• 14 763
  • 41

East

Idän jätti ja susirajan punamusta
Kristallipallo sanoo 4-3 SaiPalle rankkareilla. TPS menee 1-0 johtoon, mutta SaiPa tykittelee sen jälkeen kolme maalia. Vikaan erään lähdetään SaiPan johtaessa 1-3, TPS rummuttaa ku vammanen traktorinkuljettaja koko vikan erän, kaventaa ja saa lopulta ilman maalivahtia hakattua sisään 3-3 tasotuksenkin. Rasitukseen pökertynyt Savilahti raahataan kentältä jalasta jatkoaikaa odottamaan, Glennille annetaan lisähappea ja vikassa erässä 25 kertaa torjunutta Markkasta elvytetään maalinsa edessä. SaiPa on jatkoajallakin helisemässä mutta selviää pilkuille, joissa elvytetty Markkanen torjuu kaiken ja tajunnan rajamailla hoiperteleva Koho saa työnnettyä kiekon vahingossa maaliin.

Olen sanaton.

Ja pelistä: Oli yllättävän hyvää viihdettä jännityksen kiristyessä loppua kohden. TPS:n aneemisuutta en osannut odottaa. SaiPan kokoonpanon rikkonaisuus ja eilinen peli pelasti turkulaiset tänään. Ja Markkanen on ihan helevetin kova ukko maalilla.

Bacon

Justiinsa. Et kyllä lauantaina heitä otteluennakkoa, haluan jännittää sen pelin itse.Tämä peli oli vähän sen näköistä kuin epäilinkin. Ei kumpikaan oikein syttynyt siihen paitsi TPS ehkä siinä lopussa, kun huomasi SaiPan pelaajien olevan aivan puhki. Hirvittävää pyöritystä se TPS:n osalta siinä vaiheessa oli. SaiPan hallussa peli tosiaan oli niin kauan kunnes alkoi jalka painaa ja siinä sitä sitten jännitettiin tasoittaako TPS vai ei. Tällä kertaa tasoitti eikä se todellakaan vääryys ollut, paikkoja siihen oli niin paljon. Rankkarit, noh Jussi on Jussi. Tuomareista voisi sanoa sen verran, että alku meni ohi minulta, joten paha niistä ekoista jäähyistä sanoa mitään, mutta puolessa välissä peliä katosi säännöt eikä puhallettu mistään. Siitä nyt on paha sanoa hyötyikö kumpikaan niistä, mutta surkea peli se heiltä oli.

Mazaa

Karsinnat
Uusi profeetta on syntynyt

FASlapsen täytyy olla melkein sukua moderaattoreille, sillä mikään muu ei selitä miten hän on saanut poistettua otteluennakkoviestinsä editoinnin pelin päättymisen jälkeen.

Saisinko ensi kierroksen oikeat lottonumerot, kiitos?

Aivan sairas ennustus, vetää melkein sanattomaksi! Viimeksi, kun joku osui noin hyvin ennustuksissaan kohdalleen, niin silloin kirjoitettiin 10 käskyä laatoille tuhansia vuosia sitten.

Katsotaan kuitenkin lyhyesti profeetan kertomat sanat läpi.

- TPS johtoon 1-0 -> Correct.
- SaiPa tekee kolme seuraavaa maalia -> 10 points.
- Kolmanteen erään mennään tilanteessa 1-3 -> järjetöntä tuuria jo veikkauksissa.
- TPS tekee 3. erässä 2 maalia, joista viimeisen ilman maalivahtia -> en usko, yliluonnollisiin voimiin, mutta nyt täytyy alkaa jo uskoa.
- Jatkoajalle tilanteessa 3-3 -> Alkaa jo epäilyttää, että FASlapsi on Brunein sulttaanin veli, sillä tällaisen sopupelin pelaaminen maksaa jo miljoonia.
- Ville Koho tekee rankkareilla voittomaalin -> Näillä ennustuksilla voi huoletta pistää jo uuden uskonnon pystyyn, se olisi kai sitten perustajansa nimen mukaan FASismi!

fatality

Jokerit

Tajunnanräjäyttävää ennustamista...!

Maanmittari

SaiPa, KPK, asuinpaikkasympatiat VG-62
Voi herra mikä taistelu pojilta kolmannessa erässä. Kiitos! Tepsi tosiaankin painoi pelin viimeisen puolen päälle kuin raivo härkä yleisenä syyttäjänä, mutta pysähtyi sentään jatkoaikaan riittävissä määrin Volvoon. Miettinen teki pakollisen lopussa, joka pelitapahtumiin nähden oikeutetusti tasoitteli pisteitä. Rankkarikilpailun suhteen täytyy ikävästi sanoa, että siinä on se voittavan ja pelailevan ero nähtynä.

Eipä keskiviikkosaipa kiinnostanut Turkulaisia, joten valitettavan vaisu tunnelma hallissa oli. No, ensi kerralla tullaan suuremmalla keltamustalla joukolla.

Salming

Kärpät, Vegas Golden Knights
Olin paikalla tänään, kun HK Areenalla oli kolmanneksi vähiten yleisöä Turkuhallin historiassa (n. 3600). Vastakkain olivat isäntäjoukkue TPS ja SaiPa. Ennakkodotukset olivat, että TPS hoitaa matsin, koska SaiPalla oli vain neljä vakipakkia+Koho käytössä. Alku sujuikin hyvin, kun SaiPa sai minuutin pelin jälkeen samaan aikaan kaksi rangaistusta. TPS iski 5v3 -ylivoimalla kiekon nuottaan, kun Willsie ohjasi Sextonin syötön maaliin. Tämän jälkeen ote siirtyi vieraille. Ryan Glenn tasoitti maalin edestä, kun TPS-puolustus uinui. SaiPan ukot vaihtoivat taitavasti paikkaa, ja lopulta Vittasmäki ja Jurcina katsoivat vierestä tasoitusta. SaiPa teki toisenkin maalin avauserässä, kun Markkanen syötti laitaan pakki Maalahdelle, joka avasi Venäläisen läpiajoon. Tältä viileä harhautus, ja Hostikka oli kuin toisella planeetalla. Tilanteessa TPS-pakisto sähläsi taas, ja sama parivaljakko asialla. Nimittäin Jurcina oli ainut pakki kentällä, ja maalin syntyessä Tepsillä oli vain neljä ukkoa kentällä. Vittasmäki ei jostain syystä tajunnut hypätä askiin.

Toisessa erässä ajassa 27:27 SaiPa teki illan kolmannen osumansa. Asialla Davis. 1v1-tilanteessa pikku harhautus ja vienti kämmenelle, jonka jälkeen salamannopea ranne takayläkulmaan. Hieno yksilösuoritus. Tepsillä oli erän lopussa omat paikkansa, mutta Markkanen selvitti ne kokemuksellaan. Kolmannessa erässä alkoi turkulaisten kiri. Ensin Willsie teki toisen maalinsa kliinisellä ranteella etunahkaan. Syöttäjinä Luce ja Sex. Tämän jälkeen tuomareilla jäikin sitten pilli taskuun, ja useita jäähynarvoisia tilanteita jäi viheltämättä. Kuitenkin lopulta kun Miettinen kaadettiin, TPS pääsi jauhamaan ylivoimaa pari minsaa ennen loppua. Ei tulosta alkuun, vaikka hyvä pyöritys. Ilman veskaa se tasoitus sitten tuli, kun ylivoima oli juuri loppumassa. Kumeliauskas jakoi Lucelle, joka jatkoi nopeasti laitaan. Miettiseltä tarkka veto alakulmaan, ja peli sitä kautta jatkoajalle.

Jatkoajan alku Tepsin täyttä hallintaa, kunnes Koskiranta sai kakun. SaiPa ei tehnyt, vaan Hostikka piti Tepsin ihan hyvin mukana pelissä. Viimeinen minsa mentiin taas tasanelikoin, ja Luce-Sex-Morrisonn akseli rakensikin loistotontin vielä Luceniukselle, mutta ei kelvannut. Näinpä edettiin pilkuille, joissa Davisilta ja Koholta hienot viimeistelyt. Ja toki Markkanen oli parempi tälläkin osa-alueella kuin virkaveli Hostikka. Taistelupongot SaiPalle lukemin 4-3.

TPS:n parhaimmistoa oli ykkönen Sexton-Lucenius-Willsie. Loivat lähes joka vaihdossa maalipaikan, ja lopulta jokaiselle ihan mukavasti tehoja tulikin. Hostikka ei ottanut gamesavereita, mutta muuten ihan peruskoppeja 40 kipaletta. Parempi veska olisi varmasti ottanut ainakin jonkun SaiPan maaleista kiinni. Morrisonn-Seigo puolustuksen ainut pari, jolla pysyi kiekko hallussa. Jopa Jurcinalla poltteli lavassa. Toki jakoi vastapainoksi useita maukkaita tööttejä ja käytti kokoaan hyväkseen. Vittasmäki ja Pulli heikoimmat pakit, yllätys yllätys. Friman hieman parempi kuin nämä kaksi herraa. Junnuista Rantanen sai enemmän vastuuta, ja Vähätalo ei edes pelannut viimeisessä erässä, koska TPS tiivisti kolmeen ketjuun. Koskiranta ja Miettinen tarjoilivat Rantaselle muutaman paikan, joista yksi oli loistotontti suoraan veskan edestä pisteiden välistä, mutta Markkanen ryösti nuoren TPS-kasvatin. Muuten ihan pirteää yrittämistä, vaikka kiekko ei aina pysynytkään mukana. Suominen ja Sointu näkymättömimmät hyökkääjät Tepsiltä.

SaiPasta nostaisin esiin hyvän ottelun pelanneen Markkasen. Ei voinut maaleille juurikaan mitään. Torjui voiton jo lähes varsinaisella peliajalla. Koko jengi taisteli hyvin viidellä puolustajalla. Kohokaan ei tehnyt virheitä pakin tontilla. SaiPan ykkönen Jokinen (0+2) -Davis (1+0) -Tavi (0+2) oli tehokkain vitja tehden kaksi osumaa, joten siitä ilman muuta plussaa. Mankinen oli myös hyvä, samoin Venäläinen, joka teki myös hienon osuman. Tomi Leivo ja Ville Hämäläinen rakensivat myös pari maalipaikkaa ketjutovereilleen. Pakistossa Glenn oli näkyvin ja varmin odotetusti. Savilahti väsähti melko pahasti jo lopussa. Jatkoajallakin Koskiranta spurttasi boksista heittämällä miehen ohi. Nuori Riikola oli pirteä ja jaksoi hyvin pelata koko matsin. Kokonaisuudessaan viisasta vieraspelaamista SaiPalta. Viimeisessä erässä tuli jo hieman väsy, kun TPS pisti vielä yhden vaihteen lisää päälle, mutta kaksi pinnaa kolmesta on varmasti enemmän kuin lappeenrantalaiset kuvittelivat ennen ottelua.

EDIT: Tepsin tasoitus tulikin ylivoimalla, ulkomuistista tuli heitettyä tuo. Mutta tosiaan yv oli juuri loppumassa, joten ehkä se hieman hämäsi. Muokattu nyt.

Viimeksi muokattu:

Juippi

Turun Palloseura
Tepsille ollut monena kautena vaikeita tällaiset ottelut, jossa vihu tulee ohuella materiaalilla taistoon. Jokohan Hostikka ottaisi ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa Tepsin paidassa? Vai onko se jo tullut? En ainakaan muista.

Iltalehden otsikko kertoo oleellisen: SaiPa vajaalla, TPS "lapanen"
Eikä se Hostikka saanut kruunua hienolle TPS uralle vieläkään. On tämä jo aika tragikoomista seurattavaa.

Salt

SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Hitsi, kun ei taaskaan saatu täyttä pistepottia turusta. Tuomarit arpo vasta loppuun arvatenki toiselle joukkueelle jäähyn, vaikkakin ansaitun. Melko hyvää pelaamista vaikka asemasotaan jouduttiin vika erässä. Kyllä joukkue alkaa palata taas entiseen kuosiin, mutta pakit taitaa loppua kesken. Ystävämme "karmaiseva lapsi" on ennustanut aikaisemminkin karmivia yksityiskohtia eri otteluista. Spooky.

Rote Sau

TPS + länsirannikko
TPS-SaiPa

Saimaalle matkasivat pisteet ja ihan ansaitusti. SaiPa ei mitenkään vaikuttavan hyvä ollut, mutta valovuoden Tepsiä edellä, joten pisteet meni oikeaan osoitteeseen. SaiPan ainoa virhe oli se, etteivät tappaneet peliä 3.erässä, kun oli 2 läpiajoa => kummastakaan ei maalia.

Erityismaininnat:

Markkanen: Piti joukkuetta pystyssä vakuuttavasti ja hyvällä pelisilmällä laittoi kiekkoa vauhtiin syöttäen SaiPan yhden maalinkin. Lopussa rankkareissa suvereeni. Tätä on voittava maalivahti. +++
Davis: Pelimies. Ei näy missään, mutta kun paikka tulee, kiekko on rysässä. Myös rankkari hoitui kuten pitääkin. Kärsii hyvän sentterin puutteesta. +++
Maalahti: Kokemus puuttuu ja sähläsi koko ajan, otti pari jäähyäkin. Lisäksi pelasi pikkusikaa ja ärsytti kaikkea liikkuvaa, ei asiaa Liigaan noilla otteilla. ---

Willsie: Pelimies vailla vertaa. Syöttötaito ja pelisilmä erottaa muista. Pelaa myös muille, toisin kuin Sexton ja Lucenius, jotka pelasivat ihan liikaa omaan pussiin. Willsie vielä syöttikin hyvästä paikasta. Teki sivussa 2 maalia ja loppua kohti alkoi laukoa enemmän, koska syötöistä kukaan ei tehnyt maalia. Halu voittaa otteluita. Sääliksi käy miestä. Mestaripelaaja, mutta väärässä joukkueessa.. +++
Sexton: On jätkällä energiaa. Yhtään ei vaikuta pelaamiseen siirtyminen muualle, tätähän pidetään varmana jo. Jakoi uskomattoman hyviä tontteja muille, mutta jopa tyhjästä tuo sakki saa ohi. Pitkä miinus tulee liikaa yksinyrittämisestä. ++
Vittasmäki: Jumalauta miten joku voi olla huono. Ei ole koskaan ollut Liiga-tasoa, mutta nyt ei mahtuisi edes Mestikseen. Pakko sanoa, mutta jopa Seppänen oli parempi. Vittasmäen piikkiin 1-1 ja 1-2 maalit. Lisäksi antoi todella surkeita syöttöjä ja oma mies koko ajan hukassa. Vitun Suikkanen, kun tätä peluutat!!! ---

Yleisöä oli runkosarjamatseista siis vähiten kautta aikojen Turkuhallissa ja tästäkin määrästä about tuhat lähti ennen loppua. Kausi voisi ihan hyvin loppua jo.

FASlapsille vinkkinä, älä tee enää ennustuksia. Tämän pelin ennustuksella siirryit suurten profeettojen joukkoon, seuraavalla ennustuksella saatat tipahtaa takaisin Tamin tasoiseksi kiekkotietäjäksi. Tietysti, jos sinulla on toimiva kristallipallo, niin laita yksityisviestinä tulevia tuloksia 10% provikalla ;)

FASlapsi

SaiPa
Heti kun heitti kristallipallon siruiksi seinään ja otti tuolta piirongin alalaatikosta vanhan pölyttyneen kristaalipallon ni ennustus osu ihan kohtalaisesti. Nyt kävi vähän niinku niille 20 000 simpanssille jotka avaruudessa hakkaa kirjoituskoneitaan, tarpeeksi kauan ku ne summanmutikassa hakkaa näppäimiä ni jossain vaiheessa joku niistä on saanu aikaiseksi Shakespearen Hamletin. Ja tarpeeksi kauan ku älyvapaita ennustuksia suoltaa ni joskus kaikki vaan osuu.

Pitäisi tosiaan jättää ennustukset sikseen, tämmöstä seitsemän oikein + 16 lisänumeroa tulosta ei varmasti tuu enää koskaan. Jäisin historiaan aina kaiken oikein tietävänä ihmenerona, joka on rikas ja komea ja kaikenkaikkiaan maailman hienoin ihminen.

Pelistä ei nyt oikein mitään voi sanoa mitä en jo ennen peliä sanonu. Lukekaa sieltä.

On todella törkeää hakkaamista, tuollaisesta pitäisi tulla vaikka jälkikäteen ottelukieltoa. Paljon vaarallisempaa ja epäurheilijaimaisempaa kuin joku poskien hieronta (ns tappelu).

Värilasiton

TPS
Palataan vielä tähän tilanteeseen. Brian Willsie on tämän jälkeen virallisesti kusipää.

Järkyttävä viikate x 2.

Tuli katottua tuossa kohtaa kyllä katsomossaki, etteikö siellä ihan oikeasti vihelletä enää kumpaakaan suuntaan yhtään mitään. Huhhuh, onneksi ei sattunut ilmesesti mitään, outoa, ettei kumpikaan valmentaja kommentoinut mitään tosta tuomarien pupeltamisesta lehdistötilaisuudessa.

Peli oli muuten ihan kivaa seurattavaa ja Miettinenkin sai pitkästä aikaa onnistumisen, toki sekin tuli vähemmän yllättäen juuri SaiPaa vastaan..

E: lappee: Ei nuo huitomiset pelaajan taitoja poista, helvetin hyvä pelaamaan ja laukomaan se silti on. 2 komeeta maalia kuitenkin teki.

lappee

Muutama viesti ylöspäin niin Willsietä kehutaan maasta taivaaseen. Kaksi napakkaa iskua käsille. Onneksi osuivat hanskaan, koska jos olisi osunut suojaamattomaan kohtaan ranteet olisivat sanoneet poks.

Eli käsille saa lyödä, mutta ei mailaan. Kyllä nuo huitaisut olisi jonkun neljästä tuomarista pitänyt huomata.

redpecka

Nooh, jos linja sallii niin tuskin kenestäkään pelaajasta kuoriutuu mitään pyhimystä.

Kaikki pelin nähneet voivat todeta että paljon siellä ei vihellelty mitään ja linja piti miltei loppuun.

Wilssi mahtuisi hyvin tsaipukkaan.

P.S. Täällä jengi hehkuttanut jotain palantirimaisia palloennustuksia, itseäni ei vakuuta laisinkaan, Markkasen torjunnat vikassa erässä meni niin synkmetikköön kuin mennä vain voi. Tarkkuutta vähän noihin sääntöjen rajamailla killuviin ennakoihin saatana!