Chicago Blackhawks 2013–2014

  • 293 014
  • 811

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
8.1.2013 New York (Rangers) @ Chicago: 3-2

Pientä hiipumista viime aikoina osoittanut inkkarilauma hävisi kymmenen ottelun pisteputken jälkeen varsinaisella peliajalla. Harmillisesti käteen ei jäänyt mitään, vaikka joukkue taisteli huonosta alusta huolimatta kahden maalin takaa tasoihin. Hawks aloitti pelin huonosti ja Rangers johti ensimmäisen erän jälkeen ansaitusti kahdella maalilla. Hawks tuli toiseen erään paremmin ja kavensi pelin ylivoimaosumalla. Alle kaksi minuuttia myöhemmin peli olikin jo tasan. Hallinta pysyi kotijoukkueella, mutta johtomaalia ei nähty ja hallintakin tasoittui. Kolmannen erän alussa vieraiden johtomaali roikkui ilmassa, mutta Hawks selvisi kuin ihmeen kaupalla ja sai erän puolivälissä hyvän jakson. Tuohon jaksoon osuneella ylivoimalla ei kuitenkaan hyvästä yrityksestä huolimatta syntynyt maalia ja pian jäähyn jälkeen vierasjoukkue iski johtomaalin pitkän puolustamisen jälkeen. Hawks haki vimmatusti tasoitusta, mutta Lundqvist kesti paineen loppuun asti.

10 Sharp - 19 Toews - 81 Hossa
23 Versteeg - 26 Handzus - 88 Kane
29 Bickell - 65 Shaw - 20 Saad
52 Bollig - 16 Krüger - 28 Smith

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 32 Rozsival

50 Crawford 29/32 - 90,6%
(31 Raanta)

Ensimmäinen erä alkoi varsin tasaisissa merkeissä. Rangers liikkui hieman liukkaammin ja Hawks puolestaan ei meinannut päästä vieraiden siniviivan yli. Avausmaali nähtiinkin viiden minuutin kohdalla, kun Rangers katkaisi Hawks-hyökkäyksen keskialueella ja Richards pääsi Callahanin syötön ansiosta puolittain läpi oikealta laidalta. Lopulta kiekko löysi tiensä maaliin Crawfordin patjojen välistä: 0-1. 8 minuutin kohdalla Carcillo ja Bollig tuuppivat toisiaan vaihtopenkkien edessä ja tilanteesta tuomittiin ottelun ensimmäinen jäähy ja alivoima kotijoukkueelle. Rangers-ylivoima ei näyttänyt saavan mitään vaarallista aikaan, mutta jäähyn loppupuoliskolla Zuccarello tuli vasenta laitaa vauhdilla ja maalin kierrettyään kiepautti kiekon vanhanaikaisella sisään liian helposti: 0-2. Kiekko ei mennyt sisään etukulmasta, vaan oli matkalla maalin edustalle, mutta kumilaatta törmäsi matkalla Crawfordin jäässä olleeseen mailaan ja kimposi takaisin kohti maalia Hawks-vahdin patjan vierestä. Heti jäähyn jälkeen Sharp pääsi laukomaan sielunsa kyllyydestä, mutta Lundqvist tuli vastaan peittämään laukauksen. Hawks oli niskan päällä erän puolivälin jälkeen ja McDonagh ottikin laitataklauksesta jäähyn 13 minuutin jälkeen. Hawks-ylivoima ei kuitenkaan saanut juuri mitään aikaan ja jäähyn jälkeen kotijoukkueen hallintakin rauhoittui. Erä päättyi vieraiden kahden maalin johdossa. Ensimmäisessä erässä Blackhawks näytti huolimattomalta ja puolivaloilla pelanneen joukkueen syötöt lipesivät liian usein puoli metriä lapojen ohi. Sen sijaan Rangers kävi aggressiivisesti päälle sekä hyökkäys- että puolustusalueella.

Toisen erän alussa Hawks painoi peliä vieraiden päätyyn, mutta ensimmäisten minuuttien aikana ei kuitenkaan syntynyt mitään. Brassard joutui viiden minuutin kohdalla estämään Bickelliä ja Hawks pääsi ylivoimalle. Ylivoima ei näyttänyt saavan paljonkaan aikaan ja jäähyn puolivälin jälkeen tilanne jähmettyi seisovaksi molempien joukkueiden osalta. Lopulta Sharp sai viivalle kiekon ja laukoi sen kohti maalia. Toews iski Girardiin pysähtyneen irtokiekon B-pisteiden välistä ylänurkkaan Shaw'n takana maskissa olleen Lundqvistin ohi: 1-2. Kahdeksan minuutin kohdalla Hawksin nelosketju sai 3-2 vastahyökkäyksen. Bollig viiletti vasenta laitaa pitkin ja Krüger liukui keskellä maila pystyssä onetimeria odottaen. Kaikkien yllätykseksi nyrkkisankari käyttikin B-pisteeltä petollisen kovaa laukaustaan ja punalamppu paloi jälleen Kuningas Henrikin takana: 2-2. Erän puolivälissä Rangers iski yllättäen kesken Hawks-hallinnan, mutta Crawford venyi juuri ja juuri Kreiderin ohjauksen eteen. 14 minuutin kohdalla Sharp laukoi loistavasta paikasta maalin yli saatuaan hetki aiemmin Rangers-mailan kasvoihinsa. 16 minuutin kohdalla Hawksin kolmoskenttä piti pitkään vieraita pesukoneessa, mutta peli pysyi tasoissa. 18 minuutin kohdalla Rangers karvasi keskialueella kiekon ja Nash pääsi puolittain läpiajoon. Crawford sai kuitenkin hanskansa eteen ja kiekko kimposi maalin taakse. Toinen erä päättyi 2-2 numeroissa.

Kolmannen erän alussa Rangers sai vaarallisen 2-1 hyökkäyksen, josta Hawks selvisi säikähdyksellä, kun kiekko lipui tyhjän maalin ohi. Kahden minuutin kohdalla Rozsival nosti pyörivän kiekon rystyllä katsomoon ja joutui jäähylle. Rangersin ylivoimamaali roikkui suorastaan ilmassa, mutta Crawford piti ottelun edelleen tasoissa. Jäähyn jälkeen Staal laukoi viivalta tolppaan, mutta maalia ei syntynyt vieläkään. Erän laukaukset olivat tässä vaiheessa 7-0 vieraille. Hawks sai erän ensimmäisen laukauksen kuuden minuutin kohdalla. Hawks sai erän ensimmäisen pyörityksen seitsemän minuutin jälkeen. Erän puolivälissä Seabrook heitti kiekon kanssa kunniakierroksen Rangers-alueella ja Puoliot joutui koukkimaan itsensä jäähylle. Toews oli laittaa päädystä kimmonneen Sharpin laukauksen takakulmalta sisään, mutta Lundqvist sai patjansa eteen. Hawks pyöritti hyvää ylivoimaa, mutta vierasjoukkue kesti jäähyn ja sen jälkeiset sekunnit. 14 minuutin kohdalla Saad jätti sokkona kiekon hyökkäyssiniviivalla ja paine siirtyi noin viiden minuutin tauon jälkeen Hawks päätyyn. Crawford yritti purkaa kiekon alueelta, mutta vieraat pitivät kiekon alueella. Lopulta Hagelin sai upottaa Staalin viivalaukauksen paluukiekon jäässä maanneen Crawfordin yli maaliin: 2-3. 15 minuutin kohdalta Hossa pääsi puolittain läpi oikealta laidalta, mutta rystylaukaus ei uponnut maaliin. Seuraavat minuutit Hawks ajoi Rangersin pahasti puolustuskannalle. Crawford lähti maalilta, kun peliä oli puolitoista minuuttia jäljellä. 19 minuutin kohdalla tasoitus oli lähellä syntyä ja Quenneville ottikin tässä vaiheessa aikalisän. Rangers-maalilla oli lopussa hurja myllytys, mutta tasoitusmaalia ei nähty koskaan.

Huomioita

Peli oli 113. peräkkäinen runkosarjaottelu Hawksilta, jossa joukkue onnistuu maalinteossa. Edellisen ottelun yhteydessä tulikin mainittua tuo edellinen maaliton kamppailu. (25.2.2012 CHI@LAK 0-4)

United Center oli etenkin ensimmäisessä erässä pitkiä aikoja harvinaisen hiljainen eikä yleisö ja kotijoukkue vaikuttaneetkaan kovin energisiltä.

Hurjaa kautta pelannut Kane on pisteputkiensa jälkeen pelannut viisi peliä tehoin 0+1 -1. Eiköhän kasikasi palaa kohta jälleen ryminällä tulostaululle.

Crawford oli ensimmäisessä erässä heikko, mutta toisessa erässä hän nosti tasoaan ja etenkin kolmannen erän alussa hän oli suorastaan ilmiömäinen. Lopulta virkaveli Lundqvist veti kuitenkin pidemmän korren, vaikka Bolligin maali menikin hänen taakseen helpohkosti.

Quennevillen kommentit pelin jälkeen kertovat aika hyvin Blackhawksin esityksestä tässä ottelussa.
We shouldn't be looking for excuses. We shouldn't be looking for whether we're tired. We got enough days off. We got enough time away. You've got to find meaning and purpose for every game. I know that human nature some nights says that it's tough to get excited about every game, but you've got to find a way when you might not have your 'A' game behind you or might not have your 'A' pace behind you.
Toivottavasti joukkueen suvantovaihe on vain hetkellinen, sillä ennen olympialaisia on jakso, jolloin Hawks pelaa yhdeksästä pelistä kahdeksan vieraskaukalossa. Lauantaisen Montrealin reissun jälkeen Hawks tosin saa pelata neljä ottelua peräkkäin United Centerissä (EDM, COL, ANA, BOS).
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Khabibulin toipuu siis runkosarjan loppuun asti ja sen jälkeen ei sitten olekaan enää mitään kokoonpanorajoituksia, joten kivastihan tuon riskialttiin sopimuksen hautaaminen onnistui kuitenkin. Chicagossa on ennenkin osattu palkkakaton kiertäminen, joten remen tavoin epäilen, että raihnaisen venäläisen kropasta löydetään korjattavia kohteita kyllä tarpeeksi, että hän pysyy ainakin runkosarjan loppuun asti telakalla.

Olen samaa mieltä usean kirjoittajan kanssa, että hyvistä esityksistä huolimatta Raannalla on vielä runsaasti kehittämistä pelissään. Niin paljon kuin Raannalle toivonkin hyvää, toivon silti enemmän Crawfordin tason nousemista alkukauden ja loukkaantumisen jälkeen nähdyistä alavireistä esityksistä. Ensi kaudella alkaa kuuden vuoden ja 36 miljoonan dollarin sopimus NMC- ja rajoitetun NTC-pykälän kanssa, joten Crawford on joka tapauksessa tullut jäädäkseen. Sen sijaan toivon, että Crawford voisi saavuttaa Raannan kanssa samanlaisen toimivan tandemin, joka nähtiin viime kaudella Emeryn kanssa. Olympiatauko saattaakin tulla Crow'n kannalta juuri hyvään aikaan, kun alustavista spekulaatiosta huolimatta mestarivahtia ei valittu kisoihin mukaan.
 

Hattivatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Crawfordin loukkaantuminen uskoakseni muutti coach Q:n riskinhallintastrategiaa. Antti saanee aiempaa enemmän runkosarjapelejä torjuttavaksi hyvien esitysten takia ja Crawfordin säästelyn merkeissä. Q sanoi jossain haastattelussa, ettei annan prosenttilukuja, mutta aiottua enemmän pelejä Antille tiedossa. Sinällään Crawford on, muutamaa helppoa imaisua lukuunottamatta, pelannut mielestäni tappioista huolimatta hyvin. Paljon, jostain kumman syystä, Antin pelejä nähneenä on todettava, ettei ole olemukseltaan vielä tilanteen kanssa sinut. Parempaa jo nykyisen hyvän päälle on siis tiedossa.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Nyt on se aika vuodesta kun Q laittaa Krugerin kakkosen keskelle Espn.
 
Nyt on se aika vuodesta kun Q laittaa Krugerin kakkosen keskelle Espn.

Kahden viikon päästä alkaa ketjulotto siihen kakkosen keskelle.

Veikkauksina siinä käy pelaamassa sitten seuraavat henkilöt: Saad, Kane, Shaw, Pirri ja Handzus.

Tätä jatkuu seuraavat neljä viikkoa. Treidi deadlinella ongelma on edelleen olemassa, mutta Stan ei aio asialle mitään tehdä.

Loppukauden siinä pelaa sitten taas Handzus ja sitten kiukutellaan.

PS: Onko tosiaan niin, että Kane ei ole tehnyt maalin maalia Handzus sentterinään tällä kaudella ?
 
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Dale Tallon
Treidi deadlinella ongelma on edelleen olemassa, mutta Stan ei aio asialle mitään tehdä.

Kyllä se vaan näyttää siltä että palkkakatto estää kaikki mahdolliset liikkeet tuohon sentterin hankintaan. Eikä Hawks voi oikeen kenestäkään luopua, paitsi jos joku sattuisi haluamaan mr.Bickellin ja tämä haluaisi vielä itse siirtyä.

Matt Stajan voisi olla hyvä kokeilu ja voisi liikkua suhteellisen edullisesti, vaan minkäs teet kun tilaa ei ole.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
PS: Onko tosiaan niin, että Kane ei ole tehnyt maalin maalia Handzus sentterinään tällä kaudella ?
Kanen Toewsia vastaavat minuutit saavutetaan siten, että Patrick lyödään alivoiman jälkeen aina kentälle ja tuon lisäksi hän viilettää tuplavaihtoja muissa ketjuissa, kun kasikasi ei juuri alivoimalla kiekkoja blokkaile. Silti tuo tilasto kuulosti niin uskomattomalta, että oli pakko tarkistaa asia, kun Handzuskin on kuitenkin aika monta minuuttia ollut kentällä 23 maalia tehneen Kanen kanssa tällä kaudella.
Koodi:
[B]Lihavoidut maalit[/B] ovat syntyneet ylivoimalla.

[SIZE="2"]28.12  @STL  1st  17:04  EV  KANE(23)  2 KEITH(35)     19 TOEWS(25)     10-19-88  8-17 31
23.12   NJD  2nd   7:57  EV  KANE(22)  8 LEDDY(13)     23 VERSTEEG(13)  23-19-88  8-4  31
20.12   VAN  2nd   4:57  EV  KANE(21)  32 ROZSIVAL(4)  27 ODUYA(8)      29-65-88 27-32 31
[B]17.12  @NSH  1st  16:14  PP  KANE(20)  10 SHARP(18)    2 KEITH(29)      65-19-88-10-2  31[/B]
	     2nd  13:30  EV  KANE(19)  4 HJALMARSSON(11) 		20-65-88 27-4  31
[B]14.12  @TOR  1st  16:14  PP  KANE(18)  81 HOSSA(15)    2 KEITH(27)      10-19-81-88-2  31[/B]
10.12  @DAL  1st  12:05  EV  KANE(17)  7 SEABROOK(18)    	        20-65-88  2-7  31
[B]30.11  @PHX  1st   2:34  PP  KANE(16)  81 HOSSA(9)     2 KEITH(22)      10-19-81-88-2  31[/B]
	     3rd  19:42  EV  KANE(15)  4 HJALMARSSON(10) 		23-65-88 27-4  31
27.11  @CGY  3rd   9:42  EV  KANE(14)  20 SAAD(11)     2 KEITH(20)      20-65-88  2-7  31
[B]25.11  @EDM  1st   8:06  PP  KANE(13)  65 SHAW(8)      2 KEITH(19)      65-19-88-10-2  50
21.11  @WPG  1st  17:26  PP  KANE(12)  8 LEDDY(9)      19 TOEWS(10)     65-19-88-8-7   50[/B]
16.11  @NSH  2nd  18:44  EV  KANE(11)  52 BOLLIG(3)    2 KEITH(14)      52-37-88  2-7  50
[B] 9.11  @DAL  2nd  18:15  PP  KANE(10)  65 SHAW(7)      10 SHARP(10)     65-19-88-10-2  50[/B]
 6.11   WPG  1st  19:54  EV  KANE(9)   7 SEABROOK(7)   2 KEITH(12)      20-37-88  2-7  50
 3.11   CGY  2nd   6:25  EV  KANE(8)   17 BROOKBANK(1) 65 SHAW(6)	20-65-88  8-17 50
28.10  @MIN  3rd   2:47  EV  KANE(7)   20 SAAD(5)      37 PIRRI(3)      20-65-88  8-17 50
[B]26.10   MIN  3rd  12:51  PP  KANE(6)   19 TOEWS(4)     7 SEABROOK(4)    81-19-88-8-7   50[/B]
24.10  @TBL  2nd  18:53  EV  KANE(5)   unassisted 			20-37-88  2-7  39
[B]12.10   BUF  2nd  19:35  PP  KANE(4)   10 SHARP(3)     65 SHAW(1)       65-19-88-10-2  50
 9.10  @STL  1st  17:01  PP  KANE(3)   10 SHARP(1)     19 TOEWS(2)      29-19-88-10-2  50[/B]
 5.10   TBL  2nd   0:59  EV  KANE(2)   29 BICKELL(1)   4 HJALMARSSON(3) 29-19-88 27-4  50
 1.10   WSH  1st  11:06  EV  KANE(1)   19 TOEWS(1)     32 ROZSIVAL(1)   29-19-88  8-32 50[/SIZE]

Niin uskomatonta kuin se onkin Kanen 23 osumasta yksikään ei ole syntynyt Handzusin ollessa jäällä. 9 maaleista on syntynyt ylivoimalla, mutta tuonkin jälkeen jää vielä 14 maalia. 7 tasakentällisin tehdyistä maaleista on syntynyt Shaw'n sentteröidessä Kanea, 4 Toewsin ollessa kentällä ja 3 Pirrin pelatessa keskellä. 12 maaleista on syntynyt Crawfordin torjuessa, 10 Raannan miehittäessä maalia ja 1 Khabibulinin torjuntavuorolla. Kane on tehnyt maaleistaan 15 vieraskentällä, mikä yllätti ainakin itseäni vähän. Aiemminhan tuo on ollut enemmän Toewsin bravuuri.

En kuitenkaan osaa vastata, johtuuko maalittomuus nimenomaan Handzusista vai onko tuo vain tilastokummajainen. Itse en ainakaan ollut kiinnittänyt asiaan huomiota. Johtuu varmaan siitä, että Kane on ollut syöttäjän roolissa, kun Handzus, ketjun kolmas lenkki tai puolustajat ovat saaneet tuuletella osumaa.

Krügerista

Hawksin otteet ovat viime aikoina olleet alkukautta vaisumpia ja ymmärrän Quennevillen tarpeen tehdä muutoksia. Toewsin ketju on viime aikaisessa koostumuksessa pimentänyt vastustajien ykkösnyrkit ja samalla latonut melkoisen määrän maaleja. Ruotsalaisen shutdown-parin luistellessa Toewsin takana, Kanen taakse on jäänyt Keith-Seabrook, mikä ylläolevaa tilastoakin katsellen on ollut hyvä ratkaisu.

Aloitusympyrässä parantanut Krüger voi olla ihan hyvä kokeilu. Vaikka Krüger ei ole kahdella edellisellä kaudella ollutkaan ratkaisu kakkossentteriongelmaan, niin se ei tarkoita, että vielä nuori ja kehittyvä pelaaja ei voisi tällä kaudella täyttää noita saappaita. Pirri ja Handzus saivat pidemmän aikaa paikkaa kokeilla ja hetkellisistä hyvistä tuloksistakin huolimatta nyt on aika kokeilla jotain muuta. Etenkin Saadista ja Versteegistä on hyötyä enemmän laidalla. Tilaston mukaan Shaw on useimmin ollut kentällä Kanen onnistuessa, mutta hänestäkin lienee enemmän hyötyä energisen kolmosen keskellä.

EDIT: Kun Handzusilla on vain 10 pistettä tällä kaudella, niin innoistuin perkaamaan myös hänen tilastojaan.
Koodi:
 [B]Lihavoidut rivit[/B] maaleja ja tähdellä (*) merkityt voittomaaleja.

[SIZE="2"][B]             33:30  EV  26 HANDZUS(4)    88 KANE(28)    23 VERSTEEG(14) 23-26-88  8-32 31[/B]
28.12.  COL  37:48  EV  23 VERSTEEG(8)   2 KEITH(33)    26 HANDZUS(6)   23-26-88  2-7  31
20.12.  VAN   7:49  EV  23 VERSTEEG(7)   88 KANE(27)    26 HANDZUS(5)   23-26-88  2-7  31
             41:05  EV  7 SEABROOK(3)    26 HANDZUS(4)  23 VERSTEEG(12) 23-26-88  2-7  31
[B]11.12.  PHI* 25:27  SH  26 HANDZUS(3)    16 KRUGER(11)                      26-16-2-4  31[/B]
[B] 8.12.  FLA  37:26  EV  26 HANDZUS(2)    7 SEABROOK(17) 88 KANE(20)     23-26-88  2-7  31[/B]
30.11. @PHX  11:04  EV  4 HJALMARSSON(3) 88 KANE(14)    26 HANDZUS(3)   20-26-88 27-4  31
15.10. @CAR   7:56  EV  10 SHARP(1)      26 HANDZUS(2)                  10-26-81 27-4  50
[B]11.10.  NYI* 26:45  EV  26 HANDZUS(1)    2 KEITH(3)     28 SMITH(1)     52-26-28  2-7  39[/B]
 1.10.  WSH  47:55  EV  20 SAAD(1)       26 HANDZUS(1)  2 KEITH(1)      20-26-81 27-4  50[/SIZE]

Tämän tilaston perusteella ei voi tietenkään tehdä suuria johtopäätöksiä. Etenkin Kanen ja Versteegin taituroidessa Handzusin rooli on ollut varmistava ja toisinaan nousta maalin edustalle luomaan isolla koollaan hämmennystä ja maskia. Näin tärkeä työ ei aina näy pistetilastoissa. Tokihan Handzus on selkeästi hitaampi kuin laidalla viilettävät raikulipoikaset.
 
Viimeksi muokattu:

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Blackhawksien Montreal vierailu päättyi 1-2 jatkoaikatappioon. Crawford pelasi kauden parhaan ottelunsa, ei kahta sanaa hän oli Blackhawks joukkueen kingi tappiosta huolimatta.
Huomion arvoinen asia oli se, että meitä vietiin aloitusympyrässä ja rajusti.
Toews 47,6%, Krüger 30% , Handzus 37,5% ,Shaw 50%. Canadiens vei myös taklaukset 28-11.

Nyt onkin sitten heti perään kotona Edmonton ja veräjälle luistellee Antti Raanta.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
11.1.2014 Chicago @ Montreal: 1-2 OT

Uutta peli pukkaa jo, mutta lyhyesti vielä jotain Montrealin vieraspelistä.

Näillä ketjuilla aloitettiin, mutta toisesa erässä alkoi taas ketjuruletti.

10 Sharp - 19 Toews - 81 Hossa
29 Bickell - 16 Krüger - 88 Kane
20 Saad - 26 Handzus - 23 Versteeg
52 Bollig - 65 Shaw - 28 Smith

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 6 Kostka

50 Crawford 36/38 - 94,7%
(31 Raanta)

Blackhawksin surkeat esitykset jatkuivat. Hawks onnistui silti ottamaan tästäkin pelistä pisteen, eikä jäänyt vieläkään maaleitta. Pitkälti Crawfordia (ja osittain onneakin) on kiittäminen pisteestä. Huvittavaahan on, että maalinteon oltua lähes mahdotonta myös Canadiensille, Hawks meinasi kolmannen erän lopulla tehdä vielä voittomaalinkin, kun Bickell kilautti tolppaa ja hetkeä myöhemmin Toewsin ketju oli tehdä toisen maalinsa. Hawksilta hylättiin myös yksi maali toisessa erässä, mutta hylkäys oli ihan aiheellinen maalin takana kompuroineen Handzusin luisteltua maalinvahdin alueen läpi maskiin.

Hawks näytti luistelevan melkein koko ottelun kuin tervassa ja kolmen peräkkäisen syötön saaminen oli lähes ylipääsemätön tehtävä. Peli kaiketi pelattiin mustalla superpallolla tai sitten "NHL:n Ilves" on käynyt Hakametsässä konsultoimassa, miten saadaan aikaan järkyttävän surkea jää. Molemmille tuo on sama, mutta ilmeisesti Habs on tuohon tottunut tai sitten heidän pelitapansa ei kärsi tuollaisesta seikasta niin paljon.

Jatkoaikamaali oli surkuhupaisa. Oman pään myllytyksestä hetkeksi selvinnyt Hawks olisi yhtä hyvin voinut kuljettaa kiekon vaikka omaan maaliin, koska lopputulos oli ihan sama kuin maalin takana tapahtunut "pelin rauhoittaminen" höyryjunan lailla päälle käynyttä kotijoukkuetta vastaan. Hawksin jatkoajat: 0-4
Hawksin rankkukilpailut: 4-6
Varsinaisen peliajan jälkeen yhteensä: 4-10
Miten ihmeessä tuolla hyökkäyksellä voi olla tuollaiset tilastot? ON sekä terävää kärkeä että laajuutta, josta pitäisi löytyä vielä virtaa varsinaisen peliajankin jälkeen.

Toimiko uudet ketjut? Ei. 27 peräkkäisessä pelissä vain kerran pisteittä jäänyt kuuma Kane olisi järjestänyt maaleja vaikka kahden palopostin kanssa. Viidessä pelissä yhden syöttöpisteen saalistanut jääkylmä Kane ei tuohon pysty. Sen sijaan nyt nähtiin suoraan menneisyydestä kasikasi, joka menettää kiekon vastustajan sinisellä, kun muu ketju painaa täyttä höyryä vastustajan päätyä kohden.

Toews ei onneksi loukkaantunut, vaikka P.K. Subban meinasikin käyttää kapteenia muurinmurtajana kaukalon päätyä vastaan.

Versteeg hermostui Gallagherin kiekottoman pelaajan (takakarvaaja) blokkaamiseen, joka tapahtui samassa vaihdossa aiemmin ja pikkumiehet humppasivatkin keskenään 5 minuutin istunnolle avauserän lopulla.

Tweety oli tiivistänyt ottelun aika hyvin tuolla seurantaketjun puolella.
Mitä vittua tässä Chicago matsissa tapahtuu, ihan ku mustavalkosta hidastettua filmiä kattois.

Viimeiset seitsemän peliä: 2-1-4. Oilersia vastaan on vain yksi suunta. Ja ei, se ei ole tuon säälipisteenkin menettäminen.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
12.1.2014 Edmonton @ Chicago: 3-5

Takaisin voittokantaan. Vastustaja piti toki päästää taas johtoon alussa ja omiinkin piti tehdä yksi maali siirretyn rangaistuksen aikana, mutta kaikki muu paitsi Hawksin varsinaisen peliajan voitto olisi ollut vääryys 60 minuutin tapahtumien perusteella.

10 Sharp - 19 Toews - 81 Hossa
20 Saad - 65 Shaw - 88 Kane
29 Bickell - 26 Handzus - 23 Versteeg
52 Bollig - 16 Krüger - 28 Smith

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 17 Brookbank

31 Raanta 18/20 - 90,0%
(50 Crawford)

Ensimmäisen erän alussa Oilers oli vauhdikkaampi joukkue pääsikin johtoon kuuden minuutin jälkeen Hemskyn maalilla: 0-1. Keithin ohi mentiin harvinaisesti heittämällä ja Raantakaan ei huitaissut kiekkoa Hemskyn mailasta. Hawks pääsi paremmin mukaan erän jälkimmäisellä puoliskolla. Vieraat tappoivat Smythin jäähyn, mutta 14 minuutin kohdalla tasoitus syntyi lopulta, kun Ben Smith ohjasi Hjalmarssonin laukauksen maaliin: 1-1. Tasoituksen jälkeen peli pyöri lähes pelkästään vieraspäädyssä, mutta erätauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Toinen erä oli maalirikas. Kotijoukkue siirtyi parin minuutin jälkeen johtoon, kun Shaw'n laukaus upposi yläkulmaan: 2-1. Keith käynnisti riiston jälkeen hyökkäyksen ja kiekko kiersi Kanen ja Saadin kautta maalintekijälle. Johtomaalista jatkunut myllytys poiki jäähyn puolivälissä. Oilersille oli tulossa ylivoiman aikana toinen jäähy, mutta Kanen syöttö lipui aina tyhjään Hawks-maaliin asti: 2-2. Hawks siirtyi kahden miehen ylivoimalla uudelleen johtoon päivänsankari Hossan lauottua kiekon yläkulmaan: 3-2. Hawks teki erän lopussa vielä yhden maalin, kun Keith katkaisi jälleen yhden Oilers-syötön keskialueella. Lopulta kiekko kiersi Hossan ja Sharpin kautta Toewsille, joka veivasi Dubnykin solmuun ja nöyryytti lopuksi vielä upottamalla kiekon längistä sisään: 4-2. Erän viimeisellä minuutilla Krüger joutui ottamaan koukkausjäähyn, kun Oilers sai yhden erän harvoista pyörityksistä. Toiselle erätauolle siirryttiin kuitenkin Hawksin kahden maalin johdossa. Hawks vei toisen erän laukaukset 19-6 ja maalit 3-1, vaikka tekikin kaikki maalit itse.

Kolmannen erän alussa jatkui Krügerin jäähy, jonka aikana ei nähty maaleja. Hawks pääsi kahdesti vastahyökkäykseen alivoimalla. Viiden minuutin kohdalla Hall sai lyödä B-pisteiden välistä kiekon tyhjään Justin Schultzin hienosta syötöstä: 4-3. Seuraavassa vaihdossa nähtiin vastaava tilanne toisessa päädyssä, jonka eteen Dubnyk venyi. Hawks pääsi tilanteen jälkeen ylivoimalle ja uudestaan erän puolivälissä, kun Dubnyk otti jo ottelun toisen jäähyn. Hawks ei kuitenkaan saanut lukuisista paikoista huolimatta tehtyä maalia. 12 minuutin kohdalla Quenneville otti pitkän kiekon jälkeen aikalisän. Pari minuuttia myöhemmin Shaw ohjasi Seabrookin laukauksen maaliin ja ottelussa tuntui olevan jo ratkaisun makua: 5-3. Shaw ei tainnutkaan osua kiekkoon, koska osuma näytti jäävän Seabrookin nimiin. Seuraavassa vaihdossa Bickell kilautti tolppaa jo toisessa ottelussa putkeen. 18 minuutin kohdalla Oilers otti maalivahdin pois tolppien välistä, mutta lisämaaleja ei enää nähty, vaikka Toewsin ketju sai muutaman paikan laittaa kiekon tyhjiin. Muun muassa Gagner blokkasi Sharpin lämärin aika kivuliaan näköisesti.

Huomioita

Oliko tämä nyt sellainen peli, johon on pitkävetolistassa merkattu vastustajalle +1?

Hawksin 30. voitto tällä kaudella ja Raannalle 12. ilman suurta huhkimista ja kovin huikeaa suoriutumista. Erikoista, että Crawford pelasi eilen loistavan ottelun ja silti edellinen voitto on marraskuulta.

Sekin on erikoista, että eilen Hawks hiihti kentällä kuin 20 kilon lyijypainot jaloissa ja tänään joukkue oli matkustuksen jälkeenkin huikeassa lennossa nopeaa Oilersia vastaan. Toki oman konferenssin pisteet ovat tärkeämpiä, mutta vaikea uskoa silti, että Hawks olisi lähtenyt eiliseen peliin tahallaan puolivaloilla.

Tiistaina United Centeriin saapuu orastava rivalry-vastus Avalanche. Mielenkiintoista nähdä tuleeko tällä kertaa se joukkue, joka katkaisi viime kaudella The Pisteputken ja löylytti Hawksia tällä kaudella 5-1 vai 7–2-turpasaunan ottanut lauma.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Olen katsonut todella huonosti tämän vuoden matseja - toivottavasti tilanne alkaa nyt parantua. Huomioni siis parempi niellä tämä tieto mausteena...

Pelaako Hawks paremmin kun Raanta on maalilla? Jotenkin tuntuu, että ihan eri ote niin puolustuksessa kuin maalinteossa, kun Raanta pelaa. Enkä näe tätä välttämättä plussana suomipojalle, vaan pikemminkin päin vastoin, jonkinlaisena epäluottamuslauseena.

Crow on mielestäni palannut pitkähköltä paussilta ihan ok, välillä suorastaan loistokkaita otteita väläytellen, mutta porukka hänen edessään on luistellut kuin lomalla olisivat. Ylipäänsä pidän kyllä Crawfordista (ja kyllä, kyllä, myös Raannnasta), Crowlla on minun silmääni nöyrän voittajan otteet, ei luovuta, välillä pääsee helppoakin, mutta täysiä fiaskoja ei kyllä juuri näe.
 

Jatzerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Minnesota Wild, Chicago Blackhawks
Pelaako Hawks paremmin kun Raanta on maalilla? Jotenkin tuntuu, että ihan eri ote niin puolustuksessa kuin maalinteossa, kun Raanta pelaa. Enkä näe tätä välttämättä plussana suomipojalle, vaan pikemminkin päin vastoin, jonkinlaisena epäluottamuslauseena.

Samaa tuumailin tässä ketjussa jo aiemmin. Pakko mättää maaleja enemmän, kun omiin menee se kuuluisat kaksi. En nyt kirjoita tätä käsi raamatulla, mutta Raannan pelatessa joukkue on tupannut myös voittamaan pelejä. Kyllä varmasti joukkue luottaa, mutta ei samalla tavalla kuin ykköseen. Tosin nämä ovat vain olettamuksia kotisohvalta.

Eikös Raannalla ole tapana välillä ylipelata - hieman samoin kuin Nurmisella oli urallaan tapana?

Viimeöinen og oli myös aika erikoinen, maaligrafiikoissa peli meni ensin Hawkseille 3-1 ja korjattiin sitten 2-2:een. Ei ollut puikoissa ollut kaveri ihan ajan tasalla...
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Eikös Raannalla ole tapana välillä ylipelata - hieman samoin kuin Nurmisella oli urallaan tapana?

Tämän Antti tiedostaa fiksuna kaverina itsekin ja ovat valmentajan kanssa juuri sitä työstäneet harjoituksissa. Turhaa höntyilyä sinisellä ja "nojailua" tapahtuu edelleen turhan paljon. Nämä siis poimittu NHL Networkilta, jossa Raanta oli off the rink-haastattelussa.
 
Olen huomannut Raannan pelissä myös yhden puutteen koskien tuota mailapeliä.

Poke check tuntuu olevan tuntematon käsite herralle.

Tuolle pitää ehdottomasti tehdä jotain, jos meinaa ihan huippumaalivahdiksi kehittyä, koko mailapeliä pitäisi treenata aivan hulluna. Tuo ylipelaaminen korjaantuu ajan kanssa kun muistaa pitää sen mielessä ja perus treeneissä siihen kiinnittää huomiota. Mailapelin kanssa on toinen juttu, sitä pitää treenata, sikana.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kakkosen keskustassa näyttäisi jatkavan edelleen Edmonton pelissä tuossa roolissa erinomaisesti onnistunut Andrew Shaw.
Mielenkiintoiset ovat nuo maalivahtiemme tilastot, Crawfordilla ei ole viimeiseen seitsemään otteluun yhtään voittoa. Antti Raanta taas jyskyttää edelleen kovalla voittoprosentilla, saldon ollessa nyt 12-1-3 !
Torjuntaprosentit molemmilla täsmälleen samat .911%. Päästettyjen maalien keskiarvot Antti 2,25 ja Corey 2,47. Nollapelit Antti 1, Corey 0.

Ja mikä hienointa Blackhawks on antanut Antti Raannalle luvan hankkia asunnon Chicagosta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Ja mikä hienointa Blackhawks on antanut Antti Raannalle luvan hankkia asunnon Chicagosta.

En niin hirveästi seuraa NHL:ää, niin mitä meinaat tällä?

Tarkoittaako tämä "luvan saaminen" siis sitä, että Raannan jatkolle ylhäällä on ikään kuin näytetty vihreää valoa?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Tarkoittaako tämä "luvan saaminen" siis sitä, että Raannan jatkolle ylhäällä on ikään kuin näytetty vihreää valoa?

Tarkoittaa. Farmin ja NHL:n välillä pompoteltavat asuvat yleisesti ottaen hotelleissa ja kun saa luvan hankkia asunnon, on käytännössä NHL-pelaaja.

Eli kyllä, Antti Raanta on todennäköisesti Blackhawksin kakkosmaalivahti ainakin tämän kauden loppuun saakka. Eikä ihme, onhan hän ollut joukkueensa kahden parhaan maalivahdin joukossa siitä lähtien, kun pääsi Hawkseihin pelaamaan.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tarkoittaako tämä "luvan saaminen" siis sitä, että Raannan jatkolle ylhäällä on ikään kuin näytetty vihreää valoa?
Ymmärtääkseni tuo tarkoittaa käytännössä sitä, että asunnon kustannukset jäävät tuon luvan antamisen jälkeen Blackhawksin maksettaviksi, mikäli Antti passitetaan takaisin farmiin. Vaikka Hawksilla olikin varaa maksaa lähes kokonaan 5,6 miljoonaa dollaria kaudessa (kahden kauden ajan) Huetin pelaamisesta Euroopassa, niin tuskin tuota vihreää valoa olisi näytetty ilman aikomusta pitää Raanta ylhäällä. Tosin Chicagon keskustan ja Rockfordin välillä on matkaa noin 140 km, joten sopivasti tuohon väliin johonkin metropolin esikaupunkiin sijoittuvasta asunnosta on vielä mahdollista suhata molempiin suuntiin. Lienee pelaajasta kiinni, kumpi on mukavampi vaihtoehto: hotellissa asuminen vai vajaan 300 km matkustaminen päivittäin oman kullan (ja Raannan tapauksessa myös koiran) kainaloon.

Ken haluaa lukaista NHL-pelaajien työehtosopimusta, niin nuo asumisasiatkin on mainittu siellä lakitekstille tyypillisesti varsin vaikeaselkoisesti. CBA löytyy PDF-tiedostona mm. NHLPA:n sivuilta (11,1 MB). Oikea kohta on sivulta 84 löytyvä: ARTICLE 14 - REIMBURSEMENT AND BENEFITS FOR TRANSFERRED PLAYER. Olisin laittanut kappaleen tekstinä tähän, mutta viestin pituus olisi ollut lähes 22 000 merkkiä, joka ei mahdu palstan 10 000 merkin rajoituksen sisälle.
 
Tuolla asunnon hankkimis luvan saamisella on mun mielestä aina ollut myös tietynlainen... hmm... symbolinenkin merkitys.

Voisi vaikka sanoa näin, että ennen tuota ei ole vielä Blackhawk.

Tuo nyt ehkä hieman kärjistää, mutta toivon, että palstaveljet ainakin ymmärtävät mitä tällä tarkoitan.

PS: Itse hommaisin asunnon välittömästi Wrigleyvillestä.
 

Boumbler

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
On se vaan huolestuttavan hassunkurinen homma ettei voittoja nyt näytä tulevan millään, kun Craw on maalissa. Joukkueen pitäisi alkaa ryhdistäytymään nyt. Ei ainuttakaan voittoa ole tullut sen jälkeen kun Crawford on tervehtynyt ja ollut tolppien välissä. Eikä missään tapauksessa ole hänen vikansa!
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
On se vaan huolestuttavan hassunkurinen homma ettei voittoja nyt näytä tulevan millään, kun Craw on maalissa. Joukkueen pitäisi alkaa ryhdistäytymään nyt. Ei ainuttakaan voittoa ole tullut sen jälkeen kun Crawford on tervehtynyt ja ollut tolppien välissä. Eikä missään tapauksessa ole hänen vikansa!

Minä en toki Chicagon otteita livenä seuraa, mutta osaan silti arvostaa tätä komiikkaan maalivahtien peluutukseen liittyen: Crawfordin ollessa maalissa voittoja ei tule, ei sitten millään.

Laittakaa vaan se Antti sinne maaliin, pelailee ensin runkosarjan pois ja sitten poffeissa käynnistelee tutun jumalmoodinsa.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
On se vaan huolestuttavan hassunkurinen homma ettei voittoja nyt näytä tulevan millään, kun Craw on maalissa. Joukkueen pitäisi alkaa ryhdistäytymään nyt. Ei ainuttakaan voittoa ole tullut sen jälkeen kun Crawford on tervehtynyt ja ollut tolppien välissä. Eikä missään tapauksessa ole hänen vikansa!

Se oli kahdeksas ottelu ilman voittoa Crawfordin pelatessa maalilla. Ei muuta kuin voittavaa maalivahtia vaan kehiin! Mikäli Raannan saldona olisi kahdeksan peliä putkeen ilman voittoa niin se olisi katastrof ja hän pelaisi Rockfordissa. Shaw näyttäisi kahden ottelun kokemuksella toimivan kakkosen keskellä hyvin.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Pientä slumppia päällä voittojen valossa, mutta polttoaineen loppumisesta ei ole pelkoa. Puolet joukkueesta lähtee kisoihin ja toinen puolisko saakin sitten hyvään kohtaan pienen huilin. Saad - Shaw - Kane toimii hyvin ja ehkä tuota kannattaisi nyt käyttää. Varlamov oli kuuma tänään ja lähes 50 vetoa koppasi. Kapteenilta hieman hölmöhkö boxi OT:lla, josta Duchene sitten rankaisi ja hyvää yötä. Seuraavaksi mehukas peli liigan kärkeä vastaan.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Kahdeksan ottelua ilman voittoa? Kohta tehdään jo jossain jotain ennätyksiä. Huvittava tilanne kyllä että toinen voittaa ja toinen ei.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Eipä ole hetkeen saanut tällaisia tappioita niellä, mutta eiköhän tämä joukkue tästä suosta nouse. Olisi kyllä kiinnostavaa kuulla, mitä pukuhuoneessa puhutaan.

Pitkälläkin tähtäimellä mahdolliset heikommat ajat lienevät vielä vuosien päässä - ja jos kauemmin on peliä seurannut, niin eihän se kovin kaukana menneisyydessä ole se aika ennen Toewsia, Kanea, Keithiä ja Stanleyja. Silloin sai kyllä tottua karvaaseen pettymykseen usein...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös