NHL:n voimasuhteiden itä-länsi-ottelu

  • 8 494
  • 41

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Muutama poiminta Caps-puolelta:

Ja vaikka sen idän voittaisikin, niin lännen mestari se vaan aina on pykälän idän vastaavaa edellä, ellei tilantessa ole jotain tasoittavaa loukkaantumissumaa, kuten viime keväänä oli.

Tästä todisteena lännen selvä 5-5 -johto mestaruuksissa viimeiseltä kymmeneltä pelatulta vuodelta?

Se on hyvä tietää, että kun idän joukkue voittaa niin mestaruus on väärin voitettu, mutta kun lännen joukkue voittaa niin se on joukkueen hyvyyttä.

(Selvyyden vuoksi tämä ao. Pontus Toikan quote on kommentti Henkan postaukseen, ei Ferriksen)

Näinhän se menee, tänä vuonna ainoastaan Edmontonilla, columbuksella ja Dallasilla on tappiollinen saldo idän joukkueita vastaan. Toisinpäin käännettynä ainoastaan kuudella joukkueella on voitollinen saldo lännen joukkueita vastaan.

Viime kaudella ainoastaan neljällä lännen joukkueella oli tappiollinen saldo itää vastaan, kun taas idän joukkueista yhdeksällä oli tappiollinen saldo lännen joukkueita vastaan. Southleast divisioonasta kaikilla joukkueilla oli tappiollien saldo lännen joukkueita vastaan.

Jep, runkosarjatilastot sen kertovat, pistemäärät ja keskinäiset ottelut, että mitä tulee joukkueiden vahvuuteen, valtikka on tällä hetkellä Lännen puolella. Lännessä on syvemmin kovempia joukkueita, ja kyllähän se todennäköistä on, että moni Lännen sijojen 7-10 joukkueista olisi Idässä korkeammalla, ainakin taistelemassa divisoonien kärkipaikoista. Mitä tämä sitten kertoo?

No minun mielestäni ei oikeastaan yhtikäs mitään. Top 3 Idässä on mestaruuden kannalta ihan yhtä kova kuin Lännessäkin. Eroa alkaa tulla vasta kun katsotaan siitä eteenpäin, mutta kun mietitään voittamista ja täydellisen jääkiekon tavoittelua niin kyllä voittaja voi tänäkin vuonna tulla ihan kummasta konferenssista tahansa. Ja se pelityyli, mestaruuksia tosiaan voitetaan enemmän puolustamalla kuin hyökkäämällä, mutta kyllähän sekin totuus vaihtuu vuosittain sen mukaan kummalla pelityylillä voitto tulee. Entä millä tavalla konferenssi tai sen joukkueet voivat omistaa pelitavan? Miten Devils apinoi Länttä eikä toisinpäin? Olisiko Devilsin ja Red Wingsin useiden kannujen takana kuitenkin kivikova organisaatio, valmentajat ja pelaajat, eikä mikään "konferenssiperinne"?

Täytyy myös jaksaa päättää, selitteleekö sitä finaalitappiota loukkaantumissumalla vai kovemmalla konferenssilla, sillä eikös ensimmäisellä selittely vähän kuin vesitä sen jälkimmäisen vaihtoehdon?

Kuinka kaukana Idän sijat 4-10 sitten ovat Lännen vastaavasta? Riippuu organisaatioista. Tällä hetkellä Rangers, Flyers ja Canadiens ainakin kärsivät siitä, että organisaatioita on johdettu väärien henkilöiden toimesta, tai tiettyjen palasten kohdalla on tehty vääriä valintoja. Habs ja Rangers eivät ole sopeutuneet palkkakaton jälkeiseen maailmaan yhtä hyvin kuin esimerkiksi Nashville tai Vancouver, jotka ovat käyttäneet rakentamisessaan paljon enemmän malttia.

Jälleenrakennus ratkaisee edellä mainittujen kohtaloa. Los Angeles Kings ja St. Louis Blues omaavat huikean nipun lupauksia, ja toinen heistä on nyt menossa pudotuspeleihin. Samoin Colorado Avalanche, lähelle se tulee, ja jos ei nyt, niin pian. Nämä joukkueet ovat nyt kypsyneet sen verran, että heti kun Dallasissa, Minnesotassa, Anaheimissa ja Calgaryssa on kompuroitu, takaa on tultu ja lujaa. Se kertoo kovasta konferenssista, kun nuorilla joukkueilla on kompetenssia tulla ohitse, mutta toisaalta taas, se ei nuoria joukkueita yhtään lähemmäksi mestaruutta tuo. Eikä oikeastaan kerro mistään muusta kuin siitä, missä vaiheessa ja elinkaarivahvuudessa mikäkin joukkue on tasonsa suhteen.

Idässä pohja on nyt siinä vaiheessa, ettei eväitä pöhötautisten tiputtamiseen ole. Tempun voivat lähivuosina kuitenkin tehdä ryminällä esim. Atlanta ja NY Islanders. Tampa Bayllä on myös pari sellaista kulmakiveä ettei paremmasta väliä. Jopa Toronto. Maltilla ja oikeilla valinnoilla sijat 4-10 voivat olla kiitos tämän ryhmän hyvin äkkiä tasoissa, ja jopa kääntyä. Carolina tulee nuoruuden voimalla myös. Floridassakin olisi aineksia. Heikkona pidetty Southeast voi oikeasti olla parin vuoden päästä eräs liigan kovimpia divisioonia.

Ei ole mitään väärin voitettuja mestaruuksia, vaikka sitä kuinka toivoisi voivansa sellaisista päättää. Kaikki mestaruudet eivät ole toivottuja, mutta ansaittuja ne ovat.

~BREASTS!!!
 
Viimeksi muokattu:

Phinor

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Lännen faneille on viime aikoina ollut erityisen tärkeää korostaa oman konferenssin paremmuutta ei vain jatkoajassa, vaan myös HFBoardilla ja muualla. Vaan avasitpa ketjun juuri sopivasti, sillä nyt myös yksi pelaaja, R.J. Umberger, on liittynyt tähän konferenssikeskusteluun: http://blog.dispatch.com/cbj/2010/04/umberger_not_picking_the_caps.shtml

Lyhyesti käännettynä _mikään_ lännen tiimi ei jää Capitalsin jalkoihin. Capitals yksinkertaisesti pelaa jääkiekkoa väärin.

Oli miten oli, oma kantani on, että lännen ja idän välillä on tällä hetkellä eroa kokonaisuutta katsottaessa, mutta kärkitiimien väliset matsit olisivat 100 matsin sarjassakin hyvin lähellä 50-50% voittosuhdetta. Jos joku siitä iloa saa irti, että Toronto ja Southeast division löytyvät idästä, niin ei muuta kuin ilo sitten irti vaan. Playoffeissa, kuten ensimmäisessä viestissä on mainittu, tilanne on 10 vuoden ajalta 5-5. Ja kannuja tässä liigassa toivottavasti edelleen metsästetään.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
No tämän hetken tilanne ihan pelkistettynä menee niin, että lännessä pudotuspelit alkavat jo ensimmäiseltä kierrokselta, kun taas idässä ensimmäinen kierros noille huippujoukkueille on aivan läpihuutojuttu.

Tämä sitten näkyy väsymysetuna finaalivaiheessa, kun lännen kovan kolmen kierroksen taistelujen jälkeen vastaan asettuu vain kaksi kovaa kierrosta pelannut idän joukkue.

Eihän se tietysti aina näin sataprosenttisesti mene, yllätyksiä tapahtuu ja joku lännen joukkue voi saada pitkän levon sweepattuaan esim vihulaisen tokalla kierroksella. Mutta alkuasetelma suosii itää, koska heikon keskikastin takia huippujengit pääsevät vähemmällä taistelulla finaaleihin.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Mutta alkuasetelma suosii itää, koska heikon keskikastin takia huippujengit pääsevät vähemmällä taistelulla finaaleihin.
En ymmärrä tätä itä/länsi vertailua. En ymmärtäisi jos idän joukkueilla olisi enemmän pisteitä kuin lännessä. Kai tässä matkitaan isompien poikien keskustelua.

Luulen että idässäkin joutuu pelaamaan ensimmäisestä kierroksesta lähtien ja tuskin kukaan kärkikolmikosta ottaa mielellään vastaansa esim. Flyersit joka pelin loksahtaessa kohdalleen jyrää pitkälle. (kannattaa käydä katsomassa rosteri ja jatkaa maalivahtia pitemmälle). Läpihuutojuttu ja NHL:n pudotuspelit ei kuulu minusta samaan lauseeseen mutta joskus sitä pääsee ensimmäiseltä kierrokselta helpommalla kuin toiset kuten esim. viime kaudella.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
No tämän hetken tilanne ihan pelkistettynä menee niin, että lännessä pudotuspelit alkavat jo ensimmäiseltä kierrokselta, kun taas idässä ensimmäinen kierros noille huippujoukkueille on aivan läpihuutojuttu.

Tämä sitten näkyy väsymysetuna finaalivaiheessa, kun lännen kovan kolmen kierroksen taistelujen jälkeen vastaan asettuu vain kaksi kovaa kierrosta pelannut idän joukkue.

Tänä vuonna sijoja 4-8 miehittää idässä monenmoista joukkuetta. Toden totta jos vaikkapa Detroit-lasein katsoo noita joukkueita, niin jokainen niistä kalpenee (lähihistoriansa) menestyksen saralla Detroitille. Mutta niin muuten on monen muunkin joukkueen kohdalla, ja myös Lännessä on aika monta joukkuetta, joista Kingsit ja Nashvillet ovat täysin ummikkoja vielä pleijarimenestyksen suhteen, ja Calgary treidien ja mielikuvituksettoman pelitavan sekasikiö. Eikä punasiipien normaalia alempi sijoitus kuitenkaan yksin kovasta seurasta lännen puolella kerro, vaan onhan siellä ollut muitakin ongelmia. Ongelmia, joita on ollut myös kyseisillä idän jengeillä.

Jos nyt otetaan vaikkapa Detroit käsittelyyn niin parin edellisen kevään avauskiekat Columbusta ja Nashvilleä vastaan tuskin ovat mitään hikimaratonin Goljatteja olleet finaalivastustajien aloituksiin. Hyvin vähän noista voi mitään avauskierroksia tuijottamalla päätellä, tänäkään vuonna. Jos Lännen joukkue häviää finaaleissa Idän joukkueille, se johtuu siitä että Idän jengi pelaa paremmin ja Lännen huonommin.
 

pöljä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tammela-01
Kyllä tänä vuonna idässä kärkijoukkueet saavat ihan tosissaan pelata heti alusta lähtien. Niinkuin yllä kirjoitettiin, Philadelphialla on kova joukkue, poislukien molari, mutta kaikkien palasten loksahtaessa kohdalleen saa Washington tai Devils tehdä tosissaan töitä jatkoon pääsyn eteen. Tai sitten sarja menee suoraan 4-0. Eihän näistä tiedä.
Eikä sovi unohtaa Bostonia. Lievähköä alisuorittamista koko kauden mutta varmasti pleijjareissa kova luu.
Ennemminkin uskoisin lännen puolella olevan asteen verta helpompaa kärkijoukkueilla. Kolmikosta Kings, Avalanche, Flames ei kyllä ole vastusta San Joselle tai Chicagolle. Detroit jyrää vielä viidenneksi ja ikävä kyllä katkaisee Phoenixin kauden ekalle kierrokselle. Nashville - Vancouver sen sijaa saattaa olla hyvinkin tasainen sarja. Tai sitten sekin menee 4-0. Mistä näistä tietää.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Puck Daddy -blogissa on myös mietitty tätä itä-länsi -asetelmaa Umbergerin lausunnon innoittamana.

Kanta tuossa blogissa on melko vahvasti kallellaan siihen suuntaan, että lännen joukkueet joutuva kärsimään kohtuuttomasti vaikeammassa konferensistaan. Yhtenä ratkaisuna pyöritellään pleijareita, joihin pääsisivät mukaan 16 parasta konferensista riippumatta.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kanta tuossa blogissa on melko vahvasti kallellaan siihen suuntaan, että lännen joukkueet joutuva kärsimään kohtuuttomasti vaikeammassa konferensistaan. Yhtenä ratkaisuna pyöritellään pleijareita, joihin pääsisivät mukaan 16 parasta konferensista riippumatta.

Kertoo kaiken tuon artikkelin laadusta se, ettei siinä ole sanallakaan mainittu että tuolla systeemilla idästä olisi kahden edelliskauden aikana mennyt 9 joukkuetta playoffeihin ja lännestä puolestaan vain 7. Että mitäs seuraavaksi keksitään todistelemaan lännen paremmuutta?
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Läntisen konferenssin joukkueet joutuvat matkustamaan huomattavasti enemmän kuin itäisen konferenssin bussimatkajoukkueet joilla puolet pelimatkoista pelataan oman kotihallin naapurissa.

Tätä sitten tietysti tasoittaa se fakta, että median huomio kiinnittyy lähinnä akselille itä+Detroit ja Kanadan läntiset joukkueet joka pakottaa idän joukkueet rakentamaan joukkueita jatkuvan draaman sävyttämänä. Useat joukkueet, kuten esimerkiksi Tampa Bay, Montreal ja Toronto, ovat lähinnä farsseja. Läheltä liippaa myös New Yorkin kaksikko, omista syistään, enkä voi käsittää miten Philadelphiassa ei ole nähty ihan oikeaa ykkösmaalivahtia sitten.. ööh... Vanbiesbrouckin? Eikö siellä ymmärretä mistä on ollut kyse kun kenttäpelaajat ovat ihan oikeasti huipputasoa mutta silti menestystä ei tule, vaikka maalissa on viime kaudella venäjällä pelannut egomestari tai Sharksin vanha kakkosmaalivahti joka heittää hyvää läppää pukukopissa?

Toki Itä on tällä hetkelläkin mukana vakavassa SC kilpailussa kärkijoukkueiden osalta, mutta mikä olisi tilanne jos jotkut Crosby, Ovechkin ja Malkin olisivatkin olleet tavallisia kuolevaisia tyyliin Tavares. Heikkoa olisi pyristely. Tilanne on tällä hetkellä se mikä se on ainoastaan sen kiistämättömän faktan ansiosta, että Itä on saanut valtaosan viimeisen vuosikymmenen legenda-tason junioreista. Oikeasti ainoat joukkueet jotka itäisestä konferenssista pelottavat ovat Hurricanes ja Devils.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Yhtenä ratkaisuna pyöritellään pleijareita, joihin pääsisivät mukaan 16 parasta konferensista riippumatta.

Tämä pitäisi ainakin runkosarjan aivan viimeiseen otteluun saakka äärimmäisen jännittävänä. Toisaalta tässä tapauksessa myös koko itä vs. länsi -ajattelun voisi heittää romukoppaan ja koko sarjan muuttaa suorilta vaikkapa kaksinkertaiseksi sarjaksi plus joku välimatkojen perusteella säädettävä välisarjahässäkkä, jotta ottelumäärä pysyisi runkosarjassa tuossa 80 ottelun nurkilla.

Tulevaisuutta ajatellen herättäisin kysymyksen siitä, minkälaiset taloudelliset ja infrastruktuurilliset edellytykset NHL:llä olisi laajentua kahdella joukkueella 32 joukkueen sarjaksi ja voitaisiin palata takaisin neljän divisioonan järjestelmään, joissa kussakin pelaisi kahdeksan joukkuetta ja runkosarjan päätteeksi neljä parasta joukkuetta per divisioona ratkoisivat divisioonan, konferenssin ja NHL:n mestaruuden? Divisioonat järjestettäisiin tietysti maantieteellisin perustein matkustelun minimoimiseksi, mahdollisuuksien mukaan viime vuosien powerhouset erilleen jakaen. Ja miten tällainen sarjajärjestelmä toimisi?
 

rip-off

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Steelers
Toki Itä on tällä hetkelläkin mukana vakavassa SC kilpailussa kärkijoukkueiden osalta, mutta mikä olisi tilanne jos jotkut Crosby, Ovechkin ja Malkin olisivatkin olleet tavallisia kuolevaisia tyyliin Tavares. Heikkoa olisi pyristely. Tilanne on tällä hetkellä se mikä se on ainoastaan sen kiistämättömän faktan ansiosta, että Itä on saanut valtaosan viimeisen vuosikymmenen legenda-tason junioreista. Oikeasti ainoat joukkueet jotka itäisestä konferenssista pelottavat ovat Hurricanes ja Devils.

Tämä on jotenkin hämmentävä lausunto - eikö asian voisi ihan hyvin kääntää siihen malliin, etä "mitä jos kaikki lännen lahjakkaat nuoret ovatkin lopulta tavallisia kuolevaisia tyyliin Tavares". Mitä helvetin jossittelua tuollainen on? "Mitä jos Wayne Gretzky olisikin ollut paska pelaaja" - no sit ois varmaan Edmontonilla mennyt vähän paskemmin. Aika legendaarista jossittelua.

Ei asiat lätkässä ole todellakaan noin mustavalkoisia kuin joku jenkki tilastourpo ruutupaperilleen rustaa - kuka tiesi kauden alussa, että Phoenix tai Nashville majoittaa idän sijat 4-5 kauden lopussa? Ja ketä superlahjakkuuksia näissä jengeissä pelaa ketkä te kaikki itää seuraavat tiesitte jo "ajat sitten"?

Tähtipelaajat ja huippulupaukset. Nämä eivät ole sama asia.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Et ymmärrä.

Läntiseen konferenssiin ei ole varattu yhtään superpelaajaa a'la Ovechkin, Crosby, Malkin viimeisen kymmenen vuoden aikana. Itse asiassa vuodesta 1992 lähtien itäinen konferenssi on vienyt 15 koko varaustilaisuuden ensimmäistä oikeutta, mikä on jo omiaan kuvaamaan konferenssien välistä epäsuhtaa.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Et ymmärrä.

Läntiseen konferenssiin ei ole varattu yhtään superpelaajaa a'la Ovechkin, Crosby, Malkin viimeisen kymmenen vuoden aikana. Itse asiassa vuodesta 1992 lähtien itäinen konferenssi on vienyt 15 koko varaustilaisuuden ensimmäistä oikeutta, mikä on jo omiaan kuvaamaan konferenssien välistä epäsuhtaa.
Malkin ei ollut ensimmäinen varaus vaan toinen, joten ei sitä ensimmäistä varausvuoroakaan tarvitse superpelaajan varaamiseen. Ja pystyikö Malkinista sanomaan varausvuotensa 12 pisteen Metallurgin kautensa jälkeen, että tuossa on tuleva superpelaaja? Eikö vuonna 2005 Anaheimin toisena varaama Bobby Ryan olisi voinut olla tuleva superpelaaja. tai Los Angelesin 2008 toisena varaama Drew Dougthy?
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Malkin ei ollut ensimmäinen varaus vaan toinen, joten ei sitä ensimmäistä varausvuoroakaan tarvitse superpelaajan varaamiseen.

Minun on myös vaikea ymmärtää miten joku Ryan Getzlaf ei ole superpelaaja, kun on jo joukkueensa dominoinut mestariksikin. Tai Toews ja Kane duona. Ja kyllä Caps on niin vahva joukkue että se voittaisi idän, vaikka Semin ja Ovetshkin vaihdettaisiin Toewsiin ja Kaneen. Kertoo kuinka hyvä Caps on kokonaisuutena, mutta myös Toewsin ja Kanen tasosta.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Läntiseen konferenssiin ei ole varattu yhtään superpelaajaa a'la Ovechkin, Crosby, Malkin viimeisen kymmenen vuoden aikana. Itse asiassa vuodesta 1992 lähtien itäinen konferenssi on vienyt 15 koko varaustilaisuuden ensimmäistä oikeutta, mikä on jo omiaan kuvaamaan konferenssien välistä epäsuhtaa.

Harva muistaa, että lännen kestomenestysjoukkue Blackhawks tankkasi kärkivarauksia 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä kesä toisensa perään.

Toisekseen ykkösvarausten jakautuminen konferenssien kesken kertoo Idän ja Lännen välisestä epäsuhdasta ihan yhtä paljon kuin Presidents' trophyjen jakautuminen konferenssien kesken. Eli ei mitään. Kärjen ja hännän tulokset kertovat korkeintaan ehkä tasoeroista konferenssin sisällä.

Kolmanneksi konferenssien välillä ei ole ollut pysyvää ja merkittävää tasoeroa Lännen hyväksi sinä aikana, kun sarjassa on 30 joukkuetta pelannut. Historiallisessa perspektiivissä taas on ihan positiivista, että Länsi on vihdoin yltänyt Idän tasolle ja että tällaista keskustelua voidaan näin päin edes käydä.

Mitä taas keskusteluun tulee, niin pitää olla bloggaaja, huomiohuora, tai muuten helvetin tyhmä, että saa päähänsä ehdottaa sarjajärjestelmään muutoksia yhden kauden tulosten perusteella.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Harva muistaa, että lännen kestomenestysjoukkue Blackhawks tankkasi kärkivarauksia 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä kesä toisensa perään.

Vaikka tämä hieman kieli poskessa onkin heitetty, niin korjattakoon sen verran, että näitä kärkivarauksia (top 5) ensimmäisellä vuosikymmenellä oli tasan kolme; Barker, Toews ja Kane. Kymmenen joukossa varattiin Ruutu ja Skille. Ei aivan kesä toisensa perään kärjessä varattu, vaikka sijoitukset surkeita olikin. Miten tämä liittyy voimasuhteisiin? No ei mitenkään.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Kane on ihan hyvä 80 pisteen pelaaja. Toews on joku 70 pisteen jamppa. Verrattuna sadan pisteen pelaajiin, kaverit ovat täysin korvattavissa.

Onhan sitä kiemurtelua varmaan hauska katsoa, mutta kyllä liigasta löytyy aika paljon samoja tehoja nakuttavia pelaajia. Chicago on kova, koska joukkue ei ole ikinä täysin noiden kahden kaverin varassa. Reserviä löytyy.

Länsi on ollut itää kovempi siitä lähtien kun Quebec muutti Coloradoon.
 

Anssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Erik Karlsson, Pep Guardiola
Yksinkertaistettunahan tässä on kyse siitä, että arvostetaanko enemmän lännen huolella koottuja (yleistys, huom.) joukkueita vai idän tähtiloistoa.

Itse kallistun ehkä hieman pitämään länttä kovempana, sillä sen huonoimmat joukkueet eivät ole viime vuosina olleet niin katastrofaalisia kuin vaikkapa idän NY Islanders ja Atlanta (joka tosin tällä kaudella ollut jopa hyvä!). Kärki idällä on toisaalta terävämpi Washingtonin ja Pittsburghin tähtien ansiosta.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Reserviä löytyy.

Mitä se muka kertoo Lännen kokonaisvahvuudesta tai -leveydestä?

Niin löytyy reserviä myös Idän kärkiporukoilla. Ja Lännen.

Jopa Pittsburgh, huolimatta siitä miten vähän Crosby ja Malkin välillä tuntuvat hyökkäyksessä saavan tukea, nojaa samalla tavalla siihen, että sillä on voittava maalivahti ja loistavan monipuolinen pakisto.

Eikä joku San Josekaan niin heikko ole reserveiltään, että se pleijareista tipahtaisi vaikka Thornton ja Heatley korvattaisiin Legwandilla ja Eratilla. Siellä olisi edelleen Marleaut, Pavelskit, Boylet, Blaket ja Nabokovit.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kane on ihan hyvä 80 pisteen pelaaja. Toews on joku 70 pisteen jamppa. Verrattuna sadan pisteen pelaajiin, kaverit ovat täysin korvattavissa.

Sait tarttumaan tähän eli asian vierestä taas. Eipä niitä sadan pisteen kavereita tosin puissa kasva. Ja joku nobody J.Thornton näytti *kolmen kauden jälkeen ihan kelvolliselta 80 pisteen pelaajalta.

*Korjataan; viiden kauden jälkeen kelpo 70 pisteen pelaajalta.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Niin. Siis sehän on ihan järjetön ero joku 30-40 pistettä kaudessa. Melkein maali enemmän joka toisessa pelissä.

Pens olisi hädin tuskin pudotuspelijoukkue, jos Crosby ja Malkin vaihdettaisiin... no, noihin Eratiin ja Legwandiin. Jos Washingtonilla olisi Ovien ja Bäckströmin sijaan tuo Nashvillen kaksikko, joukkue olisi about Montreal, ilman hypeä ja hypen tuhoamia lupaavia pelaajia. Siinä nyt vain sattui käymään niin, että juuri silloin kun nuo joukkueet olivat umpisurkeita, draftissa sattui killumaan nimiä jotka olivat varmoja HHOF-valintoja jo tulokaskauden puolivälissä. Ja tämä on ainoa syy, miksi idässä on tänä vuonna Devilsin lisäksi joku vakavastiotettava Stanley Cupia tavoitteleva joukkue.
 

Puukallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Calgary Flames
Kylläpäs sitä ihmiset jaksavat jankata täysin turhasta asiasta. Länsi on tasoltaan tottakai kovempi ja ollut sitä jo jonkun aikaa. Tämä tosin antaa jokseenkin harhaanjohtavan kuvan sillä kärki on suht tasaväkinen molemmin puolin, enkä epäile hetkeäkään etteikö Caps tai Pens pärjäisi samaan tapaan myös Lännessä. Tosin Caps tuskin olisi aivan noin paljoa karussa mikäli pelaisi kovemmassa divisioonassa, tuli se divisioona sitten idästä tai lännestä. Yksittäisistä pelaajista Crosby, AO ja Malkin ovat tavallaan omassa kastissaan, jonka jälkeen loput "tähtipelaajat" ovat suhteellisen tasaisesti jakautuneet molemmille puolille.

Draftin osalta on totta, että itään on draftattu suurempi osa parhaita lupauksia, mutta kyllä lännessäkin esimerkiksi Kings ja Coyotes ovat rakentaneet toimivan joukkueen draftin kautta ja saaneet todella kovia pelimiehiä aivan kärkipäässä. Ainoastaan kiekkojumalat vaikuttavat siihen saako edes top1 pickillä sen todellisen huippunimen vaiko "A. Daiglen". Toki mahdollisuudet ovat paremmat mitä aiemmin pääsee varaamaan. Tavallaan Caps ja Pens olivat hyvin onnekkaita saadessaan tämän sukupolven ehkä lahjakkaimmat pelaajat.

Tulevaisuudessa tuskin tulee voimasuhteet kovinkaan nopeasti muuttumaan. Suurin yksittäinen seikka tähän on varmaankin Southeast divisioona, joka rämpii käsittämättömästi vuodesta toiseen vaikka paperilla esim. Atlanta ja Tampa ovat paljon parempia kuin parin viime kauden sijoitus osoittaa. Sitä miksi SE rämpii vuodesta toiseen voidaan spekuloida vaikka maailman tappiin asti, mutta noin kärjistetysti johtoportaasta nuo ongelmat alkavat. Noin laajemminkin voisi käsitellä kysymystä onko Lännen GM:t ja valmentajat todellakin niin paljon ammattitaitoisempia kuin maalikon silmään näyttäisi.

Sekavan viestin lopuksi totean vaan että on huutava vääryys jäädä pois pudotuspeleistä pisteillä, jotka oikeuttaisivat toisessa konfrenssissa ~5-6 sijaan
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Pens olisi hädin tuskin pudotuspelijoukkue, jos Crosby ja Malkin vaihdettaisiin... no, noihin Eratiin ja Legwandiin. Jos Washingtonilla olisi Ovien ja Bäckströmin sijaan tuo Nashvillen kaksikko, joukkue olisi about Montreal, ilman hypeä ja hypen tuhoamia lupaavia pelaajia.

Paitsi että Montreal on pudotuspelijoukkue, enkä kaikesta Habs-kritiikistäni huolimatta pidä jotain Calgaryä tai Coloradoa yhtään sen kovempana tai lähempänä Cupia olevana joukkueena kuin Habs. Sijat 4-7, siellä Lännessä on tasaisemmin suorittavia joukkueita kuin Idässä, kuten jo kuusi vuotta sitten avauspostaukseen laitoin.

Ja Pensillä olisi tuon vaihdoksen jälkeen vielä ~8-9 miljoonaa enemmän cap-tilaa (siis tilalle mahtuisi 2 Legwandia ja 2 Eratia, tai vaikkapa Legwand, Erat, Kesler ja Setoguchi), kova (esim. Sharksia syvempi) pakisto, voittava maalivahti, Jordan Staal, ja niin edelleen...eli siis tämä todistaa mitä? Sen, että NHL:ssä on palkkakatto?

Capseillä olisi tuon vaihdoksen jälkeen yhteensä seitsemän 20 maalin miestä, edelleen kolme maalintekoon tasaisesti pysyvää kenttää, samaten se reilu satsi lisää cap-tilaa vahvistuksille, n. 60 NHL-tason puolustajaa, Hershey Bears täynnä NHL-kykeneväisiä pelaajia, ja kolme NHL-tason veskaa. Kyllä sillä menisi helposti pudotuspeleihin. Lännessäkin.

Sekavan viestin lopuksi totean vaan että on huutava vääryys jäädä pois pudotuspeleistä pisteillä, jotka oikeuttaisivat toisessa konfrenssissa ~5-6 sijaan

Totta, mutta näin ei paria-kolmea vuotta suuremmissa sykleissä samalle joukkueelle huonoimmillaankaan käy, vain "konferenssin takia".
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ja pystyikö Malkinista sanomaan varausvuotensa 12 pisteen Metallurgin kautensa jälkeen, että tuossa on tuleva superpelaaja?

En nyt ota kantaa tähän peitsen taittoon sen enempää, mutta tuohon Malkiniin sen verran, että kyllä aikalailla pystyi. Toki ainahan noissa jollain tasolla arvalla mennään, mutta ainakin sen mukaan pystyi, mitä itse muistan tuosta 04-draftista ja ne mitä tarkistin THN:n DraftPreview:stä tuolta vuodelta. Ovechkin ja Malkin olivat täysin omassa kastissaan ja molemmista puhuttiin jo tuolloin suoraan franchise-pelaajina. Lisäksi juuri tuossa THN:n ennakossa oli juttua, että osa scouteista jopa piti Malkinia Ovechkinia parempana pelaajana, vaikka toki jälkimmäinen aikalailla selvä ykköspicki olikin. Näin kuusi vuotta myöhemminkin oikeastaan nuo kaksi erottuvat tuon varaustilaisuuden ykköskierrokselta omaksi joukokseen, ehkä nyt Green lmukaanlukien.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Paitsi että Montreal on pudotuspelijoukkue, enkä kaikesta Habs-kritiikistäni huolimatta pidä jotain Calgaryä tai Coloradoa yhtään sen kovempana tai lähempänä Cupia olevana joukkueena kuin Habs. Sijat 4-7, siellä Lännessä on tasaisemmin suorittavia joukkueita kuin Idässä, kuten jo kuusi vuotta sitten avauspostaukseen laitoin.

Ja Pensillä olisi tuon vaihdoksen jälkeen vielä ~8-9 miljoonaa enemmän cap-tilaa (siis tilalle mahtuisi 2 Legwandia ja 2 Eratia, tai vaikkapa Legwand, Erat, Kesler ja Setoguchi), kova (esim. Sharksia syvempi) pakisto, voittava maalivahti, Jordan Staal, ja niin edelleen...eli siis tämä todistaa mitä? Sen, että NHL:ssä on palkkakatto?

Capseillä olisi tuon vaihdoksen jälkeen yhteensä seitsemän 20 maalin miestä, edelleen kolme maalintekoon tasaisesti pysyvää kenttää, samaten se reilu satsi lisää cap-tilaa vahvistuksille, n. 60 NHL-tason puolustajaa, Hershey Bears täynnä NHL-kykeneväisiä pelaajia, ja kolme NHL-tason veskaa. Kyllä sillä menisi helposti pudotuspeleihin. Lännessäkin.
Kuusi vuotta sitten vee tee äf?

En ymmärrä, miksi Sharks nostetaan jotenkin tässä jalustalle, onko se joukkue nyt sitten joku malliesimerkki lännestä tjsp? Vai onko tämä joku uskomattoman säälittävä fleimausyritys... Itse itseäni moderoiden nauran partaani. Kyllähän Capsilla ja Pensillä olisi palkkakuluja niiden huipputähtien tilalla varattujen pelaajien verran, ja Caps nyt olisi tehnyt jonkun Jaagerin tai Bondran kanssa hyvän jatkosopimuksen juonikkuuksissaan. Tämä on täyttä arvuuttelua niinkuin kenellä tahansa muullakin, mutta absoluuttinen fakta on se, että liigan kovin divisioona löytyy lännestä, on löytynyt sieltä jo vuosien ajan ja idässä koko tuo divisioona olisi tänä vuonna pudotuspeleissä. Olen tietysti ikuisesti onnellinen siitä, että Anaheim ja Dallas karsiutuivat pudotuspeleistä, mutta kaikki eivät välttämättä ole kanssani samaa mieltä.

Mitäköhän nuo neljä länsirannikon joukkuetta (yhteensä 387 pistettä tällä hetkellä) olisivat, jos heidän ottelumatkansa olisivat luokkaa Atlantin divisioona... Onko itärannikon joukkueilla edes tarvetta omistaa omaa lentokonetta?
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
K-Espoo vs Ässät
  • 2.34
  • 4.10
  • 2.62
Ilves vs JYP
  • 1.66
  • 4.70
  • 4.20
KalPa vs HIFK
  • 1.93
  • 4.35
  • 3.30
Lukko vs Jukurit
  • 1.35
  • 6.00
  • 7.00
Pelicans vs Kärpät
  • 2.28
  • 4.20
  • 2.68
Sport vs TPS
  • 2.30
  • 4.30
  • 2.86
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös