JYP etsii uutta valmentajaa

  • 2 071
  • 8

MarkoH

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämän päivän Keskisuomalaisessa oli kyseinen aihe esillä. Eli nyt on uuden päävalmentajan etsimisaika. Löytyykö potentiaalisia ehdokkaita ensi kauden valmentajaksi. Kuulemma ulkomaista ei haluta edes kokeilla, vaan täytyy ola suomalainen ja kokemusta...Tami?
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Tästähän oli jo juttua lauantain Iltalehdessä, jossa Mika Saarinen paljasti, että JYPin valmentaminen on ollut välillä raskasta. Jaa, ja minä kun luulin, että liigan pienimmällä budjetilla pelaavan seuran valmentaminen olisi pelkkää ruusuilla tanssimista. Siitäkin huolimatta Nega-Mika Saarinen on tehnyt JYPissä kelpo työtä - suurimpana saavutuksenaan kevään -99 sensaatiomainen nousu liigan jumbopaikalta play-offeihin kahdessa kuukaudessa. Saarisen kirous on ollut tuo tosiasia, että tuon kevään jälkeen JYPin peli on mennyt aina sekaisin keväällä. Toivattavasti tämä kausi toisi muutoksen tuohon jo luonnonlakiin verrattavaan tosiasiaan.


Seura on Keskisuomalaisen mukaan kiinnostunut nuoresta suomalaisesta valmentajatulokkaasta, jolla on sopivasti kokemusta. Sopiiko Risto Dufva tuohon muottiin?
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Saarisen lähdöstä on kuulemma sovittu jo silloin kun tämä kaksivuotinen kontrahti allekirjoitettiin. Itselleni tämä ei ollut yllätys. Neljä vuotta seurassa kuin seurassa yhteen putkeen alkaa olla paljon.
Uuden ruorimiehen nimi kerrotaan kuulemma vasta kauden jälkeen. Kiinnostuksen kohteena ei ole ihan tulokas, vaan sopivasti kokemusta ja sopivasti suomalainen. Ja eikä mediapersoona, joten se Tamin mahdollisesta tulosta.
Itselleni tuli ensimmäisenä mieleen toinen Risto, eli JYP HT-legenda Kurkinen. Henk.koht toivoisin "Risen" palaavan JYP:n valmennustiimiin. Eri asia on sitten, onko se mahdollista. Ja tuskinpa Rise päävalmentajaksi.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Siis tuosta kirjoituksestasi (Köpi) saa sen kuvan,että valmentaja olisi jo melko pitkälle valmiiksi katsastettu. Voipi olla hyvä,mutta oliskohan viisaampaa pitää optiot auki, sillä keväämmällä markkinoilla saattaa olla monta mielenkiintoista nimeä tarjolla. Se on kuitenkin positiivista, että valmentajan vaihto tuntuisi luontevalta uusiutumiselta, eikä miltään olemme paniikissa,mistä valmentaja,jutulta. Rise, Pepi tai Dufva eivät mitkään kuulosta huonoilta vaihtoehdoilta, mutta toisesta organisaatiosta tuleva pääjehu saattaisi tuoda muassaan uusia raikkaita tuulia.Niin tai näin saamastaan kritiikistä huolimatta Nega jättää ihan kelpo perinnön ja asioita joiden en soisi muuttuvan.Sitä paitten noin huumorilla voi todeta, että jos joukkue konttaa loppukaudella,se johtuu liian aikaisin ilmoitetusta valmentajan vaihdosta ja sen tuomasta epävarmuuden tilasta,muutoin ois viety mitaleja!
 

Mr. Jones

Jäsen
No mutta...

...sehän on tietenkin Hannu "Kahva" Aravirta joka palaa pitkästä aikaa seurajoukkueen peräsimeen, ja vie Jypin kahvakiekolla finaaliin Jokereita vastaan, mutta Jokereille tuleekin NHL-pelehin pettynyt Teukka Salama takasin ja ratkasee homman narreille. Ja taas hopeeta... snif! ;)

No joopa joo...
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Hämäävä otsikko

Sillä tuostahan saa sen kuvan että Jyp olisi erottanut Saarisen ja etsii jo loppukaudeksi uutta koutsia.

Itselläni on sellainen tuntuma persuksissa, että Toivolan aisapariksi haetaan joku pikkaisen kokeneempi kaveri, ehkä mahdollisesti joku entinen pelaaja. Vaihtoehto Kurkinen-Toivola ei olisi kovin huono. Hassinenhan totesi haastattelussa Keskisuomalaisessa, että mediapersoonia Jyp ei hae joten Tamminen tai Jortikan comeback eivät tule tapahtumaan. Yan heitti Jypin palstalla ilmaan mielenkiintoisen nimen - Skellefteå AIK:ta valmentavan Pasi Mustosen. No, keväällä sitten nähdään mihin ratkaisuun Jyp päätyy.

Toivon Saariselle hyvää loppukautta Jypin peräsimessä ja pleijaripaikkaa hänen uraputkensa päätteeksi.

[edit]

Mitäs sanoisitte vaihtokaupasta Leijonien kanssa - Aravirta Saarisesta?
 

heka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voisin kuvitella ainakin Jukureiden Risto Dufvan JYP:n uutena päävalmentajana. Dufva on tehnyt yhteistyötä Holtarin kanssa nuorten maajoukkueissa ja mies tuntee Jyväskyläläiset kiekkokuviot. Tosin Dufvalla on sopimus Jukureiden kanssa kolmeksi vuodeksi, mutta onhan jääkiekossa ennenkin purettu sopimuksia...

Muut potentiaaliset valmentaja ehdokkaat ovat mielestäni ex-pelaajat Risto Kurkinen ja Jari Lindroos. Rise on katsellut JYP:n pelejä tämän kauden katsomosta päin ja tuntee JYP:n kuviot, joten luulisi häneltäkin löytyvän jonkinlainen näkemys Jyväskylän toiminnasta. Ensi kauteen on jokatapauksessa vielä pitkä aika ja spekulaatiot valmentajasta jatkuvat varmasti kauan. Toivon Saariselle loistavaa loppukautta ja JYP:n löytävän itselleen uuden hyvän valmentajan (ja jättävän Timo Tuomen ja Vladimir Jursinov Juniorin nimet mahdollisimman kauas valmentajaehdokkaista ;) ).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös