultista en juuri osaa sanoa, mutta kai hän ihan hyvä valinta olisi. Koska en edellisellä kerralla siihen saanut vastausta (en ainakaan huomannut), niin kysyn jälleen sitä, että kuulloistaisiko Brent Sutter aivan mahdottomalta valmentajalta (tai onko jotain muita syitä miksi häntä ei voisi valita)? Kanadan nuorten maajoukkue pelasi hienoa kiekkoa MM-kisoissa ja veljelläkin on mennyt isossa liigassa kovaa, siinä olisi meikän ehdokas.

Ja maalivahti kysymykseen palatakseni niin se kai ainakin on selvää, että sellaisella maalivahtiparilla joista toinen on "Crawfordin koirankopissa" tuskin voi kauteen lähteä. Koska tuskin 80 matsia kaudessa pelaavaa mokea löytyykään. Ja vielä kysymys loppuun: Mikä on Bourdonin tilanne ensi kautta ajatellen? Missä mies pelannee?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Kyllä minäkin kannattaisin valmentajan vaihdosta. Seitsemän vuotta on koutsille kyllä todella pitkä aika ja mielestäni Canucksien organisaatiossa olisi jo muutenkin tuuleksen ja radikaalien ratkaisujen aika. "Ykkösketjumme" parhaat vuodet alkavat olla käsillä ja meillä on kuitenkin kohtuu laadukas runko, joten menestystä saisi vihdoin alkaa tulemaan.
Entä kuinka radikaalit muutokset olisivat mielestäsi paikallaan? Esimerkiksi Todd Bertuzzin ja Brendan Morrisonin sopimuksiin on kiinnitetty paljon rahaa. Bertuzzi pelaa joukkueessa viimeistä sopimuskauttaan. En usko miehen jatkavan enää ensi kauden jälkeen Vancouverissa, sillä meillä ei taida olla silloin panoksia (ellei sitten palkkakattoraja nouse edelleen muutamalla miljoonalla) hänen pitämiseksi.

Ensi kausi ei ole hänelle lähtökohdiltaan yhtä hankala kuin mennyt kausi oli ja lisäksi hän pelaa "sopimuskauttaan". Itse näkisin Bertuzzin ensi kaudella paremmassa valossa kuin tähän kauteen lähdettäessä. Toisaalta nyt hänestä voisi saada vaihdossa jotain tulevaisuudessa hyödynnettävää - ensi kesänä ei saa mitään jos mies lähtee vapaan agentin papereilla esimerkiksi Floridaan tai Phoenixiin.

Pitäisikö Canucksin mielestäsi kaupata siis esimerkiksi Bertuzzi ja vapauttaa samalla paitsi tilaa nykyisen budjetin sisällä, myös hankkia uutta nostetta organisaatiolle? Vai tyydytäänkö pelkästään vaihtamaan valmentajaa ja tehdään pari marginaalikauppaa nelosketjuihin. Muutkin voivat (ja mielellään esittävätkin) esittää oman mielipiteensä.

Itse olen tällä hetkellä isomman siivouksen kannalla, josta kirjoitan tarkemmin, kun siihen on paremmin aikaa.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Koska en edellisellä kerralla siihen saanut vastausta (en ainakaan huomannut), niin kysyn jälleen sitä, että kuulloistaisiko Brent Sutter aivan mahdottomalta valmentajalta (tai onko jotain muita syitä miksi häntä ei voisi valita)? Kanadan nuorten maajoukkue pelasi hienoa kiekkoa MM-kisoissa ja veljelläkin on mennyt isossa liigassa kovaa, siinä olisi meikän ehdokas.
Hyvä vaihtoehto, mutta en tiedä, onko juniorikiekko vienyt hänet mennessään toistaiseksi (ainakin niin kauan kuin poika pelaa Red Deerissa - aina ei raha tule ensimmäisenä). Valmentaja, joka saa paikan varmasti sitten kun sen haluaa.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Ja vielä kysymys loppuun: Mikä on Bourdonin tilanne ensi kautta ajatellen? Missä mies pelannee?
Uskoisin, että pelaa samassa joukkueessa kuin tälläkin hetkellä, eli Monctonissa. Monctonillahan on Q:n pudotuspelit kesken ja Bourdonkin on päässyt loukkaantumisensa jälkeen pelaamaan. Luc on ollut oikeastaan joka pelissä joukkueensa ahkerin taklaaja, mutta pisteitä ei ole vielä loukkaantumisen jälkeen montaa tullut. Monctonilla on hyvät saumat mennä aina maaliin saakka Q:n pudotuspeleissä ja lisäksi joukkue taistelee tosissaan Memorial Cupin voitosta tämän jälkeen.

Ted Nolanin valmentama Monctonin joukkue on ollut ehkä tämän kauden kovin CHL-joukkue (tammikuun jälkeen peräti kuusi CHL Mosaik MasterCard ykkössijaa) ja Bourdon on saanut siirtonsa jälkeen pelata joukkueen puolustuksessa isoja minuutteja (25-30 minuuttia ottelussa). Alkukaudella heikosti pelanneessa Val D'Orissa nuorukainen pelasi tosin välillä jopa 40 minuuttia ottelussa, joten nyt kuormitus on parempaa ja menestystä odotettavissa.

Bourdon voisi olla NHL-tason puolustaja jo ensi kaudella (oli sitä aika monen Canucks-fanin silmissä jo viime syksynä), mutta mielestäni hänen kanssaan pitää mennä rauhallisesti. Isot minuutit hyvässä valmennuksessa, nuorten MM-kisat ja taistelu Quebecin juniorisarjan kärkisijoista joukkueen avainpuolustajana kehittävät häntä varmasti. Lisäksi koska hän on loukkaantunut tällä kaudella kahteen eri otteeseen ja pelejä jäänyt siksi väliin, miehen kannalta olisi hyvä pelata ensin ehjä kausi ja tehdä nousua vasta sitten.
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
nuck kirjoitti: Muutkin voivat (ja mielellään esittävätkin) esittää oman mielipiteensä.

Maailman eräs parhaista pelaajista, Mats Sundin, herra Pat Quinnin ohella Torontosta Vancouveriin. Eli Sundin - Bertuzziin. Ja ehkä siis Toronto antaa vielä jotain muutakin tietysti, ikävuodet kun eivät ystävillämme täsmää. Jos edes Quinn valmentaa Canucksia, niin se lisää omaa mielenkiintoani joukkuetta kohtaan 85% lisää. Tuo karakteria ja persoonallisuutta valtavasti mukanaan. Ja karismaa. Tuntee kulmat ja pysyisi samassa maassa. Ja tuo suoraviivaisen pelityylin takuu varmana mukanaan. Tätähän Hiisi tuolla ylempänä ehdotteli myös, itsekin tiedustelin aiemmassa vaiheessa kautta teiltä noita Quinnin aiempia historia-faktoja Vancouverista, ja sain positiivista tietoa asioista. Sundiniahan oltiin huhujen mukaan kauppaamassa jo aiemmin Bertuzziin (Aftonbladet ja pari muuta lähdettä), mutta huhuja tietysti tosiaan. Näslund - Sundin = Parempi kuin J.Thornton - Cheechoo, se on lupaus. Sundin on Hidalgo. Nämä ovat omat yksinkertaiset teesini Vancouveriin. Eli minustahan Crawford teki virheitä jo silloin Coloradoa vastaan alkukauden matseissa, mutta ei niistä nyt enää sen enempää.....
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mr Scarface kirjoitti:
Maailman eräs parhaista pelaajista, Mats Sundin, herra Pat Quinnin ohella Torontosta Vancouveriin. Eli Sundin - Bertuzziin. Ja ehkä siis Toronto antaa vielä jotain muutakin tietysti, ikävuodet kun eivät ystävillämme täsmää.

Sundiniahan oltiin huhujen mukaan kauppaamassa jo aiemmin Bertuzziin (Aftonbladet ja pari muuta lähdettä), mutta huhuja tietysti tosiaan. Näslund - Sundin = Parempi kuin J.Thornton - Cheechoo, se on lupaus. Sundin on Hidalgo.

Heh, olisipahan kauppa. Ensinnä tuon Sundinin aika valokeiloissa alkaa olla ohitse. Ja alkuun voisi todeta syyn miksei Sundin tule Vancouveriin: 6 840 000. Jos Bertuzzin palkka (5,2) on liikaa niin sitten vielä NHL:n yksi ylipalkatuimmista pelaajista tilalle ja 1,6 milliä lisää. Heh heh. Tuolla rahalla saadaan sentään kohtuu pätevä hyökkääjä (esim Carter) Bertuzzin lisäksi.

Olihan noita huhuja Ruotsissa ja "laatulehdistössä", mutta eipä niitä vakavammin voi ottaa. Hyviä lupauksia Naslund-Sundin kaksikon toimivuudesta, helppo tietty luvata kun ei tule toteutumaan.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
nuck kirjoitti:
Kun tähän päälle pitäisi vielä maksaa kolmelle tai neljälle muullekin puolustajalle palkkoja, hankkia asiansa osaavia energiapelaajia, pitää riveissään pitkällä sopimuksella joukkueen arvokkain nuori hyökkääjä Kesler sekä joukkueen yhdeksi tärkeäksi avainpuolustajaksi noussut Bryan Allen ja tehdä vielä kahdelle maalivahdille sopimustarjoukset, niin pelivara loppuu yksinkertaisesti kesken.

Niin ikävältä kuin tämä kuulostaakin, minusta tuntuu, että Vancouver on tullut nykyisellä miehistöllään yhden tiensä päähän ja joukkue tarvitsee muutoksia niin pelikirjan puolella, kuin myös rosterin tasapainottamisen puolella. Viime kaudella Canucks oli liian paljon kahden eri kerroksen porukkaa: toisaalla joukkueessa oli sen kipeästi kaipaamat tähtipelaajat ja toisaalla taas kaksi ketjullista asiansa juuri ja juuri osaavia farmitason pelaajia.

...

Mutta, jos tämän viestin joku on jaksanut kelata läpi, niin toivoisin mielipiteitä: kannattaako Crawfordille antaa vielä sopimuksessa oleva viimeinen vuosi aikaa ja ristiä kädet, että hän saa puolustuspelin ongelmat ratkottua, vai palkataanko joukkueelle uusi valmentaja? Entä jos palkataan, kumpi kuulostaa paremmalta: Quinn vai Vigneault. Vai kenties joku kolmas?

Minä olen käsittänyt että Quinn olisi menossa Pitsburghiin GM:ksi. Siellä hänen kokemuksestaan olisi enemmän hyötyä kuin Canucksien penkin takana. Eiköhän Quinnin päivät valmentajana ala olla jo ohi.

Tuosta joukkueen palkkatilanteesta olen osin eri mieltä. Eikös uuden CBA:n julkistamisen jälkeen sanottu että vanhat veteraanit möivät nuoret pelaajat "halvalla"? Miksi Kesslerille tai Allenille pitäisi antaa pitkä tai kallis sopimus? Hehän saavat jo nykyisin ihan OK palkkaa panokseensa nähden.

Eihän enää tarvitse antaa automaattisia palkankorotuksia pelaajaoikeuksien säilyttämiseksi. Nykyisessä "salary cap"-maailmassa juuri nuoret pelaajat ovat sitä halpaa työvoimaa, josta seurat hyötyvät eniten. Pelaajat saavat tehdä tienestinsä sitten kun he ovat veteraaneja (yli 400 NHL-ottelua) ja heistä on tulossa tai kun he ovat UFA-pelaajia.

Ja harvalla joukkuelle tuon kummoisempia jätkiä kolmos- ja nelosketjuissa on. Ei ainkaan enää nykyaikana.

edit.

Joku Sundin-Bertuzzi -kauppa on ajatuksena aivan tolkuton. Jos kerran Canucks on jonkinlaisessa rebuilding tai refreshing -vaiheessa, niin mitä ihmeen käyttöä heillä on suunnilleen Trevor Lindenin ikäiselle Mats Sundinille?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
heikkik kirjoitti:
Minä olen käsittänyt että Quinn olisi menossa Pitsburghiin GM:ksi. Siellä hänen kokemuksestaan olisi enemmän hyötyä kuin Canucksien penkin takana. Eiköhän Quinnin päivät valmentajana ala olla jo ohi.
Voi hyvin olla, että Quinnille tarjotaan tosiaan jotain seurajohdon paikkaa tms. Meilläkin voisi olla kakkosmanagerin paikka avoinna piakkoin, jos Steve Tambellini lähtee jonkin seuran manageriksi.

heikkik kirjoitti:
Tuosta joukkueen palkkatilanteesta olen osin eri mieltä. Eikös uuden CBA:n julkistamisen jälkeen sanottu että vanhat veteraanit möivät nuoret pelaajat "halvalla"? Miksi Kesslerille tai Allenille pitäisi antaa pitkä tai kallis sopimus? Hehän saavat jo nykyisin ihan OK palkkaa panokseensa nähden.
Eihän heille ole mikään suoranainen pakko tarjota selvästi isompaa palkkaa tai pidempiä sopimuksia vielä, mutta itse tekisin kuitenkin ainakin Allenin kanssa pidemmän jatkosopimuksen. Bryan Allenista tulee UFA kesällä 2008. Tälle kaudelle Allen nosti peliaikaansa keskimäärin neljä minuuttia ottelua kohden ja oli joukkueen kakkonen laukausten blokkauksissa sekä puolustajista kakkonen taklauksissa.

Junioriaikoina loukkaantumisista kärsineen puolustajan kehitys on ollut mukavasti nousevaa parin viime kauden ajan. Hän sai tälle kaudelle RFA-sopimuksen 941.000USD ja ensi kaudelle hän saisi siis RFA-sopimuksella 105% sopimuksen nykyisestä. Allenin kanssa voitaisiin tehdä tietysti pitkä sopimus ensikin kesänä, mutta uskon, että tällä hetkellä pitkän sopimuksen tekeminen voisi olla Canucksille taloudellisesti kannattavampaa pidemmällä tähtäimellä.

Vaikka Allen ei olekaan mikään tähtiluokan puolustaja, eikä hänestä koskaan sellaista taida tullakaan, hänen olisi helppo kiristää ensi kesänä (kesän 2008 UFA-statuksen johdosta) Canucksia tekemään isompi sopimus. Ellei Canucks tähän ensi kesänä suostuisi, Allen hyväksyisi vain RFA-sopimuksen, pelaisi yhden kauden pois ja olisi vapaa kuuntelemaan muiden joukkueiden tarjouksia. Uskoisin isokokoiselle, fyysiselle ja hyvälle puolustavalle puolustajalle olevan ottajia - etenkin kun Allenilla on kesällä 2008 vielä paljon pelivuosia jäljellä.

Ryan Keslerin tilanne on se, että Kesler oli jo menneellä kaudella joukkueen paras alivoimahyökkääjä ja lisäksi hän taklasi joukkueen eniten, sijoittui joukkueen hyökkääjistä ykköspaikalle laukausten blokkauksissa sekä oli koko NHL:n sisällä "kiekonriisto-kiekonmenetys-hyötytilastossa" NHL:n kakkosena (+41). Monet veikkaavat Keslerista tulevaisuuden kapteenia. Miehen hyvän kehittymisen johdosta hänen kanssaan olisi hyvä tehdä pitkä sopimus, mutta tätä ei tosiaan tarvitse tehdä vielä tänä kesänä. Hänelle voidaan tarjota QO (105%). Toinen asia on sitten se, aikooko Kesler hyväksyä tämän, sillä tämä ei ole kohdallaan miehen arvon kanssa.

EDIT: Tuosta Sundin-Bertuzzi kaupasta sen verran, että kuten täällä on jo kirjoitettu, Canucksin olisi tarkoitus nuorentaa joukkuetta, ei viedä sitä lähemmäs jurassic-aikaa. Lisäksi joukkueen olisi tarkoitus leikata kärkipelaajien palkkoja, ei lisätä niitä.
 
Viimeksi muokattu:

Yorgos

Jäsen
heikkik kirjoitti:
Joku Sundin-Bertuzzi -kauppa on ajatuksena aivan tolkuton. Jos kerran Canucks on jonkinlaisessa rebuilding tai refreshing -vaiheessa, niin mitä ihmeen käyttöä heillä on suunnilleen Trevor Lindenin ikäiselle Mats Sundinille?
Eihän se Sundin nyt niiin vanha ole. Nuorempi kuin Selänne ja kaiken lisäksi vielä ihan hyvässä piste per matsi tahdissa. En tosin kaipaa itsekään Sunkkaa Vancouveriin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Yorgos kirjoitti:
Eihän se Sundin nyt niiin vanha ole. Nuorempi kuin Selänne ja kaiken lisäksi vielä ihan hyvässä piste per matsi tahdissa. En tosin kaipaa itsekään Sunkkaa Vancouveriin.

Linden syntynyt 11.4.1970, Sundin syntynyt 13.2.1971. Kyllä Sundin on melkein Lindenin ikäinen. Kuinkahan monta hyvää kautta esim. Sundinilla, Selänteellä (-70), Sakicilla (-69) ja Blakellä (-69) on jäljellä?
 

Yorgos

Jäsen
heikkik kirjoitti:
Linden syntynyt 11.4.1970, Sundin syntynyt 13.2.1971. Kyllä Sundin on melkein Lindenin ikäinen. Kuinkahan monta hyvää kautta esim. Sundinilla, Selänteellä (-70), Sakicilla (-69) ja Blakellä (-69) on jäljellä?
Sundinin muhkea sopimus on voimassa vuoteen 2008 ja uskon, että nuo jäljellä olevat kaksi kautta sujuvat samaan ~1 ppg tahtiin kuin aikaisemmatkin. Eiköhän muillakin mainitsemisilla pelaajilla halutessaan ole vielä jokunen kausi edessä. Em. herrat ovat painineet lähes koko uransa eri sarjassa kuin Linden.

Ja vielä muistutus: En haikaile herran perään.
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
heikkik kirjoitti: Minä olen käsittänyt että Quinn olisi menossa Pitsburghiin GM:ksi. Siellä hänen kokemuksestaan olisi enemmän hyötyä kuin Canucksien penkin takana. Eiköhän Quinnin päivät valmentajana ala olla jo ohi.

Eivät ole ohi. Älä hauku herra Quinnia. Siitä on näyttöjä loppukaudesta.

heikkik
kirjoitti: Joku Sundin-Bertuzzi -kauppa on ajatuksena aivan tolkuton. Jos kerran Canucks on jonkinlaisessa rebuilding tai refreshing -vaiheessa, niin mitä ihmeen käyttöä heillä on suunnilleen Trevor Lindenin ikäiselle Mats Sundinille?

Sundinista olisi se hyöty, että hänen ollessaan ensi kaudella Vancouverissa, Canucks tappelisi aivan taatusti Stanley Cupin voitosta. Te kaikki jätätte yhden asian kokoajan huomioimatta, ensi vuonnahan Vancouver haluaa jälleen Stanley Cupin, muuhan olisi järjettömyyttä. Joten Mats Sundin vuodeksi tai kahdeksi joukkueeseen ja Näslundin kaveriksi, tulosta syntyisi. Ei kannata rakentaa joukkuetta pidemmälle aikavälille, ja ei kannata nuorentaa mitään. Sundin oli NHL:n paras pelaaja Torinon jälkeen. Hän voitti muuten kullan olympialaisissakin, sellaista hyötyä hänestä vielä on joukkueelleen. Nuorentakaa vaikka sitten muita osia, ja ottakaa Sundin väkisin. Panostakaa ensi kauteen, kuten kaikki muutkin, Sundin on parhaita.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mr Scarface kirjoitti:
Sundin oli NHL:n paras pelaaja Torinon jälkeen. Hän voitti muuten kullan olympialaisissakin, sellaista hyötyä hänestä vielä on joukkueelleen. Nuorentakaa vaikka sitten muita osia, ja ottakaa Sundin väkisin. Panostakaa ensi kauteen, kuten kaikki muutkin, Sundin on parhaita.

Juu, otettais varmaan Sakic, Sundin, Blake, Chara, Elias...ja kaikki huiput, mikäli niille ei tarvitsisi maksaa palkkaa ja välittää salary capista. Kuten kaikista tämän ketjun asiallisista kirjoituksista käy selville niin Vancouverilla ei ole varaa ottaa enää yhtään kallista pelaajaa rosteriinsa.

Ja tuohon "paras Torinon jälkeen" kommentti ettei hirveästi auttanut ainakaan Torontoa tällä kaudella Sundinin oleminen rosterissa. NHL:n ylipalkatuimpia pelaajia, sanoo Mr Scarface mitä tahansa. Ja tuollaisia ylipalkattuja pelaajia välttävät nykyisin lähes kaikki joukkueet, varsinkin Canucks.

Ei joukkuetta voi rakentaa tähtäämällä vain tulevaan kauteen. Mikään seura ei tee näin puusilmäistä suunnittelua, paitsi ehkä Mr Scarfacen joukkue, joka koostuu 2-divarin kiekonsyöjistä ja voittaisi Stanley Cupin koska tahansa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös