Chicago Blackhawks 2013–2014

  • 293 000
  • 811

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Joo mielestäni ehdottomasti hyvä startti Antilta. Maalitilanteissa hänellä oli aika vähän mahdollisuuksia. Hyvää liikkumista, mailapeliä ja muutamia tärkeitä koppeja sekä riparikontrollikin ihan hyvää luokkaa.
Antille oli tosiaan annettu pukukopissa joukkueen sisäinen nyrkkeily-mestaruusvyö osoituksena joukkueen parhaasta suorituksesta näin ensimmäisen nhl-ottelun ja voiton kunniaksi.
Kyllähän voiton pelastamisesta kiitos kuului pitkälti Patrick Kanelle ja hänen mahtirystylleen hiukan ennen päätössummerin sointia. 88 on muutenkin ollut lennossa hänellä on menossa uransa pisin pisteputki joka on myös tällä hetkellä NHL:n pisin pisteputki. 88 on tehnyt vähintään yhden pisteen viimeisissä kahdessatoista ottelussa mitkä ovat menneet tehoin (8+9).

Kyllähän Calgaryn herra nimeltä Berra oli myös liekeissä ja piti pitkään Calgaryä voiton syrjässä kiinni.
Meidän tuhjaajapoikana voidaan pitää yhden maalin viimeistellyttä Patrick Sharpia. Hänellä oli nimittäin hyviä paikkoja tehdä useampiakin börsiä.

Krügerin aloitusten parantumista ei voi kun ihailla ja ihmetellä. Noilla aloitusspecialistin opastuksilla on pakko olla suuri osa tuohon kehitykseen hänen osaltaan.
Hawks peli rullaa tällä hetkellä erittäin hyvällä mallilla niin mikäs noita pelejä on katsellessa. Vieraskiertueella voitto neljästä edellisestä matsista on erittäin hyvän tason suorittamista. Ja nyt on alettu hoitaa noita viimeisiä eriäkin jo paremmin kuin alkukaudella.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
27.11.2013 Chicago @ Calgary: 3-2

Jonkin verran onkin jo samoja juttuja kirjoitettu, mutta tässä vielä ottelusta jotain minun silmilläni katsottuna.

Flamesin fyysinen kilpikonnapuolustus ja terävät vastahyökkäykset oli jälleen toimia Blackhawksia vastaan. Hawks ei meinannut saada runsaasta yrittämisestä huolimatta kiekkoa millään Flames-puolustuksen ja Berran ohi. Kolmannen erän alussa tilanne näytti huonolta isäntien siirryttyä jo 2-0 johtoon. Hetkeä myöhemmin kiekko kävi Raannan takana tolpassa, mikä maaliin mennessä olisi varmaan ollut lopullinen niitti ottelulle. Erän puolivälin lähestyttyä onnetar kuitenkin hymyili myös Hawksille, kun Kanen laukaus upposi onnekkaasti Berran taakse. Hetken päästä peli oli jo tasan ja Hawks juotti isännille katkeraa kalkkia vielä erän viimeisellä minuutilla.

Tällaisilla ketjuilla aloitettiin, mutta takaa-ajoasemassa kokoonpano eli aika paljon.

10 Sharp - 19 Toews - 81 Hossa
20 Saad - 26 Handzus - 88 Kane
37 Pirri / 65 Shaw - 23 Versteeg
52 Bollig - 16 Krüger - 28 Smith

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 32 Rozsival

31 Raanta 20/22 - 90,9%
(50 Crawford)

Ensimmäisen erän alussa Hawksilla oli hyvä mahdollisuus tehdä avausosuma ylivoimalla, kun Flames otti ensimmäisen kuuden minuutin aikana kaksi jäähyä, mutta Abbotsford Heatin logoa edelleen maskissa kantava Reto Berra piti pelin maalittomana parilla näyttävällä vanhanaikaisella pelastuksella ja aggressiivisella torjuntatyylillään. Hawks vei ensimmäistä kymppiä jäähyjenkin ansiosta varsin selkeästi, mutta erän puolivälin jälkeen myös Flames pääsi peliin mukaan ja ensimmäistä NHL-starttia pelaava Raantakin joutui venymään muutaman kerran torjuntaan. 16 minuutin kohdalla Bollig haastoi isokokoisen legenda-McGrattanin ja aika yksipuolinen turpasaunahan tuo oli Hawks-laiturille, joka ei saanut omia käsiään vapaaksi, eikä estettyä McGrattanin tiuhaan iskevää oikeaa nyrkkiä. Avauserä päättyi maalittomana ja molemmat tulokasvahdit ehtivät kiekon eteen 10 kertaa. Laukausyritykset menivät Hawksille kuitenkin selkeästi 30-13.

Toista erää pelattiin hieman sekavissa merkeissä neljä minuuttia, kunnes Toews tarjosi Sharpille takanurkalle puoliksi tyhjän maalin. Sniperin laukaus epäonnistui pahemman kerran ja ulottui vaivoin Berran maalille asti. Hetkeä myöhemmin Kane laukoi siniviivalta tolpan sisäpuolelle, mutta kiekko kimposi kuitenkin maalilta pois. Vieraiden myllytys katkesi erän puolivälin jälkeen, kun Pirrille tuomittiin estämisjäähy. Toisen erän enimmäkseen puolustuskannalla ollut kotijoukkue ei saanut ylivoimapeliään pyörimään ollenkaan. Jäähyn jälkeen isännät kuitenkin onnistuivat tekemään avausmaalin yhdellä harvoista hyökkäyksistään. Hawks ei saanut purettua kiekkoa alueeltaan ja Hudler syötti laidasta B-pisteiden väliin Stajanille, joka laukoi lätkän suoraan syötöstä sivuttaisliikkeessä olleen Raannan ohi: 1-0. Erän loppu oli maalin jälkeen sekavaa peliä ja vierähti hieman jopa isäntien hallinnassa.

Kolmas erä alkoi huonosti, kun kahden minuutin jälkeen Flames sai siirretyn rangaistuksen aikana ylivoimahyökkäyksen ja Monahan pääsi Hudlerin rystylätystä laukomaan kiekon keskeltä yläkulmaan: 2-0. Hawks painoi peliä isäntien päätyyn, mikä poikin kuuden minuutin kohdalla vastahyökkäyksen. Baertschi jatkoi kuitenkin takakulmalta Monahanin syötön Raannan taakse tyhjän maalin tolppaan. Erän puolivälissä Hawks kärsivällinen yritys lopulta palkittiin hieman onnekkaastikin, kun pisteputkeaan jatkanut Kane upotti Russellin mailasta osumaa ottaneen kiekon pienestä kulmasta: 2-1. 56 sekuntia myöhemmin peli oli jo tasan, kun Sharp onnistui vihdoin ottelun yhdeksännellä yrityksellään jatkamaan maalin edestä Hossan syötön Berran ohi: 2-2. 16 minuutin kohdalla Flames-puolustus menetti kiekon lähes kohtalokkaasti oman maalin edessä ja Toews sekä Hossa pääsivät juonimaan johtomaalia. Berra kuitenkin piti pelin tasoissa pelastuksellaan. 18 minuutin kohdalla ykkösketju rakensi jälleen maalipaikan, mutta Sharpin laukoi pyörivän kiekon puoliksi tyhjän maalin yli. Varsinaista peliaikaa oli jäljellä parikymmentä sekuntia, kun Flames löi kiekon pitkäksi. Flames ei saanut purettua aloituksen jälkeen kiekkoa, vaan Hjalmarsson toimitti viivalta kiekon maalille. Kumilaatta osui jälleen kerran matkalla Flames-puolustajaan, mutta Kane oli hereillä ja nosti irtokiekon rystyllä selkä maaliin päin etukulmasta yläpesään: 2-3. Pelikelloon jäi maalin jälkeen 18 sekuntia, eikä kotijoukkue onnistunut enää tasoittamaan ilman maalivahtiakaan. Päätöserän laukaukset vieraille 15-2, mikä myös kertoo isäntien romahduksesta omaa tarinaansa.

Huomioita
Koodi:
Laukaustilastot	CHI-CGY
maalia kohti	30-22 
blokatut	29-7
maalin ohi	16-6
yritykset yht.	75-35

Propsit Flamesille tunnollisesta puolustamisesta ja uhrautuvaisesta blokkaamista. Muun muassa Widemanin käteen vaikutti sattuvan yhden blokkaamisen jälkeen aika pahastikin. Vaikka Hawksin peli vaikuttikin paikoitellen tehottomalta ja puolivillaiselta nurkissa pyörimiseltä, niin kyllähän tuollainen ero laukauksissa tuottaa jossain vaiheessa tulostakin. Berra haparoikin lukuisien huipputorjuntojen jälkeen muutaman kerran kohtalokkaasti.

Raanta pelasi hyvän pelin. Maaleille hän ei voinut juurikaan mitään. Muutaman kerran kiekko pomppi eteen, mutta muuten hän oli mies paikallaan. Ilman sinivalkoisia lasejakin minulla on huomattavasti enemmän luottoa Anttiin kuin Klesabuliiniin.

Pitää kompata remeä Krügerin viime aikoina kohentuneista aloitustaidoista. Marcuksen roolin huomioon ottaen on erityisen tärkeää, että etenkin puolustusalueen aloitukset tuntuisivat jäävän omalle joukkueelle hyvällä prosentilla. Toivottavasti vire kestää jatkossakin ja myös hieman tasokkaampia joukkueita vastaan.

Sharpille 198. maali Hawks-paidassa, millä hän ohitti nykyisen radiokommentaattori Troy Murrayn ja nousi seuran kaikkien aikojen maalitilastossa 18. sijalle. Toews seuraa 19 maalin (sija 20) ja Kane 33 maalin (sija 22) päässä.

Blackhawksin voitokkaasti sujunut vieraskiertue jatkuu perjantaina Dallasissa ja lauantaina Phoenixissa.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Antilta hyvä peli, muutamalla maukkaalla kopilla ja perusvarmalla pelillä. Flames saa tappiosta syyttää täysin itseään, eihän noin vaan voi käydä, paitsi tiätty meitä vastaan. Antilta hyvä situational awareness tuossa lähes 3-0 maaliksi päättyneessä tolppakudissa. Äkkiä olisi kiekko löytynyt verkonperukoilta jos olisi höntyillyt. Nyt viileästi hanska kiekkon päälle ja momentumi meille. Berra otti myös hyviä koppeja ja oikeastaan tuo Kanen voittomaaliksi jäänyt 3-2 osuma saattoi ja menikin Berran piikkiin, lievän ylipelaamisen johdosta. Tuota rystyvippiä hitaalla katsoessa näkee selkeästi miten Berra on jo todella etutanassa ennen kuin kiekko irtoaa kuuman Kanen lavasta. Vaikeaa tehdä kunnon koppia, kun painovoima jyllää samalla. Ensin mietin, että veto tulee maskista, mutta näinhän ei ollut.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
29.11.2013 Chicago @ Dallas: 2-1 SO

Ilmeisesti pitkä vieraskiertue alkaa hieman jo painaa, sillä Blackhawks näytti tässäkin pelissä aika väsyneeltä. Molempien joukkueiden maalivahdit sen sijaan olivat tulessa pelaten itsensä ottelun tähdistöön. Sharp ja Peverley olivat ainoat maalintekijät sekä varsinaisella peliajalla että voittomaalikilpailussa aina 11. pariin asti. Ben Smithin upea ylänurkkalaukaus päätti lopulta pitkän ottelun.

10 Sharp - 19 Toews - 81 Hossa
20 Saad - 26 Handzus - 88 Kane
23 Versteeg - 37 Pirri - 65 Shaw
52 Bollig - 16 Krüger - 28 Smith

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 17 Brookbank

50 Crawford 28/29 - 96,6%
(31 Raanta)

Ensimmäinen erä alkoi korkealla tempolla, mutta maalipaikkoja ei kuitenkaan syntynyt kovinkaan paljon ensimmäisten neljän minuutin aikana. Sen jälkeen molempiin päihin syntyi muutama hyvä maalipaikka. Vaarallisin oli varmaan Toewsin laukaus, joka pysähtyi etukulmalla seisseeseen Hossaan. Erän puolivälin lähestyessä pelin painopiste alkoi siirtyä yhä enemmän kotijoukkueen päätyyn. 13 minuutin kohdalla Stars sai hyvän vaiheen ja Benn olikin jyrätä keskialueelta kiekon kanssa maaliin asti, mutta Crawford pelasti joukkueensa. 16 minuutin kohdalla Smith oli kiekon riistettyään tehdä puolittaisesta läpiajosta maalin. Epäonnekas avausmaali nähtiin puoli minuuttia myöhemmin. Leddyn kova avaus kimposi Toewsin luistimista omaan päätyyn ja Crawford meni maalin taakse hakemaan kumilaattaa. Kiekko pomppasi myös Crow'n mailan yli juuri ja juuri trapedzoidin ulkopuolelle. Korkealla karvannut Horcoff pääsi syöttämään vaihdosta saapuvalle Peverleylle, jolla oli helppo työ laittaa kiekko tyhjään maaliin: 1-0. Avauserä päättyi näihin numeroihin.

Toista erää pelattiin reilut kaksi minuuttia, kun Chiasson oli karata Keithin ja Seabrookin välistä läpiajoon. Yritys palkittiin kuitenkin rangaistuslaukauksella, kun Hawks-pakit joutuivat estämään maalin syntymisen sääntöjen vastaisesti. Stars-tulokas sai kiekon Crow'n ohi, mutta laukaus pysähtyi tolppaan. Hossa sai paluukiekosta loistavan maalipaikan kuuden minuutin kohdalla, mutta Lehtonen peitti tuonkin yrityksen. Erän puolivälin jälkeen Crawford joutui venymään näyttävään hanskatorjuntaan Garbuttin onetimerin edessä. 11 minuutin kohdalla Peverley kampitti Kanen ja Hawks pääsi ylivoimalle. Dallas sai 2-1 vastahyökkäyksen, mutta Eakinin laukaus meni yli. Hetkeä myöhemmin Robidas blokkasi Toewsin syötön polvisuojillaan ja mursi samassa tilanteessa jalkansa todella tuskaisen näköisesti, kun luistimen terä tökkäsi jäähän kiinni. Stars-puolustaja vietiin pitkän tauon jälkeen pois paareilla ja Hawksille jäi 57 sekuntia ylivoimaa. Maali jäi syntymättä ja hetken päästä Hjalmarsson kaatoi Bennin Hawks-maalin takana jäähyn arvoisesti. Hawks selvitti jäähyn, mutta Stars sai paremmat paikat rangaistuksen jälkeen. Hetken päästä myös Hawks sai maalipaikan, joka päättyi Rousselin lyötyä Kanea leukaan. Torikokouksen jälkeen jäähyaitioon ohjattiin kuitenkin Sharp ja Daley. Tasavajaa päättyi maaleitta ja Hawks selvitti myös Stars-myllytyksen erän lopulla.

Kolmas erä alkoi korkeatempoisen pelin sijaan melkoisena miekkailuna johtoaan puolustaneen kotijoukkueen päädyssä. Viiden minuutin kohdalla outo pomppu oli ohjata kiekon Hawks-maaliin, kun Crawford oli menossa pysäyttämään kiekkoa maalin taakse. Seitsemän minuutin jälkeen Hawks sai vihdoin tehtyä maalin. Sharp vippasi kiekon punaviivan jälkeen päätyyn ja Hawks-taisteli sen takaisin viivaan Keithille. Duncan lähetti lätkän maalille, jossa se kimpoili Lehtosen ohi Sharpin ohjauksen jälkeen: 1-1. 11 minuutin kohdalla Hjalmarsson yritti syöttää Oduyalle, mutta Benn saikin kiekon maalin edessä. Crawford pelasti kuitenkin vaarallisen tilanteen. 14 minuutin kohdalla Roussel oli jälleen hämmentämässä Hawks-maalilla. Erän loppu oli enimmäkseen aika sekavaa pelailua ja varsinainen peliaika ei riittänytkään ratkaisuun.

Jatkoaika vierähti enimmäkseen Stars-päädyssä, mutta maalia ei nähty kummassakaan päässä, vaikka vaarallisin tilanne aukesi isännille viime sekunneilla.

Voittomaalikilpailu (kokonaan NHL:n VideoCenterissä)

- Benn (ura 10/26 38% - tämä kausi 1/4)
- Toews (ura 29/60 48% - tämä kausi 2/5)
- Seguin (ura 14/30 47%)
+ Sharp (ura 10/45 22% - tämä kausi 2/4) Patrickin patenttiharhautus
+ Peverley (ura 7/27 26%) terävä laukaus hanskan yli ja tolpan kautta sisään
- Kane (ura 29/71 41% - tämä kausi 0/5)
- Chiasson (ura 1/3 33%)
- Pirri (ura 1/1 100%)
- Horcoff (ura 10/20 50%)
- Hossa (ura 16/48 33% - tämä kausi 0/1)
- Whitney (ura 12/35 34% - tämä kausi 0/1)
- Saad (ura 1/4 25%)
- Eakin
- Versteeg
- Garbutt
- Handzus (ura 19/40 48%) ylärima
- Fiddler (ura 2/7 29%) ylärima
- Shaw (ura 1/5 20%)
- Jo. Benn
- Krüger
- Nichushkin
+ Smith Kaunis rannelaukaus hanskan ohi yläkulmaan

Huomioita

"Let's Go Hawks"-huudot kaikuivat jälleen useaan kertaan äänekkäästi American Airlines Centerissä.

Jää näytti olevan Dallasissa aika kehnoa, sillä kiekko pomppi todella paljon.

Kanen 12 ottelun pisteputki katkesi ja Crawford otti NHL-uransa 100. voiton sekä torjui yhdeksännen pelitilannerankkarin uransa runkosarjaotteluissa. Crow'n rankkaritilastosta löytyy vain torjuntoja.
Koodi:
Regular Season
1. Jan 02 '11	Teemu Selanne ANA	Corey Crawford CHI	CHI 1 @ ANA 2
2. Mar 05 '11	Mikhail Grabovski TOR	Corey Crawford CHI	CHI 5 @ TOR 3
3. Oct 28 '11	Eric Staal CAR		Corey Crawford CHI	CHI 0 @ CAR 3
4. Dec 28 '11	Mike Richards LAK	Corey Crawford CHI	LAK 2 @ CHI 0
5. Jan 24 '13	Ryan Garbutt DAL	Corey Crawford CHI	CHI 3 @ DAL 2
6. Oct 22 '13	Jonathan Huberdeau FLA	Corey Crawford CHI	CHI 3 @ FLA 2
7. Nov 03 '13	TJ Galiardi CGY		Corey Crawford CHI	CGY 3 @ CHI 2
8. Nov 10 '13	Sam Gagner EDM		Corey Crawford CHI	EDM 4 @ CHI 5
9. Nov 29 '13	Alex Chiasson DAL	Corey Crawford CHI	CHI 2 @ DAL 1

Playoffs
1. Apr 26 '11	Alexandre Burrows VAN	Corey Crawford CHI	CHI 1 @ VAN 2

Bolligin olisi suonut noutavan Rousselin pois kaukalosta ilman hanskoja, mutta tätä ei valitettavasti nähty missään vaiheessa.

Vieraskiertueen viimeinen peli on jo ensiyönä Phoenixissa, jossa isännät palasivat keskiviikkona voittojen tielle kolmen tappion jälkeen. Kauden aiempi kohtaaminen päättyi United Centerissä Hawksille voittomaalikilpailun jälkeen 5-4.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
30.11.2013 Chicago @ Phoenix: 5-2

Marraskuun loppuessa päättyi myös Hawksin perinteinen Circus Trip. Vaikka tämä vieraskiertue ei ollutkaan seurahistorian pisimpiä, joukkue ei kuitenkaan ole pitkän historiansa aikana kertaakaan voittanut kyseisellä lännen kiertueella kuutta peliä putkeen. Inkkarilauma riehui preerialla ensimmäisessä erässä kolmen maalin verran. Edellisen kohtaamisen tavoin Yotes nousi peliin takaisin vastaamalla toisessa erässä kahdella maalilla. Tällä kertaa ratkaisua ei kuitenkaan tarvinnut hakea voittomaalikilpailusta, sillä Bollig siirsi isännät uudestaan johtoon kolmannen erän puolivälissä. Raanta sai etenkin toisessa erässä huhkia ihan kunnolla johdon säilyttämiseksi ja keräsikin kehuja voittaen selkeästi toisessa päädyssä haparoineen Smithin.

10 Sharp - 19 Toews - 81 Hossa
20 Saad - 26 Handzus - 88 Kane
23 Versteeg - 37 Pirri - 65 Shaw
52 Bollig - 16 Krüger - 28 Smith

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 32 Rozsival

31 Raanta 32/34 - 94,1%
(50 Crawford)

Hawks sai lentävän lähdön otteluun, kun Coyotes otti rangaistuksen heti ensimmäisellä minuutilla. Ylivoima lähti pyörimään välittömästi ja kotijoukkue joutui kahden miehen alivoimalle. Hossan tulinen onetimer upposi lopulta Smithin taakse: 0-1. Yhdeksän minuutin jälkeen Shaw iski Smithin eteen jääneen kiekon tolpan vierestä sisään, vaikka näytti siltä, että Yotes-vahti olisi sen saanut torjuttuakin: 0-2. Kaksi minuuttia myöhemmin Kane löysi keskelle nousseen Hjalmarssonin, jonka oikeankorkuinen laukaus upposi takakulmaan Smithin patjan yli: 0-3.

Jos ensimmäinen erä oli yhtä päätä, niin melkein samaa voi sanoa toisesta erästä, jolloin Hawks sortui jäähyilyyn. Pelin painopiste siirtyi vieraiden kenttäpuoliskolle. Isäntien kuparinen meni rikki viiden minuutin jälkeen, kun Stone ampui siniviivalta tarkoituksellisesti kiekon etukulmasta leveäksi ja kulmalla seissyt ex-Hawks-prospekti Klinkhammer pääsi laittamaan kiekon viivalaukausta vastaan tulleen Raannan ohi: 1-3. Hjalmarsson otti 14 minuutin jälkeen huitomisesta ja mussuttamisesta 2+2 min ja isännät nousivat ensimmäisen jäähyn aikana jo maalin päähän. Vrbata jakoi Hanzalille takakulmalle avoimen maalin, eikä Raanta voinut tällä osumalle mitään: 2-3 Oduya koukkasi jälkimmäisen jäähyn puolivälissä itsensä jäähylle, mutta Hawks selvitti sekä kahden miehen alivoiman, että Johnnyn jäähyn jälkimmäisen puolikkaan. Tosin Seabrook joutui kertaalleen siivoamaan kiekon Raannan takaa.

Kolmatta erää pelattiin puolet, kun Hawks otti tikkarin pois kotijoukkueen ulottuvilta. Nelosketju käynnisti omalta alueelta hienon rintamahyökkäyksen, jossa oikealla luistelleen Smithin Krügerille tarkoitettu syöttö kimposi Ekman-Larssonin varusteista vasemmalla viilettäneelle Bolligille. Kovanyrkin petollisen hyvä laukaus upposi tolpan kautta maaliin kolmatta kertaa tällä kaudella: 2-4. Lopullinen niitti syntyi viimeisellä minuutilla, kun Hossa lähetti kumilaatan keskialueelta tyhjään maaliin: 2-5.

Blackhawks saa huilata nyt kotona muutaman päivän ennen tiistaista uudelleenkohtaamista Starsin kanssa. Hawks isännöi alkavalla viikolla myös Ducksia (pe) ja Panthersia (su) sekä piipahtaa torstaina Minnesotassa.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Oli ilahduttavaa nähdä että Antti Raanta on heti voittanut coach Q:n luottamuksen ja sai näin pian toisen näytön paikan maalilla. Ja Anttihan käytti ja näytti tälläkin kertaa mikä hän on miehiään, varmaa suorittamista ja toinen voitto yhtä monesta startista.
Mitähän Khabibulinille tehdään kun hänen nivusensa kuntoutuvat aikanaan? Veikkaan ettei Q halua häntä pelaavaan kokoonpanoon.

Bolligin ranari on kyllä yllättävän hyvä ja muutenkin hänen kiekollinen pelinsä on kehittymään päin. Bolligin 3 maalia on enemmän kuin mm. ykköspakkiemme Keith 1 ja Seabrook 1. Samoin Ben Smith vaikuttaa viekkaalta ja vaaralliselta pelurilta nelosessa. Nelonen on hyvässä balansissa, kuten koko joukkue.

Mutta tuo Hossa, siinä on kokonaisvaltainen paketti molempiin suuntiin !

Tämä 6-1-0 Circus trip oli nähtävästi tuloksellisesti Hawks historian paras suoritus.
 
Viimeksi muokattu:

Kaarle6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Eisbären Berlin
reme kirjoitti:
Mitähän Khabibulinille tehdään kun hänen nivusensa kuntoutuvat aikanaan? Veikkaan ettei Q halua häntä pelaavaan kokoonpanoon.

Jäitä hattuun. Raanta stunttasi hyvin nämä kaksi peliä. Luulen itse, että Raanta tietää varsin hyvin miten tämä kausi menee hänen osaltaan; AHL:ssä pelejä vyölle, ja sitten stuntataan loukkaantuneita kassareita jos tulee tilaisuus.

Antilla ei ole mikään kiire breikata tällä kaudella. Nyt on hyvä, että pystyy näyttämään muutaman pelin ylhäällä organisaatiolle, että heillä käsissään jälleen loistava kassari tulevaisuutta silmällä pitäen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Antilla ei ole mikään kiire breikata tällä kaudella. Nyt on hyvä, että pystyy näyttämään muutaman pelin ylhäällä organisaatiolle, että heillä käsissään jälleen loistava kassari tulevaisuutta silmällä pitäen.

Ihan totta. Kysymys on nyt ehkä enemmänkin Khabibulinin tilanteesta ja tasosta. Vahvasti vaikuttaa siltä, että kaveriin voi iskeä haarukan.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Pitää muistaa, että Raanta ei ole mikään junnu, vaikka ekaa kauttaan Jenkeissä pelaakin. Jos näytöt on tätä luokkaa, niin ilman muuta pidetään ylhäällä ja Khabby voi alkaa täytellä eläkepapereita. Nyt meillä on kakkonen, joka pystyy antamaan Crawfordille lepohetkiä kauden mittaan ilman vaaraa romahduksista. Khabibulin on nähty. En näe mitään järkeä loukkaantumisherkän muumion pitämisessä ylhäällä, kun selvästi luotto on mennyt. Saa nähdä sitten, antaako Stanin ego periksi.
 
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Dale Tallon
Kukas se osaa laskea että on Raanta mahdollista jättää ylös ja Khabibulin laittaa waiwer-listan kautta alas? Itsellä on laskento sen verran huono ja en aivan käsitä kuinka paljon tuosta Khabibulinin sopimuksesta vaikuttaa capiin miehen pelatessa AHL:ssä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Eiköhän Raanta lähde farmiin heti ensimmäisellä junalla, kun Bulin on tervehtynyt. Ankatkin laittoivat 6-1-0 statseissa vetäneen kaverin tylysti farmiin, vaikka suoraan peliotteiden perusteella miehen olisi pitänyt olla juuri silloin se joukkueen aloittava kassari.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Eiköhän Raanta lähde farmiin heti ensimmäisellä junalla, kun Bulin on tervehtynyt. Ankatkin laittoivat 6-1-0 statseissa vetäneen kaverin tylysti farmiin, vaikka suoraan peliotteiden perusteella miehen olisi pitänyt olla juuri silloin se joukkueen aloittava kassari.

Anaheimissa on käytännössä neljä ykkösmokkea, joten tilanne on vähän eri. Farmiin Rannan tie kai vie, mutta jos Khabibulin ei saa kiekkoja edes auttavasti kiinni, niin voi olla bironit ja Arizonan aurinko edessä. En usko, että hän farmiin lähtee enää tuossa vaiheessa uraa.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kukas se osaa laskea että on Raanta mahdollista jättää ylös ja Khabibulin laittaa waiwer-listan kautta alas? Itsellä on laskento sen verran huono ja en aivan käsitä kuinka paljon tuosta Khabibulinin sopimuksesta vaikuttaa capiin miehen pelatessa AHL:ssä.

Sehän menee käsittääkseni silleen, että tänä vuonna tuosta caphitistä saa anteeksi 925k€ jos "hautaa" sopimuksen AHL:ään. Eli kun Khabbyn caphit on 1,7M€, niin siitä jäisi vielä 775k€ vaikka kaverin laittaisi alas.

Tuo 925k€ lasketaan siten, että minimipalkkaan lisätään 375k€, joten eri kausilla tuo summa on eri suuruinen kun minimipalkka muuttuu. Ja sitten jos olisi kyseessä yli 35 vuotiaalle tehdystä monivuotisesta sopimuksesta vähintään toinen kausi, niin silloin saa anteeksi vain kiinteän 100k€, mutta sehän ei liity tähän tapaukseen.

EDIT: Niin ja kun Raannan caphit on sopivasti tuon 925k€, niin caphitin kannalta tilanne on periaatteesa aivan sama Khabbyn ollessa AHL:ssä ja Raannan NHL:ssä kuin jos olisivat toisinpäin. Tosin Raannalla on enemmän bonuksia sopimuksessaan, joten riippuen niiden ehdoista ja toteutumisesta, niin saattaa Raannan pitäminen ylhäällä tulla kalliimmaksi caphitin kannalta.
 
Viimeksi muokattu:

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Tappiosta huolimatta hyvä peli. Stars teki neljä, vetoja 18, kakkaa tapahtuu. Meillä vetoja 50. Kuukauden pelaajalle pari syöttöä ja muutenkin huikeaa akrobatiaa.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kyllähän Kärppä Lehtonen näytti maalivahdin mallia. Chicagolta upea nousu toisessa erässä 0-3 tilanteesta tasoihin, harmi ettei se riittänyt toivottuun lopputulokseen saakka. Laihana lohtuna Sharp shooter napsautti Blackhawks paidassa maalin numero 200.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Tosiaan, onnittelut Sharpille. Seurahistoriassa vain 18 pelaajaa (vai 19?) yltänyt tähän rajapyykkiin.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
3.12.2013 Dallas @ Chicago: 4-3

Vieraskiertueen jälkeinen ensimmäinen kotiottelu osoittautui niin vaikeaksi kuin sanonta menee. Kotiruoan pariin palanneen Hawksin keskittyminen ei näyttänyt olevan täysin kohdillaan, mikä näkyikin viimeistelyn heikkoudessa ja puolustuspään virheinä, jotka Stars hyödynsi hyvällä prosentilla. Hawks kaivoi itselleen ottelun ensimmäisen puolikkaan aikana 0-3 kuopan, josta kotijoukkue onnistui kuitenkin nousemaan tasoihin, kun kova yritys palkittiin maalien muodossa. Kolmannen erän alussa kaikista maailman pelaajista elävä tykinkuula Roussel sai rankkarin ja juuri hän onnistui ohittamaan Crawfordin ensimmäistä kertaa pelitilannerankkarissa maalivahdin koko NHL-uralla. Valitettavasti tuo maali jäi myös voittomaaliksi, kun kotijoukkueen lukuisat maalipaikat eivät muuttaneet numeroita tulostaululla. Ottelun ensimmäisen puolikkaan perusteella oikea tulos, mutta Hawksille olisi toivonut comebackin ja uurastamisen palkinnoksi edes yhtä pistettä. Kauden aikana täytyy kuitenkin tulla näitä "tilastotappioitakin", joissa oman pelin kärsivällinen jauhaminen ei vain tuota tulosta sarjapisteiden muodossa.

10 Sharp - 19 Toews - 81 Hossa
20 Saad - 37 Pirri - 88 Kane
23 Versteeg - 65 Shaw - 17 Brookbank
52 Bollig - 16 Krüger - 28 Smith

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 32 Rozsival

50 Crawford 14/18 - 77,8%
(31 Raanta)

Ensimmäinen erä alkoi hieman kyttäillen, kun kummatkaan joukkueet eivät halunneet dumpata kiekkoa päätyyn. Nelkän minuutin jälkeen Dillon sai kevyen koukkausjäähyn taistelleessaan Kanen kanssa kiekosta. Stars oli iskeä alivoimamaalin Golikoskin hienon nousun ansiosta. Kakkos-YV sai pyöritettyä paremmin jäähyn jälkimmäisellä puolikkaaalla, mutta maali jäi syntymättä. 9 minuutin kohdalla Golikoski sai jäähyn huitomisesta. Hawks-ylivoima ei vieläkään saanut mitään aikaan. Jäähyn lopulla Garbutt otti blokatessaan Seabrookin kovan laukauksen luistimen sisäsyrjään hieman nilkan yläpuolelle ja hänet piti taluttaa vaihtoon pelikatkolla. Stars-laituri pystyi palaamaan myöhemmin kaukaloon. 12 minuutin kohdalla kiekko pomppasi ilkeästi Lehtosen mentyä maalin taakse. Stars-vahti ehti kuitenkin takaisin maalilleen Sharpin laukauksen eteen, kun takakulmalla ollut Toews kaatui, eikä hänelle voinut syöttää. Tilannetta seurasi lyhyt pyöritys Stars-päädyssä, mutta hetken päästä avausmaali syntyi Hawks-päätyyn. Stars-puolustuksen avaussyöttö jäi ikävästi Hawks-puolustajien ja vaihtoon luistelleen ykkösketjun väliin ja vieraat saivat ilmaiseksi 3-2 hyökkäyksen. Nichushkin laukoi keskeltä tarkan rannelaukauksen Crawfordin patjojen välistä maaliin: 0-1. 15 minuutin kohdalla Shaw ja Roussel ottivat nyrkkitappelun heti keskialoituksen jälkeen, jossa Shaw oli poikkeuksellisesti laitahyökkääjänä ja Versteeg aloittavana sentterinä. Kyse oli varsin selkeästi Rousselin edellisen pelin koiruuksien takaisinmaksusta. Seuraavassa vaihdosssa Sharp pääsi läpiajoon, kun kiekko pyörähti Stars-puolustajan mailan yli keskialueella. Dillon ehti huitaisemaan mailaan ratkaisevalla hetkellä ja tilanne kuivui kasaan, kun tuomaristo ei katsonut maalin estämistä rangaistuksen arvoiseksi. 18 minuutin kohdalla Hjalmarsson kaatoi keskialueella Eakinin ja vieraat saivat ensimmäisen ylivoiman. Liigan tehottomin ylivoima onnistui tällä kertaa yksinkertaisella reseptillä. Golikoski laukoi keskeltä viivasta ja kiekko muutti suuntaa maalin edessä seisoneen Chiassonin tai Oduyan mailasta: 0-2. Hawks voitti avauserän laukaukset 16-5, mutta lähti silti kahden maalin takaa-ajoasemassa erätauolle.

Toisen erän alussa Hawks painoi jälleen Stars-päätyä kohti, mutta kiekko löytyi muutaman minuutin päästä taas Crawfordin takaa. Seabrook sai ensiksi estettyä Withneyn puolittaisen läpiajon, mutta hieman myöhemmin Nichushkin yritti vanhanaikaista ja Cole oli maalin edustalla ensimmäisenä laittamassa paluukiekon reppuun: 0-3. Seitsemän minuutin kohdalla nelosketju sai rakennettua kaksi hyvää maalipaikkaa, mutta kotijoukkueen avausmaali jäi vielä odottamaan. Kahdeksan minuutin kohdalla Versteeg sai kiekon Stars-maaliin, mutta osumaa ei yleensä lasketa, kun peliväline sujautetaan maalin takaa kehikkoa nostamalla. Roussel otti kyynärpäätaklauksesta jäähyn yhdeksän minuutin kohdalla. Ylivoiman alussa korjattiin yhtä repsottavaa pleksiä muutamamaankin otteeseen. Ylivoima lähti lopulta käyntiin ja Sharpin siniviivalaukaus upposikin jo 23 sekunnin jälkeen melkoisen maskin takaa etukulman yläpesään: 1-3. Maali oli samalla Sharpin 200. Hawks-paidassa. Muutaman minuutin päästä ykkösketju sai samassa vaihdossa monta maalipaikkaa, kun kiekko pomppi ihmeellisesti Stars-päädyssä. Seuraavassa vaihdossa Rozsival jatkoi Rousselin muistuttamista melkoisella pommilla Stars-siniviivalla. 16 minuutin kohdalla Hawks-myllytys tuotti lopulta tulosta, kun yli 10 minuutin viltittämisen jälkeen hyökkäykseen noussut Leddy sai laukoa onetimerilla Brookbankin loistavasta syötöstä oikean B-pisteen tuntumasta kiekon Lehtosen patjojen kautta sisään: 2-3. Reilun minuutin päästä peli oli jo tasan, kun Kane vie kiekon alueelle ja Oduyan siniviivalaukaus muutti kimpoillen suuntaa Stars-karvaajasta sekä Krügerin ohjauksesta: 3-3. Kotiyleisö palkitsi comebackin standing ovationilla. Tasoituksen jälkeen vieraat saivat vaarallisen hyökkäyksen, kun Hjalmarssonin maila hajosi. Nelosketju oli tehdä vielä johto-osumankin, mutta Horcoff ja Lehtonen pelastivat vieraat neljältä peräkkäiseltä takaiskulta. Toiselle erätauolle lähdettiin siis tasatilanteessa.

Kolmannen erän alussa Oduya pelasti suurella todennäköisyydellä maalin, kun Jamie Benn pääsi laukomaan keskeltä, mutta Johnny blokkasi laukauksen kivuliaasti kainalollaan. Hetken päästä Hawks sai 2-1 hyökkäyksen, mutta Lehtonen torjui Saadin laukauksen. Seuraavassa vaihdossa Leddy oli tehdä jo toisen maalin ja jälkitilanteessa Krüger siirsi kiekon rystyllään puoliksi tyhjän maalin ohi. Seuraavassa vaihdossa Hjalmarsson joutui koukkimaan Rousselia läpiajossa ja tilanteessa tuomittiin rangaistuslaukaus. Crawfordin uran kymmennes pelitilannerankkari päätyi maaliin, kun Rousselin rystynosto upposi hanskan yläpuolelta yläriman kautta pömpeliin: 3-4. Neljän minuutin kohdalla Fiddler vippasi kiekon katsomoon ja Hawks sai ylivoiman. Toews sai ylivoiman alussa mailan kasvoihin, mitä tuomarit eivät nähneet. Sen sijaan Golikoskin poikittaisesta mailasta Toewsin niskaan vieraat eivät enää selvinneet ilman rangaistusta. Ensimmäistä jäähyä jäi kelloon 1:14. Kahden miehen ylivoimaa pelattiin vajaa minuutti, kun Quenneville otti aikalisän antaakseen lepoaikaa ykköstykeilleen. Ensimmäisen rangaistuksen päätyttyä Daley karkasi läpiajoon, mutta Crawfordin hanska heilahti näyttävästi kiekon eteen. Tilanteesta tuomittiin myös Hossalle jäähy Fiddlerin kaatamisesta. Stars-ylivoima palasi tasolleen ja Hawks selvitti alivoiman ongelmitta. Heti Hossan jäähyn päättymisen jälkeen Sharp oli tehdä tasoitusmaalin, mutta Lehtonen ehti jotenkin laukauksen eteen. 53 minuutin kohdalla näytettiin tilastoa, jossa maalipaikat olivat 19-9 Hawksin eduksi. 18 minuutin kohdalla Quenneville otti Crawfordin pois maalilta. Hawks piti paineen Stars-päädyssä, mutta kiekot pysähtyivät enimmäkseen vieraiden kenttäpelaajiin ja ottelu päättyi Hawksin kauden toiseen varsinaisen peliajan kotitappioon.

Huomioita

27 vuotta Hawks-valmennuksessa (Head Athletic Trainer) toiminutta Mike Gapskia onniteltiin ensimmäisessä erässä 2000. pelin saavuttamisesta. Samassa kuvassa eturivissä näkyi naisella Leijonien Naganon vieraspaita.

Edellisessä Stars-ottelussa pisteittä jäänyt ja silloin putken katkaissut Kane (16+16=32) saalisti kaksi syöttöpistettä ja nousi NHL:n pistepörssissä Crosbyn (15+23=38) ja Malkinin (7+30=37) taakse jaetulle kolmossijalle Getzlafin (14+18=32) ja Tavaresin (11+21=32) kanssa.

Keith (1+24=25) keräsi myös syöttöpisteen jo kahdeksannessa ottelussa putkeen ja on puolustajien pistepörssissä nyt toisena Karlssonin (7+20=27) ja Subbanin (4+20=24) välissä. Duncanin (ja Seabrookin) vaatimattomat neljä jäähyminuuttia mieheen on myös tuolla peliajalla ja vastuulla lähes Lady Byng -luokan suoritus. No, kausi on vielä pitkä sekä Sedin- ja Carter-kilahtamisten vuoksi Keith ei tuota pokaalia pokkaa vielä pitkään aikaan, vaikka ei ottaisi enää yhtään jäähyä tällä kaudella.

Kaikki core-pelaajat eivät ole liekeissä pistepörssissä, sillä Toews on Winnipegissä pelatun 1+3 tehoillan jälkeen kerännyt kuudessa pelissä yhteensä vain 1+1.

Crawfordille vaikea peli. Starsin harvat paikat olivat enimmäkseen vaarallisia, vaikka totuuden nimissä on sanottava, että hänkään ei muun joukkueen tavoin ollut muutamasta hienosta torjunnasta huolimatta terävimmillään.

Koodi:
[B]Shot report	DAL-CHI[/B]
SOG		 18-50
Blocked		  7-25
Missed		 10-10
Total attemtps	 35-85

- - -

Tosiaan, onnittelut Sharpille. Seurahistoriassa vain 18 pelaajaa (vai 19?) yltänyt tähän rajapyykkiin.
Sharp on seuran maalitilastoissa 18. ja kymppipaita ohitti tuota sijaa pitäneen Troy Murrayn (197) jo Calgaryssa. 17. Eric Nesterenko (207) ja 16. Clifford Koroll (208) jäänevät myös taakse jo tällä kaudella. Ehkä myös 15. Al Secord (213), 14. Jim Pappin (216) ja 13. Doug Bentley (217), mikäli Sharp pystyy pelaamaan terveenä koko runkosarjan. Sijan 20. Toews seuraa perässä 179 osumallaan.

Kane (291) on seuran syöttötilastossa jaetulla 14. sijalla Troy Murrayn kanssa. 13. sijan Chico Maki (292) on yhden syötön päässä. Seuraaviin sijoihin onkin sitten enemmän matkaa, kun Doug Bentleyn keräsi 314 syöttöä ja Jeremy Roenick 329 syöttöä. Keith (274) on samassa tilastossa 22. sijalla, Toews (218) 29. ja Sharp (214) 30.
 
Viimeksi muokattu:

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Mielenkiintoista, Pirri on lähetetty Rockfordiin ja Morin sekä Nordstrom on kutsuttu ylös. Samoin Kostka menee hakemaan pelituntumaa Rockfordiin.

Edit: Shaw ja Handzus ovat seuraavasta matsista sivussa.
 
Viimeksi muokattu:

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Sinänsä ei yllätä, koska Pirrillä näkyi pieniä hiipumisen merkkejä viime aikoina ja hiihteli ehkä vähän liikaa pelin ulkopuolella. Mutta eiköhän sieltä vielä uutta mahdollisuutta puskea jossain vaiheessa. Puolustuspelin kanssa pitäisi vähän työstää, per Quenneville.

Kiva nähdä Nordström taas ylhäällä. Jos vaikka tällä kertaa löytäisi sen treenimatsien vaihteen...
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Mielenkiintoista, Pirri on lähetetty Rockfordiin ja Morin sekä Nordstrom on kutsuttu ylös. Samoin Kostka menee hakemaan pelituntumaa Rockfordiin.

Blackhawksilla on nyt 14 hyökkääjää, 7 puolustajaa ja 2 maalivahtia ylhäällä. Kostkaa voi pitää Rockfordissa kuntoutumassa kuusi päivää/kolme peliä ilman waivereihin lykkäämistä.

Tavallaan on kyllä pieni yllätys, että hyviäkin otteita näyttänyt Pirri lähtee alas, mutta hän myös pelannut nyt kahdeksan peliä putkeen ilman pisteitä, mikä on kakkossentteriksi kaavaillulle kiekolliselle hyökkääjälle aika surullinen lukema. Toisaalta Handzusin tervehtymisen jälkeen hänen edelleen mennee Q:n papereissa Toews, Shaw, Krüger ja slovakki, joten parempi lähteä Rockfordiin hakemaan maalijyvää.

Tavallaan Morinin ja Nordströmin nostaminen yllättää, mutta kun laiturin tontilla on joka toisessa ottelussa pelannut Brookbank, niin sille tontille on enemmän tarvetta kuin viidennelle sentterille ja kahdeksannelle puolustajalle.

Tosin Blackhawksin tuorein twiitti kertoo, että Handzus ja Shaw eivät matkaa Minnesotaan, joten nyt Pirrille olisi sitten kuitenkin tarvetta. Krüger saattaa nousta kolmoseen ja Nordström nelosen keskelle. Siirretäänkö Versteeg kakkosen keskelle vai siirtyykö Saad taas siihen? Sharpia tuskin siihen laitetaan taaskaan. Ihan ei nyt aukea Hawks-valmennuksen aivoitukset näin ennakkoon. Toivottavasti Shaw'n poissaolo ei liity Rousselin kanssa tappelemiseen, kun iskua tuli paidan peittämään päähän aika reippaasti.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Pirrillä pientä pörräämistä havaittavissa kyllä, joten alas vaan. Halukkaita riittää. Wild pelistä pois siis Zeus ja Shaw (ja Bickell). Tuo Shaw vs Roussel matsi oli kyllä hyvä, harmi että paita lipsahti pään yli Shawlla ja eikun linjurit sääntöjen puitteissa välittömästi väliin (ottamaan itsekin osumaa). Uskoisin Shawn huilaavan ainakin muutaman päivän kuitenkin tuon kolmannen erän ison niitin johdosta. Kaveri kävi melkein katollaan ja ylösnousu otti oman aikansa. Oli muuten juurikin tämä ottelun pilkulta ratkaissut Antoine Roussel, joka edellisessä matsissa otti muutaman kerran omia vapauksia käsiinsä. Shaw haki pojan tanssiin ja Rotsi antoi hyvän "pidä pää ylhäällä-niitin" keskialueella.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Versteeg tänään kakkosen keskellä vähän kuten lunde tuossa ylempänä pohdisteli. Mielenkiintoinen ratkaisu, mutta kaitpa Viiksi tietää mitä tekee. Tracey Myersin twiitin mukaan ketjut kokonaisuudessaan Wildiä vastaan ovat muodossa 10-19-81, 20-23-88, 11-42-17, 52-16-28. Tosin eiköhän noista tuo ns. nelonen vetele isommat minuutit kuin Nordströmin johtama kolmonen. Wild ei normisti juurikaan sytytä, mut jostain syystä nyt odotan matsia suurella innolla.

Eilen tuli muuten kahdeksan vuotta täyteen siitä, kun eräs hieno mies treidattiin Hawksiin...
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Quenneville: Crawford ‘needs to be better’ , kylläpä se näin on jos yritetään kääntä nämä pienten marginaalien pelit itselle. Crawfordille on soljunut kahdeksan maalia viimeisen kahden matsin 41:stä kudista. Crawford on torjuntaprosentillaan .906 peräti sijalla 33. Raantaa vaan seuraavaan matsiin maalille. Versteegiltä hyvä matsi, anteli useita namupasseja joista yksi tuotti tulostakin. Ja tuo alivoima ei ota luonnistuakseen millään, olimmekohan peräti sijalla 29 AV:ssä.

Yeo ylisti omiaan että olisivat pelanneet kauden parhaat 57 minuuttia, ei mikään ihme.

Ja Kaner taitaa puhella numerosta 10 (pelipaita löytyy seinältä ;) ), äkkiä se aika rientää.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
5.12.2013 Chicago @ Minnesota: 3-4

Harmillinen toinen peräkkäinen tappio noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin Stars-pelikin. Vastustaja sai jälleen kaksi maalin tasoitusta ennen kuin Hawks onnistui itse tekemään ensimmäisen pukukoppimaalilla toisen erän lopulla. Intiaaninippu nousi tasoihin kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla ja siirtyi ylivoimalla johtoonkin kuuden minuutin jälkeen. Wildin takaa-ajo tuotti ylivoimalla tasoituksen ja voittomaali syntyi harmittavasti alle kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppumista. Hawks olisi tässäkin ottelussa ansainnut vähintään yhden pisteen hienosta noususta, mutta juuri tällä hetkellä nämä pienten marginaalien ottelut tuntuvat kääntyvän vastustajalle.

Kokoonpano tosiaan tuo, minkä Kaner ilmoittikin yllä.

10 Sharp - 19 Toews - 81 Hossa
20 Saad - 23 Versteeg - 88 Kane
11 Morin - 42 Nordström - 17 Brookbank
52 Bollig - 16 Krüger - 28 Smith

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 32 Rozsival

50 Crawford 19/23 - 82,6%
(31 Raanta)

Ensimmäistä erää pelattiin nelisen minuuttia, kun isännät onnistuivat tekemään avausmaalin. Erik Haula taisteli päätykiekon Mitchellille. Ketjun sentteri jakoi keskelle Cookelle, joka laukoi kiekon Crawfordin hanskan yli maaliin: 1-0. Sharp oli tasoittaa pelin seuraavassa vaihdossa läpiajosta, mutta Harding piti vieraat nollilla. Myös Toews laittoi hetken päästä maalin edessä rystyllä selkä maaliin päin kiekon hieman tolpan ohi.

Toisen erän 17 minuutin kohdalla Wild pääsi toista kertaa ylivoimalle ja onnistui lisäämään johtoa, kun Smithin maila jäi aloituksessa Koivuun kiinni ja Wild-kapteeni viskasi mailan vaihtopenkkejä kohti. Pominville laukoi mailattoman Smithin puolelta siniviivalaukauksen, joka pysähtyi maskissa seisseeseen Heatleyyn. Oduya astui irtokiekon samaan aikaan, kun Parise huitaisi sitä. Lähes oman maalin kaltainen tilanne siirsi isännät kahden maalin johtoon: 2-0. Hawks sai erän loppuun kuitenkin tärkeän kavennusmaalin. Kane pelasi tuplavaihdon Brookbankin tilalla ja lähetti laidasta laukauksen, jota Nordström pääsi ohjaamaan keskeltä takatolpalle. Morinilla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin: 2-1.

Kolmatta erää ei ehditty pelata kokonaista minuuttiakaan, kun Saad riisti kiekon liian jyrkästi kaartaneelta Norris-kanditaatti Suterilta siniviivalla ja laukoi salamaanopeamman rannelaukauksen vastustamattomasti etukulman yläpesään: 2-2. Viiden minuutin kohdalla Hawks pääsi ottelussa toista kertaa ylivoimalle. Pakkopeli ei näyttänyt lähtevän käyntiin, mutta suora hyökkäys tuotti tulosta, kun Leddyn nousun ja Versteegin levityksen jälkeen Hossa pääsi kiitämään Wild-pakkien vasempaan sivustaan. Slovakki laukoi vasemmalta B-pisteeltä tarkasti kilven yli takakulman yläpesään: 2-3. Wildin takaa-ajo tuotti lopulta tulosta, kun Seabrook passitettiin jäähylle 13 minuutin jälkeen. Isäntien ylivoima sai takakolmion syöttöpelin kulkemaan ja lopulta Brodinille aukesi väylä laukoa onetimerilla Oduyasta suuntaa muuttanut kiekko Crawfordin taakse: 3-3. Vierailla oli tasoituksen jälkeen muutama mahdollisuus nousta uudelleen johtoon, kun isännät joutuivat turvautumaan muutaman kerran pitkään kiekkoon. 18 minuutin kohdalla Wild sai kuitenkin pitkän hyökkäyksen ja Scandellan siniviivalaukaus leijui runsaan maskin takaa oikeaan yläkulmaan: 4-3. Hawks haki tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta viime hetken paine ei muuttanut enää numeroita.

Huomioita

Jokainen joukkue kärsii loukkaantumisista ja näköjään kolmen fyysisen syvyyspelaajan puuttuminen syö yllättävän paljon myös Hawksin leveyttä. Käytännössä Hawks sai jalkeille ykkösketjun, kakkosketjun laiturit, farmista nostetun vitosketjun ja alivoimaspesialistien nelosketjun.

Hawks sai vain 19 kertaa kiekon Wild-maalille asti (17 blokkattua ja 9 ohi mennyttä laukausta), mikä on tavanomaiseen otteluun (keskiarvo 34 laukausta/ottelu) verrattuna todella vähän. Wild toki puolustaa hyvin ja sai viime kevään runsaasti kokemusta, miten Hawksia vastaan kannattaa pelata. Kotijoukkueen laukaustilastotkaan eivät olleet mitenkään murskaavat: 23 laukausta, 11 blokattua, 4 ohi lauottua.

Wildin ylivoima (21/97 - 21,6%) on hieman laantunut kauden alun hurjasta tahdista, mutta se teki kuitenkin tällä kertaa kaksi maalia kolmella yrityksellä. Se on yksinkertaisesti liikaa tällaisessa tiukassa ottelussa, jossa Hawks ei voi vain luottaa siihen, että laukausten ja maalipaikkojen reilu voittaminen tuottaa myös voittoon tarvittavat maalit.

Hawks palaa kaukaloon uudestaan jo tänään, kun Ducks saapuu vieraaksi United Centeriin. Edellisten viiden päivän aikana vain yhden ottelun (2-3 SOL vs Kings) pelannut ankkalauma pelaa back-to-back setin Chicagossa ja St. Louis'ssa. Kalifonialaisilla on alla kaksi tappiota voittomaalilaukauskilpailun jälkeen ja he ovat keränneet pisteitä kuudessa edellisistä seitsemästä ottelusta (3-1-3). Vastus on kova, mutta ehkä Hawksia on nyt tarpeeksi ärsytetty repimään pikkunäppärän kikkailun sijaan koneesta irti jälleen voittoon tarvittava tahto. Edellisten otteluiden jälkeen ei olisi yllätys, mikäli Raanta aloittaa tolppien välissä.

- - -

Hurjaa tosiaan, että Sharp on pelannut jo kahdeksan vuotta Chicagossa. Alkuun hän oli yksi surkean joukkueen harvoista tähdistä. Nyt Chicagon seksikkäin urheilija jää välillä jopa hieman muiden joukkuekavereidensa varjoon, vaikka on seuran historiatilastoissakin varsin korkealla. Tallon teki monta hyvää kauppaa, mutta Sharpin hankkiminen lienee se isoin helmi.

Kaupoista tulikin mieleen, että Dylan Olsen on nyt päässyt viidessä pelissä putkeen Floridan pelaavaan kokoonpanoon ja hän teki viime yönä NHL-uransa avausmaalin Jetsiä vastaan. Treidin jälkeen kaikki yhdeksän ottelua ylhäällä pelannut Jimmy Hayes onnistui myös tekemään kauden toisen maalinsa samassa ottelussa. Olsen keräsi myös tästä maalista syöttöpisteen ja hänet palkittiinkin 1+1 tehoilla ottelun kakkostähdeksi.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kyle Beach lähti nykiin ja vaihtari Mashinter menee Rockfordiin.

"Blackhawks trade Kyle Beach to Rangers for prospect Brandon Mashinter."
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös