Pitäisikö Suomen liittoutua sotilaallisesti?

  • 8 068
  • 81

Pitäisikö Suomen liittoutua sotilaallisesti?

  • Kyllä, liittymällä Natoon

    Ääniä: 65 63,1%
  • Kyllä, EU:n yhteistä turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa (YTPP) huomattavasti syventämällä

    Ääniä: 9 8,7%
  • Kyllä, Ruotsin kanssa

    Ääniä: 13 12,6%
  • Kyllä, jonkin muun maan/tahon kanssa

    Ääniä: 1 1,0%
  • Ei

    Ääniä: 15 14,6%

  • Äänestäjiä
    103
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Suomen puolustuspolitiikasta on käyty viime viikkoina vilkasta keskustelua. Siinä missä mahdollinen Nato-jäsenyys sekä esimerkiksi EU:n turvallisuus- ja puolustuspoliittisen yhteistyön lisääminen ovat olleet debatin kohteina ennenkin, nyt on alettu spekuloida myös mm. puolustusliiton perustamisella yhdessä Ruotsin kanssa. YLE tiesikin tänään kertoa uutisessaan, että 54 prosenttia suomalaisista kannattaa suomalais-ruotsalaista puolustusliittoa. Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ja eduskunnan ulkoasiainvaliokunta totesivat puolestaan jo viime vuonna, että "Suomi ei enää ole täysin liittoutumaton" yhteiseurooppalaisiin keskinäisriippuvuuksiin viitaten. (Lähde: Uusi Suomi, 8.5.2013)

Pitäisikö Suomen mielestäsi liittoutua sotilaallisesti, ja jos pitäisi, minkä tahon kanssa ensisijaisesti?
 

Byvajet

Jäsen
Pitäisikö Suomen mielestäsi liittoutua sotilaallisesti, ja jos pitäisi, minkä tahon kanssa ensisijaisesti?

Pitäisi jonkin kulttuurisesti yhtenäisen kokonaisuuden kanssa. Ruotsi on hyvä vaihtoehto. Nato on jo kulttuurisesti niin hajanainen ja viidennen artiklan osalta epäuskottava (lavean tulkinnan mahdollisuus), että se ei aja asiaansa eikä siihen ennen kaikkea voi luottaa hädässä.

Myös yksin voimme jatkaa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
EU-puolustusyhteistyö on käytännössä sama, kuin Nato.

Tämän pitäisi olla kaikille asioita seuranneille ihan selvää. Suuri osa EU-maista kuuluu Natoon, en näe mitään järkeä kehittää erikseen jotain Euroopan Unionin omaa järjestelmää.

Ruotsi-yhteistyölle olen teoriassa avoin, mutta tässäkin Ikävänkantajan linkittämässä YLEn uutisten 54% kannatuksessa on lähinnä kyse siitä, ettei suuri osa suomalaisista ole ollenkaan tietoinen, missä kunnossa Ruotsin asevoimat tällä hetkellä ovat.

Äänestin Nato-jäsenyyden puolesta.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Minä allekirjoitan maamme puolustusvaliokunnan puheenjohtajan sekä Puolustusvoimien ex-komentajan näkemykset. Suomen täytyy pitää huolta itsenäisestä maanpuolustuksesta eikä lähteä muiden juoksupojaksi Natoon. Suomi on hyvä maa meille suomalaisille ja viime kädessä sitä puolustaa vain me suomalaiset. Naton turvatakuut on niin epämääräisesti muotoiltu, että niihin luottaminen sokeasti on puhdasta hörhöilyä. EU:n kohdalla on nähty, että Suomi pitää visusti kiinni tehdyistä sopimuksista, mutta monet muut rikkovat niitä urakalla. Kun Nato koostuu pääosin samoista maista, niin en ymmärrä miksi asia olisi siellä sen erilaisempi.

Ruotsin kanssa voimme yhteistyötä joissakin materiaalihankinnoissa. Ja tietenkin enemmän Suomi on lähtökohtaisesti siinä enemmän saamapuolella, toisin kuin Natossa, jos puolustusliiton Ruotsin kanssa tekisimme. Joten en pidä ihan liittoakaan pois suljettuna. Mutta viime kädessä olemme aina kriisin hetkellä omillamme, ulkolaisen avun varaan laskeminen ei ole järkevää. Luoja varjelkoon meitä Kimmo Sasin kaltaisilta päättäjiltä, jotka ehdottelevat maanpuolustuksen ulkoistamista Natolle.
 

kovalev

Jäsen
Miten olisi Venäjän kanssa?
Meillähän on tästä jo YYA-kokemusta. Ja silloinen diilihän oli itse asiassa varsin reilu. Stalin lupasi "tukea" tsuhnaa, jos fasistit yrittävät hyökätä Suomen alueen kautta neukkuihin. Mutta käsittääkseni YYA-soppa ei olisi velvoittanut Suomea lähettämään omia joukkojaan NL:n maaperälle missään olosuhteissa.
Mutta Stalinhan olikin tunnettu läpitte reiluna miehenä.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Suomen pitäisi liittoutua sotilaallisesti Ruotsin kanssa. Tosin Ruotsin sotavoimien tämän hetkinen tilanne on kyllä sen verran hirvittävä, ettei tätä liittoutumista tulisi ihan heti toteuttaa. Asiaan voisi palata muutaman vuoden tai viimeistään 10-15 vuoden kuluttua. Luultavasti tuohon mennessä ruotsalaisetkin ovat älynneet tilanteensa vakavuuden.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Järkevintähän olisi liittoutua ainoan mahdollisen uhan kanssa, mutta tuskinpa meidän "viisaat" päättäjät on tätä edes miettinyt.
 
K

kiwipilot

Liittoutuminen Ruotsin kanssa ei ole pelkästään Suomen asia: luuleeko joku oikeasti, että naapurin Kansankoti haluaisi ottaa kontolleen mahdollisuuden joutua kahnauksiin Venäjän kanssa Suomen puolesta? Yeah, right...

Ja itse kysymykseen: tottakai. Ja vaihtoehtoja on tasan yksi: NATO.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Järkevintähän olisi liittoutua ainoan mahdollisen uhan kanssa, mutta tuskinpa meidän "viisaat" päättäjät on tätä edes miettinyt.

En tiedä, kuinka tosissasi tässä heitossa olit, mutta JOS olit tosissasi, niin nyt vähän valoja päälle.

Tätä asiaa on itänaapurin toimesta ehdotettu useaan otteeseen, 30-luvun lopussa ja kylmän sodan aikana.

Suomen viisaat johtajat - ja nyt puhun viisaista ilman mitään lainausmerkkejä - ovat aina antaneet tällaisille ehdotuksille täystyrmäyksen. Kaikki varmasti osaavat päätellä, että miksi.

Paavo Väyrynen sekoili monilta osin jo nuoruudessaan, mutta yhden järkevän asian Paavo on aikanaan todennyt: Suomella on pahojen kriisien aikana aina ollut erittäin hyvä onni herrojen suhteen.

Pienoskoossa tämä on näkynyt näinäkin päivinä, rkp:läinen puolustusministeri, demari ulkoministeri ja kokoomuslainen presidentti ovat Ukraina-kannanotoissaan olleet johdonmukaisia tavalla, josta voimme olla ylpeitä. Venäjän teot on tuomittu laajalla rintamalla.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mihin ikinä sotilasliittoon Suomi kuuluisikaan, niin myllyjen oikeasti alkaessa, Suomi tulisi kuitenkin jäämään ns. buffer-alueeksi.

Suomen ja Ruotsin välinen sotilasliitto kuulostaa vitsiltä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Liittoutuminen Ruotsin kanssa ei ole pelkästään Suomen asia: luuleeko joku oikeasti, että naapurin Kansankoti haluaisi oikeasti ottaa kontolleen mahdollisuuden joutua kahnauksiin Venäjän kanssa Suomen puolesta? Yeah, right...

Niin, tämä on melkeinpä se merkityksellisin asia tässä kuviossa.

Suomi on Ruotsin ja Venäjän välissä joka tapauksessa, olimme liitossa tai emme.

Suomessa moni päättäjä ja kansalainen - allekirjoittanut mukaanluettuna - on sinällään suopea Ruotsi-liiton suhteen. Ongelmaksi tulee se, että miksi ihmeessä Ruotsi allekirjoittaisi tuollaisen valtiosopimuksen, asia mistä puolustusvaliokunnan pj. J.Niinistökin inhorealistisesti mainitsi viime viikon YLE-keskustelussa.

Persujen liittoutumiskantoja en ihan täysin ymmärrä. On tosi hienoa panostaa tähän oman maanpuolustuksen ylläpitoon ja kannatan itsekin mm. Ottawan sopimuksesta irtautumista.

On kuitenkin puhdasta matematiikkaa, että edes puolustusmenoja nostamalla eivät varamme tule riittämään esim. uuden sukupolven hävittäjäkauppoihin ilman, että saamme "alennuksia" ja muutenkin tuntuvaa avitusta koskien ilmavoimiemme erilaisia asejärjestelmiä.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Juuri tänään päivällä mietin, että Suomen pitäisi liittoutua sotilaallisesti. Ja senkin, että kenen kanssa.

Kiinan kanssa Suomen pitäisi liittoutua. Kiinalaisiin minä luotan. Eivät rupeaisi venäläiset hyökkimään tänne, kun Kiinalla on siinä Siperia vieressä ja onhan niillä se atomipommikin. Ei tarttisi jenkkien kanssa suheerata eikä höpötellä jotakin Ruotsin kanssa tai yrittää itsekseen pärjätä.

Kysypä vaikka joltain vierustoveriltasi siinä, että eikö vaan olekin kiinalaiset ihan mukavia ja kohteliaita, niin huomaat, että ei ole kenellekään kiinalaisia vastaan ja niiden kanssa olisi mukava olla sotilaallisesti yhdessä. Ja onhan niitä kiinalaisia aika monta.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
En tiedä, kuinka tosissasi tässä heitossa olit, mutta JOS olit tosissasi, niin nyt vähän valoja päälle.

Rehellisesti sanottuna en kyllä näe Suomella tarvetta tehdä liittoumia mihinkään suuntaan. Jos Venäjä jostain syystä hyökkäisi edes liittoutumattomaan Suomeen, niin olisi siinä jo kyse jostain vähän isommasta konfliktista (ellei sitten "viisaat" päättäjät ole mennyt kusemaan jotain täydellisesti).

Ruotsin kanssa liittoutuminen ei toisi mitään lisäarvoa kuin ehkä helpomman tavan tilata aseita. Jossain vaiheessa kannatin Natoon liittoutumista, mutta tarkemmin ajateltuna, miksi vaivautua. Parantaisihan se toki paperilla meidän puolustusta, mutta ei ole sen arvoista, että huononnettaisiin välejä Venäjän kanssa, joka on kuitenkin tärkeä kauppakumppani.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Rehellisesti sanottuna en kyllä näe Suomella tarvetta tehdä liittoumia mihinkään suuntaan..

No tuokin on järkevämpi mielipide, jota voi jo vähän perustella.

Toisin kuin itänaapurin kanssa liittoutuminen, jota Suomessa ovat ehdotelleet sellaiset henkilöt, kuin OW Kuusinen.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tällä hetkellä tuntuu, että suomalaiset suunnilleen haluavat liittyä Venäjään.

Mutta jos vakavammin puhun, niin yleensä täytenä kusetuksena ja bs:nä pitämä pohjoismainen yhteistyö voisi sittenkin olla hyvä ratkaisu. Siis ihan sama onko Ruotsi mukana, mutta Norjan tai Tanskan kanssa voisi olla fiksua liittoutua. Tai no ykkösenä Norja.

Suomen ja Norjan sotilasliitto hyödyttäisi jollain tapaa varmasti molempia. Norja on kuuitenkin NATOn jäsen ja sitä kautta Suomikin lähentyisi edelleen NATOa.
Ja Norja kuitenkin pienen kaistaleen verran on myös Venäjän rajanaapuri, joskaan siellä suunnalla ei tarvitse vanhaa vainoojaa pelätä. Norja ei välttämättä niin paljon hyötyisi tästä, mutta kyllä varmasti Suomella on jotain antaa vastineeksi.

Ykkösjuttu olisi kuitenkin NATOon liittyminen, mutta taitaa olla näillä näkymin turha toivo. Sitten kun alkaa rytistä, niin kannattaa olla eläkeläinen Kilpisjärveltä.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Tällä hetkellä tuntuu, että suomalaiset suunnilleen haluavat liittyä Venäjään.

Ykkösjuttu olisi kuitenkin NATOon liittyminen, mutta taitaa olla näillä näkymin turha toivo. Sitten kun alkaa rytistä, niin kannattaa olla eläkeläinen Kilpisjärveltä.

Kyllähän meidän pitäisi natoon liitty asap. Sitä vaan ei tule tapahtumaan vaan Venäjä jossain tulevaisuudessa tulee yllättämään tämän maan ns. pöksyt nilkoissa. Maamme johtajat tulevat lopuun asti jauhamaan samaa mantraa, kuinka Venäjä ei ole meille uhka. Omia lapsiani kehotan (puolivakavasti) haketumaan muualla eurooppaan töihin, niin että saavat turvallisemman maan kansalaisuuden.

Tuttavani, joka vastustaa natoa, perustelee asiaa sillä, että Venäjää ei saa tarpeettomasti ärsyttää ja aiheuttaa jännitteitä. Natoon liityminen olisi kuulemma turhaa Venäjän provosointia. Mä sanon tähän perusteluun vain, että siis mitä hittoa sä selität! Itseämme ja omaa turvallisuuttamme meidän tulee vain ja ainostaan ajatella. Nato olisi meille tae siitä, että Venäjä ei ilman maailmansotaa tänne tule.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Kyllähän meidän pitäisi natoon liitty asap. Sitä vaan ei tule tapahtumaan vaan Venäjä jossain tulevaisuudessa tulee yllättämään tämän maan ns. pöksyt nilkoissa. Maamme johtajat tulevat lopuun asti jauhamaan samaa mantraa, kuinka Venäjä ei ole meille uhka. Omia lapsiani kehotan (puolivakavasti) haketumaan muualla eurooppaan töihin, niin että saavat turvallisemman maan kansalaisuuden.

Tämä on yksi syy sille, miksi harkitsen(vakavasti) Norjaan muuttamista valmistumisen jälkeen. Kunhan vain ehdin valmistua ajoissa. Ja asua siellä tarpeeksi pitkään. Haukkukaa vain paskahousuksi, ainakaan en aio istua panssarivaunussa kun pommit putoilee. Jos suunnitelma kusee, niin toivottavasti pääsen edes sissihommiin sitten.
 
Ennen kuin muita vaihtoehtoja edes harkitaan, pitäisi sotilasliitto Ruotsin kanssa saada aikaiseksi. Tämä ei sulje pois mahdollista NATO jäsenyyttä tulevaisuudessa, jos koetaan, että sille on tarve.

Nyt on mielestäni historiallisesti ainoa hetki saada Ruotsi ja Suomi samaan liittoon Ruotsin ongelmallisen armeija tilanteen takia.

Liitto Ruotsin kanssa myös ratkaisisi tulevan ison maanpuolustuksellisen ongelman kaluston suhteen. Toki NATO myös, mutta NATOsta olisi mahdollista haittaa asioissa missä Ruotsista ei olisi haittaa.

Lisää argumentteja asian puolesta olen kirjoittanut NATO ketjuun aika paljonkin.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Ennen kuin muita vaihtoehtoja edes harkitaan, pitäisi sotilasliitto Ruotsin kanssa saada aikaiseksi. Tämä ei sulje pois mahdollista NATO jäsenyyttä tulevaisuudessa, jos koetaan, että sille on tarve.
Suomen ja Ruotsin välinen puolustusliitto olisikin kaiken järjen mukaan sellaisenaan tarkoituksellisen lyhytaikainen ratkaisu; Norja (ja Tanska) esittäisivät todennäköisesti hyvinkin pian liiton muodostamisen jälkeen toiveen yhteispohjoismaisesta puolustusyhteistyöstä, mikä edellyttäisi käytännössä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä. Kummankaan maan ei tällöin tarvitsisi itse virallisesti hakea jäsenyyttä Pohjois-Atlantin liitossa, vaan ne kutsuttaisiin jäseniksi "kiertotietä".
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
On tapahtunut paha virhe jo aiemmin sillä Venäjän NATO-jäsenyys olisi poistanut kaikki ongelmat. Ei, suomen ei pidä liittyä NATO:on sillä juurihan oma joukkojen komentajamme totesi julkisesti ettei Venäjä mahda meille asellisesti mitään,turpiin tulee jos tänne yritetään eli suomen maa-armeija pärjää puna-armeijalle 2 miljoonan miehen reservillään mukavasti eikä ydinjytkyjäkään voi ryssät käyttää tai tulee hyvin globaalinen keitos.
On turhaa lisätä jännitteitä tilanteessa missä Venäjän ainoa stabiili raja-alue on
suomen kanssa mihin armeijan joukkoja ei tarvitse keskittää.

Jos nyt kuitenkin Putin syö aamiaiseksi hulluruohoa ja käskee joukot karjalan kannaksen yli voimme aina avata lapin rajan norjassa oleville NATO:n panssareille sekä soittaa Tallinaan satamassa löhöäville USA:N ohjuslaivoille että tarvis vähä jelppiä ja ruottikin soittaa kohta perästä niin silloinkin alkaa tapahtumaan. Lisäksi pitää muistaa että Kiinan kansanarmeija odottaa itäisellä venäjän vastaisella euraasian rajalla vesi kielellä ensimmäistä tekosyytä miehittää siperia.

Itseasiassa, olen vakavasti huolestunut venäjän karjalassa olevien suomalaisten turvallisuudesta ja voisimme lähettää sinne järjestystä turvaamaan pari divisioonaa, kyllä Putin ymmärtää nämä kansalaisten turvaamiset eikä suutu. Myös pieni kansanäänestys karjalan liittämiseksi suomeen olisi ihan paikallaan, koska alue on meiltä rötöskonstein huijattu aikoinaan ja karjalaiset olisivat onnellisia jos miehittäisimme koko hoidon.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Asuipa kerran Eurolan kylän laidalla muuan Suomisen perhekunta. Itsepäistä ja tosikkomaista väkeä, mutta suht kunnollisia ja kovia tekemään työtä. Kitukasvuiset maansa he olivat saaneet muutaman isäntäpolven aikana pukkaamaan nätisti viljaa. Ja metsähommista oli jäänyt sen verran ylimääräistä käteen, että pihapiiriin oli ilmestynyt pientä kulkupeliä ja muutakin pikkunättiä varallisuuden merkkiä.

Suomisten kannalta hiukan huono juttu oli se, että tonttinaapurina heillä oli kylän suurin talo, Rysänperän kartano. Huonoa asiassa oli se, että kartanon isännät olivat olleet miespolvien ajan hankalaa sakkia; juoppoja, hulluja, juoppohulluja, riidanhaastajia ja sukurutsan takia muuten vaan outoja kieroonkatsojia. Rysänperäläisten luonnetta valaisee muuan esimerkki. Muutama sukupolvi sitten Rysänperän silloinen isäntä Joosef Rysänperä sekosi osuustoiminta-aatteseen, ja osti sokos-poonuksilla liekinheittimen. Sillä Joosef kärvensi muutaman naapurin talot ja viljamakasiinit karrelle, ja Suomistenkin pihapiiri kärsi tuntuvia vaurioita. Käräjilläkin käytiin, mutta siellä kävi kuten aina käy. Suomiset todettiin syyllisiksi, koska he olivat kuulemma aloittaneet koko riidan viskomalla käpyjä Rysänperän maitolavalle, ja liekinheittimellä riehunutta Joosefia Suomiset olivat vielä potkineet nilkoille, vaatien tätä lopettamaan. Suomiset joutuivat maksamaan tuntuvat sakot ja korvaamaan Rysänperän isännälle uudet pussihousut ja maitolaiturin kunnostuksen.

Tuosta pitäen Suomiset olivat koettaneet olla hissukseen rysänperäläisten kanssa, sillä näiden tiedettiin edelleenkin leikkivän juovuspäissään liekinheittimillä, joita tilalle oli hankittu koko ajan lisää. Pienenä yksityiskohtana todettakoon, että vanhan Suomis-isännän Taisto-poika kovasti ihaili rysänperäläisten roimaa liekinheittimillä mellastamista, mutta ihailu päättyi siihen kun Rysänperän uudet isännät polttivat hönöpäissään navettansa alta ja rahapussikin paloi samalla. Osuuskauppa ei antanut enää liekinheittimiin bensaa luotolla, joten rysänperäläisten harrastus jäi tauolle.

Ajan myötä Rysänperällä krapulakin hellitti, ja uudet isännät ryhtyivät myymään puutavaraa metsistä, ja tätä sorttia tilalla edelleen riitti. Bensaakin oli varaa vähitellen ostaa. Navettapalon yhteydessä Rysänperästä oli irtaantunut toistakymmentä torpparia, entistä tilallista, jotka juoppohulluna raivonnut Joosef Rysänperä oli aikanaan liittänyt omaan tilaansa. Eestilän, Lättisen ja Liivilän pientilalliset päättivät Rysänperästä irtauduttuaan ottaa jämäkän palovakuutuksen, jotta vaivalla uudelleen kasatut viljamakasiinit eivät jonakin ikävänä päivänä kärvähtäessään veisi tiloja puille paljaille ja pakkohuutokauppaan, josta Rysänperä saisi huutaa mannut halvalla itselleen. Onneksi Rysänperällä oltiin krapulaunilla kun vakuutusmyyjä kävi näitä vanhoja torppia läpi, muuten epäluuloiset rysänperäläiset olisivat liekittäneet kaupparatsunkin.

Oli se vakuutusmyyjä käynyt Suomistenkin postilaatikolla vissiin pari kertaa. Nuoret isännät olivat myyjän kanssa jutustelleet, mutta vanha väki oli komentanut pojat sisälle, ettei vaan Rysänperästä huomata että ollaan juttusilla. Illalla vanha emäntä antoi pojille pienesti selkään ja neuvoi näitä vakavana: -Ei rysänperäläisiä saa sellaisilla vakuutuksilla suututtaa. Riittää kun me myymme niille perunoita ja ne ostavat välillä kapallisen, herkiävät vielä ostamasta jos me sellaisia palovakuutuksia hankimme. Kaikkihan sen tietävät, että palovakuutuksia hankittaisiin liekinheittimien takia, ja siitä kartanolla suututtaisiin. Eikä ostettaisi enää perunoita, eikä morjestettaisi. Palovaroittimetkin minä määräsin poistettavaksi, että oltaisiin hyvissä väleissä, ja kun marttakerhossakin niin sovittiin.

Eikä Suomiselle sitten hankittu palovakuutusta. Nyttemmin vakuutuskauppias ei ole enää uskaltanut kierrellä kylillä, kun huhutaan Rysänperässä taas keitettävän viinaa varastoon. Välillä sieltä on kuulunutkin jotain juoponmöykkää, ja öiseen aikaan on näkynyt loimotuksia. Taas oli Suomisilla muistutettu perunakauppojen tärkeydestä, ja sanottu että nyt on ihan väärä aika puhua mistään vakuutuksista. Ja sitä paitsi ukki-Suomisen tekohammaslasi pitää vaihtaa uudempaan, että on tässä muutakin kustannettavaa kuin kaiken maailman riistofirmojen vakuutuksiin rahaa haaskata.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Itseasiassa, olen vakavasti huolestunut venäjän karjalassa olevien suomalaisten turvallisuudesta ja voisimme lähettää sinne järjestystä turvaamaan pari divisioonaa, kyllä Putin ymmärtää nämä kansalaisten turvaamiset eikä suutu. Myös pieni kansanäänestys karjalan liittämiseksi suomeen olisi ihan paikallaan, koska alue on meiltä rötöskonstein huijattu aikoinaan ja karjalaiset olisivat onnellisia jos miehittäisimme koko hoidon.

Ja eikös niitä suomensukuisia kansoja asustellut siellä Volgan rannoilla ja Siperiassakin. Mielestäni he ovat tällä hetkellä suuressa vaarassa tuolla, kun fasistit heitä sortavat.

Karjalassa tosiaan voisi järjestää vaikka ihan vilpittömät(siis ei-vilpilliset) vaalit, ja luultavasti silti haluaisivat liittyä Suomeen. Ellei sitten propaganda ole uponnut syvälle. Itse jättäisin kuitenkin Karjalan sikseen, tulisi liian iso venäläisvähemmistö sen myötä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Omia lapsiani kehotan (puolivakavasti) haketumaan muualla eurooppaan töihin, niin että saavat turvallisemman maan kansalaisuuden.
...

En tiedä, mitä tarkoitat turvallisemmalla maalla, mutta jos Suomi ja Venäjä ovat sodassa, niin eiköhän silloin ole kekkerit käynnissä laajemmaltikin Euroopassa.

Jotain sodan uhkaa enemmän pelkään Suomessa asuvana Sosnovy Borin antiikkista ydinvoimalaitoista. Tuolla kun poksahtaa, niin ollaan kusessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös