Mainos

Fysiikkavalmentajan tarve

  • 7 011
  • 36

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Avaan uuden ketjun aiheelle, koska se näyttää puhuttavan tuolla megaketjussa siinä kuin Josef Boumediennen mahdolliset maajoukkuepelitkin.

Kuntovalmentajasta puhuminen saa usein ehkä liiankin suuret mittasuhteet. Fyysinen suorituskyky on teknisten, taktisten ja henkisten ominaisuuksien ohessa neljäsosan kokoinen pala urheilusuoritusta. Ilman kuntovalmentajaakin osaamista tältä sektorilta on olemassa, joten neljäsosan tasoitusta emme missään nimessä anna tuolla saralla. Pienetkin marginaalit olisi silti syytä ajaa kiinni tai mennä ohi, joten sen vuoksi kuntovalmentajan palkkaaminen olisi perusteltua.

Myöskään sitä ei pidä unohtaa, että kaikki suorityskyvyn osatekijät vaikuttavat toisiinsa ja suoraviivaistaen voisi sanoa, että yhden osatekijän heikkous heikentää myös muita. Vastaavasti voi myös sanoa, että toisen osatekijän vahvuudella voi parantaa heikompaa. Argumentteja asian negatiivisista ja positiivisista vaikutuksista on löydettävissä suorituskyvyn perusteista alkaen.

Sikäli fysiikkavalmentaja olisi paikallaan, että hänen työpanoksensa vapauttaisi resursseja muilta valmentajilta "oleellisempaan". Onko Jokerien liigajoukkueen valmennustiimi nyt liian ohut, kun siinä on vain kaksi päätoimista valmentajaa ja yksi osapäiväinen? Siihen en osaa sanoa vastausta, mutta joka tapauksessa kapea se on. Liian suurikin tiimi on toisaalta haitallinen, koska työnjaon täytyy tehokkuuden kannalta olla äärimmäisen selkeä.

Missään tapauksessa en usko, että fyysisellä suorituskyvyllä olisi voitettu 2000-luvun liigassa yhtään mestaruutta, vaan siltä osin finaali-joukkueet ovat olleet varsin tasoissa. Teknisillä, taktisilla ja henkisillä osa-alueilla on varmasti ollut suuremmat erot.

Siltikään en pidä huonona ajatuksena alan ammattilaisen palkkaamista, jos siihen on rahoitus olemassa. Missään kohtaa ei kannata antaa tasoitusta ja jos sitä kautta muun valmennuksen osaaminen saadaan kohdistettua paremmin heidän vahvoihin alueisiinsa, niin palkkaaminen on jopa erittäin hyödyllistä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Fysiikka- kunto- tai voimavalmentaja - ihan miten vaan - on parhaimmillaan oman alansa nero. Tiedä sitten kuinka ratkaisevaa oli Jussi Hirvosen panos aikanaan Jokereissa tällä saralla, mutta ainakin silloisten pelaajien ja valmentajan mukaan se oli hyvin merkittävä. Hirvonen teki pelaajille oman, henkilökohtaisen kunto-ohjelman, jossa otettiin huomioon kunkin pelaajan erityispiirteet ja entiset vammat yms. Kunto-ohjelman toteuttamista myös seurattiin ja sitä muutettiin tarpeen mukaan. Tällä saattoi olla yllättävänkin suuri merkitys sille, että Jokerit pystyi silloin pelaamaan hyvässä iskussa ilman isoja loukkaantumissumia. Hirvosen lähdettyä Jokereiden joukkue on kärsinyt jo useamman kauden selvästi enemmän vammakierteestä. Voi toki olla pelkkää sattumaa, mutta alan ihmisten mukaan ei ole. Itse en ota juuri kantaa kun en pysty arvioimaan asiaa sen takia, että mulla ei ole riittäviä tietoja käytettävissä. Mutta aivan maallikkona äkkiseltään tuntuu, että pätevä fysiikkavalmentaja säästää joukkueelta useita loukkaantumispäiviä vuodessa.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kuntovalmentajan tarve riippuu mielestäni hyvin pitkälti siitä, miten ajantasalla varsinaiset valmentajat ovat kuntoharjoittelun suhteen. Toki asia vaatii jatkuvaa seuraamista ja ohjausta, mutta esimerkiksi Jokereissa Lukkarilalla on tarvittava tietotaito ja vain mikäli aika ei riitä, tarvitaan erillinen kuntovalmentaja.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
cobol kirjoitti:
. Mutta aivan maallikkona äkkiseltään tuntuu, että pätevä fysiikkavalmentaja säästää joukkueelta useita loukkaantumispäiviä vuodessa.

Tai jos päävalmentaja on saanut tarvittavan koulutuksen esim. Jyväskylän liikunnalta, pystyy hän myös hoitamaan kuntovalmentajan hommat. Näin tekevät esim. Jukat Jalonen ja Rautakorpi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Gags kirjoitti:
mutta esimerkiksi Jokereissa Lukkarilalla on tarvittava tietotaito ja

Toivottavasti on. Kun Lukkarila oli edellisen kerran Jokereissa, meillä oli kaveria vammautumisen takia pois suhteellisen usein. Silloin puhuttiin paljon siitä, että Jokereiden treeni oli liian kovaa ja se johti osaltaan loukkaantumisiin. Summanen ja Lukkarila totesivat mulle, että treeni on kovaa sen takia, että keväällä oltaisiin todellisessa iskussa ja luisteltaisiin muilta suunnilleen jalat alta. Uskoin tuohon, mutta kevät paljasti sen, että näinkään ei ollut. Nimenomaan Jokerit oli se joukkue, joka oli väsynyt - syystä tai toisesta.

Nyt Jokereissa on ollut huomattavan paljon loukkaantumisia kauden kynnyksellä. Asiasta jotain ehkä tietävät kertovat, että yksi - ei siis ainoa, eikä välttämättä suurinkaan -syy on se, että joukkuetta on kuormitettu jonkin verran väärin kun harvat avainpelaajat ovat joutuneet vetämään liian tiukkaa harjoittelua väärissä paikoissa ja pelaamaan sen ohella isoja määriä. Esimerkiksi Jantunen loukkaantui tekonurmella treeneissä. Jo Kekekin tietää, että tekonurmeen tottuneet jalkapalloilijat loukkaantuvat siinä helposti. Saati sitten yli kolmekymmpinen kiekkomies.

Edellä oleva ei ole valitus. Ihan pelkkä näkemys.
 

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
cobol kirjoitti:
Fysiikka- kunto- tai voimavalmentaja - ihan miten vaan - on parhaimmillaan oman alansa nero. Tiedä sitten kuinka ratkaisevaa oli Jussi Hirvosen panos aikanaan Jokereissa tällä saralla, mutta ainakin silloisten pelaajien ja valmentajan mukaan se oli hyvin merkittävä.

Osaisko joku asioita tarkemmin seuraava kertoa, kuinka Jussin opit Hifkissä toimivat. Millaisilta "petojen" loukkaantumistilanteet ovat näyttäneet?

Sinällään cobolin tekstissä on olennainen pointti. Loukkaantumisten syy on usein liian kova, liian kevyt tai huonolaatuinen harjoittelu. Toinen syy on huolimaton elimistön huolto.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Niin

tämä kuntovalmennus asia on todella hyvä kun puhutaan Jokereista. Jotain asiasta tiedän.
Jokereissa on hyvää loukkaantuneiden pelaajien kuntoutus. Lounion Timo on varsinkin polvivammojen spesialisti joten loukkaantuneet kaverit saadaan hänen ohjeillaan hyvään kuntoon.
Toinen seikka onkin se miksi pelaajat loukkaantuvat niin paljon kuten nyt on käynyt. Tähän on monta syytä ja varsinkin Cobol on kirjoittanut niistä tähän ketjuun.
Jokereissa on säästetty rahaa aivan väärissä asioissa ja tämä kuntovalmentaja kysymys on juuri sellainen. Jätetään yksi keskiverto kaveri hommaamatta niin sillä rahalla saataisiin helposti hyvä kuntovalmentaja jolla taas säästyttäisiin useilta muilta loukkaantumisilta.
Lukkarila tietää kuinka pelaajat saadaan oksentamaan treenien jälkeen mutta näytöt kunnonajoituksesta ovat heikot. Kun puikoissa oli Jussi Hirvonen hän opasti kavereita tekemään oikein,tunsi pelaajien rajat ,kuunteli pelaajia,raportoi Aravirralle missä mennään ja homma toimi hyvin.

Nyt näin ei ole. Waden käsitys kuntovalmennuksesta perustuu juoksemiseen kuten esim Olli Malmivaara on kertonut. Arto Kuki kärsii rustottuman kasvusta polveen ja polvea "porataan"tietyin väliajoin kun on tarve ja Kuki juoksee ja kärsii vammoista.

Toivoisinkin Virmasen puuttuvan ja tajuavan tämän asian merkityksen..pian.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuntovalmennuksesta

Hirvonen sai mennä, kun Erkka ja Rami tulivat. He osasivat mielestään itse kuntovalmennuksen.
Kuntovalmentajalle (Hirvoselle?) saattaa olla tarvetta, mutta ainakaan kaikki tämän syksyn loukkaantumiset eivät johdu mitenkään valmennuksesta. Maraan osui taklaustilanteessa mailan pää, siis kyseessä oli täysi vahinko. Jarna puolestaan loukkaantui tilanteessa, jossa ei ollut kontaktia. Okei, hän pelasi jalkapalloa ja keinonurmella, mutta jos keinonurmella kirmailu kielletään kokonaan, niin samalla pitäisi kieltää paljon muita vaarallisia asioita.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
nikolaimakarov kirjoitti:
Kuntovalmentajalle (Hirvoselle?) saattaa olla tarvetta, mutta ainakaan kaikki tämän syksyn loukkaantumiset eivät johdu mitenkään valmennuksesta.

Eivät tietenkään johdu! Onneksi kukaan ei ole sellaista todennutkaan. Mitä tulee tuohon keinonurmeen, niin nivusvammasta toipunut Jarna itse oli hieman kärmeissään treenamisesta keinonurmella. Tässä hän liittyi samaan seuraan kuin Keke Armstrong, jonka mukaan sekä pelaaminen että treenaminen Finskin keinonurmella on iso riski pelaajille. Kekellä on myös näyttöä sanoistaan.

Mitä tulee tuohon fysiikkavalmentajaan, niin yksi este sellaisen palkkaamiseen on raha. Jokereiden toimisto-organisaatioon kokopäivätoimisina kuuluvat Hjallis, Masa, Räisänen, Ruohonen, Kavanne ja Vedenkangas. Siihen päälle sitten osuudet yhteisistä palveluista Areenan kanssa. Myös nämä kulut pitää kattaa tuloista. Onko jääkiekkovalmennuksen ja muun henkilökunnan välinen suhde sitten oikea, siihen en ota kantaa. Samoilla henkilökulumäärillä esimerkiksi Kärpissä on kuitenkin enemmän valmennuksellista väkeä kuin Jokereissa ja ainakin äkkiseltään tuntuisi, että se tie ei ole väärä.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
cobol kirjoitti:
Jokereiden toimisto-organisaatioon kokopäivätoimisina kuuluvat Hjallis, Masa, Räisänen, Ruohonen, Kavanne ja Vedenkangas.

Mitä nämä tyypit tekee ylipäänsä? No Masan kaikki tietää, mutta siis muuten.
Jos Hjalliksen ainoa toimi on antaa idioottimaisia lausunto lehdistölle, niin voisi hilata itsensä jokereiden palkkalistoilta pois.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Kempes kirjoitti:
Tai jos päävalmentaja on saanut tarvittavan koulutuksen esim. Jyväskylän liikunnalta, pystyy hän myös hoitamaan kuntovalmentajan hommat. Näin tekevät esim. Jukat Jalonen ja Rautakorpi.

Niin Tapparan voimista pitää huolen Kailajärven Jaakko. Toki Jukkakin pystyisi tuohon, mutta ei varmaankaan yhtä hyvin. Tärkiä mies, sano
Alla vielä Tapparan valmentajat ja huolto.

Jukka Rautakorpi 17.12.63 Kauhajoki päävalmentaja 7. kausi 2007
Kari Makkonen 20.01.55 Harjavalta valmentaja 5. kausi 2007
Mikko Saarinen 19.07.70 Tampere valmentaja 3. kausi 2007
Jaakko Kailajärvi 01.07.41 voimavalm. 7. kausi 2007
Ilari Näckel 12.08.72 mv-valmentaja 1. kausi 2007
Seppo Lehvilä joukkueenjoht.
Jarmo Männistö huoltaja
Jorma Pekkanen huoltaja
Kyösti Latvala lääkäri
Tomi Kianta lääkäri
Veli-Matti Pohjonen hieroja
Janne Keskinen fysioterapeutti
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
repe_joke kirjoitti:
Mitä nämä tyypit tekee ylipäänsä?

Räisänen, Ruohonen, Kavanne ja Vedenkangas kaikki jonkunmoisissa markkinointihommissa. Ei ainoastaan Jokereiden asioita, vaan konserniin kuuluvien muidenkin yhtiöiden asioita hoitavat.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kun tuota Tapparankin kiekkotaustaisten listaa katsoo, niin suunnilleen tuolta sen pitääkin näyttää SM-liigassa. Eipä tähän ole muuta lisättävää.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Niin

aika paljonhan riippuu valmentajista. Heikkilän Kake haluaa aina mukaansa voimavalmentajan kun vaihtaa seuraa.

Bluesilla on taustassa hyvä tilanne. Toivottavasti tilanne Jokereillakin paranee... :)
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
repe_joke kirjoitti:
Mitä nämä tyypit tekee ylipäänsä? No Masan kaikki tietää, mutta siis muuten.
Niin, mitä nyt yleensä toimistolla tehdään. Varmasti jokaisella on kädet täynnä erilaisia toimisto-, markkinointi- ja myyntihommia. Äkkiseltään tuntuu aika pieneltä Jokereiden kokopäiväiset toimistopuolen työntekijät. Valmennuspuoleen en ota kantaa, koska uskon että siellä tiedetään mitä tehdään ja asiat on mietitty huolella. Jos ei, niin silloin toimitusjohtajan pää on vadilla. Siis yleensä.
 

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
repe_joke kirjoitti:
Mitä nämä tyypit tekee ylipäänsä? No Masan kaikki tietää, mutta siis muuten.

Kuten edellä on jo mainittu, mm. myynnillisiä ja markkinoinnillisia tehtäviä ja varmasti järjestelevät esim. pelaajien asioita jne. Areenan kokoisen hässäkän tilojen ja mainosten yms hanskaamisessa on melkoisesti hommaa.

Kiirettä sielläkin (ainakin pelikaudella) pitää tosissaan, mutta silti ainakin aiemmin kun olin tekemisissä toimiston puolen kanssa, niin aina riitti aikaa ja hommat hoituivat hienosti.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Toimistoväkeä on turha asettaa vastakkain esim. fysiikkavalmentajan mahdollisen tarpeen kanssa. Kuullostaa ihan samalta kuin se, että ei Jokerit tarvitse mitään valmentajaa, onhan meillä Hjallis :) Puhutaan siis kahdesta eri asiasta.

Oma kantani on se, että Jokereiden valmennuspuolelle on saatava lisää kavereita, jos mieli pärjätä jatkossa ammattilaisliigassa. Samaan tulokseen ovat tulleet muutkin seurat, joten kai nekin asioista jotain tietävät?
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Ketjun avausviestissä Oiva taitaa mielestäni hieman aliarvioida kunto- ja voimavalmennuksen roolia.

On totta että henkiset, tekniset ja taktiset ominaisuudet ovat iso osa kokonaispaletissa, mutta kyllä fyysiset ominaisuudet pohjustavat näitä.

Loukkaantumiset ovat yksi seikka. Kausi on pitkä, ja oikeanlaisella harjoittelun ja levon suhteella niitä voidaan estää. Jos taas tämä suhde on väärä (ja siihen huonompaan suuntaan) niin helposti elimistössä jokin paikka antaa periksi. Sitten harmitellaan kun jokin paikka repesi tai revähti ihan harmittomassa juoksulenkissä.

Jarnan nivunen meni tekonurmella treenaillessa. Koska en tiedä minkälainen se tilanne oli, ei voi kun arvuutella olisiko se voitu estää paremmalla harjoitusohjelmalla ja ohjauksella?

Kunnonajoitus on toinen seikka. Huippukuntoa ei pysty pitämään yllä koko kautta, ei lähellekkään. Tästä syystä valmennuksessa puhutaankin kuntohuipuista. Esim. yleisurheilussa on helppo katsoa kauden tärkeimmät kisat ja ajoittaa huippu niihin. Jääkiekossa tahkotaan syksy, talvi ja kevät tasaisella tahdilla. Yleensähän kuntohuippua haetaan kevään ratkaisupeleihin, joukkueesta riippuen joko playoffeihin tai hieman niitä ennen. Nyt jos kuntovalmentaja tumpeloi, käy kuten Summasen jokereille. Keväällä ei luisteltukaan kenenkään yli.

Tietysti voidaan tehdä koko vuosi tasaisella vauhdilla duunia, mutta tämä kertoo vain osaamattomuudesta.

Yksittäisessä pelissä tulevat taas mukaan mm. nopeusvoima ja maitohappokestävyys. Jos koko kesä treenataan hyvällä ohjelmalla, niin pelaajasta riippuen näitäkin ominaisuuksia voidaan kehittää yllättävänkin paljon. Ja jos verrataan kahta pelaajaa, joista toisella esim. nämä kaksi ominaisuutta on hyvässä kunnossa, ja toista jolla kesä meni biitsillä, niin puhutaan jo kohtuullisen suuresta erosta pelisuoritukseen.

Toisella lähtönopeus on nopeampi, eivätkä ne maitohapot tule niin nopeasti häiritsemään suoritusta. Toinen taas lähtee hitaasti, ja maitohapot jylläävät jaloissa siinä vaiheessa, kun muut vasta lämpenevät. Hieman kärjistetysti sanottuna.

Jääkiekko on fyysinen peli, joten on mielestäni päivänselvää että fysiikalle pitäisi olla oma valmentaja. Tällöin peliesitys paranee ja loukkaantumisia estetään. Moni taklaustilanteessa tullut loukkaantuminen voi johtua huonosta fyysisestä harjoittelusta. Samoin moni revähdys voi johtua huonosta fyysisestä harjoittelusta.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Kyyberi kirjoitti:
Jarnan nivunen meni tekonurmella treenaillessa. Koska en tiedä minkälainen se tilanne oli, ei voi kun arvuutella olisiko se voitu estää paremmalla harjoitusohjelmalla ja ohjauksella?

Eikö Jarnalta mennyt nilkka? Vai onko nivunenkin taas paskana?
 

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyyberi kirjoitti:
Ketjun avausviestissä Oiva taitaa mielestäni hieman aliarvioida kunto- ja voimavalmennuksen roolia.

Voi ollakin, että aliarvioin. En itse näe asiaa kuitenkaan noin. Ymmärrän ja hyväksyn fysiikkavalmentajan merkityksen varsin hyvin. Keskustelu fyysisen kunnon merkityksestä saa mielestäni ajottain vain liian suuret mittasuhteet. Olen minäkin joskus sokeasti uskonut, että eniten fysiikkaansa panostanut joukkue on vahvin myös urheilullisella lopputuloksella mitaten. En tosin pitkään aikaan.

Liigan huippujoukkueilla fyysiset ominaisuudet ovat joka tapauksessa korkeaa luokkaa. Ratkaisevat erot eivät synny siellä, vaan näillä kolmella muulla osa-alueella. Yhtäkään finaalia ei uskoakseni ole 2000-luvulla ratkaistu fyysisellä paremmuudella - 1980-luvulla ehkä montakin.

Minustakin fysiikkavalmentajaa tarvitaan juuri harjoittelun ja elimistön huollon laadun takaamiseksi. Näin siis mikäli valmennuksen riveistä ei löydy aikaa ja osaamista riittävästi tähän. Löytyykö Immonen & Lukkarilta, sitä en ole oikea ihminen arvioimaan, koska heidän tietotaitonsa päihittää omani mennen ja tullen. En myöskään tunne harjoitusmenetelmiään riittävästi. Epäilyksiä ja spekulaatioita on hauska heittää kavereiden kanssa, mutta ne eivät ole totuus ja hyvä jos edes lähestyvät sitä.

Sikäli fysiikkavalmentajan toiminnasta voidaan saada kerrannaishyötyä, että ihminen todellakin on kokonaisuus, eikä irrallisia osia erilaisia ominaisuuksia. Kehno fysiikka vaikuttaa myös henkisiin, teknisiin ja taktisiin kykyihin. Samalla voi kääntäen sanoa, että muiden osa-alueiden hyvällä kunnolla voi paikata fyysistä heikouttaan.

Nämä hyödyt saadaan esille siinä tapauksessa, että fyysiikkavalmentaja parantaa oleellisesti fyysisen harjoittelun laatua. Kuitenkaan harjoituksillaan heikentämättä muun harjoittelun laatua.

Missään tapauksessa en voi uskoa, että erillisen fysiikkavalmentajan avulla saadaan repäistyä merkittäviä marginaaleja suorituskykyyn. Kokonaistilanteeseen ja valmennukseen merkitys on varmasti kuitenkin tarpeellinen ja siksi en itsekään pitäisi huonona fysiikkavalmentajan palkkaamista Jokereihin.
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Vakio kirjoitti:
Eikö Jarnalta mennyt nilkka? Vai onko nivunenkin taas paskana?

Nilkka, nivunen, molemmat kuitenkin navan alapuolella. Ameriikanmeiningillä, "alaraajavamma".
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
2002

Kun edellisen kerran juhlittiin mestaruutta, remmissä olivat Summanen, Lukkarila ja Immonen. Oli varmasti treenattu tarpeeksi - ja ilman "kuntovalmentajaa".
Vuotta aiemmin ja myöhemmin oli taas treenattu paljon, mutta se ei auttanut. Ehkä oli treenattu liikaakin, väärällä tavalla, huippukunto ja jonkinlainen herkistelyjakso väärin ajoittaen. Olen Oivan tavoin asemassa, jossa en tiedä, ja sivistykseni valmennustyöstä on (onneksi) vaatimattomampaa kuin Immosella ja Lukkarilalla.
Mutta, mutta: 2002 oli pudotuspelien tärkein pelaajamme Vladimir Machulda! Hän ei ollut juossut kieli vyön alla kesää, syksyä ja talvea - ainakaan Jokereiden harjoituksissa. Hän näytti varsinkin ylävartaloltaan heiveröiseltä, mutta niin vain ratkaisutilanteissa löytyi käsistä paitsi tarvittavaa pehmeyttä, myös voimaa.

Okei, olivathan joukkueessa myös Lehtonen, Niemi, TRuutu, Valtonen, Mikkola, Aalto, Banham, Rosa...kuka tahansa heistä olisi meille vahvistus edelleen. Jopa Mikkola...No, onhan meillä heistä edes Valtonen.
 

MC61

Jäsen
Suosikkijoukkue
rystylätty
Miten tämä ketju voi olla edelleen kärjessä ja vetää viestejä?

Jouko Lukkarilahan on nimenomaan kuntopuolen koutsi, jonka treenien fyysisyydestä liikkuu pelaajien keskuudessa mittava määrä kauhutarinoita. Ja sekin on jo JA:ssa ollut tiedossa aiemmin.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Vakio kirjoitti:
Eikö Jarnalta mennyt nilkka? Vai onko nivunenkin taas paskana?

Ja mun käsittääkseni Jarnalla oli jalkapöydän murtuma joka vaati leikkaushoitoa. Oliko se sittenkin siis nilkka? Vai Kyyberin mainitsema nivunen?

Mitä, häh?
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Ei se Jarna nyt joka välissä loukkaannu. Eiköhän se ole se yksi ja sama jalkapöytä. Tuo nivunen nyt vain tuli kiireessä kirjoittaessa vähän "ulkomuistista".

Mutta lainataan tuolta loukkaantumisketjusta hieman:
liigajyrä kirjoitti:
Ruotsin reissun rasitus oli liian kova kun kovan treeniputken kohdalla joutui Jokerit pelaamaan vaajaalla rosterilla.

Eli nyt on siis Jantunen ja Römpötti jalkapöydän takia sivussa, ja Dahlman sekä Kantee nivusen takia. Nyt sitä voikin miettiä miksi nivunen menee rikki? Vaihtoehtoja on muutama. Joko pidempikestoinen rasitus, jolloin kyseessä on tulehdustyyppinen vamma (esim. huono lihashuolto tai vääränlainen luistelutekniikka), huono lämmittely jonka seurauksena esim. revähdys, tai äkillinen isku/vääntyminen, jonka seurauksena jonkinasteinen revähdys.

Taaskaan en tiedä mistä kyseisten herrojen nivusvammat johtuvat, mutta pienet rahani pistän sen puolesta että molemmat olisivat olleet estettävissä. Tai ainakin toinen.

Monesti vammat laitetaan huonon tuurin piikkiin, vaikka tarkemmin tutkiessa huomaa että kyseessä oli väsyneenä treenaaminen, riittämätön lepo elimistölle, lihashuollon laiminlyönti, väärä kuormitus yms. Mikäli Jokereiden kuntovalmennuksesta vastaava henkilö on ammattimaisesti toimiva, hän katsoo jokaisen loukkaantumisen kohdalla syyt miksi näin on tapahtunut. Ja ensimmäisenä katsoo peiliin, olisiko hän voinut tehdä jotain toisin. Loukkaantumisten estäminen on yksi hänen tehtävänsä.

Jos joku tilastonikkari jaksaisi pistää muutaman viime kauden ajalta jonkinlaista vertailua loukkaantumisista eri joukkueiden välillä, niin keskustelu saisi hieman faktapohjaakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös