Kauden alla uumoilinkin, että muu elämä vaikeuttaa tällä kaudella Hawksin otteiden seuraamista, mutta tässä muutaman päivän viivellä muutama sana Jets-pelistä.

27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 32 Rozsival

50 Crawford 24/25 - 96,0%
(39 Khabibulin)

Avauserä oli jälleen aika tasaista peliä, mutta tälläkin kertaa Hawks otti reippaan otteen ottelun voitosta muutamalla pikaosumalla. 17 minuutin kohdalla Toews tarjosi Kanelle maalipaikan, jonka Montoya torjui. Sharp tarjosi kuitekin kulmaan ajautuneen kiekon Jets-puolustajien keskellä päivystäneelle Toewsille, joka harhautti kiekon Jets-vahdin patjojen välistä maaliin: 1-0. Avauserän viimeisillä sekunneilla Seabrook tarjosi pystysyötön Kanelle. Kasikasi veivasi kiekkoa ja odotti Saadin menevän maskiin ennen tarkan rannelaukauksen käyttämistään: 2-0. Toisessakin erässä maaleja saatiin odottaa 18 minuutin kohdalle asti. Smith katkaisi keksialueen laidassa Jets-hyökkäyksen ja syötti Pirrin läpiajoon. Sentteritoivon rannelaukaus upposi Montoyan taakse räpyläkäden yläkulmaan: 3-0. Kolmannen erää pelattiin neljä minuuttia, kun Hawks iski vielä kerran. Keith nousi siniviivalta karvaamaan kiekkoa Jets-hyökkääjältä, joka menetti sen kohtalokkaasti Sharpille. Kymppi ei aikaillut, vaan laukoi terävästi kiekon yläkulmaan: 4-0. Jets sai hieman lohtua rikkomalla Crawfordin nollan erän puolivälissä. Jokinen ohjasi maalin edessä Byfuglienin viivalaukausta ja sen irtokiekko jäi maalin eteen. Setoguchi ehti maalin kulmalla ensimmäiseksi kiekkoon: 4-1. Maaleja ei nähty enempää, mutta erän puolivälin jälkeen Bollig taklasi Pardya ja pleksin pois paikoiltaan. Humaltunut katsoja otti Jets-puolustajan kypärän hetkeksi haltuunsa.

Seuraavaksi pelit jatkuvat taas back-to-back setillä, jonka ensimmäinen peli pelataan ensiyönä Dallasissa ja huomenna United Centerissä, johon konferenssin jumbo Oilers saapuu vieraaksi. Myös Oilers pelaa tänään iltapäiväpelin Philadelphiassa, joten vieraat eivät saa juurikaan etua Hawksin reissaamisesta.

lunde

9.11.2013 Chicago @ Dallas: 5-2

50 Crawford 31/33 - 93,9%

Stars karkasi ottelussa kahdesti johtoon, kunnes Hawks siirtyi tulostaululla kuskin paikalle toisen erän lopulla. Kolmannessa erässä ei nähty sulamista, vaan Hossa lisäsi johtoa reilut puolitoista minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Viimeinen sinetti syntyi tyhjiin, kun Hjalmarssonin omasta päästä ampuma kiekko liukui isäntien vartioimattomaan maaliin.

Sharp väläytteli viime kauden runkosarjassa nähtyjä pelintekijän taitoja neljällä syötöllään.

Hawks onnistui tappamaan kaikki kuusi alivoimaa ja teki ainoalla ylivoimallaan maalin. Tosin Starsin avausmaali oli lähes ylivoimaosuma, kun Hjalmarssonin rangaistus ehti päättyä vain kaksi sekuntia aiemmin.

Kauden 10 ensimmäisessä ottelussa Hawksin alivoima oli murheellinen 22/31 (71%). Seuraavat 7 ottelua ovat sujuneet huomattavasti paremmin 16/18 (89%). Yhteensä siis 38/49 (78%), 27th in NHL.

Muutaman tunnin päästä Hawks isännöi United Centerissä Oilersia, joka kävi eilen häviämässä Philadelphiassa numeroin 4-2. Läntisen konferenssin jumbo on kerännyt kahdeksasta edellisestä ottelusta kolme pistettä. Ilman mitään ylimielisyyttä näkisin hyvän paikan tarjota Khabibulinille entistä seuraansa vastaan mahdollisuuden näyttää aiempaa parempia otteita. Tosin Oilers on joistain syystä ollut viime kaudet yllättävän paha vastus, sillä kuudesta edellisestä kohtaamisesta Hawks on voittanut vain kaksi.

Niin tai näin Hawks on selkeä ennakkosuosikki aloittavasta maalivahdista riippumatta. Inkkarilauma on pöllyttänyt edellisten kahdeksan ottelun aikana vastustajan verkkoa kuudessa pelissä vähintään viidesti. Yleensä tuollainen maalimäärä riittää voittoon.

lunde

10.11.2013 Edmonton @ Chicago: 4-5

50 Crawford 19/23 - 82,6%

Stars-ottelun tavoin Hawks avasi maalihanat avauserän lopulla, kun 18 minuuttia oli pelattu. Kakkosketju piti aloitusvoiton jälkeen paineen vieraspäädyssä ja lopulta Saad laukoi B-pisteiden välistä jään päällä pomppivan kiekon Dubnykin taakse: 1-0.

Toista erää pelattiin vain minuutti, kun Nugent-Hopkins pääsi laukomaan vapaasti vasemmalta B-pisteeltä, eikä kesän 2011 ykkösvaraus erehtynyt laukoessaan etulmasta ihan yläkulmaan: 1-1. Neljän minuutin kohdalla Gagner sai rankkarin Oilers-jäähyn päätyttyä, mutta Crawford piti pelin tasoissa. Yhdeksän minuutin kohdalla nähtiin valitettavan tuttu näky, kun kesän 2012 ykkösvaraus Yakupov laukoi ylivoimalla oikealta B-pisteeltä onetimerin etukulman tolpan kautta sivuttaisliikkeessä olleen Crawfordin ohi: 1-2. Hawks selvisi erän ensimmäisen puolikkaan Oilers-hallinasta ja onnistui tasoittamaan 17 minuutin jälkeen. Saad voitti kaksinkamppailun Oilers-pakkien kanssa ja heitti loistavan syötön luukulle, jossa Shaw upotti kiekon vieraiden maaliin: 2-2. Oilers selvisi toiselle erätauolle tasatilanteessa Hawks-vyörystä huolimatta.

Kolmatta erää pelattiin viisi minuuttia, kun Hawks siirtyi jälleen johtoon. Kolmosketju voitti aloituksen vieraspäädyssä ja Bickell siirsi Rozsivalin laukauksen irtokiekon Dubnykin taakse: 3-2. Johto kesti kuitenkin vain kolmisen minuuttia, kun Oilers teki illan toisen ylivoimamaalin. Perron ohjasi Crawfordin edestä Larsenin laukauksen maaliin: 3-3. Ratkaisematon tulos kesti kuitenkin vain 11 minuutin kohdalle, kun Oduya voitti laidassa kiekon ja Smith tarjoili maalin eteen Krügerille, joka kiepautti kumilaatan kulmasta sisään: 4-3. Ottelun ratkaisu nähtiin 15 minuutin kohdalla, kun Keith laukoi ylivoimalla isännät kahden maalin johtoon: 3-5. Hawksin takalinjojen kuntoihmeelle kauden ensimmäinen osuma. Oilers iski kuitenkin vielä kerran alivoimalla, kun vieraat pyörittivät yhden vajaalla Hawks-päädyssä. Lopulta Nick Schultzin laukaus upposi Eberlen ohjaamana voimattoman Crawfordin taakse: 5-4. Ottelun viime hetket kuluivat maaleitta.

Mikäs tuohon mahtaa olla syynä, että samettikäsi-Sheldon on laitettu hyökkäystehtäviin?
Eiköhän tuolla lähinnä haeta pelituntumaa sekä Rozsivalille että Brookbankille, jotka ovat jakaneet loukkaantuneen Kostkan kanssa kutospakin vastuut alkukaudella. Isoraaminen Sheldon sopii hyvin kolmosen laitaan Shaw'n ja Bickellin kaveriksi. Aiemminhan tuossa pelasi useamman ottelun Jeremy Morin.

Ben Marco

Blackhawks
Lunde kävikin jo viikonlopun peliä/pelejä läpi, mutta jotain mietteitä täältäkin.

Dallasissa käytiin pyörähtämässä ja etukäteen ajattelin ottelusta tulevan varsin tasaisen. Näin kävikin tilanteiden valossa, mutta silti selkeä voitto meille onnistuneen loppupelin johdosta. Stars kävi kaksi kertaa johdossa, kunnes komento otettiin tuon Toewsin hieman onnekkaan tasoituksen jälkeen tokan erän puolivälissä. Laukaukset Dallasille 33-31. Kovalla prosentilla tehtiin paikoista tarvittavat ja pisteet meille. Sharpille 0+4, Hossalle pari uunia ja kultapojille yhdet mieheen. Oduyalle 0+2. Hämmeri teki myös nätin, pelin viimeiseksi jääneen empty netterin, ihan Coreyn nenän edestä. Avalanchen selostajia (mitä helvettiä ne Texasissa tekee?) lainaten "What a beaauuty!"

Oilers-peli tuntui hieman tällaiselta tehdään tarvittavat tyyliseltä peliltä, jossa omissakin soi useammin kuin olisi tarvinnut. Tässä matsissa saatiin secondary scoringia roppakaupalla kun Saad ja Shaw tekivät kauden neljännet mieheen, Bickell viidennen, Kruger toisen ja kermana kakussa, Keith kauden ensimmäisensä slapshotilla viivalta.

Johan tässä alkaa vesikielellä odottamaan Pacificin jengien kohtaamista, sekä tiätty Avalanchea, joka on Royn komennossa hirmuisessa iskussa.

reme

-Chicago Blackhawks-
Edmonton pelissä tehtiin kovasti töitä voiton eteen, eikä Crawford ollut tontillaan mitenkään maaginen. Buliniin on Q:lta mennyt luotto ja peliaikaa ei tunnu enää irtoavan.
Aloitukset vietiin melkein sata nolla ja muutenkin viime peleissä etenkin Krüger on parantanut otteitaan ympyrässä. Näinköhän specialisti Perreaultin vinkit alkavat sittenkin purra.
Edmonton matsin ympyrän statsit:
Krüger 9 5 64.3%
Pirri 7 5 58.3%
Shaw 10 6 62.5%
Toews 21 7 75.0%

Kyllä joukkueen peli on lähtenyt vähitellen rullaamaan paremmin ja paremmin. Viime peleissä neljästätoista mahdollisesta pisteestä on otettu kolmetoista.

Ykkönenhän on aivan huikea ja Hossa on erittäin vahvassa iskussa kahteen suuntaan. Myös Bollig on väläytellyt välillä mainiota ranariaan ja täyttää hyvin paikkansa nelosessa. Brookbankin hyökkäysroolista en enemmälti välitä. Puolustuksemme on liigan eliittiä ja mielestäni erittäin tasapainoinen tällä hetkellä.

reme

EDIT:
Maalinteko ei ole ollut Blackhawkseille ongelma viime peleissä. Viimeisessä seitsemän pelin pisteputkessa haukat ovat latoneet viidessä ottelussa vähintään viisi maalia vastustajan verkkoon.
ESPN raportti.

Ben Marco

Blackhawks

reme

Sopimuksen arvo näyttäisi olevan yhteensä 4 milliä kahdelta vuodelta ja sopimusta siis 2015-16 saakka. Näin ainakin tsn ilmoittelee. Ihan hyvä jatko.

Ben Marco

Blackhawks
Seuran lyhyin pelaaja, jolla ehkä isoin sydän, sai ansaitsemansa jatkon. Pari miltsiä (jos totta) per kausi, kahden vuoden ajan on loistava diili varmasti sekä Shawlle, että seurajohdolle. Muutama kausi takaperin tämä taskuraketti tuli kokeilemaan Blackhawkseissa ja pikkuhiljaa lunasti paikkansa pelaavassa kokoonpanossa. Alusta asti näytti siltä, että tästä hepusta saadaan hyvää buustia secondary scoring-linjalle ja mielestäni seuraavat luvut puhuvat puolestaan. 103 ottelua Intiaanina tehoilla 25+24= 49. Pinna miltei joka toisessa pelissä, ei huono. Pelannut itsensä fanien sydämiin periksiantamattomalla tyylillään. Hymyilee helvetisti, vaikea olla pitämättä.

Chicago Blackhawks, Dale Tallon
Hyvä sopimus Shawlle ehdottomasti. Jännä nähdä kuinka palkkakatto muuttuu ensikaudeksi. Nyt on käytetty 8 hyökkääjään, 6 puolustajaan ja Crawfordiin 61 miljoonaa ensi kaudeksi. Toki lähes kaikki sopimukset ovat hyviä, mutta pakko miettiä eikö Bickellin korvaajaa olisi saanut halvemmalla vaikka omista nuorista. Varmasti Bowmanin joukoilla on joku tieto palkkakaton noususta mutta silti.

Ja toinen asia mikä tulevaisuuden kannalta mietityttää, milloin on Hossasta saatu maksimaalinen hyöty ja tätä kannattaa rueta kaupittelemaan? Mies kuuluu omiin ehdottomiin all-time suosikkeihin, etenkin Blackhawks-urallaan. Mutta tosiasia on että kaveri on 34 ja jossain vaiheessa ennen sopimuksen loppumista taso varmasti putoaa, mutta eiköhän vaihtoarvoakin ole vielä vähän jäljellä. Minun mielestä ensi kesä voisi olla tähän oikea ajankohta, jos meno jatkuu totutun laisena. Olisihan hänestä varmasti hyötyä tulevaisuudessa alemmissakin kentissä, mutta silloin täytyy palkkakaton nousta jo reilummin.

Tästä aasinsilta siihen, että onko kellään tietoa onko Blackhawkseista annettu kommentteja tai rivien välistä ymmärretty siitä aiotaanko Hossa pitää sopimuksen loppuun?

Fanien keskuudessa tuosta on yksi jos toinen heittänyt juttua, mutta Hawksin organisaatiolta ei ole kuulunut mitään, eikä varmasti kuulukkaan ellei miestä tosissaan ruveta kauppaamaan. Uskoisin Hossan olevan "available" ensi kesänä, mutta ei vielä tällä kaudella.

Niin kauan kun Hossalla luistin kulkee, en näe mitään syytä edes harkita treidiä. Ikä ei aina kerro koko totuutta ja on tosiasia kuitenkin, että vaikka näitä Selänteitä ja Chelioksia ei liukuhihnalta tule, niin Hossalla on varmasti paljon annettavaa jatkossakin Chicagossa.

Hawks on tehnyt treidin. Mutta ennen kun paljastetaan tietämättömille mitään, niin MISSÄ VITUSSA ON SE KAKKOSKENTÄN SENTTERI!!

Grhm. Jatkakaamme asia linjalla:

Kris Versteeg + Philippe Lefebvre

To

Dylan Olsen + Jimmy Hayes

Naatitaan naatitaan, Hyvä treidi. I give my tramp stamp of approval!

mutina

Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Enemmän kuin vähän ihmettelen tuota Versteegin kauppahintaa... Miksi tuli niin halvalla? Panthershan maksaa vielä puolet miehen palkastakin loppusopimuksen ajan. Tuntuu kovin erikoiselta, mielestäni.

eagle

Tappara, Pittsburgh

Koska pelasi niin heikosti jo tällä kaudella, että eipä tuolla kauheasti arvoa ollut. Muutamia pisteitä, mutta nekin vähäiset suhteessa rooliin, varsinkin ensimmäisessä ~10 ottelussa. Tähän päälle täysin halutonta pelaamista ja nolla puolustamista sekä asenne kentällä mitä oli, niin ei tuosta ihan kauheasti voinut nyt saada. Toki jos olisi puhtaasti vanhoilla näytöillä(esim. kauden alussa) myyty niin varmasti olisi selvästi enemmänkin Florida saanut.

Jos Versteeg ei nosta selvästi tasoaan, niin tuo vaan ongelmia Chicagoon. Kaveri jota ei kiinnosta yhtään puolustaa tai taistella kiekoista, puhumattakaan tehdä nopeita ratkaisuja. Siinä koko kuva Floridassa tältä kaudelta Versteegistä.

Ben Marco

Blackhawks
Welcome back Kris !

Ei oikein meinannut silmiään uskoa, kun äsken Kojootti-pelin jälkeen kurkkasin liigan kotisivuille yön muita tuloksia. Whaaatt, Krisu takaisin muottiin. Uskomatonta. Myös kaupan muuta osapuolet sopivat ainakin tänne, en valita.

Ei millään pahalla Flapaa kohtaan, mutta uskoisin pelkän tiedon siitä, että pääsee takaisin tuttuun maisemaan ja pelaamaan huippujoukkueesseen, kohentavan asennetta, motivaatiota ja muita aspekteja pelaajan pään sisällä kummasti. Lisäksi Kris tietää varmasti mitä Q tulee häneltä vaatimaan, tietäen samalla Hawksien pelisysteemin ja runkopelaajat varsin hyvin. Toki täytyy muistaa myös se seikka, että vanhat näytöt tässä organisaatiossa kantavat sinut vain tietyn matkan. Jos putki ei ala kulkemaan ja peli-ilo löytymään, ei asiaa askiin ole. Tähän en kuitenkaan usko. Fun Days ahead!

Olsenista en juurikaan pitänyt, vaikka kehitystä viimeaikoina saattoi kertyäkin. Hyvä että eroon päästiin. Hayes taasen aika yksiulotteisena kaahaajana helposti korvattavissa ja ei hänkään ehkä ideaali-pelaaja meidän systeemiin ollut.

Nyt tuo Khabby vielä poies tuolta aitiosta ja Raantaa ylös, niin..

JTX

Flyers, HPK

Ihan samaa scheissea oli Krisin touhu Phillyssä.

reme

Hieno treidi, tervetuloa takaisin kotiin Versteeg. Steegeriä voidaan käyttää YV:ssä ja AV:ssa sekä kolmosesta tulee entistä parempi ja vaarallisempi vitja.

Cap hit 2,2 milliä per kausi 2015-16 saakka on mieluinen uutinen tästä kolme kertaa yli kaksikymmentä maalia ja kaksi kertaa yli viisikymmentä pistettä nakuttaneesta väkkärästä.

Olisi vaikea uskoa että hänen nopeutensa tai taitonsa olisivat mihinkään kadonneet tuohon ikään mennessä. Nyt välillä on ollut tosiaan heikompia hetkiä . Ehkäpä kyse on ollut enemmänkin ketjukavereiden kemioista, annetusta roolista tai pelisysteemeistä.
Uskon vahvasti, että hänestä on meille enemmän hyötyä kuin haittaa tuolla rahasummalla. Tästä osin kiitos kuuluu Floridalle joka maksaa puolet hänen palkastaan Blackhawks paidassa.

Kaner

Hawks, SaiPa
Olisi vaikea uskoa että hänen nopeutensa tai taitonsa olisivat mihinkään kadonneet tuohon ikään mennessä.
Sen vähän mitä olen Floridan matseja tällä kaudella nähnyt, niin ei ole Steegerin luistin kulkenut ihan sillä tavalla mihin on totuttu. Voi olla, että viime kauden päättäneellä pahalla polvivammalla on ollut vaikutusta jalkanopeuteen, tai sitten kyse voi olla myös noista Ben Marcon mainitsemista pääkopan puoleisesta asioista. Avosylin otetaan kuitenkin Kris vastaan, tosi hyvät muistot jäi miehestä aikoinaan. Parhaimmillaan huikea seppä. Panthersissa Versteeg ei ole pelannut juurikaan alivoimaa, mutta Hawksissa tilanne tullee olemaan toinen, ainakin jos menneitä muistelee. Tasakentällisin sitten kolmosen laitaan ja pientä rooli kakkosyv:stä.

Olsen ja Hayes ovat laadukkaita prospecteja, mutta kuten tiedettyä, Hawksin prospect-pool on niin perkuleen syvä ja laaja, ettei heidän menetyksellä ole suurtakaan merkitystä. Floridassa kumpikin löytänee jossain vaiheessa paikkansa NHL-puolelta, en epäile sitä yhtään.

Wiesellike

Blackhawks & Kärpät
Huikea treidi. Tuli heti nostalgiset fiilikset keväästä 2010. Floridassa juna lähti käsistä, kun piti olla heikon joukkueen kärkihyökkääjä, ja vaikka Steeger on taitava ja tehnyt urallaan hyviä pisteitä, niin eihän hän mikään johtava pelaaja ole. Nyt uusi startti tutussa ympäristössä ja valmennuksessa. Ja ennen kaikkea voittavassa joukkueessa, jossa ei katella samanlaista perseilyä ku Floridassa.

Vielä kun treidataan Deadlinella Bolland takaisin Torontosta niin Cuppi on meidän!

Höps. Seuraavaksi soitto Winnipegiin ja suostutellaan Cheveldayoff maksamaan puolet Laddin palkasta. Meillä on niin paskat leftwingit.

Ben Marco

Blackhawks
Seuraavista yhdeksästä pelistä, kahdeksan tien päällä. Kovat pari viikkoa edessä, kun pelitahtikin on näin hurja. Phoenix-voiton myötä ollaan nyt eniten maaleja mättävä joukkue liigassa ja samalla alivoima jatkaa kusemista meidän aamumuroihin. Mielenkiintoisia aikoja edessä. Tulivoimaa saatiin lisää jo ennalta kovaan arsenaaliin, kun Krisu hyppää joukkueen mukaan. Milloin, se jää nähtäväksi. Ketjulottoa varmaan tarjolla, mutta ehkä tuon Sharp-Toews-Hossa vitjan pitäisin alkuun ainakin koskemattomana. Optioita ainakin nyt on ja saa nähdä mitä Q keksii. Ihan hirveästi ei reenailla parin seuraavan viikon aikana.