La Liga 2010-11

  • 12 752
  • 79

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Tuntuu täällä tuo Valioliiga olevan suosituin sarja, mutta varmaan myös Espanjan La Liga ansaitsee oman ketjunsa?

Odotettavissa on siis taas kahden suurimman ja kauneimman taistelu mestaruudesta. Barca on ainoastaan vahvistunut kesän aikana ja samalla Pep sai ulostettua oman floppinsa, Zlatanin AC Milaniin. Korvaaja ei voisi olla parempi, kun David Villa siirtyi Valenciasta ruotsalaisen korvaajaksi. Barcelona on avausviikonlopun jälkeen (edelleen) se suurin ennakkosuosikki.

Real Madridin ruotuun (kuten kaikki tietää) astui taikuri itse, José Mourinho. Mou sai aika paljon taas miljuunia rakentaa joukkuettaan ja taas tulijoita oli melkoinen nippu Madridiin päin. Kova hitsautuminen jällein edessä ja Real joutui heti Barcan takaa-ajajaksi jäätyään Mallorcan vieraana hikiseen 0-0 tasuriin. Tuo ei lupaa hyvää Josén poppoolle, vaan Real Madridin on selviydyttävä mahdollisimman vähin tappioin alkukaudesta, eikä Barcelonalle voi antaa liian paljoa siimaa. Samalla pitää muistaa, että Real Madridin on jo korkea aika voittaa keskinäiset ottelut Barcelonaa vastaan, tai ainakin kerätä näistä enemmän pisteitä.

Kovin haastaja näille kahdelle on Atletico Madrid. Kahden huippuvaarallisen hyökkääjän varassa oleva joukkue voi yksittäisissä peleissä haastaa terävimmän kärjen, mutta kauden mittaan tulee varmasti olemaan atleticomaisia hetkiä ja mestaruus on utopiaa.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Todella hyvää juttua. Barca näytti aloittavan tuttuun tyyliin vahvasti, ja miksei aloittaisi, kun suurin osa avauksesta pysynyt jo vuodet yhdessä. Siihen on todella helppo uusien pelaajien tulla mukaan. Real taas tuttuun tyyliin aloitti kankeasti, ja ei mikään ihme kun vaihtuvuutta on. Nyt sentään hankittiin nuoria kesän aikana ja Mourinho uskalsi jo avauksessa käyttää uusia miehiä kentällä. Ihan oikein. Josko olisi Realkin tajunnut koittaa rakentaa pitkäaikasta joukkuetta, eikä joka vuosi vaihtaa 1/3 avauksen miehistä.
Itse luokittelen myös Sevillan siihen joukkoon, joilla on mahdollisuus horjuttaa kärkikaksikkoa. Yleensäkin 3. sijasta taistelevat Sevilla ja Atletico. Valencialla ja Mallorcalla on omissa veikkauksissani myös mahdollisuudet hyviin sijoituksiin.

Saa nähdä mitä tulee La Liga-kaudesta 2010-11. Toivottavasti taas huikeita otteluita ja ratkaisu saadaan viimeisillä kierroksilla. Vielä kun joku vuosi saataisiin joku muukin joukkue 1.sijasta taistelemaan..
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Veikkaajasta poimittuja uutisia koskien eri jengejä:

- Valencian uusi kärkimies Soldado on vähintään kaksi viikkoa sivussa jalkavamman takia.

- Malagan Duda on puolestaan kaksi kuukautta sivussa.

Sitten siirtoja:

Aldo Duscher (Sevilla) -> Espanyol
Edson Ramos (Bunyodgor) -> Mallorca
Joao Victor (Cruizer) -> Mallorca
Jeffrey Sarpong (Ajax) -> Sociedad
Adam Pinter (MTK) -> Zaragoza
Sinama (Gijon) -> Zaragoza
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Nostetaanpa ketjua ylöspäin ja otetaan keskusteluun sarjanousija Hercules, joka on tehnyt melkoisen sisääntulon Espanjan korkeimmalle sarjatasolle. Ensin Hercules kävi hakemassa täydet pisteet FC Barcelonan vieraana ja nyt kaatui kotona Sevilla. Huikea aloitus kaudelle, ei voi muuta sanoa! Kokonaissaldo näyttää tällä hetkellä viittä pelattua ottelua ja seitsemää pistettä.

Trezeguet on ollut melkoisen tehokas kärjessä tehden eilen ottelun molemmat maalit, Paraguayn maajoukkuemies Nelson Valdez on ollut myös hyvä eikä unohtaa sovi Realin hylkiö-Drentheä. Nämä nousevat ainakin itselleni yksilöinä mieleen, mutta tokihan koko joukkue on pelannut ja esiintynyt hienosti!

Itse pidän erityisesti Herculeksen valmentajan Esteban Vigon asenteesta. Mies ei kumartele etukäteen vastustajia ja miksipä pitäisi? Lisäksi mies on luonut joukkueelleen varsin hyvän pelitavan, johon on löydetty sopivia pelaajia. Saa nähdä, jatkuuko Herculeksen hyvä vire myös tulevilla kierroksilla.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Joku tuolla muissa ketjuissa jo toikin asian esille eli kyllä alkaa pikku hiljaa ketuttamaan tämä kahden suuren ylivoima. Muutosta ei ole edes näköpiirissä, joten voi olla, että suuren yleisön mielenkiinto koko La Ligaa kohtaa vähenee kun voittaja on aina joko Barca tai Real.

Eilenkin Barca sai vastaan sarjan keskikastin joukkueen, mutta nuiji sen 5-0 lukemin eikä vastustajalla ollut suoraan sanottuna yhtään mitään saumaa viedä peliä. Täysin yksipuolinen näytös, jota on hienoa katsella vain sen takia, että kotijoukkue pelaa niin häikäisevää futista. Se onkin se elementti, jonka takia näitä pelejä jaksaa katsoa. Vaikka en muuten ole Valioliigan erityinen ystävä niin sen puolustukseksi täytyy sanoa todella tasainen sarja. Vaikka Liverpool onkin nyt kontannut niin voidaan sanoa, että siellä on ainakin viisi joukkuetta, jotka voivat viedä sarjan. Matsit ovat paljon tasaisempia eikä erot kärjen ja muiden osalta ole samaa luokkaa kuin La Liigassa.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Pakkohan se on myöntää, ettei muista kahdelle isolle ole vastusta. Sanon kuitenkin saman tien, ettei näille olisi vastusta Birminghameista, Stokeista, Blackpooleista, Brescioista, Wolverhamptoneista, Kölneistä, Bareista jne..

Pointti on siis se, että vaikka esim. Chelsea on tällä hetkellä paska, ei se tarkoita sitä että valioliigan paskasakit olisivat sen parempia kuin espanjassakaan nuo viimeiset niput ovat. Kaikki muut suuret ovat tällä hetkellä tasaisuudessaan ja normitasossaan huimasti jäljessä Realia ja Barcaa, juttu on ehkä eri sitten noissa pari kertaa vuodessa olevissa esim. UCL-pudotuspeleissä, mutta pitkässä juoksussa kaikki ovat näistä pitkän matkaa perässä. Sori vaan.

Itse olen onneksi aina kannattanut Realia, ja jaksan sen pelejä seurata aina. Ikävää on tietysti se, ettei kunnon haasteita monesti liigapeleistä löydy.

Uskon vakaasti siihen, että esim. Tico, Villarreal, Sevilla, Valencia ja vaikkapa Athletic pärjäisivät yhtä hyvin valioliigassa/seria a:ssa, kuin nyt espanjassakin, elleivät jopa paremmin. Valioliigan häntäpäässä joukkueet ovat täyttä paskaa, kun esim. Zaragozalta ja vaikka Herculekselta löytyy oikeasti hyökkäykseenkin kunnon pelimiehiä. Valioliigan rappausmeininki ehkä helpottaa pitämään numerot pienempinä kuin tuomarilinja espanjassa, mutta kyllä ne joukkueet varsinkin hyökkäyssuuntaan ovat jotain käsittämättömän huonoa Premiershipissakin.

No, pointti oli siis se, että Real ja Barca dominoisivat mitä liigaa tahansa tällä hetkellä. Pahoittelut sekavasta viestistä.
 

Fordél

Jäsen
Olen Jaasinin kanssa ihan samaa mieltä eli La Liiga on ehdottomasti tasokkain sarja ja sen kärjen takana olevat keskikastin joukkueet ovat laadukkaampia kuin muiden sarjan vastaavat. Tämän takia en olekaan mikään erityinen Valioliigan fani, koska en pidä sitä erityisen laadukkaana sarjana. Positiivista on kuitenkin se, että se on sentään tasainen. La Liigassa taas taso on ylipäänsä kovempi, mutta häiritsevää on näiden kahden valtava ylivoima.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Jokainenhan voi itse valita, että seuraako tasaisen paskaa sarjaa vaiko sarjaa, jossa on kaksi täysin ylivoimaista seuraa ja loput huomattavasti tasaisempana massana näiden kahden suuren takana. Mielestäni kummassakaan ei ole liiemmin kiihoketta ja siksipä urheilun seuraaminen jää helposti Empire Total Warin pelaaminen jalkoihin.

Valioliigan tasaisuuden ylistäminen on hupaisaa, kun 2000-luvulla kyseisen sarjan ovat voittaneet ManU, Arsenal ja Chelsea. Jos lähdetään Valioliigan perustamisvuodesta liikkeelle, niin mestareita on kokonaiset neljä kappaletta. Todella erikoisen jännittävä sarja siis sekin. Espanjassa vastaava luku vastaavana ajankohtana on viisi, hähää!
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Olen Jaasinin kanssa ihan samaa mieltä eli La Liiga on ehdottomasti tasokkain sarja ja sen kärjen takana olevat keskikastin joukkueet ovat laadukkaampia kuin muiden sarjan vastaavat.

Mitä mieltä tahansa voi tietenkin olla mutta mikä tälläistä mielipidettä puoltaa? En edes tiedä oletko tosissasi vai onko tämä sarkasmia sen verran absurdi väittämä.

En tiedä tarkalleen mitä seuroja tarkoitat keskikastilla. Jos ajatellaan vaikka top4 ulkopuolella tällä hetkellä niin Valioliigassa on sellaisia joukkueita kuin esimerkiksi Tottenham ja Liverpool. Mitkäköhän joukkueet edes kahden ensimmäisen takana ovat laadukkaampi, varsinkaan niin että käytetään sanaa ehdottomasti, La Ligassa kuin nämä kaksi. Tai sitten noiden takana tulee sellaisia kuin Everton ja Villa, vaikka näillä onkin omat ongelmansa ollut tällä kaudella niin kummankin materiaali on kohtuullisen laadukas, tai vaikka sellainen seura kuin Sunderland joka hankki Asamoah Guyanin kesällä. Mikä La Ligan keskikastin porukka voi tänä päivänä edes haaveilla että saisivat vastaavan pelaajan hankittua?

Jaasinkin on noissa jutuissa aika pihalla jos kuvittelee että Villareal pystyisi itsensä Valioliigassa esimerkiksi kolmanneksi itsensä pelaamaan, mutta näihin kaikkiin en nyt kerkeä vastaamaan.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Barcelona ja Real Madrid on kehittynyt viime vuosina. Materiaali on parantunut ja ennenkaikkea valmennus ja taustavat ovat nyt paremmassa kuosissa. Real M ei tosin vieläkään käytä kunnolla maailman laadukkainta(tai toiseksi laadukkainta) akatemiaansa hyväkseen, mutta muuten toiminta on toimivaa. Ainakin jos Mourinho saa useamman vuoden.

Samaan aikaan muiden joukkueiden resurssit ovat laskeneet. Näin siis kyllä tämä ero kärjen ja loppujen välillä on heikentynyt. Toki vieläkin La Ligassa joukkueiden taso on niin hyvää, että kaikki pärjäisivät ihan hyvin Valioliigassa, jne. Mutta kyllä Villarrealilla ja Valencialla olisi todella kova työ top-4:n. Aiemmin olisi voinut olla eri tilanne. Kuitenkin ihan realistista olisi niiltä ja esim. Ticolta odottaa paikkoja sinne top-4:n. Joten turha myöskään korostaa sitä Valioliigan tasoa, vaikka se nykyisin selvästi tasaisempi sarja onkin.

Lyhyesti, La Ligan tasoerot ovat kasvaneet, Valioliigassa taas homma on tasoittunut, ainakin vähän. Syynä on se, että Valioliigassa ne huonommatkin seurat saavat tv-rahoja samassa suhteessa kuin huippuseurat. La Ligassa tuo ero on NIIN valtava, että se väkisinkin vaikuttaa, paljon, tapahtumiin.
 
Viimeksi muokattu:

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Jaasinkin on noissa jutuissa aika pihalla jos kuvittelee että Villareal pystyisi itsensä Valioliigassa esimerkiksi kolmanneksi itsensä pelaamaan, mutta näihin kaikkiin en nyt kerkeä vastaamaan.

Jaa, en kyllä ihan mahdottomana tuota pitäisi. Sitten on esim. Atletico kuudentena ja varsinainen keskikasti (kuusi keskimmäistä joukkuetta) on seuraava: Athtelic Bilbao, Real Sociedad, Mallorca, Sevilla, Hercules, Deportivo vs. Newcastle, Liverpool, Blackpool, West Bromwich, Stoke ja Blackburn.
Pidän tätäkin vertailua selkeästi La Ligalle kääntyvänä. Selkeästi.

Villarreal, Tico, Valencia ja Sevilla mm. ovat joukkueita, jotka olisi vähintään hyvät saumat eurokentille Valioliigassa. Häntäpää Espanjassa on vähintään yhtä selkeästi tasokkaampi kuin keskikastikin Britteihin verrattuna. Mielipiteitä toki, mutta en joudu hirveästi edes miettimään, koska pidän tätä aika selkeänä erona. Joo, valioliigassa on rumemmat nurtsit ja kylmempi, mutta silti se taso pallon kanssa pelatessa on pitkälti karmeaa paskaa.

ManU, City, Arsenal, Tottenham ja Chelsea tappelisivat kyllä Espanjassa europaikoista. Eivät mestaruudesta, mutta europaikoista toki.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viime vuonna Valioliigassa kahdeksanneksi jäänyt Everton saattaisi olla La Ligassa UCL-paikoilla. Tulee toki nousemaan vielä tällä kaudella Premierin sarjataulukossa ylemmälle puoliskolle.
 

Fordél

Jäsen
Valioliigan tasaisuuden ylistäminen on hupaisaa, kun 2000-luvulla kyseisen sarjan ovat voittaneet ManU, Arsenal ja Chelsea. Jos lähdetään Valioliigan perustamisvuodesta liikkeelle, niin mestareita on kokonaiset neljä kappaletta. Todella erikoisen jännittävä sarja siis sekin. Espanjassa vastaava luku vastaavana ajankohtana on viisi, hähää!

Tosiaan 2000-luvulla Valioliigan voittoon ylsi kolme joukkuetta, La Ligan voittoon neljä joukkuetta. Silti näen, että Valioliiga on mestareiden vähyydestä huolimatta kauttaaltaan tasaisempi kuin La Liga, varsinkin nyt viime vuosina. La Ligassa ollaan selkeästi menossa vielä parehemmin tähän "kahden mestarin järjestelmään" ja vaikea nähdä, että se vähään aikaan murtuisi. Toinen voi toki aina moata jotain, mutta että molemmat niin se on mielestäni aika epätodennäköistä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Viime vuonna Valioliigassa kahdeksanneksi jäänyt Everton saattaisi olla La Ligassa UCL-paikoilla.

Esitä konkreettisia todisteita.

Ainoa konkreettinen todiste keskikastin mittelöstä on se, että yhdeksänneksi Espanjassa sijoittunut Atletico Madrid kaatoi viime kaudella Eurooppa-liigassa Valioliigan seiskana olleen Liverpoolin ja 12. sijoittuneen Fulhamin.

Tunnetusti Atletico ei pärjää Espanjassa yhtään, mutta heti alkaa menestys, kun vastaan tulee kehnompia englantilaisjoukkueita.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Kyllähän La Liga kärsii kahden suuren ylivoimasta. Sarjojen keksikastin joukkueita on turha verrata. Tarkastellaan vaikka kymmenen viime vuoden mestareiden liigan finalisteja.

Espanja: Neljä kertaa La Ligasta, joukkue finaalissa. (Barcelona kaksi voittoa, Real Madrid voitti kerran ja Valencia hävisi kerran.

Englanti: Kuusi kertaa finaalissa valioliigajoukkue. (ManU voitti kerran ja hävisi kerran. Liverpoolilla samat. Arsenal ja Chelsea molemmilla yksi häviö.

Italia: Viisi kertaa Serie A-joukkue finaalissa. (Milan voittanut kaksi kertaa ja kerran hävinnyt. Inter voittanut kerran ja Juve hävinnyt kerran.

Saksa: Kolme kertaa finaalissa ollut Bundesliga-joukkue. (Bayern München yksi voitto ja yksi häviö, Leverkusen yksi häviö.)

Eli näin mestareiden liigan viimeisen kymmenen vuoden ajalta katsottuna kovimmat liigat euroopassa ovat Valioliiga ja Serie A. Sitten La Liga. Helppoa.

Eniten voittoja kautta aikain on tietysti Real Madridilla, 9 kpl ja kolme kertaa ollut häviävänä osapuolena. Toiseksi eniten Milanilla 7 kpl. voittoja ja neljä kertaa hävinnyt finaalin.

Sarjoittain voittoja kautta aikojen on La Ligalla ja Serie A:lla. 12 kpl, Serie A:lla tosin kakkossijoja 14, eli enemmän finaaliesiintymisiä.

Englantilainen joukkue on voittanut 11 kertaa aikojen saatossa kisan.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins

Joojoo, eli koska valioliigalla on yksi mestaruus vähemmän kuin La Ligalla, on se kovempi sarja? Ja koska La Liga ja Serie A ovat tasoissa, niin näillä mittareilla Serie A on ollut kovempi? Jep. Lisäksi siis Realin voitot 99-00 ja 97-98- kausilla.

Ja se, että esim.Milan voitti UCL-mestaruuden 8 vuotta sitten ei tosiaan tarkoita, että se olisi tällä hetkellä Realin tai Barcan tasoinen joukkue. Nämä eivät liity mitenkään toisiinsa.

Kyllä tuo keskikastien ja häntäpäiden vertailu on se, missä itse löydän ne isoimmat erot liigojen välillä, siis top-2 joukkueiden suoritusvarmuuden lisäksi.
 

Juzsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Real Madrid, Espanja, Raul
Espanja: Neljä kertaa La Ligasta, joukkue finaalissa. (Barcelona kaksi voittoa, Real Madrid voitti kerran ja Valencia hävisi kerran.

Englanti: Kuusi kertaa finaalissa valioliigajoukkue. (ManU voitti kerran ja hävisi kerran. Liverpoolilla samat. Arsenal ja Chelsea molemmilla yksi häviö.

Italia: Viisi kertaa Serie A-joukkue finaalissa. (Milan voittanut kaksi kertaa ja kerran hävinnyt. Inter voittanut kerran ja Juve hävinnyt kerran.

Saksa: Kolme kertaa finaalissa ollut Bundesliga-joukkue. (Bayern München yksi voitto ja yksi häviö, Leverkusen yksi häviö.)

Eli näin mestareiden liigan viimeisen kymmenen vuoden ajalta katsottuna kovimmat liigat euroopassa ovat Valioliiga ja Serie A. Sitten La Liga. Helppoa.

Eniten voittoja kautta aikain on tietysti Real Madridilla, 9 kpl ja kolme kertaa ollut häviävänä osapuolena. Toiseksi eniten Milanilla 7 kpl. voittoja ja neljä kertaa hävinnyt finaalin.

Sarjoittain voittoja kautta aikojen on La Ligalla ja Serie A:lla. 12 kpl, Serie A:lla tosin kakkossijoja 14, eli enemmän finaaliesiintymisiä.

Englantilainen joukkue on voittanut 11 kertaa aikojen saatossa kisan.

Aivan pakko kysyä, että miten kymmenen edellisvuoden tilastot vaikuttavat, kun puhutaan La Ligan ja Valioliigan tämänhetkisistä tasoeroista? Kiitos ja anteeksi.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Kyllä tuo keskikastien ja häntäpäiden vertailu on se, missä itse löydän ne isoimmat erot liigojen välillä, siis top-2 joukkueiden suoritusvarmuuden lisäksi.

Totta totta, otetaan sitten vaikka Eurooppa-liiga (UEFA-Cup) käsittelyyn.

Sarjoittain eniten voittaneita joukkueita on tullut Serie A:sta (9 kpl.). Toiseksi eniten Saksasta (6) ja Englannista (6) ja Espanjasta (6).

Eli nuo keskikastin joukkueet La Ligassa ovat siis tasoissa about Saksan ja Englannin kanssa? Toisaalta viimeisen viiden vuoden aikana Espanjalaisia voittajia on ollut kolme, Sevilla kaksi kertaa ja Atletico Madrid kerran. Eli La Ligan taso on nousussa esim. Serie A:han, Bundesliigaan ja Valioliigaan verrattuna. Ei huono.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Aivan pakko kysyä, että miten kymmenen edellisvuoden tilastot vaikuttavat, kun puhutaan La Ligan ja Valioliigan tämänhetkisistä tasoeroista? Kiitos ja anteeksi.

No sehän kertoo helposti sen mistä sarjasta tulevat kovimmat joukkueet. Kysy vaikka Graingerilta. Valioliiga on kovimmalla mahdollisella mittarilla (Mestarien liiga) parempi sarja kuin La Liga. Vittu kato vaikka tilastoja, nih.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Valioliiga on kovimmalla mahdollisella mittarilla (Mestarien liiga) parempi sarja kuin La Liga. Vittu kato vaikka tilastoja, nih.

Millähän mittarilla? Espanjalaiset ja italialaiset joukkueet ovat voittaneet Mestarien liigan viisi kertaa, englantilaiset huikeat kolme kertaa. En millään saa englantilaisista joukkueista menestyneempiä Mestarien liigassa. Kakkossijoja saariapinoilla toki on paljon (Serie A:n jälkeen eniten), mutta häviäjiä ei muistella muualla kuin Suomessa ja Englannissa, ikuisia kakkosia molemmat.

Miksi pelkästään kymmenen vuoden otanta? Miksei koko Mestarien liigan historia tai vaikka viiden vuoden? Viisi vuotta olisi hyvä mittari, sillä se antaa suuntaa tulevaan kaikista eniten: Espanjalla ja Italialla kaksi voittoa, Englannilla vain yksi. Jälleen lädit ylivoimaisia ykkösiä kakkossijoissa, mutta tämä vain vahvistaa käsitystä ikuisista kakkosista.

Eli La Ligan taso on nousussa esim. Serie A:han, Bundesliigaan ja Valioliigaan verrattuna. Ei huono.

Mielenkiintoinen sanavalinta, sillä Espanjan pääsarjan keskikasti on noiden kolmen muun edellä viime vuosien perusteella, ei pelkästään nousussa. Esimerkiksi se rakastamasi kymmenen vuoden mittari kertoo, että UEFA Cup / Eurooppa-liiga on mennyt Espanjaan neljä kertaa, Englantiin kerran ja Italia-Saksa -akselille nolla kertaa.

Näin ollen siis Espanjan keskikasti on huomattavasti kovempi kuin Englannin vastaava.

*****

Pointtini on siis se, että jokainen löytää omalta kannaltaan parhaat perustelut, mutta ei se tarkoita, että tähän kysymykseen olisi oikea vastaus. Vuosi sitten lädiloverit hehkuttivat Englannin maajoukkueen ylivertaista karsintaesitystä Espanjan maajoukkueen vastaavaan verrattuna, nyt kun maailmanmestaruus meni oikeaan osoitteeseen, pitää keksiä jotain uutta jauhettavaa, joten jauhetaanpas sitten liigojen tasoeroista.
 
Viimeksi muokattu:

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kukaan ei kiistä, etteikö La Liga olisi ollut todella kova sarja kaikin puolin, jos katsotaan vaikka kymmenen vuoden taaksa. Tietenkin hyvä sarja edelleen, mutta kukaan ei voi kiistää taantumista kahden suuren takana, eikä tulevaisuus näytä hyvältä, mikäli nämä muut eivät pysty pistämään kunnolla hanttiin näille kahdelle ökylle tässä tv-sopimuskiistassa. Sevillan presidentti sanoi aika osuvasti, että Espanjan mestaruus on seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi ostettu Real Madridin ja Barcelonan ehdotuksella. Joku voisi valaista, onko se uusi diili jo syntynyt?

Ennemmin tässä pitää katsoa nykyhetkeä ja tulevaisuutta, kun kylpeä menneisyydessä. Tosiasia on, että Real Madrid ei ole ollut CL:ssä edes kahdeksan joukossa kuuteen vuoteen, silti joillakin on pokkaa pitää sitä varauksettomasti kovempana kuin vaikkapa kauan kasassa olleita Manchester Unitedia ja Chelseaa, joilla viime vuosilta on selvästi kovemmat näytöt kyseisestä kilpailusta, vaikka esim. Chelsea ei sitä olekaan voittanut.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Niin, itse sanoin alunperin, että realin ja barcan paremmuus esim. Manuun ja chelseaan verrattuna on tuo jo toista kautta jatkuva jäätävä ylivoima liigassaan viikosta toiseen. Esim chelsea taitaa olla voittanut nyt viimeisistä seitsemästä matsistaan yhden, aika kova saldo vai? Real ja Barca eivät ikinä sortuisi tuollaiseen, eikä tuo todellakaan johdu esim valioliigan kovuudesta vaan chelsean paskuudesta.

Ero real/barca-kaksikon ja muiden suurseurojen välillä onkin siis tasaisuus. Esim chelsea ja manu voivat olla ucl:ssä kovia vaikkapa pudotuspelivaiheessa. Liigamuodossa pelattaessa ne ovat kuitenkin valovuoden realia ja barcaa jäljessä. Kuten mikä tahansa muukin joukkue tällä hetkellä.

Tuo tv-rahajuttu on seuraus, eikä syy. Barca ja real ovat maailman kauneimmat seurat ja ottavat toki tuosta ilon irti. Näin se vaan menee. Toki se mullekin sopisi että tv-rahat jyvitettäisiin tasan, mutta ei se selitä näiden seurojen kovuutta.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Barcelona on valovuoden edellä muita, Real Madrid ei. Tämä on oma näkemys.
Tuo tv-rahajuttu on seuraus, eikä syy. Barca ja real ovat maailman kauneimmat seurat ja ottavat toki tuosta ilon irti. Näin se vaan menee. Toki se mullekin sopisi että tv-rahat jyvitettäisiin tasan, mutta ei se selitä näiden seurojen kovuutta.
Kyllä se todellakin selittää suhteessa muihin La Liga -jengeihin. Älytöntä edes väittää muuta. Jos Englannissa olisi samanlainen jakosysteemi, niin Manchester United ja Chelsea ottaisivat paljon enemmän tv-rahaa kuin Espanjan kaksi jättiä, koska rahallisesti niin ylivertainen on Valioliigan tv-sopimus verrattuna muihin sarjoihin.
 
Viimeksi muokattu:

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Barcelona on valovuoden edellä muita, Real Madrid ei. Tämä on oma näkemys.

Kyllä se todellakin selittää suhteessa muihin La Liga -jengeihin. Älytöntä edes väittää muuta. Jos Englannissa olisi samanlainen jakosysteemi, niin Manchester United ja Chelsea ottaisivat paljon enemmän tv-rahaa kuin Espanjan kaksi jättiä, koska rahallisesti niin ylivertainen on Valioliigan tv-sopimus verrattuna muihin sarjoihin.

No niin, väännetään nyt sitten sun kanssa vielä tätä.

Ensin, Real häviää Barcalle näköjään aina, mutta siinäpä se. Muuten se on liigassaan ihan yhtä ylivoimainen kuin Barcakin. Ei siitä enempää.

Tuo tv-sopimus tosiaan on "hieman" erilainen näiden liigojen välillä. Real ja Barca ottavat tuossa nyt juuri niin paljon, kun niillä on mahdollisuus ottaa. Silti muut siihen taipuvat, koska saavat itsekin niin paljon kuin näkevät mahdolliseksi. Toki olisi sympaattista ja hieno solidaarisuudenosoitus jakaa nuo rahat kaikkien kesken vaikka tasan, mutta sittenkö Levante olisi Barcan tasoinen ja Almeria Realin tasoinen joukkue? Valot päälle. Noi kaksi joukkuetta nyt muuten vaan tienaa keskenään enemmän rahaa kuin koko muu liiga yhteensä, ilman tv-soppariakin. Siis, vielä kertaalleen jankutettuna; pelkkä tv-sopimus ei todellakaan aiheuta noiden kahden suuruutta, se on vain pieni osa sitä.

edit. Mistä tuo tv-sopimuksen ylivoimaisuus-tieto tulee? Googlettelemalla löytyy tiedot, että viime kaudella molemmissa liigoissa jaettiin seuroille tv-rahaa aika tarkalleen 600milj. euroa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Nykyinen tilanne ei ole kenenkään etu. Ei edes suurten seurojen. Koska jos ei ole kilpailua, niin ei myöskään synny niin paljon ulkopuolista kiinnostusta. Varsinkin lipputulot voivat täten laskea, samoin jopa ne tv-sopimukset ja mainostulot.

En näe mitään syytä puolustella tätä nykyistä tv-sopimusmallia. Syitä voi kysyä vaikka Bielsalta, jos espanjaksi tahtoo syyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös