Jatkoajan (v)ihastuttavat moderaattorit

  • 2 256 724
  • 13 719

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Selvennykseksi, että Munnukka-asiassa olen täysin sampion linjoilla. Ehdotin siis, että jos modet ovat tehneet tarkennuksia jonkun sääntöpykälän linjauksiin niin tekisivät ne sinne sääntöihin, eivätkä jonnekin keskusteluketjujen uumeniin, mistä niitä ei kukaan voi keksiä etsiä.

Toisaalta, mitenkäs kirjoitat linjauksen, joka vaihtelee tilanteen mukaan. Mutta mutta, jokohan tänä vuonna saadaan sääntö linkkien kuvailusta tuonne ihan oikeisiin sääntöihin? Mahtikäsky kun on annettu muistaakseni vuonna 2008, joten aika tuore se on ja on ymmärrettävää, että vielä ei ole keritty sitä sääntöpykälistöön lisäämään, mutta ehkä tänä vuonna jo?
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Mutta mutta, jokohan tänä vuonna saadaan sääntö linkkien kuvailusta tuonne ihan oikeisiin sääntöihin?
Onhan tapaoikeus oikeaa säännöstöä. Tapaoikeus – Wikipedia "Tapaoikeus eli tavanomainen oikeus on kirjoitettujen säädösten rinnalla oleva oikeuslähde, joka on syntynyt vallitsevan oikeuskäytännön vakiinnuttua aikojen kuluessa velvoittavaksi säännökseksi. Tapaoikeutta pidetään yleensä oikeudellista ratkaisua tehtäessä yhtä sitovana ja arvokkaana kuin lainsäädäntövaltaa käyttävän hallinnon säätämiä lakeja."

Jatkoaika.com on siis common law -maiden tapaan maailmaa järjestyksessä pitävä taho. Onhan jääkiekko lähtöisin Kanadasta ja Kanadan vieressä on common law'ta harjoittava Amerikan Yhdysvallat, joten ymmärrän sen, että täällä ollaan niin amerikkaa. Aarne Tanninenkin on varmasti sitä mieltä, että näin on oikein. En nyt ota Aarneen yhteyttä, vaan nyt on tyydyttävä luottamukseen siitä, että niin Aarne sanoisi.

Sitä paitsi, kyllä Kanadassakin Quebeqia lukuun ottamatta common law'ta apuna käyttäen nuhteita jaetaan, joten ei muuta kuin salakiekuroita palstan uumeniin, sillä tavalla jääkiekkomaailma makaa. Onhan Kanadassa kylläkin erinäisiä intiaanireservaatteja, joissa vallitsevat oman sääntönsä, joten tämä antaa hyvän perustelun sille, että joskus säännöt joustavat, koska Kolumbuksen tollo luuli tulleensa Intiaan.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mutta mutta, jokohan tänä vuonna saadaan sääntö linkkien kuvailusta tuonne ihan oikeisiin sääntöihin? Mahtikäsky kun on annettu muistaakseni vuonna 2008, joten aika tuore se on ja on ymmärrettävää, että vielä ei ole keritty sitä sääntöpykälistöön lisäämään, mutta ehkä tänä vuonna jo?
Toisaalta säännöissä on myös pykälä 19 "Moderaattorit päättävät harkintansa mukaan kaikkien sellaisten asioiden sallimisesta tai kieltämisestä, joita ei ole näissä säännöissä erikseen mainittu", jonka puitteissa kuvailemattomista linkeistä voi rankaista. Sen sijaan tuohon nimimerkin ja hänen oikean nimensä yhdistämiseen liittyvään arvuutteluun pykälää 19 ei voida sääntöjen mukaan soveltaa, koska säännöissä kerrotaan pykälää sovellettavan vain niihin asioihin, joita säännöissä ei ole mainittu.
 

Nick Neim

Jäsen
Toisaalta säännöissä on myös pykälä 19 "Moderaattorit päättävät harkintansa mukaan kaikkien sellaisten asioiden sallimisesta tai kieltämisestä, joita ei ole näissä säännöissä erikseen mainittu", jonka puitteissa kuvailemattomista linkeistä voi rankaista.

Toki, mutta onhan se vähän hölmöä jos uusi käyttäjä rekisteröityy palstalle, lukee säännöt tarkasti läpi ja saa heti ensimmäisestä viestistään pelikieltoa kuvailemattomasta linkistä, koska sitä ei siellä säännöissä lue. Ei voi olla niin kauhea vaiva kirjoittaa parin rivin sääntöä tuonne, tai sitten moderaattorit ovat todella ylityöllistettyjä.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eihän se ollutkaan kuin ajan kysymys kun joku fanipoika ratsastaa paikalle muna pystyssä pillittämämään oikeutta Schollille. Ja eipä tuo nimimerkkikään mikään yllätys ollut.

Mikäs fanipoika minä sulle olen? Muna ei ole ollut tämän asian johdosta pystyssä, itkuakaan en ole tuhertanut. Eipä kyllä yllätä sekään mistä leiristä tulee tuollaista paskaa ketjuun.

Sen verran helpotan sun (t)yötäsi - koska aivan varmasti jaksat syylliset sieltä ketjusta tonkia - että mä olin yksi joka taisi blogin sinne linkittää.

Olit väärässä, en jaksanut.

Toisaalta, jos joku on niin vitun tyhmä ettei osaa laskea 1+1 niin oma on sitten häpeänsä. Eli, jos tuossa jotain sääntöjä on rikottu niin kakkua vaan, saatana. Saavatpahan sitten mielensäpahoittajat sekä oikeutta agendalleen ja yönsä nukuttua.

Mistään laskutoimituksistahan näissä säännöissä ei pitäisi olla kyse. Tasapuolisuuttahan tänne toivotaan ja mielestäni on outoa jos, ja näköjään kun, sääntöjä ette ole rikkoneet. Mikä ei kyllä oikeastaan sitten yllätä kuitenkin, ketään kuka osaa laskea 1+1...Yöni olen nukkunut todella hyvin.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Kyllä minä nyt mieleni niin hyvitin. Hieno homma että yritetään parantaa palstan tasoa tuolla kyselyllä, mainio asia! Nyt kun vielä sitten ihan konkreettisesti teette jotain, otatte sen palautteen vastaan, niin hyvän kuin huononkin.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Sehän on vain mainosmyynnin kohdistamiseen. Ei muuhun.

Eli menit halpaan
 

Ylläpito

Administrator
Kiitos kaikille keskustelupalstan kehittämiskyselyyn vastanneille. Noin vuorokaudessa vastaajia on kertynyt jo yli 2700, mikä on huima määrä ja päätöksenteko ei jää ainakaan datan puutteesta kiinni.
Sehän on vain mainosmyynnin kohdistamiseen. Ei muuhun.

Eli menit halpaan
Kovin olisi huono kysely siihen tarkoitukseen... Palstalaisten ikä- ja sukupuolijakauma kun on pysynyt liki identtisenä 13 vuoden ajan, eikä niillä kohdennuksilla vielä hirveästi mainosmyyntiä aviteta.

Toki teimme keväällä erillisen kävijäprofiilitutkimuksen, jonka tulokset olivat ensisijaisesti juuri myynnin käyttöön: Kävijäprofiili | Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta . Ja tuohonkin saimme aivan loistavasti vastauksia & dataa.

Todennäköisesti ensi viikon aikana julkaisemme puolestaan verkkolehdessä lukijakyselyn, jossa keskitytään pelkästään verkkolehden toimitettuun sisältöön ja sen kehittämisen tueksi tiedon ja mielipiteiden keräämiseen. Toivottavasti siihenkin vastaatte yhtä innokkaasti, sillä näiden tulosten avulla meidän on valtavasti helpompaa kehittää toimintaamme niin verkkolehden toimittamisessa, keskustelupalstan moderoinnissa kuin myös julkaisijayhdistyksen talouspuolella.

Tutkimusterveisin,
Matti Liljaniemi
 
Suosikkijoukkue
KK
Mielestäni sääntö 10 on erittäin selkeä: "Nimimerkin ja hänen oikean nimensä yhdistäminen tai aiheeseen liittyvä vihjailu sekä arvuuttelu ovat poikkeuksetta äärimmäisen rangaistavia. Tämä koskee myös Jatkoajan toimittajien ja moderaattorien nimimerkkejä ja henkilöllisyyksiä. Pykälää ei sovelleta, mikäli nimimerkki on itse tietoisesti paljastanut henkilöllisyytensä tai se on muuten yleisesti tiedossa. Käytä palstakirjoituksissa silti vain nimimerkkiä".

Nyt kun joku on linkittänyt Schollin mahdollista blogia tänne ja blogissa ei lue hänen nimeään niin kuka ei ymmärrä tuota minun boldaamaani kohtaa? Ja tuohon viimeiseen moderaattorien sääntö on kyllä aivan älytön. Jos joku tekee jotain mitä säännöissä ei lue ja moderaattorit pahoittavat mielensä, tulisi tämä asia kirjoittaa sääntöihin ennen kuin kenellekään annetaan satikutia. Ja haluaisin minäkin tietää Schollin blogin ja uskon, että Scholli haluaa meidän tietävän hänen bloginsa.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Kysymyksiä keskustelupalstan moderaattoreille ja ylläpidolle II

Voisiko laittaa OTTELUSEURANTA -ketjuun ihan SÄÄNNÖKSI että viestissä pitää tulla esille mitä matsia se koskee. Eikös viime kaudella näin ollutkin?

Nyt kun tuota selaa niin siellä 90% viesteistä on sellasia, että ei mitään hajua mitä tarkoitetaan.

Ehdotukseni: Aina viesti pitäisi aloittaa mitä matsia tai joukkuetta viesti koskee. Kunhan heti tulee selville mistä ottelusta puhutaan. Mitä mieltä muut olette?

Edit: nyt noissa ketjuissa on ollut viestejä tyyliin "törkeä koukku Masalta!!" Eikä mitään muuta. Eihän tuo kerro mitään kellekään. Tai suora lainaus tältä päivältä: "Teuvoo ooo". (Toki jos lainaa viestiä ei tartte joukkueita kirjoittaa)
 
Viimeksi muokattu:

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehdotukseni: Aina viesti pitäisi aloittaa mitä matsia tai joukkuetta viesti koskee. Kunhan heti tulee selville mistä ottelusta puhutaan. Mitä mieltä muut olette?

Tai sitten laittaa viestin otsikkoon ottelun.
Esim:


Jokerit-KalPa
Joku kalakukko yritti kiinnipitää Teuvon mailaa luistimellaan ja nyt paskatuomarit arpovat Teukan tästä kampituksesta jäähylle. Taas meitä sorretaan yhyy yhyy jne
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mulla on paljon helpompi ratkaisu: otteluseurantaketjun sijaan kaikki matsista käytävä keskustelu samaan ketjuun. Ei tarvitse kahlata kuutta sivua tekstiä, joka ei edes kiinnosta kuin juuri tasan sen oman suosikkiseuran pelin osalta. Joku hatara peruste erilliselle otteluseurannalle on "nokun menee keskustelu pilalle". Mikä helvetin keskustelu? Eihän johonkin Kerhon ketjuunkaan tule nykyään kuin alustus ja kuusi vittuiluviestiä matsin jälkeen. Kyllä se otteluseuranta siihen väliin mahtuu. Jos haluaa jättää seuranta-chatin väliin, senkun skrollaa vain. Siihen menee korkeintaan sekunteja. Ketä se chat oikeasti haittaa? Minusta niitä on mukava seurata jopa jälkeenpäin, jos on sattunut olemaan matsin aikana vaikka paikassa "elämä" netin sijaan.

Poikkeuksena pitäisin edelleen niitä erillisiä ketjuja "Jaken polvitaklaus kääpiöön", jotka kiinnostavat yli seurarajojen.

Nyt sitä pelisilmää, modet. Mennään eteenpäin eikä taakse, kerrankin. Vaikka tuskin edes te olette niin naiveja, että toteuttaisitte tuon rautakanslerin ehdottaman säännön. Mutta siis oikeasti, voisiko tuota edes kokeilla, että otteluseuranta sallittaisiin siellä oikeassa ketjussa sen yhden mammutin sijaan? Nimittäkää sitä kokeiluvaihetta leikkisästi vaikka try-outiksi.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
^Peukku tuolle Leonin ehdotukselle. Itse tykkään kirjoittaa jo pelin aikana huikeita analyysejä Lukon ja vastustajajoukkueen otteista; symptoomeja, diagnooseja, prognooseja. Ne hukkuvat täysin otteluseurantaketjun talmaan jostain jonninjoutavasta väärin kaadutusta jäähystä hifkipifkin-jokeripokerin pelissä.

No en oikeasti tykkää enkä osaa, mutta jos haluaisin kesken pelin kirjoitella siihen astisista otteista vähän laajemmin (kuten ottelu-ketjuun pelin jälkeen), niin mikä sille olisi oikea ketju? Saako sen laittaa kyseisen ottelun ketjuun, vai tuleeko penaltti? Miksei muukin otteluseuranta sinne kys pelin ketjuun sopisi. Siispä sen sijaan että otteluketju on "rauhoitettu" pelin ajaksi, olisi se "vapautettu" pelin ajaksi.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Leonin kanssa samaa mieltä, ehdottomasti kommentointi otteluketjuihin. Nehän on nykyään ihan kuolleita, joten miksei sinne voisi pelin aikanakin sitten kommentoida. Ehkä jotain alkeellista tasoa voisi vaatia viesteiltä sinne, mutta eipä senkään niin väliä ole. Mua ainakin kiinnostaa lähinnä Bluesin otteet, joten tuo nykyinen otteluseurantaketju ei oikein palvele millään lailla.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
^Peukku tuolle Leonin ehdotukselle. Itse tykkään kirjoittaa jo pelin aikana huikeita analyysejä Lukon ja vastustajajoukkueen otteista; symptoomeja, diagnooseja, prognooseja. Ne hukkuvat täysin otteluseurantaketjun talmaan jostain jonninjoutavasta väärin kaadutusta jäähystä hifkipifkin-jokeripokerin pelissä.

No en oikeasti tykkää enkä osaa, mutta jos haluaisin kesken pelin kirjoitella siihen astisista otteista vähän laajemmin (kuten ottelu-ketjuun pelin jälkeen), niin mikä sille olisi oikea ketju? Saako sen laittaa kyseisen ottelun ketjuun, vai tuleeko penaltti? Miksei muukin otteluseuranta sinne kys pelin ketjuun sopisi. Siispä sen sijaan että otteluketju on "rauhoitettu" pelin ajaksi, olisi se "vapautettu" pelin ajaksi.
Tuo on ihan totta, että pelin aikana ei oikein uskalla kirjoitella muuta kuin chattia otteluseurantaan. Juuri kuvailemastasi syystä tuntuu jotenkin turhauttavalta yrittää kirjoittaa jotain asiaa sinne. Ja otteluketjuun ei uskalla, koska meitä johdetaan pelolla. Sikäli nurinkurista, että juuri laatua täällä aina peräänkuulutetaan.

Eikös tuo ole hiukan hassua? Jääkiekkopalstalla saa pelikieltoa, kun kirjoittaa ottelusta pelin aikana spesifisesti sille avattuun ketjuun. Nythän tuota kierretään iloisesti "<joukkueen> peliesitykset kaudella..." -ketjuissa joukkueosioissa. Minusta olisi järkevää, että nekin kommentit olisivat siinä otteluketjussa.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Entäpä he, jotka haluavat pysyä koko kierroksen menosta jollain lailla kartalla? Ennen muinoin kun liigapörssiä harrastin, niin kaikkien otteluiden tilanteet ja tapahtumat olivat merkityksellisiä. Kai tuota peliä pelannee edelleen aika moni? Ja vedonlyöntikin voi aiheuttaa moista monitahoisseurantatarvetta. Sen puoleen yksi yhteinen otteluseurantaketju toimii, ei tarvitse alituiseen hyökkäillä ketjusta toiseen.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Entäpä he, jotka haluavat pysyä koko kierroksen menosta jollain lailla kartalla? Ennen muinoin kun liigapörssiä harrastin, niin kaikkien otteluiden tilanteet ja tapahtumat olivat merkityksellisiä. Kai tuota peliä pelannee edelleen aika moni? Ja vedonlyöntikin voi aiheuttaa moista monitahoisseurantatarvetta. Sen puoleen yksi yhteinen otteluseurantaketju toimii, ei tarvitse alituiseen hyökkäillä ketjusta toiseen.
Helppo homma. Pidetään huutoäänestys. Tai sitten luette sitä vitun teksti-teeveetä tai Liigan omia sivuja, jos ette halua 1-7 ketjun välillä poukkoilla koko iltaa.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Helppo homma. Pidetään huutoäänestys. Tai sitten luette sitä vitun teksti-teeveetä tai Liigan omia sivuja, jos ette halua 1-7 ketjun välillä poukkoilla koko iltaa.

Tai sitten vaan pidetään yks seurantaketju, niin ei tarvi poukkoilla 2-7 ketjun välillä koko iltaa.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Tai sitten luette sitä vitun teksti-teeveetä tai Liigan omia sivuja, jos ette halua 1-7 ketjun välillä poukkoilla koko iltaa.

Niin. Itse asiassa, miksi käydä paikan päälläkään katsomassa pelejä, näkeehän ne tulokset vitun teksti-tv:stä. Liigan sivut taas, no kyllähän ne monesti on oikeinkin mennyt.

Minkähän takia tuota otteluseurantaketjua kukaan lukee, kun txttv ja liiga.fi on olemassa?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tai sitten vaan pidetään yks seurantaketju, niin ei tarvi poukkoilla 2-7 ketjun välillä koko iltaa.
Minulle riittää yksi seurantakejtu ihan hyvin. Se on se, missä puhutaan HPK:n matsista. Sen sijaan ei kiinnosta hevon vittua, mitä muissa matseissa tapahtuu samaan aikaan. Paitsi joskus, mutta sitten maltan kyllä vierailla niissä muissakin ketjuissa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tai sitten vaan pidetään yks seurantaketju, niin ei tarvi poukkoilla 2-7 ketjun välillä koko iltaa.

Kai sitä voisi vaikka Ruutu+ lähettää vain yhtä streamiä jossa ruutu olisi jaettu esim seitsemään osaan, niin pystyisi seuraamaan kaikkia pelejä yhtäaikaa. Tai sitten Ruutu+ lähettää kunkin pelin ihan omana streaminään, niin sen jaon voi tehdä jokainen vastaanottaja ihan ite, tarpeen ja kiinnostuksen mukaan?
No joo, argumentteja on tietysti puolesta ja vastaan. Minulle kävisi paremmin tuo ottelukohtainen seuranta. Se voisi vähentää vittuiluakin, ts korottaisi kynnystä huuudella vieraisiin peleihin provosoivia joutavuuksia. Toisaalta se myös varmaan alentaisi vittuilun sietokykyä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
En tohdi arvostella kenenkään ottelujen seuraamistapoja, jokainen tyylillään. Mutta mitä tuosta livefeedistä oikeasti saa irti, jos yrittää arpoa parhaimmillaan seitsemästä matsista, kuka teki ja mitä teki? Enkä todellakaan ole sitä mieltä, että ehdotettu sääntö otteluparin kirjaamisesta viestin yhteyteen olisi yhtään mitään iloa tässä nykytilanteessa. Kiusa kirjoittajille ja edelleen se väärä ottelupari ei kiinnosta pennin vertaa.

Tuolle liigapörssiargumentoinnille en oikein lämpene. Mikä siinä onlineydessä (keksin sanan ihan itse) on niin musertavaa muihin pelaajiin verrattuna, jos saa tiedon puoli minuuttia toisen median seuraajia aikaisemmin? Vai meneekö pahimmillaan miljoonia kankkulan kaivoon, jos pitää odottaa liiga.fi:n tilannepäivitystä? Vähän siis niin kuin oikeassa pörssissä, joka on oikeasti sekuntipeliä, kun panokset ovat kovimmillaan.

Miten siis tuon tulvan keskellä pysyy oikeasti kartalla koko kierroksen tapahtumista? Kuusitoista kertaa putkeen "TEUKKAAAAAA!!!". Kaikkien liveseurajien on pakko nähdä ne vain siksi, kun parin hassun (lukijakyselyn paikka) tyypin mielestä yksi mammuttiketju on ainoa oikea tapa seurata jääkiekkoa. Eikö se kuitenkin olisi parasta palvelua toteuttaa otteluseuranta enemmistön mieltymysten mukaan?

Täydellistä ratkaisua tuskin on olemassa, mutta nuo otteluketjut ovat oikeasti nykyään niin kuolleita, että se liveseurannan salliminen niissä on hyttysen pieru Saharassa. Edelleen, se on joku äärivähemmistö, joka vetää herneet nenään, kun ne syväanalyysit (LOL) hukkuvat sinne otteluchatin sekaan. Etenkin, kun liveseurannan ohittaminen on 1-2 hiirenklikkauksen tai pienen rullanpyöräytyksen päässä. Eihän noilla änkyröillä mitään kosketusnäyttölaitteita tietenkään ole. Tai jos on, lisätään pari tökkäisyä ja pyyhkäisyä vielä listaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös