Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2013–2014

  • 675 248
  • 1 192

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Saku Koivun viimeöinen esitys oli kyllä aivan ilmiömäinen. 2+1 tehot ja tehotilastoon +3, Ducks siis voitti jatkoajalla 3-2. Koivu teki pelin avausmaalin alivoimalla, syötti Coglianon maalin ja ohjasi itse jatkoajalla tuon 3-2 -maalin. Yksi kauden dominoivimmista suomalaisesityksistä, Koivu meinaan rakensi helvetisti muitakin paikkoja ja jos kaverit olisivat iskeneet kovalla prosentilla paikoistaan kiekkoa maaliin ja Koivu itsekin lyönyt yhden reboundin sisään, olisi tehopisteitä voinut hyvinkin tulla sellaiset 5-7 kpl.

Oli kyllä. Alkukaudesta ajattelin, että Sakulla ei pitäisi olla enää asiaa Sotshiin, kun pisteitä oli jotain 3 kpl 12 pelissä, ja mies oli aika näkymätön. Nyt taas viimeaikaisilla otteilla ei pitäisi olla mitään sanomistakaan sen suhteen pitäisikö Saku olla joukkueessa, ehdottomasti pitäisi!

Barkov kellotti myös ensimmäistä kertaa alivoima-aikaa. Vastassa oli Detroit red wings ja jotkut tuntemattomat Datsyuk ja Zetterberg. AV-aikaa kertyi minuutin verran ja maali pysyi puhtoisena. Hienoa, että Barkov alkaa saada vastuuta myös alivoimalla jo. Tästä on kyllä kehittymässä todellinen kahden suunnan timantti, vaikka kyllä kaikki sen on jo tiedostanut pitkään.
 

Rantsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers, KalPa
Markus Granlund nostettu bussiliigasta isoihin valoihin. Pistetahti MaGilla on vähän AHL:n puolella hidastunut, mutta nyt saa paikan näyttää. Toivotaan parasta!
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Markuksen pelaaminen riippuu tänään pitkälti siitä, pystyykö joukkueen ykkössentteri Mikael Backlund pelaamaan.
Alkaakohan Flames harrastamaan enemmänkin tätä farmijätkien sisäänajoa joukkueeseen? Seuraavana jonossa varmasti Bärtshi, Ortio ja/tai Kanadan U20-joukkueen superjunnujen isoveli Max Reinhart.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Markuksen pelaaminen riippuu tänään pitkälti siitä, pystyykö joukkueen ykkössentteri Mikael Backlund pelaamaan.
Alkaakohan Flames harrastamaan enemmänkin tätä farmijätkien sisäänajoa joukkueeseen? Seuraavana jonossa varmasti Bärtshi, Ortio ja/tai Kanadan U20-joukkueen superjunnujen isoveli Max Reinhart.

Bärtschiltä löytyy kuitenkin jo yli 50 ottelua ylhäällä joten ei kaveri varsinaisesti samassa jonossa ole. Ortio saa varmasti näyttöpaikkansa tällä kaudella jos ei mitään ihmettä tapahdu.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Seuraavana jonossa varmasti Bärtshi, Ortio ja/tai Kanadan U20-joukkueen superjunnujen isoveli Max Reinhart.

Bärtshihän tosiaan on pelannut enempikin, ja Reinhartkin päässyt käymään ylhäällä tällä kaudella. "Jonossa" olemisella voi tietenkin tarkoittaa montaa asiaa, mutta Ortio on ainoa näistä joka ei ole päässyt kokeilemaan. Hänen tilanteensa onkin sitten hankalampi, kun periaatteessa neljä jonkinnäköisen NHL-tason maalivahtia Flamesilta löytyy. Hankala nähdä hänen saavan minkäänlaista paikkaa näytöille Rämön / Berran pelatessa edes kohtuullisesti.

Positiivista kyllä tämä nuorten saama vähäinenkin peliaika, Granlundin lisäksi odotan ainakin Tyler Wotherspoonin debyyttiä. Tiedä sitten milloin se tulee, hän ei taida olla esittänyt mitään kauhean ihmeellistä tällä kaudella Abbotsfordissa.

edit. Jaaha, voisi taas katsoa minne ketjuun kirjoittaa. Eipä tosin alkuperäinenkään tähän aiheeseen liittynyt.
 
Viimeksi muokattu:

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuomo Ruudulle viime yönä aika tyly saldo -4, kauden kokonaisluku nyt -17 eli kovaa on soinut omissa.

Jesse Joensuulla pistää sama tilasto silmiin, matseja takana vasta 24 ja tehot on pakkasella -14.

Valtteri Filppula ja Mikko Koivu puhkoivat kauden osalta 30 tehopisteen rajan, hyvä homma että äijillä peli sujuu edelleen kun aikalailla puolet kaudesta on vielä edessä. Sean Bergenheimille kauden kahdeksas maali, hyvin on alkanut tehoja tulla ja mitä olen pelejä nähnyt niin etenkin Barkovin kanssa homma näyttää nyt todella hyvältä muutakin kuin tilastoissa. Tehoja on varmasti tulossa mukavaan tahtiin kohti kevättä nyt kun vauhtiin on päästy ja kuitenkin siis vielä puolet runkosarjasta on edessä.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Jesse Joensuulla pistää sama tilasto silmiin, matseja takana vasta 24 ja tehot on pakkasella -14.

Joensuun ollessa jäällä on Oilersin maalivahtien torjuntaprosentti tähän mennessä ollut 86,2%. Luonnollisesti kenttäpelaajatkin vaikuttavat osaltaan torjuntaprosenttiin, mutta sanoisin silti etteivät Oilersin veskarit ole auttaneet asiaa. Toisaalta Oilersin laukausprosentti on Joensuun ollessa jäällä ollut 3,5%, mikä myös on katastrofaalisen huono. Noistahan tulee PDO:ksi 89,7% ja tuollahan on tapana pitkällä aikavälillä lähestyä 100%.
Eli sanoisin Joensuulla olleen myös huonoa tuuria siinä, että "jokainen" vastustajan veto tuntuu menevän maaliin ja toisaalta oma jengi ei maalia saa aikaiseksi millään. Toisaalta nyt sitten mennään siihen mikä on tuuria, mikä pelaajan hyvyyttä tai huonoutta ja mikä ketjukavereiden vaikutusta. Joensuu on joka tapauksessa aikalailla jengin häntäpäässä kun katsotaan mitä tahansa tilastoa ja se ei ole hänen kannaltaan kovin hyvä merkki.

Viimeiset kolme peliä Joensuu on pelannut Eberlen ja Gagnerin kanssa samassa ketjussa ja homma on mielestäni toiminut ihan kohtuullisesti siinä mielessä, että yhtään ei ole mennyt noissa omiin ja yhden maalin tuo kolmikko on onnistunut tekemäänkin. Toisaalta kakkosketjulta odotetaan maaleja, joten ihan kauhean kauaa ei varmasti odotella jos ei tule onnistumisia myös hyökkäyspäässä. Nuohan ovat tuollaiset kivat kolmos-/nelosketjun lukemat kun oma pää pysyy puhtaana ja silloin tällöin heittävät maalin toisessa päässä. Ja tuosta kolmikosta kyllä tietää kenet korvataan uudella kaverilla.

Joensuu on siis ollut Oilersissa ehkä vähän sellaisessa roolissa, että on roikkunut mukana. Ei varmasti joukkueen isoin ongelma, muttei toisaalta ole oikein mitään tuonutkaan. Toivottavasti pääsee nyt keväällä hyvään iskuun ja alkaa tulemaan onnistumisiakin.
 
Valtteri Filppulalle on tehnyt maisemanvaihdos hyvää. Jälleen viime yönä tehot 1+1 ja peliaikaa hyökkääjälle huimat 24 minuuttia. Viimeiseen kahdeksaan peliin pisteitä syntynyt 5+7!
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Suomalaisten pistepörssi noin 40 ottelun jälkeen

Muutamaa joukkuetta lukuun ottamatta kaikilla alkaa olla 40 ottelua kasassa ja osa on jo ylittänytkin 82 ottelun runkosarjan puolivälin.

Filppula ja Koivu jatkavat suomalaisten pistepörssin kärjessä vuorottelemista. Jokiset hiipivät noin viiden pisteen päässä takana tällä hetkellä lähes samassa pistetahdissa kuin kärkisentterimme. Viimeisen noin 10 ottelun aikana eniten piristyivät tulokas-Barkov (11. 3+6=9) ja vanhempi Koivu (10. 5+4=9). Barkovin laidalla myös Bergenheimin pistetahti piristyi, kun 11 otteluun kertyi tehot 6+1=7. Määttä ja Timonen jatkavat edelleen lähes identtisillä tilastoilla ja joulukuun aikana puolustajien pisteet karttuivatkin keskimäärin joka toisessa ottelussa. Granlundin sijoitus tippui luonnollisesti, kun loukkaantuminen rajasi pelien määrän vain viiteen.

Koodi:
[B]Suomalaisten pistepörssi 1.1.2014[/B]

Valtteri Filppula  TBL  40 15+17=32 +3
Mikko Koivu        MIN  42  8+23=31 -5
Jussi Jokinen      PIT  42  9+17=26 -5
Olli Jokinen       WPG  42  9+16=25 -4
[U]Aleksander Barkov  FLA  41  7+12=19 -1[/U]
Saku Koivu         ANA  27  7+ 8=15 +7
Mikael Granlund    MIN  29  3+12=15 -4
Olli Määttä        PIT  41  3+ 9=12 +2
Kimmo Timonen      PHI  40  2+10=12 +4
[U]Sean Bergenheim    FLA  26  8+3=11  -3[/U]
Teemu Selänne      ANA  32  4+7=11  +4
Tuomo Ruutu        CAR  35  4+5=9  -16
Sami Vatanen       ANA  31  4+5=9   +2
Lauri Korpikoski   PHX  23  4+5=9   -1
[U]Sami Salo          TBL  34  1+6=7   +4[/U]
Ville Leino        BUF  26  0+6=6   -6
Jesse Joensuu      EDM  25  2+0=2  -14
Erik Haula         MIN  10  0+2=2   +3
Rasmus Ristolainen BUF  19  1+0=1   -4

[B]Maalivahdit[/B]

Tuukka Rask       BOS 32. 20-9-2  855/917  93,2%  1,99 GAA  4 SO
Kari Lehtonen     DAL 31. 16-8-7  871/946  92,1%  2,46 GAA  1 SO
Pekka Rinne       NSH  9.  9-4-4  210/229  91,7%  2,31 GAA  - SO
Antti Raanta      CHI 15. 10-1-3  336/368  91,3%  2,21 GAA  1 SO
Antti Niemi       SJS 35. 21-8-6  870/954  91,2%  2,43 GAA  2 SO
Karri Rämö        CGY 17.  6-6-3  415/459  90,4%  2,79 GAA  - SO
Niklas Bäckström  MIN 16.  2-9-2  384/430  89,3%  3,32 GAA  - SO

Sama tilastokatsaus:
-10 ottelun jälkeen
-20 ottelun jälkeen
-30 ottelun jälkeen
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Filppulalta hyvä kausi tähän mennessä. Mies on eilisen tehoilunsa jälkeen liigassa niiden ainoastaan 24 pelaajan joukossa, jotka ovat tehneet tällä kaudella 15+ maalia ja 15+ syöttöä. Vakuuttavaa jälkeä.
 
On kyllä kumma kun Leino ei saa maalia aikaiseksi. Vaikka eihän tuo Selännekään sen kummemmin ole tykittänyt osumia 25 viime peliin 1 maali.
Onneksi Selänne sentään tuo kokemuksensa ja karismansa Westerlundin käyttöön jos ei muuta.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
On kyllä kumma kun Leino ei saa maalia aikaiseksi. Vaikka eihän tuo Selännekään sen kummemmin ole tykittänyt osumia 25 viime peliin 1 maali.
Onneksi Selänne sentään tuo kokemuksensa ja karismansa Westerlundin käyttöön jos ei muuta.

Leinon tilanne on kyllä jo tragikoominen. Ensiksi Brian Flynn syrjäytti hänet kakkoskentän keskeltä, kermana kakun päälle mies meni (taas) loukkaantumaan.

Kyllähän mies hyvin pelaa, kun on vain asenne kunnossa, mutta ovathan nuo lukuisat vastoinkäymiset jo turhauttaneet miestä, ymmärrettävästi, aika paljon, mikä näkyy sitten suoritustasossa.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Leinon tilanne on kyllä jo tragikoominen.
Aloin tässä miettiä, onko Leinolla mitään treidimahdollisuutta. Eli olisiko jotain joukkuetta, millä on käytännössä paskat pelaajat tai ainakin tarvetta hyökkäykseen, muttei rahasta tai cap-tilasta huolta. Tajusin virheen, kun capgeekistä näin Leinon sopimusta olevan jäljellä vielä 3+ kautta. Jotenkin muistin sen kestävän vain ensi kauden. Eli se buyout lienee edessä kesällä, oisko 99% varmuudella. Ellei taas loukkaannu. Oliko se niin, ettei Sabres ole edes käyttänyt kumpaakaan "ilmaista" ulosostoa?

Sääli kaiken kaikkiaan, koska onhan se parhaimmillaan upea pelaaja. Niin, ja 2006 nevö foget.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Eli olisiko jotain joukkuetta, millä on käytännössä paskat pelaajat tai ainakin tarvetta hyökkäykseen, muttei rahasta tai cap-tilasta huolta.

Buffaloahan tuo aika hyvin kuvaa.

Karri Rämö pelasi ihan mallikkaan joulukuun: 7 ottelua, 3 voittoa, 2.25 GAA ja .922 SV%. Berra tosin samaan aikaan pelasi myös hyvin, ja onkin saanut pelata viimeiset neljä ottelua. Tänään taas kuitenkin Rämön vuoro maalinsuulla.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Aloin tässä miettiä, onko Leinolla mitään treidimahdollisuutta. Eli olisiko jotain joukkuetta, millä on käytännössä paskat pelaajat tai ainakin tarvetta hyökkäykseen, muttei rahasta tai cap-tilasta huolta. Tajusin virheen, kun capgeekistä näin Leinon sopimusta olevan jäljellä vielä 3+ kautta. Jotenkin muistin sen kestävän vain ensi kauden. Eli se buyout lienee edessä kesällä, oisko 99% varmuudella. Ellei taas loukkaannu. Oliko se niin, ettei Sabres ole edes käyttänyt kumpaakaan "ilmaista" ulosostoa?

Sääli kaiken kaikkiaan, koska onhan se parhaimmillaan upea pelaaja. Niin, ja 2006 nevö foget.

Buffaloahan tuo aika hyvin kuvaa.

Buffalolla on molemmat CBO:t käyttämättä.

Buffalo voisi aivan hyvin tosiaan pitää Leinon, mutta hänen sopimuksessansa on 2-3 vuotta liikaa. Minkä lisäksi Leino ei ole aivan sen tyyppinen veteraani, jollaista rebuild-joukkue tarvitsee - enemmänkin mentoria.

Yksi vaihtoehto, josta olen maininnutkin, on, että Buffalo kauppaa kauden päätteeksi Leinon jonnekkin pitäen 50% palkasta. Kyllä Leino ihan kokeilemisen arvoinen pelaaja jollekkin joukkueelle olisi tuolla 2,25 miljoonalla.
 

MCSane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Jokerit, FC Barcelona
Noniin sitte herätys, ei tota Leinoa kukaan halua ottaa tolla palkalla. Jos on cap-tilaa niin ei se tarkoita sitä että se täytetään ylipalkatulla ja tällä hetkellä pelkkänä taakkana toimivalla pelaajalla. Treidiä? Eihän sitä poimittas edes waiversistä niin kuka siitä haluis antaa jotain?
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Noniin sitte herätys, ei tota Leinoa kukaan halua ottaa tolla palkalla. Jos on cap-tilaa niin ei se tarkoita sitä että se täytetään ylipalkatulla ja tällä hetkellä pelkkänä taakkana toimivalla pelaajalla. Treidiä? Eihän sitä poimittas edes waiversistä niin kuka siitä haluis antaa jotain?

Luepas vaikka tuo edeltävä viesti uudestaan.

Jos Buffalo pitää osan (vaikka sen 50%) Leinon palkasta, muuttuu mies monenkin seuran mielestä varmaan ihan potentiaaliseksi vaihtoehdoksi.

Käsitykseni mukaan Leinosta tekee taakan juurikin tuo järkyttävä caphit, eikä niinkään sysipaskat esitykset.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eiköhän Buffalolla ole käyttöä ensi kaudellakin Leinon palveluksille, koska haluaa maksimoida mahdollisuutensa varata 2015 draftissa Connor McDavidin.
 
Miksi Buffalo haluaisi siirtää Leinon, koska todennäköisesti joutuu ANTAMAAN jotain, että Leinon joku ottaisi JA koska haluaa itse yltää palkkalattiaan. Leinon sopimus ei ole uudelleenrakennusjoukkueelle mikään rasite.
 
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Dale Tallon

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Joo ei selvästikään liity kauteen 13/14, mutta enpä löytänyt parempaakaan ketjua.

http://www.jatkoaika.com/Haastattelu/ojanen-eurooppalaisia-syrjittiin-nhlssä-siihen-aikaan/153682

Melkoisen katkeraa puhetta, okei tietysti se oli vaikeampaa tuolloin, mutta kyllä eurooppalaiset oli jo liigaan asettautuneet, ja eipä ole Ojanen ensimmäinen european Devilsissäkään ollut. Paremmat saivat vain enemmän peliaikaa, laski kyllä arvostus kyseistä herraa kohtaan.

No ei se vielä tuolloinkaan eurooppalaiselle helppoa ollut, varsinkin punaniskakiekkoa pelaavissa joukkueissa. Kaudelle 89-90 Devils hommasi kolmen puolustajaa maailman parhaasta päästä: Reijo Ruotsalaisen, Aleksei Kasatonovin ja Vjatseslav Fetisovin, mutta ei osannut käyttää hyväkseen näiden taitoa. Pettynyt Ruotsalainen laskettiin jo loppukaudesta Oilersiin, jossa pelasi ykkösparissa Steve Smithin kanssa lopulta Stanley Cup -voittajaksi. Fetisovkin pelasi NHL-uransa parhaat pelinsä vasta kun hänet laskettiin eläke-iässä Red Wingseihin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Raipella oli ihan vastava homma. Vittuuntui aika rajusti siihen touhuun. Lukekaa Veijareita ja Virtuooseja kirjasta lisää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös