Nyt vituttaa!

  • 2 999 885
  • 11 366

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä mä jaksan vahvasti epäillä tota Angry Birds huhua. Eiköhän siinä ole vaan herkkäuskoista kaveria viety 6-0. Enemmän nauratti kun vitutti kyseinen "huhu" ja ensimmäinen ajatus olikin, et joku on tainnut nyt ajaa miinaan pahemman kerran.

Sitä mä en taas niinkään epäile tai olisi yllättynyt etteikö Hjalliksella ja venäläisillä voisi olla riitaa ja näkemyseroja, mutta ei mulla senkään asian totuuspohjasta ole yhtään mitään fatkaa. Voi ihan yhtä hyvin olla täysi ankka sekin uutinen.
 

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
Mitä tässä enää voi sanoa? On niin kusetettu olo kaikenkaikkiaan. Tällä kaudella on tehty varmasti yksi suurimmista henkisistä romahduksista pitkään aikaan. Eikö teitä tosiaan kiinnosta? Tämän takia syndi ei tosiaan aloittanut pikkupoikana Jokereiden kannattamista Nordikselta, kun yläkatsomoissa vanhemmalla väellä rööki sauhusi ja huurteista meni siinä sivussa.

Missä on tunne? Se tunne, kun ollaan häviämässä, mutta silti jostain löytyy se taistelutahto taklata vastustaja vaikka laidan läpi? Se tunne, kun vastustaja antaa keppiä kylkeen, mutta kivusta huolimatta annetaan takaisin samalla mitalla?

- syndi on ymmärtänyt, kun te pelaatte kuin päättömät kanat ilman mitään päämäärää.
- syndi on ymmärtänyt, kun seurajohto tosiaan luuli ettei ykkössentteriä tarvita.
- syndi on ymmärtänyt, kun veitte syndin Jokerit KHL:ään
- syndi on ymmärtänyt, kun valmentajasekoilu alkoi.

Tämmöisten esitysten jälkeen syndi ei tunne kuin surua. Kiitos kaikesta, viimeinen sammuttaa valot.
 

Mikehunt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kyröskosken Pärske
Jokerit on ollut nyt muutaman kauden ajan median hampaissa kiitos mm. Jarkko Ruudun, Semir Ben-Amorin ja Jere Karalahden, jota on tietenkin kompannut johtoportaan hölmöilyt ym. käskyttämissyytteet Kekäläistä, Valtosta ja Lämsää kohtaan. Tämän lisäksi ainoa herra, joka olisi jollain tavalla pystynyt näitä mediaryöpytyksiä kontrolloimaan lähti NHL:n ja tämän pallin täytti tuttu ja äkkipikainen Harry Harkimo, joka kommenteillaan on vaatinut häntä kritisoivia kannattajia jättämään Jokereiden seuraamisen.

Tästä on pakko huomatta erittäin relevantti pointti. Jokerit ei missään nimessä ole ollut MEDIAN hampaissa, vaan pääsääntöisesti Ilta-Sanomien tulilinjalla. Rantanen esikuntineen on vain kiihdyttänyt tahtiaan hallikauppojen jälkeen. Siihen en osaa ottaa kantaa mikä Sanoman rooli tässä on ja kuinka korkelta tämä ajojahti on johdettua.

Ei tarvitse kovin montaa "videotuomari" lähetystä tai Total Hockey foreveriä kuunnella, niin saa melko hyvän käsityksen Vesa Rantasen henkilökohtaisesta missiosta Harkimoa kohtaan.

Kyllä muutkin mediat toki Jokereista uutisoi kun aihetta löytyy, mutta nämä "kohut" tulevat järjestäen tasan yhdeltä suunnalta. Urheilulehti taasen on keskittynyt vain arvailemaan tulevia pelaajahankintoja jne. He tosin tekevät sitä myös HIFK:n osalta.

Niin kauan kun arvailusanomien "kohu-uutisissa" lähteenä on "nimettömänä pysyttelevä siisäpiiriläinen tai muu mielikuvitusolento, ovat nämä "uutiset" yhtä tyhjän kanssa. On yhtälailla mahdollista, että Rotenbergit ovat hiiltyneitä Harkimon toimista, mutta samalla tavalla on mahdollista ettei mitään ongelmia ole. 50% todennäköisyys on kohuista elävälle mediataholle erittäin hyvä sauma ja siihen isketään surutta, varsinkin jos Harkimo voidaan liittää siihen millään tavalla.

Unohtuu helposti, että kyseessä on armoton kilpailu klikkauksista. Printtimedia on vääjämättä jäämässä vähemmälle kulutukselle ja iltapulujen on pakko saada jostain kävijöitä sivuilleen, jotta saavaat mainostuloja. Harry Harkimon tietää kaikki ja jokaisella on hänestä mielipide, hän myös kiinnostaa ihmisiä. Ei ole siis sattumaa, että häntä pyritään Ilta-Sanomien toimesta lyömään aina kun on mahdollista. Ketään tuskin kiinnostaisi, vaikka Kimmo Timonen, Sami Kapanen ja Scott Hartnell olisivat käyneet Putinin kanssa huorissa ja myyneet KalPan Krimille. Joku toivottavasti sai ajatuksestani kiinni.
 

Max Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2013
Melkein toivoisi, että toi Angry Birds-läppä pitäisi paikkansa. Kyllähän tästä seurasta on kadonnut kaikki hyvä viimeisen vuoden aikana joten tuo olisi vain se viimeinen naula arkkuun, jonka jälkeen lähdettäisiin fanien perustamalla jengillä alasarjoista ylöspäin.

Kun katsoo nykyistä tilannetta Euroopassa niin kuinka kauan porukka luulee KHL:n pysyvän edes pystyssä? Kauden vai korkeintaan kaksi? KHL on kuitenkin niin vahvasti sidoksissa oligarkkien rahoihin, että se voi kaatua käytännössä vaikka huomenna. Lisäksi kun katsoo Venäjän toimintaa Ukrainassa niin taipuuko kenenkään Jokerifanin arvomaailma siihen, että viedään rahaa Putinin lähipiirin taskuun?
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä muutkin mediat toki Jokereista uutisoi kun aihetta löytyy, mutta nämä "kohut" tulevat järjestäen tasan yhdeltä suunnalta.

Minä tarkoitin, että Jokereiden tilanne mediassa on ihan itseaiheutettua, eikä todellakaan mitään yksittäisen median ajojahtia, mistä sinä puhut. Jokerit ovat omalla toiminnallaan tehneet Jokerit-brändin vastaisia tekoja/siirtoja nyt viimeisten kausien aikana, jonka on pakko olla omiaan työntämään ihmisiä pois Jokereiden sympatisoinnista. Jokerithan ovat yrittäneet mainostaa itseään taitavana, rehtinä ja rakastettavana seurana, jota tukisi tiivis yhteisö, jota he lanseeraavat perheeksi. Tänä kautena noista adjektiiveista ei yksikään kuvaa Jokereita, koska:

- joukkueessa pelaa todalla suuri määrä palkkasotureita, joista avainasemassa ovat Jokerit-kannattajien halveksumat entiset ''HIFK-ikonit'';
- joukkueen koostumus ei vastaa Jokereiden itselleen asettamia tavoitteita;
- siirto KHL:n on ajanut Jokerit-kannattajat kahtia;
- käskytykset aiemmilta kausilta olivat järjettömän suuri imagotappio Jokereille ja niistä maksetaan hintaa vieläkin;
- Harryn sekoilut KHL:n ja Liigan osalta sekä törkeä käytös kannattajia kohtaan; ja
- jatkuva alisuorittaminen.

Minusta noiden asioiden luettelemisen jälkeen ei ole ihmekään, että Jokereista on mediassa negatiivinen kuva tällä hetkellä. En ole Mikehuntin tapaan havainnut, että ainoastaan Iltasanomat sorsisi Jokereita, vaan mielestäni lähes tulkoon jokainen media suhtautuu Jokereihin negatiivisesti. Todettakoon, etten ole perin pohjin tutustunut väitteeseeni, joten en pysty väitettäni faktaksi väittämään, vaan yllä lausuttu on oma mielipiteeni kokemuksiini peilaten.
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Sekä seesamilla että mikehuntilla on hyvät pointtinsa, mutta painottaisin keskeisimpänä negatiivisen imagon luojana nimenomaan KHL-siirtoa itsessään. Riidoista tuli lisämauste, mutta ne ovat lopulta melko nopeasti kuitattu.

KHL:ään siirtyminen ei ollut ensinnäkään urheilullisesti perusteltua, sillä Jokerit ei ole menestynyt edes liigassa isosta budjetista ja huippuluokan puitteista huolimatta. Sm-liiga olisi pitänyt pelata ensin läpi ja sitten katsoa, onko mahdollisuuksia siirtyä isommille vesille. Bisnespuolella ajattelu ei tietenkään tapahdu näin, mutta faneille ja medialle hommaa on ollut vaikea perustella nykyisellä menolla.

Venäläisviha tai -vieroksuminen on juurtunut syvälle, joten siinä toinen syy negatiiviselle julkisuudelle ja huomiolle. KHL nähdään keinotekoisena politiikka-liigana, jota katsotaan "ootsävittutosissas"-linssien takaa. Uskon että kiinnostus Jokereita ja koko KHL:ää kohtaan tulee laskemaan rajusti.

Toivon, että rybyreissusta tulee divarikokemuksen kaltainen koettelemus, jonka jälkeen tavoitellaan taas Suomen mestaruutta entistä vahvempina.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerithan ovat yrittäneet mainostaa itseään taitavana, rehtinä ja rakastettavana seurana, jota tukisi tiivis yhteisö, jota he lanseeraavat perheeksi. Tänä kautena noista adjektiiveista ei yksikään kuvaa Jokereita, koska:

- joukkueessa pelaa todalla suuri määrä palkkasotureita, joista avainasemassa ovat Jokerit-kannattajien halveksumat entiset ''HIFK-ikonit''

Tilanne on jotakuinkin sama kaikilla isommalla budjetilla operoivilla seuroilla. Palkkasotureita merkittävä osa. Karalahti ja Ruutu toki "HIFK-ikoneita", mutta siihen se jää. Toisaalta myös usean vuoden ajan on Jokereissa saanut säännöllistä peliaikaa todella huomattava määrä omia kasvatteja. Väittäisin, että omat kasvatit ja nuoret ovat saaneet Jokereissa peliaikaa jopa enemmän, kuin muissa isomman budjetin seuroissa. Keskustelu kun tuntuu keskittyvän Karalahteen, niin näyttää usein unohtuvan myös kasvattien suuri määrä joukkueessa.

- joukkueen koostumus ei vastaa Jokereiden itselleen asettamia tavoitteita;

Alkukaudesta osittain näin, mutta asiaa on paikattu kauden mittaan hyvin Kurrin ja Vuorisen toimesta. Kyllä mä näkisin, että nykyinen koostumus on hyvinkin Jokerien näköinen. Käsiä ja juonikkuutta löytyy, mutta samalla alemmissa kentissä kovuutta. Se taas on valmennuksen syy pitkälti, että pelitapa on lapsen kengissä ja sitäkautta hyökkäyspelaaminen on surkeaa nyhjäystä.


- siirto KHL:n on ajanut Jokerit-kannattajat kahtia;

Osittain totta. Näkisin, että jakanut enemmänkin kolmeen osaan: ei / en osaa sanoa, annan mahdollisuuden / kyllä.

- käskytykset aiemmilta kausilta olivat järjettömän suuri imagotappio Jokereille ja niistä maksetaan hintaa vieläkin;

En ota kantaa sen enempään itse käskytystapahtumaan, mutta mä näkisin jopa, että siitä seurannut paskamyrsky jopa yhdisti Jokereita ja kannattajia viime vuonna. Tästä yhtenä mittarina myös viime kauden todella hyvä katsojakeskiarvo. Tämän vuoden yleisömäärät ovat omasta mielestäni seurausta muista asioista kuin 11.9.

- Harryn sekoilut KHL:n ja Liigan osalta sekä törkeä käytös kannattajia kohtaan;

Nämä on epäilemättä vaikuttaneet niin kannattajien kuin muiden lätkän seuraajien ja median suhtautumiseen Jokereihin.

- jatkuva alisuorittaminen.

Tätähän se on vuosikaudet ollut, mutta kannattajatoiminta ja yleisömäärät meni vain harppauksia eteenpäin tähän kauteen asti.

Epäilemättä Jokereissa on mennyt perseelleen useampikin asia viime aikoina, mutta lähes kaikki suurimmat kompastuskivet ovat tapahtuneet vuoden sisällä alkaen KHL-siirron julkistamisesta. Jos kelaa ajassa tasan vuoden taaksepäin, niin tätä tilannetta tuskin kovin moni osasi odottaa, vaan suhtautuminen etenkin kannattajien ja Jokereiden välillä oli pääsääntöisesti todella hyvää. Runkosarjan johto, vahva mestarisuosikki, valoisalta näyttänyt kevät, iloinen hyökkäyspeli, mahtava fanikatsomo... Sen jälkeen on tapahtunut aika totaalinen suunnanmuutos, joka paljolti alkoi Kekäläisen lähdöstä ja sai kokonaan uudet mittasuhteet Hjalliksen suhmuroidessa KHL-kuviota ja samalla hoitamassa joukkueen kokoamista.
 

Mikehunt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kyröskosken Pärske
- joukkueessa pelaa todalla suuri määrä palkkasotureita, joista avainasemassa ovat Jokerit-kannattajien halveksumat entiset ''HIFK-ikonit'';
- joukkueen koostumus ei vastaa Jokereiden itselleen asettamia tavoitteita;
- siirto KHL:n on ajanut Jokerit-kannattajat kahtia;
- käskytykset aiemmilta kausilta olivat järjettömän suuri imagotappio Jokereille ja niistä maksetaan hintaa vieläkin;
- Harryn sekoilut KHL:n ja Liigan osalta sekä törkeä käytös kannattajia kohtaan; ja
- jatkuva alisuorittaminen.

-esitä minulle liigajoukkue, jossa EI pelaa merkittävää määrää mainitsemiasi palkkasotureita
-minkälaisen koostumuksen Jokerit on asettaneet itselleen tavoitteeksi? Minä en ole tätä haastattelua kuullut tai tiedoitetta nähnyt.
-Siirto KHL:n on jakanut ainakin Jatkoajan keskustelupalstalla kannattajat kahtia, Jokerit ei ole poikkeus ja näin tapahtuisi jokaisen joukkueen kannattajien keskellä. Rohkenen epäillä, että SaiPan KHL -siirtymisestä johtuva fanien mielensä pahoittaminen ei saisi medianäkyvyyttä palstatolkulla.
-Tiedän yhden tapauksen, jossa on epäilty tapahtuneen käskytys. Itse puhut monikossa.
-Harryn ei olisi tarvinnut sekoilla yhtään ja joka tapauksessa oltaisiin samassa tilanteessa, tähän ei tarvitse tehdä kovin vaativaa laskutoimitusta.
-Jokerit ei ole ainoa seura, joka on alisuorittanut tällä kaudella

Jokainen voi itsekseen miettiä, että ensimmäinen KHL:n siirtynyt suomalainen seura olisi mikä tahansa muu kuin Jokerit. Rummutettaisiinko kaikkia turhan päiväisiä kohuja viikko tolkulla ilman mitään oikeaa uutisoitavaa? Vastauksen tietää jokainen. Väitän, että edes HIFK ei olisi saanut KHL -siirrollaan näin paljoa ilmaista näkyvyyttä, koska Hjallis Harkimo.

Lyhyestä virsi kaunis, kirjoitat että Jokerit on aiheuttanut kaiken tämän. Itse väitän, että kaiken takana ei ole nainen vaan Hjallis Harkimo. Tässä koko mediamylläkässä urheilulliset suoritukset eivät paljoa paina, sillä niillä ei ole mahdollista saada tarpeeksi klikkauksia.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Tapahtunut Kekäläisen lähdön jälkeen

+ runkosarjan voitto
+ Kekäläinen korvattu onnistuneesti

- nöyryyttyävä tappio puolivälierissä
- Hjallis vastasi joukkueen kokoamisesta kesällä
- KHL-farssi
- Karalahti-farssi
- Hjalliksen vittuilu faneille
- EP:n kuolema, muutenkin yleisömäärät kääntyneet laskuun
- Lämsän potkut ja vajoaminen keskinkertaisuuteen
- nöyryyttävä tappio Talviklassikossa

Taaksepäin on menty.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
No tuo lehtijuttu nyt varmaan on taas mitä on, mutta ei kai kukaan täällä nyt oikeasti kuvitellut, että yhtään mitään radikaalia ei tapahdu, kun oligarkit ottavat vallan?

Niin, tässähän on juuri se pointti.

Jos unohdetaan lätkä ja Jokerit ja mietitään mitä tahansa suomalaista bisnestä, joka siirtyy venäläisten raharuhtinaiden (osa-)omistukseen, niin ainakin minulle on selvää, että he odottavat itselleen määräysvaltaa, eikä mitään hiljaista sopuilua.

Sekä seesamilla että mikehuntilla on hyvät pointtinsa, mutta painottaisin keskeisimpänä negatiivisen imagon luojana nimenomaan KHL-siirtoa itsessään. Riidoista tuli lisämauste, mutta ne ovat lopulta melko nopeasti kuitattu.

Samaa mieltä. Lisäisin tähän vielä sen, että kaikista tämän palstan puuhastelupuheista ja suhmurointikeskusteluista huolimatta Liiga on suomalaisille jääkiekon kuluttajille rakas sarja, jossa korostuvat viha-rakkaussuhteen kaltainen vastakkainasettelu ja paikallisuus: KHL nähdään tämän pitkän perinteen uhkana.

... KHL nähdään keinotekoisena politiikka-liigana, jota katsotaan "ootsävittutosissas"-linssien takaa. Uskon että kiinnostus Jokereita ja koko KHL:ää kohtaan tulee laskemaan rajusti...

On mielestäni perusteltua puhuakin keinotekoisesta sarjasta, ainakin niin kauan kuin ruplaliigan talouden perusta on se, mikä se on.

Joku saattaa nyt yllättyä, mutta Jokereiden lähdön aiheuttamasta alkushokista selviydyttyäni olen itse taipuvainen toivomaan heille onnea ja menestystä KHL:ssä. En yksinkertaisesti näe, että on hyväksi suomalaiselle jääkiekkoilulle, mikäli Jokerit vetää tuolla ihan vihkoon.

Tosin suhtaudun kyllä aika skeptisesti siihen, miten Jokerit onnistuu houkuttelemaan hallin täyteen yleisöä näihin matseihin ja vielä skeptisemmin Jokereiden uuden tj:n lausuntoihin siitä, että jengi tulee mielummin katsomaan raduloveja, kuin kasperikapasia ja villepokkia.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On mielestäni perusteltua puhuakin keinotekoisesta sarjasta, ainakin niin kauan kuin ruplaliigan talouden perusta on se, mikä se on.

Eihän nyt tosta ole mitään epäselvää, että KHL:n talous on epävakaalla pohjalla. Jos taas toisaalta lähdetään miettimään, niin minkä sarjan talous on vakaalla tasolla? Jos talouden vakaus on perustelu keinotekoiselle sarjalle niin keinotekoisiksi sarjoiksi voitaneen lisätä esimerkiksi NHL:n, Valioliiga, La Ligan, Serie A:n... Kovin montaa suurta liigaa ei ole, minkä talous olisi vakaalla tasolla, eikä pääosa seuroista toimisi joko vahvasti velkaantuneena tai vaihtoehtoisesti jonkun oligarkin tai Lähi-Idän ihmeen rahoittamana. Toki jenkkien yliopistosarjat ovat hyvin vakaalla taloudellisella pohjalla toimivia, kun pelaajat eivät nosta miljoonapalkkoja, mutta katsomot pullistelevat katsojista. Muilla liigoilla on toki KHL:ään se ero, että niitä on pelattu huomattavasti pidempään, mutta talousjärjestelyjä miettimällä ei loppupeleissä niin merkittävää eroa ole.

Tosin suhtaudun kyllä aika skeptisesti siihen, miten Jokerit onnistuu houkuttelemaan hallin täyteen yleisöä näihin matseihin ja vielä skeptisemmin Jokereiden uuden tj:n lausuntoihin siitä, että jengi tulee mielummin katsomaan raduloveja, kuin kasperikapasia ja villepokkia.

Mä myönnän rehellisesti katsovani mielummin Kovalchukkeja, Raduloveja sun muita oikeasti kovia pelaajia kuin KasperiKapasia ja VillePokkia puhumattakaan jostain Töppöshöppösten veljeksistä. Mutta ei asia ole niin mustavalkoinen. Liigaa mä seuraan pääosin joukkueiden takia enkä yksilöiden, Jokereita tosin lukuunottamatta. KHL:ssä tilanne kääntyy osittain päälaelleen ja suuri mielenkiinto kohdistuu pelaajiin ja sitä kautta joukkueisiin.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Jos unohdetaan lätkä ja Jokerit ja mietitään mitä tahansa suomalaista bisnestä, joka siirtyy venäläisten raharuhtinaiden (osa-)omistukseen, niin ainakin minulle on selvää, että he odottavat itselleen määräysvaltaa, eikä mitään hiljaista sopuilua.

Niin, jos nämä herrat tuolla kilauttavat kaverille (Putinille) ja tästä riippuu aletaanko tuolla teurastaa ihmisiä vai ei, niin aika pieni lastu Jokerit on kyllä tässä meressä.

Ei nyt tietenkään pidä sekoittaa urheilua ja sotimista, mutta sen verran vaikutusvaltaisista henkilöistä on nyt kysymys että mitä vaan voi tapahtua. Ei heitä luultavasti paljoa kiinnosta mitkä ovat seuraukset.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Mä myönnän rehellisesti katsovani mielummin Kovalchukkeja, Raduloveja sun muita oikeasti kovia pelaajia kuin KasperiKapasia ja VillePokkia puhumattakaan jostain Töppöshöppösten veljeksistä. Mutta ei asia ole niin mustavalkoinen. Liigaa mä seuraan pääosin joukkueiden takia enkä yksilöiden, Jokereita tosin lukuunottamatta. KHL:ssä tilanne kääntyy osittain päälaelleen ja suuri mielenkiinto kohdistuu pelaajiin ja sitä kautta joukkueisiin.

Niin, siis varmasti on paljonkin lätkämatseissa käyviä, jotka innostuvat sinun tapaasi kovaltsukeista, mikäs siinä.

Mutta kuinka iso tämä porukka on? Itse väittäisin suomalaisen jääkiekkoilun polttoaineen olevan juuri nämä viha-rakkaus-väännöt, jotka eivät mielestäni esim. omalla kohdallani rajoitu mihinkään paikallispeliin Lukkoa vastaan, vaan oma erityislaatuisuutensa on myös jokaisessa kohtaamisessa SaiPaa, Tapparaa ja pk-seudunkin jengejä vastaan.

Mutta mutuiluahan tämä on kaikki, oikeastaan meidän jokaisen mielipiteiden osalta. Ensi kaudella Jokerit aloittaa KHL:ssä ja silloin on lyödä tiskiin faktaa, kun näemme millaiseksi yleisömäärät ja innostus kauden edetessä kasvaa/laskee.
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Melkein toivoisi, että toi Angry Birds-läppä pitäisi paikkansa. Kyllähän tästä seurasta on kadonnut kaikki hyvä viimeisen vuoden aikana joten tuo olisi vain se viimeinen naula arkkuun, jonka jälkeen lähdettäisiin fanien perustamalla jengillä alasarjoista ylöspäin.

Aamen! Ja kun nimi vaihtuu niin Jokerit jää sopivasti meille faneille vapaaksi. Toivottavasti samalla vaihtuisi paidan logo joksikin söpöksi linnuksi, niin saataisiin pidettyä sama logokin.

Syksyllä olin vielä varovaisen optimistinen KHL:n suhteen, ja toivoin viimeisestä kaudesta liigassa tulevan Jokereiden osalta huikea taistelu. Paljon enemmän päin persettä ei olisi ennakkokaavailut voinut mennä: KHL on osoittautumassa täysin nolla-arvaksi, ja mahdollisesti jopa Jokereiden surmaksi, ja tieto tuosta että KHL:ään siirrytään pilasi myös Jokereiden viimeisen kauden liigassa. Olisi ollut parempi että tämä kausi olisi jäänyt pelaamatta kokonaan.

Voin sanoa että ei ole ihan hetkeen samalla tavalla vituttanut kuin nyt.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Lajiin intohimoisesti suhtautuva vähemmistö saattaa kyllä halutakin nähdä nimellisesti parempaa lätkää ja huomattavastikin parempia yksilöitä. Tällä tarkoitan siis juurikin JA:n kirjoittajakuntaa jne. Ongelmaksi muodostuukin se lätkää seuraava enemmistö, joka ei ole vastaavalla voimakuudella ja intohimolla sitoutunut lajiin.

"Hei mennäänkö illalla katsomaan Tappara - Jokeri? Siellä pelaa se niemisenville ja toisella puolella mestaruusteräväinen." Vai "hei mennäänkö katsomaan illalla Jokereiden ja SKA:n matsi? Siellä on se Ilja joka on kuulemma aika helvetin hyvä."?

Veikkaan, että maajoukkuelätkästä eniten innostuvalle suomalaiselle lätkämassalle suomalaisittain isot nimet ja tulevaisuudenlupaukset merkitsevät ostopäätöksessä paljon enemmän 95 kertaa sadasta. Toisaalta tuttuihin joukkueisiin luodut tunnesiteet vaikuttavat yhtä lailla.

KHL voi toki ajan myötä lisätä tunnettuuttaan ja joukkueet saattavat herättää tunteita ja mielipiteitä, mutta se vaatisi a) aikaa ja b) pitkäjänteistä ja johdonmukaista työtä. Mieluusti myös muutaman suomalaisen seuran helpottamaan gäpin yli hyppäämistä, mitä ns. oudoksumiseen tulee. Tässä tulee se vittumainen pointti: venäläisillä päättäjillä ei ole ollut tapana olla kärsivällisiä ja toisaalta KHL:n rahoitusmalli ei myöskään tue sellaisen yht'äkkistä löytymistä/omaksumista.

Tässä mielessä Jokerien tulevaisuus pelottaa.
 

faro

Jäsen
Niin, siis varmasti on paljonkin lätkämatseissa käyviä, jotka innostuvat sinun tapaasi kovaltsukeista, mikäs siinä.

Mutta kuinka iso tämä porukka on? Itse väittäisin suomalaisen jääkiekkoilun polttoaineen olevan juuri nämä viha-rakkaus-väännöt, jotka eivät mielestäni esim. omalla kohdallani rajoitu mihinkään paikallispeliin Lukkoa vastaan, vaan oma erityislaatuisuutensa on myös jokaisessa kohtaamisessa SaiPaa, Tapparaa ja pk-seudunkin jengejä vastaan.

Siinä mielessä olen samaa mieltä McMulliganin kanssa, että jos pitäisi valita kumpia yksilöitä menen katsomaan - vastaus olisi KHL. Mutta kun kohelo joukkueisiin ei liity minkäänlaisia viha-rakkaus suhteita. Tämähän on see suurin ongelma ns. tosifaneille, koska loppujen lopuksi tunteiden kautta tätä jääkiekkoa seurataan. Se on ainakin itselleni vielä täysi mysteeri, minkälaisia tunteita Jokerit minulle ensi kaudella herättää. Siihen voi Jokerit kuitenkin vaikuttaa, sillä tällä hetkellä ei näytä hyvältä.

Satunnaiskatsojille merkitsee myös varmasti se, mitä Liigaa pelataan, vaikka tunnesiteitä ei välttämättä ole lainkaan olemassa. Lippujen hinnat ovat tähän suuri vaikute. Myös monet satunnaiskatsojat jättävät Jokereiden pelit väliin, koska eivät halua tukea "Putinin Liigaa". Tästä olen saanut kuulla monilta. Tämän takia viihdyttävien ottelutapahtumien luonnissa on onnistuttava.

Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Tällä hetkellä luotto ei ole kovin kova hjallikseen ja kumppaneihin.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Siirretty toisesta ketjusta:

Uusimpana esimerkkinä kerrottakoon vaikkapa se, että silloin syksyllä kun capot ilmoittivat palatessaan huudattamaan, että he tulevat takaisin, mutta mikäli Karalahdelle sorvataan jatkosopimus, niin he eivät enää ikinä tulisi Jokerien matseihin Arenalle. Capot olivat eilen saaneet palaverissa kuulla, että JK:n kanssa on jatkodiili tehty, joten capot nyt sitten ilmeisesti kaihkosivat sen siliän tien.

Näköjään seurajohto on katsonut tärkeämmäksi, että Karalahti pelaa vielä max. kaksi kautta Jokereissa kuin että capot ovat hyvin pitkäänkin luomassa Areenalle parempaa tunnelmaa. Karalahti on hyvä pelaaja, mutta varmaan 400 000 eurolla olisi tilalle saanut ihan yhtä hyvän korvaajan.

On tämä vain uskomatonta.
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Siirretty toisesta ketjusta:
Näköjään seurajohto on katsonut tärkeämmäksi, että Karalahti pelaa vielä max. kaksi kautta Jokereissa kuin että capot ovat hyvin pitkäänkin luomassa Areenalle parempaa tunnelmaa. Karalahti on hyvä pelaaja, mutta varmaan 400 000 eurolla olisi tilalle saanut ihan yhtä hyvän korvaajan.

On tämä vain uskomatonta.

Itse sanon että on tämä fanien ja capojen toiminta vain uskomatonta. Kysyin tätä jo syksyllä, mutta kuinka monessa seurassa fanit saavat päättää pelaajasiirroista? Mitä veikkaat kuinka moni pitkän linjan ManU-kannattaja kävi uhkailemassa Sir Alexia kun tämä oli hankkimassa Arsenal-ikonia Robin van Persietä? Ja että kuinka moni näistä uhkailijoista jätti katsomon lopullisesti kun van Persie lopulta hankittiin?
 

# Seiskakasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, #65, #86 #51, #8, #12 #18
Mua vituttaa lähinnä se, että Karalahti - joka kiistatta on pelannut pakistosta parhaiten ja muutenkin ollut lempipelaajani koko kauden - saa capoissa aikaiseksi tälläisen reaktion. En jaksa odottaa capoilta enää lapsellisuuttaan syvempää mahalaskua. Kimmo tai joku muu huudattamaan päätyä tästedes. Minä voin poffien ajaksi mieluusti tulla mekastamaan 103:sta seisomakatsomoon. Ei voi olla näin vitun vaikeaa.
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Vittu että vituttaa jos capot ovat noin lapsellisia. Toki heillä on siihen oikeus, mutta on muillakin oikeus pitää touhua lapsellisena. Jere on kuitenkin hifk-ajoistaan kulkenut aika pitkän matkan ja mielestäni tämän kauden esityksillä ansainnut paikan joukkueessa. Jos koko jokerisydän heitetään roskiin YHDEN pelaajan takia, joka on JOSKUS ollut naapurin ikoni, niin voi vittu sentään!
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
On toi kyllä lapsellista touhua ton Karalahden suhteen, jos siellä vielä oikeasti vedetään siitä herneitä nenään. Karalahti on huippupakki ja pystyy varmastikin vetämään ainakin 1-2 kautta hyvällä tasolla. Idioottimaista olisi olla tarttumatta pelaajaan.

Se on selvä, että parin tappion jälkeen vituttaa ja että tulevaisuus näyttää sumuiselta, eikä vähintään Venäjän tilanteen takia. Toisaalta varsin erikoisia jännitteitä voidaan nähdä myös näissä KHL:n peleissä geopolitiikasta johtuen. Mutta elämä jatkuu ja maailma muuttuu. Ei tämä Ranniston vetämä liigakaan hurraahuutoja aiheuta. Positiivista on ainakin se, että parin kuukauden kuluttua Jokereilla on pitkästä aikaa taas huippuvalmentaja ruorissa.
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Mua vituttaa lähinnä se, että Karalahti - joka kiistatta on pelannut pakistosta parhaiten ja muutenkin ollut lempipelaajani koko kauden - saa capoissa aikaiseksi tälläisen reaktion. En jaksa odottaa capoilta enää lapsellisuuttaan syvempää mahalaskua. Kimmo tai joku muu huudattamaan päätyä tästedes. Minä voin poffien ajaksi mieluusti tulla mekastamaan 103:sta seisomakatsomoon. Ei voi olla näin vitun vaikeaa.

Koko tekstistä täysin samaa mieltä, ja myös minä olen valmis siirtymään 103:sta seisomakatsomoon ääntä pitämään.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Pitää hei muistaa, että capoilu on helvetin rankkaa duunia. Seuraa päättelyketju, hihkaiskaa jos logiikka pettää:

Capot huudattaa faneja.
Fanikato iskee rajusti paikattomaan, koska Jergus.
Puolitäysi EP ei jaksa kannustaa.
Capot tekevät duuniaan turhaan, koska Jere. (Ei tietenkään ole Jeren vika)

Jaksaisitko itse capoilla tässä tilanteessa?

Oon muuten ollut alusta lähtien sitä mieltä, että tämän kauden synkkyys iski tuplavoimalla siksi, että viime kausi kaikkineen on niin hyvässä muistissa.
 

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
Eniten rupeaa vituttamaan tämä koko Karalahti-case. On siinä meillä fanit, kun joukkue jätetään viimeisellä liigakaudella ilman tukea.... Pelaajan takia, joka joskus pelasi Hifk:ssa?! Jokainen voi katsoa peiliin. Voiko näin pikkumaista toimintaa olla? Ei syndi nyt ymmärrä alkuunkaan tämmöistä. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen, mutta ei voi kaveria jättää, ei ainakaan viimeisellä liigakaudella.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Eniten rupeaa vituttamaan tämä koko Karalahti-case. On siinä meillä fanit, kun joukkue jätetään viimeisellä liigakaudella ilman tukea.... Pelaajan takia, joka joskus pelasi Hifk:ssa?! Jokainen voi katsoa peiliin. Voiko näin pikkumaista toimintaa olla? Ei syndi nyt ymmärrä alkuunkaan tämmöistä. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen, mutta ei voi kaveria jättää, ei ainakaan viimeisellä liigakaudella.

Jooh ei mee täälläkää jakeluun. Vaikka Jarkko Ruutukin itselleni on KAIKKEIN ällöttävin jääkiekkopelaaja maailmassa niin en mä silti hallilta sen takia oo pois pystynyt olemaan. Täytyy sanoo, että kovia hermoja on ihmisillä, kun pystyy yhtäkkiä vaan lopettamaan rakkaan seuransa kannattamisen/seuraamisen. Sen suhteen jopa rispektiä, että tuollaista pystyy joku tekemään.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös